Nieuws afdeling voetbal

Oliebollentoernooi
20 december 2018

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van 5 januari wordt volgens de traditie het oliebollentoernooi georganiseerd. Dit toernooi is voor de O17- & 019-jeugd en senioren, zowel dames als heren. Welkom zijn uiteraard ook de supporters van de voetbal!

De teams worden geformeerd door de organisatie. Het toernooi start om 13:30, aanvang toernooi is 13:15. Wil je je aanmelden? Dat kan door je naam in te vullen op de deelnemerslijst in de kantine, lukt dit niet dan kan je ook een mail/app sturen naar Barry (barry_van_l@hotmail.com). Na afloop staan natuurlijk de oliebollen klaar om de verloren calorieën weer aan te vullen. Tot ziens op de velden!

SVL en Aad van den Berg gaan door
19 december 2018

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat Aad van den Berg zijn contract als hoofdtrainer bij SVL met één jaar heeft verlengd. Ook volgend seizoen zal hij het eerste van Langbroek trainen en coachen.
Dit was de wens van de spelersgroep, de technische commissie en het bestuur van SVL.
Omdat Aad zelf ook graag verder wilde bij SVL, waren beide partijen er snel uit.

Kerst Koppelkaarten
16 december 2018

Vrijdag 21 december is er weer de traditionele en gezellige Kerst Koppelkaartavond. Onze herberg zal openen om 19.30 uur. De start van het kaarten zal hierna op z'n Langbroeks zijn. We kaarten deze avond drie bomen. Er zijn weer mooie prijzen te winnen die van pas komen met de kerst.

Heb je nog geen maat, de kerstgedachte leeft, dus je bent nog steeds van harte welkom, een koppel kan ter plaatse nog gevormd worden.

Tot de 21e

 

Verklaring Omtrent Gedrag verlangd
16 december 2018

SVL vind het uitermate belangrijk dat spelers en speelsters veilig en vertrouwd hun sport kunnen uitoefenen. Om dit te kunnen waarborgen vinden wij dat vrijwilligers, vaak leiders en trainers die heel veel met kinderen werken, een Verklaring Omtrent goed Gedrag (VOG) moeten kunnen overleggen. De betrokkenen zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

Wat is een VOG?
VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag. Simpel gezegd een bewijs van goed gedrag. Bij het aanvragen van een VOG wordt iemand gescreend op een aantal specifieke punten. Kom de vrijwilliger door de screening, dan ontvangt hij of zij een VOG.

Waarom een VOG?
Een VOG is één van de maatregelen die wij als sportvereniging kunnen nemen om de kans op seksuele intimidatie binnen de club te verkleinen. Het geeft zekerheid over het verleden van (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders of verzorgers en het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij onze sportvereniging kunnen uitoefenen. Door als vereniging een VOG te verlangen van iedereen die in zijn functie in aanraking komt met minderjarigen, laat je zien dat je de veiligheid van je leden serieus neemt. Een VOG is een controlemiddel, en kan ongewenst gedrag helaas niet voorkomen!

Het is geen eenmalige actie. Na enkele jaren wordt dit herhaald.

Heb je vragen?
Neem dan contact op met Sander Kooijman, e-mail: secretaris@svl-voetbal.nl

Twee keer bingo in de kantine
7 december 2018

Muzikale Bingo
Op zaterdag 8 december na de wedstrijd van het 1e elftal is er een muzikale bingo gepresenteerd door Wouter van Hoof.

Oud en Nieuw Bingo
Op zaterdag 29 december is er vanaf 16.00 uur een Oud en Nieuw Bingo in de SVL kantine.

 

Danny Kuijer: 200 keer SVL 1!
5 december 2018

Zaterdag 8 december ontvangt SVL het Zwijndrechtse VVGZ op sportpark de Oranjehof. Voor één van onze spelers wordt het in ieder geval een bijzondere dag. Danny Kuijer speelt zijn tweehonderdste wedstrijd voor de wit blauwen.

De voetbalcarrière van Danny begon ooit bij buurman CDW, waar hij als 6-jarig manneke zijn eerste officiële voetbalstappen zette. Zijn talent viel van begin af aan op. Toen al toonde hij de voor hem zo kenmerkende kwaliteiten: snelheid, behendigheid en altijd een tomeloze inzet. Het was dan ook niet verrassend dat hij al op jeugdige leeftijd in de D-jeugd werd gescout door Vitesse. Danny had een mooi afscheid bij CDW en zou gaan beginnen bij de Arnhemmers. Helaas stond zijn eerste seizoen in het teken van revalideren na een ongelukkige, dubbele beenbreuk. Onder leiding van Han van den Berg werkte hij toe naar zijn tweede seizoen bij Vitesse. Dat seizoen speelde hij regelmatig bij de C-junioren, maar hij kon toch zijn gebruikelijke niveau niet halen. Aan het einde van dat seizoen vertrok hij dan ook naar de jeugdopleiding van SV Houten. Daar speelde hij twee seizoenen in de tweede divisie.

  

Als 16-jarige keerde Danny terug op het oude nest en hij speelde nog één seizoen voor CDW. Daarna vertrok hij naar Langbroek, waar hij al snel een basisplaats in het eerste wist te veroveren. In die tijd ontwikkelde hij zich tot een levensgevaarlijke buitenspeler, een plaag voor elke verdediger. In seizoen 2007-2008 speelde SVL nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Danny was belangrijk voor zijn team en viel vooral op in de wedstrijden tegen het Driebergse Dalto. Na de 0-2 thuisnederlaag leken de kansen voor de Langbroekers verkeken. In de uitwedstrijd was een weergaloze Danny de absolute uitblinker. Met drie doelpunten had hij een groot aandeel in de 4-0 overwinning. SVL ging door, sloot de nacompetitie winnend af en promotie naar de tweede klasse was een feit.
In de tweede klasse draaide Danny vervolgens een topseizoen. Dit bleef ook in de regio niet onopgemerkt en een overstap naar DOVO volgde. Het werd een bijzonder eerste seizoen. De Veenendalers wonnen de districtsbeker, maar degradeerden ook naar de eerste klasse. In Danny's tweede seizoen promoveerde DOVO weer naar de hoofdklasse. Aan het einde van dat seizoen maakte Danny de overstap naar VVA '71. De Achterbergers hadden ambitieuze plannen en wilden graag gebruik maken van zijn talenten. Het was daarom extra teleurstellend voor Danny, dat hij een tijdlang weinig speelde. Het tekent zijn karakter, dat hij zich aan het einde van het seizoen toch weer in de basis knokte. VVA '71 haalde de nacompetitie en in een zinderende finale wedstrijd werd Go Ahead Kampen met 3-2 verslagen. In die wedstrijd scoorde Danny de beslissende 3-1 en was hij een ware plaag voor de verdedigers van Go Ahead Kampen.

In seizoen 2012-2013 keerde Danny terug naar SVL. De Langbroekers waren intussen een stabiele eersteklasser geworden. Seizoen 2014-2015 zou in vele opzichten bijzonder worden zowel voor Danny als voor SVL. De behendige buitenspeler speelde een topseizoen totdat hij een paar wedstrijden voor het einde een kniebandletsel opliep. Zo moest hij niet op het veld, maar vanaf de zijlijn toekijken, hoe zijn team uiteindelijk promotie naar de hoofdklasse afdwong. Zijn blessure was zo ernstig, dat hij seizoen 2015-2016 grotendeels aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een operatie en de daaropvolgende revalidatie. In seizoen 2016-2017 keerde Danny weer terug in de basis bij SVL. Zijn veelzijdigheid werd nog eens onderstreept door het feit, dat hij niet alleen als buitenspeler werd ingezet. Hij was ook vaak op de positie van linksback te vinden. Seizoen 2017-2018 was lastig en spannend. De ontknoping volgde in een zware nacompetitie om klassebehoud. Na een moeizame 1-0 overwinning in de finale tegen Woudenberg wisten Danny en SVL het vege lijf te redden.

Zoals gezegd speelt Danny zaterdag zijn tweehonderdste wedstrijd voor SVL. Naast zijn ontelbare assists wist Danny ook nog eens 40 keer het net te vinden voor zijn team.

Danny bedankt! We hopen bij SVL nog vele jaren van je snelle acties en tomeloze inzet te kunnen genieten.

Ledenvergadering
19 november 2018

Maandag 26 november 2018 vindt er een ledenvergadering van de afdeling voetbal plaats om 19.00 uur in de kantine. Zie de pagina Organisatie en Beleid voor de agenda.

Anja Leppink nieuwe secretaris Jeugdcommissie
15 november 2018

Sinds begin oktober heeft de jeugdcommissie Anja Leppink bereid gevonden om de taken van Yvette Telkamp in de Jeugdcommissie over te nemen. Hieronder een korte introductie van Anja.

Sinds kort mag ik deel uitmaken van de jeugdcommissie van SVL vandaar dat mij gevraagd is me even voor te stellen. Mijn naam is Anja Leppink-Rhebergen, getrouwd met Jeroen Leppink en moeder van Paul en Nienke. Wij wonen sinds 2016 in Langbroek waarna Paul is gaan voetballen, hij speelt nu in de JO15-1. Als ZZP-er in administratieve dienstverlening ben ik vaak in mijn kantoor thuis te vinden.

Als geboren en getogen achterhoekse is het verenigingswerk mij met de paplepel ingeschonken. Ik ben dan ook al jaren actief, veelal achter de schermen, van verschillende verenigingen. Ook al ben ik zelf géén voetbalster, ik geloof erin dat met het organiseren van allerlei zaken ik ook een toegevoegde waarde kan bieden aan SVL. De grootste voldoening ervaar ik als ik zie dat anderen kunnen doen wat zij leuk vinden, voetballen in dit geval, zonder gehinderd te worden door allerlei randzaken. Dus is het mijn missie te faciliteren zodat de leden kunnen genieten van het balletje.

Anja is te bereiken op: jeugdcommissie@svl-voetbal.nl

Willem Baaij tweehonderd keer SVL 1
12 november 2018

Zaterdag 17 november speelt SVL 1 tegen Montfoort. Voor één van de spelers van Langbroek wordt het een speciale wedstrijd. Willem Baaij komt voor de tweehonderdste keer uit voor SVL 1!

Als we terugkijken op zijn voetbalcarrière, zien we Willem als 8-jarig jochie starten bij de jeugd van buurman CDW. Zijn talent bleef niet verborgen en na 3 seizoenen CDW vertrok Willem naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Na 3 jaar Domstad, keerde Willem weer terug naar Wijk bij Duurstede.

In het seizoen 2007-2008 maakte Willem de overstap naar SVL. Dit was het begin van een mooie voetbalcarrière. SVL timmerde al een tijdje aardig aan de weg met een lichting goede spelers. Toenmalig hoofdtrainer Pieter Barte had ook oog voor de talenten van de jonge Willem en liet hem als 16-jarige zijn debuut maken. In het seizoen 2009-2010 kwam de echte doorbraak. SVL was via de nacompetitie gepromoveerd naar de 2e klasse en Willem scoorde in competitieverband 7x. Langbroek bereikte de nacompetitie voor promotie en daarin speelde Willem met 3 goals een belangrijke rol. Uiteindelijk was promotie naar de 1e klasse een feit.

In het seizoen 2010-2011 werd er weer voetbalgeschiedenis geschreven. SVL streed tegen degradatie en via eerst een beslissingswedstrijd tegen Geinoord (3-1 winst) en daarna overwinningen op UVV en IJFC kon de Langbroekse club zich handhaven. SVL was op weg, om uit te groeien tot een stabiele 1e klasser.

De opmars van SVL bleef niet onopgemerkt en ook de talentvolle spelers van SVL kwamen steeds meer in beeld bij andere clubs. Zo liet VVA ’71 zijn oog vallen op Willem en hij ging dan ook in seizoen 2012-2013 voor de Achterbergse vereniging spelen. Het werd helaas voor Willem een grote teleurstelling. Door een zware schouderblessure kwam hij nauwelijks aan spelen toe en het seizoen kon als verloren worden beschouwd. Willem maakte vervolgens de overstap naar DTS Ede en speelde daar één seizoen.

Daarna keerde Willem terug op het oude nest en het werd voor SVL en Willem een seizoen om nooit meer te vergeten. SVL promoveerde naar de hoofdklasse! Het hoofdklasse avontuur duurde slechts één jaar, maar het werd wel duidelijk dat SVL intussen een stabiele eerste klasser was geworden. Seizoen 2017-2018 was er ook weer een die niet licht vergeten zal worden. Het was een jaar met diepe dalen, maar ook vele hoogtepunten. Een van die hoogtepunten kwam op naam van Willem. Als we het geheugen even opfrissen, denken we terug aan de nacompetitiewedstrijd tegen Roda Boys. In de 80e minuut is er bij 1-1 nog steeds geen beslissing gevallen. SVL valt aan en Willem controleert een diepe pass van Rik van Leeuwen over 40 meter in één beweging en stift vervolgens op weergaloze wijze de bal over de verbouwereerde Roda Boys keeper. Waarschijnlijk de mooiste goal uit de geschiedenis van SVL! De finale van de nacompetitie werd uiteindelijk gewonnen en SVL bleef eerste klasser.

 

Willem heeft 200 wedstrijden voor SVL gespeeld en scoorde daarin 47 keer. Zijn technische hoogstandjes, zijn soms onnavolgbare dribbels en vlammende schoten maken hem voor SVL de waardevolle speler, die hij al jaren is.

Willem bedankt! We hopen nog vele jaren van je te kunnen genieten.

Eerste vriendschappelijke wedstrijd SVL mini's
12 november 2018

Sinds dit seizoen trainen de Langbroekse mini's wekelijks op woensdagavond. En uiteraard wil je dan een keer je kunsten vertonen tegen een tegenstander. Afgelopen zaterdag 10 november was het zover. De SVF mini's kwamen op bezoek. Nadat de mini's de nieuwe outfits aan hadden getrokken, gingen ze het veld op. De spanning viel van hun gezichten af te lezen, hun eerste wedstrijd! Nadat ze nog de laatste aanwijzingen kregen van de leider gingen ze van start. Vol energie en enthousiasme. Het bleef lang spannend. Dan leek SVL sterker, maar dan kwam SVF gevaarlijk uit de hoek. Na 20 minuten viel het eerste doelpunt. SVL scoorde. Daarna leek de bal de weg gevonden te hebben. Uiteindelijk was SVL te sterk voor SVF en werd het 7-0. Deze mooie wedstrijd werd afgesloten met penalty schieten op het doel. Elke mini mocht een keer schieten. Daarna kwam er een einde aan deze wedstrijd die zeer sportief werd gespeeld door alle kinderen.  

Lijkt het je zoon of dochter leuk om kennis te maken met voetbal, waarbij plezier en samenspel voorop staat? Kom dan een keer kijken op woensdagavond tussen 18.15 uur en 19.00 uur in Langbroek.

Activiteiten in de kantine
9 november 2018

Boerenkool van Jan en Bea
Ook dit jaar is er weer heerlijke boerenkool van het land van Jan van Leeuwen. In samenwerking met Bea zal er na de wedstrijd tegen Montfoort op zaterdag 17 november weer boerenkool worden aangeboden.

SVL Playbackshow
Op zaterdag 24 november vindt er in de kantine de SVL Playbackshow plaats. We starten om 17.30 uur met de jeugd t/m 14 jaar. Aansluitend zijn de senioren aan de beurt.

Opgeven voor dit fantastische evenement kan via de inschrijflijst in de kantine of via voetbalkantine_svl@outlook.com. Vermeld hierbij je eigen naam, de artiest en het nummer dat je opvoert.

   

SVL afdeling voetbal bedankt alle stemmers van de Rabobank Clubkas Campagne 2018
2 november 2018

Wat een mooi bedrag 914,52! Het bestuur van de afdeling voetbal dankt alle stemmers.
Wij zijn hier heel blij mee. Dit geld investeren wij in materialen en activiteiten voor onze jeugd.

Martijn Verkerk gaat het bestuur van SVL voetbal ondersteunen
18 oktober 2018

Wij zijn blij dat Martijn Verkerk per direct zijn kennis en ervaring wil gaan inzetten om het bestuur van SVL voetbal te ondersteunen. Hij zal voornamelijk actief zijn op het gebied van technische zaken rondom de selectie. Het eerste jaar zal hij op de achtergrond een aantal taken uitvoeren. Het is de bedoeling dat hij vanaf volgend seizoen volwaardig lid is van het voetbal bestuur.

Martijn neemt de volgende taken op zich:

  • Aanspreekpunt voor SVL onder de 23 samen met John Vrauwdeunt, Kees Kosterman en Jeffrey Verhagen;
  • Ondersteuning van het bestuur op het gebeid van technische zaken;
  • Opzetten van een jaarlijks terugkerend 7 tegen 7 toernooi samen met Johan Mocking;
  • Assisteren van de technische staf op trainingsavond van de selectie;
  • Beheer van het twitteraccount van de SVL Selectie.

Martijn is te bereiken via: technischezaken@svl-voetbal.nl

We wensen Martijn succes met deze nieuwe uitdaging.

 

Competitie O23
15 oktober 2018

SVL neemt dit jaar deel aan een onder -23 competitie met clubs uit de Krommerijnstreek. Het team van talenten samengesteld uit spelers uit het 1e, 2e en Onder -19 staat onder begeleiding van Kees Kosterman, John Vrauwdeunt en Martijn Verkerk. De wedstrijden die SVL zal spelen zijn:
16 oktober: SVF - SVL 20.30
14 november: SVL - ODIJK 20.30
11 december: SVL - SV AURORA 20.30

De selectie voor dinsdag 16 oktober bestaat uit:
Thijs Aalbertsen
Bastin Hofman (D)
Remco Schothorst
Jeffrey Verhagen
Edo van Rossum
Donny Ebergen
Gijs Hansen
Nick Schottert
Roben Schenk
Bart Aalbertsen
Mart van Rossum
Timothy de Ruiter
Mitchel de Vaal
Sjoerd Aalbertsen
Martijn Verkerk (D)
*(D) = dispensatie speler / ouder dan 23 jaar.
 

Assistent-Scheidsrechter SVL is Jan-Willem Aalbertsen.

De deelnemende verenigingen zijn:
1. SVF Cothen
2. SVL Langbroek
3. Aurora Werkhoven
4. SV Odijk
5. DEV Doorn
6. V.v. Schalkwijk
7. V.v. 't Goy

Op zondag 27 januari volgt er een finaleronde.

Puntentelling en einduitslag:
Een overwinning levert 3 punten op, gelijkspel 1 punt en de verliezer 0 punten. Elk gescoord doelpunt levert tevens 1 punt op.
De eindstand in de poule wordt bepaald aan de hand de volgende berekening:
1. Totaal aantal punten op basis van winst-gelijk-verlies én gescoorde doelpunten, indien gelijk dan;
2. Doelpunten voor, indien nog gelijk dan;
3. Doelsaldo, indien nog gelijk dan;
4. Onderling resultaat.

SVL start met een nieuw team in de competitie
3 oktober 2018

Afgelopen zaterdag is bij SVL een nieuw team, SVL JO11-2, met de competitie gestart. De spelers in de leeftijd van 10 en 11 jaar hebben zaterdag hun eerste competitiewedstrijd verloren met 0-7, maar zijn gelijk in het nieuw gestoken door Ecotools BV uit Wijk bij Duurstede. Ecotools BV sponsort het tenue, tassen en trainingspakken voor dit team.

          

DJ Eckie draait
3 oktober 2018

Op zaterdag 13 oktober 2018 draait DJ Eckie voor jong en oud.
Van 17 uur tot 18 uur voor de jeugd en daarna voor alle anderen.

 

Rad van fortuin
23 september 2018

Rond de wedstrijd van SVL 1 op zaterdag 29 september draait het rad van fortuin onder leiding van Jan-Willem Aalbertsen.

 

Jeugdspelers gezocht
23 september 2018

Voor de leeftijd van kinderen van 8 tot en met 9 jaar zijn we op zoek naar een tweetal jongens of meisjes om een extra jeugdteam te vormen. Dus is uw zoon of dochter enthousiast om te gaan voetballen bij onze vereniging, geef hem of haar bij ons op. Een paar keer meetrainen om te kijken of ze het echt leuk vinden behoort tot de mogelijkheden. De vereniging zorgt voor wedstrijdshirt, short en sokken.

De jeugdcommissie

Activiteiten rondom de thuiswedstrijden van SVL 1
9 september 2018

Ook dit jaar organiseert de kantinecommissie weer activiteiten rondom de thuiswedstrijden van ons eerste elftal.

29-09 SVL 1 – WNC 1 Het rad gaat draaien met onze Quizmaster Jan–Willem Aalbertsen.
13-10 SVL 1 - Sportlust ’46 Disco met DJ Eckie, van 17.00 tot 18.00 speciaal voor de jeugd, daarna voor iedereen!!!
27-10 SVL 1 - Nieuw Lekkerland 1
17-11 SVL 1 – Montfoort 1 Boerenkool van Jan van Leeuwen.
24-11 SVL 1 – Sliedrecht 1 Playbackshow voor de jeugd én de senioren!!!
08-12 SVL 1 – VVGZ 1 Muzikale Bingo gepresenteerd door Wouter van Hoof.
21-12 Vrijdag Kerstkaarten.
29-12 SVL 1 vrij Bingo voor jong én oud!!!

SVF Competitie O23 seizoen 2018-2019
15 augustus 2018

Het komende seizoen wordt door SVF een onder 23 competitie georganiseerd. Aan deze competitie doen naast SVF Cothen ook CDW uit Wijk bij Duurstede, SVL uit Langbroek, DEV uit Doorn, Aurora uit Werkhoven, vv Schalkwijk, SV Odijk en v.v. 't Goy mee. Er wordt in twee poules gespeeld en de finales worden op zondag 27 januari in Cothen gespeeld.

De poule-indeling is:

Poule A Poule B
SVF Cothen CDW Wijk bij Duurstede
SVL Langbroek DEV Doorn
Aurora Werkhoven v.v. Schalkwijk
SV Odijk v.v. 't Goy

Er zal gespeeld worden in twee poules met ieder vier deelnemers. Deelnemers spelen op basis van een halve competitie. In de poulefase spelen de deelnemers éénmaal tegen de andere elftallen binnen de poule. De onderlinge resultaten bepalen de eindstand in de poule (zie tevens ‘puntentelling en einduitslag’). De poulewedstrijden zullen worden gespeeld in de periode tussen de start van de reguliere competities (september) en de winterstop.

De eindstand in de poule bepaalt welke elftallen tegen elkaar spelen in de finaleronde, dit betreft een enkele wedstrijd. Hierbij spelen de nummers 1 tot en met 4 per poule tegen elkaar. De finaleronden worden gespeeld in januari.

Als gevolg van de halve competitie ontstaat de situatie dat verenigingen meermaals een thuiswedstrijd respectievelijk uitwedstrijd spelen. De thuisspelende club is verantwoordelijk voor het soepele verloop van de wedstrijd. Denk hierbij aan het beschikbaar stellen van een scheidsrechter, veld (met verlichting), kleedkamers en kantine.

De poulewedstrijden worden gespeeld op dinsdagavond om 20:30 uur, tenzij onderling tussen de verenigingen een andere dag of tijdstip wordt overeengekomen. Poulewedstrijden worden gespeeld op het terrein van de thuisspelende vereniging.

De finalewedstrijden worden gespeeld op zondag om 12:00 uur en 14:30 uur. Finalewedstrijden worden gespeeld bij SVF Cothen en/of indien noodzakelijk (als gevolg van weersomstandigheden) bij een andere vereniging met kunstgrasveld.

Bij afgelasting moet, door de twee betrokken verenigingen spoedig af te stemmen, de betreffende wedstrijd ingehaald worden vóór de volgende geplande wedstrijd. De thuisspelende vereniging is verplicht bij afgelasting de uitspelende vereniging tijdig te informeren. Op het tijdstip van afgelasting wordt direct aansluitend een nieuwe speeldatum overeengekomen. Het initiatief en de verantwoordelijkheid ligt ook hier bij de thuisspelende vereniging.

De thuisspelende vereniging speelt in haar gebruikelijke clubtenue cq wedstrijdkleding. De uitspelende vereniging past de kleur van haar clubtenue cq wedstrijdkleding aan. De uitspelende vereniging dient zelf te verifiëren / kort te sluiten in welke kleur(en) de thuisspelende vereniging speelt.

Prijsuitreiking vindt direct aansluitend plaats op de finalewedstrijden, uitreiking bij SVF te Cothen.

Omvang selecties
Selecties bestaan uit maximaal 16 basisspelers. Van deze selectie moeten minimaal 13 spelers 23 jaar zijn of jonger. Dat wil zeggen: minimaal 13 spelers zijn geboren na 1 januari 1995. Bij kleinere selecties mogen er maximaal 3 dispensatiespelers meedoen. Dat wil zeggen: maximaal 3 spelers van de 16 basisspelers zijn geboren vóór 1 januari 1995.

Puntentelling en einduitslag
Een overwinning levert 3 punten op, gelijkspel 1 punt en een verlies 0 punten. Elk gescoord doelpunt levert tevens 1 punt op.

De eindstand in de poule wordt bepaald aan de hand de volgende berekening: 1. Totaal aantal punten op basis van winst-gelijk-verlies én gescoorde doelpunten, indien gelijk dan; 2. Doelpunten voor, indien nog gelijk dan; 3. Doelsaldo, indien nog gelijk dan; 4. Onderling resultaat.

Datum Tijd Wedstrijd poule A Wedstrijd poule B
16 oktober 2018 20:30 Aurora – Odijk Schalkwijk – 't Goy
16 oktober 2018 20:30 SVF - SVL CDW – DEV
13 november 2018 20:30 SVF – Aurora CDW – Schalkwijk
13 november 2018 20:30 SVL – Odijk DEV – 't Goy
11 december 2018
20:30 Odijk – SVF 't Goy – CDW
11 december 2018
20:30 SVL - Aurora DEV - Schalkwijk

Spelersfoto's wijzigen
15 juli 2018

Spelerspasfoto weer te wijzigen
Het is vanaf 21 juni weer mogelijk om zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. Zorg daarom dat elk spelend lid van jouw vereniging voor het begin van komend seizoen, maar uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto heeft. Dit geldt voor alle zaal- en veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder.

Er is voor deze werkwijze gekozen op verzoek van veel clubs en gebruikers. Dit om te voorkomen dat niet speelgerechtigde leden (of niet-leden) voor een bepaalde wedstrijd opgesteld kunnen worden door zijn of haar foto tijdelijk digitaal ‘te plakken’ op de digitale spelerspas van een ander, wel speelgerechtigd lid.

Wijzigen vóór 1 november
Sinds afgelopen seizoen werkt het amateurvoetbal met het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF). Wekelijks worden vrijwel alle wedstrijden netjes en op tijd ingevuld via de Wedstrijdzaken-app. De Wedstrijdzaken-app bevat ook de digitale spelerspas.

Tot 1 november kunnen leden zelf hun spelerspasfoto wijzigen via de Voetbal.nl-app of de Wedstrijdzaken-app. Een teammanager kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen. Tot 1 november kan ook de ledenadministrateur de foto’s wijzigen.

Welke voorwaarden?
Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto’s te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto’s die kleiner zijn dan twee megapixel (1600×1200 px). De foto’s worden in Sportlink Club altijd geschaald naar het formaat 800×600 px.

Opmerking SVL
Ik zie hele leuke foto’s voorbij komen maar welke absoluut niet geschikt zijn voor een spelerspas. Zorg dat je pasfoto geschikt is om je te legitimeren. Als er geen of een geen geschikte pasfoto op de spelerspas staat, betekent dat je je voorafgaande aan de wedstrijd met een geldig officieel legitimatiebewijs moet legitimeren.

Met vriendelijke groet,

Sander Kooijman
Secretaris SVL afdeling voetbal

Aanvang trainingen SVL jeugd en senioren SVL 2 en 3
13 juli 2018

Aanvang jeugd trainingen vanaf 20 augustus (in samenspraak met trainers en leiders).
Trainen SVL 2 vanaf 9 augustus.
Trainen SVL 3 vanaf 16 augustus.

Voorlopige teamindeling SVL 2 en 3
4 juli 2018

De voorlopige teamindeling voor de elftallen SVL 2 en 3 zijn bekend.

Spelers

  SVL 2    SVL 3
  Naam    Naam
1 Arjan van Amerongen 1 Rick van Bemmel
2 Robin Beukeboom 2 Edwin Bleijerveld (GK)
3 Mark Boogaard 3 Sander van Dijk
4 Yusuf Duz 4 Jasper van Doorn
5 Donny Ebergen 5 Felix Hees
6 Bart Hardeman 6 Arjan Hoogland
7 Sekou Kosia 7 Bert Hoogland
8 Mike Overvest 8 Martijn Jansen
9 Bram Peeters 9 Niels Kampman
10 Edo van Rossum 10 Patrick Koetsier
11 Timothy de Ruiter 11 Hans Koster
12 Nick Schottert 12 Jorrit van Leeuwen
13 Jeffrey Verhagen 13 André van Mourik
14 Martin van Ziel 14 Douwe Okma
    15 Arnold van Os
    16 Bert van Os
    17 Alex van Os (GK)
    18 Martin Roeleveld
    19 Sander van Rooijen
    20 Ronald Vrauwdeunt
    21 Sander van de Weert
    22 Chris Wetemans

Interview met Gerhard Roeterd
1 juli 2018

Lees hier het artikel over Gerhard Roeterd in het AD van 30 juni.

Trainers gezocht
1 juli 2018

Beste allemaal,

voor het seizoen 2018/2019 is de jeugdcommissie op zoek naar een tweetal enthousiaste trainers die onze jongens en meiden nog beter kunnen maken op voetbalgebied dan ze al zijn.
Voor de JO15 zoeken we een trainer voor de maandag en woensdag van 18.30-19.45. Het mogen natuurlijk ook 2 trainers zijn die elkaar afwisselen.

Voor de keepers zoeken wij een trainer voor de woensdag (mag in overleg ook een andere dag worden) die onze jongelingen de fijne kneepjes van het keepersvak bij wil brengen. Er moeten toch (ex) voetballers en keepers zijn bij onze vereniging die dit kunnen. Het mooie is dat je zelf ook in beweging bent en dat is goed voor de gezondheid.

Voor de JO19 (A-junioren) zijn we op zoek naar een enthousiaste leider(s).

Ben je geïnteresseerd (kan haast niet anders), neem dan contact op met de jeugdcommissie.

Rabobank jeugdtoernooi zaterdag 23 juni
19 juni 2018

Aanstaande zaterdag staat het jaarlijkse Rabobank-SVL jeugdtoernooi weer op het programma. De leeftijdscategorieën JO9 en JO11 spelen hun wedstrijden in de ochtend, terwijl er voor de JO13 en JO15 in de middag de mogelijkheid is hun talenten te laten zien. De deelnemende clubs zijn HDS, Geinoord, Cobu Boys, SV Odijk, Schalkwijk, PVCV, VSC, Kampong, SVM, Sporting ’70, SC Woerden, SVMM, DEV, Aurora, Hercules, Bunnik en SVL.

Wij nodigen graag iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen bij het jeugdtoernooi.

Jeugd Slotdag SVL
19 juni 2018

Op zaterdag 16 juni werd het seizoen afgesloten met een slotdag voor de jeugd. Terwijl het 1e elftal in Woudenberg speelde voor lijfsbehoud in de eerste klasse, kwamen er vele ouders en kinderen naar het sportpark om met elkaar te voetballen.

De kinderen namen het op tegen de ouders en het was een lust voor het oog om te zien hoe fanatiek er gevoetbald werd. Iedereen had er plezier in en het kan haast niet anders dan dat er wat ouders met spierpijn zijn opgestaan de volgende dag.

Naast het voetballen stond er een springkussen voor de jongste kinderen, er kon gemikt worden op een “stropdas” en doelgaten. Ook konden ze kijken hoe hard hun schot ging met een snelheidsmeter.
De hele middag stond Radio M aan, zodat we ook konden volgen wat er gebeurde in Woudenberg.

Rond 17.00 uur was er een BBQ voor iedere aanwezige. De jeugdcommissie wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen om van deze dag een succes te maken.
Speciaal willen wij de barbezetting noemen en de “Grillmasters” David de Kruijf en John van Ewijk. Het vlees kwam superlekker van de BBQ.

De jeugdcommissie

   

Slotfeest 2018: Clubman SVL (Ton Oostrom Award) is Martin van Ziel
17 juni 2018

Net als vorig jaar is er weer een gezellig slotfeest georganiseerd door het voetbalbestuur. Om 18:00 werd de BBQ aangestoken en kon er een worstje en sateetje gegeten worden. Hierna startte het jaarlijkse penaltyschieten, waar de keepers Gerard Merkens en Thijs Aalbertsen getest konden worden. Dit werd uiteindelijk een broer/zus wedstrijd van de familie Aalbertsen, omdat bij de vrouwen Iris haar titel verdedigde en bij de mannen Bart haar voorbeeld volgde. Na het penaltyschieten werden de prijzen voor topscoorder van het jaar uitgereikt. Corine Overvest kon helaas niet aanwezig zijn, maar zij won de titel bij de vrouwen. Martin Roeleveld prolongeerde zijn titel bij de mannen.


Hierna werd de Ton Oostrom bokaal voor de 2e keer uitgereikt voor diegene die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor de vereniging. Martin van Ziel werd de terechte opvolger van Wilco van Doorn. Martin is op vele vlakken actief binnen de vereniging en mag na 26 jaar zijn vader opvolgen. Complimenten!

Om 20:30 uur werd begonnen met de Mister Blue kwis door Wouter van Hoof en Barry van Leeuwen. Zij hadden 6 ronden gemaakt met vragen over o.a. voetbal, de trainert John, muziek en algemene vragen. Na deze 6 ronden werd de balans opgemaakt en werd duidelijk dat SVL 4 (John, Sander, André, Martin, Patrick en Sander) zich als de kenners van 2018 laten kronen. Het bestuur wenst iedereen een fijne vakantie en hoopt iedereen weer in augustus te begroeten.

   


Tim de Ruiter stopt als trainer bij de jeugd
17 juni 2018

Tim de Ruiter is gestopt als trainer. Door zijn werk en studie was het niet mogelijk e.e.a. te combineren. Hij heeft dit team 6 jaar getraind. Het team is bijna elke keer als tweede geëindigd. Een topteam en een toptrainer. Tim blijft wel als voetballer actief voor het tweede elftal.

Namens de jeugdcommissie,

Wim van Donselaar

 
Tim de Ruiter te midden van zijn team

Ledenvergadering
15 juni 2018

Woensdag 27 juni 2018 vindt er een ledenvergadering van de afdeling voetbal plaats om 19.00 uur in de kantine. Zie de pagina Organisatie en Beleid voor de agenda en de notulen van de vorige ledenvergadering (7 november 2017).

Bus naar Woudenberg
11 juni 2018

Zaterdag 16 juni vertrekt er een bus naar de wedstrijd Woudenberg 1 - SVL 1. Er vertrekt een bus om half 1 en daar kunnen naast de spelers en staf nog 30 supporters mee. Om half twee vertrekt de tweede bus en daar kunnen 60 supporters mee. U kunt hiervoor inschrijven op het bord in de kantine of een Whatsapp sturen naar 06-20200143. Vermeld in de Whatsapp welke bus en hoeveel personen. De bus is gesponsord en voor u gratis. Het kost SVL niets en zoals altijd geldt vol = vol.

Slotavond voetbal
6 juni 2018

Het voetbalseizoen 2017/’18 zit er bijna voor de meeste teams op. Daarom willen met een ieder terugkijken op een enerverend seizoen en dit willen we samen doen met onze leden & vrijwilligers. Daarom wordt op vrijdagavond 15 juni een gezellige slotavond georganiseerd voor de afdeling voetbal.

Net als voorgaande jaren start om 18:00 de BBQ, waar de buik goed rond gegeten kan worden, zodat er voor het penaltyschieten geen excuses kunnen worden gezocht. Nadat deze winnaar bekend is, zullen ook de andere belangrijke prijzen van dit seizoen worden uitgereikt. Denk hierbij aan de Tom van Oostrom Bokaal. Wie wordt de opvolger van Wilco van Doorn. En diverse andere prijzen.

Nadat deze ceremonie is afgerond kan er net als vorig seizoen worden gestart met de Mister Blue Kwis. Deze “Pubquiz” zal starten omstreeks 21:00 waar de algemene kennis van een ieder (minimaal 16 jaar) in verschillende rondes zal worden getest. Er zullen teams van 4 à 5 personen geformeerd worden. Je kan je als team aanmelden bij barry_van_l@hotmail.com. Een ieder die nog geen team heeft, zal ter plekke worden ingedeeld.

Samenvattend zal het programma er ongeveer zo uitzien:

18.00 uur BBQ
19.00 uur Penalty schieten
20.30 uur Uitreiking diverse prijzen (topscoorder, etc)
21.00 uur Start Mister Blue Kwis o.l.v. quizmaster Van Hoof

Namens de feestcommissie.

Sport Vereniging Langbroek
Afdeling voetbal

Jeffrey Verhagen behaalt trainersdiploma UEFA-C jeugd (TC III)
4 juni 2018

Op donderdag 17 mei was het zover: Jeffrey Verhagen mocht op de velden van SVL op voor zijn praktijkexamen voor het diploma UEFA-C jeugd. Onder het toeziend oog van de KNVB-docent Peter Neuteboom moest Jeffrey op voor het ‘echie’ en wist, ondanks de bijbehorende spanning, voor zijn opdracht te slagen!

Jeffrey is dit seizoen samen met Nick Schottert trainer van SVL O16-1. Naast het trainen van dit team gaan beiden naar school in Amersfoort waar onder leiding van een KNVB-docent de cursus UEFA-C jeugd wordt gevolgd. Naast de studie op school worden tijdens deze cursus gedurende het jaar bij verschillende clubs theorie- en praktijklessen gevolgd. De trainers in spé worden hierbij opgeleid in de diverse vaardigheden die een trainer/coach dient te bezitten om daarna het vak van trainer uit te oefenen en zich verder te ontwikkelen. De verschillende vaardigheden als: coachen, analyseren, teamprocessen, organiseren van een voetbalactiviteit, maken van trainingen en het plannen hiervan alsmede het geven van deze trainingen worden hierbij getraind.

Elke vaardigheid wordt hierbij getoetst d.m.v. opdrachten welke moeten worden ingeleverd. In dat kader is er ook een avond geweest met de collega-trainers van de andere clubs bij SVL. Op een koude winteravond stond toen bijvoorbeeld het coachen van een team tijdens een wedstrijd centraal. Jeffrey en Nick waren op dat moment de coaches en speelden tegen elkaar een wedstrijd. De overige cursisten (en de docent) mochten dit vervolgens beoordelen en evalueren. Dit is soms een confronterende maar altijd een leerzame ervaring: learning by practice!

Naast de te volgen lessen en te maken opdrachten dienen de trainers een stageteam te trainen gedurende de opleiding. In dit geval was dit SVL O16-1. Om de stage tot een goed einde te brengen worden de trainers begeleid door een gediplomeerde trainer vanuit de club. Voor deze cursus was de eer weggelegd voor ondergetekende.

Aangezien Jeffrey op 17 mei op moest (Nick komt op een later tijdstip aan de beurt), hebben we gezamenlijk een ‘oefensessie’ ingelast op de maandag hiervoor. Dit om een keer het proces van training geven door te nemen en ook te oefenen met de oefengroep. De oefengroep was daarbij niet het eigen team maar is na overleg met docent en begeleider het team van O19-1 geworden. De oefensessie bestaat uit het trainen van een team op tactisch gebied. Jeffrey had hierbij gekozen voor het verdedigen waarbij de verdedigers en middenvelders moesten samenwerken. De oefensessie verliep prima en erg positief waren de reacties van de spelers van O19-1 op deze tactische training!

Na de oefensessie dus het examen wat al goed begon met de docent die door omstandigheden later arriveerde. Ook lekker voor de zichtbaar gespannen Jeffrey, want door het wachten nam de spanning nog even toe. Na een intake en uitleg van de training mocht Jeffrey zijn kunsten op het veld laten zien. Hierbij was het werkelijk fantastisch dat O19-1 met zoveel spelers aanwezig was. Uit voorzorg ten aanzien van de aantallen was al een beroep gedaan op een enkeling van O19-1 waardoor Jeffrey direct een paar man in de ‘wissel’ moest zetten. Tsja, soms hoort dat er bij in een training …………

Gedurende het eerste deel van de training kon ik samen met de docent nog even ‘sparren’. Daarna was het gedaan met de pret, werden Jeffrey’s handelingen grondig bekeken, en was ik toeschouwer. Jeffrey moest duidelijk zijn best doen, maar liet zien dat hij ondanks het geringe leeftijdsverschil met de spelers er duidelijk boven stond! Na de training moest Jeffrey met de docent de training evalueren en werd daarbij fors aan de tand gevoeld. Althans het duurde best lang! Maar uiteindelijk kwam het verlossende woord: Jeffrey was geslaagd!

Als trotse begeleider mocht ik namens de jeugdcommissie een bloemetje uitreiken! Voor de club is het een geweldige opsteker om er een talentvolle en gediplomeerde (jeugd)trainer bij te hebben. En net als bij het halen van een rijbewijs geldt: nu vlieguren maken TOPPER!

Kees Kosterman

Gebroken arm Jeremy van Scharenburg
28 mei 2018

De pechvogel van de week was helaas Jeremy van Scharenburg. In de wedstrijd VRC JO13-3 tegen SVL JO13-1 heeft hij zijn arm gebroken. Het spel van de tegenstanders was hard en bij vlagen onsportief. In een van de duels heeft Jeremy zijn arm gebroken. Ondanks alles wist ons team toch nog de overwinning uit het vuur te slepen (2-3).

Jeremy was vandaag (maandag) al weer aan het kijken bij zijn ploeggenoten. Van SVL ontving hij een pechvogelkaart met een cadeaubon voor iets lekkers. Dit zal vast meehelpen voor een spoedig herstel.

 

Selectie SVL 1 seizoen 2018-2019
27 mei 2018

De volgende spelers hebben aangegeven om ook volgend seizoen voor SVL te willen spelen.

Rik van Leeuwen
Walter Cremers
Mitchel de Vaal
Erik van Eckeveld
Wouter van Hoof
Geert Willem Merkens
Paul Emons
Bastin Hofman
Selcuk Albayrak
Roben Schenk
Kevin van Leeuwen
Willem Baay
Danny kuijer
Tolga Albayrak

Koen van Dijk (nieuw)
Bart Bruijne (nieuw)
Ali Alkan (nieuw)

Wij wensen alle spelers heel veel plezier en succes toe in het seizoen 2018-2019.

De Technische commissie.

Voorbeschouwing voor komend weekend SVL 1
21 mei 2018

Hoe spannend kan een laatste competitiewedstrijd zijn voor de onderste vijf clubs?
De stand van de laatste vijf is nu als volgt:

10. GJS 26 punten
11. GRC 25 punten
12. Woudenberg 24 punten
13. SVL 20 punten
14. Delta Sports 95 18 punten

a. Als GJS wint van SVL blijft het op plaats 10 met 29 punten en is veilig, bij gelijkspel komt het op 27 punten. Verliest GJS echter en wint GRC e/o Woudenberg, zakt het naar plaats 11 of zelfs naar plaats 12. In dat geval (12e) speelt het nacompetitie.

b. Als GRC wint van Delta Sports 95 komt het op 28 punten en stijgt het naar plaats 10 en is veilig. Als het verliest en Woudenberg wint van Merino’s zakt het naar plaats 12 en en speelt nacompetitie.

c. Als Woudenberg wint van Merino’s en GJS en GRC verliezen beide dan stijgt het naar plaats 10 en is veilig. Als GJS en GRC winnen blijft het op plaats 12 en speelt nacompetitie. Als één van die twee wint gaat Woudenberg naar plaats 11 en is veilig. Als Woudenberg verliest van Merino’s blijft het op plaats 12 en speelt nacompetitie.

d. Als SVL wint van GJS en Delta Sports 95 verliest bij GRC blijft het op plaats 13 en speelt nacompetitie. Als SVL verliest en Delta Sports 95 wint van GRC zakt SVL naar plaats 14 en degradeert direct en wordt Delta Sports 95 13e en speelt nacompetitie.

e. Als Delta Sports 95 verliest van GRC blijft het op plaats 14 met 18 punten en degradeert direct.
Als Delta Sports 95 wint bij GRC en SVL wint ook van GJS blijft het op plaats 14 en degradeert.
Als Delta Sports 95 wint en SVL verliest degradeert SVL direct.

Kom en bibber mee op de Oranjehof. Aanvang 14.30 uur.

SVL Vrouwen 1 keert volgend jaar terug
14 mei 2018

Waar de Oranjeleeuwinnen met hun winst van het EK 2017 het vrouwenvoetbal juist een enorme boost hadden gegeven, had dat bij SVL juist een antonieme werking. Het leidde namelijk tot het opdoeken van het vrouwenteam op zaterdag, maar vanaf volgend seizoen hebben we bij SVL wederom een vrouwen 1.

De dames speelden wegens een speelstertekort dit seizoen een alternatieve competitie op de vrijdagavond. Hierbij speelt men 7 tegen 7 op een verkleind veld. Deze pilot, georganiseerd door de KNVB, is opgericht voor teams die kampen met te weinig speelsters of speelsters die door een drukke agenda liever niet op zaterdag spelen. Het plezier staat hier voorop en het competitieve deel is ondergeschikt.

Deze groep vrouwen slaat volgend jaar de handen ineen met de MO19. Een groot gedeelte van dit team heeft bij SVL de jeugdopleiding genoten en zal doorstromen naar de senioren.
Wegens een aantal speelsters dat zich volgend jaar gaat focussen op een nieuwe studie, en speelsters die de stap hogerop gaan maken, kon dat team niet meer blijven bestaan. Door fusie van de twee teams zullen de vrouwen dus weer op zaterdag te bewonderen zijn.

Bastin Hofman speelt 250ste officiële wedstrijd voor SVL 1
7 mei 2018

Op 6 jarige leeftijd begon Bastin met voetballen bij SVL. Hij speelde bij de Langbroekers in verschillende selectieteams. Op 14 jarige leeftijd vertrok hij samen met David Bouwmeester naar de befaamde jeugdopleiding van het Utrechtse Elinkwijk. Bastin was opgevallen op een open dag van PSV, die bij Elinkwijk was georganiseerd. Bij Elinkwijk haalde Bastin uiteindelijk het tweede elftal.

In het seizoen 2007-2008 keerde Bastin terug op het oude nest en speelde dat jaar o.l.v. Pieter Barte en Sally Hermsen. Het werd een moeilijk seizoen en handhaving in de 3e klasse werd pas na een aantal wedstrijden in toernooivorm veilig gesteld. 2008-2009 werd een uitstekend seizoen voor SVL. De competitie werd afgesloten met een mooie vierde plaats. In de nacompetitie sloeg het onheil toe en scheurde Bastin zijn voorste kruisband af. Een lange revalidatie volgde en Bastin kwam in het seizoen 2009-2010 niet in actie. Het seizoen 2009-2010 o.l.v Jan Gaasbeek(1) was echter wel succesvol. De finale van de nacompetitie werd bereikt en na de 3-0 winst tegen Zevenhoven was promotie naar de 1e klasse een feit.

In seizoen 2010-2011 maakte Bastin weer deel uit van de 1e selectie. Het werd dat jaar een moeizame competitie. Er was een beslissingswedstrijd tegen Geinoord voor nodig om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Door met 3-1 te winnen, behielden de Langbroekers zicht op klassebehoud. De nacompetitie met UVV en IJFC verliep succesvol en SVL handhaafde zich.

 

Dit was wel het begin van een succesvolle periode, waarin gebouwd werd aan een stabiel 1e elftal. De daaropvolgende seizoenen werd er o.l.v. Jan Gaasbeek(2) goed gepresteerd. In seizoen 2012-2013 werd de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse op een haar na gemist. Voor Bastin was het wel een speciaal jaar. Hij speelde in één team samen met broer Joran en zijn neven Barry, Bob en Matty van Leeuwen. Ook dat seizoen werd er nog eens een mooie prestatie neergezet. De Langbroekers bereikten in de beker de kwartfinale en kregen zodoende een startbewijs voor de grote Amstel Cup.

 

Het seizoen 2013-2014 begon dus al vroeg met de Amstel Cup wedstrijd tegen EHC Heuts. Deze wedstrijd werd jammer genoeg in de verlenging met 2-3 verloren. Bastin scoorde zodat hij samen met Danny Kuyer SVL “topscorer” is in het grote bekertoernooi. Het seizoen 2014-2015 zal door het kampioenschap in de eerste klasse niet snel vergeten worden. Vanwege een enkeloperatie kon Bastin alleen het eerste kwart van de competitie in actie komen.

Ondanks de degradatie is het daaropvolgende jaar in de hoofdklasse zonder meer historisch te noemen. Hoogtepunten waren er zeker: er wordt nog steeds gesproken over de overwinning in de competitie tegen DOVO en de bekerwinst op Ijsselmeervogels. Het was een jaar om niet snel te vergeten. In het seizoen 2016-2017 werd SVL 5e en helaas werd de nacompetitie op 1 punt gemist.

Op 12 mei speelt Bastin dus zijn 250ste wedstrijd voor SVL met als tegenstander VV Bennekom. In al die wedstrijden scoorde Bastin 14x in competitieverband, 8x in de districtsbeker en 1x in de Amstel Cup.
Niet alleen als voetballer is Bastin actief geweest. Naast diverse activiteiten als vrijwilliger is hij immers ook al geruime tijd vanuit zijn vak als fysiotherapeut actief voor SVL. Bastin, namens alle SVL'ers bedankt voor je inzet en we hopen je nog lang te kunnen bewonderen bij ons kluppie.


Ton Doeser schenkt wedstrijdbal aan SVL MO19-1
8 april 2018

Afgelopen zaterdag 7 april heeft Ton Doeser de dames onder de 19 een nieuwe wedstrijdbal geschonken.

 

Koen van Dijk keert terug bij SVL
29 maart 2018

Koen verliet 2 seizoenen geleden SVL voor FC Driebergen, de aanvaller is inmiddels het kapstok waar FC Driebergen zijn spel aan ophangt. De Langbroeker is niet alleen met zijn doelpunten belangrijk, maar ook bepaalt hij het tempo en het spel van de ploeg.

Wij zijn daarom erg blij dat Koen weer terugkomt bij SVL. We wensen Koen succes en veel plezier op het oude nest.

De technische commissie.

 

Rik van Leeuwen speelt 200ste wedstrijd voor SVL 1
19 maart 2018

Op zaterdag 24 maart 2018 speelt Rik van Leeuwen zijn 200ste wedstrijd voor SVL 1. De tegenstander is dan De Merino's uit Veenendaal.

Langbroeker Rik van Leeuwen heeft al een behoorlijke voetbalgeschiedenis achter de rug. Een geschiedenis die begon, toen hij als 5-jarige zijn eerste stappen bij SVL op het voetbalveld zette. Zijn toenmalige trainer was Gerrit van de Lagemaat. In de loop der tijd werden zijn voetbaltalenten steeds meer zichtbaar. Bij de D-pupillen werd hij geselecteerd voor het Jeugdplan Nederland van de KNVB. Zijn huidige teamgenoot, Walter Cremers en ook Ricky van Wolfswinkel maakten deel uit van die selectie.

Op 14-jarige leeftijd, in het seizoen 2003-2004, maakte Rik, als jongste speler ooit bij SVL, zijn debuut in het eerste. Onder leiding van trainer Gijs Brouwer eindigde die wedstrijd tegen Jonathan in een gelijkspel, 1-1. Het seizoen erna wist de jonge verdediger al een basisplaats te veroveren. Er werd toen gebouwd aan een talentvol team en dit resulteerde in seizoen 2007-2008 in promotie naar de tweede klasse. Onder trainersduo Pieter Barte en Sally Savelberg werd het Amsterdamse Vlug en Vaardig in de beslissende wedstrijd met 4-0 verslagen.

Intussen waren het succes van SVL en de kwaliteiten van Rik niet onopgemerkt gebleven. Hoofdklasser GVVV haalde het Langbroekse talent dan ook graag naar Veenendaal. Rik speelde vervolgens drie seizoenen als rechtsback in de A-selectie onder leiding van trainers Frans Koenen en Erik Assink. Na 3 jaar GVVV vertrok Rik naar VV Bennekom. Saillant detail: zijn trainer van toen was huidig hoofdtrainer van De Merino's, Henne Oostermeijer.

In seizoen 2012-2013 keerde Rik terug op het oude nest. Ook nu vielen zijn kwaliteiten nog steeds op en hij werd dan ook door Rondom Voetbal genomineerd in de categorie "beste verdediger". Onder trainer Jan Gaasbeek (de tweede) was SVL 1 intussen begonnen aan een opmars naar boven, die uiteindelijk resulteerde in promotie naar de hoofdklasse. Rik leverde dat seizoen een grote bijdrage aan dat succes, doordat hij op belangrijke momenten koeltjes een aantal penalty’s wist te verzilveren.

 

Rik van Leeuwen is nog steeds van grote waarde voor SVL. We hopen dan ook, dat we hier in Langbroek nog lang van hem kunnen genieten.

Rik gefeliciteerd en dank je wel!

Sponsormiddag SVL
8 maart 2018

Rondom de wedstrijd SVL - De Merino's op zaterdag 24 maart organiseert de sponsorcommissie van SVL haar jaarlijkse sponsormiddag.

Programma
14.30 uur Aanvang SVL - De Merino’s
15.15 uur Rust - u bent van harte welkom in de sponsorruimte voor een hapje en een drankje
15.30 uur Aanvang tweede helft SVL - De Merino's
16.15 uur 3de helft met een hapje en een drankje en volop gelegenheid om bij te praten met andere sponsoren en na te praten over de wedstrijd met spelers en technische staf.

Bovendien presenteren wij 2 nieuwe hoofdsponsors!

Alle sponsoren van SVL zijn van harte welkom!
Wij kijken uit naar uw komst!

Sponsorcommissie SVL afdeling voetbal

Voordelig naar wedstrijd van FC Utrecht
7 maart 2018

Beste leden van SVL Voetbal,

Het leukste teamuitje van seizoen 2017/2018 komt er aan! Op zondagmiddag 8 april gaat FC Utrecht de strijd aan met ADO Den Haag en bij deze mooie Eredivisiewedstrijd kunnen de leden van SVL tegen een sterk gereduceerd tarief aanwezig zijn. Dat is slechts één van de voordelen die je hebt als lid van de RAC-club SVL!

Voor slechts 7,50 euro kunnen leden (maar ook familieleden, vrienden, en meer!) tot 16 jaar een kaartje kopen voor deze mooie wedstrijd. Voor volwassenen geldt het bijzondere tarief van 12,50 euro. En SVL profiteert mee, want per verkocht kaartje wordt er 2,50 euro gestort in de clubkas van SVL! Zo snijdt het mes dus aan twee kanten!

Scoor je kaarten eenvoudig en snel via www.fcutrecht.nl/svl

Tot ziens in Stadion Galgenwaard op zondag 8 april!

FC Utrecht

 

Bart Bruijne nieuwe aanwinst SVL
1 maart 2018

Met Bart haalt SVL een linksbenige verdediger binnen de selectie, de zeer talentvolle speler die al 2 jaar in het eerste van HDS speelt. De 19 jarige Leersummer speelde tevens in de jeugd bij de hoogste jeugdelftallen van Roda46 uit Leusden.

Wij zijn erg blij met de komst van Bart en wensen hem veel succes en plezier bij SVL.

Technische Commissie.

 

Een voetbaldag van een jeugdleider!
10 februari 2018

Deze voetbal zaterdag begon deze week al eerder in de week. In het begin van deze week was het al duidelijk dat John (SVL 3) wel wat extra mannen kon gebruiken. Door vakanties/wereldreizen/carnaval en nog wat afmeldingen kwam de teller maar tot 7 spelers. De hoop was gevestigd op teams die niet zouden spelen dat weekend, maar helaas kwam de oplossing niet volledig uit die hoek. Maar er werden al toch snel 4 “fitte” spelers bij SVL 4 geleend. Omdat mijn jeugdteam al tijdens de verlichte optocht in Cothen, afgelast werd, zou ik dan als nr. 5 meegaan.

Met de verrassing op het doel kwamen we tot 12 spelers, iets wat met de gemiddelde leeftijd zeker geen probleem moet worden. Bij SVL verzamelen betekende dat er 8 spelers bij elkaar kwamen en de rest kwam vanuit hun eigen verplichtingen. In Veenendaal vonden we een tegenstander, die vooral in de eerste helft de bal eenvoudiger rond liet gaan en net iets meer kansen creëerde. Met name onze doelman pakte een aantal goede ballen, je kan toch zien dat hij het nog niet verleerd is, ondanks dat het iets roestig leek in de donderdag training. Belooft wat voor de rest van de competitie.

In de 2de helft werd Sander voor Sander gewisseld, dat betekende dat we nu een “lopende” spits in de gelederen hadden. Hierdoor konden we ook meer aansluiting creëren en een aantal goede kansen waren nog niet besteed aan onze aanvallers/middenvelders. Maar de koning van de sleep (Dré) wist zijn tegenstander zelfs 2x in het bos te sturen en kon afronden. Op dat moment was de 0-1 dan ook verdiend. (er schijnt 1 speler van Veenendaal nog te zoeken waar Dré heen is gegaan). Na nog een paar kansen was het Veenendaal die met een mooi afstand schot onze keeper kansloos liet. Maar al snel was het Sander (de spits), die zijn 3de kans tot een doelpunt promoveerde (1-2). SVL 3 heeft het carnavals weekend dan ook goed geopend voor John, door de 3 punten mee te nemen naar Langbroek.

Na het affluiten, gingen 3 van de 5 spelers van SVL 4 snel naar SVL toe, ook namen we gelijk een scheidsrechter mee. Anders had Jeroen Wendels het veld op gemoeten en dat willen we hem op deze leeftijd besparen. En wie zou dan het team moeten leiden, als hij in het veld zou staan ipv op het bankje! Bij aankomst was SVL 4 al bijna klaar voor de wedstrijd, shirts werden gevonden, ballen opgeblazen en de zon ging schijnen. FC Driebergen was wel al iets eerder klaar, maar die waren geduldig! Zoals weleens vaker, begonnen we in wandeltempo, wat tot kleine foutjes leidde. De linksback van SVL dacht dat andere verdedigers het wel zouden redden en toen dat niet gebeurde, was hij ook nergens te bekennen toen zijn tegenstander de bal door de korte pootjes van Nol schoot. Toen we weer iets geconcentreerder waren, maakten we al snel de 1-1. Zelfs de linksback maakte zijn fout goed door hem met een streep (via, via en tegen iemand aan) in de hoek te knallen en de keeper kansloos te laten (nee Henk geen E.D.). Zelf moest ik in de rust snel douchen en wat eten om vervolgens nog even bij de FC Utrecht te gaan kijken. De stand was 4-1 geworden en waarschijnlijk was de beslissing al gevallen, maar bij SVL 4 weet je het nooit. De wedstrijd ging door in gele shirts i.v.m. slecht zicht van onze tegenstander en de vaste toeschouwer Henk, zal vast genoten hebben van het zonnetje. Ik heb zelfs nog even de schoenen van André Aalbertsen zien lopen bij SVL 4, iets dat ze nog niet gewend waren in het verleden. Kennelijk weet de familie de schoenen wel in beweging te krijgen. Uitslag werd uit eindelijk ook met 5-1 afgesloten.

Spelers van SVL (alle teams), bedankt voor de ondersteuning met het voetballen in andere teams en fluiten van de wedstrijden waarbij op het laatste moment nog een scheidsrechter gevonden moest worden (Monk, Chris, Sander, Sander, Dre, Wally, Edo, Sjoerd, Patrick, Tim en Wouter en iedereen die ik nog vergeten ben).

Terwijl de spelers van SVL 4 de overwinning aan het bespreken waren onder het genot van een drankje, werd de volgende activiteit van de dag al weer opgestart. Om 17:00 hadden dan ook veel jeugdspelers van SVL zich verzameld om naar de wedstrijd van FC Utrecht - PEC Zwolle te gaan. Het was jammer dat onze eigen wedstrijd (JO12-1) afgelast was, maar de afsluiting van de dag was erg gezellig. FC Utrecht won terecht van een matig Zwolle, tot tevredenheid van een aantal fanatieke supporters die we bij ons hadden. Ook de rest incl. begeleiding heeft een gezellige avond gehad en genoten van het jaarlijkse uitje met de jeugd.
SVL bedankt!
 

Contributie SVL afd. voetbal seizoen 2017/2018
8 februari 2018

Beste (ouders/verzorgers van) voetballeden,

Op 27 december 2017 zijn de contributienota's van afd. voetbal verstuurd naar de leden. Dit hebben we om kosten te besparen zoveel mogelijk per email gedaan, de nota is verstuurd naar het emailadres wat de leden zelf hebben opgegeven in Sportlink. De vervaldatum van de nota is 1 februari 2018.

Begin februari hebben 41 van de 98 seniorleden en 53 van de 109 jeugdleden hun contributie op tijd betaald, dit betekent dat 57 seniorleden en 56 jeugdleden hun contributie nog niet hebben betaald, dat is 55% van de voetballeden. Ter vergelijking, van de afd. gymnastiek heeft 81% van de leden de contributie wel op tijd betaald. Als je nog niet hebt betaald, maak dan het bedrag uiterlijk deze maand over naar SVL.

Als je geen contributienota meer hebt, stuur dan een email naar penningmeester@svl-voetbal.nl dan ontvang je een kopie van de contributienota.

Administratie SVL voetbal

Gert van Ziel

John van Loen nieuwe trainer SVL
6 februari 2018

Het bestuur van SVL is er in geslaagd een nieuwe trainer te contracteren voor de tweede helft van het seizoen. John van Loen gaat het eerste van Langbroek trainen en coachen. De 53-jarige van Loen wacht geen makkelijke opgave. Het is zijn taak om de Langbroekers weer als team aan het voetballen te krijgen en ze op die manier uit de onderste regionen van de eerste klasse te loodsen.

Van Loen heeft als speler en als trainer een imposante staat van dienst. Zo speelde hij ooit voor FC Utrecht, Roda JC, Anderlecht, Ajax en Feyenoord. Bovendien heeft hij ook nog eens zeven interlands op zijn naam staan. Als trainer werkte hij met de jeugd van FC Utrecht en was hij assistent trainer bij het eerste. In het amateurvoetbal trainde hij het Leusdense Roda'46, CSV Apeldoorn en DOS'37 uit Vriezenveen. Ook was hij spitsentrainer bij Sparta. Volgend seizoen gaat hij aan de slag bij VVZ ’49 uit Soest. Tussendoor is van Loen werkzaam geweest in Japan, Azerbeidzjan en China als technisch directeur en hoofd jeugdopleiding. Die laatste rol vervult hij nu ook bij het Ijsselsteinse VVIJ.

Wij zijn blij dat John van Loen zijn ervaring in dienst wil stellen van onze club en wij wensen hem veel succes.

Bestuur afdeling voetbal SVL

SVL neemt per direct afscheid van Dennis Koorn
25 januari 2018

Na overleg met de technische commissie en de spelersraad heeft het bestuur van SVL besloten om per direct afscheid te nemen van trainer Dennis Koorn. We hebben vastgesteld dat er onvoldoende draagvlak is samen tot een goed einde van het seizoen te komen.
Assistent-trainer Kees Kosterman neemt voorlopig zijn taken over. Het bestuur beraadt zich nog op verdere oplossingen.
Het is jammer dat we deze beslissing moeten nemen en het is uiteraard teleurstellend voor alle betrokken patijen.

Het bestuur SVL voetbal

De Mini’s beginnen met trainen
24 januari 2018

De mini voetballers Doris, Maarten, Oscar, Mick en Finn zijn maandag 22 januari j.l. onder leiding van Jessica Sondervan gestart met de eerste training. Mocht uw zoon of dochter ook enthousiast zijn en eerst even willen oefenen, neem dan contact op met de jeugdcommissie (jeugdcommissie@svl-voetbal.nl).

 

Mini-voetbal
12 januari 2018

Beste ouders en/of verzorgers,

Wij zijn door diverse ouders benaderd om te onderzoeken of er mini-voetbal voor de jongste kinderen mogelijk is. Wij hebben het dan over kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar. Uiteraard wil het jeugdbestuur zich daar sterk voor maken, maar we willen eerst weten of er genoeg animo is. Om te kunnen starten hebben we minimaal 6 spelertjes nodig.

Bij genoeg aanmeldingen gaan we in overleg om te kijken naar de trainingsdag(en) en het zoeken van een trainer. (Ouders mogen zich daarvoor ook aanmelden.)
Daarnaast zouden we in overleg met verenigingen in de omgeving 1x per maand een wedstrijdje kunnen inplannen.

Dus, heeft u een kind (of kent u een kind) in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar en wil hij/zij graag voetballen? Meld uw kind dan aan via jeugdcommissie@svl-voetbal.nl.

Met vriendelijke groet,

Jeugdcommissie SVL afdeling voetbal

Darten in de kantine
9 januari 2018

Aanstaande zaterdag 13 januari wordt er gedart in de kantine. De aanvang is om 16.00 uur en de kosten bedragen € 5,00.

 

 

Paul Emons 12,5 jaar A-selectiespeler
3 januari 2018

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 6 januari willen we ook stil staan bij een bijzonder jubileum van een bijzondere speler. We hebben het dan over Paul Emons, die al 12,5 jaar deel uitmaakt van de A-selectie.

Paul begon zijn voetballoopbaan in het seizoen 1992/1993. Zijn eerste trainer was Gerrit van de Lagemaat. De eerste keeperstrainers met wie hij te maken kreeg, waren Sjaak Reedijk en Arjan Ebergen. Later in zijn carrière werd hij nog getraind door Teus Verwoert, Sander Pater en Jos Cremers. Al die trainers hebben er aan bijgedragen dat Paul de goede keeper is geworden, die hij nu is.

Paul heeft in verschillende elftallen het doel schoon gehouden. Hij is al jaren een vaste waarde in de selectie. Zijn eerste wedstrijd in het eerste speelde hij in seizoen 2003/2004 uit tegen Bloemenkwartier, uitslag 0-5.
Paul heeft in het tweede verschillende kampioenschappen meegemaakt en de promotie naar de reserve hoofdklasse.
Hij heeft ook de nodige wedstrijden bij het eerste onder de lat gestaan. Een absoluut hoogtepunt was wel de bekerwedstrijd tegen Ijsselmeervogels, in het seizoen 2015/2016. Na een 1-1 eindstand moesten strafschoppen de beslissing brengen. Paul verwierf de heldenstatus door maar liefst 3(!) strafschoppen van de “Vogels” te stoppen. Daarna wist Kevin van Leeuwen de laatste pingel te scoren en zo ging SVL verder in de beker.

Paul is altijd actief geweest binnen de vereniging. Zijn ervaring als keeper probeert hij over te brengen op de jeugd. Daarnaast heeft hij ook nog een mooie bijdrage aan de Langbroekse muziekgeschiedenis geleverd met de SVL-CD, De kronieken van Snome & El Snake.

 

Paul, veel dank voor alles, wat je voor de club gedaan hebt. We hopen nog jaren van je te kunnen genieten.

Bestuur afdeling voetbal