Wedstrijdverslagen SVL JO13-2 seizoen 2017/2018

SVL JO13-2 - 't Goy JO13-2
2 september 2017

Gelukkig het was weer zover, een zonnige ochtend en stralende gezichten die er veel zin in leken te hebben. Na een lange zomerstop waren Sjoerd en Edo al de afgelopen weken bezig geweest om ze klaar te krijgen voor onze eerste bekerwedstrijd. De zoektocht naar onze nieuwe vaste keeper is ook gelijk gestart en vandaag was het Daan die als eerste het oranje pakkie aan mocht trekken. Helaas waren we genoodzaakt om hierbij mooie rode shirts te dragen, dit omdat 't Goy ons clubtenue zo leuk vond dat ze dit ook hebben gekozen. Tijdens de training van afgelopen week hadden we 1 slachtoffer die te geblesseerd was om mee te doen. David had nog te veel last van zijn voet, hopelijk hersteld hij weer snel en kan het publiek weer vermaakt worden met zijn weergaloze acties. Na een goede warming up waren we er klaar voor.

De leider en trainers nog nerveuzer dan de spelers, maar allemaal in een opperste beste stemming. Dat bleek helemaal in het veld waarbij de dames lieten zien hoe het moest, door met 120% inzet en overtuiging de tegenstanders onder druk te zetten. Hoe 't Goy ook probeerde, SVL stond deze keer te goed opgesteld en als het 1x niet goed ging, hadden we ook nog een keeper die erg veel rust uitstraalde. We creëerden toch wel veel schoten, maar deze troffen geen doel. Simon had de opdracht goed begrepen door met name aan de bal zijn energie goed te gebruiken. En toen we voor de 4de keer een corner mochten nemen, was het Rocky die met zijn enorme sprongkracht boven iedereen uitkwam en tot zijn eigen verbazing de bal er in kopte. En zelfs de 2-0 werd door hem gemaakt.

In de rust strooiden we de complimenten in het rond, want het was erg goed wat we zagen. De handschoenen werden overgedragen aan Guy en de 2de helft werd begonnen. Of het nu kwam doordat ze onder de indruk waren van de complimenten of de afwezigheid van onze beide trainers (die met het 3de mee waren gegaan), binnen 10 minuten stonden we met 2-3 achter. Maar vanaf dat moment waren we weer bij de les en begonnen we aan aanvallen uit het boekje. Met voorzetten die met een volley door Daan in de verre hoek werd geschoten als hoogte punt. Onze buitenspelers leverden meer voorzetten af, met doelpunten tot gevolg. Gijs, Daan en Simon zorgden er voor dat de einduitslag 6-4 werd.

Ook mede door onze tegenstander, die niet wilde opgeven en bleef proberen om weer in de wedstrijd te komen, werd het een leuke wedstrijd voor de spelers en de toeschouwers.

De scheidsrechter van dienst werd na afloop bedankt en met een grote glimlach konden we de kleedkamers opzoeken. Volgende week lekker op tijd naar Focus voor onze 2de bekerwedstrijd.

SVL JO13-2 ……. 't Goy JO13-2