Nieuws afdeling voetbal

Oliebollentoernooi voor de jeugd
31 december 2017

Kom gezellig de vakantie afsluiten met een potje voetbal! Het oliebollentoernooi is op zaterdag 6 januari van 9.30 tot 12.00 uur, tot de E (-11 jaar) in de zaal en D tot B (-13 tot -16 jaar) op het veld.

Geef je op via: jeugdcommissie@svl-voetbal.nl. Ook niet-leden van SVL zijn welkom om mee te doen.

 

Oud en Nieuw Bingo
27 december 2017

Op zaterdag 30 december is er vanaf 16.00 uur een Oud en Nieuw Bingo in de voetbal kantine. Iedereen is welkom!

 

Aad van den Berg volgend seizoen hoofdtrainer bij SVL
20 december 2017

De 45-jarige Aad van den Berg wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van SVL. Het bestuur van de Langbroekse eersteklasser is met Van den Berg tot een akkoord gekomen. Hij tekent voor één jaar.

De in Utrecht geboren Van den Berg is een ervaren en succesvolle trainer uit de regio. Na een tijd als jeugdtrainer actief te zijn geweest, stapte hij in 2005 over naar de senioren. Met Kampong promoveerde hij naar de eerste klasse en in 2008 was hij “trainer van het jaar” in de regio Utrecht. Vervolgens trainde hij Roda ’46, liep stage bij de beloften van FC Utrecht en promoveerde in seizoen 2014-2015 met SO Soest naar de eerste klasse. Na drie seizoenen Alphense Boys en een promotie naar de hoofdklasse zoekt Van den Berg een nieuwe uitdaging in Langbroek, bij SVL.

Als bestuur denken wij met Aad van den Berg een ambitieuze trainer te hebben gevonden, die zijn enorme ervaring op de spelersgroep kan overbrengen. Wij wensen hem veel plezier en succes bij onze club.

 

Kerstborrel 23 december
19 december 2017

Op zaterdag 23 december is er vanaf 16.00 uur tot en met 18.30 uur een Kerstborrel in de kantine.

Kom met ons het jaar gezellig afsluiten.

Bestuur SVL afdeling voetbal.

 

Oliebollentoernooi SVL
12 december 2017

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van 6 januari wordt volgens de traditie het oliebollentoernooi georganiseerd. Dit toernooi is voor spelers van de elftallen onder 19, onder 16 en senioren, zowel dames als heren. Welkom zijn uiteraard ook de leden van de afdelingen tennis, badminton en gymnastiek of de supporters van de voetbal!

De teams worden geformeerd door de organisatie. Het toernooi start om 13:30, aanvang toernooi is 13:15. Wil je je aanmelden? Dat kan door je naam in te vullen op de deelnemerslijst in de kantine, lukt dit niet dan kan je ook een mail/sms sturen naar Barry (barry_van_l@hotmail.com). Na afloop staan natuurlijk de oliebollen klaar om de verloren calorieën weer aan te vullen. Tot ziens op de velden!

Barry van Leeuwen

SVL en Dennis Koorn gaan uit elkaar
6 december 2017

Het bestuur van SVL heeft besloten het contract met Dennis Koorn niet te verlengen. Dennis zal tot het eind van dit seizoen zijn rol als hoofdtrainer van SVL vervullen. Wij wensen hem daarbij veel succes en hopen dat hij zijn carrière als trainer een mooi vervolg kan geven.

Bestuur SVL

Rad van Avontuur
3 november 2017

Op zaterdag 11 november na de wedstrijd van SVL 1 zal het Rad van Avontuur draaien.

Dit zijn o.a de prijzen die de quizmaster voor iedereen in petto heeft!!!

En hij heeft nog veel meer!!!!!

 

Jubilaris Geert-Willem Merkens
29 oktober 2017

Ontvangst bord 350ste wedstrijd Geert-Willem Merkens voor de wedstrijd SVL - Montfoort.

Geert Willem Merkens speelt zijn 350e wedstrijd voor SVL 1 a.s. zaterdag tegen Montfoort
22 oktober 2017

Geert Willem begon op 6 jarige leeftijd in de jeugdopleiding van SVL. Zijn eerste trainer was Gerrit van de Lagemaat. Hij doorliep alle jeugdselectie-elftallen veelal getraind door Adriaan Boumeester en maakte als 16 jarige zijn debuut in het 1e tijdens de kampioenswedstrijd tegen vv Renswoude (4-0 winst). 10 minuten voor tijd was hij de vervanger van de toenmalige stand-in keeper van SVL 1 Johan Damen. In het seizoen 2004/2005 werd Geert Willem eerste keeper. Gijs Brouwer was toen
trainer bij het eerste. In dat seizoen werd de basis gelegd voor een indrukwekkende carrière.

In het seizoen 2007/2008 promoveerde SVL onder trainer Pieter Barte naar de 2e klasse. In de finale van de nacompetitie werd Vlug en Vaardig met 4-0 verslagen. Geert Willem was toen al een veel geprezen sluitpost en ook bij de kenners bleef zijn talent niet onopgemerkt. Het was het 1e jaar in de 2e klasse en onder leiding van Jon van Staa werd de titel Wintermeister gehaald. Deze bovenste plaats bleek niet vast te houden en SVL liep uiteindelijk promotie via de na-competitie mis. In 2008 won hij dan ook de gouden schoen bij het Amstel voetbal gala. Bij het “Rondom Voetbal Gala” viel Geert Willem ook in de prijzen. Hij werd tweede in de categorie “beste keeper” en werd uitgeroepen tot grootste talent.

In het seizoen 2009/2010 promoveerde SVL met Jan Gaasbeek (de eerste) naar de 1e klasse door in de nacompetitie te winnen van het Utrechtse UVV. Menig SVL supporter zal deze wedstrijden nog op het netvlies hebben. In de thuiswedstrijd hielden de ploegen elkaar met 1-1 in evenwicht. In de uitwedstrijd was Geert Willem de grote uitblinker door in de reguliere speeltijd maar liefst 2 penalty’s te stoppen. Zo werd door zijn inbreng de wedstrijd met 1-3 gewonnen.

In 2012 won Geert Willem alle prijzen tijdens het “Rondom Voetbal Gala”. Hij werd uitgeroepen tot beste keeper én beste speler en kreeg daarvoor de zilveren en gouden Dom. Ook kreeg hij de SVL Promotieprijs. Hij was de grote ambassadeur van SVL die zijn club nadrukkelijk op de “voetbalkaart” zette.

 

In het seizoen 2013/2014 werd onder leiding van Jan Gaasbeek (de tweede) de nacompetitie op een haar na gemist. Het seizoen daarna beleefde SVL een geweldig hoogtepunt en werd voor ras SVL’er Geert Willem een droom werkelijkheid: SVL 1 werd kampioen en promoveerde naar de hoofdklasse.

Geert Willem heeft inmiddels 350 wedstrijden in SVL 1 gespeeld. Daarom willen wij vandaag onze waardering tonen voor een geweldige carrière, die hopelijk nog een tijd voortduurt.

De leden van SVL weten natuurlijk ook, dat hij niet alleen een fantastische keeper is. Geert Willem zet zich op verschillende manieren in voor “zijn cluppie”. Het ene moment zien we hem als klusjesman in de weer en dan staat hij weer als trainer van diverse jeugdelftallen op het veld.

Geert Willem bedankt en gefeliciteerd. Klasse!

Naar wedstrijd van FC Utrecht
18 oktober 2017

Beste leden van SVL,

Het leukste teamuitje van seizoen 2017/2018 komt eraan!
Op 29 oktober speelt FC Utrecht thuis tegen NAC Breda en bij deze mooie Eredivisiewedstrijd kunnen de leden van SVL tegen een sterk gereduceerd tarief aanwezig zijn. Dat is één van de voordelen die je hebt als lid van RAC-club SVL!

Leden (maar ook partners, familieleden en vrienden; noem maar op!) tot 16 jaar kunnen voor FC Utrecht - NAC Breda voor 7,50 euro een kaartje kopen.
Voor volwassenen geldt het bijzondere tarief van 12,50 euro. En SVL profiteert mee, want per verkocht kaartje wordt door FC Utrecht 1 euro gestort in de clubkas!

Het bestellen van de kaarten is eenvoudig en snel en kan via www.fcutrecht.nl/svl.

Tot ziens in Stadion Galgenwaard op zondag 29 oktober!

 

I.M. Gerard Minnaar
13 oktober 2017

Woorden schieten tekort bij het verlies van Gerard. En misschien zijn er ook al bij zijn leven te weinig woorden aan hem gewijd. Gerard was namelijk een grote meneer bij en voor SVL. Tijdens zijn voorzitterschap is een grote en belangrijke basis gelegd voor de vorm en de geest van de vereniging. Hij stopte er met zijn voorbeeld van vriendschap en liefde voor elkaar een sfeer in die vandaag nog kenmerkend is. Minnaar, wat’s in a name.

Maar ook na zijn bestuurlijke leven was hij er altijd voor zijn sportvereniging, hij stelde veel belangstelling in alle disciplines van de club, of het nu voetbal, gym, tennis of badminton was. Hij was bij iedereen een graag geziene gast. Het was een man om van te houden en om nooit te vergeten. Dat zal ook zeker niet gebeuren.

Wij wensen Ger en haar familie heel veel sterkte toe met dit onherroepelijke en zo verdrietige verlies.

Thijs en Hans

Oktoberfest in de voetbalkantine
11 oktober 2017

Willem van Ooik overleden
24 september 2017

Rouwkaart Willem van Ooik

Met grote verslagenheid namen we kennis van het overlijden, op 66 jarige leeftijd, van SVL lid Willem van Ooik. Woorden schieten te kort en we zullen hem binnen onze club erg missen. Willem was jaren lang jeugdleider, jeugdtrainer en trainer van meiden elftallen.
We wensen de gehele familie heel veel kracht en sterkte toe om dit grote verlies te kunnen dragen.

Bestuur, leden en vrijwilligers
Sport Vereniging Langbroek

SVL - CDW, het aftellen is begonnen
13 september 2017

Zoals bekend hebben we zaterdag een geweldige “affiche” op sportpark Oranjehof. Langbroek en Wijk spelen dan voor de beker tegen elkaar. SVL is al geplaatst; CDW heeft nog kans op een plek in de volgende ronde. Daarnaast spelen beide clubs voor een goed doel, de Hospice in Wijk bij Duurstede. We hopen natuurlijk, dat veel toeschouwers de weg naar ons sportpark kunnen vinden. Hopelijk hebben we na de wedstrijd een mooie cheque voor het bestuur van de Hospice.
De toegangsprijzen zijn:

Wat betreft de wedstrijd hebben we nog een aantal praktische mededelingen.
Gezien de geringe parkeermogelijkheden rondom het sportpark raden we aan om zoveel mogelijk zonder auto naar de Oranjehof te komen. Verder gelden natuurlijk de huisregels op het sportpark. De belangrijkste zijn:

  • Het is absoluut verboden vóór, tijdens of na de wedstrijd vuurwerk in wat voor vorm dan ook (vuurpijlen, fakkels, rookpotten) af te steken.
  • Langs de lijn is alcohol, drank in blik of in glas verboden.
  • Op het balkon is drank in blik en glas verboden.

We gaan er uiteraard vanuit, dat iedereen er een mooie middag van wil maken.

De besturen van SVL en CDW hebben gisteren avond nog even overleg gehad en wensen iedereen een sportieve en plezierige wedstrijd toe.

 

Hollandse avond op 16 september
11 september 2017

SVL en CDW spelen voor Hospice
9 september 2017

Op zaterdag 16 september is er in de gemeente Wijk bij Duurstede een onvervalste “Classico”. Op sportpark “de Oranjehof” in Langbroek spelen de voetbalmannen van SVL en CDW tegen elkaar. Het lot besliste, dat beide teams in de bekercompetitie in dezelfde groep geplaatst werden. We hopen natuurlijk op een mooie, spannende en sportieve strijd.

Hoezeer de wedstrijd de gemoederen bezig houdt, blijkt uit het feit, dat er in een Wijkse horecagelegenheid “ingezet” kan worden op de uitslag. Een deel van die opbrengst komt ten goede van de Hospice Wijk bij Duurstede.
Dit initiatief was voor de besturen van beide verenigingen aanleiding om ook iets te doen voor dit sympathieke doel. In onderling overleg hebben de besturen van SVL en CDW dus besloten om de opbrengst van de entreegelden volledig aan de Hospice te schenken. We hopen natuurlijk, dat er veel toeschouwers komen, zodat er na afloop van de wedstrijd een cheque met een mooi bedrag overhandigd kan worden.

De wedstrijd op 16 september begint om 14.30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt minimaal €4,00. Jeugd tot 18 jaar mag gratis naar binnen, maar kan uiteraard ook een bijdrage leveren.

Walter Cremers wordt gehuldigd voor zijn 200ste officiële wedstrijd bij SVL1 op 16 september (SVL1-CDW1)
9 september 2017

Dit seizoen gaan we beginnen met het huldigen van SVL-er's die een bijzondere hoeveelheid wedstrijden hebben gespeeld voor SVL 1. Als eerste is aan de beurt Walter Cremers die zijn 200ste officiële wedstrijd speelt voor SVL1.

Als 5-jarige zette Walter zijn eerste voetbal stappen bij de jeugd van C.D.W. Hij werd al snel ontdekt door verschillende BVO’s (Betaald Voetbal Organisaties) en hij speelde in zijn jeugd dan ook achtereenvolgens bij FC Den Bosch, FC Utrecht en AGOVV. Vervolgens keerde hij als B-junior terug bij C.D.W. Zijn laatste jaar in de jeugd speelde hij bij GVVV in de A-junioren (2e Divisie). Na GVVV vertrok Walter naar Nivo Sparta en onder leiding van Philip de Haan werd hij als 1e jaars Senior al snel basisspeler in de 1e klasse. Na 2 seizoenen Nivo Sparta vertrok Walter in het seizoen 2010-2011 naar SVL Langbroek.

Bij SVL had Walter onder trainer Jan Gaasbeek(1) vanaf het begin een basisplaats. Hij deed het zo goed, dat hij in het seizoen 2011-2012 tot de meest talentvolle middenvelder bij het “Rondom Voetbal” - klassement werd gekozen. In 2012 werd hij bij SVL uitgeroepen tot sportman van het jaar. SVL coryfee Ton Oostrom roemde hem vanwege zijn prettige persoonlijkheid en om het feit, dat hij ondanks aanbiedingen van diverse andere clubs toch besloot om bij SVL te blijven.
In het seizoen 2013-2014 werd Walter door trainer Jan Gaasbeek(2e) gekozen tot aanvoerder van SVL 1. Het daarop volgende seizoen 2014-2015 werd onvergetelijk door het behaalde kampioenschap en de promotie naar de hoofdklasse.

Walter Cremers is op dit moment een vaste waarde voor SVL1. Hij heeft voor de club 200 officiële wedstrijden gespeeld en heeft daarin 18 goals gemaakt.
SVL heeft grote waardering voor Walter Cremers, als voetballer en gewoon als mens.
Dank je wel Walter!

 

Italiaanse avond op 2 september
28 augustus 2017

Activiteiten rondom SVL 1 thuiswedstrijden
28 augustus 2017

Rondom de thuiswedstrijden van SVL 1 organiseert de kantinecommissie een aantal activiteiten.

Datum Wedstrijd Tijd Activiteit
2 sept SVL 1 – Vriendenschaar 1 17:00 Italiaanse avond
16 sept SVL 1 – CDW 1 14:30 Hollandse avond
30 sept SVL 1 – DTS Ede 14:30 Het rad
7 okt SVL 1 – Woudenberg 1 14:30  
28 okt SVL 1 – Montfoort 1 14:30 Oktoberfest
18 nov SVL 1 – Sliedrecht 1 14:30 Playbackshow jeugd en volwassenen
2 dec SVL 1 – DHSC 1 14:30  
16 dec SVL 1 – Delta Sports 1 14:30 Boerenkoolmaaltijd
22 dec     Kerstkaarten
27 jan SVL 1 – GRC–14 1 14:30 Erwtensoep
10 feb SVL 1 – LRC 1 14:30  
10 mrt SVL 1 – WNC 1 14:30 Muzikale Bingo
24 mrt SVL 1 – De Merino’s 1 14:30  
7 apr SVL 1 – DUNO 1 14:30  
20 apr     Oranjekaarten
12 mei SVL 1 – Bennekom 1 14:30  
26 mei SVL 1 – GJS 1 14:30 Blue and White evening

Bestuurlid technische zaken jeugd
21 augustus 2017

De jeugdcommissie is op zoek naar een bestuurlid Technische Zaken voor de jeugd. De functie omvat het begeleiden van trainers, het zoeken naar trainers, enz. Voor meer informatie en reacties kunt u contact opnemen via jeugdcommissie@svl-voetbal.nl.

Gezocht: Trainer/Trainster meisjes MO19-1
25 juli 2017

SVL Langbroek is voor de MO19-1 op zoek naar een enthousiaste, deskundige en betrokken trainer/trainster die het een uitdaging vindt met een talentvol en gemotiveerd jong team te werken wat nog volop in ontwikkeling is.

Het nieuwe seizoen zal de MO19-1 in de hoofdklasse uitkomen. In 2016/2017 is dit team kampioen geworden in de 1e klasse. Trainingsdagen zijn maandag en woensdag. Speeldag is zaterdag.

De club SVL staat regionaal bekend om zijn sportiviteit en gezelligheid, waar ook het meidenvoetbal een groeiende tak is binnen de vereniging.

Heeft u vragen of interesse, neem dan contact op met bestuur@svl-voetbal.nl.

Keeper en klusjesman SVL
18 juli 2017

In het AD van 12 juli 2017 staat een interview met Geert-Willem Merkens, keeper van SVL 1 en bestuurslid van SSL.

Indeling trainingsvelden en kleedkamers seizoen 2017-2018
18 juli 2017

Bekijk het schema met de indeling voor de trainginsvelden en kleedkamers voor augustus.

Wanneer de grasvelden niet geschikt zijn om op te trainen, dient iedereen de trainingen aan te passen, zodat iedereen op het Veld 1 kan trainen.

Op donderdagavond moet het veld leeggehaald worden van losse doeltjes:
Overige senioren/junioren: De kleine doeltjes
B-selectie: Pupillengoaltjes
A-selectie: Verplaatsbare grote goal

Riza Bican nieuwe trainer SVL 2
9 juli 2017

Riza Bican is de nieuwe trainer van SVL 2. Hij begon zijn carrière destijds bij de jeugd van Quick. Daarna kon hij bij de KNVB aan de slag als scout voor het jeugdplan en was Victoria zijn eerste club waar hij hoofdtrainer werd. Vervolgens was hij actief als hoofdtrainer bij VVZA, hoofd jeugdopleiding en trainer junioren A1 van VVZA , 2e trainer van Hooglanderveen en trainde hij JO19-1 van CJVV.

Riza woont in Amersfoort en werkt als Functioneel Beheerder bij de gemeente Hilversum. De ervaren oefenmeester heeft veel zin in het komende seizoen, en het bestuur van SVL is er van overtuigd dat Riza met zijn ervaring en visie het 2e elftal sportief vooruit zal helpen.

 

Verder wordt Eelco Hardeman assistent trainer en zal Sjoerd Roeterd zich met formele wedstrijdzaken gaan bezighouden. SVL is nog op zoek naar een leider maar heeft vertrouwen deze op korte termijn te presenteren. Gelukkig staat er een prima staf en kunnen we vooruit kijken naar een sportieve toekomst.

Wij wensen Riza veel plezier bij SVL en wensen hem en begeleiding veel succes komend seizoen.

Henk Jansen overleden
9 juli 2017

Rouwkaart Henk Jansen

Afgelopen donderdag 6 juli is vrijwilliger Henk Jansen overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Vanaf de oprichting was Henk lid van onze vereniging en heeft hij jaren lang actief gevoetbald. Toen het met zijn gezondheid slechter ging, werd hij vrijwilliger bij SVL. Hij hielp bij de schoonmaak, hij stond achter de bar en hij was bij de kaartverkoop actief. Henk was een geweldige persoon die bij SVL enorm gemist gaat worden.
Namens het bestuur, vrijwilligers en de leden wensen wij zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en familie heel veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Bestuur, leden en vrijwilligers
Sport Vereniging Langbroek

Trainer en leiders gezocht
8 juli 2017

Voor het seizoen 2017-2018 zijn we op zoek naar een trainer voor de JO13-1.
Voor de JO17-1, de JO11-1 en de JO9-1 zijn we op zoek naar leiders.

Lijkt het je leuk om een van deze taken op je te nemen of wil je meer informatie? Kijk dan op de website onder het kopje jeugdcommissie in de informatiebrochure of mail naar jeugdcommissie@svl-voetbal.nl.

Jeugdcommissie SVL afdeling voetbal

Indeling competitie eerste klasse C seizoen 2017-2018
5 juli 2017

Nr. vereniging Plaats Aanvangstijd Plaats vorige seizoen
1 Bennekom 1 Bennekom 15:00 4e eerste klasse D Oost
2 Delta Sports 1 Houten 15:00 Kampioen tweede klasse F Zuid 1
3 DHSC 1 Utrecht 14:00 Kampioen tweede klasse B West 1
4 DTS Ede 1 Ede 15:00 5e eerste klasse A West 1
5 DUNO D 1 Doorwerth 15:00 2e eerste klasse D Oost
6 GJS 1 Gorinchem 15:00 2e tweede klasse F Zuid 1 (promotie nacompetitie)
7 GRC-14 1 Giessen 14:30 10e eerste klasse C Zuid 1
8 LRC 1 Leerdam 14:30 8e eerste klasse C Zuid 1
9 Merino's De 1 Veenendaal 14:30 10e eerste klasse A West 1
10 Montfoort 1 Montfoort 14:30 4e eerste klasse A West 1
11 Sliedrecht Sliedrecht 14:30 13e Hoofdklasse A (degradatie nacompetitie)
12 SVL 1 Langbroek 14:30 6e eerste klasse A West 1
13 WNC 1 Waardenburg 14:30 3e eerste klasse C Zuid 1
14 Woudenberg 1 Woudenberg 14:30 8e eerste klasse A West 1

Indeling Bekercompetitie seizoen 2017-2018 Poule 23 west 1
5 juli 2017

Nr. Vereniging Plaats Speelt in:
1 CDW Wijk bij Duurstede 2e klasse B zat West 1
2 SVL Langbroek 1e klasse C zat West 1
3 Tricht Tricht 2e klasse F zat Zuid 1
4 Vriendenschaar Culemborg 2e klasse B zon West 1

Slotfeest SVL voetbal seizoen 2016-2017
18 juni 2017

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Aan het einde van het seizoen wordt er een slotfeest georganiseerd door het voetbalbestuur. Om 18:00 uur werd de BBQ aangestoken en kon er een sateetje gegeten worden. Hierna stond het jaarlijkse penaltyschieten op het programma. De keepers Geert Willem Merkens en Paul Emons waren bereid gevonden om hun plaats onder de lat in te nemen. Hierna werden de prijzen uitgereikt. Het penaltyschieten voor de dames werd gewonnen door Iris Aalbertsen en bij de heren door Ruben Roelofs. Hierna werd de topscoorder bij de dames gehuldigd, Maaike van Rossum. Bij de heren werd voor het zesde opeenvolgende jaar Martin Roeleveld topscoorder.

 

Dit jaar heeft het bestuur een nieuwe bokaal in het leven geroepen, de Ton Oostrom bokaal. Deze bokaal wordt gegeven aan degene die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor de vereniging. Dit jaar ging de bokaal naar Wilco van Doorn voor zijn werk bij het tweede. Hij nam het tweede onder zijn hoede toen er geen leider voor dit team was. Door zijn inzet hield hij het team bij elkaar. Het tweede elftal werd ook gekozen tot team 2016-2017. Een team dat degradeerde maar met veel inzet het jaar toch heeft afgemaakt ook al werd wekelijks verloren.

Om 21:00 uur werd begonnen met de Mister Blue kwis door Barry van Leeuwen en Jan Willem Aalbertsen. Barry had 7 ronden gemaakt met vragen over voetbal, SVL, Langbroek en algemene vragen. Een aantal vragen die voorbij kwamen zijn: Welk logo hoort bij welke club, wie heeft wat gezegd, noem bij de voetbalvrouw de voetballer, noem bij elk elftal de coach. Na de zeven ronden werd LP2 eerste van de twaalf teams.

Het bestuur wenst iedereen een fijne vakantie en hoopt iedereen weer in augustus te begroeten.

Slotavond SVL voetbal vrijwilligers
9 juni 2017

Beste voetbal vrijwilliger,

Op vrijdagavond 16 juni a.s. nodigen wij jullie uit om vanaf 18.00 uur tot en met …….. met ons het clubseizoen gezellig af te sluiten en een presentje op te halen. Of je nu leider, trainer, scheidsrechter, assistent scheidsrechter, technische staf vrijwilliger, EHBO-er, lijnen trekker, schoonmaker, bar-/keukenvrijwilliger, orde handhaver, terrein/accommodatie vrijwilliger, kaartenverkoper, commissie bestuurder of een andere vrijwilligerstaak binnen de afdeling voetbal hebt gedaan.

JULLIE ZIJN VAN HARTE UITGENODIGD!

Het programma voor deze avond is als volgt:

18.00 uur BBQ
19.00 uur Penalty schieten
20:30 uur Uitreiking diverse prijzen (topscoorder, etc)
21.00 uur Start Mister Blue Kwis

Bestuur afdeling voetbal

Slotavond voetbal
2 juni 2017

Het voetbalseizoen 2016/’17 zit er voor de meeste teams op. Daarom willen met een ieder terugkijken op een enerverend seizoen en dit willen we samen doen met onze leden & vrijwilligers. Daarom wordt op vrijdagavond 16 juni een gezellige slotavond georganiseerd voor de afdeling voetbal.

Net als voorgaande jaren start om 18:00 de BBQ, waar de buik goed rond gegeten kan worden, zodat er voor het penaltyschieten geen excuses kunnen worden gezocht. Nadat de winnaar bekend is wie de opvolger wordt van Douwe Okma, zullen ook de andere belangrijke prijzen van dit seizoen worden uitgereikt. Denk hierbij aan sportman/vrouw, sportteam, topscoorder, etc.

Nadat deze ceremonie is afgerond kan er net als vorig seizoen worden gestart met de Mister Blue Kwis. Deze “Pubquiz” zal starten omstreeks 21:00 waar de algemene kennis van een ieder (minimaal 16 jaar) in verschillende rondes zal worden getest. Er zullen teams van 4 à 5 personen geformeerd worden. Je kan je als team aanmelden bij barry_van_l@hotmail.com. Een ieder die nog geen team heeft, zal ter plekken worden ingedeeld.

Samenvattend zal het programma er ongeveer zo uitzien:
18.00 uur BBQ
19.00 uur Penalty schieten
20:30 uur Uitreiking diverse prijzen (topscoorder, etc)
21.00 uur Start Mister Blue Kwis

Namens de feestcommissie

 

Vacature trainer/coach
30 mei 2017

Met ingang van het seizoen 2017/2018 is SV Langbroek op zoek naar een trainer/coach met als voornaamste aandachtsgebied het tweede elftal. SV Langbroek is een omnisport vereniging. De voetbalafdeling van SVL telt ongeveer 250 spelende leden. Het eerste elftal komt dit seizoen uit in de eerste klasse zaterdag amateurs en het tweede speelt in de reserve eerste klasse.

Wij zien SVL2 als een “opleidingsteam”, dat plaats biedt aan:

De groep traint op dinsdag en donderdag en speelt op zaterdag de competitie wedstrijden.

Taken
De trainer die wij zoeken is verantwoordelijk voor de volgende taken:

Wat wij zoeken
Wij zoeken een enthousiaste trainer die de opleidingsdoelstelling onderschrijft en die zowel ontwikkelings- als prestatiegericht kan werken. De trainer moet een goede balans zien te vinden tussen “spelers beter maken” en “punten pakken”. Prioriteit in dat spanningsveld heeft de ontwikkeling van spelers.

Wat wij bieden
Wij bieden onze toekomstige trainer de mogelijkheid om te werken met een eigen team. Een passende financiële vergoeding en overige faciliteiten zijn uiteraard bespreekbaar.

Profiel
Diploma: Wij zijn op zoek naar een trainer met diploma TC3 of in opleiding daarvoor.
Kwaliteiten: De trainer moet in staat zijn spelers op technisch en tactisch gebied beter te maken. Gedrevenheid en enthousiasme zijn daarbij onmisbaar. De trainer moet open kunnen communiceren met alle betrokken groeperingen binnen de vereniging (andere trainers, coördinator selecties, betrokken vrijwilligers, bestuur en jeugdafdeling). De trainer heeft een (pro-)actieve, positieve en oplossingsgerichte houding.

Mocht u belangstelling hebben, dan zien wij uw reactie gaarne tegemoet vóór 15 juni 2017.
Reactie naar: bestuur@svl-voetbal.nl

Erik Eckeveld keert terug bij SVL
30 mei 2017

Na een jaar bij FC Driebergen te hebben gespeeld, kiest Erik ervoor om weer bij SVL te voetballen. Erik heeft zich heel goed ontwikkeld bij de derde klasser en wil gaan bewijzen dat hij de volgende stap kan zetten. Wij zijn heel blij dat Erik weer terug is en wensen hem veel succes en plezier komend seizoen.

 

Yatwin Law niet naar SVL
29 mei 2017

Yatwin heeft besloten in goed overleg om komend seizoen niet voor SVL uit te komen. Promotie en de bijkomende studie die daar bij hoort neemt te veel tijd in beslag om zich volledig op het voetbal te richten. Wij vinden het jammer maar respecteren zijn keuze, we wensen Yatwin veel succes met zijn werk en studie.

Robin Jansen nieuwe aanwinst SVL
29 mei 2017

Met de komst van de multifunctionele voetballer, heeft SVL er weer een versterking bij. De uit Houten afkomstige 22 jarige speler komt over van SV Geinoord, in de jeugd heeft hij zijn opleiding genoten bij VV Elinkwijk en Feyenoord. Robin is twee benig en kan op het middenveld en in de verdediging spelen. Wij zijn blij met de komst van Robin en wensen hem veel succes en plezier bij SVL.

 

SVL en Jos Cremers verlengen contract
22 mei 2017

SVL en Jos Cremers hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe overeenkomst, Jos zal ook het komende seizoen de keepers onder handen nemen. Beide partijen zijn erg tevreden hoe de samenwerking is verlopen en waren er daarom snel uit.

Wij zijn blij dat Jos ook komend seizoen voor SVL onze keeperstrainer is en wensen hem veel plezier en succes toe.

 

Open trainingsavond bij SVL Langbroek
20 mei 2017

Altijd al willen voetballen? Of ben je niet helemaal op je plek in je huidige elftal? Wij zijn nog op zoek naar jongens en meisjes om onze elftallen compleet te maken.
SVL staat voor Saamhorigheid, Vriendschap en Loyaliteit. Een sportieve club waarbij iedereen kan en mag voetballen op een zo hoog mogelijk niveau. De betrokkenheid van ouders op ons prachtige sportcomplex is iets waar we trots op zijn. Een kleinschalige club waar iedereen elkaar kent.

Spelers uit het selectie-elftal geven jeugdtrainingen. Onze contributie is verhoudingsgewijs laag. Buiten het voetballen worden er regelmatig andere activiteiten georganiseerd. Hierdoor voel je je al snel thuis.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens een keer vrijblijvend meetrainen tijdens een open trainingsavond.
Op donderdag 1 juni ben je van harte welkom!!! Kijk voor trainingstijden op onze website www.svl-voetbal.nl of Facebookpagina @SVLJGD

Tijdstippen van de open trainingsavond:

JO11-1 (E) 5e klasse
JO13-1 (D) 4e klasse
JO15-1 (C) 3e klasse
JO19-1 (A) 3e klasse
MO19-1 (A) 1e klasse
  JO9-1 (F)
JO13-2 (D) 4e klasse
JO15-2 (C) 4e klasse
JO17 (B) 2e klasse
MO19-2 (A) 2e klasse
  van 18.00u. tot 19.00u.
van 18.30u. tot 19.45u.
van 18.30u. tot 19.45u.
van 19.45u. tot 21.00u.
van 19.45u. tot 21.00u.

Marijn Kroodsma vertrekt naar CDW
17 mei 2017

Marijn Kroodsma heeft aangegeven het komende seizoen, voor CDW te gaan voetballen. De middenvelder wil bij de Wijkenaren proberen veel speelminuten te gaan maken bij de 2e klasser. Wij vinden dit jammer, maar respecteren zijn keuze en wensen hem veel succes en plezier bij CDW.

 

Frank van Waveren opvolger van Rob Weerdenburg
17 mei 2017

Frank is komende seizoen de nieuwe assistent scheidsrechter voor het 1ste elftal. Frank is 60 jaar, getrouwd met Marja heeft 2 kinderen en 2 kleinkinderen, en woont in Veenendaal.
Als actief voetballer kwam hij uit voor Woudenberg en VRC. Frank heeft veel ervaring als assistent scheidsrechter, 5 jaar VRC, 3 jaar DOVO, 3 jaar SKV en 3 jaar bij VV Jonathan. Hij heeft zowel bij elftallen van Dennis Koorn als Jan Gaasbeek (1) als grensrechter gefungeerd, tevens is hij vaak bij SVL als toeschouwer aanwezig. Wij zijn erg blij dat we Frank bereid hebben gevonden om deze taak op zich te nemen. We wensen hem veel plezier en succes bij SVL.

 

SVL versterkt selectie met Aziz Salama
17 mei 2017

Aziz komt over van FC Hilversum, de technisch begaafde speler kwam eerder uit voor 't Vliegdorp en SV Zeist. Aziz trainde in het verleden al enkele keren mee bij SVL, en nu maakt hij de definitieve stap naar de Langbroekers. De 26 jarige voetballer wil bij SVL de volgende stap zetten in zijn ontwikkeling. Wij wensen hem daar veel succes bij en wensen hem veel plezier bij SVL.

 

SVL verwelkomt Cafe Pub de MalleMolen als nieuwe sponsor!
17 mei 2017

Gert-Jan van Rooijen van Cafe Pub de MalleMolen uit Wijk bij Duurstede was toeschouwer bij de sprankelende 1ste helft van SVL tegen JSV Nieuwegein. In de rust was er gelegenheid om de eigenaar, zelf groot liefhebber van de lokale en regionale sport, van dit gerenommeerde Wijkse café te bedanken voor zijn sponsorbijdrage.
Mede namens Gert-Jan nodigen wij alle SVL-ers van harte uit om eens een bezoek te brengen aan Cafe Pub de MalleMolen aan de Maleborduurstraat in Wijk bij Duurstede!

De sponsorcommissie

 

Afscheid van spelers en trainers van SVL 1
13 mei 2017

Kijk in het foto-album voor alle foto's en filmpjes.

Hierbij willen Thijs van de Pavert en ikzelf, Hans Jansen, na alles wat er al gezegd is bij het afscheid van de selectiegroep het volgende zeggen. We vinden dat de gehele selectie een prima prestatie heeft geleverd, wij als schrijvers kunnen ook terug zien op een heel goed seizoen en hebben genoten van de wedstrijden. Het had maar een haar gescheeld of we hadden nog in de nacompetitie gezeten. Dit resultaat is alleen mogelijk als het een hecht team is en dat was het.

Onze dank gaat uit naar de volgende spelers en leden van de technische staf. Ten eerste Frank Barte de meest contante speler van het elftal en een rots in de branding, en rust gevend voor het team. Frank bedankt en het gaat je goed.
Ten tweede Thomas Malolepszy heeft naar de winterstop zeer goed gespeeld, door zijn goede speelwijze scoorde hij regelmatig. Wij wensen hem veel goeds en bedankt.
De derde maar niet de minste Mark van Oudbroekhuizen een harde maar een sportieve verdediger die ook op tijd zijn doelpunt maakte. Wij wensen hem veel succes bij Barneveld en hopen hem nog eens terug te zien bij SVL.

 

De kleinste middenvelder Mehmet Kaya gaat ons verlaten in verband met zijn studie waardoor hij niet meer op zaterdag kan voetballen, we wensen hem succes.
Bram Peeters een goede verdediger die veel als invaller op de bank zat maar nooit mopperde, ook hem willen wij bedanken voor zijn goede inzet.
Joran Hofman gaat ons verlaten wat wij betreuren, hij was een goede verdediger en gaf zich altijd voor 100%, de reden van vertrek is ons niet bekend ook wij wensen hem het allerbeste en bedankt.

Ook onze grensrechter stop met het vlaggen, wat hij met volle opgave vervulde, Rob van de Weerdenburg bedankt.
Dan gaat onze dank naar Maurice Pot die jarenlang laatste man gespeeld heeft en daarna enkele jaren assistenttrainer is geweest, ook hij vertrekt.
Het allerlaatste waar onze dank naar uit gaat is de hoofdtrainer Jan Gaasbeek die na vijf jaar SVL inruilt voor JSV Nieuwegein, we hopen dat hij het net zo naar zijn zin krijgt als wat hij bij ons heeft gehad. Jan misschien zien we je wel eens terugkomen bij SVL, verder veel succes.
Ook willen wij de nieuwe hoofdtrainer Dennis Koorn alvast veel succes toewensen al hebben wij elkaar nog niet ontmoet.

Namens de verslagmakers tot volgend seizoen 2017-2018.

Thijs van de Pavert
Hans Jansen

Rad van Avontuur voor jong en oud!
4 mei 2017

Op zaterdag 13 mei 2017 zal in de SVL kantine in de rust van de wedstrijd SVL - AFC de eerste ronde gedraaid worden van het Rad van Avontuur, na de wedstrijd volgen er nog meerdere rondes.

Mededeling bestuur
18 april 2017

Als bestuur van SVL betreuren wij het u het volgende te moeten mededelen. Wegens een vertrouwensbreuk hebben wij besloten om met onmiddellijke ingang de samenwerking met de JO19 trainer, de heer B. Verwoerd, op te zeggen. Hij zal per direct al zijn taken binnen SVL neerleggen.

Het bestuur afdeling Voetbal

Verslag instructieavond barmedewerkers SVL
16 april 2017

Namens de barcommissie werd mij gevraagd een verslag te schrijven over de instructieavond barmedewerkers, in de volksmond tapcursus, welke plaatsvond op vrijdagavond 7 april 2017.
Wegens cateringtechnische redenen was de groep om kwart voor acht uiteindelijk compleet. Een voor Langbroekse begrippen goede opkomst van twintig dames en heren, met al jarenlange ervaring achter onze bar tot gasten met twintig jaar ervaring voor de bar. Wat men noemt een gemêleerd gezelschap.

Na een goede uitleg van onze docent Arnold, welke ons allen via twintig voorbeelden een drankje voorschotelde, mochten we zelf een voor een achter de bar komen om alle tips en tricks in uitvoering te brengen. Hierbij konden al die goede stuurlui je goed vertellen wat je allemaal fout deed, om vervolgens zelf dezelfde fout te begaan.
Tussendoor nam Corrie ook kleine groepjes mee de keuken in om ook hier een kleine uitleg te geven. Dit zorgde ervoor dat de magen gevuld werden, maar de glazen weer goed vet werden en extra goed gespoeld dienden te worden.
De avond werd afgesloten met een wedstrijdje. Allereerst moesten we elk een biertje tappen voor Arnold. Waar we beoordeeld werden vanaf het moment dat het glas het water in de spoelbak aanraakte, tot en met het uitserveren van jouw (poging tot het) perfecte biertje. Hierna volgde een superfinale waarin bovenstaande diende te gebeuren met een tweetal biertjes.

Hoogtepunten van de avond:
- De schone glazen, maar nog vieze handen van Bert.
- De blik van Andre, toen hij doorhad dat hij tijdens de finaleronde een fout had gemaakt en een podiumplaats op zijn buik kon schrijven.
- Het eerste getapte biertje van Rene. Hier wordt de penningmeester blij van, maar wij als kenners iets minder.
- De keukenkunsten van Wouter. Al jonglerend de bitterballen in het vet werpend. En als finishing touch de patat te zouten #saltbaechallenge.
- Nummer drie. Peter Quint. Meer ervaring voor als achter de bar. Maar ondanks zijn gezwam lette hij toen dus wel altijd goed op. Met een paraplu kan hij nu heen en weer naar Doorn.
- Nummer twee. Johan Damen. Derde plaats prijs was een paraplu. En met een paraplu kan je niet werken. Dus hij zette alles op alles om tweede te worden. Hij ging naar huis met een pet.
- De verdiende winnaar van de finale Martin van Ziel.

 

Barcommissie bedankt voor de organisatie van deze avond. Arnold bedankt voor de instructie. Wij hebben genoten. Voor alle lezers: hopelijk zijn jullie er de volgende keer ook bij.

Met sportieve groet namens de aanwezigen,

Andre Aalbertsen
Gijs Aalbertsen
Johan Damen
Gert-Jan van Eck
Hans van Eck
Annet van Hazendonk
Wouter van Hoof
Jan Jansen
Martijn Jansen
Corrie van Leeuwen
Jan van Leeuwen (Wd)
Rene Nellestijn
Bert van Os
Peter Quint
Hans Roeleveld
Julia Roeleveld
Marijke Roeterd
Connie van Rooijen
Koos van Rossum
Martin van Ziel

Uitnodiging sponsormiddag SVL - 29 april 2017
15 april 2017

Rondom de wedstrijd SVL - JSV Nieuwegein op zaterdag 29 april organiseert de sponsorcommissie van SVL haar jaarlijkse sponsormiddag.

Programma
14.30 uur Aanvang SVL - JSV Nieuwegein
15.15 uur Rust - u bent van harte welkom in de sponsorruimte voor een hapje en een drankje
15.30 uur Aanvang tweede helft SVL - JSV Nieuwegein
16.15 uur 3de helft met een drankje en een hapje en volop gelegenheid om bij te praten met andere sponsoren en na te praten over de wedstrijd met spelers en technische staf

Alle sponsoren van SVL zijn van harte welkom!

Wij kijken uit naar uw komst!

Sponsorcommissie SVL

Nieuwe speler voor SVL
9 april 2017

Met Mitchel de Vaal heeft SVL de volgende versterking binnen, de 20 jarige voetballer woont in Houten en speelde al op zijn 17e in het eerste elftal van SV Houten. Vervolgens is hij de uitdaging aangegaan bij GVVV om zich verder te ontwikkelen, na een seizoen in het 2e elftal en jong GVVV kiest hij voor SVL om de volgende stap te zetten. Mitchel is zeer sportief en studeert op het CIOS in Arnhem, hij werkt als Fitness Instructeur en hersteltrainer.

Wij heten Mitchel van harte welkom en wensen hem veel succes en plezier bij SVL.

 

Paul Okkersen nieuwe versterking voor SVL
4 april 2017

SVL heeft de selectie versterkt met Paul Okkersen. Paul komt over van buurvereniging DEV uit Doorn. De 26 jarige aanvoerder van DEV liep vorig seizoen al stage bij FC Lienden (zon) en liet daar een prima indruk achter. Eerder speelde hij voor VV Jonathan uit Zeist, dat toen onder leiding stond van onze voormalige trainer Jan Gaasbeek. Meerdere clubs wilden de Doornaar inlijven, maar zijn keuze is gelukkig op SVL gevallen. Wij zijn erg blij met de komst van Paul en wensen hem veel plezier en succes toe.

 

SVL versterkt zich met Rob van Eem
4 april 2017

SVL heeft zich voor komend seizoen versterkt met Rob van Eem. De 21 jarige broer van Alex van Eem komt over van SV Spakenburg, daarvoor kwam hij meerdere seizoenen uit voor GVVV waar hij deel uitmaakte van de A-selectie. Rob had de keuze uit meerdere clubs van hoog niveau, maar heeft ervoor gekozen om samen met Alex te voetballen en de sportieve uitdaging aan te gaan bij SVL. Wij zijn erg blij met de komst van Rob en wensen hem alvast veel succes en plezier bij SVL.

 

Voetbaldag SVL
29 maart 2017

Instructieavond bar medewerkers
19 maart 2017

Vrijdag 7 april wordt er in de kantine een instructieavond voor bar vrijwilligers gehouden. Op deze avond krijg u instructie door een medewerker van Heineken tot het goed tappen van een biertje.

De kantinecommissie.

Danny van Brenk overleden
9 maart 2017

Afgelopen woensdag bereikte ons het droevige bericht, dat Danny van Brenk op 35-jarige leeftijd is overleden.
Vanaf 2014 heeft hij met grote moed, hoop en doorzettingsvermogen gestreden tegen zijn ziekte. We hebben bewondering voor zijn strijdvaardigheid en de manier waarop hij kracht putte uit de liefde voor zijn gezin.
Wij wensen zijn vrouw, zijn kinderen, familie en vrienden veel kracht en sterkte toe om dit grote verlies te kunnen dragen.

Bestuur afdeling Voetbal

Dart avond
5 maart 2017

Op zaterdag 15 april 2017 wordt er de SVL-darts avond georganiseerd. Iedereen kan hier aan mee doen. U kunt u aanmelden in de SVL kantine of bij Jeroen Wendels 0343-563950.
Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00. De inschrijving is voor zowel dames als heren en in alle leeftijden.

Jeugdkamp
24 februari 2017

 

Noteer alvast in de agenda!!!!!!

Vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2017

JEUGDKAMP

Voor alle kinderen van SVL vanaf 6 jaar tot groep 8 van de basisschool.

Jeugd Activiteiten Commissie

 

Nieuwe aanwinsten voor SVL in het seizoen 2017/2018
16 februari 2017

Yatwing Law
Yatwing Law zal volgend jaar het blauw wit van SVL dragen, met de allround speler heeft SVL een versterking voor meerdere posities erbij. Yatwing komt over van VVA, ook is hij speler van het Nationale Politie Elftal. In het verleden kwam hij ook uit voor Hercules, DOVO, VV Scherpenzeel en Leerdam Sport.

We zijn blij met de komst van Yatwing, en wensen hem veel succes en plezier toe.

Glenn Molenaar
Glenn Molenaar keert terug bij SVL na een uitstapje gemaakt te hebben naar FC Driebergen, de goalgetter is gelukkig weer terug bij onze vereniging.

Wij zijn blij met de komst van de aanvaller, en wensen hem alvast veel succes en plezier toe.

   

Onderzoek kunstgras SVL
16 februari 2017

In opdracht van de SSL (sportstichting Langbroek) heeft SGS Intron B.V. onderzoek gedaan naar het kunstgras bij SVL. SGS Intron B.V. is een onafhankelijke firma die meet, inspecteert, certificeert en onderzoek doet op het gebied van producten die in de bouw worden gebruikt. Op 6 plaatsen op ons veld is materiaal verzameld en onderzocht in het laboratorium van SGS in Duitsland (Taunusstein). Het onderzoek was gericht op de hoeveelheid PAK’s (Polycyclische aromatische koolwaterstoffen) in de rubberkorrels (het rubbergranulaat). PAK’s zijn de schadelijke stoffen, die in hoge concentratie een risico voor de gezondheid vormen.

Ons ministerie van Volksgezondheid, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) hanteert voor de aanleg van kunstgrasvelden de zogenaamde VROM – 10 Norm. Bovendien is er ook gekeken naar de Europese normering (REACH – NORM) voor het gebruik van chemische stoffen. Het kunstgrasveld bij SVL voldoet ruimschoots aan beide normen.

Als bestuur beseffen wij, dat in deze kwestie voorlopig nog niet het laatste woord gezegd is. Er is nog steeds discussie en er vinden nog steeds onderzoeken plaats. Voorlopig houden wij ons aan de normen en adviezen van de KNVB, het ministerie van VROM en de Europese wet- en regelgeving. Wij blijven de diverse ontwikkelingen natuurlijk op de voet volgen en houden jullie op de hoogte.

Bestuur SVL voetbal

Après Ski Party
15 februari 2017

Op zaterdag 11 maart is er vanaf 17.00 uur een Après Ski Party in de kantine.

Bert Verwoerd nieuwe trainer van de B-Selectie seizoen 2017-2018
12 februari 2017

Bert is op dit moment de huidige trainer van het elftal JO19-1. Wij zijn zeer content over de werkwijze hoe hij dit elftal begeleidt. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat hij dit ook kan overbrengen op de spelers van de B-Selectie.

Wij wensen Bert dan ook veel plezier en succes.

Bestuur SVL voetbal

 

Interview met Maurice Pot
10 februari 2017

Bron: website van SV Spakenburg.

Onze trots, SV Spakenburg, viert dit seizoen haar 85e verjaardag. Het Infomagazine neemt u elke thuiswedstrijd mee naar een historische gebeurtenis aan de hand van één van de hoofdrolspelers door middel van een interview. Vandaag komt een speler aan het woord die vanaf eind jaren ’90 lange tijd in onze hoofdmacht heeft gespeeld. Wij blikken terug op zijn periode bij Spakenburg en kunnen lezen wat hij na zijn carrière in ons vissersdorp heeft gedaan.
Vandaag aan het woord: Maurice Pot …………………………..

In welke periode voetbalde je bij Spakenburg?
Ik speelde bij SV Spakenburg van 1998 tot en met 2005.

Hoe ben je bij Spakenburg verzeild geraakt?
In de periode van 1995 tot 1998 speelden we met mijn toenmalige club Elburger SC in de hoofdklasse en blijkbaar ben ik toen opgevallen. Na gesprekken met onder meer bestuurslid Zwarte Jan van Diermen, trainer Simon Kistemaker en speler Arjan Louwen wist ik het zeker. Spakenburg is een schitterende club waar ik heel graag voor wil spelen!

Op welke positie speelde je?
Van origine ben ik een controlerende middenvelder / inschuivende laatste man, maar bij SV Spakenburg ontwikkelde ik me mede door de grote concurrentie tot een allrounder die zowel op het middenveld als in de achterhoede uit de voeten kon. De laatste jaren bij VV Nunspeet en SV Langbroek (SVL) zakte ik weer een linie terug naar de positie van laatste man.

Wie speelden er destijds nog meer in het eerste van Spakenburg en heb je nog contact met  bepaalde spelers?
Ik heb aardig wat spelers meegemaakt in de loop van de jaren, maar ik zal de namen noemen van de spelers waar ik nog contact mee heb. Zo trappen we af en toe nog een balletje met oud-Spakenburg en dan zijn kameraden als Frank van Twillert, Paul Lieftink, Arjan Louwen, Mustafa Aksit, Pascal Cohen, Patrick Dorrestein, Niels Creutzburg, Izaak Veerman en Lammert Zijl ook vaak van de partij. Het is dan altijd weer lachen, gieren en brullen met de prachtigste verhalen uit de oude (en de nieuwe) doos.

                    

Onder welke trainer(s) speelde je bij Spakenburg en hoe was de samenwerking?
Simon Kistemaker, Jacob Melessen, Piet Schrijvers, Tijs Schipper en Peter Visee waren mijn trainers bij Spakenburg. De samenwerking met deze trainers was over het algemeen prima. Je pikt van elke trainer wel iets op. Wel blijf ik het erg jammer vinden dat mijn oude jeugdtrainer van Go Ahead Eagles Dwight Lodeweges uiteindelijk geen hoofdtrainer werd/bleef van SV Spakenburg (hij ging in 1999 helaas weer naar het Betaalde Voetbal terug). Met hem had Spakenburg pas echt stappen voorwaarts kunnen maken, aangezien hij net als mijn andere oud-trainer Hennie Spijkerman tot de weinige Nederlandse trainers behoort die zowel de individuele speler als het team beter kan maken. Bij Nunspeet heb ik goed samengewerkt met trainer / KNVB-docent Hans van Dijkhuizen en sinds 2010 vormen Jan Gaasbeek en ik een mooi trainersduo bij SVL.

Wat vond / vind je van de club Spakenburg?
Spakenburg is verreweg de mooiste club van Nederland. Ik voel me ook een echte blauwe en had die 7 mooie jaren voor geen goud willen missen. Spakenburg was dan ook een prachtig alternatief voor mijn oude club PEC Zwolle, de betaald voetbal club waar ik als Zwollenaar natuurlijk graag was doorgebroken. Maar ja, welke jonge voetballer droomt nu niet van een carrière als betaald voetballer?

Wat is je mooiste herinnering van je periode bij Spakenburg?
Dat zijn er meerdere. Het millenniumkampioenschap van Spakenburg en tevens de uitverkiezing tot beste speler van het jaar in het seizoen 1999-2000. Dat waren schitterende hoogtepunten met als heerlijke toetjes de kampioenswedstrijden tegen Urk en Katwijk: de vissersdorpsgevechten. En dan natuurlijk de 6 wedstrijden met Spakenburg tegen IJsselmeervogels (4x polonaise en 2x malaise: 4-2 voor SVS). Schitterende voetbalfeesten!

Welke supporters herinner je je nog en waarom?
De blauwe supporters zijn in één woord fantastisch. Wat een beleving was er die jaren samen met de harde kern van de blauwen. Ik had in die tijd een hechte band met diverse supporters, maar mijn favoriete supporter is en blijft natuurlijk Teo van de Mheen. De band met hem, zijn vader en zijn vrienden was erg bijzonder. Ze riepen zelfs een fanclub voor me in het leven: “Met Pot naar de Top”, haha. Wat een gekkenhuis was het die jaren!

Welke wedstrijd herinner je je het best en waarom?
Ik vond de 3-4 overwinning bij SDC Putten in 2000 onvergetelijk. We stonden met nog een kwartier te spelen met 3-0 achter en we dreigden de titel te verspelen. Op dat moment ging trainer Tijs Schipper alles of niets spelen en wisten we de achterstand nog om te buigen in een 3-4 overwinning. Na het laatste fluitsignaal zijn de supporters huilend over de reclameborden gesprongen en hebben we met z’n allen in het gras liggen rollen van geluk.

Herinner je je nog een leuke anekdote uit je Spakenburgperiode?
Dat zijn er teveel om op te noemen. Ik verwacht dat we met een paar ouwe selectiespelers nog wel een keer een boek over blauwe voetbalhumor gaan uitgeven. Zo hebben we een keer de autosleutels uit de stapvoets rijdende auto van Menno van Appelen gehaald en de struiken in gegooid, zodat hij voor een kruising stil kwam te staan en geen kant meer op kon. Volgens mij staat er nu nog een file…. We probeerden elkaar altijd in de maling te nemen. Onderbroekenlol van de bovenste plank. Een greep uit de vele geintjes: een visje onder in de voetbaltas stoppen, vaseline smeren op de ruitenwissers van de auto, elkaars riemen verwisselen, gaten in de sokken knippen, Red Hot Hittezalf in de onderbroek smeren, spelers die tijdens de bespreking verstopt waren in de grote kledingtas, tijdens trainingskampen scheerschuim op de handen van de slapende medespeler spuiten en dan met een veertje over de neus wrijven, enz. En wat te denken van de legendarische opmerkingen van Simon Kistemaker: je draait als een vrachtwagencombinatie, je knikt als een olieboorkop (zit hier olie of zo?), je kopt als een steenbok en je kapt als een houthakker.

Wie is de beste speler met wie je samen hebt gespeeld?
De beste speler met wie ik heb samengespeeld is ongetwijfeld Marc Overmars. We hebben samen op het middenveld gespeeld bij Go Ahead Eagles A1. Maar ook bij Spakenburg liepen er natuurlijk sterke spelers rond. Iedereen kent de kwaliteiten van Gérard v.d. Nooy, Pascal de Bruijn, Frank van Twillert en Paul Lieftink. Maar persoonlijk had ik de beste klik met Arjan Louwen. We wisten elkaars sterke punten perfect te benutten. Niet voor niets speelden we jaren samen bij PEC Zwolle, SV Spakenburg en Elburger SC.

Waarom ben je weggegaan?
Na het behaalde kampioenschap in 2000 werden we de jaren daarna elke keer 2e, 3e of zelfs 4e. De druk nam toe en na zes jaren zonder echte hoofdprijs was de toenmalige technische commissie het zat. De prestaties werden minder en dan weet je dat je bij het veeleisende Spakenburg de wind van voren krijgt. De harde kern van spelers (waar ik toen deel van uit maakte) werd daarom in 2005 aan de kant gezet.

Wat heb je na Spakenburg gedaan?
Na Spakenburg heb ik nog 5 mooie jaren gehad bij VV Nunspeet in de hoofdklasse B en C (o.a. tegen SV Spakenburg, IJsselmeervogels, Quick Boys, Kozakken Boys, Harkemase Boys, HHC en WHC). En de laatste 7 jaren, meer in de rol van speler-trainer bij eersteklasser SV Langbroek, heb ik me goed kunnen door ontwikkelen in het trainersvak.

Ben je nog actief met voetbal bezig? Zo ja, wat doe je en bij welke club?
Bij SVL ben ik nu assistent-trainer van hoofdtrainer en oud-prof Jan Gaasbeek. Verder heeft SVL mij de kans gegeven een regionale voetbalschool op te starten. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen waardoor ik nu vol overgave en plezier techniektrainingen en train-de-trainer-cursussen geef in Wijk bij Duurstede en omstreken. Inmiddels is onze Voetbal Techniek School Coerver-Meulensteen gecertificeerd en geven we overal in het land trainerscursussen en trainingen, zoals in Den Bosch en in mijn “thuishaven” Zwolle. Erg leuk om te doen!

Kom je nog weleens bij Spakenburg?
Sowieso volg ik Spakenburg op de voet. En heb nog met heel veel Spakenburgers contact over het reilen en zeilen bij de club. Als ik maar even de tijd heb, dan bezoek ik een wedstrijd van de blauwen; helaas kan ik niet zo vaak komen kijken vanwege verplichtingen bij mijn eigen club en de voetbalschool. Verder speel ik mee tijdens de wedstrijden van oud-Spakenburg.

Wat vind je van de invoering van de 2e divisie en daarmee de gehele voetbalpiramide met degraderen en promoveren?
Tja, dit zat er natuurlijk al een hele tijd aan te komen. De KNVB was hier al heel lang mee bezig. Als voetballiefhebber vind ik het erg jammer, omdat je de sfeer van vroeger mist. Spakenburg speelt nu te vaak tegen nietszeggende ploegen en dat is jammer. Hopelijk komen de echte wedstrijden tegen ploegen als IJsselmeervogels en Quick Boys weer snel op het programma terug. Aan de andere kant is deze voetbalpiramide wel weer gunstig voor de individuele ontwikkeling van jonge talentvolle spelers die onder meer weerstand kunnen spelen op weg naar een hoger niveau. Voor een speler van pak ‘m beet Jong Vitesse is een match tegen Spakenburg natuurlijk veel nuttiger dan een wedstrijd op maandagavond uit tegen Jong Fortuna Sittard.

Slecht weer bingo
10 februari 2017

Wanneer vanwege slecht weer de wedstrijd van SVL 1 wordt afgelast, is er vanaf 15:00 uur bingo in de SVL kantine.

 

Voetbalseizoen 2017/2018 begint later
8 februari 2017

SVL heeft het onderstaande bericht van de KNVB ontvangen.

Beste bestuurder,

Samen met amateurclubs is besloten om het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen en later te eindigen. Het voetbalseizoen begint in het hele land vanaf 2 september met bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september en het seizoen wordt afgesloten op 27 mei. Dit is de belangrijkste uitkomst van de meer dan 30 bijeenkomsten, met ruim 1.200 clubvertegenwoordigers, over de speeldagenkalender van seizoen 2017/’18.

‘Samen ons voetbal verbeteren’
Directeur amateurvoetbal, Jan Dirk van der Zee: "Door spelers en clubs werd ons steeds vaker gevraagd waarom we het voetbalseizoen niet later zouden beginnen, zodat we ook langer door kunnen voetballen. Zo kunnen de voetballers rustig op vakantie, zonder dat ze schuldig hoeven te voelen ten opzichte van hun teamgenoten, en kan er ook nog lekker gevoetbald worden als in mei de zon begint te schijnen. Met dit idee zijn we aan de slag gegaan en samen hebben we de plannen weten te vertalen in een concrete speeldagenkalender. Deze kalender is een uitkomst van een goede samenwerking met clubs en hiermee hoopt de KNVB alle voetballiefhebbers van dienst te zijn."

Na de vakantie beginnen en door met mooi weer
In januari zijn vertegenwoordigers van de KNVB met clubs in gesprek gegaan om de plannen voor te leggen en deze samen uit te werken. Dit gebeurde op meer dan 30 bijeenkomsten, met ruim 900 verenigingen, door heel het land. Er wordt eveneens overleg gevoerd met gemeenten om samen eventuele knelpunten weg te nemen.

Door pas na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden in het weekend, wordt verwacht dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie. Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer en dus minder kans op afgelastingen.

Flexibele winterstop
In deze kalender is er voor het eerst sprake van een flexibele winterstop van 27 januari tot 4 maart. Dit betekent dat er een ruimte van zes weken is ingelast om vier wedstrijden te spelen. Verenigingen kunnen voor deze periode in onderling overleg bepalen of ze een wedstrijd naar een andere datum willen verplaatsen dan op het wedstrijdschema staat aangegeven. Dit geldt ook voor wedstrijden in de A-categorie.

Als verenigingen hier niet uitkomen, dan blijft het schema uiteraard leidend. Deze nieuwe opzet wordt aankomend seizoen getest en op basis van de resultaten wordt gekeken of dit in de toekomst kan worden uitgebreid binnen de reguliere competitie.

Belangrijk bekervoetbal in september
De beker in het amateurvoetbal begint in het hele land op 2 september. Er wordt dit seizoen vooral in het weekend gespeeld, bij voorkeur dus niet meer op doordeweekse avonden. Alle teams kunnen meedoen aan de poulewedstrijden in de beker en vooral voor de jeugd is het meedoen aan de beker van belang. De bekerresultaten worden namelijk gebruikt om de competitie indeling vanaf de eerste klasse en lager zo eerlijk en leuk mogelijk te maken. Dit geldt voor alle jeugdteams van Onder 8 tot en met O19.

Dat de competitie later eindigt heeft ook invloed op de nacompetitie. Hoe deze nacompetitieregeling er volgende seizoen definitief uit gaat zien wordt de aankomende periode uitgewerkt en zal voor het einde van het huidige seizoen bekend worden.

De speeldagenkalender amateurvoetbal 2017/'18 is hier te bekijken.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Hans Schelling
operationeel manager

Patatje stoofvlees
6 februari 2017

Aanstaande zaterdag 11 februari is er in de kantine weer een heerlijk patatje stoofvlees verkrijgbaar voor € 4,00, op=op.

De kantine commissie.

 

Dart avond
5 februari 2017

Op zaterdag 15 april 2017 wordt er de SVL-darts avond georganiseerd. Iedereen kan hier aan mee doen. U kunt u aanmelden in de SVL kantine. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00. De inschrijving is voor zowel dames als heren en in alle leeftijden.

Activiteiten voor de komende periode bij SVL
5 februari 2017

De komende periode worden er in de voetbalkantine diverse activiteiten georganiseerd. Te beginnen op zaterdag 11 februari 2017 wordt er tijdens de wedstrijd van het eerste weer patatje stoofvlees verkocht voor € 4,00.

Op zaterdag 11 maart 2017 is er in de kantine na de wedstrijd SVL 1 - Roda 46 Apres Ski middag.

Op zaterdag 1 april 2017 wordt de jaarlijkse Playbackshow georganiseerd. Nadere informatie volgt later via de website en/of het aanplakbord in de kantine.

Zaterdag 15 april 2017 heeft er weer een Dartsavond plaats in de kantine. U kunt u hiervoor inschrijven in de SVL kantine. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00. Er kan ingeschreven worden door zowel dames als heren en in alle leeftijden.

Vrijdag 21 april 2017 wordt in samenwerking met het Oranjecomité het Koningskaarten georganiseerd.

De laatste activiteit die wordt georganiseerd is de succesvolle Bingo Kwis met medewerking van Wouter van Hoof.

Deze activiteiten vindt u ook terug op deze website onder het menu Activiteiten.

Verder is er tijdens de thuiswedstrijd van het eerste in de rust een aanbieding van Koffie met een gevulde koek voor € 2,00.

De kantinecommissie

Patatje stoofvlees
26 januari 2017

Aanstaande zaterdag is er in de kantine vanaf 13:00 uur verkrijgbaar een patatje stoofvlees.

De kantine commissie.

 

Parkeren bij SVL
24 januari 2017

De afgelopen week heeft de Gemeente bij de Oranjehof diverse nieuwe verkeersborden geplaatst. Op veel plaatsen is het nu verboden te parkeren.
Op het parkeerterrein vóór het Sportpark mag uitsluitend nog in de vakken geparkeerd worden. Wanneer je naast de vakken of in de berm parkeert, kan je bekeurd worden.
Let op: ook in de woonwijk naast het sportpark zijn de parkeerregels verscherpt!

BELANGRIJK: Voor gebruik kunstgras
16 januari 2017

Voor de bespeelbaarheid van het kunstgras is het belangrijk om aan de volgende regels te houden.

Weersinvloeden
Neerslag. In principe is het altijd mogelijk om bij regen te voetballen alleen kan het tijdens een wolkbreuk of zeer zware regenbui voorkomen dat het veld verzadigd raakt en daardoor onbespeelbaar raakt. Als dit gebeurt moet men wachten tot het droger is en de plassen op het veld weggezakt zijn, dit zal hooguit 5 minuten duren.

Droogte. Droogte heeft geen invloed op de bespeelbaarheid van het veld. Wel kan bij warmte de rubberen infill een onaangename geur afgeven, deze geurvorming is meerdere keren getest en vormt geen gevaar voor de volksgezondheid.

Sneeuw. Als er een pak sneeuw op het veld ligt, kan er niet gevoetbald worden dit omdat door te bespelen de sneeuw tot een ijslaag wordt getrapt en in de mat gaat vriezen wat leidt tot nog langere onbespeelbaarheid.

Vorst. Normale droge vorst tot ongeveer -10 graden heeft geen effect op bespeelbaarheid en kan dus gewoon worden gebruikt.
Bij lagere temperaturen wordt het anders, want hierdoor raakt de vezel bevroren en kan het tot beschadigingen leiden dus bij vorst meer dan 10 graden kan er niet gevoetbald worden. Wanneer er net voor of tijdens vorstperiode de mat nat is geworden (neerslag, smeltende sneeuw, ijzel) bevat de bovenlaag veel vocht dat bevriest waardoor er een ijslaag ontstaat en het veld onbespeelbaar wordt.

Opdooi. Wanneer er na een vorstperiode dooi komt, raakt de bovenlaag verzadigd omdat de onderlaag bevroren is. Als dit ontstaat mag het veld absoluut niet worden betreden, want het is dan instabiel en er kan blijvende schade ontstaan, doorat er kuilen in het veld worden getrapt.

Algemene regels

Als iedereen deze regels in acht wil nemen, kunnen we zo goed en lang mogelijk gebruik maken van een schitterend kunstgrasveld.

Vriendelijke groeten, SSL

Oliebollentoernooi voor de jeugd ondanks het weer, toch succesvol!
9 januari 2017

Op zaterdag 7 januari stond het oliebollentoernooi voor de jeugdelftallen gepland. Helaas had het in de nacht van vrijdag op zaterdag gesneeuwd en kon er op de velden niet gespeeld worden. Gelukkig had de organisatie hier al een klein beetje rekening mee gehouden en een alternatief programma bedacht. Er waren 40 kinderen (en hun ouders natuurlijk) die het slechte weer trotseerden om toch te komen. Zij werden verdeeld in twee groepen. De ene groep heeft in de zaal lekker partijtjes gevoetbald, terwijl de andere groep boven in de kantine verschillende spelletjes deed. O.a. tafelvoetbal, blaasvoetbal, sjoelen, tafeltennis etc. Halverwege de ochtend werd er gewisseld.

We hebben met zijn allen een gezellige ochtend gehad en ook erg genoten van de lekkere oliebollen. De voorjaarscompetitie staat voor de deur, dus binnenkort kan er weer lekker gevoetbald worden.

Oliebollentoernooi 2017 voor de jeugd
5 januari 2017

Kom gezellig de vakantie afsluiten met een potje voetbal! Op zaterdag 7 januari van 9.30 tot 12.30 uur.

Dit toernooi is voor de jongste jeugd tot de E (JO-11) in de zaal. Voor de jongens van D tot B (JO-13 tot JO-17) op het veld.

Geef je op via: jeugdcommissie@svl-voetbal.nl.