Wedstrijdverslagen SVL E2 seizoen 2015/2016

SVL E2 - Musketiers E2
28 november 2015

Vandaag stond Musketiers op het programma. Dit was het team waar we vorig jaar niet veel te vertellen hadden in Elst, maar dat was vorig jaar. Nu hadden we 2 leuke en goede wedstrijden achter de rug en dat voorspelde veel goeds. SVL begon weer erg gemotiveerd, met goede reddingen van Simon die op het doel stond, probeerden we kansen te creëren. Maar in tegenstelling tot afgelopen weken waren we niet in staat om de kansen tot doelpunten om te zetten. Dit lukte onze tegenstander wel, met iets beter voetbal, met name in de 1ste helft. Hierdoor kwamen we dan ook achter met 3-0. Net voor rust was het Babak die de rebound afrondde en konden we de rust in met de 1-3 stand. Het positieve van de eerste was dat we veel kansjes gecreëerd hadden, het negatieve was dat we te weinig doelpunten hieruit hadden gemaakt.

De 2de helft ging Mika op het doel en Simon op het middenveld, Anouk was op weg om bij de Sint te gaan kijken. Ook nu weer creëerden we veel kansen, maar door rommelig spel en niet voldoende overzicht kwamen we niet tot doelpunten. En het was dan ook weer Musketiers die wel 2 doelpunten kon maken. Gelukkig kon Simon daarna een van de kansen omzetten tot een doelpunt en de eindstand werd dan ook bepaald op 2-5. Volgende week staat FC 3-bergen op het programma, die hebben net zoveel punten, dat zal zeker spannend worden.

Doelpuntenmakers:
Babak Paryan 1x
Simon van Doorn 1x

CDW E7 - SVL E2
21 november 2015

Na de overwinning van afgelopen week was het vandaag een beker derby die op het programma stond. Om maar liefst half 9 moesten we beginnen, de zon leek nog niet opgekomen te zijn en het weer was voor niemand echt een feest. Maar dat weerhield SVL E2 er niet van om er alles er aan te doen om van CDW te winnen. Milan en David waren door ziekte afwezig en zaten nog lekker binnen. Gelukkig waren er wel veel ouders die onze spelers kwamen steunen in dit wat hondenweer genoemd mocht worden. Vandaag was het de beurt aan Anouk om de handschoenen aan te trekken. In een modderplas kon ze van start gaan, een waar overigens Edo al had in gelegen. Ook vandaag ging onze verdediging goed van start en waren het Gijs en Daan die zich door het gure weer heen vochten om de ballen weer richting de doelman van CDW te krijgen. Voetballend deden we het heel behoorlijk en het was dan ook Simon die diverse keren de bal vanaf de zijkant kon voorgeven. Een van die ballen ging via een speelster van de tegenpartij in het doel. En we stonden 0-1 voor. Door al het enthousiasme waren we even onoplettend en direct na de aftrap was het CDW die er weer 1-1 van maakte. De jongens van CDW waren iets groter, maar dit leek de spelers van SVL niet te deren, met veel inzet bleven ze aanvallen. Dit leidde tot een aantal kansjes en een corner waaruit Simon de 1-2 kon maken. Helaas werd het voor rust nog 2-2. Er werd maar snel besloten om snel door te gaan, want met name voor de keepers was het erg koud.

Ondanks dat alle trainers van SVL E2 langs de lijnen stonden, was het CDW die op voorsprong kwam. Wederom liet SVL zien dat ze hier niet kwamen om te verliezen en werden de aanvallen weer ingezet, zelfs via een eigen doelpunt uit een corner en een doelpunt van Daan zorgden ervoor dat we de overwinning konden ruiken. Helaas was het CDW die de uitslag bepaalde op 4-4 waar iedereen mee kon leven. En snel werd de warme douche opgezocht, vooral onze keeper Anouk had zich kranig geweerd in deze kou. Maar ook Anouk had het erg koud en wilde snel opwarmen. Gelukkig werden ze voorzien van een warme chocomel, dit hielp goed voor de opwarming. Op naar de intocht van de Sint!!

Daan de Kruijf 1x

Vv Veenendaal E2 - SVF E2
Veenendaal, 14 november 2015

Na de afgelopen weken wisselend voetbal te hebben laten zien met niet altijd de juiste uitkomst, was het vandaag tijd om te laten zien dat we wel konden winnen. We gingen vandaag met 8 man (en ja 1 daarvan is vrouw) op pad naar Veenendaal. Die hadden het fantastische idee om eerder dan 9 uur te beginnen. Maar de spelers waren eerder wakker dan de ouders, maar ook die waren scherp en alert toen we aankwamen. Dit gold alleen niet voor Milan die tijdens de reis naar Veenendaal ziek was geworden en zich weer naar huis beende. Met ook de afwezigheid van Nasradin kon het wisselbeleid in de prullenbak en kregen de leiders tijd om te genieten van de opkomende zon en de wedstrijd.

En het werd een leuke wedstrijd. Met een tegenstander die goed bij ons paste was het dan ook een open wedstrijd. Waar Mika vandaag het doel verdedigde waren het Daan en Gijs die de verdediging op zich namen. Met Babak en David als aanspeelpunten waren het Anouk en Simon die het gevaar zouden verzorgen vandaag. Al binnen het kwartier kwamen we op 0-1 en ondanks dat Mika ballen probeerde tegen te houden, stonden we al weer snel achter met 2-1. David liet vandaag echt goed zien dat samenspel het voetbal verbeterde en mede door verder van het doel te spelen kwamen we dan ook weer op een voorspong 2-3 door Simon (2x). Maar ja, alle euforie kon weer weg, toen de 3-3 er in viel. Maar het geloof was bij alle spelers aanwezig en met kansen aan beide kanten was het toch Simon die de 3-4 er in schoot. In de laatste 5 minuten waren het de leiders en ouders die zich de zenuwen baas moesten houden. SVL E2 vocht als leeuwen en gooide zich voor ieder schot, zelfs een bijna zeker lijkend doelpunt werd via de vingertoppen van onze keeper tegen de lat gewerkt. En zo hadden we eindelijk de lang verdiende overwinning binnen. Iets dat Edo zou vieren op de eerst komende training.

Simon van Doorn 3x

Valleivogels E4 - SVL E2
Scherpenzeel, 19 september 2015

Na onze vorige thuiswedstrijd waar GVVV echt een maatje te groot was, stond nu de Valleivogels voor de deur. Of eigenlijk stonden we voor hun deur, na eerst de provincie verkend te hebben en te zijn aangekomen op sportpark de Bree-W, hadden al onze 6 mannen en 1 vrouw er zin in. Ja Anouk is ons vrouwelijke teamlid, ik zal dit blijven zeggen, want ze wijst me er elke keer op dat ik alleen mannen zeg.

Helaas hadden we 2 zieke spelers die thuis onder de wol bleven liggen, Babak en Daan hadden zich af moeten melden. Dit was heel vervelend voor de spelers. De Valleivogels hadden vorige week met 1-13 verloren en omdat wij een vergelijkbare stand hadden, was de verwachting dat het een gelijk opgaande wedstrijd zou worden. Voor de afwisseling hadden we een nieuwe spits gepresenteerd, dat was vandaag Anouk. Het middenveld werd gevuld met Simon, David en Simon. Het verdedigingsduo was vandaag Gijs en Nasradin en op het doel Milan. De afwezigheid van Daan en Babak zorgde ervoor dat we geen wissels hadden, dit gaf de trainer (Edo) en de leider wat tijd om onder hun paraplu te kletsen.

Maar ook hier kwam weinig van, want er moest al bijna gelijk worden geschreven. SVL kwam goed en snel uit de startblokken en het was dan ook al snel David die er 0-1 van maakte. Na een solo actie van Mika maakte David ook de 0-2. En binnen 5 minuten had Simon de 0-3 er al in liggen. De rest van de eerste helft was SVL de boven liggende partij en met goed voetbal combineerden ze al heel snel naar een grote voorsprong. Bij 0-6 was het Milan die zijn doel schoon hield na een snelle counter van de Valleivogels. Voor rust was het Simon die zich onderscheidde met een vrije trap en een corner die er beide direct invlogen. In totaal werd de ruststand dan ook 0-12.

De 2de helft werd de hele opstelling omgegooid en kwamen Nasradin en Gijs in de spits te voetballen. De voorsprong zorgde ervoor dat we iets rommeliger gingen spelen en dat iedereen iets meer voor zichzelf ging spelen. Iets dat ik me best voor kan stellen. Ook had Milan wederom een goede redding. Aan het einde had iedereen minimaal 1 doelpunt op zijn naam staan. Het was bijna niet bij te houden. Met als mooiste doelpunt een volley uit de lucht van Nasradin na de uittrap van de keeper. En zo werd een goede wedstrijd afgesloten met een monsterscore van 0-19. Al met al waren trainer, leider en ouders heel trots op de spelers.

Komende week staat dan weer onze derby op het programma, dus we verwachten dat ze zeer scherp zullen zijn.