Wedstrijdverslagen SVL D1 seizoen 2015/2016

SVL D1 2x kampioen in één seizoen
23 april 2016

Na een mooie najaarscompetitie waarin de D1 er in de 4e klasse met het kampioenschap vandoor ging, moesten ze het in de voorjaarscompetitie in de 3e klasse ook zien waar te maken. De eerste wedstrijd tegen DVSA D1 werd verloren met 0-2, maar daarna hebben de jongens zich herpakt en werd alles gewonnen.

De laatste wedstrijd tegen het Utrechtse VVJ D1 was beslissend. DVSA D1 stond met 22 punten op een 2e plek, waar SVL leidde met 24. Het was dus best spannend. Bij winst waren ze zeker van het kampioenschap. Bij gelijkspel was de wedstrijd van DVSA beslissend. Het kon zelfs nog uitlopen op een kampioenschap op doelsaldo.

De jongens leken wat gespannen te beginnen, maar na 12 minuten viel het eerste doelpunt, gemaakt door Sylvano. Toen niet veel later de bal door een VVJ speler in het eigen doel werd gespeeld, leken de remmen los. Lars maakte vlak voor rust de 0-3. Vol vertrouwen kwamen ze dus ook na de rust weer het veld op. De jongens van VVJ konden niet veel meer uithalen, Sven maakte de 0-4 en vlak voor het eind maakte Lars de 0-5.

Met 9 wedstrijden op rij ongeslagen hebben ze het kampioenschap zeer zeker verdiend. De huldiging op de "platte kar" door Langbroek kon dan ook niet uitblijven. Daarna is er in de kantine nog een klein feestje gevierd. Zijn de jongens met een persoonlijke oorkonde en medaille in het zonnetje gezet en mocht de friet en taart natuurlijk niet ontbreken.

Met nog een toernooi voor de boeg zit dit seizoen er bijna op en kunnen we haast niet wachten op het volgende......

Kampioensfeest SVL D1
5 december 2015

Kijk in het foto-album voor alle foto's gemaakt door Jan van Kooten.

SVL D1 boekt monsterzege in de beker
5 september 2015

De jongens van de D1 hebben zaterdag 5 september een 0-11 overwinning geboekt op DVSA D3. In de vroege morgen vertrokken we al richting Amerongen. Na de eerste nederlaag in de 1e ronde van de beker, 5-2 verlies tegen Musketiers, wilden onze jongens er echt iets van maken. Lekker getraind de laatste 2 weken, de conditie wordt langzaam beter en we willen meer proberen te voetballen van achteruit. Dat waren de feiten vooraf.

Na de gezamenlijke warming up begonnen we aan de wedstrijd. Direct SVL wat het initiatief had en al in de 1e minuut resulteerde dat in de 0-1 van Niels. Hij ronde een mooie aanval en pass van Mark goed af. Tot aan de rust bleef SVL aanvallen. En mocht onze keeper Lars de bal een keer in bezit hebben dan probeerde hij ook voetballend de opbouw te beginnen, goed gedaan. De ruststand was 0-5 omdat SVL veel beter was dan DVSA. De 0-2 werd gemaakt door Sven en dat deed hij na een mooie 1-2 met Bas. Bij de 0-3 was het wederom Niels die op de goede plek stond na een actie van Mark, Wesley tekende de 0-4 aan met een mooi afstandschot en de 0-5 werd wederom gemaakt door Sven.

Complimenten in de rust, wissels en de opdracht om te blijven voetballen en de dubbele cijfers proberen te halen. Dit lukte, direct na rust was het Silvano die de 0-6 maakte. En Mark tekende voor de 0-7 na een prachtige pass van Elroy. In de andere volgorde was het Elroy die de 0-8 maakte na een corner van Mark. Diezelfde Mark bekroonde een prima wedstrijd door na een mooie solo de 0-9 op het scorebord te brengen. In de dubbele cijfers kwamen we door Elroy en het was Niels die 0-11 scoorde.

Een prima wedstrijd met niet heel veel tegenstand. Maar dat moet je even vergeten en zien dat de jongens echt hebben proberen te voetballen. Lekker doortrainen en veel plezier houden dan gaat de D1 een heel leuk seizoen krijgen.

Zaterdag 12 september spelen we uit bij VVIJ in IJsselstein. De aanvangstijd is dan al 8.30 uur dus vroeg naar bed allemaal, tot zaterdag.