Nieuws afdeling voetbal 2015

Oliebollen Toernooi voor de jeugd
28 december 2015

Op 2 januari a.s. organiseren wij voor de C, D, E en F het Oliebollentoernooi!

De jongste teams, F1 en F2, E1 en E2 zullen in de zaal voetballen. De teams worden door elkaar gemixt. Het is bij deze jongste teams van belang dat ze zaalschoenen meenemen, zonder een zwarte zool! Het Toernooi voor deze teams zal om 9.30 uur beginnen en rond 12.00 uur eindigen.

De D1, D2 en de C1 spelen dit toernooi buiten! Ook deze teams worden door elkaar gemixt. Het toernooi begint voor deze teams ook om 9.30 uur en zal ook rond 12.00 uur eindigen.

Na het toernooi verzamelen we ons allemaal in de kantine voor de prijsuitreiking en een lekkere maagvullende afsluiter! Wij willen graag voor 31 december 2015 weten wie er mee willen doen aan het toernooi. We hopen dat er zoveel mogelijk jeugd de 2e aanwezig zal zijn, zodat we er een mooie, sportieve en gezellige ochtend van kunnen maken!

Graag horen wij ook of er ouders zijn die een team willen begeleiden of scheidsrechter willen zijn deze ochtend. Dit kunnen jullie doorgeven aan jullie leider of rechtstreeks aan Jöelle van Leeuwen (joellevanleeuwen@hotmail.com).

Met sportieve groet,

Jöelle van Leeuwen
Ron van Leeuwen

Bowlen en pannenkoeken eten
27 december 2015

Vrijdag 22 januari wordt er voor de jeugdleden van SVL van 6 t/m 10 jaar weer een geweldig uitje georganiseerd. Vanaf 18.00 uur word je verwacht in de voetbalkantine waar we eerst pannenkoeken gaan eten. Daarna vertrekken we naar Houten om gezellig een potje te gaan bowlen. Rond 21.00 uur zijn wij weer terug in Langbroek.

Hulp van ouders zijn wij zeer blij mee dus heb je tijd om pannenkoeken te bakken of om de kinderen naar Houten te rijden, vermeld dit dan gelijk bij de e-mail.

   

Geef je vóór 6 januari via de e-mail op bij: marion.visee@kpnmail.nl.

Oliebollentoernooi
8 december 2015

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van 2 januari wordt volgens de traditie het oliebollentoernooi georganiseerd. Dit toernooi is voor de A&B-jeugd en senioren, zowel dames als heren. Welkom zijn uiteraard ook de leden van de afdelingen tennis, badminton en gymnastiek of de supporters van de voetbal!

De mix 7 tallen worden geformeerd door de organisatie (Jan Willem A.). Het toernooi start om 13:00, aanvang toernooi is 12:45. Wil je je aanmelden? Dat kan door je naam in te vullen op de deelnemerslijst in de kantine, lukt dit niet dan kan je ook een mail/sms sturen naar Jan Willem (jwslv@hotmail.nl). Na afloop staan natuurlijk de oliebollen klaar om de verloren calorieën weer aan te vullen. Tot ziens op de velden!

Erwtensoep bij SVL
4 december 2015

De heerlijke erwtensoep van Joke zal ook dit jaar bij SVL in de kantine te koop zijn. En wel op 12-12-2015!
Vanaf ongeveer 13:00 uur tot het op is, zal de erwtensoep voor € 1,50 per kop in de kantine verkrijgbaar zijn. Dus mocht je niet warm worden van het spelletje loop dan binnen voor een heerlijk kopje huisgemaakte erwtensoep!

Wij kunnen al bijna niet meer wachten. Tot 12 december 2015!

De kantinecommissie

 

Boerenkool groot succes!
4 december 2015

Net als voorgaande jaren was er ook dit jaar weer boerenkool van boer Jan (met een beetje kookhulp van Bea) in de kantine. Vele van onze voetballeden kijken hier altijd naar uit en ook dit jaar was het weer om van te smullen. Behalve de goed uitgebalanceerde boerenkool kon je het bord aanvullen met zilveruitjes, augurken, jus, spek en een heerlijk stukje rookworst. En dat het smaakte, bleek wel uit het feit dat meerdere mensen nog een lekker tweede bordje op kwamen scheppen.

Jan en Bea hartstikke bedankt voor de heerlijke boerenkool en hopelijk kunnen we deze traditie nog jaren voortzetten.

De kantinecommissie

Kampioenswedstrijd SVL D1 - SVF D2
4 december 2015

Zaterdag 5 december 2015 aanvang 10.00 uur staat de competitiewedstrijd SVL D1 - SVF D2 op het programma. De wedstrijd staat onder leiding van hoofdklasse scheidsrechter Jesse Knetsch.

Voor SVL een belangrijke wedstrijd, want op deze dag spelen ze voor het kampioenschap in de 4e klasse. Een mooie prestatie en hopelijk de kroon op dit najaarsseizoen. Via grote overwinningen op VVIJ, 't Goy, Vriendenschaar, Focus, Bunnik 73 en Houten kwam onze D1 op 18 punten. Toen kwam de uitwedstrijd tegen Schalkwijk, deze wedstrijd werd verdiend verloren met liefst 5-0. Na deze complete off day, kon SVL zich op gaan maken voor een spannend slot van de competitie. Eerst uit naar het op de 3e plaats staande CDW, hier werd gewonnen met 3-7. Daarna thuis tegen laagvlieger Jonathan, ook deze werd gewonnen met liefst 8-0 en vorige week de wedstrijd van het jaar uit bij medekoploper Delta Sport. Na een spannende 1e helft en een 0-0 russtand besliste SVL de wedstrijd in de 2e helft. Een prachtige 0-4 overwinning en alleen op de 1e plaats was het resultaat.

 

10 wedstrijden gespeeld en 27 punten, een doelsaldo van 92 voor en slecht 8 tegen. Een prachtig resultaat en dan zaterdag proberen te winnen van het op de 9e plaats staande SVF. Lukt dat, dan zullen onze jongens een paar leuke verrassingen te wachten staan. En uiteraard een feestje in de kantine van SVL en een rondrit op de “platte kar” door het dorp. Maar dan zal er eerst gewonnen moeten worden van SVF en dat de SVL jongens gespannen zullen zijn dat is zeker.

SVL D1: of er nou gewonnen wordt of niet, jullie hebben een prachtig team met super leiders. Echt een team waar je trots op kunt zijn, veel succes en voor iedereen die dit leest: “kom zaterdagmorgen om 10.00 uur even kijken op Sportpark Oranjehof. Steun de jongens van SVL D1 en moedig ze aan op weg naar het kampioenschap.

Aftrap SamenLoop voor Hoop
26 november 2015

Afgelopen zondag hebben speelsters van de MB1 en MB2 samen met SVF en CDW meegedaan aan de aftrap van het evenement SamenLoop voor Hoop. Na het officiële gedeelte werd er een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld.
Zie hier het foto-verslag.

SVL vindt snel nieuwe keeperstrainer
18 november 2015

Met Michel Schonis heeft SVL al snel de vrijgekomen functie van keeperstrainer ingevuld. Op dit moment is Michel de huidige keeperstrainer van FC De Bilt, komend weekend de tegenstander van SVL in de beker. Michel is 32 jaar en woonachtig in Wijk bij Duurstede.

Hij is nu 2,5 jaar keeperstrainer bij FC De Bilt, daarvoor was hij als keeper actief bij FC De Bilt en SV 's Gravenland. De gesprekken met Michel zijn erg positief verlopen, en beide partijen waren er dan ook snel uit. Wij zijn erg blij met de komst van Michel en wensen hem veel plezier en succes toe.

Technische Commissie.

 

Sander Pater gaat SVL verlaten
15 november 2015

Sander heeft ons enkele weken geleden te kennen gegeven SVL na 7 seizoenen te gaan verlaten. Sander gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft meerdere opties waar hij volgend seizoen aan de slag kan. Wij vinden het jammer dat Sander bij SVL weggaat, maar begrijpen en respecteren zijn keuze. Wij willen hem bedanken voor zijn inzet en wensen hem succes bij zijn toekomstige sportieve uitdaging.

Technische Commissie.

 

SVL C1 in het nieuw
13 november 2015

Voor de zomer zijn de spelers van SVL C1 gaan uitkijken naar sponsoren voor tassen, tenues, trainingspakken en truien. Al snel waren de sponsoren gevonden. De voetbaltassen werden bedrukt met Maak-Werk Training en Advies. De voetbaltenues door Afvalcontainer-holland.nl dit is een webshop met landelijke dekking voor afvalcontainers, het behoort tot de Speltgroep die meerdere vestigingen in het land heeft.

Op de achterkant van de trainingspakken staat Uitzendbureau AB Midden Nederland, één van de grootste personeelsorganisaties, in Midden Nederland, voor de agrarische sector, techniek, bouw, groenvoorziening, fruitteelt, transport en grond-, weg- en waterbouw. De truien zijn gesponsord door Kapsalon Aline, een knusse kapsalon waar deskundig advies, persoonlijke aandacht en gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

 

Na de zomer was het geduld hebben, het merk Hummel had van de kledinglijn de maat M tijdelijk niet op voorraad. Het wachten werd beloond, afgelopen zaterdag was alles compleet. De sponsoren werden bedankt door de spelers van de C1 met een fles wijn. Door deze geweldige sponsoren lopen de spelers van de C1 er tip top bij!!!

   

Nieuwe sponsoren ontvangen de SVL-taart
12 november 2015

SVL is weer een aantal sponsoren rijker. De sponsorcommissie heeft tijdens de laatste thuiswedstijden de gelegenheid benut om de diverse sponsoren de SVL-taart te overhandigen.

Marco Oostveen van Tegelzetbedrijf Oostveen nam de tijd om op zaterdagmiddag op de foto te gaan. Dirk van Lankeren plaatste namens www.afvalcontainerholland.nl en Fokker-Oomen Aannemersbedrijf 2 borden. Harry van Cooten van Harry van Cooten Transportbedrijf en John Smink van Clean-Out schoonmaak & dienstverlening hebben een plek gevonden langs het hoofdveld en Tom Weustink van Fysiotherapie Weustink kwam langs om de wedstrijd tegen DOVO te bekijken en zijn bord te bewonderen. Daarnaast kreeg Wilfred Allers van Cafe/Restaurant de Veldpoort de taart door Gijs voor zijn horecagelegenheid overhandigd.

Wij danken de sponsoren hartelijk voor hun bijdrage aan onze club en wensen ze in alle opzichten veel succes.

SVL Sponsorcommissie.

          

SVL loot uit tegen FC De Bilt in de districtsbeker
11 november 2015

Vandaag, 11 november 2015, is SVL gekoppeld aan FC De Bilt. FC De Bilt komt uit in de tweede klasse B van het district West 1. Dit seizoen heeft FC De Bilt de eerste periode gewonnen. FC De Bilt staat nu met FC Almere, FC Aalsmeer en De Meern op een gedeelde eerste plaats met 19 punten uit 9 wedstrijden.
FC De Bilt en SVL hebben elkaar in het seizoen 2012 - 2013 ook in de districtsbeker ontmoet. Op dinsdag 5 maart 2013 won SVL met 4 – 0, via doelpunten van Bob van Leeuwen, Walter Cremers, Barry van Leeuwen en Thomas Malolepszy.

De wedstrijd wordt vermoedelijk gespeeld op zaterdag 21 november. De winnaar van de partij speelt in de tussenronde uit tegen de winnaar van de wedstrijd Pancratius - Ouderkerk.

Hieronder de gehele loting voor de 2de ronde en de tussenronde.

Loting 2e knock-out ronde:
Thuis Uit
De Germaan/Eland AFC’34
NVC De Meteoor
SVA RODA’23
FC Aalsmeer (zon) DTS
Roda’46 (zat) Purmerend
Purmersteijn  Altius
Loosdrecht Eemdijk
AMVJ Real Sranang
Jong Holland MSV’19
WestFrisia Egmondia
Hercules Zaandam VVA’71
Hollandia HBC
De Bilt SVL
Argon Velsen
Deltasport De Merino’s
AFC 2 Waterwijk (zon)
Hoograven AFC (zon)
De Foresters Stormvogels
Zilvermeeuwen Magreb’90
Opperdoes Ilpendam
De Dijk DOVO
Kon. HFC / DWS Hillegom
Swift Spakenburg 2
SVM Spakenburg
Alkmaarsche Boys Always Forward
Ajax KFC
Fortuna Wormerveer Argon 2
ADO’20 LSVV
De Dreef Zuidvogels
Kennemers Strandvogels
Elinkwijk Vrone
BOL WVHEDW
Vriendenschaar Hercules
Pancratius Ouderkerk
Loting tussenronde:
Thuis Uit
Pancratius / Ouderkerk  De Bilt / SVL
Jong Holland / MSV’19 Argon / Velsen

ALV maandag 23 november 2015 20:30
8 november 2015

Beste leden,
Op maandag 23 november zal om 20:30 de Algemene Leden Vergadering van de OMNI plaatsvinden. Wij willen jullie hierbij van harte uitnodigen. Onderstaand vindt u de agenda. Mocht u een punt willen toevoegen op de agenda, dan kunt u dat mailen naar: maaikevanrossum@hotmail.com.

De notulen van de vorige algemene ledenvergadering zijn te downloaden vanaf de pagina Algemeen/Documenten.

Tot 23 november!
Met sportieve groet,
Het hoofdbestuur.

Sponsoring MB2
6 november 2015

Beste leden,

Vandaag is er veel aandacht voor de meisjes B2 en hun mogelijke sponsor. Als SVL bestuur doen we daar nog geen mededelingen over. Mocht dit aan de orde zijn, dan zullen wij dit net als alle andere sponsoren op passende wijze bekend maken.

Bestuur SVL

Oktoberfest in de SVL kantine
25 oktober 2015

Beste allemaal,

!!! JETZT GEHT LOS !!!

Zaterdag 31 oktober 2015 is het zover. Dan zal in de kantine van SVL vanaf 17:00 uur een heus Oktoberfest plaatsvinden. Bierpullen, pretzels, worst en uiteraard Duitse schlagers zullen aanwezig zijn.

Dus blijf allen hangen na de wedstrijd van SVL - Swift en drink gezellig een drankje mee, geniet van de muziek en proef de Duitse sfeer.

Hopelijk tot dan, wij hebben er in ieder geval zin in.

Auf Wiedersehen,
De Kantinecommissie.

 

          

Week van de scheidsrechter
5 oktober 2015

(Klik op het plaatje voor een vergroting.)

SVL gekoppeld aan Ijsselmeervogels
4 oktober 2015

Vrijdag 2 oktober heeft de loting plaatsgevonden voor de 1ste KO ronde voor de KNVB districtsbeker. De wedstrijden vinden plaats in het weekend van 24 en 25 oktober 2015.

Voor SVL rolde een uitwedstrijd tegen Ijsselmeervogels uit de koker. Een zware tegenstander voor SVL. Ijsselmeervogels komt uit in de Topklasse en was vorige seizoen winnaar van de KNVB districtsbeker. Voor de gehele loting klik hier.

Met spoed trainer gezocht!
30 september 2015

Voor ons nieuwe meisjesteam de MB2 zijn wij met SPOED op zoek naar een enthousiaste trainer/trainster.
De MB2 traint op de maandag en woensdagavond van 18.15u t/m 19.45u.

Interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met Manita van Hulzen via tcdames@svl-voetbal.nl.

 

Start lessen Voetbal Techniek School
13 september 2015

Op donderdag 24 september gaat de Voetbal Techniek School starten met haar lessen bij SVL. Deze lessen zijn bedoeld voor F t/m C pupillen.

Om de week kun je op donderdag tussen 16.30 en 17.45 uur werken aan je techniek onder leiding van Maurice Pot en zijn trainers van de Voetbal Techniek School. De trainingen worden ondersteund door de hoofdklasse-spelers van SVL 1.

Deze lessen zijn voor de leden van SVL kosteloos te volgen!
Aanmelden is gewenst en kan heel eenvoudig: Stuur een mail met je gegevens (naam, leeftijd, team, tel.nr) naar info@vtsl.nl.

Kijk op de site www.vtsl.nl voor meer info en trainingsdata.

Een nieuw seizoen, een nieuw spel
9 september 2015

 

Niet schrikken, maar na jarenlang gelopen te hebben met de blinde poule zullen we komend seizoen starten met een nieuw spel, de voetbalpool.

Het principe van de voetbalpool is hetzelfde als de vertrouwde blinde poule, maar in plaats van 50 vakjes per blad, met elk een achterliggende uitslag, zullen er vanaf dit seizoen kaartjes verkocht worden, welke opengescheurd kunnen worden, waarna een tussen- en een eindstand verschijnt.

Kaartjes zullen verkocht worden voor € 0,50 per stuk, waar dit voorheen € 1,00 was. Heb je twee juiste uitslagen, kan je je direct na de wedstrijd melden bij het Mockhok.

Zaterdag staan wij klaar om verdere vragen te beantwoorden.

Team Blindepoule

Aline Aalbertsen
Annet van Hazendonk
Rien van Rossum
Martin van Ziel

EcoTools.nl en SVL tekenen sponsorovereenkomst
7 september 2015

Afgelopen vrijdag 4 september hebben Gerhard Coenen namens EcoTools.nl en Gerhard Roeterd namens SVL de handtekening gezet onder een sponsorovereenkomst voor 3 seizoenen. EcoTools.nl zal de komende 3 seizoenen als hoofdsponsor van SVL op de tenues van de voetballers van SVL 1 en SVL 2 zichtbaar zijn.

EcoTools.nl is al 9 jaar de goedkoopste leverancier van gereedschap, accessoires en bevestigingsmiddelen voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Gerhard en Gerhard zijn beide zeer verguld met de overeenkomst en wensen SVL 1 in de hoofdklasse en SVL 2 in de 1e klasse een succesvol seizoen toe in de nieuwe tenues!

 
Links eigenaar Gerhard Coenen van EcoTools.nl en
rechts SVL-voorzitter Gerhard Roeterd

Nieuwe kantineregels
5 september 2015

En:

De kantinecommissie is dringend op zoek naar vrijwilligers, vooral voor de zaterdagochtend, -middag, afsluitdienst en donderdag afsluitdienst. Zie voor tijden onder Kantine. Opgeven bij annetvh@gmail.com.

Bedankt namens de kantinecommissie.

De Tribune
2 september 2015

Even de stand van zaken, want het is te lang stil geweest om en over de tribune. Niet bij de mensen die bij de pogingen van realisering daarvan betrokken waren. Er zijn diverse gesprekken geweest met instanties en belanghebbenden en het moet gezegd worden dat wij amper een maand geleden nog dachten het voor elkaar te hebben; de toezegging van de ontbrekende financiën van de gemeente dachten we al zo goed als zeker in onze zak te hebben. Die indruk hadden we tenminste na een laatste gesprek met de wethouder. Zijn enthousiasme voor een tribune heeft hij in het afgelopen jaar ook niet onder stoelen en banken gestoken, daar waren velen van jullie ook getuige van, bijvoorbeeld tijdens de kampioenreceptie van het eerste elftal waarbij hij nog op een tafel klom om bijna juichend te roepen: ”Die tribune komt er”. Toen kwam een paar weken geleden plotseling die brief waarin stond dat het college die benodigde centen niet kon of wilde doneren.

U begrijpt dat de teleurstelling van ons zeer groot was; alle plannen lagen opeens in duigen. Komt er dus geen tribune? We hebben het bijltje er nog niet bij neer gegooid en gaan via nieuwe wegen naar andere mogelijkheden zoeken. “Ende desespereert niet!” zei een beroemde vaderlander eens. Oftewel: geef de hoop niet op.

SVL in de hoofdklasse
30 augustus 2015

Beste SVL'ers,

Er wordt weer getraind en gespeeld, fluitsignalen klinken over de velden en de bal rolt weer. Kortom: het is weer begonnen! We hopen natuurlijk, dat het voor iedereen een mooi seizoen wordt.

Hoofdklasse
Het zal niet veel mensen ontgaan zijn dat SVL1 afgelopen seizoen kampioen in de eerste klasse is geworden en nu mag uitkomen in de hoofdklasse. We staan dus aan het begin van een interessant seizoen met mooie wedstrijden tegen gerenommeerde tegenstanders.

De promotie van SVL1 heeft ook een aantal praktische, organisatorische gevolgen. In de hoofdklasse vallen we namelijk onder de landelijke reglementen en voorschriften van de KNVB.
Hieronder vind je een overzicht van wat we hiervan gaan zien en merken en algemene informatie.

Toegangsprijzen
De toegangsprijzen voor de wedstrijden van SVL1 zijn als volgt: volwassenen €6, jeugd t/m 15 gratis, seizoenkaarten: €40. In de prijs van een kaartje is één consumptie inbegrepen.

Wedstrijdleiding
De wedstrijden in de hoofdklasse worden geleid door een door de KNVB aangesteld trio.

Blessurebehandeling
Bij een blessure moet de speler veilig en snel het veld verlaten. Na de blessurebehandeling moet een speler wachten op toestemming van de scheidsrechter om het veld weer te betreden.

Orde en veiligheid
Dranghekken
Spelers en arbitraal trio moeten via een afgezette route het speelveld kunnen betreden en verlaten. Bij SVL gaan we hiervoor dranghekken gebruiken, die voor en na de wedstrijd en bij het begin en einde van de rust tijdelijk worden neergezet. Ze staan dan tussen de uitgang van de kleedkamers en de toegang tot het veld. Ook het tennisgedeelte van het sportpark wordt met dranghekken afgesloten.

Ordehandhavers
Tijdens de thuiswedstrijden zullen er ordehandhavers actief zijn. Dit zijn een soort stewards en ze zijn te herkennen aan reflecterende oranje hesjes. Aan de ene kant treden zij op als een soort gastheer voor het publiek. Aan de andere kant zullen ze de toeschouwers ook aanspreken op ongewenst gedrag.

Drankbeleid
Bij de wedstrijden mogen er buiten de kantine uitsluitend non-alcoholische dranken in plastic en kartonnen bekers of kunststof flesjes gedronken worden. Alcohol, dranken in glas of blik zijn buiten dus verboden.
Dit verbod geldt van 13.30 tot 16.45 uur.

Vuurwerk
Het is ten strengste verboden om voor, tijdens en na de wedstrijd vuurwerk (in welke vorm dan ook) af te steken. Ook fakkels, rookpotten en dergelijke vallen hieronder.

Overtreding ordemaatregelen
Bij overtredingen van de orderegels maakt de scheidsrechter een rapport op. Ook krijgen we regelmatig bezoek van een KNVB-waarnemer. Bij overtredingen legt de KNVB een vereniging over het algemeen pittige boetes op. Help ons dit te voorkomen! Boetes gaan wij sowieso verhalen op degenen, die zich misdragen hebben.

Politie
Rondom de thuiswedstrijden van SVL hebben we altijd contact met politie en gemeente. We zullen dan ook regelmatig politieagenten op ons sportpark mogen begroeten. Wij zijn daar blij mee; ook zij helpen SVL om te voldoen aan alle veiligheidseisen van de KNVB.

Parkeren
Zoals jullie weten zijn de parkeermogelijkheden bij SVL erg beperkt. Wij verzoeken jullie dan ook om als het enigszins kan niet met de auto naar het sportpark te komen. Op deze manier kunnen we ook de overlast voor de buurt beperken.

Veiligheidscoördinator
Alle verenigingen in de hoofdklasse zijn verplicht een veiligheidscoördinator aan te wijzen. Deze geeft leiding aan beleid en maatregelen op het gebied van orde en veiligheid.
Voor SVL is Alex Cortenbach de veiligheidscoördinator. Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je hem bereiken via:
E-Mail : algemenezaken@svl-voetbal.nl
Mobiel : 06-53459380

Oproep
We doen een beroep op alle aanwezigen bij de wedstrijden om een bijdrage te leveren aan een prettig en sportief verloop van de wedstrijddag.
Steun je cluppie op een positieve manier. Laten we een goed gastheer zijn voor de arbitrage, de tegenstander en de bezoekende supporters.

SVL'ers, laten we er een fantastisch seizoen van maken! Veel plezier.

Het bestuur:
Gerhard Roeterd (voorzitter)
Sander Kooijman (secretaris)
Barry van Leeuwen (penningmeester)
Alex Cortenbach (Algemene zaken en veiligheidscoördinator SVL)

De voorlopige indeling van de jeugdteams
11 augustus 2015

In dit overzicht treft u de voorlopige indeling van de jeugdteams voor het seizoen 2015/2016. Wijzigingen kunnen nog plaatsvinden.
We hopen de trainingen te starten in de week van 24 augustus 2015. Verdere informatie volgt hierover.

Wij zijn nog altijd op zoek naar trainers voor D1 op dinsdag- en donderdagavond van 18:30 tot 19:45 uur
en voor de B2 op maandag en woensdag van 19:45 tot 21:30 uur.

Voor informatie of vragen kan er contact opgenomen worden met Martin van Ziel, martinvanziel@hotmail.com, 06-18782715.

SVL is weer in training
2 augustus 2015

Het seizoen 2015-2016 is voor SVL 1 ook begonnen. Op zaterdag 1 augustus 2015 trad Jan Gaasbeek met zijn mannen aan voor de eerste training. Er waren vijftien spelers aanwezig om de eerste training bij te wonen. De training begon om half elf en duurde tot twaalf uur. Toen stond er een lunch klaar en vanaf half twee begon de middagtraining. Ook de selectie van het tweede stond op het trainingsveld, maar voor hen was het niet de eerste training. Het tweede is een week eerder begonnen.

 
SVL 1 in training


SVL 1 bezig met een trainingsvariant

De supporters zijn ook aanwezig

SVL 1 klaar voor een partijvorm
   


SVL 1 bezig met een partijvorm

SVL 2 bezig met een looptrainng

SVL 2 trainer Van Hulzen geeft aanwijzingen
   

Nieuwe competitie-indeling B-categorie
17 juli 2015

De nieuwe competitie-indeling voor het seizoen 2015-2016 voor de B-categorie is bekend. Onder de B-categorie vallen alle elftallen van SVL behalve SVL 1 en SVL 2. De nummering is nog niet bekend, zodat ook het competitieschema nog niet bekend is.

Voor de indeling klik hier.

De nieuwe bekerindeling is nog niet bekend.

Hans Heimerich overleden
16 juli 2015

Afgelopen maandagavond 13 juli jongstleden is oud-verzorger Hans Heimerich overleden. Hans was al geruime tijd ziek. Jarenlang is Hans verzorger bij SVL 1 geweest en hij deed dit werk ook enkele seizoenen voor DEV Doorn. Hans is bij CDW voorzitter geweest.

Hans was een geweldige persoon die enorm gemist gaat worden.

Namens het bestuur, vrijwilligers en leden wensen wij zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en familie enorm veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Gerhard Roeterd

 

Rouwkaart.

 


Medewerkeravond voor barmedewerkers
15 juli 2015

Dag allemaal,

Op vrijdag 28 augustus organiseren wij een gezellige avond voor de barmedewerkers. Graag nodigen wij je hier voor uit.

Programma:
18:30 - 20:30 BBQ.
20:30 Voorstellen nieuwe barcommissieleden.
20:45 Nieuws van de barcommissie.
21:00 Rondvraag.
21:15 Kantine uitleg.
22:30 Afsluiting.

Wij zijn nog op zoek naar nieuwe barmedewerkers, weet je iemand meld deze dan aan bij Annet van Hazendonk (annetvh@gmail.com). Uiteraard is deze ook van harte welkom.

Laat even weten of je op deze avond aanwezig ben, dit mag je mailen naar corrievanleeuwen@live.nl.

Met vriendelijke groet,
Corrie van Leeuwen

SVL komende seizoen ingedeeld bij DOVO en Ajax
2 juli 2015

Komende seizoen is SVL ingedeeld in de hoofdklasse A. De KNVB heeft de volgende teams bij SVL ingedeeld:

 1. Achilles Veen uit Veen, vorige seizoen uitkomend in de hoofdklasse A.
 2. Ajax uit Amsterdam, vorige seizoen uitkomend in de topklasse.
 3. Bennekom uit Bennekom, vorige seizoen uitkomend in de hoofdklasse A.
 4. DOVO uit Veenendaal, vorige seizoen uitkomend in de hoofdklasse A.
 5. Eemdijk uit Bunschoten, vorige seizoen uitkomend in de eerste klasse A.
 6. Huizen uit Huizen, vorige seizoen uitkomend in de hoofdklasse A.
 7. LRC uit Leerdam, vorige seizoen uitkomend in de eerste klasse A.
 8. NSC Nijkerk uit Nijkerk, vorige seizoen uitkomend in de hoofdklasse A.
 9. Odin 59 uit Heemskerk, vorige seizoen uitkomend in de hoofdklasse A.
 10. SDC Putten uit Putten, vorige seizoen uitkomend in de hoofdklasse A.
 11. Sparta Nijkerk uit Nijkerk, vorige seizoen uitkomend in de topklasse.
 12. Swift uit Amsterdam, vorige seizoen uitkomend in de hoofdklasse A.
 13. VVA 71 uit Achterberg, vorige seizoen uitkomend in de hoofdklasse A.

Verder is ook de indeling voor districtsbeker bekend gemaakt. SVL is ingedeeld in poule p samen met Geinoord Nieuwegein, VVIJ uit IJsselstein en Nieuw Utrecht.

De training van SVL start begin augustus en de eerste oefenwedstrijd staat gepland op zaterdag 8 augustus om 14:30 uit tegen Terschuurse Boys. Op dinsdag 11 augustus om 20:00 uur komt topklasse Magreb naar Langbroek. Zaterdag 15 augustus om 14:30 uur gaat SVL op bezoek bij Montfoort, tot vorig seizoen nog hoofdklasser. En de laatste oefenwedstrijd is op dinsdag 18 augustus thuis tegen topklasser TEC en deze wedstrijd begint om 20:00 uur.

Zaterdag 22 augustus beginnen de wedstrijden om de districtsbeker en de eerste competitiewedstrijd is op zaterdag 5 september.

Onderhoud velden
26 juni 2015

Maandag 29 juni gaat Scholman beginnen met het grootonderhoud aan veld 3. Dit veld zal medio september speelklaar dienen te zijn. Met veld 2 is men al twee weken geleden begonnen. Dit veld is begin augustus speelklaar.

Gerhard Roeterd.

Slotdag SVL seizoen 2014-2015
20 juni 2015

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Het seizoen loopt ten einde en dan vindt bij SVL ook de jaarlijkse slotdag plaats. 's Middags werd er begonnen met een mixtoernooi waaraan iedereen kon meedoen, zowel dames als heren, als jeugd en senioren.

Om half vijf werd er gestreden om de penaltybokaal 2015 door de pupillen. Bij de meisjes ging de bokaal naar Danyle. Bij de jongens kwam er zelfs een finale aan te pas, waarin Wesley van de Hoef de sterkste was.

Hierna werden door de voorzitter, Gerhard Roeterd, de prijzen uitgereikt. Eerst de bokalen voor de penalty winnaars, Danyle en Wesley. De bokalen voor de topscorers 2015 gingen naar Sascha van Rooijen met 23 doelpunten en Kees van der Kooij met 49 doelpunten. Vanaf het seizoen 1986/1987 worden de topscorers bij de jeugd bijgehouden. In dit klassement staat Hugo Damen op eenzame hoogte. Er zijn sinds 1986/1987 al meer dan 16.000 doelpunten door de jeugd gescoord.

Vanaf half zes kon men zich inschrijven voor de penaltybokaal junioren/senioren 2015. Hieraan werd massaal gehoor geven, meer dan 50 SVL-ers wilden de bal achter de keepers, Geert-Willem Merkens, Paul Emons en Gerard Merkens, plaatsen. Bij de dames was de strijd snel beslist, alleen Marjolein Hoogendoorn legde bij alle drie de keepers de bal in het netje. Bij de heren moest een barrage de beslissing brengen, maar liefs 11 heren hadden drie keer gescoord. In de finale toonde Sjoerd Aalbertsen zich het koelbloedigst door elke penalty te maken.

Ondertussen waren de BBQ-grillmasters van SVL, André Aalbertsen, Johan Damen en Sander van Dijk, begonnen met het vlees op de BBQ te leggen en zij zorgden dat niemand iets te kort kwam. Een heerlijke BBQ, bedankt grill-masters voor het bakken.

Er moest nog één plichtpleging plaatsvinden, de prijsuitreiking van de diverse bokalen. Eerst werden de penaltybokaal 2015 uitgereikt aan Marjolein en Sjoerd. Daarna waren de topscorers 2015 aan de beurt. Eerst werd Marije van Leeuwen naar voren geroepen om de topscorerbokaal 2015 voor de dames in ontvangst te nemen. Zij maakte er dit seizoen 11. Bij de dames zijn er sinds het seizoen 1982/1983 precies 1500 doelpunten gemaakt. De 1500ste werd in de laatste wedstrijd van dit seizoen gemaakt door Marije van Leeuwen.

Bij de heren werd Martin Roeleveld voor het vierde seizoen achter elkaar topscorer bij de heren met 28 doelpunten. In de topscorer aller tijden bij de senioren heeft Johan Mocking ook dit seizoen zijn leidende positie versterkt met 1 doelpunt en komt daarmee op het respectabele aantal van 431 doelpunten. Het is goed mogelijk dat bij de heren het komende seizoen de 10.000 doelpuntengrens overschreden wordt. Sinds het bijhouden van de topscorerslijst aller tijden staat het aantal doelpunten in officiële competitiewedstrijden op 9.803 doelpunten.

Rabobank verlengt sponsorovereenkomst met SVL
17 juni 2015

Maandag 15 juni jl. tekenden Jeroen de Heer (directievoorzitter Rabobank Kromme Rijnstreek) en Gerhard Roeterd (voorzitter afd. voetbal SVL) een nieuwe sponsorovereenkomst voor de komende 3 seizoenen.

Rabobank Kromme Rijnstreek is al een aantal jaren een gewaardeerde hoofdsponsor van de Langbroekse voetbalclub en erg betrokken bij de vereniging. Met deze nieuwe overeenkomst zijn ook de succesvolle Rabobank jeugdtoernooien voor de komende seizoenen gewaarborgd.

 

Clubdag 20 juni 2015
12 juni 2015

Kom a.s. zaterdag 20 juni naar de voetbal slotdag!

Het programma is als volgt:

Gerhard Roeterd

Erik en Co langer bij SVL
9 juni 2015

Ook het komende seizoen staat het tweede elftal onder leiding van Erik van Hulzen en Co van Dijk. Erik en Co gaan hiermee hun zevende seizoen in. Beide heren vervullen een belangrijke rol in de ontwikkeling van spelers in de selectie. Ook afgelopen seizoen stroomden er weer twee spelers door naar de hoofdmacht van SVL. Ieder jaar maakt het elftal onder hun leiding grote stappen, en wil het elftal in het nieuwe seizoen weer voor de prijzen gaan. Het was de wens van het bestuur, TC en spelers dat Erik en Co, ook komend seizoen voor de groep zouden staan. Wij zijn blij dat dit is gelukt, en wensen Erik en Co veel plezier en succes toe.

Roben Schenk nieuw bij SVL
9 juni 2015

Roben is een talentvolle 18 jarige verdediger afkomstig van VV Bunnik'73, bij de club uit Bunnik was de jongeling reeds aanvoerder. Het talent wil bij SVL ontdekken waar zijn sportieve ambities liggen, "wij gaan hem daarbij zoveel mogelijk bij helpen" aldus Erik en Jan. Bij SVL is voor jong talent altijd plaats, dus zijn wij erg blij met de komst van Roben. Wij wensen Roben daarom ook veel plezier en succes bij SVL.

 

Selectie nieuws
9 juni 2015

Hierbij een overzicht over de laatste ontwikkelingen inzake de selectie:
Als eerste komt uit de eigen A1 van SVL, Gerben van Os. De talentvolle aanvaller is hiermee ook de enige die de stap gaat maken. Want helaas heeft Marijn Kroodsma gekozen voor een overstap naar de A junioren van VV Jonathan.

Wesley van der Vliet stopt met keepen bij SVL, een studie noopt hem hiertoe. Wesley zal net als Tom ter Horst wel lid blijven van SVL. In tijd van nood kan op Wesley een beroep worden gedaan, en dat is een prettige gedachte.

Terug van weggeweest is Willem Zuijderduijn, na een seizoen niets doen is de allrounder komend seizoen weer bij SVL te bewonderen. Ook keert Sander Roeleveld terug in de selectie, de verdediger komt over uit het derde elftal. Een speler die altijd een ruime voldoende scoort, prettig om die binnen je selectie te hebben. Niet helemaal nieuw is Bart Hardeman, Bart heeft midden in het afgelopen seizoen de overstap vanuit het derde gemaakt. Maar in het nieuwe seizoen is hij er gewoon vanaf het begin bij.

Leon van Leeuwen zullen wij tot januari moeten missen, voor studie verblijft hij een half jaar in het buitenland. Emiel van Hulzen gaat op zondag voetballen voor VV Helden, maar blijft op dinsdag en donderdag bij het tweede elftal meetrainen. Emiel vertoeft in het weekend bij zijn vriendin in Limburg. Tim Hoogduin kiest voor selectievoetbal bij CDW, de verdediger heeft na gesprekken met CDW gekozen voor de club uit zijn woonplaats.

Wij willen een ieder bedanken die SVL gaat verlaten, en wensen hun veel succes bij hun nieuwe club of studie. De nieuwe spelers in de selectie wensen wij veel plezier en succes in het nieuwe seizoen.

Technische Commissie.

Wanted: Clubblad oktober 1993
9 juni 2015

Sinds 1973 zijn er 345 SVL Clubbladen door onze Ton Oostrom verzameld en gearchiveerd. Deze worden momenteel ingescand en op de fraaie website geplaatst. Eén exemplaar ontbreekt er echter, de editie van Oktober 1993. Hiervan zouden we graag een scan willen maken en verzoeken u dan ook eens op zolder of in de trapkast te kijken of u wellicht een exemplaar bewaard heeft. Om het zoeken te vergemakkelijken bijgaand een afbeelding van de layout.

Neem svp contact op met drevdijk@live.nl of 06-16254996.

 

Voorlopige indeling jeugdteams
31 mei 2015

In dit overzicht treft u de voorlopige indeling van de jeugdteams voor het seizoen 2015/2016.
Wijzigingen kunnen nog plaatsvinden. Laatste wijziging: 12 juni 2015.

Kampioenshirts van Fox Live uitgereikt door Mark Goes
31 mei 2015

Nadat de kampioenswedstrijd afgelopen was en er het moment was dat de schaal werd uitgereikt, had ik een teamfoto genomen. Die teamfoto had ik daarna in een 'frame' van de Fox Sports app geplakt.

Twee weken geleden kreeg ik te horen dat ik 25 kampioensshirts gewonnen had en tijdens de laatste training heb ik die uitgereikt aan het 1ste elftal en de staf.

Met vriendelijke groet,

Mark Goes

Foto's: Jan van Kooten

   

   

SVL zoekt voetbalmeiden
31 mei 2015

Na de super verlopen vriendinnendag en de 1e meiden trainingsavond is SVL nu op zoek naar meiden tussen de 13 en 16 jaar om het nieuwe team compleet te maken. De opzet is om een nieuw meiden team erbij te maken en met een paar meiden erbij gaat dit zeker lukken.

Voetballen bij SVL doe je voor de gezelligheid en met ambitie. Zo wordt er, ook bij de meiden, serieus getraind en zorgt de begeleiding ervoor dat alles op en rond de wedstrijddag tot in de puntjes geregeld is. Er is bij SVL een speciale dames/meiden TC die de belangen van het meidenvoetbal binnen SVL behartigt. Het meidenvoetbal is dan ook net zo belangrijk als het spelletje voor de jongens. Meidenvoetbal is op dit moment de snelst groeiende sport in Nederland en ook bij SVL merken we dat. Wij willen graag voor de zomervakantie de teams compleet hebben en vandaar nu de oproep.

SVL zal ook in de toekomst meidentrainingen blijven organiseren. Ook meiden van andere verenigingen mogen hieraan meedoen. Je hoeft niet over te schrijven als je zo’n training hebt meegedaan. De opzet van deze trainingen is om zoveel mogelijk meiden op een leuke manier met voetbal kennis te laten maken. En uiteraard willen we dan direct laten zien hoe we bij SVL met meiden/dames omgaan.

Het paradepaartje van het meidenvoetbal is volgend seizoen onze MB1. Dit jonge team werd afgelopen seizoen kampioen in de 1e klasse en promoveert naar de hoogste klasse in het meidenvoetbal. Hoofdklasse voetbal dus bij de SVL meiden. Hiermee latan we direct de ambitie van SVL zien. Het hoogste willen bereiken, maar daarnaast ook heel veel plezier. Niet alle teams komen in de hoofdklasse en iedereen moet op haar niveau kunnen spelen en plezier hebben. Dat is waar we met SVL naar toe willen. Ruimte voor ambitie en veel ruimte voor plezier. Zo zijn we met de meiden de afgelopen 2 jaar naar twee Girls Cup weekenden geweest. In Rosmalen en in Maastricht hebben we lekker gevoetbald en vooral heel veel plezier gehad.

Ook benieuwd hoe het is om bij SVL te spelen en trainen? Stuur een mailtje naar tcdames@svl-voetbal.nl en vraag naar de mogelijkheden. De SVL meiden trainen nog de hele maand juni door dus een keertje meetrainen kan altijd en verplicht je tot niets.

SVL Jeugdkamp
19 mei 2015

Op 26 en 27 juni vindt het SVL Jeugdkamp weer plaats. Bekijk de flyer voor meer informatie en de wijze waarop je je kunt aanmelden. Graag vóór 1 juni opgeven.

De tribune (2)
17 mei 2015

Zoals beloofd is hier een 'voortgangsrapport' over de tribune. Er is inmiddels – voor zover dat mogelijk is - een 'totaalplaatje'. Dat wil zeggen dat we ongeveer weten waar de tribune moet komen te staan, hoe de tribune er uit gaat zien, welke en wat voor werkzaamheden er aan vast zitten en vooral dat er een om en nabij prijskaartje aanhangt.

We hebben al heel wat uren met allerlei mensen en instanties om diverse tafels gezeten. Dat was om te beginnen met de door ons gekozen tribunebouwer. Die werd natuurlijk naar huis gestuurd met de opdracht om globaal een berekening en tekening van de door ons beoogde tribune te maken.
Om te weten te komen hoe de gemeente op ons plan zou reageren hebben we een bezoek gebracht aan de betreffende wethouder. Die was in eerste instantie positief over de plaats en ons plaatje van hoe het er uit moet gaan zien en verzocht ons een nadere uitwerking te maken van vooral het juiste prijskaartje dat er aan komt te hangen.

Er zijn afspraken gemaakt met verschillende 'toeleveranciers' uit eigen kring. Zoals kabelleggers, grondwerkzaamheden, hovenier en zo voort. In een vergadering met SSL en bestuur van de voetbal zijn ook nadere samenwerkingsideeën besproken. O.a. dat we a.s. maandag weer op bezoek gaan bij de wethouder met een volle map gegevens, ook financiële.

Voor wie dit plaatje nog niet heeft gezien voor het raam van ons gebouw, dit is de bedoeling.

Word vervolgd.

Speciale SVL meiden training
16 mei 2015

Woensdagavond 20 mei om 18.15 uur zullen de trainers van SVL een meiden training geven. Voor alle meiden die zin hebben om te gaan voetballen, al op voetbal zitten maar gewoon lekker willen trainen of meiden die ook wel eens willen weten hoe zo'n training gaat, organiseert SVL dus deze trainingsavond. Op het prachtige kunstgras in Langbroek geven we dus een vervolg aan de Vriendinnendag.

Iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. Doe gewoon mee en geef je op via: tcdames@svl-voetbal.nl.

Meidenvoetbal is de snelst groeiende sport in Nederland en SVL wil hier graag haar steentje aan bijdragen.

Joran Hofman terug op het oude nest
13 mei 2015

Joran speelde afgelopen seizoen bij SV Kampong, alle seizoenen ervoor bij SVL. Met Joran krijgt SVL er weer een versterking bij. De allrounder is inzetbaar op meerdere posities op het middenveld, maar ook in de verdediging.

Wij zijn blij met de terugkeer van Joran en wensen hem veel plezier en succes komend seizoen.

De technische commissie.

 

Bedankje van de familie Mocking
12 mei 2015

Beste sportvrienden,

Wij willen jullie allemaal heel erg bedanken voor alle kaarten, bloemen en bezoekjes. We ervaren het als zeer prettig dat er zoveel mensen aan ons denken.
Het gaat ondanks het slechte nieuws, goed met mij. De medicijnen slaan aan en dat geeft hoop.
Ik ben nu druk bij de fysio om de klachten van de hernia weg te krijgen. Ook blijf ik flink aan mijn conditie werken.
We blijven positief en gaan er voor!

Vriendelijke groeten Hetty, en natuurlijk ook Johan, Myrthe en Sophie.

Uitnodiging kampioensreceptie SVL 1
11 mei 2015

Super bedankt namens de A-selectie
11 mei 2015

Wat een geweldig seizoen, wie had dat gedacht!!!
Wat is het fantastisch om te zien/horen/lezen hoe trots iedereen in ons kleine grote clubje is!!!
Wat was het feest geweldig rondom het kampioenschap, het was en is nog steeds genieten!!!
Wat was alles super geregeld door iedereen, dank jullie wel!!!
Wat willen we iedereen die ons gesteund en gevolgd hebben enorm bedanken!!!!
Wat hopen wij dat jullie ons ook volgend seizoen zullen steunen!!!!

Tot slot wat zal mister SVL … Onze Ton dit grandioos hebben gevonden … Jouw cluppie …. We zullen jou nooit vergeten.

Spelers en begeleiding SVL 1

Geslaagde SVL vriendinnendag
8 mei 2015

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Woensdag 6 mei van 14.00 tot 17.00 uur organiseerde de meidenafdeling van SVL een vriendinnendag. Kennismaken met voetbal, techniekoefeningen, een klein beetje conditie en nog veel meer oefeningen waren voorbereid en uitgezet in 6 oefeningen.

Bij elke oefening stond een vrijwilliger, bij SVL zijn dat spelers van SVL 1, spelers en trainer SVL 2, mensen van de jeugd en de dames TC. Hieraan zie je ook dat SVL meidenvoetbal serieus wil nemen en belangrijk vindt. Hoofd Dames TC Manita van Hulzen opende het evenement en vertelde de meiden in welk team ze ingedeeld zaten. De deelnemende meiden kwamen niet alleen uit Langbroek, maar ook uit Cothen, Wijk bij Duurstede, Doorn en Leersum.

De teams bekend, de oefeningen uitgelegd toen kon er begonnen worden aan de gezamenlijke warming-up. Onder leiding van de meiden van SVL MB1 en samen met ruim 40 meiden warm worden om klaar te zijn voor de oefeningen.

Er waren 6 oefeningen uitgezet. Oefening 1 was het gaten doel, bij oefening 2 en 3 werd er een partijspel gespeeld, oefening 4 was het container schieten, bij oefening 5 moest er in een zo snel mogelijke tijd een parcours worden afgelegd en in de middencirkel werden techniek oefeningen gedaan. Bij elke oefening werd er een score genoteerd en zo kwam de dames TC tot een winnend team. In dit geval was het team Canada. Op de foto zie je dit team, met de medailles en een mooie bal voor elk teamlid.

Na wat gedronken te hebben en een keer geschuild te hebben voor de hagel, begonnen we aan de penalty reeks. Iedereen neemt een penalty op keepster Sanne van SVL MB1. Als je scoort ga je door naar de volgende ronde. In ronde twee kwam keeper Wesley (keeper SVL 2 en reserve keeper van SVL 1) in het doel en daarna weer Sanne. Het duurde 4 rondes om tot een winnaar te komen. De penalty Koningin van deze middag werd Berber met 4 uit 4. Ook Berber werd in het zonnetje gezet met een snoepmedaille en een waardebon van Fair Play.

Na de prijsuitreiking werd er met zijn allen patat gegeten in de SVL kantine. Een leuke middag, zonde van de hagel, maar dat was gelukkig maar heel even, en veel meiden die tevreden naar huis zijn gegaan.

Bij SVL heeft meidenvoetbal een serieuze plaats in de club. Er worden goede trainingen gegeven en we hebben ambitie en vergeten niet dat het ook om plezier gaat. Door deze vriendinnendag hebben weer een aantal meiden kennis gemaakt met voetbal en/of met SVL. We gaan hier ook zeker een vervolg aan geven. Op dit moment werken we aan een speciale meiden trainingsavond of dag. Hierover binnenkort meer.

Ook nieuwsgierig geworden naar meiden voetbal bij SVL? Stuur even een berichtje naar tcdames@svl-voetbal.nl en we geven je alle informatie. Meer weten over SVL? Kijk ook eens op: www.svl-voetbal.nl.

Nieuws omtrent de nieuwe selectie
5 mei 2015

Ricardo van Amerongen keert toch terug naar zijn oude club DEV, na lang getwijfeld te hebben kiest hij toch voor zijn gevoel en zal komend seizoen weer uitkomen voor zijn cluppie. Wij vinden het jammer, maar begrijpen zijn keuze en wensen hem uiteraard veel succes en plezier komend seizoen.

Bram Peeters blijft gelukkig wel bij SVL. De verdediger heeft besloten om er weer een jaar aan vast te knopen, ondanks zijn drukke baan. We zijn blij dat Bram blijft en wensen hem veel plezier en succes toe.

Het stond al eerder in het AD, Thomas Malolepszy keert terug op het oude nest. De aanvaller kon niet zijn draai vinden bij Roda'46 en miste het plezier. Wij zijn blij met de terugkeer van de snelle aanvaller, en wensen hem veel plezier en succes toe.

Matty van Leeuwen blijft toch aan bij de A-selectie. Niet als assistent trainer, die rol lag hem niet zo. Matty zal regelmatig meetrainen op de donderdagavond om zo spelers proberen te helpen en zijn ervaring te delen. Hij helpt dan als verlengstuk in het veld voor Jan Gaasbeek.

Ook Dennis Barte blijft aan als verzorger tijdens de wedstrijden van SVL 1. Dennis gaat hiermee zijn vijfde jaar in. Wij zijn blij dat Dennis zijn belangrijke taak blijft uitvoeren en wensen hem veel plezier en succes bij de nieuwbakken hoofdklasser.

Selcuk Albayrak komt ook terug bij SVL
5 mei 2015

Met de terugkeer van Selcuk heeft SVL zijn gewenste voorhoede versterking binnen. De spits maakte vier seizoenen geleden zoveel indruk bij de Langbroekers dat de clubs voor hem in de rij stonden. De keuze viel op VVA'71 waar hij twee jaar actief was in de hoofdklasse, vervolgens koos hij voor competitiegenoot Roda'46. Dat Selcuk nog altijd de gevaarlijke spits is, bewees hij drie weken geleden nog, waar hij in de wedstrijd tegen SVL met twee doelpunten het enige verliesduel voor de nieuwbakken hoofdklasser inluidde sinds eind november.

Nu wil hij zijn goals gaan maken voor SVL en wordt hij herenigd met zijn kompaan Ali en zijn broertje Tolga. Het contact met Selcuk is in die tijd altijd gebleven, en in dat ene jaar waarin hij indruk maakte op ons, maakte SVL net zoveel indruk op hem. Wij zijn blij met de komst van Selcuk en wensen hem veel plezier en succes.

De Technische Commissie

 

SVL Vriendinnendag
26 april 2015

Op woensdagmiddag 6 mei aanstaande organiseert SVL een vriendinnendag. Tijdens deze middag maak je kennis met verschillende onderdelen van het voetbal. Uiteraard staat plezier hebben met elkaar, voorop.
Heb je zin om te voetballen? Meld je dan aan voor de vriendinnendag. Ook als je nog niet eerder gevoetbald hebt, ben je van harte welkom. We beginnen om 14.00 uur en het duurt tot ongeveer 17.00 uur. Als afsluiter wordt er gezamenlijk een patatje gegeten.

Aanmelden kan tot zondag 3 mei aanstaande via TCdames@svl-voetbal.nl. Ook kun je je op de dag zelf nog aanmelden voor aanvang van het programma.

We zien je graag op woensdag 6 mei op sportpark Oranjehof in Langbroek.

TC Dames/Meiden SVL


Een tribune?
3 april 2015

Geruchten maken nieuwsgierig en omdat er af en toe een vraag of een opmerking gemaakt wordt – zowel enthousiast als schamper – over een tribune, vinden Hans en ik dat we maar eens uit de doeken moeten doen hoe dat zit.

Een paar maanden geleden was het, we hadden net een wedstrijd bezocht en het was heel koud, maar hadden heerlijk overdekt naar die wedstrijd kunnen kijken, dat we op de terugweg in de auto tegen elkaar zeiden: “Eigenlijk moesten we dat in Langbroek ook hebben, zo'n tribune.” En even later: “Zullen we dat eens voorzichtig aankaarten?” We spraken af dat we bij het maken van de verslagen onderaan alvast een kleine opmerking in die richting zouden maken. Dat allemaal nog in de sfeer van: “Och, het is wel leuk om dat te doen en eens afwachten of en hoe daar op gereageerd wordt.” En de reacties bleven niet uit. Nogmaals, soms een beetje spottend, maar ook in de vorm van: 'nou dat zou wel lekker zijn, maar dat krijg je nooit voor elkaar.' Dat laatste zou wel eens waar kunnen zijn, maar het maakt de uitdaging wel groter.

We wilden ook niet al te veel op eigen houtje blijven doen en hebben eens overlegd met de voorzitter over wat hij daar van vond. Zijn antwoord kwam er ongeveer op neer: “Nee heb je, ja kun je krijgen, ga jullie gang.” En de penningmeester van de SSL was ook niet echt van mening dat, dat zo maar even geregeld kon worden: “probeer het maar.”
Wij zijn dus aan de gang en we zijn nu zo ver dat we weten dat er nog veel overleg nodig zal zijn met veel mensen en diverse instanties. Als de plannen zover zijn en er een totaalplaatje ligt, lijkt het ons dat we dat maar eens aan de club moeten voorleggen, die heeft uiteindelijk in een goed democratisch bestel het laatste woord.

We houden jullie op de hoogte.

Sponsormiddag bij SVL
23 maart 2015

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Afgelopen zaterdag is er door de sponsorcommissie van SVL een sponsormiddag georganiseerd rond de wedstrijd SVL 1 - JSV Nieuwegein 1. Voor de wedstrijd werden de aanwezige sponsoren ontvangen met koffie, waarna voorzitter Gerhard Roeterd kort het woord nam. Daarna was het tijd voor de wedstrijd, welke in de eerste helft natuurlijk zeer voorspoedig verliep, en in de tweede helft lang spannend bleef. Na de wedstrijd stond er een heerlijk buffet klaar en maakte ook de selectie en technische staf van het eerste elftal zijn opwachting en kon er worden nagepraat over deze belangrijke zege onder het genot van een drankje.

Kortom, een geslaagde middag en een blijk van waardering naar de sponsoren, welke SVL ondersteunen.

Via deze weg ook hartelijk dank voor de hulp die we van diverse vrijwilligers hebben gekregen om deze middag soepel te laten verlopen.

Sponsorcommissie SVL

SVL C1 heeft een nieuwe sponsor !!!
20 maart 2015

Sinds zaterdag 7 maart hebben wij SVL C1 een sponsor. We hebben mooie tenues, alles is weer hetzelfde en geen dubbele cijfers… Dankzij onze trainer Wim Aalbertsen en “VERSmarkt Langbroek“ lopen wij er weer netjes bij.
En om alles bij elkaar te houden en hebben we van: “Van Leeuwen kipspecialiteiten” te Wijk bij Duurstede de tassen gesponsord gekregen.

Wij zijn erg blij met onze sponsors en bedanken ze dan ook bij deze nogmaals !!!

BEDANKT !!

Alle spelers van SVL C1

          

Sponsormiddag 21 maart: SVL 1 - JSV 1
11 maart 2015

Op zaterdagmiddag 21 maart organiseert de sponsorcommissie van SVL afd. voetbal een sponsormiddag rond de wedstrijd SVL 1 - JSV 1. Alle sponsoren van de afdeling voetbal zijn van harte welkom vanaf 13.30 uur in onze kantine.
Vóór de wedstrijd wordt u onder het genot van een kopje koffie bijgepraat door de voorzitter, daarna is het om 14.30 uur tijd voor de wedstrijd. Vanzelfsprekend staat er, na de wedstrijd, ook een hapje en een drankje voor u klaar en is er ruimschoots de gelegenheid om te netwerken.

Wilt u zich uiterlijk woensdag 18 maart aanmelden via svlsponsoring@hotmail.com?

Wij hopen op een grote opkomst én natuurlijk een fantastische wedstrijd!

SVL sponsorcommissie

Wesley de Laat nieuwe aanwinst voor SVL
2 maart 2015

Met Wesley de Laat heeft SVL zijn gewenste versterking binnen. De allround linksbenige middenvelder komt over van competitiegenoot RODA’46 uit Leusden. De pas 21 jarige middenvelder afkomstig uit Wijk bij Duurstede, is ondanks zijn jonge leeftijd al drie jaar vaste basisspeler bij de Leusdernaren. Daarvoor kwam hij vijf jaar uit voor de jeugd van SV Houten. De technisch en tactisch begaafde middenvelder zocht in SVL een nieuwe sportieve uitdaging, ook het feit dat de student bedrijfseconomie zijn laatste jaar in gaat speelde tevens mee in zijn keuze om wat dichter bij huis te gaan voetballen.
Wij zijn erg blij met de komst van Wesley en wensen hem alvast succes en plezier bij SVL, en uiteraard tijdens het nog lopende seizoen bij Roda’46.

 

Selectienieuws
2 maart 2015

Ook Ricardo van Amerongen heeft bij ons aangegeven om volgend jaar bij SVL te spelen. De linksbenige verdediger wil zich als voetballer verder ontwikkelen en ziet daar bij SVL voldoende mogelijkheden toe. Ook de huidige sfeer binnen de groep heeft tot deze beslissing geleid. Wij wensen Ricardo veel plezier en succes om zijn doelen te realiseren.

Technische commissie.

 

Zaterdag hamburgermenu
22 februari 2015

Zaterdag 28 februari vanaf 17:15 uur wordt er een hamburgermenu geserveerd in de kantine. Het menu bestaat uit een broodje hamburger met patat. Het menu kost € 5,00.

De kantinecommissie.

 

In Kees Kosterman vindt SVL nieuwe assistent trainer
20 februari 2015

In Kees Kosterman heeft SVL een opvolger gevonden voor Matty van Leeuwen. Kees is in het bezit van oefenmeester TC3, en heeft zich voor komende seizoen opgegeven bij de KNVB voor de cursus oefenmeester TC2. Hij begon zijn trainersloopbaan bij de jeugd van HDS, daarna vervolgde hij zijn loopbaan bij de jeugd van VV Elinkwijk. De laatste twee jaar was Kees in dienst bij VRC waar hij de A1 onder zijn hoede had, met dit elftal behaalde hij twee kampioenschappen en werd hiermee tevens uitgeroepen als beste jeugdsportploeg van Veenendaal. De trainer die slechts op vijf minuten afstand woont van het SVL complex, zal de dinsdag training en bij de wedstrijden aanwezig zijn.

Kees wil zich bij SVL verder ontwikkelen als trainer en ziet hier volop mogelijkheden toe bij de Langbroekers. Wij heten Kees van harte welkom en wensen hem alvast succes en plezier bij SVL.

De Technische Commissie

 

Tussenstand selectie seizoen 2015-2016
2 februari 2015

In deze periode van het seizoen is het altijd druk om te inventariseren hoe de selectie er komend seizoen uit gaat zien. Ook bij SVL is dat niet anders, maar waar het er bij andere clubs een komen en gaan is van spelers, lijkt het bij SVL dit seizoen rustig te blijven.
De huidige selectie blijft grotendeels intact, de volgende spelers hebben toegezegd ook het komende seizoen bij SVL te blijven.

1) Geert Willem Merkens
2) Wesley van der Vliet
3) Rik van Leeuwen
4) Frank Barte
5) Mark van Oudbroekhuizen
6) Kevin van Leeuwen
7) Yoni van Aagten
8) Bastin Hofman
9) Walter Cremers
10) Alex van Eem
11) Wouter van Hoof
12) Tolga Albayrak
13) Ali Alkan
14) Danny Kuijer
15) Martijn Verkerk
16) Willem Baaij
17) Glenn Molenaar

Op dit moment stopt dus alleen Tom ter Horst en met anderen volgen nog gesprekken, dus hopen we binnenkort met meer goed nieuws te komen.

Helaas stopt Matty van Leeuwen als assistent trainer, drukke privé omstandigheden waren de redenen voor zijn besluit. Erg jammer, maar wij begrijpen en respecteren zijn keuze. Ook voor deze positie proberen wij weer een waardig opvolger te vinden.

Met Rob Weerdenburg behoudt ook SVL zijn grensrechter, al hoopt hij komend seizoen alleen vriendschappelijke en bekerwedstrijden te vlaggen, aldus het antwoord van Rob.

De Technische Commissie.

SVL op bezoek bij de wedstrijd
FC Utrecht - SC Heerenveen

28 januari 2015

Op zondag 18 januari zijn we met een grote groep naar de wedstrijd FC Utrecht - SC Heerenveen geweest. Maar liefst 152 aanmeldingen kwamen bij SVL binnen! FC Utrecht heeft 30 kaarten gesponsord, de overige 122 kaarten zijn gekocht van de opbrengst van de "blinde poule".

Wij hebben reacties gevraagd aan de jongens van de E3 die aanwezig waren.
Milan Hoogland: "Gelukkig heeft SC Heerenveen gewonnen!"
Niek van Leeuwen: "We hebben veel gelachen en gegeten, maar weinig voetbal gezien."
Tycho van Kooten: "Leuke wedstrijd, jammer dat ze niet hebben gewonnen. Maar het was een superleuke middag met SVL!"

 

 

Rens Enkelaar heeft het volgende verslag geschreven:

Utrecht tegen Heerenveen.
Zondag 18 januari mochten veel mensen van SVL mee naar FC Utrecht - Heerenveen. We moesten om kwart voor 1 verzamelen en om 1 uur vertrokken we richting Utrecht. Omdat de auto iets verder geparkeerd moest worden, moesten we een stuk lopen. Dit vonden we niet erg, want we hadden er veel zin in. We waren aangekomen bij het stadion en we zaten in vak G. We konden het heel goed zien. FC Utrecht was heel goed bezig de hele wedstrijd, maar Heerenveen was zo vervelend knap bezig en de scheidsrechter, Kevin Blom, was heel slecht. Maar het was een goede wedstrijd van FC Utrecht. Ze hebben wel verloren met 1-2, dat is wel jammer.
Groetjes van Rens E3

Jullie horen het, het was weer een geslaagd uitje met SVL!
Groetjes, Martine en Jessica

Meidenvoetbal is hot!
15 januari 2015

Door het succes van het Nederlands Vrouwenteam (plaatsing voor het Wereld Kampioenschap 2015 in Canada) en het aankomende Europese Kampioenschap 2017 in Nederland is het meiden-/vrouwenvoetbal in de aandacht. Daarom is er binnen SVL een Dames/Meiden Commissie gevormd. Zij hebben een beleidsplan gemaakt specifiek voor het meiden-/vrouwenvoetbal binnen SVL.

We zijn op zoek naar meiden die prestatief, maar ook voor het plezier willen spelen. Voor ambitie in het meidenvoetbal moet je bij SVL zijn. Wij geloven erin en we streven ernaar, dat we op termijn met een meidenteam in de hoofdklasse kunnen spelen. Wil je gewoon lekker voetballen? Ook daar biedt SVL de gelegenheid voor. Momenteel hebben we bij SVL een meiden B junioren team en er lopen nog diverse meiden in andere teams te voetballen.

 

Voetbal je nu al en wil je in een meidenteam gaan voetballen, meld je dan aan! Wil je beginnen met voetballen, dan ben je ook van harte welkom. Meld je aan via TCdames@svl-voetbal.nl.

SVL Dames/Meiden Commissie

Geslaagd trainingskamp eerste elftal in Epe
14 januari 2015

Voor het eerst belegde SVL een trainingskamp in de winterstop, waar andere verenigingen naar Spanje, Portugal of Turkije afreizen, vertrok de selectie vrijdag naar het pittoreske Epe. Helaas moesten Hugo en Bram wegens griep verstek laten gaan. Waar anderen dus de zon opzochten, reisden de SVL'ers onder "stürmische" omstandigheden naar de Hertenkolk, een prachtige locatie midden in de bossen op de Veluwe.

Nadat iedereen (soms na lang zoeken) op locatie was aangekomen, kon er begonnen worden aan het avondeten. Trainer Jan Gaasbeek opende de avond om een doelstelling neer te zetten richting de tweede seizoenshelft. Na deze korte bespreking kon de avond nu echt beginnen, onder leiding van Quizmaster Wout kon De Dol Dwaze Duikavond Quizzz aanvangen. Met teams als FC Anaconda, FC Glamourboys, FC Frankilo, FC De Kampioen en FC Alkan en onderwerpen met voetbalvragen, muziekfragmenten, behendigheidstesten en vragen over de kamasutra werd er fanatiek gestreden om mooie prijzen. De uiteindelijke winnaars van deze hilarische quiz werden de leden van FC Anaconda met slechts één punt voorsprong op die van FC Alkan. Tot 2.00 uur was er ontspanning, de één zocht het in poker of schaak de ander gewoon met een versnapering en gezelligheid. Om 2.00 uur iedereen naar bed, want er stond op zaterdag een sportief zwaar programma te wachten.

     

Om 10.00 uur vertrok de SVL trein richting het gastvrije complex van EZC’84 voor een pittige training van Jan Gaasbeek, de keepers werden naar tevredenheid van hun zelf overigens, onder handen genomen door Sander Pater. Dit weekend is overigens in prachtig in beeld gebracht door fotograaf Jan (Joop van Tellingen) van Kooten. Natuurlijk staat zo’n weekend ook in het teken van teambuilding en dat zit bij SVL wel goed. Om half één was er een heerlijke sportmaaltijd, verzorgd door Willem Baaij van Restaurant Naast de Poort uit Wijk bij Duurstede. Het volgende sportieve element van het weekend was mountainbiken. Waar sommige deelnemers dachten er een ontspannen fietstochtje van te gaan maken, bleek niet helemaal uit te komen. Monk en Tomtommer aanvoerders van twee groepen van tien man, en regen, stormachtige wind en een zware ondergrond waren de ingrediënten voor een helse rit door het Veluwse landschap. Na eerst schoongespoeld te zijn en een drankje te hebben genuttigd, was het tijd voor een heerlijk diner klaargemaakt onder leiding van Kuki. In de wetenschap dat er nog een lange nacht voor de boeg lag, moest er een goede ondergrond opgebouwd worden, en Kuki was daar ruimschoots in geslaagd. De meesten vertrokken daarna gezamenlijk naar Zwolle onder leiding van El Snako, de verhalen, foto's laten wij hierbij achterwege, maar dat het erg gezellig was kunt u van ons aannemen.

          

Na een hele korte nacht, op tijd opstaan voor koffie, mooie verhalen en ontbijt kon er, in de wetenschap dat we een prachtige groep hebben staan, aan de conditie en teamspirit is gewerkt, heel veel gelachen is, tevreden richting huis gegaan worden.
Namen zullen we niet noemen, want iemand vergeten is dodelijk, dus een dank gaat uit naar iedereen van de organisatie, spelers, begeleiding en de vrijwilligers die er voor hebben gezorgd dat dit trainingskamp een groot succes is geworden!

SVL loot JSV in de vierde ronde van de districtsbeker
8 januari 2015

Op 7 januari 2015 is er geloot voor de vierde ronde in de districtsbeker. SVL neemt het daarin op tegen JSV Nieuwegein. De wedstrijd staat gepland op zaterdag 14 februari 2015 in Nieuwegein. Er is ook geloot voor de volgende rondes. De winnaar van JSV Nieuwegein - SVL speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van de wedstrijd Kleine Sluis - VVZ 49. De winnaar van die wedstrijd speelt in de kwart finale tegen de winnaar van de wedstrijd Meervogels - GVVV en ZSGOWMS/ Texel94 - Spakenburg. Bekijk het hele programma.

SVL en Sander Pater plakken er nog een jaar aan vast
7 januari 2015

SVL en Sander Pater zijn overeengekomen de huidige verbintenis met één jaar te verlengen. Sander is momenteel bezig aan zijn zesde seizoen als keeperstrainer bij SVL en dit is naar tevredenheid van beide partijen. Wij zijn daarom zeer content om te kunnen melden dat deze samenwerking wordt voortgezet, waardoor ook de continuïteit wordt gewaarborgd.

De technische Commissie

 

Tom ter Horst stopt bij SVL
4 januari 2015

Tom heeft bij ons aangegeven te stoppen met voetballen, op zaterdag 3 januari heeft hij het zelf aan de groep verteld. Wij snappen zijn beweegredenen: blessures, werkdruk en het komende vaderschap.

Wij vinden het erg jammer, want hij heeft zijn waarde voor SVL al ruimschoots bewezen. Tom zelf wil er eerst alles aan doen om fit te worden en zodoende zijn steentje bij te dragen in de tweede seizoenhelft. Het liefst neemt hij afscheid met een prijs. Wij zijn ervan overtuigd dat hem dit gaat lukken.

De Technische Commissie.