Wedstrijdverslagen SVL meisjes onder 16 seizoen 2014/2015

SVL Meiden in onder 16 competitie
5 november 2014

Voor het eerst in de geschiedenis van meiden voetbal bij SVL nemen we deel aan een onder 16 competitie. Voetballen met allemaal meiden die, de naam van de competitie zegt het al, jonger dan 16 jaar zijn.

SVL heeft hier net genoeg meiden voor en het zou best zo kunnen zijn dat ook meiden van andere clubs mee gaan doen. Deze wedstrijd, thuis tegen SCH onder 16, deed Manon mee. Manon speelt in de C1 van DEV uit Doorn, met allemaal jongens dus. Ze krijgt op deze manier ook een inzicht hoe het is om met allemaal meiden te voetballen. DEV en SVL hebben dit initiatief met elkaar doorgenomen en ook DEV wilde er zeker aan meewerken.

De wedstrijd werd dus gespeeld tegen SCH uit Harmelen. Een sportieve tegenstander en prachtig om te zien dat hier zelfs hele jonge speelsters (links buiten) meededen. De wedstrijd verliep dus erg sportief en de russtand was 3-0 in het voordeel van SVL. Snelle goals van Iris en Fleur, in de 2e en 4e minuut en nogmaals Iris in de 15e minuut zorgden voor deze ruststand. Een goede maar soms ook rommelige eerste helft waarin SVL duidelijk sterker was dan de tegenstander.

In de tweede helft werden er nog 2 goals gescoord. Ook deze waren beide voor SVL, wat ook fysiek sterker was dan de tegenstander. In de 40e minuut was het Manon, die haar gastoptreden met een goal nog wat extra kleur gaf en ook Iris scoorde nog een goal in de 45e minuut. Het voetballen was vooral in de tweede helft onrustig. De mist zorgde ook voor een groot handicap. De helft van het veld was niet te zien en bij vlagen was het zicht nog minder.

Een overwinning met 5-0 was dus de uitslag en een goede en leerzame wedstrijd voor de meiden. Gedurende het seizoen speelt het team onder 16 nog minimaal 4 wedstrijden.