Nieuws afdeling voetbal 2014

SVL heren futsal 1 scoort voor het goede doel op KiKa Vianen 2014
24 december 2014

Introductie door de organisatie
Na het succes van de vorige 3 seizoenen (met een opbrengst van € 4.303,- in 2013), hebben we wederom met verschillende verenigingen in deze regio gedurende de winterstop een geweldig zaalvoetbaltoernooi ‘voor jong en oud’ georganiseerd. Daarbij willen we met zijn allen een mooie opbrengst voor KiKa genereren & natuurlijk ook gewoon heerlijk voetballen! Dit jaar starten we met de allerkleinsten om 12.15 uur en eindigen we rond 22.20 uur onze finale voor de 1e elftallen.

Rad van Avontuur
Vele verschillende sponsoren uit de regio hebben geweldige prijzen beschikbaar gesteld om KiKa te ondersteunen. Bij elke prijsuitreiking per leeftijdscategorie zal er een Rad van Avontuur zijn, waarbij dus mooie prijzen te winnen zijn! Bijna net zo goed als onze JWA.

Grote KiKa Eindloterij
Na de prijsuitreiking van de 1e elftallen, zullen we ook nog de trekking doen van de Grote Eindloterij (€ 5,- per stuk). Deze loten zijn voor en tijdens het toernooi te kopen. Grote hoofdprijzen ter waarde van meer dan € 150,- zijn te winnen tijdens deze ronde!

SVL verslag
Het mag gezegd, complimenten voor de organisatie. Het mag nogmaals gezegd, meer complimenten voor de organisatie. En nog vele malen meer, waarschijnlijk begrijpt de gemiddeld met hersencellen begenadigde lezer en zelfs lezeres Teuni, want het gaat natuurlijk over voetbal en niet over gym. Mijn favoriete soort van voetbal, vroeger zaalvoetbal waarin ik eenmalig kampioen mocht worden bij gebrek aan slechter, maar tegenwoordig ivm Brazilian marketing redenen futsal genoemd. Lekker klein veld, goede temperatuur en nooit ver van de bar.
U begrijpt het al, Jan Gaasbeek wil helemaal niet naar de hoofdklasse en laat zijn ster-spelers het risico van een gescheurde achiles, verdraaide knie, kromme neus en gewoon een enkelbreuk lopen, weet ik allemaal uit ervaring. Verder lichamelijk alles goed dank u, u ook in 2015 en verder.

Publiek
Good Old spits Jacob van Wolleswinkel, een verdacht Scherpenzeelse naam, Andere Waterkering en nog een paar wit-blauwen bevolkten de 2 rijen diepe tribune. De grote tribune was in de zaal voor de sporters, en zo hoort het ook. De beste plek had de 2e man, hoewel die weleens vergat de klok aan te zetten, gelukkig hadden we de punctuele toernooileiding en barbediening nog incl. cupcakes. Waarom hebben we die in 0346 niet?

Uitslagen
Om maar eens tot de scorebord statistiek over te gaan in zaal Noord van de 6 maanden jonge, hopelijk brand deze niet af, sporthal Helsdingen te Vianen. De wedstrijden onder deskundige leiding duren 13 minuten. Plezier is het belangrijkst, na het steunen van het goede doel natuurlijk! In Poule A Noordzaal:
19.15 uur SVL 1-0 Geinoord (moeten nog op bedrijfstemperatuur komen)
19.45 uur Vv Vianen 1-3 SVL (belachelijk lucky 1e goal van Ali, moet afgekeurd worden)
20.15 uur Brederodes za 3-4 SVL (8 sec. voor tijd, super nr. 10 dubbele hak-truuk)
20.45 uur SVL 3-0 Everstein (GW wil niet scoren in de andere goal, wat doet ie daar?)
Halve finale 21.45 uur Nummer 1 Noord ?-? Nummer 2 Zuid
Finale 22.05 uur Winnaar Noord - Winnaar Zuid
Brederodes (zat) wint KiKa-toernooi.


foto: Peter Verbeek

Bij gelijke stand:
A) Doelsaldo
B) Doelsaldo gelijk: 3 strafschoppen per team!

Prijzen
Na elk toernooi van elke leeftijdscategorie, hebben we uiteraard een prijsuitreiking voor:
- Cup 2014Kampioen KiKa

- KiKa Cup 2014 Beste speler = Maurice Pot, specialiteiten de 5-voudige schaar die zichzelf doorknipt en aanvallend en verdedigend op de paal schietend.

- KiKa Cup 2014 Beste keeper (alleen voor 1e elftallen), maar scoren kan die niet!

Volgende jaren
Voor herhaling vatbaar, ook in de TOP-klasse.

Noot van de opsteller
Waarom wil niemand, zelfs niet een 65 jarige tribunebewoner en UVV, Stichtse Boys en Brederodes-speler, materiaalman, met blauw-witte FIFA das niet geloven dat er in Langbroek niet betaald wordt maar gezelligheid en vriendschap de winnende factoren zijn???? Oh ja, en dan de 3e helft natuurlijk, maar dat is een winner voor de penningmeester Bob……

Sponsoren
Omnia met wat hoog gegrepen Oranje shirts, Maurice kleed beter af in een maatpakje van Ali’s Modehuis aan de Amsterdamse Straatweg 32, binnenkort SVL 1 pak-sponsor?
Appelleverancier Baas uit Vianen met eetbaar X-mass logo, lekker sappig en gezond.

PS
Sorry Achterberger dat ik je Barnevelder noemde, ik ben niet goed in plaatsamen……
Mijn beste speler, verdediger, coach, supporter en zelfs lijnrechter is meneer Pot!

VIANEN - Het vierde KiKa-zaalvoetbaltoernooi kreeg een niet verwachte winnaar. In de finale werd Woerden met 2-3 geklopt door de zaterdagploeg van Brederodes. Even verrassend was de opbrengst van liefst 7.035 euro, waardoor stichting KiKa de grootste winnaar was.

Verdeeld over twee poules begonnen standaardteams van tien verenigingen om 19.00 uur aan hun toernooi. Dennis van der Steen was het enige slachtoffer. Al tijdens de warming-up moest hij afhaken met een liesblessure. In de A-poule won SVL, de gedoodverfde winnaar, zijn wedstrijden met overmacht. Brederodes (zaterdag), dat met een schamel doelsaldo van 4-4 als tweede eindigde, verloor het onderlinge duel met 0-3.
Ondanks een 2-5 nederlaag tegen Woerden won UVV de B-poule. Ten koste van Brederodes (zondag) werd Woerden tweede op doelsaldo. Na de halve finales vonden de ploegen van Woerden en Brederodes zich terug in de eindstrijd. Ruben de Gans en Sander van der Lijn bezorgden de groengelen een 2-0 voorsprong, en na een goede counter maakte Dennis Bouwman er 3-0 van. Woerden kwam terug tot 3-2 en daar bleef het bij.
Nick van den Berg (Brederodes zat) werd gekozen tot de beste doelman, terwijl Willem “Guantanamo” Baay (SVL) de prijs voor de beste speler kreeg.


Oliebollentoernooi SVL Jeugd
21 december 2014

Op 3 januari organiseren wij voor de jeugdelftallen C, D, E en F ook een Oliebollentoernooi. De jongste teams, F1, F2, E1, E2 en E3 zullen in de zaal voetballen. De teams worden door elkaar gemixt. Het is bij deze jongste teams van belang dat ze zaalschoenen meenemen, zonder een zwarte zool! Het Toernooi voor deze teams zal om 9.30 uur beginnen en rond 12.00 uur eindigen.

De D1, D2 en C1 spelen dit toernooi buiten! (kan dit niet i.v.m. het weer, dan wordt er een andere activiteit bedacht). Ook deze teams worden door elkaar gemixt. Het toernooi begint voor deze teams ook om 9.30 uur en zullen ook rond 12.00 uur eindigen.

Na het toernooi verzamelen we ons allemaal in de kantine voor de prijsuitreiking en een lekkere maagvullende afsluiter! Wij willen graag voor 2 januari 2015 weten wie er van elk team meedoen aan het toernooi. We hopen dat er zoveel mogelijk jeugd de 3e aanwezig zal zijn, zodat we er een mooie, sportieve en gezellige ochtend van kunnen maken! Opgegeven kan bij je leider of rechtstreeks bij Ron van Leeuwen (ronnievanleeuwen@hotmail.com).

Ook horen wij graag of er nog trainers/leiders/ouders zijn die een team willen begeleiden deze ochtend.

Met sportieve groet,

Joelle van Leeuwen en Ron van Leeuwen

Deelnemers Blinde Poule sponsoren nieuwe SVL-tafeltennistafel
18 december 2014

Al vele jaren wordt er rond de thuiswedstrijden van ons eerste elftal gelopen met de Blinde Poule. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan de voetbaljeugd.
Vorig seizoen werden er vanuit de opbrengst van de Blinde Poule trainingsmaterialen gesponsord. Dit jaar zijn de vrijwilligers achter de Blinde Poule wederom op zoek gegaan waar behoefte naar is bij onze club.

Van diverse mensen vingen zij signalen op, dat er een gemis was aan een tafeltennistafel, na het stukgaan van de oude tafel. Mede door een extra bijdrage van de opbrengsten uit de verkoop van oude materialen van de dit jaar overleden “mister SVL” Ton Oostrom, zijn wij in staat geweest om deze mooie tafeltennistafel aan te schaffen.

Het gemis van een tafeltennistafel in onze kantine is er sinds eind november niet meer. Aan de voorzitter van de voetbalafdeling Gerhard Roeterd werd een gloednieuwe, en natuurlijk blauw-witte, tafeltennistafel overhandigd. Dit samen met een voorraadje batjes en tafeltennisballetjes, waar een lange tijd mee gespeeld kan worden.

Namens de Blinde Poule,

Aline, Annet, Connie, Henk, Rien, Martin.

KiKa Kerstzaaltoernooi 2014
16 december 2014

Download het programma van het KiKa Kerstzaaltoernooi 2014 in Vianen.

Maurice Pot blijft bij SVL
15 december 2014

In navolging van Jan Gaasbeek blijft ook Maurice komend seizoen voor SVL behouden. Maurice zal de rol van assistent trainer/coach blijven invullen voor de selectie. Dit seizoen heeft Maurice zich ook meer beziggehouden in de rol van assistent coach op de wedstrijddagen. Ook blijft hij de techniektrainingen verzorgen voor het eerste en tweede elftal.

Het was de wens van de technische staf, spelersgroep en bestuur van SVL dat Maurice zich langer zou binden aan SVL. Ook Maurice heeft het nog steeds prima naar zijn zin bij de kersverse winterkampioen en zodoende waren beide partijen er snel uit.

   

Kerstborrel bij SVL
14 december 2014

Aanstaande zaterdag 20 december van 16.00 tot 18.30 uur is er weer een kerstborrel om met elkaar het jaar gezellig af te sluiten.

Bedankt voor jullie enthousiasme en geweldige inzet.

Prettige feestdagen,

Het voetbal bestuur

 

Overlijdensbericht Cobus van Hazendonk
14 december 2014

Het bestuur heeft het bericht ontvangen dat afgelopen vrijdag Cobus van Hazendonk is overleden.
Zie hier de rouwkaart.

Oliebollentoernooi
12 december 2014

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van 3 januari wordt volgens de traditie het oliebollentoernooi georganiseerd. Dit toernooi is voor de A&B-jeugd en senioren, zowel dames als heren. Welkom zijn uiteraard ook de leden van de afdelingen tennis, badminton en gymnastiek of de supporters van de voetbal!

De mix 7 tallen worden geformeerd door de organisatie (Jan Willem A. & Barry van L). Het toernooi start om 13:00, aanvang toernooi is 12:45. Wil je je aanmelden? Dat kan door je naam in te vullen op de deelnemerslijst in de kantine, lukt dit niet dan kan je ook een mail/sms sturen naar Barry van Leeuwen (barry_van_l@hotmail.com). Na afloop staan natuurlijk de oliebollen klaar om de verloren calorieën weer aan te vullen. Tot ziens op de velden!

Jan Gaasbeek en SVL verlengen verbintenis
5 december 2014

Afgelopen donderdag hebben Jan Gaasbeek en SVL een nieuw contract afgesloten voor de duur van één seizoen. Zodoende blijft Jan Gaasbeek ook eindverantwoordelijke van de A-selectie tot eind seizoen 2015-2016. Dit was de wens van de spelersgroep, technische commissie en bestuur van SVL. Omdat ook Jan graag verder wilde bij SVL waren beide partijen er heel snel uit. Dat de contractverlenging tevens op zijn eigen verjaardag plaatsvond, maakte het extra feestelijk.

De Technische Commissie.

 

Erwtensoep bij SVL
20 november 2014

Zaterdag 29 november wordt er bij SVL weer erwtensoep verkocht. De soep is gemaakt door Joke Aalbertsen. De soep kost € 1,50 per kom.

 

SVL E1 in het nieuw
15 november 2014

De spelers van de E1 bedanken Lukassen & Zonen uit Nieuwegein voor de prachtige mooie nieuwe trainingspakken, tenues en tassen. Michel Lukassen kreeg afgelopen zaterdag een door de spelers zelf geregelde bos bloemen overhandigd.

Lukassen & Zonen is een groothandel en importbedrijf van aardappelen, groenten, gruit en exoten. Het bedrijf levert het hele jaar door een compleet assortiment kwaliteitsprocucten.

          

Nationale keepersdag SVL
11 november 2014

Maandag 20 oktober heeft SVL voor het eerst samen met Pro Goal en keepersschool Klemvast van Sander Pater een Nationale keepersdag georganiseerd, het was een groot succes! Voor deze dag hadden zich maar liefst 69 keepers opgegeven vanuit heel Nederland.

De deelnemers hebben in het eerste deel van de dag training gehad van de trainers van Pro Goal en Klemvast. Na de eerste training stond er in de kantine een heerlijke kop soep, broodjes met worst, kaas, ei en gezond klaar. Ook was dat het moment dat iedereen vragen kon stellen aan de keepers uit het betaalde voetbal. Aanwezig waren: Gino Coutinho, Andre Krul, Martin Hansen en Filip Kurto.

Vervolgens startte het tweede gedeelte van de training, deze werd gehouden door de profkeepers en Maarten Arts zelf. Tot slot werden de prijswinnaars van deze sportieve dag bekend gemaakt, de dagwinnaars zijn: Gijs Peters, Willem-Jan van de Lingen, Sam Vervloet en Jorren Hanselaar. Op de site van Pro Goal wordt de winnaar over het hele jaar nog bekend gemaakt, deze keeper wint een clinic van Michael Vorm.

Voor volgend jaar heeft Pro Goal ons al gevraagd om wederom de afsluiting van dit jaarlijks terugkerend festijn te organiseren. Misschien komen dan zelfs alle 23 door Pro Goal gesponsorde profkeepers uit het betaalde voetbal bij SVL langs!

Deze geslaagde dag werd mede door de sponsoring van slagerij Noordam uit Austerlitz, Landwinkel de Lindeboom uit ’t Goy en bakkerij Aalbertsen en Van Leeuwen Kaas uit Doorn een groot succes, wij willen hun hiervoor nogmaals bedanken!

De mini's van SVL in het nieuw
3 november 2014

De mini's van SVL uit Langbroek zijn onlangs in het nieuw gestoken door Klusbedrijf Gert Sondervan. De spelertjes zijn supertrots op hun nieuwe outfit en gaan de aankomende toernooitjes weer stralend het veld op!

De leiders, Martine en Jessica.

          

SVL loot tegen VVC
31 oktober 2014

SVL komt in de tweede ronde van de districtsbeker uit tegen FC VVC uit Nieuw Vennep. FC VVC komt uit in de derde klasse B van het district West 1. FC VVC heeft in de eerste ronde Zwanenburg 1 uitgeschakeld door met 5 - 2 te winnen.
In de competitie staat FC VVC op een gedeelde eerste plaats met HFC Edo. Beide hebben 18 punten uit zeven wedstrijden.

De wedstrijd wordt op zaterdag 15 november om 14:30 uur op sportpark de Oranjehof gespeeld.
Klik hier voor de overige wedstrijden.

Voorbeschouwing LRC - SVL
10 oktober 2014

Na de meer dan uitstekende overwinning op VV Eemdijk, wacht komende zaterdag de confrontatie met de huidige koploper LRC uit Leerdam. LRC dat de eerste competitiewedstrijd toch wel verrassend met ruime cijfers verloor van VVZ’49 (4-0), heeft zich daarna prima hersteld met vier overwinningen op rij. Vorig seizoen eindigde LRC op een tweede plaats, na een langdurig gevecht om het kampioenschap met FC Breukelen.

De selectie van LRC heeft een ware metamorfose ondergaan, waarbij 10 spelers vertrokken en evenzovele nieuwe spelers binnen zijn gekomen. Voor hoofdtrainer Marcel Steenis geen gemakkelijke opgave, maar hij heeft toch binnen afzienbare tijd een elftal klaargestoomd dat weer een rol gaat spelen om het kampioenschap. De selectie bestaat uit veel spelers met hoofdklasse ervaring, een elftal met power die vanuit een goede organisatie speelt en weinig zwakke plekken kent. Het is te hopen dat de Langbroekers de stijgende lijn van de laatste wedstrijden voortzetten, het vertoonde spel tegen VV Eemdijk moet in ieder geval vertrouwen geven voor de confrontatie tegen LRC.

Aanvang 14.30 uur – Sportpark “Bruinsdeel” te Leerdam.

Bereikbaarheid sportpark Oranjehof van SVL
24 september 2014

De komende maanden is ons sportpark moeilijk bereikbaar in verband met wegwerkzaamheden.
Hiervoor is een omleidingsroute ingesteld.
De diverse fases van de wegwerkzaamheden zijn uitgelegd in een bewonersbrief en weergegeven op een kaartje.

Update: SVL is weer gewoon bereikbaar, de volgende fase van de wegwerkzaamheden is uitgesteld tot het voorjaar van 2015.

Voorbeschouwing SVL - Roda Boys
16 september 2014

Na de gala voorstelling van afgelopen week waar men FC Lienden op een 9-1 nederlaag trakteerde, volgt dit weekend de ontmoeting met de huidige koploper Roda Boys/Bommelerwaard. Een verrassende koploper weliswaar, want wie had vooraf gedacht dat de promovendus de vorige speelronde zou winnen van VVZ’49?

En dan ook nog met 6-2 van een VVZ’49 dat toch wel tot één van de favorieten van dit seizoen gerekend mag worden. SVL is dus gewaarschuwd, want de uitslag was ook meer dan terecht. Feit is wel dat Roda de beste wedstrijd sinds jaren speelde en dat VVZ er te gemakkelijk over heeft gedacht, zo blijkt dus maar weer dat je ook dit seizoen geen makkies tegenkomt. Zeker als je niet 100% inzet en scherpte toont, zoals die er wel was tegen FC Lienden maar niet tegen VV Almkerk.

Met Pieter Tuns heeft het een nieuwe hoofdtrainer die SVL goed kent, want vorig seizoen was Tuns nog de hoofdtrainer van VV Almkerk. Roda Boys is een ploeg met ervaring, veel spelers van rond de 30 jaar die ook hoofdklasse ervaring hebben. De huidige topscorer is Frans van der Steenhoven, 28 jaar en hoofdklasse gespeeld bij Achilles Veen en Kozakken Boys. Het wordt een interessante ontmoeting waar de Langbroekers zich van hun beste kant moeten laten zien om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.
Aanvang 14.30 uur.

Het tweede elftal speelt om 12.00 uur thuis tegen CSW, na twee speelrondes staan de beide elftallen op plaats één en twee. Het beloofd een spannende zaterdag te worden op Sportpark Oranjehof.

Nationale keepersdag bij SVL
16 september 2014

Al jaren organiseert PRO GOAL in Nederland de Nationale Keepersdag onder het motto: "een dag leven en trainen als een profkeeper".

Maandag 20 oktober van 16:00 tot 20:30 uur gaat deze keepersdag plaatsvinden bij SVL!

De deelnemers (vanaf 8 jaar) krijgen een hele dag specifieke keeperstraining van de Pro Goal-trainers, onder leiding van Maarten Arts (o.a. ex-keeperstrainer FC Utrecht en Nationale elftal Saoedi-Arabië) en van een groot aantal Nederlandse topkeepers. Momenteel is Maarten keeperstrainer bij Lierse SK in België. Het streven is om altijd minimaal 4 Eredivisie-keepers te presenteren!

In het eerste gedeelte staat de training o.l.v. Maarten Arts op het programma. Na de maaltijd volgt dan eerst de demonstratie-training met de topkeepers uit de eredivisie! Na het voorstellen van de topkeepers, het maken van de groepsfoto’s en de vragenronde worden de deelnemers verdeeld over het veld, waarna de topkeepers zelf training gaan geven aan alle deelnemers. Elke topkeeper behandelt een ander onderdeel van het keepersvak! De deelnemers ontvangen als herinnering een certificaat met daarop de handtekeningen van alle aanwezige topkeepers. Daarnaast ontvangt elke deelnemer een Uhlsport T-shirt!

SVL-leden mogen op kosten van SVL aan deze leuke dag deelnemen! Ben jij lid van SVL, ben je een keeper en wil je deelnemen aan deze dag? Ga dan naar onderstaande link:
www.uhlsportkeepers.nl/media/uploads/documenten/Formulier_NKD2014_SVL.pdf

Hier vind je het inschrijfformulier. Wil jij graag mee doen? Vul deze dan zo snel mogelijk in! En stuur deze op naar: jeugdactiviteiten.svl@hotmail.com of geef deze af bij Joëlle van Leeuwen, adres: Bernhardlaan 2, 3947 NP, Langbroek.

Voor niet SVL-leden zijn de kosten voor deze dag € 30,-.
Inschrijven kan door middel van het mailen van het inschrijfformulier (zie bovenstaande link), via PRO GOAL. Na ontvangst van het inschrijfformulier ontvang je een bevestigingsmail. Alleen de deelnemers die de bevestigingsbrief ontvangen en meenemen kunnen aan de NKD meedoen. Vergeet dus vooral niet je e-mailadres te vermelden.

Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over deze nationale keepersdag als wij, hopelijk zien we jullie de 20ste! Vergeet niet je zo snel mogelijk aan te melden, want VOL=VOL!!

Deze dag wordt voor SVL mede mogelijk gemaakt door medewerking van Keeperschool Klemvast van onze eigen keeperstrainer Sander Pater.

Sportieve groeten,

Jeugd activiteiten commissie SVL.

Nieuwe trainingspakken voor de MB1
15 september 2014

Meisjes SVL MB1 bedanken sponsor Fokker Oomen Aannemersbedrijf voor de prachtige trainingspakken. Op de foto overhandigt aanvoerster Sascha een, door de meiden zelf geregelde, bos bloemen aan sponsor Dirk van Lankeren van Fokker Oomen.

Ook de kleding hadden we al van dit bedrijf en daar zal het dus dit seizoen niet aan liggen. We lopen er prachtig bij.

De foto's zijn gemaakt door Jan van Kooten.

 

   

Een mooi bedrag voor Danny van Brenk
27 augustus 2014

SVL heeft met de entreegelden voor de bekerwedstrijd SVL 1 - DOVO 1 ongeveer € 3.000,00 opgehaald. Zo rond de 600 toeschouwers kwamen langs de entree om de wedstrijd tussen de ploegen uit Langbroek en Veenendaal te bekijken. De wedstrijd eindigde in een 4-0 overwinning voor DOVO.

Aanstaande zaterdag staat ook de wedstrijd tussen SVL en RKHVV in het teken van Danny van Brenk en ook dan stort SVL de entreegelden op de rekening van stichting Danny’s Hope 4 Life.

Knippen voor het goede doel
21 augustus 2014

Zaterdag 30 augustus knippen wij met 3 kapsters bij SVL voor Danny's Hope voor Life.
Van 13.00 tot 16.00 uur. Kosten per knipbeurt zijn €10,00. De gehele opbrengst gaat naar Danny's Hope voor Life.

We hopen op een grote opkomst.
Bedankt namens ons:
Monique Koeleman
Esther Blijerveld
José Massop
Aline Aalbertsen

Trainingstijden jeugdelftallen en dames seizoen 2014-2015
18 augustus 2014

Team Aanvang
wedstrijd
Trainingsavond Trainingstijd
SVL A1 14.30 Ma/Wo 19.45 - 21.00
SVL B1 12.00 Ma/Wo 19.45 - 21.00
SVL MB1 10.00 Ma/Wo 18.30 - 19.45
C1 12.00 Ma/Wo 18.30 - 19.45
D1 10.00 Di/Do 18.30 - 19.45
D2 10.00 Di/Do 18.30 - 19.45
E1 09.00 Di/Do 18.00 - 19.00
E2 09.00 Di/Do 18.00 - 19.00
E3 09.00 Di/Do 18.00 - 19.00
F1 09.00 Di/Do 18.00 - 19.00
F2 09.00 Di/Do 18.00 - 19.00
VR1 12.00 Wo 19.45 - 21.00

De A en B junioren en de Dames 1 trainen 1x per 3 weken op het gras.
De F2 / mini's trainen voorlopig met de F1 mee.
Een schema hiervoor hangt op het prikbord in de gang.

Entree bekerwedstrijd SVL 1 voor Stichting Danny's Hope 4 Life
17 augustus 2014

Pas enkele maanden geleden hoorden we dat Danny van Brenk (oud SVL-er) kanker heeft. Een zeldzame vorm: galwegkanker in de lever. In Nederland kunnen ze hem helaas niet meer verder helpen. Behandeling in een van de beste kankercentra in de wereld, MSKCC in New York, biedt wel goede kansen op meer perspectief.

Alleen... deze behandeling wordt niet vergoed door zijn zorgverzekeraar!
300.000 euro heeft Danny en zijn gezin nodig voor de operatie en maandelijkse behandelingen in New York. Dit is een enorme uitdaging!
Inmiddels is de website Danny’s Hope 4 Life www.dannyshope4life.nl in de lucht.

Wij als SVL-ers willen graag ons “steentje” bijdragen. In overleg met de besturen van DOVO en RKHVV hebben we besloten om bij de thuiswedstrijden van SVL 1 voor de beker entree te gaan heffen.

26 augustus 20.00 uur SVL1 - DOVO1
30 augustus 17.00 uur SVL1 - RKHVV1

De entree bedraagt minimaal € 5,-. Voor kinderen onder de 12 jaar geldt een vrijwillige bijdrage.
Deze bijdrage geldt ook voor leden van SVL.
De gehele bijdrage komt ten goede van de stichting voor Danny: Danny’s Hope 4 Life.

We rekenen op jullie!!!!
Alvast ontzettend dank.

Bestuur SVL voetbal

Bakken voor Danny
17 augustus 2014

Dag allemaal,

Op zaterdag 23 augustus 2014 organiseert de PJGU Langbroek een landdag bij de familie van Eck op de Gooijerdijk.
Door een goed idee van Evelyn van Hazendonk willen wij op deze dag wafels en zelfgemaakte appeltaarten verkopen voor de stichting Danny’s Hope 4 Life.

Wij zoeken een groot aantal vrijwilligers die voor Danny een appeltaart willen bakken. De zelfgemaakte appeltaart kun je op vrijdag 22 augustus inleveren bij SVL tussen 19.00 en 20.00 uur.
Het bakken van de wafels is van 9.00 tot 16.00 uur, laat ons weten op welke manier je wilt helpen.

Bakken van wafels 23 augustus:

Bakken van appeltaart(en) (inleveren 22 augustus):

Graag reageren voor maandag 18 augustus naar corrievanleeuwen@live.nl.

Wij bedanken alle sponsoren voor de gratis spullen die wij hebben mogen ontvangen.

Met vriendelijke groet,
Annet van Hazendonk en Corrie van Leeuwen

Competitie- en bekerindeling
15 augustus 2014

De indeling voor de competitie en beker categorie B voor het seizoen 2014-2015 is bekend. Dit overzicht is ook te bekijken via de pagina Elftallen.

Aankondiging algemene ledenvergadering
8 augustus 2014

Op vrijdag 19 september 2014 om 19.30 uur vindt er in de kantine de algemene ledenvergadering van SVL afdeling voetbal plaats. Zie voor notulen en agenda Organisatie & Beleid.

Indelingen voor de jeugd
27 juli 2014

Voetbalvrienden,

Na veel overleg is het dan eindelijk zover en kunnen we jullie meer inzicht geven in de huidige stand van zaken. Heel graag laten we jullie de voorlopige teamindeling voor het seizoen 2014/2015 weten. Dat er veel zaken meespelen zal voor iedereen wel duidelijk zijn. We hebben geprobeerd om:

  1. zoveel mogelijk, zo goed mogelijk gevulde teams aan de competitie deel te laten nemen;
  2. iedereen zoveel mogelijk met zijn/ haar vrienden te laten spelen;
  3. de indeling in eerste instantie op basis van leeftijd te maken;
  4. iedereen zoveel mogelijk op een bij hem/haar passend en zo ideaal mogelijk niveau te laten trainen en spelen.

Dit alles om plezier en motivatie optimaal te houden.

Duidelijk zal zijn dat we dit ideaal plaatje niet helemaal voor elkaar krijgen. Wij beseffen dat maar al te zeer. Een aantal teams zouden we graag nog aanvullen met een paar spelers, een paar teams zijn redelijk zwaar bezet en zagen we graag wat kleiner. Ook kunnen een aantal spelers helaas (nog) niet in de groep geplaatst worden waar zij of hun ouders van aangaven daar graag te spelen.

Jongste F pupillen - SVL Welpen
Met deze groep pupillen willen we komend seizoen een andere start maken. We kunnen nog geen compleet team op de been brengen, maar ook denken wij dat het voor hun leuker en leerzamer is wanneer we ze voorlopig nog niet inschrijven voor de competitie. Wel gaan we proberen in samenwerking met een aantal clubs uit de buurt een onderling 4 tegen 4 programma voor de zaterdagen in elkaar te zetten.
Het idee is dan met een aantal 4-tallen van verschillende verenigingen kleine toernooien te spelen. Dan hier dan daar. Op deze wijze is er meer balcontact per speler, het veld nog niet te groot en daardoor meer plezier. We houden jullie over deze ontwikkelingen op de hoogte.

VOORLOPIG
Nog steeds is deze bekend gemaakte indeling voorlopig. Dit omdat het bij aanmelding van nieuwe leden nodig zal zijn het een en ander aan te passen. Zie voor de indeling de pagina elftallen.

Met vragen, verzoeken en voorstellen kunnen jullie altijd bij ons terecht. Waar mogelijk doen wij hier de komende tijd nog wat mee, zodat zoveel mogelijk happy spelers het nieuwe seizoen starten. Lopende de eerste weken van het seizoen zal iedereen zijn definitieve stekkie krijgen.

Met hartelijke groet
JC en TC jeugd SVL

Wedstrijd voor Danny van Brenk
17 juli 2014

(Bericht overgenomen van de website van G.V.V.V.)

Oud-G.V.V.V.’er Danny van Brenk (32) krijgt aankomende zaterdag 19 juli een wedstrijd die in het teken staat van de heftige situatie waarin hij en zijn familie zich bevinden. Van Brenk lijdt aan een zeldzame vorm van kanker.

Danny van Brenk is desondanks een vechter en doet er alles aan om heel lang bij zijn gezin te blijven. Afgelopen maand hoorde Van Brenk van de artsen in Nederland dat hij uitbehandeld is. Binnenkort reist de oud-middenvelder af naar New York om te zien of hij daar nog behandeld kan worden. Hij wil graag dingen doen waar hij positieve energie uit haalt.

 

Vanuit die positieve energie heeft Van Brenk de wens om nog een keer op het veld te staan met de spelers waar hij in het verleden mee heeft gespeeld. G.V.V.V. wil natuurlijk graag meewerken om deze wens in te willigen. Vanuit de A-selectie van G.V.V.V. van vorig seizoen zullen o.a. Taoufik Adnane, Simon Brouwer, Wilco den Hartog, Wouter van Hoof, Dennis van Meegdenburg, Joey Snijders en Michiel van der Valk meespelen in deze wedstrijd. Een uitgebreide lijst van aanwezigen volgt mogelijk later.

De wedstrijd, georganiseerd door de voormalige G.V.V.V.-spelers Matty van Leeuwen en Edwin van Rooijen, begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Harry van Beek uit Cothen. U bent allen van harte welkom om Danny een hart onder de riem te steken in de zware strijd die hij moet voeren.

Van de voorzitter van de afdeling voetbal
15 juli 2014

Lees een introductie van de nieuwe voorzitter Gerhard Roeterd.

Doortrainen in de zomermaanden
3 juli 2014

Beste sportvrienden,

In overleg tussen Sport Stichting Langbroek en SVL is besloten dat we de voetballeden van SVL de mogelijkheid willen bieden om in de zomermaanden door te trainen. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

Zolang een ieder zich hieraan houdt, mag er op de dinsdag en donderdagavond getraind worden op het kunstgrasveld.

Sportieve groet,
Bestuur SSL en SVL

Indeling SVL 1 seizoen 2014/2015
3 juli 2014

SVL is voor de competitie in het nieuwe seizoen ingedeeld bij de volgende ploegen: Almkerk 1, Benschop, DTS Ede, Eemdijk, JSV Nieuwegein, LRC, Lienden, De Meern, Roda 46, Roda Boys (Bommelwaard), VVZ 49 en WNC (Waardenburg).
Zeven teams komen uit district West 1, twee teams uit district Oost en vier teams uit district Zuid. Het programma wordt op vrijdag 11 juli bekend.

In de beker komt SVL uit in poule 40. De tegenstanders zijn Bemmel sc (zondag 1E), DOVO (zaterdag hoofdklasse A) en RKHVV uit Huizen (zondag hoofdklasse C).
De bekerwedstrijden worden gespeeld op 23, 26 en 30 augustus en de competitie start op zaterdag 6 september 2014.

De indeling voor de overige A-categorie wordt ook op vrijdag 11 juli bekend. De B-categorie wordt bekend gemaakt op vrijdag 18 juli.

Verslag clubdag 14 juni 2014
22 juni 2014

Zaterdag 14 juni was het weer de slotdag. Gezien de activiteiten van andere sporttakken was het dit keer alleen een voetbalslotdag. De dag begon rond 14:00 waar met 5 enthousiaste teams een gezellig voetbaltoernooi werd gespeeld. Drie teams eindigden gelijk in de poule, waardoor latje trap de beslissing moest brengen. Doordat latjeskoningin Iris Aalbertsen twee maal raak schoot, wonnen uiteindelijk de Bavianen (Andre, Iris, Edo & Bart).


Hierna had iedereen de kans om de keepers van SVL te testen met Penalty-schieten, wederom georganiseerd door Teuni Emons. Mart van Rossum deed dit het beste bij de pupillen en Thijs van Leeuwen bij de senioren. Corry van Leeuwen had daarna een heerlijke barbecue geregeld voor alle aanwezigen, waardoor we onder het genot van een hapje en een drankje het afgelopen seizoen lang en breed konden bespreken.


De topscoorders namen hun prijs in ontvangst voor het aantal doelpunten dat ze gescoord hadden. Bij de jeugd jongens was dit Barry Schothorst (51 doelpunten), bij de jeugd meisjes was dit Sacha van Rooijen (26 doelpunten), Lida van Os (12 doelpunten) mocht de prijs voor de dames in ontvangst nemen en Martin Roeleveld (47 doelpunten) deed dit bij de senioren. Traditiegetrouw werden ook de topscoorders van het seizoen nog in het zonnetje gezet en werden (vertrekkende) trainers en spelers in het zonnetje gezet. Al met al een gezellige en ontspannen dag.

          

Woensdag 25 juni zijn er de Techniek Kampioenschappen bij SVF Cothen!
18 juni 2014

In samenwerking met de Voetbal Techniek School Langbroek zijn er op woensdag 25 juni bij SVF Cothen de eerste Voetbal Techniek Kampioenschappen. Je kunt punten scoren tijdens diverse techniekoefeningen, de circuittraining en de shoot-out.

Binnenlopen kan vanaf 13.30 uur en om 14.00 uur starten we met het programma. Onderdelen zijn: looptraining, circuittraining, een shootout-competitie op de keepers en diverse freestyle demonstraties (“moves and skills”).

Tussendoor wordt er voor drinken en wat lekkers gezorgd. De middag zal rond de klok van 18.00 uur eindigen met de prijsuitreiking.

Doe mee en word misschien wel de techniek kampioen van 2014!
Het aanmeldformulier vind je op www.vtsl.nl of kan je hier downloaden.

Deze middag is voor alle F/E/D/C-pupillen uit de omgeving en je mag vriendjes/vriendinnetjes meenemen, vermeld dit wel even op het formulier.
Aan deze middag zijn geen kosten verbonden.

 

Wesley van der Vliet terug bij SVL
14 juni 2014

Met Wesley heeft SVL er weer een keeper bij. De talentvolle doelman die nog in het seizoen 2008-2009 in de A1 van SVL uitkwam komt over van FC Delta Sports'95.
Na SVL keepte hij voor DOVO, RODA'46 en FC Delta Sports'95.

Wij zijn blij met de terugkeer van Wesley en wensen hem veel plezier en succes.

De T.C.

 

Stefan Nesselaar naar promovendus CDW
11 juni 2014

Stefan heeft besloten na de promotie van CDW naar de derde klasse om weer voor zijn oude vereniging te gaan voetballen. De linker middenvelder wilde graag in een eerste elftal uitkomen en voorzag in het komende seizoen te weinig vooruitzichten bij SVL1.

Wij vinden het erg jammer dat Stefan bij ons vertrekt, maar begrijpen zijn keuze hierin. We willen Stefan bedanken voor zijn inzet voor SVL en wensen hem succes en veel plezier in het nieuwe seizoen.

 

Spelers mutaties bij SVL
11 juni 2014

Ook Wouter Imminkhuizen stopt bij SVL, Wouter kan werken en voetballen niet meer combineren. Wouter speelde zijn wedstrijden voornamelijk in SVL2. Waar Wouter stopt maakt Thijs van Leeuwen de overstap van het derde naar de selectie. De middenvelder wilde graag weer deel uitmaken van de selectie.

We bedanken Wouter voor zijn inzet bij SVL en wensen Thijs veel plezier en succes het komende seizoen.

De technische commissie.

Slotdag seizoen 2013/2014 SVL afdeling voetbal
29 mei 2014

Het voetbalseizoen ’13/’14 zit er op en de voorbereidingen voor het volgende seizoen zijn weer opgestart. Tussendoor hebben we nog even het WK in Brazilië, maar eerst nog de slotdag. De slotdag vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 juni.

Voor de junioren en senioren (dames en heren) staat er ‘s middags om 14:00 uur een mix-toernooi op het programma. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Barry van leeuwen email: barry_van_l@hotmail.com. Vanaf 17.00 BBQ (tegen een kleine vergoeding).

Het programma is als volgt:
14.00 uur tot 17.00 uur mix toernooi junioren en senioren (dames en heren)
17.30 Penalty schieten voor de F, E, en D spelers
19.00 Penalty schieten voor de junioren en senioren
20.30 Uitreiking diverse prijzen (topscoorder ed)
23.00 Sluiting

Gerhard Roeterd

Spelers selectie nieuws
29 mei 2014

Helaas gaan er aan het eind van een seizoen ook spelers stoppen of lager voetballen. Hieronder staat een overzicht:
Joran Hofman heeft aangegeven te stoppen met voetballen bij SVL, door zijn drukke maatschappelijke carrière en de reistijd kan hij het voetballen en privé niet goed meer combineren.

Voor Willem Zuijderduin geldt hetzelfde, die in dezelfde situatie verkeerd als Joran.

Eldrich Pique gaat ook SVL verlaten, hij gaat volgend jaar proberen zijn master te halen en kan het reizen vanuit Utrecht en studeren in Eindhoven niet meer combineren. Hij kiest waarschijnlijk Faja Lobi/KDS als zijn nieuwe vereniging.

De 17 jarige Marijn Kroodsma gaat weer in de nieuw te vormen A1 spelen en blijft gelukkig voor SVL behouden.

Emiel van Hulzen die dit seizoen wegens studie al weinig bij SVL te zien was, zal ook volgend seizoen wegens studie en werk stoppen bij SVL.

Jan Willem Aalbertsen, Mike Overvest en Pascal Geers, gaan lager voetballen.

We willen een ieder van harte bedanken voor hun inzet bij onze mooie vereniging en wensen hun veel succes met werk of studie en veel plezier bij hun nieuwe vereniging of elftal.

Nogmaals bedankt, we hebben genoten van jullie.

Tolga Albayrak naar SVL
29 mei 2014

Tolga is een broertje van Selcuk en een neefje van Ali Alkan. De multifunctionele voetballer komt over van FC Driebergen. Tolga staat al jaren te boek als een groot talent, gevolgd en gewenst door vele clubs en kiest nu voor SVL. De voetballer uit Driebergen wil zich in Langbroek verder ontwikkelen. We zijn blij met de komst van Tolga en wensen hem veel succes en plezier bij SVL.

 

SVL veteranen zijn op zoek naar aanvulling van het team
27 mei 2014

De veteranen 35+ van SVL zijn voor het nieuwe seizoen op zoek naar nieuwe spelers ter aanvulling van het team! Zijn er voetballers die nog graag op zaterdag een balletje willen trappen, in een vriendschappelijke sfeer, waar willen belangrijker is dan moeten en waar de derde helft een garantie is voor succes. Op zaterdag vanaf 14.30 uur worden de thuiswedstrijden gespeeld. Elke donderdag kan er getraind worden van 19.00 tot 20.15.

Het nieuwe seizoen begint in augustus met de trainingen. De competitie start vanaf begin september. Wij hopen met deze oproep enkele actieve leden erbij te krijgen en een leuk en gezellig seizoen tegemoet te gaan. Bij vragen over het aanmelden ook voor andere elftallen, neem contact op met:

Sander van Dijk
Wedstrijdsecretaris senioren
SVL Langbroek
06-30031847
E-mail: sandervandijk78@gmail.com

Ali Alkan terug bij SVL
23 mei 2014

Afgelopen donderdagavond werden wij positief verrast door de komst van Ali Alkan naar SVL. Ali maakte in zijn eerste jaar de promotie mee naar de eerste klasse, en in zijn tweede seizoen bij de Langbroekers werd handhaving bereikt. Zijn sportieve uitdaging dreef hem naar hoofdklasser DTS'35 uit Ede, die hij na één seizoen verruilde voor promovendus SDV Barneveld.

Ali kon echter nooit SVL uit zijn hoofd krijgen, want volgens Ali betekent SVL, (S) Saamhorigheid (V) Vriendschap (L) Loyaliteit. Deze woorden sieren nog steeds de wand van de kleedkamer van het eerste elftal. Ondanks dat vele grote clubs hengelden naar zijn diensten, koos hij mede door zijn drukke maatschappelijke carrière voor een vereniging dichter bij huis. Wij zijn erg blij dat Ali weer op het oude nest terugkeert en wensen hem veel succes en plezier bij SVL.

 

Trainers, bedankt!
20 mei 2014

Afgelopen jaar hadden we niet 1, niet 2, maar 12 trainers! Om de beurt bedachten ze een unieke training, met wedstrijdelementen, 'het hakenkruis', techniektrainingen, latje trappen voor een grillworst maar natuurlijk ook conditie en het positiespel kwam vaak terug.

Om onze trainers en een aantal meiden van de A (voor het vele invallen afgelopen seizoen) te bedanken, hadden we 10 mei een barbecue georganiseerd. Ondanks het weer was het zeer geslaagd!

Barry, Peter, Bert, Monk, Douwe, Knakkie, Sander, Okto, Casper, Jan, Bob & Maurice, nogmaals enorm bedankt voor jullie inzet en beschikbaarheid! Ook MA1 + leiding bedankt voor jullie hulp!

SVL Dames 1

Michael Nieuwenhuizen naar SVMM
18 mei 2014

Michael heeft besloten om het nieuwe seizoen te gaan keepen bij SVMM. Bij de club uit Maarn wil Michael zich verder ontwikkelen door wekelijks te spelen in het eerste elftal.
Wij vinden het uiteraard jammer dat deze talentvolle keeper SVL gaat verlaten, maar begrijpen zijn keuze. Michael zal overigens wel blijven meetrainen onder leiding van keeperstrainer Sander Pater.

We wensen Michael heel veel succes om zijn doelstelling te bewerkstelligen en wensen hem uiteraard heel veel plezier bij zijn nieuwe vereniging.

De technische commissie.

 

Anton Advokaat nieuwe keeper bij SVL
18 mei 2014

Met Anton Advokaat is SVL weer een keeper rijker, de 25 jarige speler komt over van VV Hardinxveld. Anton is zijn dagelijkse leven agent van beroep en woont sinds enige tijd in Wijk bij Duurstede. Anton is vijf jaar eerste keeper geweest, de laatste twee jaar speelde hij in het derde elftal. Door zijn onregelmatige diensten kon hij werk en keepen in het eerste elftal niet meer combineren.

Wij zijn blij met de komst van Anton en wensen hem succes en veel plezier bij SVL.

De technische commissie.

 

Zaterdag lekkere saté te koop in de kantine
5 mei 2014

Zaterdag 10 mei is er in de kantine saté met brood te koop in de kantine. U krijgt drie stokjes saté.
De saté wordt verkocht voor € 3,50.

Verder wordt er leuke muziek gedraaid door Roy en zal Jan-Willem Aalbertsen weer het rad van fortuin laten draaien met geweldige prijzen.

Meisjes MC1 spelen voor Kampioenschap
5 mei 2014

In een bizar seizoen met hoogte en dieptepunten gaan de meisjes van de SVL MC1 zaterdag 10 mei proberen het kampioenschap in de 1e klasse binnen te halen. Het zou een unieke prestatie zijn van de meiden en de begeleiding. Wanneer SVL MC1 zaterdag wint van ’T Gooi MC1 dan komen er in deze 1e klasse 3 ploegen op 24 punten. Op dit moment 1e staat VVY met 24 punten en een doelsaldo van +18, 2e staat DOVO MC1 met 24 punten en een doelsaldo van +18. VVY MC1 heeft meer gescoorde doelpunten en daarom staat die op plek 1. Onze meiden staan op 21 punten en spelen zaterdag 10 mei om 10.00 uur de inhaalwedstrijd. VVY en DOVO zijn al uitgespeeld.

SVL heeft dus 21 punten en kan zaterdag ook op 24 komen. Op dit moment heeft SVL MC1 een doelsaldo van +15. Er moet dus gewonnen worden en wel met 4 doelpunten verschil. De meiden hebben dus uw steun hard nodig en het zou mooi zijn als we ze met z’n allen richting het kampioenschap kunnen brengen. Aanmoedigen, aanmoedigen en nog eens aanmoedigen.

Dat het niet eenvoudig is om zo’n wedstrijd te spelen dat hebben VVY en DOVO wel bewezen. Eerst speelde (2 weken geleden) VVY tegen onze meiden. Een puntje was genoeg maar SVL MC1 won dikverdiend met 3-0 van VVY. Afgelopen zaterdag kon VVY weer kampioen worden, een puntje zou genoeg zijn tegen DOVO, weer ging het mis voor VVY want er werd verloren met 1-3. DOVO had eigenlijk een doelpuntje meer nodig gehad om bovenaan te komen, maar dat lukte niet.

 

Er is nog niemand kampioen dus en nu de beurt aan SVL MC1 die bij winst en ook nog met 4 doelpunten of meer verschil, kampioen zijn. Het gaat lastig worden, want zo groot zijn de verschillen niet in deze klasse. Mooie van deze kans is wel dat SVL MC1 alles in eigen hand heeft. De trainers, speelsters en begeleiders gaan er alles aan doen om de boel op scherp te krijgen.

Wij zouden het prachtig vinden als heel SVL ons aan komt moedigen en (hopelijk) het feestje met ons komt vieren.

Noteer het maar vast: ZATERDAG 10 MEI 10.00 UUR SVL MC1 – ’t Gooi MC1 op Sportpark Oranjehof MIS het niet !!!!!!

Alex van Eem nieuwe aanwinst voor SVL
30 april 2014

Met Alex van Eem heeft SVL er een makkelijk scorende middenvelder bij. De 23 jarige voetballer komt over van DOVO, waar hij als speler van DOVO 2, regelmatig speelminuten maakt in het vlaggenschip van DOVO. Daarvoor kwam Alex voor SV "de Valleivogels" uit en maakte daar het kampioenschap naar de eerste klasse mee. In de eerste klasse bij SV "de Valleivogels" is Alex steevast basisspeler, ook in de wedstrijden die tegen SVL worden gespeeld. De Langbroekers winnen beide keren, door diep in blessuretijd te scoren. Ook dit seizoen is Alex twee keer te gast op sportpark Oranjehof,
in de bekerwedstrijd tegen SVL 2 maakt hij een wonderschoon doelpunt. Met zijn pas 23 jaar neemt hij al veel voetbalbagage mee. Wij zijn erg blij met de komst van Alex en wensen hem alvast succes en veel plezier bij SVL.

T.C.

 

Hoe blijven deze mannen van SVL 2 in de reserve Hoofdklasse?
6 april 2014

Stand onderin op 5-4-2014
Nacompetitie
Nacompetitie
Degradatie
Degradatie
11 Breukelen 2
12 SVL 2
13 ZOB 2
14 Zuidvogels 2
22-21 voor 38, tegen 60
22-14 voor 32, tegen 62
22-14 voor 29, tegen 67
22-13 voor 27, tegen 80

Resterend programma SVL 2 ZOB 2
Wedstrijd 23 op 12 april Nr. 9 Ijsselmeervogels uit (thuis 4-0) Nr. 2 WV-HEDW uit (thuis 0-4)
Wedstrijd 24 op 19 april Nr. 1 ODIN thuis (uit 3-3) Nr. 7 Montfoort thuis (uit 2-4)
Wedstrijd 25 op 3 mei Nr. 14 Zuidvogels uit (thuis 4-1) Nr. 9 Ijsselmeervogels uit (thuis 1-6)
Wedstrijd 26 op 10 mei Nr. 10 GVVV thuis (uit 3-1) Nr. 1 ODIN thuis (uit 6-2)
Hoe meer Nr. hoe beter = 9+1+14+10=34 2+7+9+1=19

Weetjes
Bij een gelijk punten aantal wordt een beslissingswedstrijd gespeeld. Het doelsaldo of onderling resultaat is daarbij niet relevant. Thuis speelde SVL 1-2 tegen ZOB en uit werd met 1-0 verloren. De voortekenen voor een beslisduel zijn dus niet gunstig. Of het moet het Langbroekse revanche gevoel zijn. Gelukkig zal ZOB waarschijnlijk geen A1 spelers opstellen want die gaan zo goed als zeker zelf nacompetitie spelen voor promotie naar de hoofdklasse. ODIN 2 en WV-HEDW 2 lijken met Volendam om het kampioenschap te spelen. Montfoort heeft nog 3 punten nodig om veilig te staan. GVVV en Ijsselmeervogels zijn met 27 punten nog niet veilig waarbij laatstgenoemde maar 1 winpartij en max. 8 goals achterstaat om de 3e periode te winnen.

Enigszins voorbarige conclusie
SVL lijkt de minder sterke tegenstanders te treffen in de laatste 4 wedstrijden. En de 5-3 overwinning afgelopen zaterdag na 2x een achterstand te hebben weggewerkt geeft de blauwwitten moed. Maar het aantal gele kaarten met bijbehorende schorsingen maakt het de staf niet makkelijker. Normaliter houd ik wel van nacompetitie-voetbal, dat houd je in mei lekker bezig. En op 13 juni begint Oranje al weer aan het WK, dus het wordt weer een mooie voetbalzomer, die dit jaar de hele winter en voorjaar lang duurde. Dus als onze supporters SVL 2 een beetje verbaal steunen, kunnen we volgend jaar weer van het hoogste reserve amateurvoetbal in Langbroek en wijde omgeving genieten!

Wellicht ten overvloede ter info (max. 1 team van een club speelt in de hoofdklasse):
1e klasse A koploper: AMVJ, P1: Ajax 3, huidige nr.1 in P2: WV-HEDW 3
(P1 en P2 vervangen door nr. 4 Huizen 2 en nr. 5 AFC 2?)
1e klasse B koploper: Swift 4, P1: Swift 4, huidige nr.1 in P3: De Meern 2
(Swift 4 vervangen door nr. 2 Nieuwland 2 en nr. 3 Argon 2 of nr. 4 IJFC 3?)

Allemaal leuke tegenstanders voor de nacompetitie en niet zo ver weg, we zijn benieuwd!

Sluitingstijd kantine
3 april 2014

Met ingang van zaterdag 5 april 2014 sluit de voetbalkantine op zaterdag om 20:30 uur.

De Kantinecommissie.

Matty van Leeuwen assistent trainer komend seizoen
27 maart 2014

Volgend jaar zal Matty terugkeren op het veld van SVL. Niet als speler, maar als assistent van Jan Gaasbeek bij de hoofdmacht van SVL. Met zijn ruime ervaring die hij als speler heeft opgedaan, op het hoogste amateur niveau, kan hij de spelers van de nodige tips voorzien. Matty zal één dag in de week gaan assisteren. Wij zijn blij dat Matty deze taak op zich wil nemen en wensen hem veel plezier en succes komend seizoen.

De TC

 

SVL 3 spreekt zijn vertrouwen uit in John Vrauwdeunt
25 maart 2014

Afgelopen zaterdag heeft het derde overeenstemming bereikt met John Vrauwdeunt om ook volgend seizoen de functie van trainer/coach van SVL 3 te vervullen. John zal hiermee komend seizoen zijn eerste lustrum kunnen vieren, seizoen 2014/2015 zal namelijk het vijfde seizoen worden dat hij aan het roer staat bij het derde.

Nadat een geheime stemming eerder deze maand had plaatsgevonden, kon de spelersraad zaterdag tijdens het teamuitje meedelen dat de spelers unaniem hun vertrouwen hebben uitgesproken in John. De ondertekening van het nieuwe contract werd dan ook met gejuich en vuurwerk beantwoord.

Namens het derde en de meetrainende spelers van overige elftallen wensen we John veel succes en plezier het komende seizoen.

 

Co van Dijk knoopt er nog een jaar aan vast
24 maart 2014

Na Erik van Hulzen knoopt ook Co van Dijk er nog een jaar aan vast. Na al die jaren blijft ook Co het tweede team wederom trouw, zodoende is ook in het nieuwe seizoen SVL verzekerd van de kundige leiding van Co en Erik. Wij bedanken Co en wensen hem nog veel plezier en succes.

Fabian Roelofs terug op het veld
24 maart 2014

Sinds enkele weken is Fabian weer terug op het veld te vinden. Fabian is bezig met de volgende fase in de revalidatie, na zijn kruisbandoperatie. Vooral voor Fabian weer een stimulans na al die maanden onder kundige leiding van Fitt4All te hebben getraind. Wij wensen Fabian nog heel veel succes de komende tijd met het vervolg van zijn revalidatie, maar zijn blij hem weer bezig te zien op de velden van SVL.

Maurice Pot ook het nieuwe seizoen assistent trainer
18 maart 2014

Wij zijn erg blij te kunnen melden dat Maurice ook het komende seizoen de rol als assistent en techniek trainer bij de selectie blijft vervullen. Ook met jong SVL worden er belangrijke stappen gemaakt, in de ontwikkeling van de talenten van SVL, waar Maurice tevens de leiding over heeft.

Wij wensen Maurice nog veel plezier en succes bij SVL en zijn voetbaltechniek school de VTSL.

 

Rob van Weerdenburg volgend seizoen ook assistent-scheidrechter
9 maart 2014

Ook volgend seizoen zal Rob bij de wedstrijden van SVL 1 als assistent-scheidsrechter fungeren. Wij zijn uitermate tevreden hoe Rob deze belangrijke en onderschatte taak invult. Helaas zien we zelf als supporter van SVL, welke negatieve rol een assistent-grensrechter kan hebben. Maar gelukkig is dat bij Rob niet het geval, hij krijgt door zijn correcte manier van vlaggen, zelden of nooit kritiek van zowel scheidsrechters, spelers of supporters van bezoekende verenigingen. Zoals het hoort dus en dat vinden wij erg knap. Wij willen Rob hiervoor bedanken en wensen hem nog veel plezier en succes hierbij.

De technische commissie

 

Thomas Malolepszy naar Roda '46
9 maart 2014

Vorige week heeft Thomas medegedeeld dat hij SVL gaat verlaten. Hij heeft gekozen voor een aantrekkelijke aanbieding van Roda '46 uit Leusden. Roda '46 speelt net als SVL in de eerste klasse A.
Wij vinden het jammer dat Thomas vertrekt, maar wensen onze aanvaller veel plezier en succes bij zijn nieuwe club.

De technische commissie.

 

Twee talentvolle spelers naar SVL
27 februari 2014

Beide spelers, Leon van Leeuwen en Bart Laponder, komen van DVSA uit Amerongen. Leon van Leeuwen is 19 jaar, de rechtspoot kan in de spits en op de tien positie uit de voeten. Momenteel is hij herstellende van een liesblessure, maar de verwachting is dat hij topfit aan de start van het nieuwe seizoen verschijnt.

De tweede nieuweling is Bart Laponder ook 19 jaar, een rechtsbenige allrounder. Bart speelde eerder voor GVVV en DOVO. Zowel Bart als Leon willen zich bij SVL verder ontwikkelen.

Wij heten Bart en Leon van harte welkom bij SVL en wensen ze alvast veel succes en plezier.

De Technische Commissie.

 
Leon van Leeuwen
 
Bart Laponder

Erik van Hulzen verlengt contract
26 februari 2014

Erik van Hulzen blijft ook het komende seizoen trainer/coach van het 2e elftal. Dit was de wens van de spelers en het bestuur van SVL. Met het tweede strijdt hij momenteel voor lijfsbehoud in de hoofdklasse, waar hij vorig seizoen naar promoveerde.
Het bestuur is zeer content over de werkwijze en de manier waarop hij het 2e elftal leidt. Wij wensen Erik succes en plezier voor het huidige en komende seizoen.

Technische Commissie

 

Erwtensoep in de voetbalkantine
20 februari 2014

Aanstaande zaterdag zullen Joke en Ton Aalbertsen in samenwerking met de barcommissie erwtensoep verkopen. Joke en Ton hebben ongeveer 30 liter gekookt en deze zal zaterdagmiddag te koop zijn.

De barcommissie

SVL 4 in het nieuw
19 februari 2014

Op een bijzonder winderig Oranjepark werd afgelopen zaterdag SVL 4 geheel in het nieuw gestoken.

Daan van Ee schonk als vaste sponsor het elftal de nieuwe tenues terwijl Sander van de Weerdt namens van Braak Accountants de bloemen in ontvangst mocht nemen voor de sponsoring van trainingjacks.

Wij danken de sponsoren voor hun bijdrage en wensen SVL 4 veel spelplezier in de nieuwe outfit.

 

Jacqueline Kuijer thuis uit ziekenhuis
19 februari 2014

Na een verblijf in het ziekenhuis, mocht Jacqueline naar huis en werd daar verrast door een bezoek van Jhon de Heus en Martin Koetsier. Zij kwamen namens de supporters van SVL een mooie bos bloemen en een waardebon brengen. Zo zie je maar hoe een klein clubje groot kan zijn.

Jacqueline en Dirk bedanken iedereen voor de bos bloemen en de waardebon.

 

Nieuwe robotmaaier bij SVL
18 februari 2014

Beste sportvrienden,

Wij hebben een nieuwe aanwinst: vanaf 27 februari gaat een robotmaaier onze voetbalvelden maaien.

Een wat? Ja een robotmaaier. Deze machine rijdt elke dag zijn rondjes over de velden en met zijn vijf maaikoppen houdt hij het veld prachtig gemaaid op de goede hoogte.

Hij doet dit niet zomaar, langs veld 3 komt een oplaadstation te staan waar hij zichzelf oplaad en van waaruit hij dan wegrijdt. Buiten om de velden komt er een kabeltje in de grond +/- 5cm diep, wanneer hij daar in de buurt komt, krijgt de machine een signaaltje dat hij moet omdraaien en zo blijft hij keurig binnen de lijntjes.

 

Waarom wij hiervoor gekozen hebben is om enerzijds een mooiere voetbalmat te krijgen en anderzijds als kostenbesparing.

Nu zijn er natuurlijk wel wat gebruiksaanwijzingen. Allereerst denk erom geen schep, stokken of iets dergelijks in de grond te steken aan de randen van het veld i.v.m. het signaalkabeltje. Blijf van de machine af, ook voor uw eigen veiligheid i.v.m. de mesjes. Ga er niet op zitten of een bal tegenaan schoppen aangezien het een dure investering is, maar wij nemen aan dat dit voor zich spreekt. Voor trainers en bestuursleden van de dag: na afloop van de training of de wedstrijden moeten de netten van de vaste doelen omhoog gezet worden en de losse doelen van het veld verwijderd. Staat hij stil op het veld of heb je het vermoeden dat er iets mis is, bel dan even met onderstaande.

De machine is beveiligd en voorzien van track en trace waardoor hij bij diefstal altijd zijn positie kan doorgeven. Het is nu nog meer van belang dat we álle hekken goed afsluiten. Dit is een vereiste van de verzekering, want mocht de machine onverhoopt toch gestolen worden en er blijkt dat het hek open stond, dan krijgen we niets terug van de verzekering.

Met vriendelijke groet,

Namens de Sport Stichting Langbroek,
Geert-Willem Merkens
0629577679

Overlijdensbericht Eric Verwoerd
15 februari 2014

Rouwkaart

Met grote verslagenheid namen we kennis van het overlijden, op 57 jarige leeftijd, van onze wedstrijdsecretaris jeugd:

Eric Verwoerd

Woorden schieten te kort en we zullen hem binnen onze club erg missen.
We wensen de gehele familie heel veel kracht en sterkte toe om dit grote verlies te kunnen dragen.

Bestuur, leden en vrijwilligers
Sport Vereniging Langbroek

Nieuwe spelers voor SVL 1
2 februari 2012

Ricardo van Amerongen naar SVL
De 26 jarige linkspoot komt over van buurvereniging DEV. Bij de club uit Doorn is Ricardo al jarenlang een vaste waarde in het elftal van trainer Michel van Aken. Ricardo wil bij SVL uitzoeken waar zijn sportieve ambities liggen. Een instelling die wij zeer waarderen. Wij hopen dat hij zijn ambities gaat waarmaken en wensen hem alvast succes en veel plezier bij SVL.

Willem Baay keert terug op het oude nest
Met de technische begaafde linkspoot heeft SVL er weer een versterking bij. Twee seizoenen geleden verliet hij SVL voor hoofdklasser VVA'71, mede door een zware schouderblessure werd het niet wat hij ervan verwachtte. De sportieve ambitie dreef hem naar zijn huidige club DTS'35 uit Ede. DTS'35 komt momenteel uit in de eerste klasse D, waar hij een vaste waarde is in het elftal van trainer Peter Wesselink. Nu dus weer de hereniging met zijn vrienden bij SVL, een weerzien waar SVL en Willem naar uitkijken. Wij wensen Willem alvast heel veel succes en plezier bij SVL.

 
Ricardo van Amerongen
 
Willem Baaij

Overlijdensbericht Ton Oostrom
7 februari 2014

Rouwkaart

Met grote verslagenheid namen we kennis van het overlijden (donderdagavond 6 februari) op 72 jarige leeftijd van ons erelid en Mister SVL:

Ton Oostrom

Woorden schieten te kort en we zullen hem binnen onze club erg missen.

We wensen de gehele familie heel veel kracht en sterkte toe om dit grote verlies te kunnen dragen.

Bestuur, leden en vrijwilligers
Sport Vereniging Langbroek

 

Polle Westbroek weg bij SVL
31 januari 2014

Polle vertrekt aan het einde van het seizoen bij SVL, hij keert terug naar zijn oude liefde SVMM. Mede door zijn drukke privé leven komt hij dit seizoen wat minder in actie bij de hoofdmacht van de Langbroekers. Polle heeft toegezegd nog alles te geven om dit seizoen tot een goed einde te brengen. Een instelling die wij zeer waarderen.
Wij vinden het jammer dat Polle vertrekt, maar begrijpen zijn keuze. Wij wensen hem nog succes tijdens de lopende competitie en alvast veel plezier in het nieuwe seizoen bij SVMM.

De technische commissie.

 

DJ Roy treedt weer op na de wedstrijd
SVL 1 - LRC 1

17 januari 2014

Zaterdag 25 januari draait DJ Roy met zijn discotheek in de voetbalkantine. Hij begint om 16:30 uur na de wedstrijd
SVL 1 - LRC 1.

Ook zal de keuken weer vanaf 17:00 uur het befaamde broodje SVL-burger serveren. U kunt deze nu al bestellen bij Corrie van Leeuwen corrievanleeuwen@live.nl voor € 3,50.

 

Opleiding Digitaal Wedstrijdformulier woensdag 15 januari 2014
12 januari 2014

Op woensdag 15 januari komt de KNVB tekst en uitleg geven over het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF). Aanvangstijd 19.30 uur in de kantine. Alle betrokkenen zijn via de e-mail uitgenodigd. Mocht je geen uitnodiging hebben gehad en toch aanwezig willen zijn, meld je dan even aan op het volgende e-mail adres: sander.kooijman@hccnet.nl.

Wie gaat er met het DWF werken?
In het komende jaar zal in ieder geval de uitbreiding naar de A en B junioren in de B-categorie gaan plaatsvinden. Exacte tijdstip is nog niet bekend. Deze uitleg zal in ieder geval voor hen van belang zijn die verantwoordelijk gaan worden voor het invullen van het DWF. We hebben het dan nu over meisjes A1 en jongens B1. Ter kennismaking met het DWF nodigen we ook de betrokkenen uit van de meisjes C1 en jongens C1.

En zij die al met het DWF werken…
Zij die reeds met het DWF werken, hebben wellicht ook nog vragen of willen meer duidelijkheid over het invullen van het DWF. Er zullen wellicht toch updates zijn of wellicht handige trucs en tips. Ook kunnen (persoonlijke) ervaringen gedeeld worden.

Alvast oefenen met het invullen van het DWF?
Open dan het Klikmodel Categorie-B. Dit is een goede manier voor teamleiders om al kennis te maken met de diverse processen bij het invullen van het DWF.
De handleidingen en klikmodellen zijn ook te vinden in het Support Center Sportlink Club, in het hoofdstuk ‘specifieke handleidingen’.

Verplichte visuele controle ook bij de B-categorie
9 januari 2014

Berichtgeving vanuit de KNVB.

Met ingang van 1 januari 2014 geldt de verplichte visuele controle van de spelerspas ook voor de categorie B (mannen en vrouwen). In de categorie A werd sinds 1 september al gewerkt met de visuele controle en nu geldt dit dus ook voor wedstrijden in categorie B.

Meer informatie over de invoering van de visuele controle bij de categorie B lees je hier. Daarin is ook aandacht voor de wijzigingen in de uitvoering van de visuele controle die vanaf nu gelden voor zowel categorie A als B.
Alles over de visuele controle lees je op knvb.nl/actieplan.

De brochure heb ik vast meegestuurd. Mocht je nog vragen en of opmerkingen hebben dan verneem ik het graag.

Met vriendelijke groet,

Sport Vereniging Langbroek
Sander Kooijman
Secretaris SVL