Wedstrijdverslagen SVL MC1 seizoen 2013/2014

SVL MC1 wint CDW-toernooi
21 juni 2014

SVL MC 1 wint toernooi bij CDW in Wijk bij Duurstede. Zaterdag 21 juni speelde SVL MC1 de laatste wedstrijden van het seizoen. Deze wedstrijden werden gespeeld in Wijk bij Duurstede. Op de CDW lady's day. Goed georganiseerd en mooi weer, wat wil je nog meer. 3 wedstrijden in de poule, met winstpartijen tegen VRC en SCH 44 en een gelijkspel tegen CDW MC1. Geen goed voetbal maar wel een finaleplaats.

De finale was tegen 't Goy MC1 en de einduitslag 0-0. SVL was de betere ploeg, maar de penalty's moesten de beslissing brengen. Sanne stopte de 5e penalty en Maaike (speelde wel een goed toernooi) bracht SVL MC1 de 1e plaats.
Einde seizoen en een leuke afsluiting.

SVL MC1 kampioen op laatste speeldag
10 mei 2014

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Zaterdag 10 mei was de laatste speelronde voor de SVL Meisjes C1. SVL MC1 speelt in de 1e klasse en kon kampioen worden als er met 4 doelpunten of meer verschil, gewonnen zou worden van ’t Gooi uit Hilversum. De verschillen zijn klein in de top van de 1e klasse, 3 ploegen steken er met kop en schouders bovenuit. VVIJ met 24 punten en DOVO met 24 punten zijn beide klaar met de competitie. Ze hebben beiden een doelsaldo van +18. SVL speelt dus nog deze laatste wedstrijd. Heeft 21 punten en een doelsaldo van +15. Er moet dus gewonnen worden en die 4 doelpunten hebben de meiden nodig om bovenaan te eindigen. VVIJ heeft al 2x de kans gehad kampioen te worden, maar beide keren werd er verloren. Eerst bij SVL met 3-0 en later thuis tegen DOVO met 1-3. DOVO pakte dus wel hun kans en kwam op een gelijk aantal punten als VVIJ door hun laatste wedstrijd van de concurrent te winnen.

En zaterdag 10 mei de kans voor SVL. Er was dus maar 1 opdracht, winnen en met 4 goals verschil. Super zenuwachtig waren de SVL meiden. Dit was al te merken in de warming-up. Dingen die anders zo normaal zijn, werden nu lastig. Automatismen zijn lastig en het goede spel van de laatste weken was ook even weg. De vele supporters langs de lijn moedigden onze meiden aan. Ook waren er supporters voor ’t Gooi, want de hele ploeg van VVIJ was in Langbroek om de tegenstander van SVL aan te moedigen. Het spelbeeld was duidelijk. Het was SVL wat aanviel en ’t Gooi wat verdedigde. In de hele 1e helft kwam SVL tot een paar kansjes. Een prachtige aanval met Eline, Mirthe en Fleur leverde helaas nog geen doelpunt op. Net toen we dachten dat het bij rust 0-0 zou blijven kwam er een prachtige pass van Fleur. Deze pass zette Sascha alleen voor de keepster en die rondde het beheerst af. De voorsprong was er en met 1-0 ging SVL de rust in.

Ook nu was de opdracht duidelijk, er moest gewoon nog 3x gescoord worden. Met wat beter spel en een meer aanvallende Iris werd SVL wel gevaarlijker. Na 10 minuten in de 2e helft scoorde Sascha de 2-0. Het was duidelijk dat Iris en Sascha elkaar makkelijk konden vinden en na een mooie 1-2 van de meiden scoorde Iris met een mooie lob 3-0. Nu hadden de meiden nog 15 minuten om de 4e treffer te maken. Wanneer ’t Gooi ook maar iets van aanvallen probeerde, werd dit direct onschadelijk gemaakt door de SVL verdedigers. Een keer kwam SVL goed weg toen ’t Gooi gevaarlijk werd. Op het juiste moment liep Denise het gat dicht. Er zat wel een overtreding bij, maar deze was wel echt nodig op dat moment. 15 minuten hadden de meiden dus nog, maar er werd wel heel gehaast gespeeld. Een paar mooie kansen werden niet benut tot Sascha na een onoplettendheid in de verdediging van ’t Gooi de 4-0 aantekende. Wat een opluchting en wat een ontlading. De speelsters van VVIJ die langs de kant stonden, gingen naar huis en de rest van het publiek begon vast de champagne open te maken. Nog een paar minuten te spelen, maar de overwinning is nooit meer in gevaar geweest. Na 35 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Almar voor de laatste keer en was het feest in Langbroek. Op de laatset speeldag en voor de 1e keer in het seizoen bovenaan komen en dan ook direct kampioen zijn. Een prachtig resultaat voor de meiden en de begeleiding.

Mooie spandoeken, de vlaggen die bij SVL opgehangen waren, de champagne, de bloemen, de medailles en de schaal. Alles was aanwezig om dit kampioenschap te vieren. De SVL haan was 4x te horen geweest en de speciaal geregelde omroepster feliciteerde SVL MC1 met het kampioenschap.

In de regen, maar die voelden de meiden volgens mij niet eens, op de Boerenkar door Langbroek. Gezellige muziek op de kar en iedereen in Langbroek weet inmiddels dat de meiden kampioen zijn geworden. Lekker patat eten in de kantine, wat drinken erbij en verder feesten. Complimenten aan alles en iedereen die ook maar iets hebben bijgedragen aan dit seizoen. En laten we hopen dat we in Langbroek nog lang van deze talentvolle groep kunnen genieten. Kampioen wordt je niet zo heel vaak en zeker niet in de 1e klasse. SVL is hartstikke trots op de SVL MC1.

Vriendenschaar MC1 - SVL MC1
26 oktober 2013

Afgelopen zaterdag mochten we voor onze vijfde competitiewedstrijd uit naar Vriendenschaar in Culemborg. Na twee weken zonder officiële wedstrijd, vandaag een tegenstander uit de middenmoot. Verzamelen om 8.30 uur bij SVL om via een toeristische route via het Beusichemse veer op tijd bij onze opponent aan te komen. Kleedhok drie, veld drie, een oud kunstgrasveld een beetje ondergesneeuwd met herfstbladeren die deze dagen met gang naar beneden komen. Denise S kon er vandaag niet bijzijn en ook Sanne en Linsey zijn vanwege blessures niet inzetbaar. We hebben Stephanie gevraagd om vandaag voor de eerste keer met ons mee te doen, altijd spannend zo’n eerste wedstrijd. Onze vaste keepster Sanne was er zoals gezegd vanwege een enkel blessure opgelopen bij Delta Sport niet bij, Alyssa en Denise G waren bereid om ieder een helft te keepen, fantastisch dat jullie dat allebei willen doen, want zonder keepster is het lastig ballen.

De eerste tien minuten was het wat rommelig en wennen aan andere posities in het veld. Na tien minuten was het een lange bal waarop Iris goed anticipeerde en beheerst de 0-1 kon scoren. Onze verdediging bestaande uit Sascha, Kim, Danique en Denise G wisten de meeste aanvallen van Vriendenschaar af te slaan en anders was het Alyssa die haar doel schoon hield. Na twintig minuten hield Fleur de bal goed binnen de lijnen en passte de bal naar Iris die de bal breed speelde naar de vrijstaande Mirthe S die beheerst de 0-2 liet aantekenen. Tien minuten voor rust ging Maaike met een hamstringblessure naar de kant en kwam Stephanie voor haar in het veld. Voor rust kwam er geen verandering in de stand.

De tweede helft ging het allemaal wat makkelijker voor ons. Fleur scoorde na een soloactie de 0-3 en hierna was het tweemaal Iris die voor 0-4 en 0-5 zorgde. Op het middenveld blijft er hard gewerkt worden door Eline, Mirthe W en Stephanie. Het is voor ons leiders leuk om te zien dat jullie allemaal voor iedere bal gaan en dat er tijdens de wedstrijden met veel inzet wordt gevoetbald. Het was Eline die vandaag de 0-6 liet aantekenen. In de slotminuten kon Vriendenschaar nog een ere-treffer scoren die alleen van belang was voor de statistieken. Volgende week spelen we thuis tegen DOVO MC1, met een goed resultaat blijven we meedoen met de top drie, dus kom kijken en moedig onze meiden aan.

Opstelling: Alyssa, Denise G, Kim, Sascha, Danique, Eline, Maaike (Stephanie), Mirte W, Mirthe S, Iris en Fleur.