Nieuws afdeling voetbal 2013

Jan Gaasbeek verlengt contract met SVL
13 december 2013

Jan Gaasbeek blijft ook het seizoen 2014-2015 aan SVL verbonden. Beide partijen wilden graag met elkaar verder, dus waren SVL en Jan Gaasbeek er snel uit. Het bestuur is zeer te spreken over de trainingsaanpak en spelopvatting van Gaasbeek die zodoende tot medio 2015 aan de Langbroekse eersteklasser verbonden blijft. Wij wensen Jan Gaasbeek nog veel plezier en succes, tijdens het huidige en komende seizoen.

De Technische Commissie.

 

Oliebollentoernooi
11 december 2013

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van 4 januari wordt volgens de traditie het oliebollentoernooi georganiseerd. Dit toernooi is voor de A&B-jeugd en senioren, zowel dames als heren. Welkom zijn uiteraard ook de leden van de afdelingen tennis, badminton en gymnastiek of de supporters van de voetbal!

De mix 7 tallen worden geformeerd door de organisatie, die volgens de traditie wordt gevormd door Johan M. en Barry van L. Het toernooi start om 13:00. Wil je je aanmelden? Dat kan door je naam in te vullen op de deelnemerslijst in de kantine, lukt dit niet dan kan je ook een mail/sms sturen naar Barry van Leeuwen (barry_van_l@hotmail.com). Na afloop staan natuurlijk de oliebollen klaar om de verloren calorieën weer aan te vullen. Tot ziens op de velden!

Geslaagde boerenkoolparty
10 december 2013

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Zaterdag was het weer zover, de jaarlijkse boerenkoolparty. Het was traditiegetrouw Jan van Leeuwen die daarvoor stond. 25 kilo piepers heeft hij met de hand gejast, 7 kilo boerenkool heeft hij gewassen en gesneden. 35 worsten en een paar kilo spek maakten de boerenkool compleet. "Het was wel ff werken al die piepers te jassen". Jan heeft er met het stampen van de aardappels wel schone voeten aan over gehouden. Bea en Tiny hebben de worst en spek verzorgd. Jan heeft volop genoten van onze schransende leden. "Het was een dankbaar gezicht". De bijgaande foto's bewijzen dit. Jan heeft de boerenkool voor volgend jaar alweer gepoot. Jan namens alle profiteurs en lekkerbekken, hartstikke bedankt!!!!!

 

Stormschade hekwerk
6 december 2013

Voor sommigen een update voor anderen iets nieuws, maar bijgaand de foto’s van gisteravond. Het hekwerk aan de provinciale weg ligt om. Vanochtend is er overleg geweest met Scholman en ABC Hekwerken om te kijken of er morgen gevoetbald kan worden. Het is de bedoeling om een nood ballenvanger achter het eerste veld te gaan maken.
De wedstrijden van zaterdag 7 december gaan gewoon door.

Kaarten voor FC Utrecht - NEC Nijmegen
22 november 2013

Op vrijdag 6 december om 20.00 uur speelt FC Utrecht een competitiewedstrijd tegen NEC Nijmegen. Voor deze wedstrijd nodigen wij de leden van uw vereniging S.V.L. uit om tegen gereduceerde tarieven de wedstrijd bij te wonen. De selectie van FC Utrecht heeft alle support van uw leden nodig.

De prijs van de kaarten bedraagt: Jeugd tot 18 jaar € 7,50, 18 jaar en ouder € 12,50. Van het bedrag van elke verkochte toegangskaart is € 1,- bestemd voor uw vereniging.
Kaartjes kunnen via de onderstaande link besteld en betaald worden. Vanaf heden ontvangt de besteller een e-mail met daarin een pdf bestand met de toegangskaart(en). Deze dient uitgeprint te worden en met deze toegangskaart(en) kan men de wedstrijd bezoeken.

De kaarten kunnen via de site www.fcutrecht.nl/svl vanaf heden tot op de wedstrijddag 6 december besteld worden.

Verslag algemene ledenvergadering
17 november 2013

Het verslag van de algemene ledenvergadering is te downloaden via de pagina Organisatie en Beleid.
Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Deelnemers Blinde Poule sponsoren trainingsmaterialen
12 november 2013

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Zoals voor velen bekend, wordt er door verschillende vrijwilligers elke thuiswedstrijd van het eerste elftal gelopen met de Blinde Poule. Behalve het meedoen om te winnen, sponsor je hierbij gelijk de voetbaljeugd van SVL. De laatste jaren, mede door de verhuizing naar het nieuwe complex en daarmee de aanschaf van allerlei nieuwe spullen, bleef deze sponsoring beperkt tot kleine activiteiten op de achtergrond voor de voetbaljeugd. Eenmaal per jaar gaat bijvoorbeeld de hele jeugd naar een wedstrijd van FC Utrecht.

Nu kwam er vanuit de trainers de wens om loopladders, welke gebruikt kunnen worden tijdens de (techniek)training. Dit leek de vrijwilligers van de Blinde Poule en leuke en nuttige sponsoring. Afgelopen donderdag, 7 november 2013, zijn er vier van deze loopladders overhandigd aan de trainers en spelertjes.

De trainers en spelertjes willen graag alle spelers van de Blinde Poule bedanken voor de sponsoring. En zij hopen dat u mee blijft spelen, zodat er in de toekomst nog steeds veel mogelijk blijft voor de SVL voetbaljeugd.

SVL-burger verkrijgbaar
10 november 2013

Zaterdag 16 november is vanaf 17:30 uur in de kantine van SVL de SVL-burger verkrijgbaar. De prijs van deze burger is € 3,50 per stuk. De SVL-burger bestaat uit een runder-burger op een broodje met sla, tomaat, komkommer, ui en SVL-saus.
Wilt u al een burger reserveren, mail dan naar Corrie van Leeuwen (corrievanleeuwen@live.nl).

Deze middag zal na de wedstrijd SVL 1 - Zuidvogels 1 ook DJ Roy weer met zijn discotheek muziek draaien in de kantine.

De kantinecommissie

Ronald Budding topscoorder 2012-2013 bij de jeugd
6 november 2013

Zaterdag hebben we Ronald Budding, voetballend bij de B, in Cothen opgezocht om aan hem de Topscoorders trofee 2012-2013 Aspirant uit te reiken. Helaas kon hij niet op de Clubdag in juni aanwezig zijn om deze trofee in ontvangst te nemen. Vandaar dat we hem zaterdag in Cothen, waar hij met de B moest voetballen, opzochten. Onder luid gejuich nam hij trots de trofee in ontvangst, want 33 doelpunten is toch niet niks.Damen & Van Leeuwen sponsort de F1
3 november 2013

De spelers en speelster van de F1 van SVL uit Langbroek kregen onlangs hun nieuwe trainingspakken uitgereikt door installatiebedrijf Damen & Van Leeuwen. De spelers van de F1 zijn daar natuurlijk erg blij mee. Namens spelers en leiders van de F1 wil SVL Damen & Van Leeuwen hartelijk bedanken voor deze mooie trainingspakken. Met zulke pakken kunnen ze de komende winter fijn trainen zonder zich over het weer te hoeven bekommeren.

 

Fokker-Oomen B.V. sponsort tenues meisjes C1 SVL
9 oktober 2013

Fokker-Oomen B.V. uit Bussum heeft het damesteam C1 van voetbalvereniging SV Langbroek in nieuwe tenues gestoken. Dirk van Lankeren kwam namens aannemersbedrijf Fokker-Oomen B.V. de tenues overhandigen. De speelsters van de C1 zijn zeer content met hun nieuwe outfit. Speelsters en leiders van de C1 van SVL willen Aannemersbedrijf Fokker-Oomen B.V. hartelijk bedanken. Met zulke tenues zijn de goede resultaten slechts een kwestie van tijd.

     

     

Jong SVL speelt in de beloftecompetitie
8 oktober 2013

Uitslagen wedstrijddag 1. - 24 september en 1 oktober 2013
JONG VALLEIVOGELS - JONG CJVV 1 – 1 (Vvogels wns)
JONG KAMPONG - JONG BLAUW GEEL 6 - 1
JONG VRC - JONG SVL 5 - 0

Stand
Team Gespeeld Punten Voor Tegen Doelgem.
Jong Kampong 1 3 6 1 + 5
Jong VRC 1 3 5 0 + 5
Jong Valleivogels 1 2 1 1 0
Jong CJVV 1 1 1 1 0
Jong SVL 1 0 0 5 - 5
Jong Blauw Geel 1 0 1 6 - 5

Speelschema

Wedstrijddag 2. (15 oktober 2013)
20.00 uur JONG SVL - JONG VALLEIVOGELS (wo 16/10)
20.30 uur JONG KAMPONG - JONG CJVV
20.15 uur JONG BLAUW GEEL - JONG VRC (wo 16/10)

Wedstrijddag 3. (19 november 2013)
20.00 uur JONG SVL - JONG CJVV (wo 20/11)
20.00 uur JONG VALLEIVOGELS - JONG BLAUW GEEL (wo 20/11)
20.15 uur JONG VRC - JONG KAMPONG

Wedstrijddag 4. (25 februari 2014)
20.30 uur JONG KAMPONG - JONG VALLEIVOGELS
20.30 uur JONG CJVV - JONG VRC
20.00 uur JONG BLAUW GEEL - JONG SVL (wo 26/2)

Wedstrijddag 5. (25 maart 2013)
20.00 uur JONG BLAUW GEEL - JONG CJVV (wo 26-3)
20.30 uur JONG KAMPONG - JONG SVL
20.30 uur JONG VRC - JONG VALLEIVOGELS

Ledenvergadering afdeling voetbal
7 oktober 2013

Op vrijdag 11 oktober 2013 vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats om 19.30 uur in de voetbalkantine. Zie voor de agenda en de notulen van de vorige vergadering de pagina Organisatie en Beleid.

Algemene ledenvergadering
7 oktober 2013

Op vrijdag 8 november 2013 zal er een Algemene Ledenvergadering van SVL omni plaatsvinden om 20:00 uur in de BGT-kantine. Hierbij kunt u de agenda en notulen ALV 8 mei 2013 downloaden.

Kaarten voor FC Utrecht - NAC Breda
1 oktober 2013

Op zaterdag 19 oktober om 19.45 uur speelt FC Utrecht een competitiewedstrijd tegen NAC Breda. Voor deze wedstrijd nodigen wij de leden van SVL uit om tegen gereduceerde tarieven de wedstrijd bij te wonen. De selectie van FC Utrecht heeft alle support van uw leden nodig.

De prijs van de kaarten bedraagt: Jeugd tot 18 jaar € 7,50, 18 jaar en ouder € 12,50. Van het bedrag van elke verkochte toegangskaart is € 1,- bestemd voor uw vereniging.
Kaartjes kunnen via de onderstaande link besteld en betaald worden. Vanaf heden ontvangt de besteller een e-mail met daarin een pdf-bestand met de toegangskaart(en). Deze dient uitgeprint te worden en met deze toegangskaart(en) kan men de wedstrijd bezoeken.

De kaarten kunnen via de site www.fcutrecht.nl/svl besteld worden vanaf zaterdag 28 september tot op de wedstrijddag 19 oktober.

Met vriendelijke groet,
FC Utrecht

Voorbeschouwing SVL - Breukelen
19 september 2013

Voor SVL staat de volgende topper alweer op het programma, na eerst VVZ'49 en LRC komt aanstaande zaterdag kampioenskandidaat FC Breukelen op bezoek op Sportpark Oranjehof. FC Breukelen staat dit seizoen onder leiding van een nieuwe trainer Cor ten Bosch afkomstig van AFC. De club uit Breukelen, die de seizoensopening startte met een dikke nederlaag tegen LRC, maar zich keurig herstelde met een grote overwinning tegen VV Almkerk.

FC Breukelen beschouwd SVL volgens hun eigen site inmiddels als een angstgegner, waartegen het moeilijk punten pakken is en vaak op beslissende momenten de broodnodige punten verspeeld. De messen zijn dus vooraf al geslepen en men kan in Langbroek een getergde tegenstander verwachten. Voor de mannen van Jan Gaasbeek moet dit een waarschuwing zijn, want met FC Breukelen treft men een hele goede tegenstander met in de spits de levensgevaarlijke goalgetter Daniël Kops.

Na de uitstekende prestatie uit tegen LRC zullen de Langbroekers genoeg vertrouwen hebben getankt om die confrontatie aan te gaan. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Volt4U Zonnepanelen nieuwe reclamebord- en advertentiesponsor bij SVL
12 september 2013

SVL kan een nieuwe sponsor verwelkomen. Het is Volt4U Zonnepanelen uit Wijk bij Duurstede. Volt4U sponsort een reclamebord langs het hoofdveld en een advertentie in de presentatiegids en het clubblad.

Wij danken Rik van der Horst voor zijn bijdrage aan de club en wensen hem veel succes met zijn nieuwe onderneming.

 
Wim Hoogland overhandigt de bloemen aan de
nieuwe sponsor Rik van der Horst

Voorbeschouwing komende seizoen SVL 2
8 september 2013

Lees de voorbeschouwing op het komende seizoen van SVL 2 in de reserve Hoofdklasse A.

Ron van Leeuwen en Bram Peeters toegevoegd aan de A-selectie
8 september 2013

Ron en Bram zijn per direct toegevoegd aan de selectie van Jan Gaasbeek, beide spelers komen over van het tweede elftal van Erik van Hulzen. Bram is rechterverdediger en is al eerder selectiespeler geweest, door zijn positieve instelling heeft hij weer een plekkie weten te bemachtigen in de eerste selectie. Ron is een 26 jarige linksbenige speler die zowel als verdediger of middenvelder uit de voeten kan, voor Ron is het zijn debuut in de A-selectie, maar ééntje waarvan wij zeggen eindelijk.

Ron speelt al zijn hele voetballeven bij SVL, maar heeft in zijn eerste jaren bij de senioren te kampen gehad met een langdurige blessure. Gelukkig is dat leed al een paar jaar achter de rug, afgelopen seizoen was Ron een hele belangrijke schakel in het tweede elftal. Ook in de huidige voorbereiding heeft hij zich doen laten gelden en is het dus meer dan terecht dat Ron een plaats krijgt in de A-selectie. Ron wordt hierdoor herenigd met zijn jongere broer Rik.

 
Bram Peeters

Ron van Leeuwen

Ook Jan Gaasbeek heeft na het stoppen van Jeroen Barte, weer wat extra mogelijkheden tot zijn beschikking.

Wij feliciteren Bram en Ron en wensen beide veel plezier en succes toe.

Jeroen Barte stopt bij SVL
5 september 2013

Jeroen Barte is per 1 september gestopt als speler bij SVL, Jeroen heeft in Nijmegen een nieuwe baan aangeboden gekregen die hij niet kon weigeren. Voor onze back een prachtige uitdaging, maar voor SVL een groot verlies.
De verdediger uit Wijk bij Duurstede was pas bezig aan zijn tweede seizoen bij de Langbroekse eerste klasser.

Wij gaan Jeroen missen en wensen hem veel succes in zijn nieuwe baan.

De Technische Commissie.

 

Presentatie Technisch Beleidsplan Jeugd SVL
29 augustus 2013

Beste Trainers en Leiders van de talenten van SVL,

Graag willen wij jullie van harte uitnodigen bij de presentatie van het nieuwe technische beleidsplan voor de jeugd van SVL. Achter de schermen is er de laatste maanden hard gewerkt aan een nieuw plan voor het verbeteren van de structuur binnen de jeugd. Dit zodat de jeugd zich met zo veel mogelijk plezier en individuele aandacht kan ontwikkelen.

Wij willen dit aan jullie presenteren en er tekst en uitleg over geven. De presentatie zal plaatsvinden woensdag 11 september. We zullen om 20.30 beginnen met een bakje koffie en thee en om 21.00 met de presentatie, dit zodat alle trainers en leiders kunnen aansluiten. Wij zien jullie graag tegemoet.

Vriendelijke groet,

Het bestuur, de jeugdcommissie en de TC van de jeugd.

Fysiotherapeuten van Fit4All bij SVL
29 augustus 2013

Al een aantal jaren werken Fit4All en SVL samen. Deze samenwerking gaat zo goed dat Fit4All iets langer op Sportpark Oranjehof aanwezig zal zijn. Vanaf 10 september zullen op dinsdag- en donderdagavond van 19.40 tot 20.50 uur Ruud Onink en Famke Hollestelle, beide Fysiotherapeuten van Healthcentre Fit4All uit Wijk bij Duurstede, bij SVL aanwezig zijn voor geblesseerde spelers en of speelsters.  

Tot 20.15 kunnen selectiespelers terecht in de prachtige verzorgingsruimte op Sportpark Oranjehof. Van 20.15 tot 20.50 uur staan Ruud en Famke klaar voor alle andere SVL'ers. Jeugdspelers (-sters), niet-selectiespelers, vrijwilligers, iedereen met een blessure, vraag of klacht kan terecht om een diagnose te laten stellen. Mocht het nodig zijn om over te gaan tot behandelen, dan zullen Ruud en Famke de mensen doorverwijzen naar de praktijk in Wijk bij Duurstede. Fit worden & Fit blijven is de slogan van Fit4All. Samen met SVL willen we er alles aan doen om de SVL-sporters Fit te houden.

In de Fysiotherapie praktijk aan de Zandweg 13-15 werken 6 therapeuten. Specialisaties als manueel en sportfysiotherapie zijn aanwezig. Fit4All koppelt fysiotherapie behandelingen aan oefenen en trainen. De Fysiotherapeuten van Fit4All zorgen ervoor dat u snel en verantwoord weer kan sporten.

Naast een Fysiotherapie praktijk heeft Fit4All ook een sportcentrum. Hierin worden groepslessen gegeven in o.a.: Spinning®, CrossCore, Zumba®, Steps, BodyShape, SuperShape en Pilates. Ook kan men in het Sportcentrum terecht voor Fitness onder professionele begeleiding. Er wordt getraind in kleine groepen met de nieuwste apparatuur. Er is altijd deskundige begeleiding voor een verantwoorde training.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van sporten bij Fit4All?
Kijk eens op www.fit4all.nl. Of schrijf je in voor een gratis proefles, dit kan via 0343-431111, fit@fit4all.nl of gewoon even langsgaan aan de Zandweg 13-15 te Wijk bij Duurstede.
Flyer HealthCentre Fit4All.

 

Jeugdvoetbaldag 11 september 2013
26 augustus 2013

Op woensdag 11 september 2013 organiseren SVL en de Voetbal Techniek School Langbroek weer een gratis techniekmiddag voor alle KNVB-leden (5-16 jaar) uit Langbroek en omgeving. Het evenement zal plaatsvinden op de velden van SV Langbroek. De leerzame techniekdagen trekken elke keer rond de honderd voetballers, zowel jongens als meisjes. Spectaculaire (free-kick) competities, demonstraties door regionale topkeepers en topvoetballers, techniekspelletjes, speciale techniektrainingen en onderlinge toernooien maken het plaatje compleet. Wil jij ook je techniek verbeteren onder leiding van gekwalificeerde trainers? Geef je dan nu op via het inschrijfformulier op de site www.vtsl.nl.

Aanvullende techniektrainingen
Na een succesvol eerste seizoen bij SV Langbroek gaat de Voetbal Techniek School ook van start op de velden van SVF Cothen en HDS Leersum! De najaarscursus van 10 lessen (kosten € 75,00) start op woensdag 18 en donderdag 19 september. Kijk voor lestijden en inschrijving op de website.

Jeugdcommissie op zoek naar vrijwilligers die de blinde pool willen draaien
15 augustus 2013

Op zaterdag bij de thuiswedstrijden van SVL 1 wordt door de jeugdcommissie de blinde pool gehouden. De opbrengst van de blinde pool is voor de hele jeugd van SVL. Bij de blinde pool is het de bedoeling om vijftig vakjes te verkopen. Na de wedstrijd van het eerste, wordt de uitslag bekend die onder de vakjes staat. Heeft het vakje de juiste uitslag als de uitslag van de wedstrijd van het eerste, dan ontvangt de winnaar € 15,00. Per formulier zijn er twee dezelfde uitslagen, zodat er twee winnaars zijn.

Hiervoor zoekt de jeugdcommissie enkele vrijwilligers die voor de wedstrijd deze vakjes willen verkopen aan de toeschouwers. U kunt u hiervoor opgeven bij Martin van Ziel (06-18782715), ook al is het voor één keer in het seizoen. Ook is hij bereid om meer informatie te geven.

De Jeugdcommissie.

Spelregelwijziging in het voetbal
9 augustus 2013

1.39 Tijdstrafregeling
In de categorie B wordt gewerkt met een tijdstrafregeling zoals hieronder aangegeven. De scheidsrechter is verplicht deze tijdstrafregeling toe te passen.

1. Tijdstraf kan niet worden opgelegd aan elftallen die uitkomen in de categorie A van het veldvoetbal. Tot de categorie A behoren:
- mannen veldvoetbal standaard topklasse t/m de 6e klasse
- mannen veldvoetbal reserve hoofdklasse t/m de reserve 3e klasse (voor district Zuid II ligt de grens bij de reserve 4e klasse)
- vrouwen veldvoetbal Women's BeNe League t/m 3e klasse
- A-, B-, C-junioren eredivisie t/m de 1e klasse
- D-pupillen 1e divisie t/m hoofdklasse

2. Een tijdstraf duurt 10 minuten. Voor alle pupillen, met uitzondering van de D-pupillen categorie A (geen tijdstrafregeling), geldt een tijdstraf van 5 minuten.

3. Het opleggen van een tijdstraf heeft geen verdere gevolgen voor de betrokken speler, dat wil zeggen dat er later geen andere straf uitgesproken kan worden.

4. Het toezicht op de speler aan wie tijdstraf is opgelegd, is in handen van de scheidsrechter. Hij houdt ook de tijd bij en noteert de naam van de speler aan wie tijdstraf is opgelegd. Als de tijdstraf om is, mag na een teken van de scheidsrechter de speler het speelveld weer betreden.

5. Een speler moet zich op het moment dat hij een tijdstraf ontvangt ophouden buiten het speelveld, doch binnen de omrastering van het speelveld, in een door de scheidsrechter aan te geven gebied.

6. De tijdstraf gaat in bij het hervatten van het spel. Als de scheidsrechter de tijd stil zet, staat ook de tijdstraf stil.

7. De tijdstraf kan slechts eenmaal per speler per wedstrijd worden opgelegd bij een waarschuwing. Hierbij moet de scheidsrechter wel de gele kaart tonen. Krijgt een speler een tweede waarschuwing dan volgt de rode kaart. De speler aan wie tijdstraf is opgelegd, blijft onder de rechtsbevoegdheid van de scheidsrechter.8. Een speler, aan wie tijdstraf is opgelegd, kan gedurende zijn tijdstraf niet worden vervangen.

9. Indien aan de aanvoerder van een elftal tijdstraf is opgelegd, moet zijn taak gedurende de tijdstraf aan een andere speler worden overgedragen. Hij mag ook geen toelichting aan de scheidsrechter vragen op de genomen beslissingen.

10. Indien een wisselspeler of de trainer/coach een waarschuwing krijgt, toont de scheidsrechter direct de rode kaart.

11. Als een doelverdediger tijdstraf krijgt opgelegd, dan moet een andere speler zijn plaats als doelverdediger innemen. De als doelverdediger optredende veldspeler zal door het aantrekken van afwijkende kleding als doelman herkenbaar moeten zijn.

12. Als een speler zijn tijdstraf van 10 minuten niet kan volmaken, omdat de rust aanbreekt, dan zal hij het resterende gedeelte van de tijdstraf in de tweede helft dienen te ondergaan. Is de tijdstraf van een speler nog niet om bij het einde van de wedstrijd, wordt hem de rest kwijtgescholden.

13. Indien een speler zijn tijdstraf van 10 minuten niet kan volmaken omdat de wedstrijd wordt gestaakt, dient hij het restant te ondergaan vanaf de spelhervatting. Dit betekent dat, indien de wedstrijd alsnog uitgespeeld dient te worden op een later tijdstip, de desbetreffende speler aan wie een tijdstraf was opgelegd niet aan het restant van de wedstrijd mag deelnemen totdat de volledige tijdstraf is uitgezeten. Mocht deze speler niet meer aan de wedstrijd meedoen, dient een andere speler zijn tijdstraf uit te zitten.

14. Als het aantal spelers vanwege het aantal tijdstraffen onder de 7 daalt, moet de wedstrijd worden gestaakt. Het betreffende team is dan schuldig aan het staken van de wedstrijd.

Succesvolle techniekdag
18 juli 2013

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

De opkomst op 13 juli bij de techniekdag van de voetbalschool Langbroek was behoorlijk groot. Een kleine 80 jeugdige voetballers stonden zaterdagmorgen klaar om bijgeschoold te worden in de techniek van het voetbal. Na ingedeeld te zijn, begon men met de balbehandeling. Hoe een balletje te stoppen of in de juiste richting te schieten. Schijnbewegingen maken en hoe je dan het beste de uitkomende keeper kan passeren, enz. Balgoochelaar Sjaak Termaat gaf een demonstratie wat je allemaal met een bal kan doen. Nou, de jeugd zat met open mond al die bewegingen te volgen en na afloop waren diverse gretige voetballertjes al volop bezig om ook een paar van die kunstjes uit te proberen.

Na de lunch werden diverse balbehandelingen doorgenomen zoals o.a. traptechniek en doel schieten. Het was een genot om te zien hoe fanatiek en leergierig men daaraan deel nam. Aan het eind van de middag werden de prijzen uitgereikt. Bij het hardlopen van de E/F was Rockey het snelst bij de 6 jarigen. Bas was dat bij de 7 jarigen. Brandon bij de 8 jarigen en Bart bij de 9 jarigen. Bij de C-D was Mark met het hardlopen van de 10 jarigen het snelst. Jim bij de 11 jarigen. Dani bij de 12 jarigen. Ruben bij de 13 jarigen en Edo bij de 14 jarigen.
Bij de spelletjes was Bret bij E/F nummer 1, Robin werd 2de en Brandon ging met de 3de prijs aan de haal. Bij de D/C was Justin nummer 1 en kwam Gijs op de 2de plaats en Jim werd 3de. Wesley was met het penaltyschieten bij de E/F het trefzekerst. Bij de D/C was dat Menno. Hiermee kwam een eind aan een zeer geslaagd dagje voetbal waar de jeugd en organisator Maurice Pot van de Langbroekse voetbalschool met plezier op terug kunnen kijken.

Jeugdcommissie op zoek naar leiders en trainers
15 juli 2013

Beste trainers en leiders van onze jeugd,

Het bekend maken van de teams is laat waarvoor onze excuses. Een van de oorzaken is het aantal beschikbare spelers/sters. We hebben nu teams waar 13 en 14 spelers voor beschikbaar zijn, dit is erg krap. Maar bij de variant met een team minder zou dit er op neer komen dat we met teams van 17 en 18 spelers komen te zitten. Ook dit vinden wij niet wenselijk. Wij hopen dan ook dat gedurende de zomervakantie er nog enkele leden bij zullen komen, waardoor we iets ruimer komen te zitten.

Ook zijn wij nog op zoek naar:

Als u interesse heeft of kandidaten weet voor een van deze functies vragen we u dit door te geven aan:
Edwin Smit, 06-51407209, edwin.smit73@gmail.com voor de pupillen.
Co van Hazendonk, 06-17122504, cohazendonk@online.nl voor de junioren.

Sportieve groet,
SVL jeugdcommissie

Rob Weerdenburg terug als grensrechter
15 juli 2013

Met Rob Weerdenburg heeft SVL het komende seizoen een nieuwe grensrechter langs de lijn staan. Rob is niet onbekend met de rol van assistent, enkele seizoenen geleden fungeerde Rob ook al als grensrechter bij het eerste. Nadat hij twee seizoenen als supporter langs de lijn stond, wilde hij nu weer het vlaggen oppakken. Sander Pater heeft nu meer tijd en aandacht om zijn keepers aan het werk te zien.

Wij zijn blij dat Rob weer terug is langs de lijn en wensen hem daar veel plezier en succes bij.

De T.C.

 

Eldrich Piqué nieuwe aanwinst SVL
11 juli 2013

Met Eldrich Piqué heeft SVL nog een last minute aanwinst weten binnen te halen.

De uit Vleuten afkomstige voetballer speelde het laatst voor Real Bermuda uit Suriname. Eldrich rondde daar zijn stage af als bouwkundig tekenaar. Voor hij naar Suriname vertrok, speelde hij voor PVCV en JCK Aiso (hoofdklasse zaalvoetbal).

Met de 24 jarige rappe aanvaller is afgesproken dat hij zal aansluiten bij het tweede elftal van Erik van Hulzen. Eldrich wil zich daar in de kijker spelen om zodoende de stap naar SVL 1 te bewerkstelligen. Een positieve instelling, die wij zeer waarderen.

We wensen Eldrich veel plezier en succes om zijn doelstelling te realiseren en heten hem van harte welkom bij SVL.

 

Indeling districtsbeker bekend
9 juli 2013

De speeldata zijn 24 augustus, 28 augustus en 31 augustus. Op 24 augustus speelt de nummer 1 tegen de nummer 4 en de nummer 2 tegen nummer 3, op 28 augustus speelt nummer 3 tegen nummer 1 en nummer 4 tegen nummer 2 en op 31 augustus nummer 1 tegen nummer 2 en nummer 3 tegen nummer 4.

De poule-indeling van SVL is:
1. Zuidvogels
2. SVL
3. SDO
4. Hoogland

Zaterdag 24 augustus 2013: Zuidvogels 1 - Hoogland 1 en SVL 1 - SDO 1
Woensdag 28 augustus 2013: SDO 1 - Zuidvogels 1 en Hoogland 1 - SVL 1
Zaterdag 31 augustus 2013: Zuidvogels 1 - SVL 1 en SDO 1 - Hoogland 1

De tweede wedstrijd, Hoogland - SVL, zal waarschijnlijk verzet worden, omdat SVL dan tegen E.H.C./Heuts voor de KNVB-beker speelt.
De nummers 1 en 2 in de poule gaan door naar de volgende ronde.

Gezocht jeugdtrainers en -leiders
7 juli 2013

We zijn op zoek naar jeugdtrainers voor de F-jes, meiden A en jongens C. Verder leiders voor de F2, D2, C1 en B1 en ook nog vlaggers voor de diverse teams.

Mocht je interesse hebben in 1 van deze functies, meld je dan aan bij Edwin Smit via mail (edwin.smit73@gmail.com) of bel 06-51407209.

SVL loot E.H.C./Heuts voor de KNVB beker
7 juli 2013

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Het was voor SVL allemaal nieuw om voor de loting van de grote Amstelcup in Zeist op het KNVB centrum te worden uitgenodigd. Door het hoge puntentotaal in de districtbeker vorig seizoen kwamen we daarvoor in aanmerking. Dat kleine SVL tussen al die hoofdklassers in de eerste ronde. De loting werd verricht door Carote spelend bij de FC Utrecht. De Langbroekers hadden geluk dat ze voor de eerste ronde een thuiswedstrijd tegen E.H.C./Heuts uit Heerlen lootte. De winnaar van deze wedstrijd krijgt eind september Eindhoven op bezoek voor de 2de ronde. (Een club uit het betaald voetbal moet altijd op bezoek bij een amateurvereniging). Het zal voor SVL een uitdaging worden om een ronde verder te komen. Ze gaan er in ieder geval voor.

 

Loting voor de eerste en tweede ronde KNVB-beker
7 juli 2013

De loting voor de eerste en tweede ronde van het KNVB bekertoernooi 2013/'14 is 4 juli in het bondsbureau te Zeist verricht door Heinrich Welling, competitieplanner van de KNVB, en Adam Sarota (FC Utrecht). SVL heeft in de eerste ronde letter C en in de tweede ronde nummer 23.

Eerste ronde
In de eerste ronde van het bekertoernooi strijden 36 amateurverenigingen tegen elkaar om een plek in de tweede ronde. Het KNVB bekertoernooi 2013/'14 gaat woensdag 28 augustus van start met de volgende ontmoetingen:

A FC Lisse - TEC
B OJC Rosmalen - HSV Hoek
C SVL - E.H.C./Heuts
D De Zouaven - Ter Leede
E SHO - AFC
F sv DFS - SWZ/Boso Sneek
G svv Scheveningen - V.V.S.B.
H RVVH - JOS Watergraafsmeer
J Harkemase Boys - R.K.S.V. Rohda Raalte
K VV Noordwijk - vv W.K.E.
L rksv Volkel - Rijnsburgse Boys
M v.v. Capelle - FC Chabab
N HHC Hardenberg - JVC Cuijk
P DVS’33 Ermelo -HVV Hollandia
Q vv IJsselmeervogels - FC Lienden
R vv OWIOS - E.V.V. Echt
S SC Genemuiden - sv Deurne
T Kozakken Boys -Be Quick 1887
De volgende vier verenigingen zijn vrijgeloot: ASWH, vv Smitshoek, HBS en Wilhelmina ’08.

E.C.H/Heuts komt uit Hoensbroek (Zuid-Limburg) en speelt op zondag in de hoofdklasse B.

Tweede ronde
De tweede ronde van het bekertoernooi bestaat uit 32 wedstrijden, 64 deelnemers. Hierin komen uit: de achttien winnaars van de eerste ronde, de vier vrijgelote teams, de kampioenen van de Topklassen, de (vervangend) periodekampioenen van de Topklassen en de 34 BVO’s. De tweede ronde wordt gespeeld op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 september. Europees spelende clubs komen in deze ronde niet tegen elkaar uit. Daarnaast hebben de amateurverenigingen bij loting tegen een BVO het thuisrecht. Ronde twee van het toernooi bestaat uit de volgende duels:

1 AZ - Sparta Rotterdam
2 RVVH / JOS Watergraafsmeer - Vitesse
3 Ajax -FC Volendam
4 FC Utrecht - FC Den Bosch
5 Feyenoord - FC Dordrecht
6 PSV - Telstar
7 De Graafschap - Excelsior
8 Excelsior ’31 - Willem II
9 vv IJsselmeervogels / FC Lienden - Helmond Sport
10 FC Oss - VVV-Venlo
11 Kozakken Boys / Be Quick 1887 - svv Scheveningen / V.V.S.B.
12 OJC Rosmalen / HSV Hoek - HBS
13 vv Katwijk - SC Cambuur
14 Achilles’29 - HSC ’21
15 DVS’33 Ermelo / HVV Hollandia - Go Ahead Eagles
16 vv Smitshoek - NAC Breda
17 rksv Volkel / Rijnsburgse Boys - Roda JC
18 SC Genemuiden / sv Deurne - FC Emmen
19 RKC Waalwijk - Heracles Almelo
20 v.v. Capelle / FC Chabab - Almere Ciry FC
21 Wilhelmina ’08 - sv DFS / SWZ Boso Sneek
22 sc Heerenveen - FC Twente
23 SVL / E.H.C./Heuts - FC Eindhoven
24 SHO / AFC - FC Groningen
25 BVV Barendrecht - HHC Hardenberg / JVC Cuijk
26 GVVV - ADO Den Haag
27 PEC Zwolle - Fortuna Sittard
28 De Zouaven / Ter Leede - VV Noordwijk / vv W.K.E.
29 Harkemase Boys / R.K.S.V. Rohda Raalte - N.E.C.
30 De Treffers - vv OWIOS / E.V.V. Echt
31 ASWH - ADO ’20
32 FC Lisse / TEC - MVV Maastricht

Naar Europa League wedstrijd van FC Utrecht
7 juli 2013

Op donderdag 25 juli om 19.30 uur speelt FC Utrecht de Europa League wedstrijd tegen de winnaar van de tweestrijd KF Laci - FC Differdange ’03. De eerste officiële wedstrijd van dit seizoen nodigen wij wederom alle RAC-clubs uit om tegen gereduceerde tarieven de wedstrijd bij te wonen.

De prijs van een kaartje is € 6,00, zowel voor jeugd als voor volwassenen. Van het bedrag van elke verkochte kaart is € 1,00 bestemd voor de kas van uw vereniging.
Kaarten kunnen via de link www.fcutrecht.nl/rac besteld en betaald worden (alleen mogelijk via Ideal). Als de bestelling geslaagd is, ontvangt de besteller op het opgegeven e-mailadres een bevestiging. De kaarten kunnen tot en met zondag 21 juli besteld worden. De kaarten worden een dag na de bestelling per post opgestuurd naar het opgegeven adres.

FC Utrecht

KNVB Districtsbeker West 1
2 juli 2013

Poule 5
Hoogland
SDO
Zuidvogels
SVL
 
zondag 1E (nr. 5 in 1A)
zondag 1A (nr. 3 in 2B)
zaterdag 1A nr. 8
zaterdag 1A nr. 6

Hoogland was vorig seizoen al uitgeschakeld in de poulefase, maar won wel met 1-3 bij VVZ'49. De topscoorder maakte er in de competitie totaal 9x. De grootste schopper haalde 7x geel, maar niemand rood. Op 6 augustus spelen ze weer hun eerste oefenwedstrijd.

SDO uit Bussum is de grote onbekende. Ze wonnen de 1e periode in 2B en promoveerden dus. In de poulefase werden ze met 6-1 uitgeschakeld door Ajax 2. SDO verloor op 5-1-2013 met 10-0 bij Breukelen. Op 9-8-2-2012 won SDO de uitoefenwedstrijd met 1-4 tegen Zuidvogels 2. De topscoorder maakte er 13 in de competitie en 2 in de beker. Op 6 augustus speelt SDO haar eerste oefenwedstrijd.

Zuidvogels is helaas een bekende uit de competitie met als resultaten 1-1 in Huizen in de competitie opening en een pijnlijke 0-1 in Langbroek. Zuidvogels heeft een A-selectie met maar liefst 22 spelers. Zuidvogels verloor in de 4e bekerronde met 6-0 bij GVVV. Op 3 augustus speelt Zuidvogels haar eerste oefenwedstrijd.

SVL verloor in de 5e bekerronde uit met 2-1 bij hoofdklasser Argon, maar won door de opheffing van het Mijdrechtse zondagvoetbal een plaats in de grote KNVB beker. Hopen we op een Topklasser thuis of een laffe vrijloting? De eerste vriendschappelijke wedstrijd wordt gespeeld op 10 augustus thuis tegen 3e klasser Driebergen.

Indeling competitie 1ste klasse A seizoen 2013-2014
23 juni 2013

Club Plaats Vorig jaar
ARC Alphen a/d Rijn Hoofdklasse A (12 - degradatie)
Almkerk Almkerk Zuid 1 Klasse 1C (7)
FC Breukelen Breukelen West 1 Klasse 1A (2)
CSW Wilnis West 1 Klasse 1A (10)
Eemdijk Bunschoten West 1 Klasse 1A (5)
LRC Leerdam Zuid 1 Klasse 1C (2)
LeerdamSport 55 Leerdam Zuid 1 Klasse 2C (2 - via nacompetitie)
De Meern De Meern West 1 Klasse 2A (1 kampioen)
ASC Nieuwland Amersfoort West 1 Klasse 2A (2 via nacompetitie)
Nivo Sparta Zaltbommel Hoofdklasse B (13 - degradatie)
Roda 46 Leusden West 1 Klasse 1A (9)
SVL Langbroek West 1 Klasse 1A (6)
VVZ 49 Soest West 1 Klasse 1A (7)
Zuidvogels Huizen West 1 Klasse 1A (8)

Overige indeling van de standaard teams uit de omgeving vindt u hier. De nummering voor standaardelftallen uit de A-categorie wordt 5 juli bekendgemaakt. De overige indelingen van teams uit de A-categorie worden op 12 juli bekendgemaakt. De nummering is op 19 juli bekend.
De indelingen voor de B-categorie worden 2 juli bekend gemaakt.

Ron van Brenk nieuwe assistent trainer bij SVL 2
23 juni 2013

Wij zijn verheugd om te kunnen melden dat Ron het komende seizoen als assistent trainer gaat fungeren bij het tweede elftal van Erik van Hulzen. Ron was al enige tijd op de velden te bekennen bij de VTS (voetbal techniek school) van Maurice Pot, waar hij de jeugdige talenten de kneepjes van het voetbal bijbracht. Nu wil hij ook die kennis overbrengen aan de spelers van het tweede.

Wij zijn ervan overtuigd dat Ron daar met zijn voetbalervaring een belangrijke rol in kan gaan spelen bij de kersverse hoofdklasser.

We wensen Ron heel veel plezier en succes in zijn nieuwe rol bij SVL.

 

Overlijdensbericht Berend Mansier
15 juni 2013

Afgelopen dinsdag 11 juni is onze vrijwilliger Berend Mansier onverwacht overleden.
Bijgaand treft u de rouwkaart aan.

Seizoensafsluiting selectie SVL
15 juni 2013

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Afgelopen zaterdag heeft de selectie met diverse activiteiten het seizoen afgesloten. Ze probeerden in Zoelen overeind te blijven met het klimmen in netten en halsbrekende toeren uit te halen op andere attributen. De leiders moesten vandaag voorop lopen om te laten zien dat ze ook lef hadden. Soms werden ze weggeschoten en dan via de kabelbaan weer terug. Na de meeste attributen afgewerkt te hebben, was het inpakken en snel richting Langbroek waar de BBQ klaar werd gezet om weer op krachten te komen. Het was mooi weer dus kon men lekker buiten bakken.

Tijdens de BBQ werd de TC bedankt. Ook de leiders, verzorgers en trainers en alle andere vrijwilligers die met de selectie te maken hebben, werden bedankt en kregen een presentje. Jan Gaasbeek werd extra bedankt. Onze kneusjes, Barry, Matty en David, die gezondheid belangrijker vinden dan voetballen op nivo, waar ze groot gelijk in hebben, kregen een ingelijste fotocollage met foto's van hun SVL voetbalverleden. Nadat men zich tegoed had gedaan aan het vlees, salades en de drank, zocht men de klaarstaande bus op om nog ff een afzakkertje in Amersfoort te halen om de dag en in principe het hele seizoen af te sluiten, waarop men met plezier en tevredenheid terug kan kijken.
Rest nog de organisator van vandaag, Dennis Barte, namens alle deelnemers hartstikke te bedanken voor deze beregezellige dag. Allemaal nog een plezierige vakantie!

Jeugdvoetbaldagen in juli
9 juni 2013

Binnenkort organiseren we weer een techniekdag bij SVL in Langbroek en een stoomcursus van drie techniekdagen bij HDS in Leersum. Je kunt je hiervoor inschrijven via het formulier SVL en formulier HDS. Deze vier dagen zijn bedoeld voor alle spelers uit de regio.

Met vriendelijke groet,

namens de Voetbaltechniekschool Langbroek en Leersum

Maurice Pot
Coördinator / techniektrainer
Voetbaltechniekschool (VTS)
Langbroek en Leersum
06-20941620
vtslangbroek@gmail.com
www.vtsl.nl
www.facebook.com/VTSLangbroek

Oranjedag op Oranjehof
2 juni 2013

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Het was zaterdag bij SVL op het Oranjehof in Langbroek met het bezoek van 3 Oranje CP jeugdteams een echte Oranjedag, zeker toen in de middag ook nog eens het Oranjezonnetje begon te schijnen. Er waren 3 CP Oranje jeugdteams, een CP<17 jaar en twee CP<19 jaar, waarin SVL met onze sterspeler Niels Roeterd is vertegenwoordigd.

CP voetbal (Footbal 7-a-side) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese) een hersenbeschadiging opliepen en daardoor motorische problemen hebben. Om 10.00 uur werd er met de training begonnen door Dick Wammes bij de CP<17 jarigen en René Jurrius bij de CP<19 jarigen. Deze trainen de jongens er op dat ze ondanks hun handicap, zoals het ontbreken van kracht bij een van de benen of het hebben van problemen met het gezichtsvermogen, toch nog beter gaan ballen en combineren. Het is dan prachtig als je ziet hoe de trainers proberen de jongens nog beter met de handicap te leren omgaan, want ze zijn uiteindelijk al geselecteerd uit een hele grote groep met diverse handicap graduaties.

 

Om 12.00 uur werd er dankbaar gebruik gemaakt van een uitgebreide lunch. Hierna werden er nog een paar spelers behandeld door de fysio Tineke Diaz. Om 14.30 stonden de wedstrijden gepland van de CP<19 jarigen, met daarin Niels Roeterd op doel, spelend tegen de CP<19 jarigen van vorig jaar (volgens de jongens de veteranen). Voor dit team was dit de laatste trainingsactiviteit voor een internationaal toernooi in Barcelona van 6 tot 9 juni.

De CP<17 jarigen traden aan tegen de B1 van SVL. Deze hadden misschien het idee het niet zo moeilijk te krijgen, maar dat viel ze knap tegen. Met goed en snel combinatiespel werd het de B1 knap moeilijk gemaakt. Ze stonden dan ook met de rust op een 2-0 achterstand door Rijk Rodenburg en Mime de Vos. Deze Mime tekende na de rust ook nog voor de 3-0. Gerben van Os wist voor SVL de eer nog te redden, 3-1. Het duel tussen de CP<19 jarigen werd door de veteranen ruim gewonnen. Onze Oranje keeper Niels Roeterd moest na de eerste helft helaas geblesseerd het veld verlaten, volgens fysio Tineke Diaz met een knieblessure.

Na afloop kreeg André van Dijk, de organisator, een groot compliment van teammanager Ton Lange voor de prima verlopen dag. Ook werd er met bewondering over de accommodatie en de prestaties van voetballend SVL gesproken. René Jurrius, trainer CP<19 jarigen, vindt deze geslaagde dag voor een herhaling vatbaar. Tijdens de lunchtijd werd Oranjehof ook nog eens bezocht door ongeveer 100 oude, en soms zeer oude, auto's en vrachtwagens, voor een broodje en een drankje voor de inzittenden.

Veteranen 35+ gezocht
2 juni 2013

De veteranen 35+ van SVL zijn voor het nieuwe seizoen op zoek naar nieuwe spelers ter aanvulling van het team!
Zijn er mensen die nog graag een balletje willen trappen, in een vriendschappelijke sfeer, waar willen belangrijker is dan het moeten en waar de derde helft een garantie is voor succes, geef je dan op bij Sander van Dijk: tel. 06-30031847 / sandervandijk78@gmail.com.

Op zaterdag vanaf 14.30 uur worden de thuiswedstrijden gespeeld. Elke donderdag kan er getraind worden van 19.00 tot 20.15. Het nieuwe seizoen begint in augustus met de trainingen. De competitie start vanaf begin september.

Wij hopen met deze oproep enkele actieve leden erbij te krijgen om het voortbestaan van onze veteranen zeker te stellen.

Glenn Molenaar nieuw in SVL selectie
28 mei 2013

Glenn had aangegeven graag een stap hogerop te maken en is dus de vierde versterking voor de selectie van SVL. De 22 jarige speler komt over van SV Aurora uit Werkhoven en is zowel links- als rechtsbenig. Met de komst van Glenn is ook de 10 positie nu goed ingevuld, maar de aanvallend ingestelde speler is multifunctioneel inzetbaar en kan dus op meerdere posities uit de voeten.

Wij wensen Glenn veel plezier en succes komend seizoen bij SVL.

De technische Commissie

 

Stefan Nesselaar maakt de overstap naar 1ste
28 mei 2013

Stefan trainde al enige tijd mee met de A-selectie van Jan Gaasbeek. Stefan komt over van het tweede elftal van SVL, die onder leiding van trainer Erik van Hulzen, zich prima heeft ontwikkeld. Na Robert Overvest en Fabian Roelofs is Stefan de derde speler die zich binnen één seizoen ontwikkelt tot een volwaardig A-selectie lid. Het zoveelste bewijs dat het werk van Erik van Hulzen en begeleiding zijn vruchten afwerpt.

Wij feliciteren Stefan en wensen hem veel succes in het nieuwe seizoen.

De Technische commissie

 

SVL 2 rechtstreeks gepromoveerd naar hoofdklasse
26 mei 2013

Zaterdag 4 mei jl. heeft het 2e senioren team van SVL wederom (!) promotie kunnen afdwingen. Volgend seizoen zal SVL 2 in de hoogste klasse ('Hoofdklasse') gaan spelen! Onder leiding van trainer Erik van Hulzen en de leiders Co van Dijk en Alex Cortenbach heeft de spelersgroep het gepresteerd om binnen 4 seizoenen van de 3e klasse naar de hoofdklasse te promoveren! Een felicitatie waard.

In het nieuwe seizoen zullen onder meer AFC Ajax 2, Volendam 2, GVVV 2, Dovo 2 en IJsselmeervogels 2 de tegenstanders zijn. Sterke tegenstanders waarmee de jonge spelersgroep van SVL 2 zich kan en mag gaan meten en waarin weer veel aan ervaring kan worden opgedaan. Spelers en begeleiding zijn zich bewust van een zware uitdaging maar in feite valt er komend seizoen niets te verliezen!

Over komend seizoen gesproken: Daar er bij SVL nog geen aanvulling te verwachten is vanuit de eigen jeugd is de club op zoek naar ambitieuze jonge spelers. Heb jij de ambitie en denk je het niveau 'hoofdklasse' aan te kunnen? Stuur dan een mailtje naar evanhulzen@hotmail.com of stuur deze naar selectiesvl@live.nl. Grijp je kans en meld je aan bij één van de eerder genoemde mailadressen.

SVL ontvangt ORANJE
24 mei 2013

Zaterdag 1 juni komen drie Oranje CP jeugdteams naar Langbroek voor een trainingsdag. CP<17 jaar komt met sterspeler Niels Roeterd en is zich aan het voorbereiden met als lange termijn doel de Olympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro. Voor CP<19 jaar is dit de laatste trainingsactiviteit voor een internationaal toernooi in Barcelona van 6 tot 9 juni.

 

CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese).

In de ochtend hebben de 2 teams een training van 10.15-11.45 uur, waarna een gezamelijke lunch volgt.

In de middag om 14.30 uur zijn 2 wedstrijden gepland te weten:

 • Oranje CP<19 - CP<19 vorig jaar, scheids Joop van Ditmarsch
 • Oranje CP<17 - SVL B1, scheids Henk Henzen

CP-voetbal wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA:

 • een CP-voetbalteam bestaat uit zes veldspelers en één doelman;
 • de buitenspelregel is bij CP-voetbal niet van toepassing;
 • de wedstrijd bestaat uit twee helften van ieder dertig minuten;
 • naast de ingooi mogen de spelers de bal ook inrollen;
 • de afmetingen van het speelveld zijn 75 meter bij 55 meter;
 • het doel is 5 meter breed en twee meter hoog.

Komt dat zien!

 
Deze mannen zijn er helemaal klaar voor.

Met korting naar FC Utrecht - FC Twente
20 mei 2013

Op zondag 26 mei om 12.30 uur speelt FC Utrecht de finale van de play-offs tegen FC Twente. De laatste wedstrijd van dit seizoen nodigen wij wederom alle RAC-clubs uit om tegen gereduceerde tarieven de wedstrijd bij te wonen. De wedstrijd FC Utrecht - FC Twente gaat een hele belangrijke wedstrijd worden, want als FC Utrecht deze tweestrijd wint, dan gaan ze Europa in! FC Utrecht kan alle steun gebruiken, kom dus in grote getale.

De prijs van een kaartje is €7,50, zowel voor jeugd als voor volwassenen. Van het bedrag van elke verkochte kaart is €1,00 bestemd voor de kas van uw vereniging. Kaartjes kunnen via de site www.fcutrecht.nl/rac besteld en betaald worden (alleen mogelijk via Ideal).
Als de bestelling geslaagd is, ontvangt de besteller op het opgegeven e-mailadres een bevestiging. De kaarten kunnen tot en met 25 mei besteld worden. De kaarten kunnen worden afgehaald bij de FC Utrecht Fanshop één werkdag na bestellen.

FC Utrecht

Steun SVL MA1 tijdens hun kampioenschapswedstrijd
20 mei 2013

De meiden van de MA1 nodigen iedereen uit om hen aan te moedigen tijdens de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk MA2. In deze wedstrijd kunnen de meiden van SVL het kampioenschap van de tweede klasse c behalen. Dit zou betekenen dat deze meiden het voor het tweede jaar op rij presteren om kampioen te worden, vorig jaar in de B1 en nu in het eerste jaar in de A1 junioren. Kom daarom dinsdag 28 mei onze meiden steunen en aanmoedigen.

Misschien raak je op deze avond enthousiast en wil je deze meiden volgend jaar wel trainen, begeleiden of grensrechter zijn, want de huidige trainer, leiders en grensrechter gaan met pensioen.
Tot dinsdag 28 mei om 19.00 uur!

 

Met korting naar FC Utrecht - Heerenveen
13 mei 2013

Op zondag 19 mei om 16.30 speelt FC Utrecht haar playoff wedstrijd voor een deelname ticket in de Europa League tegen SC Heerenveen. Voor deze bijzonder belangrijke wedstrijd nodigen wij alle RAC-clubs uit om tegen gereduceerde tarieven de wedstrijd bij te wonen. De selectie van FC Utrecht heeft alle support van de fans nodig, ook die van de leden van de RAC-clubs.

De prijs van de kaarten bedraagt € 7,50. Dit geldt voor zowel jeugd als volwassenen. Van het bedrag van elke verkochte kaart is € 1,00 bestemd voor de kas van uw vereniging. De kaarten kunnen tot en met zaterdag 18 mei besteld worden. In verband met de korte periode, zullen de kaarten niet opgestuurd worden. De kaarten kunnen één dag na bestellen afgehaald worden in de fanshop van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag bestelde kaarten kunnen zondag afgehaald worden bij de ticketing afdeling (links naast de hoofdingang), van 14.30 tot 16.30 uur. Kaartjes kunnen via de site www.fcutrecht.nl/rac besteld en betaald worden (alleen mogelijk via iDeal).

FC Utrecht.

SVL 2 nestelt zich tussen grootmachten
10 mei 2013

Het tweede elftal van SVL is afgelopen zaterdag gepromoveerd naar de hoofdklasse en treft daar het komende seizoen topclubs uit het amateurvoetbal. De Langbroekers mogen het daar opnemen tegen o.a. AJAX, GVVV, DOVO, FC VOLENDAM, IJSSELMEERVOGELS en SPAKENBURG.

Een historische prestatie van de spelers van trainer Erik van Hulzen, nog nooit heeft het tweede team uit Langbroek zo hoog mogen acteren. Het is een prachtig podium om je als jong talent te ontwikkelen naar een hoger niveau. Bij SVL is er altijd ruimte en oog voor jong talenten, die zich willen ontwikkelen op een hoog niveau. Zelfs tijdens het lopende seizoen hebben spelers van het tweede aangetoond bij het niveau van het eerste elftal aan te haken.

Wij feliciteren spelers en technische staf van het tweede met deze prachtige prestatie en wensen hun veel succes in het nieuwe seizoen.

Tom ter Horst nieuwe middenvelder voor SVL
7 mei 2013

Met Tom ter Horst heeft SVL zijn gewenste versterking op het middenveld binnen. Tom is afkomstig van SV Saestum, daarvoor kwam hij twee seizoenen uit voor DOVO 1. De 24 jarige middenvelder zit tevens in de voorselectie voor het Nationaal Militair elftal, mocht hij geselecteerd worden dan speelt hij op het WK in Azerbeidzjan komende juli. Hij heeft al een aantal caps op zijn naam staan, o.a. tegen Frankrijk en Engeland.

Wij zijn blij dat Tom voor SVL heeft gekozen en wensen hem komend seizoen veel succes en plezier.

De Technische Commissie

 

SVL volgend seizoen actief in de Amstel Cup
3 mei 2013

Een prachtig seizoen in de district beker, waarin SVL de kwart finale haalde, die helaas verloren ging met 1-2 tegen hoofdklasser SV Argon. Doordat SVL meer dan voldoende punten daarin haalde, mag de ploeg van trainer Jan Gaasbeek dus komend seizoen meeloten in de grote beker. Een mooie prijs en beloning voor een goed maar zwaar seizoen, waarin de spelers nauwelijks een rustmoment werd gegund. Daar mag iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen enorm trots op zijn.

SVL heeft weer een mooi hoofdstuk toegevoegd aan de toch al zo succesvolle periode van de laatste jaren. De complimenten gaan daarom uit naar alle spelers.

 

Martijn Verkerk volgende aanwinst voor SVL
26 april 2013

Met Martijn Verkerk heeft SVL een makkelijk scorende aanvaller is huis gehaald. De aanvaller die zijn opleiding genoot bij SV Aurora uit Werkhoven, speelt sinds enkele seizoenen voor Hercules zaterdag. Bij de ploeg uit Utrecht maakte hij in de tweede en nu derde klasse makkelijk zijn goals, ook in de laatste wedstrijden van zijn huidige club scoorde hij er tien in de afgelopen vijf wedstrijden. Martijn is een multifunctionele speler die op alle posities in de voorhoede uit de voeten kan.

Verder heeft ook SVL met Martijn een wijnkenner puur sang binnen de gelederen gehaald, want in 2010 is Martijn uitgeroepen tot beste sommelier van Nederland, waarna hij ook Nederland mocht vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap in Straatsburg waarin hij de kwart finale haalde. Een knappe prestatie.

Wij wensen Martijn veel plezier en succes bij SVL.

 

Yoni van Aagten nieuwe aanwinst voor SVL
26 april 2013

Met Yoni heeft SVL de eerste speler binnen voor het komende seizoen. De jonge linkspoot die op meerdere posities aan de linkerkant uit de voeten kan, had keuzes uit meerdere verenigingen. We zijn blij dat hij de keuze voor SVL heeft gemaakt, Yoni wordt in juli pas 18 jaar, maar heeft een aantal jaar in de FC Utrecht opleiding gespeeld. De uit Amerongen afkomstige voetballer speelt dit seizoen zijn wedstrijden in DOVO A1.

Wij wensen Yoni veel plezier en succes bij SVL.

 

Voorbeschouwing VV Eemdijk - SVL
4 april 2013

Na twee verliespartijen op rij wordt het weer eens tijd dat de Langbroekers de drie punten mee naar huis nemen. De wedstrijden tegen VVZ'49 en de deceptie tegen SDVB moeten vergeten worden, SVL moet tegen de Diekers vol voor de winst gaan.
Waar de SVL'ers het van het positiespel moeten hebben, is het wapen van VV Eemdijk de strijdlust en de omschakeling. Gelukkig voor Jan Gaasbeek krijgt hij weer steeds meer keuzes, want de selectie is nagenoeg weer compleet op enkele zwaar geblesseerden na.
Thuis leed de ploeg van Jan Gaasbeek een onterechte nederlaag, maar dat is tegen de Diekers niet de eerste keer, weten we inmiddels uit ervaring. Aanvang 14.30 uur.

Voorbeschouwing SVL - VVZ'49
21 maart 2013

Na de goede winst van afgelopen zaterdag uit tegen De Merino's staan de Langbroekers weer gelijk in punten met de nummer twee van de ranglijst SDVB, echter moet wel aangetekend worden dat de Barnevelders een wedstrijd minder hebben gespeeld. Zaterdag wacht de confrontatie met VVZ'49 uit Soest, de Soesternaren staan vijfde op de ranglijst met zes punten achterstand op de Langbroekers, echter heeft VVZ'49 twee wedstrijden minder gespeeld en kunnen dus op gelijke hoogte komen. Mocht VVZ winnen bij SVL en ook hun inhaalwedstrijden, kunnen ze zelfs drie punten boven SVL komen, maar zoals al eerder gezegd, in deze competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen is niets zeker.

De eerste wedstrijd tegen de mannen van trainer Michael van de Berg, verliep fantastisch voor SVL, want ondanks dat de SVL'ers al snel met tien man kwamen de staan, stond er aan het eind van de wedstrijd een 0-5 op het scorebord. Dat willen de spelers van VVZ'49 ongetwijfeld recht gaan zetten en zullen furieus van start gaan. Taak voor SVL om ook scherp aan de wedstrijd te beginnen,
want VVZ beschikt over een uitstekende voetballende ploeg met veel beweging. Het wordt vast een open wedstrijd omdat beide ploegen graag vooruit willen voetballen, voor iedere voetballiefhebber een mooi affiche.

Mocht SVL deze thuiswedstrijd in winst weten om te zetten, dan houden we de twee plaats in het vizier.
Aanvang: 14.30 uur.
Locatie: Sportpark Oranjehof, Langbroek.

Voorbeschouwing De Merino's - SVL
14 maart 2013

Komende zaterdag weer een uitwedstrijd voor SVL, nu tegen de Merino's uit Veenendaal. Na een slechte start van de mannen van trainer Dragan Ristic, heeft de ploeg zich na een aantal goede uitslagen zich keurig in de middenmoot genesteld. Trainer Dragan Ristic die na één seizoen alweer moest vertrekken bij de Veenendalers, vervolgt zijn trainerscarriëre bij GVVV 2. Hij wordt opgevolgd door Henne Oostermeijer, die al vroegtijdig bij VV Bennekom op een zijspoor werd gezet. De Merino's heeft een fysiek sterke ploeg, die toch ook met goed veldspel de sterke en geroutineerde spitsen in stelling probeert te brengen.

De club uit Veenendaal beschikt dit seizoen ook over een uitstekend kunstgrasveld, het is te hopen dat de weergoden geen spelbreker zullen zijn. Aanvang 14.30 uur.

Enquête vrijwilligers
12 maart 2013

Beste leden en ouders/verzorgers,
Wij van de jeugdcommissie afdeling voetbal zijn op zoek naar vrijwilligers. Onze club bestaat al 51 jaar uit enthousiaste vrijwilligers, die wij erg dankbaar zijn. Omdat wij als zo'n club nog lang willen blijven bestaan, vragen wij om uw/jouw hulp! Door middel van de bijgevoegde enquête hopen wij dit na te streven. U kunt deze enquête zovaak uitprinten als u wilt voor familie, vrienden, kennissen enzovoort.

Een gedeelte van uw/jouw tijd is voor ons al een groot gebaar!

Dit jaar hebben wij, speciaal voor de afdeling jeugdvoetbal, een activiteitencommissie opgericht. Wij willen dat de spelers van de jeugd meer kans krijgen om hun stem/idee te laten horen! Daarom hebben wij uit ieder team een speler gevraagd. Deze speler is voor aankomend seizoen het aanspreekpunt van zijn/haar team. Ideeën uit het team worden aan deze speler vertelt, zodat deze speler er dan voor zorgt dat dit bij ons terecht komt! U kunt deze enquete inleveren bij een van de aanspreekpunten (zie pagina 3) of bij iemand van de jeugdvoetbalactiviteitencommissie.

Met de tips en ideeën die binnen komen, gaan we met z'n allen aan de slag. Met z'n allen vergroten we het plezier van onze voetballende jeugd!

Voor vragen, opmerkingen en meer informatie hierover kunt u/jij mailen naar: jeugdactiviteiten.svl@hotmail.com

Met sportieve groeten,
De jeugdvoetbalactiviteitencommissie

Co van Hazendonk
Corienne Merkens
Joëlle van Leeuwen
Ron van Leeuwen

Voorbeschouwing Zwaluwen'30 - SVL
7 maart 2013

Aanstaande zaterdag speelt SVL weer een topper, de huidige nummer twee uit Langbroek moet op bezoek bij de nummer vier op de ranglijst Zwaluwen'30. De club uit Hoorn verspeelde vorige week drie kostbare punten tegen de Merino's uit Veenendaal, terwijl de ploeg van trainer Mohad Zaoudi met de rust nog met 0-1 leidde. Dat is tevens vaak het verhaal met Zwaluwen, het voetbalt goed en aantrekkelijk maar vergeet de vele kansen te benutten. Dat is tevens de vergelijking met SVL, ook de ploeg van Jan Gaasbeek heeft niet altijd het vizier op scherp staan.

De top vier ontmoeten elkaar deze speelronde, het worden interessante duels, want mocht SVL de drie punten binnen halen en SDVB wint van FC Breukelen, dan komen de Langbroekers en de Barnevelders op zes punten van de koploper uit Breukelen en dan is alles weer mogelijk deze competitie. Aanvang 14.30 uur.

Maikel van de Berg vertrekt wegens verhuizing per direct bij SVL
1 maart 2013

Maikel heeft afgelopen donderdag voor het laatst getraind bij de selectie, door verhuizing en studie kon hij het voetballen niet meer combineren. In een eerder stadium heeft hij zijn vertrek al bij de club aangekondigd, afgelopen donderdag heeft hij van de spelers en begeleiding afscheid genomen. Jammer voor SVL, want Maikel is een gewaardeerd lid van de selectie, de voetballer uit Wijk bij Duurstede die afgelopen seizoen overkwam van CDW uit zijn woonplaats vindt het ook jammer, want hij had het prima naar zijn zin bij de Langbroekers.

Wij willen Maikel bedanken voor zijn inzet voor SVL en wensen hem veel succes met zijn verhuizing en studie.

Technische Commissie.

 

Voorbeschouwing SVL - FC Castricum
28 februari 2013

Na de meer dan uitstekende overwinning tegen Roda'46, nu de nummer laatst op de ranglijst FC Castricum. De mannen van de Amsterdamse trainer Ron van de Velde hebben tot nu toe slechts vier punten bij elkaar gesprokkeld. Mochten de Langbroekers weer de drie punten in eigen huis weten te houden, dan slaan ze mogelijk, gezien het wedstrijdprogramma een groot gat naar de onderste plaatsen.

FC Castricum beschikt mogelijk aanstaande zaterdag weer over een paar belangrijke spelers, Daan Hamakers en Niels Popping. Ook de Castricummers zullen niet willen aanvallen net zoals de meeste ploegen die op Sportpark Oranjehof acteren. Voor de spelers van Jan Gaasbeek zal het weer belangrijk worden de eerste goal te maken. Ook Jan Gaasbeek zal weer over genoeg keuzes beschikken om een prima elftal te formeren. Een aantal spelers komt weer terug van blessures en schorsingen, behalve aanvoerder David Bouwmeester, die drie weken geleden een zware knieblessure opliep en hoogstwaarschijnlijk een eind achter zijn voetbalcarrière moet zetten. Wij wensen David heel veel sterkte met zijn herstel.

Gelukkig beschikt SVL over een brede selectie, want wie de wedstrijd vorige week heeft aanschouwd, zag ondanks het gemis van vijf basisspelers een uitstekend spelend elftal. Tijd dus om die goede lijn door te trekken en zorgen dat je aanstaande zaterdag geen schade oploopt. Aanvang: 14.30 uur, locatie: Sportpark Oranjehof, Langbroek.

Optreden van DJ Roy en het Rad van fortuin gaat weer draaien
24 februari 2013

Zaterdag 2 maart vanaf 16:00 uur zal DJ Roy de muziek verzorgen in de Kantine na de wedstrijd SVL 1 - Castricum 1. Ook zal het Rad van fortuin weer draaien met mooie prijzen. Jan-Willem van der Togt zal zijn zilverkleurig jasje weer uit de mottenballen halen om het Rad te laten draaien en het geheel aan elkaar te praten.
Dus komt allen om eerst het eerste naar de overwinning te schreeuwen en om daarna van de muziek te genieten en één van de mooie prijzen te winnen.

Voorbeschouwing SVL - Roda'46
21 februari 2013

Aanstaande zaterdag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor de Langbroekers. Met Roda'46 treft het een zware en geduchte tegenstander, ook een ploeg die net een plaats onder SVL op de ranglijst staat. Maar een ploeg die heel moeilijk is te verslaan, de Leusdenaren spelen zeer compact voetbal en met hun zeer snelle aanvallers bestoken ze de defensies vanuit de omschakeling. Zeker als de ploeg van trainer Jerry Cooke voorkomt, geven ze nauwelijks meer een voorsprong uit handen. Ook met hun topkeeper Arne Heneweer geven ze nauwelijks doelpunten weg.

Voor SVL oppassen dus dat ze niet weer op achterstand komen, want de afgelopen wedstrijden moesten de mannen van Jan Gaasbeek steeds vanuit een achterstand terugkomen en dat is in deze competitie waar iedereen van iedereen kan winnen een zware opgave. Tijd dus om weer eens een keer op voorsprong te komen, om zodoende de drie punten in Langbroek te houden. Aanvang: 14.30 uur.

Boerenkool party bij SVL
15 februari 2013

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Zaterdag, na de wedstrijd tegen Zuidvogels, was het weer tijd voor de jaarlijkse boerenkool party. Opgezet en uitgevoerd door Jan van Leeuwen (Jan van Toon). Jan heeft daar met plezier weer heel veel tijd ingestoken. Het begon met de aardappels, welk soort en hoeveel? Meestal het soort met de grootste aardappels, want dat schilt makkelijker en je hoeft ze niet zo dun te schillen. Daarna op zoek naar de kwaliteitsboerenkool. Bij de plaatselijke super hadden ze hele verse van een goede kwaliteit. Wat hij tekort kwam haalde hij uit de plaatselijke volkstuintjes. Voor de worsten en spek had hij een vaste kwaliteitsslager. De aardappels en boerenkool werden gaar gestoomd op Jan zijn potkachel. Gaar, dan nog even de boerenkool kort maken en het spul door mekaar husselen. Dat viel voor Jan nog niet mee, want hij kreeg nog een beetje kramp na de bijna 4 uur aardappels schillen. Maar uiteindelijk stonden er na de wedstrijd 3 dampende bakken vol met boerenkool en daarnaast de worsten en het spek en niet te vergeten de jus.

 

Jan had bij het begin een collectebus neergezet waarvan de opbrengst verdeeld wordt onder de goede doelen in ons dorp Langbroek. De dames mochten als eerste de kwaliteit testen, ook van de boerenkool, en als je die smakkende bekkies zag wist je dat het goed was. De volgende testers waren de selektiespelers, sommige daarvan sloten nog een paar keer weer achteraan de rij aan. En nog was er genoeg…. zodat ook de overige aanwezigen de lege borden konden vullen om te genieten van Jan zijn kwaliteiten. Hij zelf genoot ook van de gulzigheid van sommige gasten. Een prachtig gezicht en nog bleef er boerenkool over. Jan, hartstikke bedankt namens alle profiteurs. We kijken uit naar volgend jaar!!!!

Voorbeschouwing SVL - s.v. de Valleivogels
30 januari 2013

Na een lange noodgedwongen winterstop is het eindelijk weer tijd om voor het eggie te gaan voetballen. Na de midweekse 3-0 bekeroverwinning op RKVV DEM uit Beverwijk, staat nu de eerste competitiewedstrijd tegen SV de Valleivogels op het programma.
De eerste ontmoeting werd in het voordeel van de Langbroekers beslist, een moeilijke weliswaar, want de ploeg uit Scherpenzeel heeft een sterk collectief waartegen het moeilijk voetballen is. Vooral als de mannen van trainer Harry Epskamp op voorsprong komen, wordt het lastig om door de gegroepeerde speelstijl een opening te vinden. Met topschutter Henk van Essen hebben ze tevens een levensgevaarlijke spits in huis.

Het is altijd afwachten hoe een ploeg uit zo'n lange winterstop ontwaakt, de oefenpotjes zeggen meestal niet zoveel, beide clubs hebben goede resultaten behaald tegen 2e klassers. Zowel SVL als de Valleivogels oefenden tegen Odysseus en VRC, en beide clubs wonnen die gemakkelijk.
Gelukkig heeft SVL alweer een wedstrijd waar het echt om gaat, alweer in de benen. De 0-3 overwinning tegen RKVV DEM voor de beker was dik verdiend en ondanks het stormachtige weer was het voetbal van de mannen van Jan Gaasbeek veel beter dan van de zondag 1ste klasser uit Beverwijk. Voor de SVL'ers een belangrijke, want bij winst blijven ze aanhaken bij de bovenste plaatsen.

Locatie: Sportpark Oranjehof te Langbroek. Aanvang: 14.30 uur.

SVL E1 gaat schaatsen
27 januari 2013

De E1 is zaterdagmorgen wezen schaatsen in de nieuwe buurt. Er kan nog niet gevoetbald worden dus ging de E1 lekker schaatsen. Iedereen had er zin in. De ijshockeysticks werden goed gebruikt, zodat er fanatiek geschaatst werd, iedereen was lekker in beweging. De chocomel en de gevulde koek smaakten goed. Dit alles onder toeziend oog van de ijsmeester Arie Reedijk, die ook deze versnapering niet kon weerstaan. We hopen volgende week weer lekker te kunnen voetballen.

De leiders van de E1

          

Begeleiding 2e elftal blijft intact
24 januari 2013

Ook Alex Cortenbach en Co van Dijk hebben in een prettig onderhoud besloten om het tweede elftal van de juiste begeleiding te blijven voorzien.
Wij zijn blij dat Alex en Co ook het volgende seizoen voor het tweede elftal en de vereniging actief blijven. Wij wensen de beide teammanagers veel plezier tijdens het huidige en nieuwe seizoen.

De Technische Commissie

   

Erik van Hulzen plakt er ook nog een jaar aan vast
21 januari 2013

In navolging van Jan Gaasbeek en Sander Pater blijft ook Erik van Hulzen nog een jaar verbonden aan SVL. Een goede zaak voor SVL en het 2e elftal, dat Erik van Hulzen er nog een jaar aan vast knoopt. Dat het 2e elftal momenteel koploper is in de reserve 1ste klasse, was niet doorslaggevend voor een langer verblijf.

De werkwijze van Erik en de talentontwikkeling die bij het 2e elftal plaatsvindt, is in onze ogen nog veel belangrijker. Dat was voor beide partijen de belangrijkste drijfveer en dus waren we er snel uit.

We wensen Erik nog veel succes en plezier tijdens het huidige en komend seizoen.

Bestuur en TC.

 

Train de trainer: de vervolgcursus
20 januari 2013

Beste trainers, leiders / coaches en andere liefhebbers van voetbalminnend SVL,

Komend voorjaar zal (het vervolg van) de basiscursus voetbaltraining en voetbaltechniek worden georganiseerd voor alle trainers, leiders en coaches binnen SV Langbroek. Ook andere geïnteresseerden en betrokkenen zijn van harte welkom op deze speciale voetbalavonden. De cursus zal worden verzorgd door Maurice Pot en Pieter Barte in samenspraak met het bestuur en de technische commissie van SVL. De praktijkgerichte cursus bestaat uit 5 avondbijeenkomsten waarvan er nog 3 volgen. De 3 avonden staan gepland op de woensdagen 13 februari, 20 maart en 17 april 2013 (van 20.00 uur tot ongeveer 22.30 uur) en zullen worden gehouden in de kantine van SVL. Aan de hand van een presentatie zal één en ander worden uitgelegd, maar ook in de praktijk een aantal zaken worden getraind. Dat wil zeggen dat – naast en aanvullend op de theoriemomenten – de deelnemers zelf veelvuldig op het veld zullen staan. De cursusleiders/trainers zullen hierbij een grote hoeveelheid trainings- plus techniekvormen aandragen en in de praktijk met de deelnemers gaan oefenen. Bedoeling van deze train-de-trainer-cursus is dat alle jeugdtrainers en -leiders door middel van een duidelijke “blauwe draad” in staat worden gesteld om de jonge maar ook de oudere jeugd de basis van het voetbalspel bij te brengen. Het gaat er namelijk om dat wij als enthousiaste trainers en coaches hulpmiddelen (tips en trucs) geven aan de kinderen en aan elkaar, waardoor met name de jeugdspelers zich optimaal technisch creatief en persoonlijk kunnen ontwikkelen tot veelzijdig (technisch – tactisch – mentaal - fysiek) ontwikkelde spelers.

Thema’s die tijdens de train-de-trainersavonden behandeld worden zijn:

 1. Visie Coerver/Meulensteen: uitleg visie Coerver/Meulensteen + het maken van een (technisch) voetbalbeleid voor de jeugd o. b. v. deze visie.
 2. Technische opleidingsplannen + voetballeerplannen + methodieken: de bouwstenen voor een technisch beleidsplan en een TOP (Technisch OntwikkelingsPlan / Technisch OpleidingsPlan).
 3. Omgeving, weerstanden en invloeden waar je als trainer/coach van jeugdspelers mee te maken hebt.
 4. Praktijk als jeugdvoetbaltrainer/ techniektrainer: tips & trucs welke direct toepasbaar zijn in de praktijk.
 5. Praktijk als coach: tips & trucs welke direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Lijkt het je leuk maar vooral ook leerzaam om deze avond bij te wonen? Neem dan je trainingsspullen mee en kom de genoemde avonden om 20.00 uur naar de kantine van SVL. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie neem je contact op met David Bouwmeester (voetbalbestuur SVL), Andy van Ee (voorzitter technische commissie) of Maurice Pot (lid technische commissie en coördinator Voetbal Techniek School).

SVL loot DEM uit Beverwijk in de vierde ronde
10 januari 2013

Woensdag 9 januari heeft de loting voor de vierde ronde van de districtsbeker plaatsgevonden. Hierin is SVL gekoppeld aan DEM uit Beverwijk. DEM is een zaterdag- en zondagclub. SVL speelt tegen de zondag. DEM komt uit in de 1ste klasse A WEST 1 zondag. DEM staat op dit moment op een twaalfde plaats met 10 punten uit elf wedstrijden.
DEM heeft in de eerste ronde van Fortuna Wormerveer met 3 - 2 gewonnen. In de volgende ronde werd VVS 46 uit Spanbroek verslagen met 1 - 3.
De wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 29 en donderdag 31 januari.
Er is gelijk doorgeloot tot aan de finale, zie het volledige schema van de bekerwedstrijden.

Nieuwe coördinator pupillen
5 januari 2013

Vanaf heden zal Edwin Smit mijn taak overnemen als pupillen coördinator. Bij deze wil ik Edwin Smit veel succes toe wensen om deze taak met plezier te vervullen. Edwin is te bereiken op 06-51407209.

Graag wil ik iedereen bedanken voor de afgelopen jaren.

Groet, Rob Aalbertsen