Wedstrijdverslagen SVL F1 seizoen 2012/2013

SVL F1 - FC Driebergen F4
4 mei 2013

We speelden vandaag tegen Driebergen. Zeven tegen zeven met een in de wissel. Vol goede moed starten we in onze vakantie aan de wedstrijd! De verslaggever kwam iets vertraagd aan bij de wedstrijd en kwam er tot zijn stomme verbazing achter dat we al 1-0 achter stonden. Die achterstand hebben we tot het eind toe vol kunnen houden, met als resultaat 13-0 voor de tegenstander. De beide keepers hebben een paar mooie reddingen uit kunnen voeren, maar Driebergen was niet te stuiten, helaas voor ons...

Maar jongens en meid, we laten ons niet kennen. Het is vakantie en we sparen onze energie weer op voor de volgende wedstrijd!

Matijs Gardenier, vader van Sietze

Saestum F6 - SVL F1
27 april 2013

Vanochtend om 7.30 uur moesten we ons al melden bij SVL voor een wedstrijd bij Saestum F6. Vandaag was alleen Sem afwezig die is lekker een weekendje weg, dus hebben we ook maar 1 wissel. De aftrap is om 8.30 uur, 3 minuten voetballen later was er al een doelpunt, helaas voor ons is het voor de tegenpartij. Na wat over en weer gaat er gelukkig na 10 minuten spelen ook voor ons een bal in. Eerst probeert Barry de bal erin te krijgen, maar de keeper krijgt hem mooi weg gebokst, maar daar stond onze Daniel nog en die krijgt de bal er wel in. Helaas 5 minuten later alweer een tegendoelpunt. Daarna nog een schot van Barry op de paal. Gelukkig klinkt daar het fluitje van de scheids, heel even rust.

In de tweede helft gaan de spelers er vol voor met gelukkig weer wat meer power. Helaas valt nu na 5 minuten spelen toch weer een tegendoelpunt en 2 minuten later weer. Gelukkig voor ons probeert Rens vanaf grote afstand de bal erin te krijgen en ja hoor het lukt, een mooie actie hoor! Dan krijgen we net voor het einde op een mooie plek schuin voor het doel een vrije trap mee. Daniel gaat er eens goed voor staan en ook deze bal gaat erin, waardoor het toch een mooie uitslag is geworden: 4-3. Daarna nog even penalty's nemen en ook die gaan er bijna allemaal in vandaag.

Jantine

SVL F1 - Woudenberg F3
20 april 2013

Vandaag 20 april moesten we om 9.00 uur thuis spelen tegen Woudenberg. We begonnen met Yahya, Gabi, Mart, Roan, Sem en Joël in het veld. Onze keeper was vandaag Daniël en Barry, Sietze en Rens begonnen als wisselspelers. Gelijk in de 1e minuut was er een kans voor Woudenberg, maar door een goede redding van Daniël werd hij niet benut. Daarna kreeg SVL een kans, mede door goed samenspel van Joël en Mart, maar helaas kwam de bal niet waar hij moest zijn. Toen was het de beurt aan Woudenberg en kregen zij een kans om op het doel te schieten helaas voor hen, maar gelukkig voor ons ging die ook naast. Daarna was het weer onze beurt en door een snelle spurt van Gabi was het bijna raak, alleen jammer dat ze de bal verkeerd op haar voet kreeg, waardoor de bal een andere kant op ging. In de 6e minuut was er een wissel van onze kant, Sem, Yahya en Gabi moesten eruit. En de eerste wisselspelers mochten erin. Barry kreeg gelijk een kans. Helaas had hij niet gescoord. In de 10e minuut kreeg SVL weer een kans en deze keer schoot Barry de bal wel in het doel, 1 - 0 voor ons!!!!!!!!

Helaas mocht de pret niet lang duren, want in de 12e minuut scoorde Woudenberg vanuit een corner 1 - 1! Door fanatiek spel van SVL kregen wij vrijwel direct weer een kans en in de 15e minuut was het wederom Barry die de 2 - 1 maakte!!!!!! In de 16e minuut was er weer een wissel van onze kant, nu moesten Roan, Mart en Barry eruit en mochten de andere het weer gaan proberen. Woudenberg was net zoals SVL erg fanatiek en kreeg weer een kans, maar door goede verdediging van Joël lukte het ze niet om bij het doel te komen. De bal was inmiddels weer in het bezit van SVL en Gabi schoot van een afstand helaas mis, Sem probeerde het ook maar hij mistte. In de 20e minuut haalde Woudenberg nog een keer uit en....... tegen de paal. Daar kwamen wij goed mee weg.

Na een snelle rust, gingen we verder met de tweede helft. En in de 2e minuut na rust volgde er al een corner voor Woudenberg, die ernaast ging. Door goed spelen van SVL werd de volgende kans voor Woudenberg afgebroken. Helaas was het in de 5e minuut na rust toch raak voor Woudenberg 2 - 2, en heel snel na deze goal kregen ze weer een kans, dit keer was Daniël onze redding. In de 7e minuut na rust ging Woudenberg er weer vandoor met een corner, gelukkig zat de bal niet in het net. Daarna was het weer de beurt aan SVL, maar deze kans werd niet benut. Woudenberg was weer aan de bal, maar door een mooie beweging van SVL was de bal snel weer in ons bezit. Alleen in de 12e minuut na rust ging het mis, door een foutje belandde de bal in eigen doel. Jammer maar dat kan ook gebeuren dus was het 2 - 3 voor Woudenberg. SVL mist in de 18e minuut nog een kans. Na een vrije trap van Woudenberg wordt de bal door Rens over het doel gekopt en is er gelijk een wissel van SVL Roan, Gabi en Rens kunnen gaan rusten. Woudenberg was weer aan de bal en bij SVL was de fut eruit. Sem kreeg weliswaar nog een kans maar schoot ernaast. Daarna was er weer een snelle spurt van Woudenberg wat resulteerde in 2 - 4! En nog net voor de scheids affloot in 2 - 5!

Ook al had SVL in de wedstrijd niet veel doelpunten gemaakt met de penalty's maakten ze dat ruimschoots goed: 7 - 1!!!!!! Het was een leuke, sportieve wedstrijd!

Martine

FC Driebergen F4 - SVL F1
6 april 2013

Het was een pittige pot bij een temperatuur van net geen 4 graden. De F4 bleek een maatje te groot en zeker een stukje fanatieker. Hoewel, na de eerste 2 doelpunten van de F4 kwamen we sterk terug omdat Barry Schothorst gelijk maakte. Even voor rust stonden we 3-2 achter. Na rust bleek het verschil te groot om echt zaken te doen, maar er werd wel lekker gevoetbald.

Na de penalty’s waren de spelertjes ook tevreden en blij met de traktatie van Yahida, die jarig geweest was. We blikken snel vooruit naar de volgende wedstrijd, die gaat thuis worden dus.....

Gert

SVL F1 - Odijk F2
3 november 2012

We vertrokken om 0815 richting Odijk, om weer een poging te doen om de koppositie te behouden. Na de aftrap had Barry slechts enkele minuten nodig om 1-0 te maken. Dit wordt weer een makkie werd er al geroepen! Het werd echter geen makkelijke wedstrijd, integendeel, er werd hard gestreden en regelmatig werden er over en weer flinke duwen uitgedeeld. SVL raakte een beetje in de stress en de bal werd niet lekker rond gespeeld. Odijk begon de kansen te ruiken en deed er nog een schepje bovenop. De gelijkmaker was dan ook niet te voorkomen en de spanning steeg flink.

Tijdens de rust werd de spelers verteld wat er goed en niet goed ging. Opvallend was de andere speelwijze die SVL na de rust liet zien. Er werd meer gevoetbald en de breedte van het veld benut. Er ontstond meer ruimte en Barry zag een gaatje voor het doel en prikte de 2-1 erin. De druk van Odijk werd nog verder opgevoerd en de verdediging en keeper van SVL moesten alles uit de kast halen om de aanvallen te stoppen. Tot de laatste minuut was het zeer spannend en geweldig om mee te maken.

We kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd en gaan ons voorbereiden op de komende wedstrijden!

Gert

SVL F1 - Kampong F8
27 oktober 2012

We schrijven zaterdag 27 oktober 2012. In het holst van de nacht gaat de wekker. Het is 7.17 uur. Aangemoedigd door de dag die voor ons ligt, springen we uit bed. Vandaag staat de bloedstollende derby SVL F1 - Kampong F8 op het programma. Om strak half 9 is iedereen in de kleedkamer. De jongens van het eerste F-team staan op dat moment nog eerste in de poule en de aanhangwagen begint aan de horizon te lonken. De spanning is voelbaar. Coach Gert S. staat er alleen voor. We missen coach Jan Kees vd W. en dochter Gaby vd W. (die met zwemdiploma B medaille later haar elftal moreel komt steunen). Gert S. spreekt zijn mannen ferm doch empatisch toe. Enthousiasme staat voorop.

Het elftal betreedt het veld. De eerste lichte oktobervorst heeft zijn sporen op het blinkende kunstgras van het SVL veld achtergelaten. Een extra handicap. Gladheid. Het inlopen gebeurt ingetogen, bedachtzaam en geconcentreerd. Het eerste fluitsignaal klinkt. Er wordt gevoeld en gezocht. Hoe voelt het veld? Hoe speelt gene zijde? Waar zitten hun sterke punten? Waar de zwakke? Lang is niet nodig. Reeds in de 3e minuut wordt een zwakke plek in de verdediging van Kampong gevonden: Barry S. scoort een eerste, geruststellend doelpunt. De spanning vloeit wat weg. Gevaarlijk. Concentratie is nodig. Kampong maakt gebruik van het moment. Er komt meer druk op de verdediging van SVL. Een kleine ruimte aldaar: in de 6e minuut maakt Kampong daar gebruik van. Het scoort. 1-1. Dat is een tik op de neus: concentratie is de sleutel voor succes. Dáár moet de nadruk op liggen. En op heel hard rennen. En er wordt heel hard gerend. En dat is nodig. Kampong voelt de druk van SVL. En dus is er veel rood/wit te zien voor hun doel. En dat is lastig. Dat vraagt om goed samen spelen. En om goed overzicht. Maar de toon voor de wedstrijd wordt in deze helft gezet. Als het fluitsignaal voor de rust klinkt, is de stand weliswaar gelijk, maar de angst bij de tegenstanders is te ruiken.

Na een kort rustmoment (want nog immer koud) wordt de tweede helft ingezet. En dan begint het werken resultaat te geven: in de 4e minuut opnieuw een goed uitgespeelde aanval, resulterend in opnieuw een prachtpunt van Barry S. De opluchting is van de gezichten af te lezen. Dít hebben de spelers nodig. Het zelfvertrouwen groeit. Het middenveld is goed bezet; Rens E. en Sem K. lopen zich afwisselend vrij en verdedigen uit. Yachida A. en Daniel vd W. zorgen voor goede voorzetten. Roan S. en Barry S. zorgen voor spannende momenten in het 16-meter gebied. Joël S. en Mart K. dragen zorg voor een potdichte verdediging. En Sietze G. voert reddingen uit die niet voor mogelijk werden gehouden. Het lukt. Een onderschepte bal uit de verdediging gaat soepel richting aanval. Daniël vd W. neemt de bal aan. En scoort! Een verlossende 3-1 op de teller. Het team groeit. Ziet mogelijkheden waar ze eerder niet waren. Speelt, dolt maar blijft ook serieus. De motivatie bij de tegenstanders neemt af. Hier zijn ze niet tegen bestand. Weer een opening. Roan S. vliegt en schiet. En raak. 4-1. Het kan niet meer stuk. Maar blijven concentreren. It ain't over till it's over. En dus dóór. Er weer vol tegen aan. De laatste minuten tikken weg. SVL blijft prominent in balbezit. En jaaaa!! Op de valreep: opnieuw een doelpunt van Daniël vd W.! Een overtuigende 5-1 is het resultaat voor de scheids affluit. Leuk spel. Mooi om te zien hoe dit team speelt en groeit, met name door het enthousiasme!

Jolinda vd B.

Aurora F1 - SVL F1
20 oktober 2012

Afgelopen zaterdag (20 oktober) moesten onze jongens uit tegen Aurora. We hadden 1 afmelding van Gaby die moest proefzwemmen dus we waren met 9 en hadden daardoor 2 wissels. Na een wat latere start begon SVL sterk en kreeg Sem gelijk een kans maar hij miste. Gelukkig kwam er na 10 minuten weer een mooie kans voor SVL en Barry scoorde 1-0! De toon was gezet en SVL bleef het meeste aan de bal met veel kansen, maar toch scoorde Aurora 1-1. SVL werd wakker geschud en er was een mooie kans voor Yahya maar helaas mis. Daniël scoort even later 2-1 en Barry krijgt nog een mooie kans, maar een goede redding door de keeper van Aurora (helaas wel in het gezicht). Daniël heeft de smaak te pakken en scoort 3-1 en Barry vlak erna 4-1. SVL ging dus goed de rust in.

Na de rust was Aurora toch wat meer op dreef, maar langs Joël en Mart kom je niet zomaar. Toch kreeg Aurora een kans, maar was er een goede redding van Sietze. Niet veel later scoort Daniël nog 5-1. SVL krijgt nog wat mooie kansen maar Aurora werd toch iets fanatieker en SVL wat uitgeput (Rens stond nog erg fit in het veld, maar werd door de andere spelers niet echt gehoord). De keeper van Aurora blijkt ook warm te draaien en een mooie kans voor Daniël en Barry wordt tegen gehouden. Barry gaf nog een goede voorzet naar Roan maar helaas naast. Aurora blijft toch vechten en grijpt de kans en scoort 5-2. Al met al een leuke wedstrijd en onze jongens weer tevreden. In de kleedkamer werd er nog even gezongen voor Barry die trakteerde omdat hij 7 was geworden. Hiep, hiep hoera!

Leonie

SVL F1 - vv Jonathan F7
6 oktober 2012

We keken op voetbal.nl en we zagen dat Jonathan onderaan stond. We dachten dus dat wordt een makkie, maar dat viel even tegen, ze waren sterker dan we dachten. Ondanks de vele regen en dus een kletsnat veld, kwamen we halverwege door een doelpunt van Barry op een 1-0 voorsprong. Dit was tevens de ruststand.

Na een korte pauze gingen we gauw weer aan het voetballen, halverwege de 2e helft maakte Joel een mooie slalom en scoorde uit een moeilijke hoek een prachtig doelpunt. 2-0. De wedstrijd ging verder en we kwamen steeds beter in ons spel en daardoor kon ik (Roan) nog een doelpunt maken 3-0. Dit was gelijk ook het laatste doelpunt. En de wedstrijd was beslist en we wonnen met 3-0. Kletsnat en koud gingen we na de wedstrijd lekker onder de warme douche. Volgende week spelen we uit in De Bilt.

Groeten van Roan

't Goy F2 - SVL F1
29 september 2012

Vandaag 29 september moesten onze jongens uit spelen en wel tegen v.v. 't Goy. Om 8.45 uur gingen we richting 't Goy. We hadden vandaag 2 afmeldingen (Gaby en Daniël) waardoor we maar met 1 wisselspeler waren en Mart was aanvoerder.
Om iets over half 10 was de aftrap waarna we al heel snel een tegen doelpunt kregen. Het ging er in het begin hard aan toe bij v.v. 't Goy en vooral Joël moest het hierbij ontgelden. Na nog wat kleine opstootjes kwam v.v. 't Goy op 2-0 en werden, waarschijnlijk ook doordat de zon doorkwam, onze jongens goed wakker geschud.

Onze jongens werden steeds beter en Yahya kreeg een mooie kans om te scoren, helaas ging de bal er niet in. V.v. 't Goy probeerde ook weer te scoren, maar door een fantastische redding van Sietze ging dat feestje voor hun niet door. Wij scoorden net voor rust de 2-1, weliswaar door een fout van de keeper van v.v. 't Goy, maar hij zat er wel in!

De 2e helft begon Mart in de wissel. We kregen een paar mooie kansen, maar de bal wilde niet in het doel. V.v. 't Goy ging weer in de aanval, maar gelukkig stond Roan daar nog en door goed samen te spelen kwam de bal weer bij het doel van v.v. 't Goy.
In de 30e minuut kregen wij een corner, die Barry nam. Helaas ging de bal voor het doel langs. Na nog een paar mooie kansen voor o.a. Sem en Rens was het Barry die in de 35e minuut de dik verdiende 2-2 maakte. Daarna volgde al snel, wederom door Barry de 2-3. Het was allang tijd, maar de scheids floot nog steeds niet af. Het werd nog spannend, want er kwam nog een aanval van v.v. 't Goy, maar gelukkig behoedde Sietze ons voor een gelijk spel. Eindelijk kwam het verlossende fluitje en wonnen wij met 2-3!

Ondanks dat onze echte coaches verstek moesten laten gaan, werden de honneurs goed waargenomen. We hebben dik verdiend gewonnen!!!!!!!

Martine

SVL F1 - GVVV F3
22 september2012

Vandaag, zaterdag 22 september, hebben we een thuiswedstrijd voor de boeg om 9.00 uur mogen we al beginnen tegen GVVV F3. Helaas waren er voor vandaag 3 afmeldingen (Rens, Gaby en Daniel), maar dat betekende ook geen wissels.
Joël was onze aanvoerder vandaag en na 17 minuten zeer goed voetbal viel er helaas een tegendoelpunt, maar binnen 2 minuten scoorde Sem een mooi doelpunt voor ons. Zo konden we de rust in met 1-1.

Na de rust ging het over en weer en uiteindelijk floot de scheidsrechter af met nog steeds een hele mooie einduitslag van 1-1. Ook bij de penalty's bleven we gelijk opgaan met een mooie 4-4!!!!

Jantine.

Bunnik 73 F4 - SVL F1
15 september 2012

Vandaag hebben onze voetballers het weer gedaan: winnen en wel met 4 tegen 3!! We speelden tegen een klein groepje, slechts 7 spelers inclusief de keeper. Dit betekende veel wissels aan onze kant, we zijn tenslotte met 10 spelers.
De eerste helft begon erg voortvarend met een snel doelpunt van Barry in de eerste minuut. De toon leek gezet en de spelers zagen de winst al komen. Toch ging het niet makkelijk, Bunnik kwam snel op gelijke stand en scoorde net voor rust de 2-1.

Tijdens de rust vertelde Jan-Kees de spelers wat er goed ging en wat er beter kon. Vooral vooruit spelen en de bal op het terrein van de tegenstanders veroveren. Dit advies werd vanaf de eerste seconde opgevolgd en de druk richting het doel van Bunnik nam toe. Rens maakte mooi gebruik van een mogelijkheid om op het doel te schieten en scoorde de gelijkmaker. Vervolgens maakte Barry het derde doelpunt en raakte zo op dreef dat hij de vierde er direct achteraan maakte.

Bunnik hield dapper stand en tijdens een flinke strijd voor het doel van SVL zagen ze kans om de achterstand weg te werken tot 3-4. SVL zag de winst nu echt komen en hield de verdediging gesloten. De scheidsrechter floot af en de spelers en ouders vierden de overwinning.
We kijken terug op twee mooie wedstrijden, die we beide gewonnen hebben!