Wedstrijdverslagen SVL E2 seizoen 2012/2013

SVL E2 - 't Goy E3
13 april 2013

Vandaag moest de E2 thuis tegen koploper ’t Goy. De jongens hadden niets te verliezen en gingen dan ook met de opdracht het veld in om een lekkere partij te voetballen. De eerste tien minuten speelden zij hun eigen spel en wist ’t Goy daar niet veel raad mee. Ondanks dat S.V.L. ook een paar mooi kansen kreeg en zich zeker niet van het veld liet spelen, kamen ze hierna snel op een 0-3 achterstand. Maar de E2 liet hun hoofd niet hangen en bleef vechten voor wat zij waard was. Dit werd beloond met een prima goal van Noa 1-3. De spelers van ’t Goy hadden net iets meer kracht, waardoor zij de stand met nog twee goals voor de rust op 1-5 brachten.

Na de rust begon S.V.L. zeer sterk en kreeg een paar mooie kansen. Uiteindelijk wist Elroy de bal toch achter de keeper te krijgen en scoorde 2-5. S.V.L. bleef voetballen zodat er achterin iets te veel ruimte overbleef voor ’t Goy. Keeper Lars moest hierdoor soms heel ver uit zijn goal komen. Via een lob kwam ‘t Goy op 2-6. Hierna kwam S.V.L. weer in actie maar de bal wilde er niet meer in. Daarentegen scoorde ’t Goy nog twee keer vanuit een counter en bracht de eindstand op 2-8.
Iedere week groeit de E2 als team. Ondanks dat de uitslag anders doet geloven, hebben zij ook vandaag weer een beren wedstrijd gespeeld.

SVL E2 - FC Driebergen E3
6 april 2013

Zaterdag speelde de E2 thuis tegen Driebergen. De langbroekse jongens kwamen zeer goed uit de startblokken en zetten F.C. Driebergen goed onder druk. Zo kwamen ze verdiend op een 1-0 voorsprong met een zeer fraaie actie van Bart. Hierna bleef S.V.L. goed voetballen en via een mooie één-twee tussen Bart en Noa scoorde de laatste beheerst 2-0. Hierna verzwakte S.V.L. een beetje waar Driebergen gelijk gebruik van maakte en binnen een paar minuten de stand na twee goals op gelijke hoogte bracht 2-2. De E2 hervatte zich weer snel en liet de bal weer het werk doen. Bart wist zichzelf goed vrij te spelen en zette S.V.L. weer op een 3-2 voorsprong en zelfs op een 4-2 voorsprong. Net voor de rust kon Driebergen het verschil verkleinen tot 4-3.

S.V.L. dat zeer veel energie in de eerste helft had gestoken, moest alle zeilen bijzetten. Maar ondanks de goede verdediging kwam Driebergen toch eerst op gelijke hoogte 4-4. Het spel ging over een weer en was heel spannend. S.V.L. kwam weer tot scoren door goed storend werk kwam de bal bij Bart die er 5-4 van maakte. Hierna waren het bloedstollende minuten en Driebergen kwam zelfs op gelijke hoogte 5-5. Beide teams probeerden er alles aan te doen om de volle winst te behalen en kregen dan ook beiden diverse mooie kansen, maar de stand bleef 5-5. E2 jullie mogen zeer trots op jezelf zijn, want er werd goed en beheerst gespeeld.

SVL E2 houdt lang stand
2 maart 2013

Afgelopen zaterdag speelde SVL E2 hun tweede wedstrijd in de 3e klasse thuis tegen Hercules. Zij moesten het doen zonder de geblesseerde Wesley. Heel veel sterkte Wesley en dat je het team maar weer snel bij kan staan. De opstelling werd een beetje door elkaar gehusseld, maar iedereen wist dit goed op te pakken.

In de eerste tien minuten was SVL iets sterker, maar kon niet tot scoren komen, dus kwam Hercules tegen de verwachting in op 0-1 voorsprong. Hierna kwam SVL weer goed in haar spel en door fanatiek op de bal te zitten, scoorde SVL de gelijkmaker 1-1.Tot de rust kwam SVL toch weer onder druk te staan en nam de tegenstander weer de voorsprong 1-3.

Ook na de rust wist SVL een tijdje de achterstand te beperken. Doordat de tegenstanders toch wel aardig wat groter waren, zag je dan SVL nu met fysieke problemen kampen. Binnen een paar minuten kwam de stand op 1-5. Toch kreeg SVL weer een opleving en kwamen de spitsen zelfs gevaarlijk voor het doel van Hercules, maar de keeper hield zijn doel de tweede helft schoon. In de slotfase scoorde Hercules nog twee keer en bracht de eindstand op 1-7. SVL kan terug kijken op een goede wedstrijd al doet de uitslag anders denken. Volgende week spelen ze uit om 12.45 uur tegen De Bilt, dus op naar de volgende partij!

Odijk E2 - SVL E2, 3-2
1 december 2012

Doelpuntenmakers:
Wesley 1x
Elroy 1x

Afgelopen zaterdag speelde SVL voor de derde keer tegen Odijk. Hiervoor had SVL twee keer gewonnen, dus was Odijk zeer gebrand om deze wedstrijd in de wacht te slepen. Op tien minuten na werd de gehele wedstrijd gedomineerd door SVL. De wedstrijd begon aanvallend voor SVL, maar de keeper van Odijk zat er iedere keer tussen. De E2 van SVL deed hun uiterste best de bal toch langszij de Odijkse keeper te krijgen. Uiteindelijk bracht Wesley de score op 0-1 door een mooie opgezette aanval was de keeper van Odijk kansloos. Voor de rust kwam SVL verdiend op 0-2 via een mooie doorkopbal van Elroy.

Nu de rust was SVL een beetje slordig als men in balbezit was. De bal werd soms te laat en te rustig overgespeeld, zodat Odijk er makkelijk tussen kon komen. Hierdoor nam Odijk de aanval van SVL over en scoorde zelf 1-2. Na een onterechte beslissing van de scheids, een doeltrap i.p.v. een echt verdiende corner voor SVL, waren de pupillen uit Langbroek even uit het veld geslagen. De Odijkse keeper schoot de bal hard naar voren terwijl de spelers van SVL zich voorbereidden op de corner. Verdediger Sven en de keepende Bob konden de aanvallers van Odijk niet keren en hierdoor kwam de stand op 2-2. Hierna kreeg SVL nog twee kansen, maar de bal ging net naast de paal. Geheel tegen de verwachting in kwam Odijk zelfs nog op voorsprong, 3-2. Hierna gebeurde er nog van alles, maar bleef de eindstand ongewijzigd. Zo ging SVL zeer teleurgesteld terug naar Langbroek.

SVL staat nog steeds bovenaan met een voorsprong van 3 punten op Jonathan, maar die hebben één wedstrijd minder gespeeld. Als SVL volgende week minstens één punt pakt, kunnen ze de winterzege weer naar Langbroek halen!

SVL E2 verliest in de derde bekerronde
24 november 2012

Afgelopen zaterdag speelde de E2 voor de derde bekerronde in ’t Goy tegen de E3. Coach Edwin had bij de voorbereiding al vermeld dat dit een lastige tegenstander zou worden. ’t Goy had alle wedstrijden met overtuiging gewonnen, ook van de tegenstanders waar SVL nipt van had gewonnen. Maar de jongens lieten zich niet zomaar uit het veld slaan. Via een doorkopbal uit een corner kwam ’t Goy op een 1-0 voorsprong. Hierna kreeg SVL een paar kansen, maar de keeper van ‘t Goy hield zijn doel schoon. De tweede goal kwam uit een counter die zelfs keeper Lars niet kon voorkomen. Voor de rust kwamen ze op een 3-0 voorsprong.

Na de rust werd SVL wat fanatieker en bleef zeker zijn best doen. De aanvallen werden wel goed voorbereid maar de afronding bleef uit. In de tweede helft kwam ’t Goy nog drie keer tot scoren en won de wedstrijd met 6-0. Een doelpuntje voor was zeker verdiend geweest, maar het mocht niet zo zijn. Ondanks deze eindstand kan SVL terugkijken op een leerzame wedstrijd.

SVL E2 rolt de E5 van FC Driebergen op in het laatste kwartier
3 november 2012

Afgelopen zaterdag speelde de E2 van SVL thuis tegen de E5 van FC Driebergen. Om veilig bovenaan te blijven staan moest er gewonnen worden van de nummer 2 uit Driebergen. De jongens begonnen de wedstrijd wat gespannen, want Driebergen liet zien dat zij ook bovenaan konden staan. SVL scoorde via Noa de openingstreffer vanuit een corner, 1-0. Kort daarop scoorde Lars de 2-0 vanuit een mooie voorzet van Elroy.
Hierna moest SVL wat losser gaan voetballen, maar Driebergen kreeg even vleugels. Via een misverstand in de verdediging kwam FC Driebergen op een 2-1. Net voor de rust haalde Sven de bal van de doellijn en voorkwam dat Driebergen op gelijke hoogte kwam. Ook Bob moest enige werk verrichten om zijn doel schoon te houden.

Na de rust kwam SVL goed uit de startblokken en scoorde al gauw 3-1 via Bart. De E5 van Driebergen probeerde nog van alles maar SVL was op dreef. Het werd 4-1 door een solo actie van Bart en zijn schot was onhoudbaar voor de keeper. Elroy bracht de stand op 5-1 na een super opgezette aanval. De hardwerkende Jordi bracht de stand zelfs op een 6-1 uit een voorgegeven corner van Wesley.
Zo won SVL verdiend met 6-1 en blijft nummer één in de competitie.

Jonathan E6 - SVL E2, 2 - 2
27 oktober 2012

Afgelopen zaterdag moest de E2 uit spelen tegen Jonathan in Zeist. Dit keer was het niet zo vroeg; om 10 uur vertrokken de jongens naar Zeist. Omdat Jonathan de kleedhokken aan het verbouwen was, had iedereen zijn tenue al aan. SVL moest wel wennen aan het late tijdstip en kon dus niet in de wedstrijd komen.

Door een wat ongelukkige actie kwam Jonathan op een 1-0 voorsprong. Tot de rust wist SVL, ondanks een paar mooi opgezette aanvallen en goede kansen, de stand niet gelijk te trekken. Na de rust was SVL er nog steeds niet met het koppie bij, daarvan profiteerde Jonathan en breidde de voorsprong uit tot 2-0. Hierna kreeg SVL kans op kans, maar de bal wilde er gewoon niet in. Voor sommige spelers liet een doelpunt wel erg lang op zich wachten. De bal ging een paar keer op de lat, op de paal, de keeper stond goed op zijn plaats of het schot ging net naast.

Uiteindelijk lukte het SVL wel, via Noa werd de achterstand verkleind tot één doelpunt 2-1. SVL ging er eindelijk weer in geloven en net voor het eindsignaal schoot Bart de bal vlijmscherp langs de keeper van Jonathan en bracht de stand op gelijke hoogte 2-2. Langbroek bleef druk uitoefenen maar met nog een paar minuten op de klok konden ze de gelijke stand niet in een winst omzetten.

Odijk voor de tweede keer binnen 8 dagen geklopt door SVL E2
20 oktober 2012

Afgelopen zaterdag speelde de E2 van SVL thuis tegen de E2 van Odijk voor de beker. Vorige week wonnen zij al van Odijk met 1-0 voor de competitie. Odijk was zeer gebrand op een revanche en door een misverstand in de verdediging kwamen ze dan ook op een 0-1 voorsprong, maar de jongens van de E2 speelden nu hun eigen spelletje en kwamen al gauw op gelijke hoogte door een super aanval.

Bart nam de bal mee over de middellijn en gaf hem langs de lijn op Elroy die de dal voor het doel gaf, Wesley speelde de bal op Noa die 1-1 scoorde. Toch wist Odijk zich weer te hervatten en scoorde 1-2. Het spelniveau lag dit keer een stuk hoger en de jongens deden hun uiterste best. Dit werd beloond met een afstandsschot van Elroy waarmee de stand op 2-2 kwam. Voor de rust wist Jordi de stand beheerst op een 3-2 voorsprong te brengen.

In de rust werd de jongens verteld dat ze best iets harder in de duels mochten zijn en dat deden ze dan ook direct. Een afstandsschot van Bas kon de keeper van Odijk nog net overtikken. Daarna scoorde Bart met zijn hoofd 4-2. SVL was niet meer te stoppen en liet zich niet meer van de bal zetten. Door een mooie aanval kon Noa de stand uitbreiden naar 5-2. Hierna kwam Odijk nog een keer gevaarlijk voor het doel en kon Bob de bal niet keren 5-3. Tot het eind kon SVL de wedstrijd rustig uitspelen en hielden ze de volle winst geheel verdiend in Langbroek.

SVL E2 - Odijk E2, 1-0
13 oktober 2012

Afgelopen zaterdag speelde de E2 thuis tegen Odijk E2. De wedstrijd begon zeer aftastend. Beide teams waren aanvallend en verdedigend zeer sterk. Odijk was fysiek wel wat sterker zodat de jongens van S.V.L. wel eens een overtreding moesten incasseren. Toch bleef S.V.L. goed voetballen. De goed meespelende keeper Lars kwam een paar keer uitlopen, zodat Odijk niet tot scoren kwam. Ook de Odijkse keeper had het nodige werk te verrichten. Tot de rust werd aan beide zijden niet gescoord.

S.V.L. hield zijn koppie er goed bij en brak een paar keer gevaarlijk door de verdediging heen. Na een schitterende aanval via Bart kwam de bal bij Bas die de bal op maat voor gaf en Noa de stand op 1-0 bracht. Hierna kreeg S.V.L. nog een mooie kans, maar de bal ging net naast. De verdediging van Langbroek met keeper Lars voorop, deed goed werk en kon de stand tot het eind op 1-0 houden. De drie zwaar bevochten punten bleven dus in Langbroek.
Volgende week treffen beide teams elkaar weer in een bekerduel.

DOVO E8 - SVL E2
6 oktober 2012

Afgelopen zaterdag mocht de E2 vroeg hun bed uit om aan te treden tegen DOVO E8. Na een regenachtige nacht ging de regen in de ochtend gestaag door. Om 7.30 uur was het verzamelen op het parkeerterrein van S.V.L. Voor vertrek was het wedstrijdsecretariaat van DOVO nog niet bereikbaar dus kon de wedstrijd bij aankomst in Veenendaal alsnog afgelast zijn. Ondanks de regen waren we toch blij dat we op het kunstgras mochten spelen en het dus door ging.

De wedstrijd begon wat stroef. Beide teams kwamen niet verder dan een paar doelkansen, maar de verdediging wist de score te voorkomen. Toch was het S.V.L. waar meer dreiging vanuit ging, zo kwam Langbroek door een schitterend afstandsschot van Bart op een 0-1 voorsprong. Hierna creëerde Sven ook nog een mooie kans, maar de bal wilde er niet in. Via een vrije trap van DOVO kwam de Veenendaalse club op gelijke hoogte 1-1. Door een goed genomen corner van S.V.L. ging de bal via een voet van de tegenstander over de doellijn, 1-2.

Hierna bleef het even stil, maar bleven beide teams goed overspelen. Bart bracht de stand op 1-3. Via een mooi opgezette aanval legde hij de bal achter de keeper van DOVO. Gelijk daarna kreeg hij de bal vanaf de middellijn weer aangespeeld en scoorde met een afstandsschot 1-4. Toen werd het nog spannend want via een corner van DOVO scoorden ze via een speler van S.V.L. 2-4. Met nog een paar minuten te spelen kwamen ze zelfs op een 3-4 stand. De E2 van S.V.L. hield het hoofd koel en kon de wedstrijd met de stand 3-4 uitspelen. Zo nam S.V.L. E2 de volledige drie (natte) punten mee naar Langbroek en behouden ze de eerste plaats in de competitie.

FC Driebergen E5 - SVL E2
22 september 2012

Afgelopen zaterdag speelde de E2 van SVL hun tweede competitiewedstrijd. We vertrokken om 8.00 uur al richting Driebergen. De jongens van de E2 hadden er veel zin in. De wedstrijd begon zeer rustig, aan beide kanten ontstonden wel wat kansen maar we kwamen niet tot scoren. Na tien minuten scoorde Bart van Lankeren de openingstreffer en bracht SVL op een 0-1 voorsprong.

Al kort daarna kwam SVL op een 0-2 voorsprong. Via een een-twee met Lars scoorde Bart de tweede treffer. Hierna kwam Driebergen in actie na een afgeslagen Langbroekse aanval scoorde Driebergen beheerst 1-2. Door een handsbal van SVL kreeg Driebergen een penalty, die beheerst ingeschoten werd 2-2. Net voor de rust kwam Driebergen zelfs op een 3-2 voorsprong.

Na de rust ging SVL gelijk in de aanval, maar de afgewerkte bal ging net naast. Door een afgeslagen aanval van Driebergen werd Bas van Rooijen aangespeeld en hij bracht SVL weer op gelijke hoogte 3-3. De wedstrijd liep tegen het einde en bleef spannend. Uiteindelijk bracht Wesley SVL weer op voorsprong 3-4 met nog een paar minuten te spelen. Ondanks dat de druk nu op de verdediging werd gezet, hield de achterhoede het hoofd koel en kon Bob zijn doel vrij van een tegengoal houden. Zo won SVL E2 hun tweede competitiewedstrijd met 3-4 en nam de volle winst mee naar Langbroek.

SVL E2 - Jonathan E6
15 september 2012

Zaterdag 15 september speelde de E2 hun eerste competitiewedstrijd thuis tegen Jonathan. Het team van SVL, wat vorig seizoen de F1 was, heeft er drie nieuwe teamgenoten bij: Noa van de Weert (komt vanuit de E1), Bart Boshuis (trainde vorig jaar al wel mee met de F2) en Bob van Kouwen (komt vanuit de F2). Twee teamgenoten zijn bij de F pupillen gebleven: Roan Smit en Daniël van de Woerdt.

De wedstrijd begon veelbelovend want Bart van Lankeren scoorde de openingstreffer al na een paar minuten. Helaas maakte Jonathan al gauw de gelijkmaker 1-1. Daarna kwam Jonathan onverdiend op een 1-2 voorsprong. Maar de pupillen van SVL lieten de moed niet zakken en na hard werken kwamen ze via Noa op 2-2 en door Bart van Lankeren zelfs op een 3-2 voorsprong. SVL bleef goed overspelen. Alleen na een afgeslagen aanval hadden ze moeite om met z’n allen de verdediging weer op te pakken. De zeer lange spits van Jonathan stond de gehele wedstrijd op een eilandje dicht bij keeper Lars. Met veel geluk pikte hij wel zijn doelpunten mee. Zo werd het 3-3 en zelfs 3-4 voor Jonathan. Het bleef wel heel spannend. Vijf minuten voor het eind trok Bart van Lankeren de stand weer gelijk naar een 4-4. Hierna kreeg SVL nog een paar kansen maar het was uiteindelijk Jonathan die het winnende doelpunt onverdiend scoorde. SVL kon de stand niet meer keren.

De E-pupillen hebben in deze wedstrijd laten zien dat zij wel degelijk in deze klasse thuis horen. Kom op jongens, schouders er onder en op naar volgende week.