Wedstrijdverslagen SVL C1 seizoen 2012/2013

SVL C1 dik verdiend punt tegen CDW
18 mei 2013

Op zaterdag 18 mei speelde de C1 van SVL de voor hen laatste competitiewedstrijd tegen CDW C2. Dat CDW een sterke ploeg heeft dat weet iedereen, ze stonden niet voor niets op de minste verliespunten van alle ploegen en speelden dus voor het kampioenschap.

SVL C1, na de winterstop in de 2e klasse ingedeeld, heeft een wisselend seizoen achter de rug. Winstpartijen tegen SVF, Driebergen en VVA werden afgewisseld met groot verlies tegen Amsvorde en verlies tegen De Bilt. Uiteraard moesten onze boys wennen aan het voetbal in de klasse hoger, maar dat hebben ze prima gedaan.

Dan deze wedstrijd om 9.00 uur uit bij CDW in Wijk bij Duurstede. In de 1e wedstrijd tegen CDW hadden we in de blessuretijd met 1-2 verloren. Dat was zuur, maar de tegenstander was voetballend in die wedstrijd sterker en dan blijft alleen de teleurstelling dat het in de blessuretijd beslist werd.

Nu dus volop kans om ons te revancheren tegen deze sterke tegenstander. Het belang van de wedstrijd was groot, vooral aan CDW kant en dit leverde al direct een gespannen sfeertje op en een wedstrijd op het scherpst van de snede. De SVL spelers waren gebrand op een goed resultaat en wilden gewoon laten zien mee te kunnen met de kampioenskandidaat in deze klasse. In deze partij waren Thomas en Joris afwezig. Omdat Edo er ook niet zou zijn hadden we Sascha van de meisjes C er ook bij gevraagd. Onze laatste man Edo was een weekendje weg, maar als een super teamspeler kwam hij samen met zijn vader naar Wijk bij Duurstede om de wedstrijd te voetballen. Dit gaf direct ook aan hoe de wedstrijd bij SVL leefde. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld, scorebord aan en ondanks het tijdstip had de entourage alles van een topper. Veel ouders van SVL hadden de lange trip naar Wijk gemaakt en kwamen onze jongens aanmoedigen.

Direct na de aftrap werd duidelijk dat de scheidsrechter het moeilijk zou krijgen. Er gebeurde heel veel, foute vlagsignalen, vasthoudende spelers etc etc. Kortom een wedstrijd die alles had van een burenstrijd. De kids zitten bij elkaar op school en kennen elkaar allemaal dus ook hier was de rivaliteit groot. Halverwege de 1e helft kwam CDW, die op dat moment het betere van het spel had, op 1-0. Een echt spitsendoelpunt van de sportiefste speler op het veld. Kevin draaide ineens weg van Dirk, onze voorstopper die het uitstekend deed, en de 1-0 was een feit. De 1e helft bleef CDW de betere ploeg en toen de bal uit een kluts op de paal bij SVL belandde, hadden we geluk dat de ruststand 1-0 bleef.

In de rust nog eens goed met de boys doorgenomen dat we het niet helemaal goed deden. Jeffrey en Tim moesten iets verder uit elkaar spelen. Het is ongelofelijk hoe die twee jongens constant 4 verdedigers van CDW bespeelden. Ronald, aanvallende middenvelder, verscheen steeds vaker voor het doel en er kwam een soort mentaliteit over SvL heen die liet weten dat er vandaag een goed resultaat aan zat te komen. Daar waar in de 1e helft Tom er af moest met benauwdheidsklachten, moest Sjoerd er na 8 minuten in 2e helft af met de naweeën van zijn week op kamp. Stijn kwam in de 1e helft voor Tom en na een moeizaam begin beet hij zich vast in de wedstrijd. Sascha kwam voor Sjoerd en speelde verdedigend op het middenveld. Hierdoor werd Ronald nog iets aanvallender en speelden we met 3 spitsen. Steeds vaker werd SVL gevaarlijk en we werden de betere ploeg. Alleen de op dat moment, dik verdiende gelijkmaker bleef nog uit. Het leek niet te lukken en als het wel lukte, werd er vastgehouden of een overtreding gemaakt. CDW kreeg het steeds moeilijker, maar de ploeg heeft erg weinig tegendoelpunten en had zich ten doel gesteld de 1-0 over de streep te brengen.

Het spel werd steeds grimmiger, de mensen langs de kant zaten ook vol emoties en zo ontstond er een waar voetbalgevecht. Een kwartier voor tijd moest Donny, de tot dan toe uitstekend spelende back eraf met knie problemen en hij werd vervangen door de niet geheel wedstrijdfit zijnde Berrie. Het was super dat Berrie 5 minuten voor tijd uit een cornerbal de 1-1 binnenkopte. Op dat moment dik en dik verdiend en met nog 5 minuten te spelen, wilde SVL zelfs voor de winst gaan. Jammer dat Ronald, na een overtreding, net niet genoeg kracht had om de volle winst mee te nemen naar Langbroek. In de 1e helft een sterker CDW en in de 2e helft een hard werkend en op sommige momenten zelfs beter voetballend SVL. Na het laatste fluitsignaal was er grote teleurstelling bij CDW. Het kampioenschap was door dit puntverlies onbereikbaar en dat was moeilijk te verteren.

Tijdens de wedstrijd was er al een gespannen sfeer in het veld en langs de lijn. Dit zou eigenlijk niet moeten, maar een beetje spanning en strijd maakt het ook allemaal lekker levendig en dan gaat het ergens om. Het zou echter wel goed zijn als er, zeker na het laatste fluitsignaal, wat meer respect voor elkaar was. Dat dit er vandaag niet was, is niet de fout van CDW of van SVL, maar is de fout van iedereen bij elkaar. Het zou mooi zijn als we dit de volgende keer wel op kunnen brengen. En dan moet de uitslag niet uitmaken, als er afgefloten is dan betekent dit einde van de wedstrijd. Gelukkig waren er ook spelers die wel na afloop nog een praatje met elkaar maakten. Al met al kunnen wij als SVL-ers trots zijn op de jongens en kunnen we constateren dat ze een behoorlijke groei hebben gemaakt in de 2e klasse. Jammer dat we de 1e helft van het seizoen daar niet in gespeeld hebben, dan waren we zeker nog verder geweest.

Op dit moment werk ik aan een samenvatting van het hele seizoen. Voor nu is er vooral trots dat we hebben laten zien dat ook de C van SVL, waar we niet kunnen selecteren en iedereen lekker mee kan voetballen, zich kan meten met diverse clubs waar men wel spelers kan kiezen uit wel 4 of 5 C teams. Dat is een compliment voor de hele groep, het is dan ook een heerlijke groep om mee te werken.

Een trotse leider,

Jan

SVL C1 verslaat FC Driebergen C5 met enorme cijfers
29 september 2012

Het was een oneerlijke strijd zaterdag 29-09-2012. De wedstrijd begon om 12.00 uur op ons mooie Sportpark en binnen het kwartier was de wedstrijd gespeeld.

Scherp en gebrand om de nederlaag van vorige week goed te maken, werd er aan de wedstrijd begonnen. In de 1e minuut kon een voorzet van Jeremy niet afgerond worden, in de 3e minuut verscheen Ronald alleen voor de keeper na een prachtige pass van Sjoerd. Ook dit werd nog geen doelpunt. Maar een minuut later zorgde Bob, na een pass van Jeffrey en even daarvoor goed doorzetten van Joris, voor een prima doelpunt. Toen Almar, onze keeper, met een prachtige reflex de 1-1 voorkwam, wist hij ook nog niet dat dit zijn enige keeperswerk van deze middag was. Het ging allemaal heel snel de 2-0 en de 3-0 kwamen ook nog binnen het kwartier op het scorebord. Sjoerd maakte de 2e na een prima actie van Stijn en het was Bob die de 3-0 maakte toen hij heel goed oplette in de 16 meter.

SVL was los en de score zou snel oplopen. In de 20e minuut zorgde Jeffrey voor de 4-0 na een actie die eerst nog gestopt werd door de keeper maar in tweede instantie toch een goal opleverde. De 5-0 werd gemaakt door Tim na een voorzet van Jeffrey en de 6-0, ook nog voor rust door Ronald. SVL was dus scherp en goed begonnen aan deze wedstrijd. Wellicht geholpen door het feit dat de punten van de eerste wedstrijd af zijn genomen. Seastum heeft zich terug getrokken en dus staan we nog op nul punten.

Zo mogelijk nog scherper dan de 1e helft werd er begonnen aan het 2e gedeelte van de wedstrijd. Joris, die heel graag voorin speelt, maar het in de verdediging ook prima doet, werd in de spits gezet. We speelden voor rust nog 4-3-3 maar na rust hebben we dit veranderd in 3-4-3. Nog aanvallender dus en achterin 1 tegen 1. In de 2e minuut na rust scoorde Joris de 7-0. Even later een prachtige knal van Sjoerd net over en Ronald alleen voor de keeper net over. Na een prachtige 1-2 met Joris was het Ronald die 8-0 maakte. Uit een corner van Tim legde Jeffrey de bal af op Sjoerd die 9-0 aantekende en SVL was vastbesloten om door te gaan. Toen de keeper verkeerd uittrapte tikte Joris nummer 10 binnen en Tim maakte na weer goed werk van Joris de 11-0. Joris zelf tikte een corner van Jeffrey binnen 12-0. De 13-0 was een speciale, want we kregen een penalty. Onze keeper Almar die tot dan toe nauwelijks een bal gehad had, maakte de penalty beheerst. Even later weer een penalty en deze keer scoorde Stijn 14-0. De 15-0 kwam weer op naam van Joris, Tim de 16-0 en Donny, in de 2e helft naar de voorhoede gezet, scoorde de 17-0 nadat hij al wat langer op zoek was naar zijn doelpunt. Ronald maakte de laatste 18-0 na weer een goede voorzet van Tim.

Het klinkt misschien gek maar leuk was het niet en hier leer je ook niet veel van. Je mag het niet zeggen maar je kunt eigenlijk beter, zoals vorige week, met 3-1 verliezen dan dit. Grote complimenten voor het team dat we steeds zijn blijven voetballen en samenspelen, dat is heel positief.

Opstelling SVL: Almar, Edo, Joris, Jeremy, Stijn, Sjoerd, Donny, Jeffrey, Ronald (Tim), Tom en Bob. Afwezig deze zaterdag: Thomas, Dirk en Dirk.

Zaterdag 6 oktober speelt de C1 uit bij Odijk C3 om 12.00 uur.

SVL C1 verliest onverdiend bij VVA
22 september 2012

Op zaterdag 22 september moest de C1 van SVL op bezoek bij VVA uit Achterberg. Beide ploegen hadden de 1e wedstrijd heel dik gewonnen dus dit zou een echte krachtmeting worden, zodat we kunnen zien waar SVL nu staat.

Zonder de aanvoerder Ronald, die een weekendje weg was, begon de C1 sterk aan de wedstrijd. In een 4-4-2 opstelling met wat mensen op andere posities dan gewend, kwamen we na een kwartiertje 1-0 achter. Een onoplettendheidje in de verdediging en plots dook er een speler van VVA tussen. Jammer en onnodig, de koppies gingen niet naar beneden en we gingen eigenlijk steeds beter voetballen. Jammer en zelfs een beetje frustrerend was het dan ook dat vlak voor rust de 2-0 viel.

In de rust even alles goed met elkaar doorgenomen en we gingen wat risico nemen. Een middenvelder minder en een aanvaller erbij en we speelden in een 4-3-3 systeem. Vanaf de eerste minuut na rust werd VVA terug gedrongen en het was wachten op een SVL goal. Lat, paal en net naast gingen vooraf aan onze 1e goal. Sjoerd (toch niet de grootste in het veld) kopte een corner van Tim binnen en de 2-1 stond op het bord. Het jagen was op de gelijkmaker, maar het lukte jammer genoeg niet. Dat het vlak voor tijd nog 3-1 werd uit een counter was alleen voor de statistieken.

Een goede wedstrijd met lekkere combinaties, alleen vandaag helaas geen punten. Hier leer je van en het was zeker een wedstrijd. Beter dan die 14-1 van vorige week.

Op 29 september speelt de C1 thuis tegen FC Driebergen.

SVL C1 wint 1e competitiewedstrijd heel ruim
15 september 2012

Zaterdag 15 september om 12.00 uur trapte de C1 van SVL af om de wedstrijd tegen de C6 van Seastum te beginnen. Er was niemand die kon bedenken dat binnen 5 minuten Seastum ook zou moeten aftrappen en wel 2 maal.
Dit betekende dat SVL heel sterk uit de startblokken kwam en Seastum geen seconde de tijd gaf om te voetballen. Het was Ronald die al na 2 minuten de 1-0 op het scorebord zette, nadat Stijn de mogelijkheid onbenut liet. Een dikke minuut later een enorme knal van Joris, uit een vrije trap van zo’n 20 meter vol op de lat. In de 5e minuut een prima 1-2 van Stijn en Tim die nu werd afgerond door Stijn en dus heel snel 2-0. Natuurlijk hielp het mee dat Seastum niet compleet was en maar met 10 man aan de start verscheen, maar de drive waarmee SVL speelde was enorm.

Na een prachtige pas van Tim scoorde Ronald de 3-0 en Stijn kopte in de 12e minuut de 4-0 binnen na een prima voorzet van Bob. SVL ging gewoon door en met een mooie knal van Sjoerd kwam de 5-0 stand op het bord. SVL ging maar door en Tim was zijn tegenstanders consequent de baas, weer een voorzet van hem en Stijn tikte zijn derde en de 6-0 binnen. Het was nog lang niet gedaan in de eerste helft, een kopbal van Sjoerd na weer een voorzet van Tim en een droge knal van Jeremy zorgden voor 7 en 8-0. Het was Bob die heel attent reageerde op een slordigheidje in de verdediging van Seastum en zo werd het 9-0 en de laatste goal voor de rust werd gemaakt door Tom. Wat een weelde, een ruststand van 10-0 en op het scorebord stond 0-0 want dubbele cijfers daar had niemand bij SVL op gerekend.

Het is nog erg zoeken hoe we willen gaan spelen met de C1. De bekerwedstrijden waren geen groot succes, maar wat er nu gebeurt in de eerste competitiewedstrijd is natuurlijk een enorme opsteker. De luxe dat je iedereen kan wisselen en iedereen dus aan voetballen toekomt, is ook super voor die jongens.

Over de 2e helft kunnen we heel kort zijn. Het beste was er uiteraard af, de scherpte was weg en de wedstrijd was gespeeld. Een knal van Jeremy en dus 11-0 is nog wel het vermelden waard. Daarna wat onoplettendheid in de verdediging, iedereen wilde naar voren, met de 11-1 als gevolg. Na een mooie voorzet van Jeffrey scoort Dirk J V de 12-1, Jeffrey besluit een mooie solo met een knappe goal en tikt ook nog een voorzet van Dirk binnen. Einduitslag, ja u leest het goed, 14-1.

Na deze wedstrijd weten we uiteraard nog niet waar we staan met deze jonge ploeg. We spelen bijna allemaal voor het eerst in de C en zullen nog zeker een hoop moeilijke wedstrijden krijgen. De eerste hebben we erop zitten en deze punten nemen ze ons niet meer af. Volgende week speelt de C1 uit tegen VVA C1 in Achterberg. Ook VVA heeft een hele grote score neergezet in de eerste wedstrijd. (14-0 tegen FC Driebergen) en dus verwachten we volgende week een goede tegenstander. Eerst nog even genieten van deze enorme overwinning.

Opstelling SVL C1: Almar, Donny, Dirk, Edo (Thomas), Joris, Sjoerd, Ronald (Tom), Bob, Jeremy, Stijn (Dirk JV) en Tim (Jeffrey).