Wedstrijdverslagen SVL 4 seizoen 2012/2013

FZO 3 - SVL 4
2 maart 2013

Eindelijk was het zover na 3 maanden winterstop gehad te hebben, mochten de jongens weer het veld op en wat voor 1. Warm lopen op veld 1 en spelen op veld 2, wat er echt niet uit zag. Vooraf waren er een hoop wijzigingen. Hans Koster was al 3 weken ziek (maar was aanwezig), Erik Marchal ziek, de vaste coach Sander v Rooijen was afwezig omdat hij voetbal wou kijken ergens in Duitsland en vaste grens Peter Quint was er niet omdat hij moest klussen. De woorden van de coach Matthijs van Veenendaal waren duidelijk: wie niet hier zijn, zijn amateurs. Naar een lekkere warming-up, wat er goed uit zag, mocht SVL aan de aftrap beginnen, want aanvoerder André van Mourik kwam persoonlijk vertellen dat hij de toss had gewonnen en het 1ste punt al binnen was.

Aftrap half 2. SVL begon aanvallend en hield FZO aardig onder druk waar geen kansen uit kwamen. Toch was er in de 5de minuut een cornerbal die door Jasper v Doorn werd genomen. Hij probeerde de bal op de 11 meter te leggen, maar raakte hem zo verkeerd waar deze keeper van FZO zich in verslikte en de bal onder zich door zag gaan, 1-0 op het scorebord. In de wedstrijd die verder volgende was er weinig te beleven tot Pieter van Doorn een mooie pass gaf, maar hier werd buitenspel gegeven voor André van Mourik en Jasper van Doorn. Daarna was het FZO dat er zowaar een keer uit kwam, omdat de verdediging van SVL stond te slapen, maar onze doelman Bert Hoogland stond op zijn plaats en redde uitstekend. Daarna was het weer SVL dat zwak speelde, maar toch het voortouw nam en naar goed storend werk was het de keeper die precies bij Felix Hees de bal in de voeten schoof. Hij aarzelde niet en schoot vanaf 20 meter prachtig de 2-0 binnen. Gelijk na de aftrap had SVL weer het initiatief en opnieuw was er een afstandschot, nu van botje (jr), maar deze werd verwerkt door de doelman. Veder viel er in deze eerste helft weinig te beleven tot de 45ste minuut. Een mislukte pass van Sander van Dijk belandde bij Chris Messi, deze haalde de achter lijn, gaf een zuivere voorzet waar André van Mourik alleen maar tegenaan hoefde te lopen en het was 3-0.

2de helft. Matthijs van Veenendaal had de volgende wissels ingebracht: Mike Overvest, O Sullivan, JW Aalbertsen. Eruit gingen André, Felix en Jorrit. De aanvoerdersband werd overgedragen aan Gerhard Coenen die hier wel raad mee wist, wat een uitstraling had hij in de tweede helft. De wedstrijd was nog geen 2 minuten bezig of de wissels maakten het verschil. Het was JW Aalbertsen die een geweldige pass gaf op O Sullivan die zeker 9 kilo is afgevallen (3 kilo aan de linkerkant en 6 aan de rechter, kijk naar zijn hoofd en haar), maar wel de 4-0 binnen schoof. Hierop was ik nog aan het schrijven waarop het gelijk 5-0 werd op een afvallende bal die botje (jr) binnenkant paal binnen schot. 70ste minuut SVL krijgt een corner bal deze werd genomen door JW Aalbertsen en met een mooie halve omhaal werd deze in de touwen gewerkt door Jasper van Doorn. Dan gaan we naar de 75ste minuut. Hier ging een aanval over rechts vooraf, Sander gaf de bal op O Sullivan deze was wel weer aan het draaien (dj O SUL), maar zag toch een vrije man staan geheten CHRIS MESSI WETERMANS. Hij schoot de bal vanaf 18 meter met een streep tegen de touwen, dit betekende 7-0. Hierna was het spel, dat al niet al te goed was, eruit. Dat werd afgestraft door FZO dat zelf niet scoorde, maar Gerhard voor hen deed. Bert was hier kansloos op: 7-1, weer de nul niet helaas. Bij de aftrap na de 7-1 trok SVL nog 1 keer aan en na verkeerd uitverdedigen was het Davey Hazendonk die er 1 maakte en tevens ook de eindstand op het bord maakte.

Pieter van Doorn: 6 onzichtbaar stond niet op zijn plek
Felix Hees: (man van de wedstrijd nog beter dan een kilo kaas wel lekker)

3 november 2012

Op een regenachtige zaterdag moest SVL het opnemen tegen de jonkies van Woudenberg. Zo, dat was de eerste zin. SVL moest het deze wedstrijd doen zonder Andre.v.Mourik die een bedrijfsuitje had. Persoonlijk zal ik zeggen, eerst voetballen en dan feest. Ook was Sander.v.Dijk de eerste helft niet aanwezig. Hij had een betere reden, want zijn zoon Mika moest afzwemmen. Ook Hans Koster was terug uit Cuba, maar sloeg deze wedstrijd helemaal over. Jetlag denk ik. Net op het moment dat de jongens van SVL zich wilden omkleden, hoorden we coach S.v.Rooyen zeggen tegen andere coach M.v.Veenendaal: heb jij de shirts??????? Nee, maar deze ging als een speer naar de Kleinjagersteinstraat om te kijken of deze nog bij de wasjuffrouw waren maar tevergeefs. Terug op het sportpark bleken deze in kleedkamer 8 te liggen.

Snel omkleden en een goede warming-up was wel nodig. Bij de warming-up viel het op dat Chris Wetemans wel eens de man van de wedstrijd kon worden, wat was hij fanatiek (zo goed S.V.D). De wedstrijd stond onder leiding van de Hr. Elkabir, deze had denken we zijn klok niet goed staan, want de wedstrijd begon 8 minuten later. De coaches begonnen met botje jr en Robin Grootveld op de bank. De wedstrijd begon lekker en de beide teams waren aan elkaar gewaagd. In de 3de minuut was het Walter.v.Doorn die Mike Overvest wegstuurde, maar deze strandde op de keepert, wat een hoekschop tot gevolg had. Hier kwam verder geen gevaar uit. In de 7de minuut was het Woudenberg dat er voor het eerst uit kwam, maar hiervoor hoefde Alex.v.Os zijn handen niet te strekken, de bal ging 2 meter naast. Excuseert u mij voor de minuten, maar kan ook de 10de of 11de minuut zijn geweest. Een niet al te slechte pass van O Sullivan op Chris, deze was jammer genoeg net iets te hard en deze schoot naast helaas.

Daarna was het weer SVL dat de aanval zocht. Nu was het Pieter.v.Doorn die Eric wegstuurde, maar ook deze stuitte op de keepert die het niet slecht deed. Daarna was het weer SVL, een aanval over rechts die terecht kwam bij Pieter.v.Doorn, maar zijn schot werd weer gekeerd door de doelman. SVL bleef doorzetten om zo snel mogelijk te scoren. Nu was het Chris die O Sullivan de diepte in stuurde, deze probeerde met een stiftbal de keepert te passeren, maar deze bleef staan en plukte de bal uit het luchtje. Opnieuw was het O Sullivan die diep werd gestuurd door Bert Hoogland, opnieuw probeerde deze het met een stift, maar weer lukte het niet, nu naast. Daarna was het Woudenberg dat er nu uit kwam, maar Alex stond op zijn post en klemde deze bal. Wat we u nu gaan vertellen is oud, maar vlaggetjesdag bestaat en er zijn mensen die daarin geloven. O Sullivan startte zeker van 2 meter van eigen helft, ging op het doel af, beheerst scoorde hij de terechte 1-0 maar de grens bleef op apel met de vlag omhoog staan en scheids El kabhir keurde het doelpunt af. Nog geen 2 minuten later was het Woudenberg dat in de aanval was. Dit werd toch nog goed gecorrigeerd tot Gerhard Coenen een verkeerde terugspeelbal gaf op Alex. Hier zat een speler van Woudenberg tussen, maar deze speelde de bal op degene die voor hem stond dat was in ieder geval zeker buitenspel en dat zag Peter natuurlijk ook, goed gevlagd Q. Voor de neutrale toeschouwer die hier aanwezig was, was het de eerste helft zeker om aan te zien. Alleen vaste supporter Marco van Kooten vond blijkbaar het 1ste belangrijker.

2de helft. Robin Grootveld kwam in het veld voor Eric en Botje jr. voor Gerhard die niet in de wedstrijd zat en een terechte wissel kreeg. De 2de helft was nog maar 2 minuten oud of het was Felix die O Sullivan wegstuurde, maar deze faalde voor de 3de keer op de keepert. Daarna was het Woudenberg dat feller werd en hun 1ste kans werd dan ook goed gekeurd door Alex. Niet veel later was het Felix die opnieuw O Sullivan wegstuurde, maar nu wel de 1-0 maakte. Ondanks protest van de tegenstander. SVL was in deze fase weer een stukje beter en het was weer Felix die de bal op de 16 legde, maar Pieter.v.Doorn maaide volledig mis. Weet het, O Sullivan word vaak genoemd, maar nu in een slechte aanloop voor hem dachten we het schoot bij hem in zijn hamstring en dat kan pijnlijk zijn. Gelukkig was Sander.v. Dijk er nog om hem te kunnen vervangen.

SVL bleef op zoek naar de volle winst, maar steeds het laatste ging mis. In de 70ste minuut was het onze sprintpaard Jorrit die de bal had en heel rustig bleef en de bal op Chris gaf, maar deze schoot helaas naast of ging ie over, is positief bedoeld maar het scorebord bleef op 1-0. In de 75ste minuut moest er opnieuw een wissel plaatsvinden bij SVL. Gerhard kon of had geen zin meer of O Sullivan moest door Jorrit vervangen worden die het ook in ze hamstring had. Lourdes water zou het echt bestaan, want O Sullivan ging weer of was het de GROTE GOD. Daarna in de laatste 10 minuten werd het echt spannend. Kansen over en weer en de 1-1 bleef in de lucht hangen. En toen was het moment zover. Waar SVL 75 minuten beter is geweest, valt er in de 85ste minuut een tegengoal 1-1. Over de gehele wedstrijd gezien was het SVL dat in mijn ogen meer verdiende dan nu 1 punt. Op naar volgende week en dan 3 punten. Enne de man van deze wedstrijd: CHRIS WETEMANS.

Odysseus 91 7 - SVL4
27 oktober 2012

Op een mooie maar koude herfstdag mocht SVL aantreden tegen Odysseus uit Utrecht. Odysseus begon met nr.9 de praatjesmaker van het team en Mario in de basis. Ook coaches Sander v Rooyen en Matthijs v Veenendaal hadden wijzigingen ten opzichte van vorige week. Alex v Os nam in het doel de plek over van Robin Grootveld en O Sullivan was niet van de partij. De wissels bij SVL waren Andre v Mourik, Bert Hoogland en Peter de vieux Quint. SVL mocht aantreden op de groene grasmat om 3 uur.

In de 3de minuut was er een prachtige pass van Eric (Peer) op Jasper v Doorn maar die schoot helemaal mis (zou dat komen omdat hij misschien zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken volgens JASPER zelf of zijn er die avond ervoor jongens geweest om te dominoën) des al niet te min kans was verkeken. In de 5de minuut was het Felix Hees die een hoekschop nam maar deze werd net over gekopt door Mike Overvest helaas. Opeens zagen de eksterogen op de bank een klein incident net als vorige week was Chris Wetenmans de gebeten hond niet zo onschuldig Chris wij zien alles. In de 15de minuut was er voor het eerst een counter van Odysseus waar de spits werd neergelegd in de 16. Een penalty was denk ik op zijn plaats geweest, maar daar waren de meningen over verdeeld. Ook de goed leidende leidsman zag hier niks in.

Verder viel er in de eerste minuten weinig te beleven. We hoorden op de bank dat Peer niet in zijn doen was, omdat hij nog geen enkele overtreding had gemaakt of ruzie had gemaakt. Daar gaat je imago. Daar opeens in de 25ste minuut was er een mooie aanval van SVL, Jorrit gaf een mooie steek pass op Peer die daarna de keeper voorbij ging en beheerst scoorde.

Niet veel later kwam er een vrij trap voor SVL die genomen werd door Peer (je naam wordt best vaak genoemd jongen). Deze goed genomen vrije trap werd ingekopt door Felix Hees of was het stiekem een eigen doelpunt. Maakt niet uit 2-0 was terecht. Niet veel later was het botje JR die een uitstekende pass gaf op weer Peer die gaf de bal keurig mee aan Jorrit die deze netjes en beheerst afrondde 3-0. Na plusminus 35 minuten werd Chris gewisseld voor Andre. Chris had te veel last van een soort van buikgriepje. Sterkte jongen, hoop dat het snel over gaat. In de 40ste minuut was het Felix die opnieuw het paard van SVL (Jorrit) wegstuurde en hij bepaalde met zijn 2de doelpunt van de dag de 4-0 ruststand.

Na een pauze waar de thee werd gebracht door de koffiedames van Odysseus op het veld (de kleedkamer was iets te ver lopen) werden er wissels gedaan. Bij Odysseus kwam Louitje in het veld wie kent hem niet. Bij SVL kwam Peter in het veld voor Sander v Dijk die deze wedstrijd niet eens gepoort werd, knap hoor. U denkt Peter in het veld? Ja, wij ook. Ik denk dat hij het aandurfde, omdat we dicht bij het UMC zaten. Ook Bert kwam in actie, nota bene in de spits. Zullen zien wat het brengt.

Over de tweede helft kan ik eigenlijk niet veel vertellen. Het was het aanzien niet waard, maar schrijven toch een paar puntjes op. Mario gaf een bal op Louitje en die gaf een bal op Mario (zijn de spelers van Odysseus) knap staaltje werk in de 70ste minuut. Ja, echt waar, in de rest van de tijd gebeurde er niks. Was het Pieter die Andre hoog aanspeelde, deze nam vervolgens de bal op de borst aan, ging voorbij de keeper en schoof zo de 5-0 binnen. In de 90ste minuut was het Jasper die 3x op de keeper stuitte en toch maar besloot de bal op spits Bert te geven die zijn 89ste goal voor SVL maakte in zijn jonge carrière.

Tot slot hadden we wel een paar primeurs. Gerhard (Geco) speelde de hele wedstrijd, net als Peer die de hele 90 minuten vol hield. Ook werd er voor het eerst de nul gehouden (kwam dat door Alex, geen idee) en jullie staan op plaats 1. Gefeliciteerd jongens en tot volgende week, dan is Woudenberg de tegenstander op sportcomplex Oranjehof om half 3. Kaarten zijn nog beschikbaar.

Bekerwedstrijd SVL4 - IJFC 7
20 oktober 2012

Coach SJ v Rooijen en M v Veenendaal begonnen de wedstrijd met Felix Hees, Gerard Coenen, Ossulivan en Wally vd Plas [v doorn] op de bank. Ook de vaste grens Peter Q zat netjes op de bank (niet steeds natuurlijk, want zoals gewoonlijk luisterde hij weer niet).

Om 14.30 trapte IJFC af. En toen kreeg SVL de bal en was er een aanval. Andre v Mourik gaf een pass op JW Aalbertsen maar die miste. En toen was Erik Marchal (op meisjesschoenen) aan de bal en gaf een pass maar die werd gemist. En toen maakte Sander v Dijk een hele domme overtreding (dom hoor). Toen miste IJFC een kans. En toen...hoe hij het deed was een raadsel...maar BERT HOOGLAND speelde naar eigen zeggen een aardig stukje kunstwerk om 3 man van IJFC op het verkeerde been te zetten. Goed gedaan boezelaar!!!! Een artistiek kunstje.

En toen kwam de trouwe supporter Marco v Kooten nog even zijn aanwezigheid melden maar dat roken we al wel toen hij het terrein op kwam lopen, want hij rook nog naar de drank van die week ervoor op het Oktoberfest!! En toen was er weer een schot van IJFC maar die miste weer. En toen was er een vieze overtreding op JW Aalbertsen. Na de vrije trap die op niks uitgelopen was, was er een slechte aanval van IJFC. Maar toen was er een goede pass op Pieter v Doorn, maar die bal werd door de keeper van IJFC gestopt. En toen waren we afgeleid door SVL 5 waar Sjaak Reedijk de fout in ging. Terug bij onze wedstrijd scoorde IJFC de 0-1. En toen werd de sfeer grimmiger. En toen kwam er een klein opstootje. Geen kickbokswedstrijd ofzo hoor. En toen was er nog een overtreding op Chris Wetemans en volgde er een vrije trap. En toen een schot van Mike Overvest, maar de keeper duwde met zijn vingertopjes de bal over het doel. En toen was er nog een schot van de rose schoentjesman, maar ook deze ging over.

Peer ging wisselen en onze Wally kwam in het veld. En toen was er een schot van Pieter v Doorn, maar deze ging over. Ik blijf zeggen: trainers train op de bal drukken!!! of train niet. Toen was SVL weer in balbezit met een hele mooie actie van JW, maar helaas net naast. En toen was er weer een opstootje, maar nu met een rode kaart voor IJFC, want hij trapte na. Zo, nu was het wel ff theetijd, want iedereen was heet gebakerd dus RUST.

De tweede helft begon en er was gewisseld. Mike, Chris en Jorrit eruit en Gerard, Felix en Ossulivan erin. En toen ik nog maar net aan het schrijven was, scoorde Wally 1-1 met zijn hoofd met een voorzetje van Botje junior. En toen werd het zomaar 2-1 met een puntertje van Ossulivan. En toen moesten wij heel hard juichen, want we stonden voor...YEH YEH!!

Pieter kreeg kramp maar hij ging door. En toen kreeg Wally de bal en gaf een voorzet op JW en die scoorde de 3-1 en toen moesten we weer hard juichen. En toen was het Andre die een pass gaf aan Ossulivan en die ronde beheerst af en maakte de 4-1. En toen was het Pieter die het ook probeerde, maar helaas overschoot. En toen werd er gewisseld. Bert eruit en Mike erin. En toen waren er nog 2 wissels. En toen was er een actie van JW die op de keeper stuite. En toen was er een schot van Chris maar weer stond de keeper van IJFC in de weg, maar JW was er als de kippen bij en scoorde 5-1.

En toen werden we weer afgeleid door SVL 5 door Sjaak Reedijk alias Joop Hiele die een penalty stopte. Terug bij SVL 4. Sander maakte nog een loopactie door op de keeper af te gaan, maar helaas hij stuitte op de keeper. En toen zeiden wij in de dug-out wat een wonder he van Sander. En toen was het tijd en zei de scheidsrechter prieprieprie.
Supporters bedankt voor jullie belangstelling en hopelijk tot volgende week.