Nieuws afdeling voetbal 2012

Sander Pater en SVL verlengen contract met twee jaar
31 december 2012

Keeperstrainer Sander Pater blijft de komende twee jaar actief op Sportpark Oranjehof. Sander is met zijn vakmanschap en zijn beleving voor het keepersvak een belangrijke schakel in het succes van SVL. Sander heeft tevens al een aantal jeugdkeepers onder zijn hoede, die enorme sprongen maken in hun ontwikkeling. Met de twee jaar verlenging houden we de kwaliteit in huis, om zodoende de keepers naar een nog hoger plan te brengen.

Wij wensen Sander hierbij veel plezier en succes.

Technische commissie.

 

Zaalvoetbaltoernooi SVL 1
24 december 2012

Op zaterdag 29 december wordt door v.v. ’t Vliegdorp in de Banninghal te Soesterberg het DIBONTWERP Zaalvoetbaltoernooi gehouden. In dit jaarlijks terugkerende regionale toernooi spelen 1e elftallen uit het veldvoetbal om de - inmiddels fel begeerde - wisseltrofee. De deelnemende teams komen dus uit de directe omgeving, waardoor veel partijen een derby gehalte hebben.

Naast organisator Vliegdorp en titelverdediger Elinkwijk komen ook: Cobu Boys, DOSC, Eemnes, FC Bunnik, FC De Bilt, FC Driebergen, FZO, Hercules, Patria, Quick Amersfoort, Rivierwijkers, SEC, SV Zeist en SVL. De teams worden verdeeld in 4 poules. De wedstrijden binnen 1 poule worden achter elkaar gespeeld. De eerste poule start om 12:00 uur. De 2 beste teams van iedere poule gaan verder naar de Finales die om 19:00 uur starten.

Na afloop is er nog een gezellig samenzijn met muzikale ondersteuning. Het toernooi is mede mogelijk door: Het Wapen van Soesterberg, Café de Gouden Leeuw, Jago van Ekris, Plus van Soest.

De toegang is gratis. Een aanrader. Zie voor meer informatie de folder van het toernooi.

Jeugd van SVL op bezoek bij FC Utrecht
17 december 2012

Zondag 16 december was de jeugd van SVL uitgenodigd om de wedstrijd FC Utrecht - Heerenveen bij te komen wonen. Een deel van de kaarten krijgen we van de FC en de rest wordt door SVL bijgelegd. Met een lange stoet auto’s reden we naar Utrecht voor de wedstrijd die begon om 12.30 uur. Thijs mocht zelfs voor deze wedstrijd ballenjongen zijn.
Daar waar voorgaande edities van ons bezoek aan FC Utrecht vaak in een troosteloze 0 - 0 eindigden, was het deze keer anders. In de tweede helft werd er maar liefst 4 keer gescoord, drie keer door de FC en één keer door Heerenveen. Waarop de Bunnik side aan Marco van Basten vroeg of hij zijn rotzooi mee wilde nemen. Al met al een hartverwarmende wedstrijd. Onze reporter ter plaatse zag echter wel twee heren van de technische staf van SVL B1 die er niet warm van werden. Op deze leeftijd is een dekentje dan ook onmisbaar.

 

Groeten van een SVL supporter

SVL en Jan Gaasbeek verlengen contract
14 december 2012

Donderdagavond zijn Jan Gaasbeek en de TC het eens geworden om het aflopende contract met 1 jaar te verlengen. SVL is zeer content en denkt met Jan Gaasbeek het ingezette groeiproces voort te kunnen zetten. Ook Jan is zeer te spreken over de huidige samenwerking, dus waren de beide partijen er snel uit.

Wij wensen Jan Gaasbeek veel succes en plezier met het huidige en komende seizoen bij SVL.

Bestuur en Technische Commissie SVL.

 
Jan Gaasbeek

Kanker is het woord wat op de velden niet thuishoort!!
7 december 2012

Naar aanleiding van het verhaal en mijn ervaring wat ik begin september met het woordgebruik kanker heb ingestuurd naar de site van Veensche Boys, is als een sneeuwbal door heel Nederland gegaan. Het woord kanker hoort in de volksmond niet voor te komen en al zeker niet op een voetbalveld waar alle leeftijdscategorieën rondlopen.

Voetbalclubs als een Feyenoord, Jodan Boys, Bruse Boys uit Bruinisse tot aan vv Leeuwarden hebben het stukje geplaatst. vvNSC heeft zelfs ter ondersteuning voor deze actie een bord op het hoofdveld geplaatst. Ook svHoevelaken kwam met een mooi gebaar om met alle spelers van de onderlinge wedstrijd met de B1, een bandje te dragen met Kanker verziekt je taal. Hiermee hopen alle clubs, net als ik, dat er begrip en respect komt voor de mensen die het woord kanker niet "zomaar" willen horen. Het doet pijn bij heel veel mensen en hopelijk begrijpen "de boosdoeners" dit nu.

Zoals een ieder inmiddels heeft vernomen heeft de KNVB de actie opgepakt en staat aankomend weekend het betaald voetbal in het teken van kanker. In samenwerking met het KWF en nu ook Sta op tegen kanker wordt er bij alle wedstrijden aandacht aan besteed. Ook volgende week woensdag, 28 november, is er een landelijke actie op tv te zien. Ik hoop dat aankomend weekend ook alle amateurclubs dit onderwerp onder de aandacht brengen. Ik had ook een mail naar Paul de Leeuw gestuurd met het verzoek om hier aandacht aan te besteden en inmiddels heb ik een mail ontvangen dat dit aanstaande zaterdag ook gaat gebeuren. Dus ik hoop dat iedereen dit voorbeeld oppakt.

Ik hoop dat een ieder die het woord kanker te pas en te onpas gebruiken, hiermee gaan beseffen wat kanker werkelijk inhoudt. Stop ermee!

Ik wil via deze weg alle clubs bedanken voor hun steun en ook de vele reacties die ik van mensen heb ontvangen. Zij hebben mij nog sterker gemaakt om deze actie voort te zetten.

Groeten, Annet Schuurman

Geen amateurvoetbal dit weekend
7 december 2012

De KNVB heeft dinsdagochtend onder meer na een goed gesprek met twee bestuursleden van SC Buitenboys tot een aantal maatregelen besloten, in vervolg op het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

  1. Alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor komend weekend worden afgelast.
  2. Voorafgaand aan alle wedstrijden betaald voetbal zal een minuut stilte in acht worden genomen.
  3. De teams en arbitrage in het betaald voetbal zullen komend weekend rouwbanden dragen.
  4. De algemene vergadering amateurvoetbal - die gepland stond voor aanstaande zaterdag - wordt tot nader order uitgesteld.

Voorzitter van het bestuur amateurvoetbal Bernard Fransen en directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars, die ook namens de KNVB bij Buitenboys waren vanochtend, zullen vanmiddag tijdens een persconferentie een toelichting geven op bovenstaande besluiten. Zij zullen aangeven hoe deze besluiten tot stand zijn gekomen.

Ook directeur betaald voetbal Bert van Oostveen laat weten geschokt te zijn door de gebeurtenissen "Het is onvoorstelbaar dat zoiets op een voetbalveld plaatsvindt. Dit zijn de vrijwilligers waar onze sport op bouwt, waar we niet zonder kunnen. Zonder respect, geen voetbal. Het is daarom dat we in het betaald voetbal ook stil willen staan bij deze verschrikkelijke situatie. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen."

De KNVB

Oliebollentoernooi
7 december 2012

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie wordt volgens de traditie het oliebollentoernooi georganiseerd. Dit toernooi is voor de A&B-jeugd en senioren, zowel dames als heren. De mix 7 tallen worden geformeerd door de organisatie, die volgens de traditie wordt gevormd door Johan M. en Barry van L.
Het toernooi start om 13:00. Wil je je aanmelden? Dat kan door je naam in te vullen op de deelnemerslijst in de kantine, lukt dit niet dan kan je ook een mail sturen naar Barry van Leeuwen. Na afloop staan natuurlijk de oliebollen klaar om de verloren calorieën weer aan te vullen. Tot ziens op de velden!

Interview met Niels Roeterd
7 december 2012

Voor een artikel in een blad van de Rabobank Kromme Rijnstreek heeft Niels Roeterd, keeper van de B1, een interview gegeven. Lees hier het interview.

Voorbeschouwing SVL - Roda'46
3 december 2012

Aanstaande zaterdag spelen de Langbroekers alweer een topper in de ongemeen spannende competitie in de 1ste klasse A. Het wordt onderhand een beetje eentonig, want we spelen weer tegen een ploeg die nu weer op de derde plaats vertoefd. Roda'46 is komende zaterdag de tegenstander, de ploeg uit Leusden is de afgelopen speelronde, ondanks het knappe gelijkspel van SVL tegen AVV Swift over
de ploeg van Jan Gaasbeek heen gegaan. De ploeg van trainer Jerry Cooke staat op een mooie derde plaats en heeft 20 punten. Knap, want Roda heeft de laatste acht wedstrijden niet meer verloren. Roda'46 een ploeg die lastig te verslaan is, vanuit een hechte verdediging proberen de Leusdenaren met rappe counters snel een doelpunt te maken om van daaruit rustig te wachten op de fouten van de tegenstander. Om zodoende met razend snelle aanvallers, Cedric Sangwa, Rick Twist en Marko Heneweer, hun favoriete spelletje te gaan spelen. Tevens beschikt trainer Jerry Cooke over een uitstekende keeper, Arne Heneweer, die afgelopen seizoen terugkeerde van DOVO.

Ook afgelopen zaterdag hebben de Leusdenaren een knappe overwinning op Zwaluwen'30 behaald. Het zal ook nu weer een hele tour gaan worden om de laatste wedstrijd voor de winter met een goed resultaat af te sluiten. Maar ook SVL haalde een goed resultaat tegen Swift, in barre winterse omstandigheden. Gelukkig vertoond de ploeg van Jan Gaasbeek de laatste 2 weken weer de bravoure en het goede spel, die het de eerste weken van de competitie liet zien. Ondanks nog een aantal geblesseerden die ook weer op de weg terug zijn, mogen we aanstaande zaterdag een fit en strijdlustig elftal terug zien, die vol voor de drie punten gaan, om zodoende met een positief gevoel de winterstop in te gaan. Aanvang 14.30 uur, Sportpark Oranjehof Langbroek.

Klusjesdag bij SVL
2 december 2012

Beste SVL-ers,
zaterdag 22 december is er weer een klussen ochtend. Voel je jezelf geroepen om te helpen, geef je dan op bij Johan Damen. Dit geldt voor zowel de voetbal als de BGT.
Er zijn zowel binnen als buiten verschillende dingen te doen. Heb je zelf nog iets waarvan je denkt dit kan dan gemaakt of gerepareerd worden, stuur dit dan ook door naar Johan.

Natuurlijk wordt er voor een versnapering gezorgd en als je zin hebt in de middag nog evt. een toernooitje gevoetbald. Tot de 22ste, om 9:00 uur koffie.

Voorbeschouwing AVV Swift - SVL
29 november 2012

Komende zaterdag staat alweer een topwedstrijd voor de deur, tegen de nummer 3 op de ranglijst. Voor SVL is het aanhaken of voorlopig afhaken, na drie verliespartijen op rij is het zaak om weer eens de punten naar Langbroek mee te nemen. AVV Swift was vorig seizoen de smaakmaker van de competitie, ze lieten geweldig voetbal zien, voor de neutrale toeschouwer was het smullen geblazen. Met aan het hoofd een nieuwe trainer David Vecht speelt de ploeg uit Amsterdam nog steeds verzorgd voetbal maar mist een echte afmaker. Het verlies van doelpuntenmachine Minne van Woersem weegt zwaarder dan vooraf gedacht.

De Amsterdammers moeten ook vol voor de drie punten gaan, want de doelstelling is kampioen worden of promoveren. De ambitie van Swift is uiteindelijk om in de topklasse te gaan acteren. Voor SVL was het tussendoortje de bekerwedstrijd tegen Fortius een welkome onderbreking, een gelegenheid om wat spelers rust te geven en te laten herstellen van hun blessures. Tevens was het voor Jan Gaasbeek een goede gelegenheid om wat jonge aanstormende talenten de mogelijkheid te geven hun voetbalkwaliteiten te tonen.

Een mooie wedstrijd beloofd het te worden, tussen twee ploegen die durven te voetballen. Aan het eind van de middag zullen we zien wie dat het beste heeft gedaan. Aanvang 14.30 uur.

Afsluiten accommodatie
16 november 2012

Aan alle Leden

Afsluiten Accommodatie
Vanaf heden is het niet meer toegestaan om buiten wedstrijd- en trainingstijden de sportvelden te betreden. Als er geen activiteiten meer zijn, zal de accommodatie volledig afgesloten worden.

Algemeen
Als vereniging zijn wij trots op onze accommodatie. Het ziet er allemaal geweldig uit en dat willen we graag ook zo houden. Dit geldt ook voor onze velden. Door de aanleg van een kunstgrasveld zijn we in staat hier nagenoeg het hele jaar op te voetballen en te trainen.
Met name het kunstgrasveld wordt ook op niet wedstrijd-/trainingstijden betreden door onbevoegden met alle gevolgen van dien. Het kunstgras wordt betreden met niet geschikt schoeisel en de mobiele doelen worden slepend, duwend of trekkend verplaatst. Hierdoor kan het kunstgras veel schade oplopen.

Kosten kunstgras
Het vervangen van een kunstgrasveld is een kostbare aangelegenheid. Bij normaal gebruik heeft een kunstgrasveld een levensduur van 10-15 jaar. De kosten voor het vervangen van het kunstgras wordt gezamenlijk gedragen door Gemeente en de Sport Stichting Langbroek.

Preventieve maatregelen
Als er geen preventieve maatregelen genomen worden ter voorkoming van onnodige slijtage of vroegtijdige vervanging van het kunstgras, zal de gemeente niet garant staan voor de bekostiging van een nieuw kunstgrasveld. Ook als vereniging zijn wij uiteraard niet is staat dit (vroegtijdig en volledig) te financieren.
Handhaving is alleen mogelijk als we de gehele accommodatie afsluiten. Dit klinkt allemaal heel streng en niet als SVL eigen. Maar het moet echt gebeuren om ons sportpark netjes en in goede staat te blijven behouden.

Afsluiting kunstgras/Accommodatie
Vanaf aanstaande zaterdag 17 november is het niet meer toegestaan om na de laatste wedstrijd op het kunstgras te voetballen en/of te spelen.
Spreek een ander er op aan als deze toch op het kunstgras komt. De verantwoordelijkheid voor handhaving en naleving van deze afspraak ligt bij ons allen.

Men is vrij om gebruik te maken van veld 2, echter niet in de doelgebieden.

Ook zal vanaf dit weekend de accommodatie op slot gaan. Alleen bevoegden hebben hierdoor toegang tot het sportcomplex.

Voetbal kooi
Het goede nieuws is, dat de voetbalkooi geopend is, waar uiteraard de hele dag gevoetbald en gespeeld kan worden.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur SVL afdeling voetbal

Verslag ledenvergadering
16 november 2012

De notulen van de ledenvergadering van 31 oktober 2012 SVL Voetbal zijn te downloaden. Oude notulen zijn ook te vinden op de pagina Organisatie & beleid op deze website.

Voorbeschouwing SVL - FC Breukelen
15 november 2012

SVL begroet aanstaande zaterdag de koploper FC Breukelen op sportpark Oranjehof. Beide clubs verloren in aanloop naar deze ontmoeting hun vorige wedstrijd. FC Breukelen ging onderuit tegen Zwaluwen 30 met 2-0 en met dezelfde cijfers ging SVL onderuit bij CSW.

De mannen van Jan Gaasbeek lijken na de prima start van de competitie, de goede vorm kwijt te zijn. Zaak om zo snel mogelijk weer een goede wedstrijd te spelen, zeker om aansluiting te houden met de bovenste plaatsen. Van onderschatting kan nu zeker geen sprake zijn, het moet juist de inspiratie zijn om weer een aansprekend resultaat te behalen tegen de koploper.
Maar dat zal een lastige opgave worden, want het team van trainer Willem Leushuis presteert uitstekend in deze jaargang. Met topspitsen Daniël Kops en Jacky Castelijns in huis, scoort de ploeg heel erg makkelijk. De ploeg uit Breukelen krijgt daarentegen veel tegendoelpunten te verwerken.

Beide clubs zullen de vorige nederlaag zo snel mogelijk proberen recht te zetten. Het beloofd een spannende wedstrijd te gaan worden. Aanvang 14.30 uur - Sportpark Oranjehof te Langbroek.

Erwtensoep in de voetbalkantine
15 november 2012

Aanstaande zaterdag zullen Joke en Ton Aalbertsen in samenwerking met de barcommissie erwtensoep verkopen. Joke en Ton hebben 30 liter gekookt en deze zal vanaf 16:30 uur verkocht worden. Per kop word € 0,50 gevraagd.

De barcommissie

Met SVL naar FC Utrecht
12 november 2012

Ook dit jaar heeft SVL weer kaarten ontvangen voor een wedstrijd van FC Utrecht. Nu is het voor de wedstrijd FC Utrecht - SC Heerenveen op zondag 16 december 2012 om 12:30 uur (vertrek om 10:30 uur). FC Utrecht heeft 30 kaarten beschikbaar gesteld. Gaan er meer jeugdleden mee dan wordt het restant beschikbaar gesteld door de Club van Honderd.
Heb je zin om mee te gaan geef je dan zo gauw mogelijk op bij je leider. Zie ook de flyer.

De jeugdcommissie.

SVL C1 bedankt de sponsors
11 november 2012

De C-junioren willen de sponsors bedanken voor het tenue, tassen, trainingspakken en de inloopshirts. Het tenue is gesponsord door G. v. d. Bos Grondwerken, de tassen door Attent - Imminkhuizen autobedrijf. De trainingspakken door Overvest en de inloopshirts door Freek Verhagen Metsel- en Renovatiebedrijf.

     

De foto’s zijn genomen door Jan van Kooten.

Nieuwe tassen voor SVL E2
11 november 2012

De E2 heeft nieuwe tassen gekregen van De Vreeden Service (DVS) uit Amersfoort. Dennis Smit van De Vreeden Service kwam de tassen nu officieel overhandigen aan de spelers.

Op de foto staan op de bovenste rij vlnr: Edwin Smit (leider), Dennis Smit (sponsor) met zoon Sam van De Vreeden Service, Elroy Smit, Bob van Kouwen, Sven Damen, Bart van Lankeren, Jordi van Ewijk en Mieke Damen (leider). Zittend vlnr: Wesley van de Hoef, Lars Telkamp, Bas van Rooyen, Noa van de Weerd en Bart Boshuis.

 

Voorbeschouwing CSW - SVL
8 november 2012

Na de deceptie van vorige week, verlies thuis tegen VV Eemdijk, wacht komende zaterdag de uitwedstrijd tegen CSW. De club uit Wilnis staat momenteel op een voorlaatste plaats op de ranglijst. Maar de plaats op de ranglijst zegt vaak niet alles. In punten staat CSW gelijk met de Merino's en wij weten hoe dat is afgelopen.

De ploeg van trainer Dennis Sluijk heeft een hele slechte start van de competitie achter de rug, maar is de laatste paar weken punten aan het sprokkelen. De ploeg herbergt een groot aantal hele goede voetballers, dus SVL zal zeker op moeten passen voor onderschatting. In de eerste klasse kun je het niet veroorloven om wedstrijden op 90% te spelen, je moet iedere wedstrijd spelen met 110% inzet, beleving en passie.

Als de spelers van Jan Gaasbeek dat weten op te brengen, dan is er zeker weer een goed resultaat te behalen om die prachtige positie in de top van de ranglijst te behouden.
Aanvang wedstrijd 14.30 uur. De bus vertrekt om 12.30 uur, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, opgeven in de kantine.

Nieuwe scorebordsponsors in de bloemen gezet
5 november 2012

SVL heeft het nieuw geïnstalleerde elektronisch scorebord kunnen verfraaien met een aantal nieuwe bordsponsors die door SVL zijn uitgenodigd voor een bloemetje om de samenwerking een aanzien te geven. Alle sponsoren hebben 2 borden geplaatst, zowel aan de binnenzijde als aan de wegzijde van het scorebord.
Klarenbeek Zonwering te Wijk bij Duurstede, www.klarenbeekzonwering.nl, Geco te Wijk bij Duurstede, www.geco.nl, en Jos Scholman Groen BV, www.josscholman.nl, worden door SVL hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan de vereniging en wij hopen op een succesvolle en langdurige samenwerking.

SVL Sponsorcommissie.


Piet van Doorn van Geco neemt de bloemen
van Wim Hoogland van SVL in ontvangst

Danny Klarenbeek van Klarenbeek Zonwering
te Wijk bij Duurstede is speciaal naar
Langbroek gekomen om de wedstrijd van het
1e bij te wonen en de bloemen in ontvangst te
nemen

Jan van Kippersluis van Jos Scholman Groen
BV en Piet van Doorn, ditmaal in de
hoedanigheid als sponsorcommissielid van
SVL, zijn vroeg opgestaan om de plaatsing van
de reclameborden vast te leggen

Kapsalon Haarstijl nieuwe reclamebord- en advertentiesponsor SVL
5 november 2012

Weer kan SVL een nieuwe sponsor verwelkomen. Kapsalon Haarstijl, www.uwkapsalon.nl, was al sponsor van materiaal voor een jeugdelftal, maar voegt daar nog een reclamebord en advertentie aan toe.

Wij danken Alina en Amanda voor hun bijdrage aan de club en wensen hun veel succes met het kapperswerk.

 
Aline krijgt de bloemen overhandigd, Amanda was helaas verhinderd

Sponsorcontract met Rabobank verlengd
4 november 2012

Ook voetbalvereniging SVL kan niet zonder sponsoren. Met ingang van dit seizoen heeft SVL het sponsorcontract met Rabobank Kromme Rijnstreek met drie jaar weten te verlengen. De Rabobank blijft een hoofdsponsor van de club, shirtssponsor van het F1-jeugdelftal en adopteert een jeugdtoernooi.

Gisteren stonden de club en de sponsor tijdens de wedstrijd SVL-Eemdijk hierbij stil. Rabobank directievoorzitter Jeroen de Heer woonde de wedstrijd bij. Rabobank was balsponsor en stelde prijzen beschikbaar voor een rad van avontuur, waarvan de opbrengst voor de clubkas is. De uitslag van de wedstrijd is 2-3 voor Eemdijk.

 
Frans Kloosterman, Tanja Korevaar (beide Rabobank Kromme Rijnstreek), Wim Hoogland (SVL), Jeroen de Heer (directievoorzitter Rabobank Kromme Rijnstreek), Gerhard Roeterd (SVL)

Voorbeschouwing SVL - VV Eemdijk
1 november 2012

Na de geweldige prestatie van de Langbroekers met de 0-5 winst bij VVZ'49, wacht nu weer de confrontatie tegen VV Eemdijk. Een oude bekende, want wie herinnert zich niet de promotiewedstrijd tegen de Bunschoters op het terrein van DOVO, die SVL verloor in de laatste minuten door 2 goals van good-old Gijs Bos. Toen waren de Langbroekers de technisch bovenliggende partij, echter door een tomeloze inzet en passie werd de tweestrijd in het voordeel van de Bunschoternaren beslecht. En die tomeloze inzet zullen ze ook nu weer tegen de nummer twee op de ranglijst ten uitvoer willen brengen.

Ook de laatste twee wedstrijden van de ploeg van trainer Cor van Garderen werden op strijdlust in het voordeel van VV Eemdijk beslist. De gevaarlijkste man aan de kant van Eemdijk is momenteel Mitchell van Friderici, de grote en sterke aanvaller die het de verdediging van de Langbroekers al jarenlang lastig maakt.
De ploeg uit Bunschoten herbergt veel voetballers uit Spakenburg en omgeving, wat dat betreft zijn de overeenkomsten met de club uit Langbroek groot, want ook met ongeveer hetzelfde aantal leden (ca. 250) speelt ook VV Eemdijk al een aantal jaren 1ste klasse.

Als de ploeg van Jan Gaasbeek de lijn van de laatste weken doortrekt, kan er zo maar weer een goed resultaat behaald worden, maar zoals we als vele Langbroek supporter inmiddels weten, is dat je nooit een makkelijke wedstrijd speelt tegen de ploeg uit Bunschoten. It ain't over till it's over, een beroemd Engels gezegde, en zeker van toepassing op de komende tegenstander van SVL.

Wedstrijd op sportpark de Oranjehof is zaterdag 3 november en begint om 14.30 uur.

Regelen scheidsrechters
1 november 2012

Geachte leden van SVL,

enkele weken geleden deed ik een oproep aan jullie om er over na te denken om ook eens een keer te fluiten, nou buiten de scheidsrechters die al regelmatig fluiten, reageerde er helemaal niemand.

Nou ben ik het leuren om scheidsrechters allang zat, maar na vandaag kunnen degene die ons al jaren laten barsten de pot op. Wim Bogerd, iemand die ondanks heel veel kritiek bijna elke zaterdag voor SVL zijn wedstrijd fluit, is ziek dus moet er een vervanger komen, na ongeveer 23 telefoontjes ben ik het helemaal zat, de ene smoes nog mooier dan de andere maar er wil niemand fluiten.
Ik probeer als laatste kans Rene Budding, ook Rene krijgt kritiek zat maar ondanks dat hij al voor de bond moet fluiten en zich rot moet haasten, fluit Rene voor ons de dames. Ik bedank Rene hiervoor, maar ik hoop dat iedereen beseft dat wij hem allemaal moeten bedanken. Maar ik val niemand meer lastig met de vraag om te fluiten, want ik ben het zat.

Ik wil wel even de mensen bedanken die ons wel willen fluiten. Henk Henzen, Wim Bogerd, Sjaak Reedijk, Wim Hoogland, Martin van Ziel, Saleb el Kibir en voor de jeugd nog enkele jeugdige fluitisten (ik ben vast wel iemand vergeten). Deze mensen zorgen ervoor dat wij elke zaterdag weer lekker kunnen voetballen en lopen zeiken (ik ook) op de scheids.

Ik vraag niemand meer om het toch nog te proberen, want zoals ik al zei ik ben het zat. Voor degene die het van mij gaat over nemen, ik ben 1 maal in de maand beschikbaar om te fluiten.

Groeten, Johan Mocking

SVL loot Fortius voor de 2de ronde van de beker
27 oktober 2012

Voor de tweede ronde van de districtsbeker heeft SVL geloot tegen Fortius zondag uit Amsterdam. Fortius is een ploeg welke uitkomt in de vierde klasse E west 1. In de eerste ronde werd AFC (2de klasse A) uit Amsterdam verslagen met 2 - 5. In de competitie staat het na zes wedstrijden op een 10de plaats met 6 punten en 11 doelpunten voor en 14 tegen.
De wedstrijd wordt op 24 november 2012 om 17:00 uur gespeeld op sportpark ‘De Oranjehof’. De overige wedstrijden:

Poule Thuis Uit Datum Tijd
1 Always Forward (zo) ? 25-nov 14:30
2 Wijk aan Zee (zo) Spirit’30 (zo) 25-nov 14:00
3 De Bilt (za) JSV Nieuwegein (za) 24-nov 15:00
4 VVA’71 (za) Hellas Sport (zo) 24-nov 17:00
5 RKAV Volendam (za) VIOS-W (zo) 24-nov 17:00
6 Zwanenburg (zo) Magreb’90 (zo) 25-nov 14:00
7 TOG (zo) CobuBoys (za) 24-nov 17:00
8 SVL (za) Fortius (zo) 24-nov 17:00
9 VSV (zo) Hollandia (zo) 29-nov 20:00
10 ADO’20 (2)(zo) Zuidvogels (za) 24-nov 17:00
11 SEW (zo) IJsselmeervogels (za) 27-nov 20:00
12 Hollandia (2)(zo) Kon. HFC (zo) 25-nov 11:30
13 Chabab (zo) Ajax (2)(za) 27-nov 20:00
14 DIO (zo) Wasmeer (zo) 29-nov 20:00
15 VVS’46 (zo) DEM (zo) 29-nov 20:00
16 RCH (zo) FC Breukelen (za) 27-nov 20:00
17 AFC (zo) GVVV (za) 27-nov 20:00
18 De Dijk (zo) HFC EDO (zo) 29-nov 20:00
19 JOS/Watergraafsmeer (zo) Zeist (zo) 25-nov 14:00
20 DVVA (za)/De Germaan (zo) De Zouaven (zo) n.n.b. n.n.b.
21 GVVV (2)(za) Brederodes (za) 24-nov 14:30
22 OSV (za) Alcmaria Vitrix (zo) 24-nov 17:00
23 SCH’44 (zo) ODIN’59 (za) 24-nov 17:00
24 AMVJ (za) NVC (zo) 27-nov 20:00
25 ZSGO/WMS (zo) AFC Quick 1890 (zo) 29-nov 20:00
26 Zilvermeeuwen (zo) ODIN’59 (2)(za) 27-nov 20:00
27 Argon (zo) De Vecht (za) 27-nov 20:00
28 Swift (zo) Nita (za) 27-nov 20:00
29 Waterwijk (zo) DOVO (za) 24-nov 17:00
30 Spakenburg (za) Buitenboys (zo) 27-nov 20:00
31 OSM’75 (zo) SCW (za) 24-nov 17:00
32 Diemen (zo) RKAV Volendam (2)(za) 27-nov 20:00
33 ADO’20 (zo) De Foresters (zo) 29-nov 20:00
34 ’t Vliegdorp (za) WSV’30 (zo) 24-nov 17:00

Agenda ledenvergadering SVL Voetbal
27 oktober 2012

Voorafgaand aan de algemene ledenvergadering van SVL, vindt op 31 oktober 2012 de ledenvergadering afdeling voetbal plaats om 19.30 uur in de voetbalkantine. De agenda van deze vergadering is als volgt:

1. Opening
2. Ingekomen stukken en mededelingen
3. Notulen vorige vergadering
4. Commissies
5. Bestuur
6. Rondvraag
7. Sluiting

De notulen van de ledenvergadering van 3 oktober 2011 zijn als download beschikbaar.

De nieuwe activiteitenkalender 2012/2013 is bekend
27 oktober 2012

De Jeugd Activiteiten Commissie (JAC) gaat voor dit seizoen 2012/2013 weer een groot aantal activiteiten organiseren. De nieuwe activiteitenkalender staat nu op de site. Op elke afdelingspagina staan de activiteiten die voor die afdeling worden georganiseerd. De activiteiten die voor alle leden bestemd zijn, bijvoorbeeld lampionnenoptocht, playbackshow, staan bij algemeen/activiteiten.

De Jeugd Activiteiten Commissie.

Voorbeschouwing VVZ '49 - SVL
25 oktober 2012

Aanstaande zaterdag spelen de Langbroekers alweer de achtste wedstrijd van het seizoen, deze keer treffen de mannen van Jan Gaasbeek een oude bekende VVZ'49. De club uit Soest staat momenteel op een zevende plaats op de ranglijst, de nummer twee van vorig seizoen kende een wisselende start van de competitie.

De laatste competitiewedstrijd wisten de Soestenaren overtuigend te winnen van FC Castricum met maar liefst 6-1. Afgelopen dinsdag speelde het de bekerwedstrijd uit tegen competitiegenoot en lijstaanvoerder FC Breukelen met 4-4 gelijk, maar verloor na penalty’s. Hoe SVL de ploeg van Michael van de Berg moet inschatten is daarom nog onduidelijk. Wat wel een feit is, is dat VVZ te laag op de ranglijst staat, want ondanks het verlies van de broers Siemen en Luud Eijkemans aan VVA, heeft de Soester club zich uitstekend versterkt. Het zal ongetwijfeld een hele opgave worden om tegen deze ploeg een goed resultaat te halen, VVZ'49 speelt met heel veel lopende spelers en daar moeten de Langbroekers bedacht voor zijn. Ze hebben tevens veel spelers die makkelijk een goal kunnen maken.

Trainer Michael van de Berg zal ongetwijfeld een goed beeld hebben van SVL, want hij was tijdens de wedstrijd tegen Zwaluwen'30 op Sportpark Oranjehof een aandachtig toeschouwer. De Langbroekers hebben na het onnodige gelijkspel tegen de Merino's, waarin het een geweldige eerste helft speelde, afgelopen zaterdag vertrouwen getankt tegen weliswaar vierde klasser SV Aurora door met 8-0 te winnen in een sfeervolle ambiance. Aanvang: 15.00 uur.

Laserquesten
20 oktober 2012

De Jeugd Activiteiten Commissie heeft voor de jeugd van de C een activiteit georganiseerd op vrijdag 16 november 2012. We verwachten jullie om 17.30 in de SVL kantine, waar jullie eten en te drinken krijgen voordat we richting Utrecht gaan voor een potje laserquesten. Om ongeveer 21.15 zijn we weer terug bij SVL. Jullie hoeven hier niets voor te betalen.

Wij zoeken wel ouders die jullie willen brengen en/of ophalen. Het zou fijn zijn als jullie op het strookje willen aangeven of een van je ouders kan rijden. Je kunt ook mailen. Een paar dagen van te voren zul je dan een mailtje krijgen of we van de aangeboden hulp gebruik zullen maken.
We hebben geprobeerd een leuke activiteit voor jullie te vinden om te doen, dus het leukste is als jullie met beide C teams er zullen zijn. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Geef je voor 2 november 2012 op door het strookje in te leveren bij Anita Aalbertsen, Cotherweg 39 in Langbroek.

Voorbeschouwing SVL - De Merino's
11 oktober 2012

Aanstaande zaterdag komen De Merino's op bezoek op sportpark Oranjehof. De club uit Veenendaal neemt momenteel de 12e plaats op de ranglijst in. De Merino's heeft dit seizoen met Dragan Ristic een nieuwe trainer aangesteld, deze trainer wil naar eigen zeggen dit seizoen zich handhaven in de 1ste klasse met leuk en aanvallend voetbal. Of de ploeg van de Veenendaalse trainer dat ook komende zaterdag tegen SVL wil doen is maar de vraag, want met maar 4 punten op zak zullen de Veenendalers niet nog verder achterop willen raken en zal een goed resultaat heilig worden verklaard.

Mochten de Langbroekers hun vijfde wedstrijd op rij weten te winnen, zijn ze in ieder geval nog twee weken runner up. Jan Gaasbeek zal zijn mannen op scherp moeten zetten om weer een goed resultaat te behalen en dat zal na de uitstekende overwinning van afgelopen zaterdag op Zwaluwen '30 nodig zijn. De ploeg van Jan Gaasbeek zal moet waken voor onderschatting, want ook De Merino's beschikt over een zeer talentvolle jonge spelersgroep.

Vorig seizoen behaalde de club uit Langbroek zes zwaarbevochten punten tegen De Merino's. Of de Langbroekers de drie punten in eigen huis weten te houden, zal rond de klok van half vijf bekend zijn. Aanvang 14.30 uur.

Training gastgerichtheid en bierbehandeling
10 oktober 2012

Afgelopen vrijdag, 5 oktober 2012, was er door de barcommissie een avond georganiseerd waarin er vanuit Heineken aandacht zou worden besteed aan het verbeteren van de gastgerichtheid en wat vooraf gezien werd als het hoogtepunt van de avond, hoe tap je ‘het kampioentje’. Het leek een lange avond te worden, 19.30 tot 23.00 uur, stond er te lezen op de SVL site, maar dit viel reuze mee.

Bij binnenkomst werd er al begonnen met de training, iedereen die binnenkwam werd persoonlijk welkom geheten door onze gastvrouw van het eerste gedeelte, Marija. Verbaasde gezichten bij de binnenkomers, want dit doen wij niet in Langbroek. De meesten kwamen niet verder dan: ja, ook een goedenavond ik ben Jan, Koos of Gijs. Totdat Cor van Eck binnenkwam. Hij werd welkom geheten door Marija, waarop Cor reageerde met: “Ja ook een goedenavond, ik ben Cor van Eck, de beste tapper van dit etablissement”. Nooit geweten dat Cor zulke dure woorden sprak.

Klokslag half acht werd er aangevangen met de training. 13 mensen hadden het plan opgevat hun vrije vrijdagavond hieraan te besteden. Vanuit de barcommissie waren Jan, Corrie en Sharon van Leeuwen en Gijs Aalbertsen present. Verdere aanwezigen waren op dat moment: Dick Brenk, Cor van Eck, Piet Heij, Bastin Hofman, Herman Hogenes, Jan Jansen, Wim Merkens, Koos van Rossum en Martin van Ziel. Maar later bleek dat Langbroekers behalve aan een speciaal welkom er ook niet aan gewend zijn dat mensen zich aan de tijd houden. Want om half acht Langbroekse tijd kwamen Gert-Jan van Eck, Kevin van Leeuwen en Peter Quint nog binnen. 16 aanwezigen was uiteindelijk een mooie opkomst voor SVL begrippen.

Tijdens een korte voorstel ronde, wie ben je, hoelang ben je al lid, hoelang sta je al achter de bar en wat doe je in het dagelijks leven, bleek dat de groep aanwezigen varieerde tussen 2 jaar barervaring, tot ruim 40 jaar ervaring achter de bar en tezamen goed was voor ruim 300 jaar. Ervaring aan de bar werd helaas niet meegerekend, anders hadden we dit getal kunnen verdubbelen.
Het eerste deel van deze avond stond in het teken van gastgerichtheid en het optimaliseren van de verkoop. Elk goede antwoord of goede opmerking werd beloond met een presentje: petjes, stokken kaarten of paraplu’s, niemand ging met lege handen naar huis. En Corrie maakte duidelijk dat we alles wel konden gebruiken, ook de dienbladen die nog in de tas lagen. Deze liggen inmiddels dus ook achter de bar.

SVL bleek tijdens de avond toch niet helemaal de standaard klant te zijn van Heineken, maar hier werd door Marija goed op ingespeeld. Verkooptechnieken werden wat minder behandeld en er kwam meer aandacht aan onze manier van werken achter de bar en verbeterpunten die wij als barmedewerkers zagen. Dit leverde een lijstje op met ongeveer een tiental punten dat iedereen als belangrijk achtte op het gebied van verkoop, productbehandeling en service. Dit is vervolgens goed geformuleerd op papier gezet, zodat de barcommissie hier mee aan de gang kan.

Na een korte pauze had iedereen zich al snel om de bar heen genesteld, het praktijkgedeelte ging beginnen, hoewel we hier tijdens de pauze eigenlijk al mee waren begonnen. Opnieuw volgde er een welkom en een introductie. Remco zou ons alles bijbrengen over bierbehandeling. Helaas bleek Remco een geboren en getogen Amsterdammer, maar dit valt natuurlijk alleen zijn moeder aan te rekenen die ook naar een andere stad had kunnen gaan voor de bevalling. Allereerst werden bij de deelnemers gezocht naar bier ergernissen. Of eigenlijk pils ergernissen, want vanaf heden noemen wij het bij SVL pils, dit is de naam van deze goud/gele heerlijkheid dat uit de tap komt rollen bij SVL.

Iedereen had interesse voor het verhaal dat Remco afstak, van wat er allemaal fout kan gaan bij het tappen van een pilsje, maar wat wel opviel was dat Remco zijn taak als ‘leraar’ op dat moment serieuzer nam als die van barman, want er stonden wel wat lege glazen te wachten. Elke keer als er een ‘voorbeeld’ werd getapt riep wel iemand, ‘ja zet maar hier neer’.
Punten die vervolgens ter sprake kwamen welke precies van belang zijn voor een goed pilsje waren: het spoelen; het tappen; het afschuimen en het belang van een gesloten schuimkraag. Dit alles werd om de beurt in de praktijk gebracht, waarbij het iedereen snel lukte om het perfecte pilsje te tappen, zo leergierig als we allemaal waren. Deze trofee mochten we vervolgens mee terug nemen naar je plek waar je van je prijs mocht gaan genieten.

Al met al was het een geslaagde maar ook gezellige avond, waar we allemaal weer wat van hebben opgestoken en mee kunnen doen. Marija en Remco bedankt voor de uitleg. Barcommissie bedankt voor het organiseren van deze avond, iedereen was enthousiast over de avond.

Nieuwe tassen voor SVL F2
8 oktober 2012

De F2 heeft nieuwe tassen gekregen van Administratiekantoor Daan van Ee uit Langbroek.

Daan en Matthijs van Ee kwamen bij de officiële overhandiging van de tassen gelijk de wedstrijd tegen Dovo bekijken, helaas verloor SVL de wedstrijd. Na afloop hebben de sponsors en de spelers nog gezellig wat gegeten en gedronken in de kantine.

 

Voorbeschouwing SVL - Zwaluwen '30
5 oktober 2012

Zaterdag komt de voormalig hoofdklasser op bezoek in Langbroek, de ploeg uit Hoorn die vorig seizoen na 4 jaar op het hoogste niveau te hebben geacteerd degradeerde naar de eerste klasse. De club uit Hoorn die onder leiding staat van trainer Mohad Zaoudi, wil zo snel mogelijk weer terug keren naar de hoofdklasse. De plaats in de hoofdklasse werd overigens afgestaan na verliespartijen in de nacompetitie tegen Roda '46 en Alexandria '66, beide eerste klassers.

Zwaluwen '30 staat slechts 1 punt onder de Langbroekers, overigens hebben de Hoornaars nog niet verloren, de negen punten werden behaald met drie gelijke spelen tegen FC Castricum, SV Marken en SDVB en twee overwinningen tegen SV Valleivogels en afgelopen zaterdag van De Merino's met 5-1. Waar de kracht van de ploeg uit Hoorn precies ligt is nog onduidelijk, wel is bekend dat de ploeg graag vooruit wil voetballen.

De ploeg van Jan Gaasbeek kan redelijk ontspannen de wedstrijd ingaan met 10 punten op zak, echter met een goed resultaat zullen de Langbroekers zich handhaven in de top van de eerste klasse. En met FC Breukelen - SDVB op het programma kan er zomaar nog meer mogelijk zijn.

Aanvang: 14.30 uur. Het tweede elftal van SVL speelt om 12.00 uur thuis tegen SV Valleivogels, om de tweede plaats op de ranglijst te verdedigen. Het beloofd weer een spannende voetbaldag te worden op Sportpark Oranjehof Langbroek.

Voorbeschouwing FC Castricum - SVL
25 september 2012

Aanstaande zaterdag speelt SVL de uitwedstrijd tegen promovendus FC Castricum, voor de SVL'ers een belangrijke wedstrijd, als de ploeg van Jan Gaasbeek de drie punten mee naar huis kan meenemen, blijven ze in het spoor van de koplopers. Het FC van de Asterdamse trainer Ron van de Velde staat momenteel op de laatste plaats met 1 punt uit 4 wedstrijden. Overigens werd dat laatste punt meegenomen bij de uitwedstrijd tegen Zwaluwen '30. Een knap resultaat tegen de ex hoofdklasser uit Hoorn.


Niels Popping
 

De trainer Ron van de Velde heeft het stokje van Radjin de Haan overgenomen, die na het succesvolle seizoen 2011-2012 om privé redenen besloot om zijn contract in te leveren.

Met Niels Popping heeft FC Castricum een makkelijk scorende spits in de gelederen, bij de kampioen van het afgelopen seizoen wist hij 23 keer het net te vinden. Ook afgelopen zaterdag maakte hij het enige doelpunt voor de Castricummers.

De SVL'ers zullen bedacht moeten zijn, voor de snelle omschakeling van de club uit Castricum. Voetballend is het bij deze vereniging ook prima in orde, echter missen de meeste spelers de ervaring voor het 1ste klasse voetbal. Ook bij SVL hebben we dat ervaren en wij weten inmiddels hoe snel die ontwikkeling kan gaan.

Aanvang 14.30 uur. Vertrek bus 11.45 uur, er zijn een beperkt aantal plaatsen voor supporters beschikbaar.

Het fluiten van wedstrijden voor de vereniging
20 september 2012

Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat de vrijwilligers die de scheidsrechters regelen voor zowel de jeugd- als de seniorenwedstrijden een nee te horen krijgen om een wedstrijd te leiden. Wij verzoeken de leden die een scheidsrechterdiploma hebben gehaald om zich te melden dat ze vaker willen fluiten, want er komt een moment dat wedstrijden niet door kunnen gaan omdat er geen scheidsrechter beschikbaar is.

De scheidsrechterscommissie

Voorbeschouwing SVL - SV Marken
17 september 2012

Zaterdag 22 september staat de volgende wedstrijd voor SVL op het programma voor de ploeg van Jan Gaasbeek. SV Marken is zoals de afgelopen jaren bleek een moeilijk te bespelen ploeg voor SVL, slechts het afgelopen seizoen won SVL voor het eerst met 2-1 in een thuiswedstrijd. De overige wedstrijden tegen de club aan de boorden van het IJsselmeer gingen vaak te gemakkelijk verloren. Zaak om gelijk vanaf het begin scherp te starten om nu eens een keer met een voorsprong aan de wedstrijd te beginnen. De eerste drie wedstrijden van het huidige seizoen kwam SVL steeds achter.

SV Marken is toch wel verrassend medekoploper met FC Breukelen en afgelopen zaterdag behaalde de ploeg een prima 3-3 resultaat in de IJsselmeerderby tegen Zwaluwen '30. De club uit Marken verloor twee van zijn beste aanvallers, Mick van Moerkerk aan Ajax en Leon Spoorenberg aan Zwaluwen '30. Vooraf werd gedacht dat dit een grote aderlating zou zijn voor de ploeg van trainer Charles Loots, maar niets is minder waar, want het spitsenduo Kevin Giele en Michiel Appel nemen met respectievelijk 4 en 3 doelpunten, de productie tot dusver moeiteloos over.

Afgelopen zaterdag was er eindelijk de eerste winst voor de club uit Langbroek, zaak om het goede resultaat door te trekken naar komende zaterdag. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Leider gezocht voor SVL 3
14 september 2012

Voor SVL 3 wordt nog een leider gezocht. Tot op heden hebben wij nog niemand kunnen vinden. Heeft u zin om iets voor de vereniging te doen, bijvoorbeeld leider van SVL 3 te worden. U hoeft niet aan een bepaald profiel te voldoen. Het mag een man, vrouw, ouder, vriend of vriendin zijn. Heeft u interesse neem dan contact op met Sjaak van Leeuwen, 0343-562260 of per mail.

Technische commissie.

Beste toekomstige SVL leden
12 september 2012

Op dit moment hebben wij een luxe probleem bij onze jeugdafdeling, onze jeugdteams zitten op dit moment namelijk vol. Toch zullen wij, als je je aangemeld hebt als lid, ons best doen je zo snel mogelijk in een team in te delen. Tot aan je indeling in een team mag je mee trainen en deelnemen aan de techniektrainingen van Maurice Pot.

Wij hopen als SVL dat je begrip hebt voor deze maatregel en dat dit je niet weerhoudt om lid te worden van onze vereniging.

Vriendelijke groet,
Jeugdcommissie SVL

Blessures en behandelingen bij SVL
31 augustus 2012

Op dinsdag- en donderdagavond zullen fysiotherapeuten, Ruud en Famke, van Fit4All op het Sportpark aanwezig zijn. Van 19.40 tot 20.40 uur kunnen selectiespelers een korte behandeling krijgen of kan er een onderzoek naar de blessure plaatsvinden.

Als er langere behandelingen of een behandelplan gemaakt moet worden, zullen de SVL-spelers doorverwezen worden naar de Fit4All praktijk in Wijk bij Duurstede. Ook niet-selectiespelers van SVL kunnen onderzocht worden. Hier moet dan wel even een afspraak voor gemaakt worden.

Bij Fit4All werken zeven sportgerichte fysiotherapeuten die ervaren zijn op het gebied van sportblessures en die u op een verantwoorde manier begeleiden naar een terugkeer op het voetbalveld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste trainingsapparatuur om de stap naar het voetbalveld zo klein mogelijk te maken.

Zie voor meer informatie de pagina sportblessures op de website van Fit4All: www.fit4all.nl.

Contact opnemen kan ook via telefoon 0343-431111 of mail fit@fit4all.nl.

 

De open techniekdag bij SVL weer druk bezocht
24 augustus 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Woensdagmiddag was er bij SVL weer de voetbaltechniek middag van de school van Maurice Pot. Deze middag was weer voor iedereen toegankelijk, zowel leden van SVL als geen lid. Ook kinderen uit de regio lieten zich weer zien. De opkomst was weer behoorlijk groot mede natuurlijk door het mooie weer en waarschijnlijk zal er voor de jeugd wel meegespeeld hebben dat ze na de 6 weken vakantie weer honger hadden naar de bal.

De kinderen kregen op deze gezellige en leerzame middag te maken met leuke, nuttige en spectaculaire techniek spelletjes, waaraan door de jeugd fanatiek werd deelgenomen. Ook werden er nog demonstraties gegeven door regio topspelers. Na een hapje en drankje werden de prijzen uitgedeeld en eindigde deze middag om 17.30 uur. Mochten er nog kinderen zijn die zich op willen geven voor deze techniek cursus, dan kunnen ze dat doen via svl-omni.nl. Zie voetbalschool.

Cursus voetbal- en looptechniek voor trainers, leiders en coaches
24 augustus 2012

Beste trainers, leiders / coaches en andere liefhebbers van voetbalminnend SVL,

Komend seizoen zal er een cursus voetbal- en looptechniek worden georganiseerd voor alle trainers, leiders en coaches binnen s.v. Langbroek. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom op deze speciale voetbalavond. De cursus zal worden verzorgd door Pieter Barte en Maurice Pot in samenspraak met de technische commissie van SVL. Ook onze nieuwe hoofdtrainer Jan Gaasbeek zal een bijdrage leveren aan de cursus. De praktijkgerichte cursus zal bestaan uit 5 avondbijeenkomsten. De eerste avond staat gepland op vrijdag 31 augustus van 19.00 uur tot 21.30 uur en zal worden gehouden in de kantine van SVL. Na de eerste theorieavond zullen er vooral praktijkavonden worden georganiseerd. Dat wil zeggen dat – naast en aanvullend op enkele theoriemomenten – de deelnemers zelf veelvuldig op het veld zullen staan. De cursusleiders zullen hierbij een grote hoeveelheid trainings- plus techniekvormen aandragen en in de praktijk met de trainers gaan oefenen.

Bedoeling van deze train-de-trainer-cursus is dat alle trainers en leiders door middel van een duidelijke “blauwe draad” in staat worden gesteld om de jonge maar ook de oudere jeugd de basis van het voetbalspel bij te brengen.

Meld je aan bij Andy van Ee of Maurice Pot. Dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Met vriendelijke groet,

Andy van Ee en Maurice Pot
s.v. Langbroek

Voetbaltechniekschool SVL
13 augustus 2012

Langbroek, 10 augustus 2012. Na de successen van afgelopen seizoen houden SV Langbroek en de Voetbaltechniekschool Langbroek op woensdag 22 augustus 2012 wederom een voetbal(mid)dag voor de jeugd. Om 13.15 uur is het verzamelen geblazen, zodat er daarna begonnen kan worden met de gezellige en leerzame open techniekdag met veel leuke, nuttige en spectaculaire techniekspelletjes. Ook zal er een demonstratie met enkele regionale topvoetballers worden gehouden.

Open dag
De dag zal na een hapje, een drankje en de prijsuitreiking om ongeveer 17.30 uur eindigen. Wil je er ook bij zijn, meld je dan aan via het formulier op de website onder voetbalschool. Deze open techniekdag is voor iedereen vrij toegankelijk, lid of geen lid van SVL en er zijn geen kosten aan verbonden. Kosten voor de techniekcursus zelf (die vanaf 29 en 30 augustus van start gaat) bedragen € 75,- voor 10 techniektrainingen, inclusief een bal om thuis mee te oefenen. Inschrijven is nog steeds mogelijk.

Maurice Pot

De speciale donderdagen
6 augustus 2012

Elke 2e donderdag van de maand zal er een leuke thema-avond worden gehouden in de SVL kantine na de trainingen (vanaf half 9), met leuke muziek, speciale thema's en een toepasselijk hapje en/of drankje. Speciaal om de gezelligheid op de donderdag te vergroten.

De thema's zullen zijn:

Nieuwe barmedewerkers gezocht
6 augustus 2012

Voor achter de bar zijn wij op zoek naar nieuwe barmedewerkers. Het gaat vooral om de donderdagavond en de zaterdag. Voor meer informatie en opgeven kunt u terecht bij Corrie van Leeuwen.

De barcommissie.

Huis- en gedragsregels kantine
6 augustus 2012

Alcohol
Het is niet toegestaan zelf meegebrachte alcoholhoudende drank te gebruiken in de kantine of elders op het terrein van de vereniging.
Het is niet toegestaan om in de kantine gekochte alcoholhoudende drank elders te nuttigen dan in de kantine of op het boventerras.
Tijdens voetbalwedstrijden is het verplicht op het terras gebruik te maken van plastic glazen. Langs de lijn is tijdens de wedstrijden geen alcoholgebruik toegestaan.

Er wordt geen alcohol geschonken aan:
- Personen die fungeren als chauffeur bij het vervoer van jeugdspelers.
- Personen jonger dan 16 jaar.
- Personen die agressief gedrag vertonen.

Het bestuur wil voorkomen dat personen met meer dan het toegestane promillage alcohol aan het verkeer deelnemen. Op basis daarvan kan de verstrekking van alcoholhoudende drank worden geweigerd.

Roken
Er is een geheel rookverbod in de kantine, bestuurskamer, als mede keuken en kleedkamers en toiletten. Op het terras buiten de kantine is een speciale rookruimte gemaakt. Houd deze schoon a.u.b.

Openingstijden en schenktijden
De openingstijden van de kantine zijn conform de drank- en horecavergunning:
Zaterdag: 08:30 - 19:00 uur.
Op de volgende tijdstippen wordt conform de drank- en horecavergunning alcohol geschonken:
Zaterdag: 13:00 - 19:00 uur.
Bij doordeweekse wedstrijden tot 2 uur na afloop van de wedstrijd.

Kwalificatienormen en instructie verantwoord alcoholgebruik voor barvrijwilligers
Voor de barvrijwilligers zij de volgende kwalificatienormen vastgesteld.

Barvrijwilligers:
- Zijn tenminste 16 jaar oud.
- Hebben een instructie verantwoord alcoholgebruik gevolgd.
- Staan als zodanig bij de vereniging geregistreerd.
- Zijn betrokken bij de vereniging, als lid, dan wel anderszins (bijvoorbeeld als ouder of verzorger van minderjarige verenigingsleden).

Richtlijnen met betrekking tot alcohol:
- Voor 13:00 uur worden geen alcoholhoudende dranken geschonken.
- Er wordt geen alcohol geschonken aan:
  * Personen die fungeren als chauffeur bij het vervoer van jeugdspelers.
  * Personen jonger zijn dan 16 jaar.
  * Personen die agressief gedrag vertonen.

Vergaderingen / bestuurskamer / wedstrijdsecretariaat
Vergaderingen worden zoveel mogelijk in de bestuurskamers gehouden. Het wedstrijdsecretariaat is alleen toegankelijk voor trainers, leiders en scheidsrechters. De koffie, thee en frisdrank noteert men op de turflijst, frisdranken staan in de koelkast. Na gebruik van deze ruimtes hoort men deze netjes en schoon achter te laten.

Overige huisregels
Het is niet toegestaan met voetbalschoenen de kantine te betreden.
Sporttassen dienen te worden geplaatst in het tassenrek in de hal van de kantine.
Na een training of wedstrijd dient de kleedkamer te worden aangeveegd. In geval van een wedstrijd dient ook de kleedkamer van de tegenstander te worden aangeveegd.

Voorlopige competitie indeling SVL seizoen 2012-2013 senioren en jeugd
6 augustus 2012

  Team SVL 3   Team SVL 4
  4e klasse 15   6e klasse 18
1 De Bilt 3   Austerlitz 3
2 Bunnik 73 2   De Bilt 9
3 CDW 3   CDW 7
4 Delta Sports 4   Delta Sports 11
5 FZO 2   FC Driebergen 7
6 Hercules 4   FZO 3
7 Hercules 3   IJFC 7
8 De Meern 3   Jonathan 6
9 Odysseus 91 4   Odin 2
10 SVF 2   Odysseus 91 7
11 SVL 3   SVL 4
12 SVP 2   Woudenberg 5
13 VSC 3    
14 Woudenberg 4    

  Team SVL 5   Team SVL VE1
  6e klasse 19   1steklasse 35+ G
1 DHSC 4   AH '78 VE1
2 Domstad Majella 2   Altius VE1
3 Eminent Boys 2   Breukelen FC VE1
4 Geinoord N'gein 7   DESTO VE1
5 Hercules 9   Eemboys VE1
6 IJFC 8   IJsselmeervogels VE1
7 Odin 3   MSV 19 VE1
8 Odysseus 91 8   SVL VE1
9 RUC 2   Valleivogels VE1
10 SVL 5   VIOD VE1
11 VSC 11   VVJ VE1
12 Woudenberg 6   Waterwijk VE1
13     Woudenberg VE1

  Team SVL Da1   Team SVL MA1
  5e klasse E   2e klasse C
1 Candia '66 VR1   Eemnes MA1
2 DOVO VR2   Focus 07 MA1
3 FajaLobiKDS VR3   Hercules MA1
4 Jonathan VR1   Hoogland MA1
5 Odysseus 91 VR7   Kockengen MA1
6 Patria VR1   Musketiers MA1
7 Saestum VR3   Odijk MA1
8 SVL VR1   Quick 1890 AFC MA2
9 SVMM VR1   Schalkwijk MA1
10 VRC VR1   SVL MA1
11 VSC VR2   VVIJ MA2
12 Zwaluwen Utrecht 11 VR2    

  Team SVL B1   Team SVL C1
  2e klasse 15   3e klasse 44
1 Austerlitz B1   CDW C5
2 De Bilt B2   Delta Sports C7
3 Candia '66 B1   DOVO C8
4 FC Driebergen B2   FC Driebergen C5
5 HDS B1   Jonathan C8
6 Hercules B3   Odijk C3
7 Jonathan B2   Saestum C6G
8 Roda 46 B3   SVL C1G
9 SVL B1   VRC C4
10 SVMM B1   VVA 71 C1
11 Woudenberg B2   Woudenberg C4

  Team SVL MC1   Team SVL D1
  2e klasse 14   4e klasse 41
1 DOVO MC1   De Bilt D6
2 FC Driebergen MC1   CDW D4
3 't Goy MC1   DEV Doorn D3
4 Hercules MC1   DOVO D7
5 Musketiers MC1   FC Driebergen D5
6 Odijk MC1   Hercules D6
7 Saestum MC1   Jonathan D6
8 SVL MC1   Oranje-Wit D1
9 SVMM MC1   Renswoude D2
10 Valleivogels MC2   Sporting 70 D5
11 VRC MC1   SVL D1G
12 VVA 71 MC1   Woudenberg D4

  Team SVL E1   Team SVL E2
  3e klasse 30   4e klasse 28
1 Aurora E1   DOVO E8
2 De Bilt E4   FC Driebergen E5
3 DOVO E5   Jonathan E6
4 DOVO E4   Odijk E2
5 FC Driebergen E4   SVL E2
6 't Goy E2   Woudenberg E4
7 Hercules E4    
8 Odijk E1    
9 Saestum E4G    
10 Sporting 70 E3    
11 SVF E2    
12 SVL E1    

  Team SVL F1   Team SVL F2
  5e klasse 23   7e klasse 37
1 De Bilt F8   Aurora F2
2 Bunnik 73 F4   CDW F10
3 't Goy F3   DOVO F12
4 GVVV F3   DOVO F11
5 Hercules F6   DVSU F7
6 Hercules F7   't Goy F6
7 Jonathan F7   HDS F5
8 Kampong F9G   Jonathan F18
9 Kampong F8   Schalkwijk F4
10 Odijk F2   SVF F3
11 SVL F1   SVL F2
12 Veenendaal F1   VRC F7

Het luie zweet er uit?
31 juli 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Het was zaterdagmorgen voor de selectie al zweten geblazen. Jan Gaasbeek nam een gedeelte, ongeveer 30 man, van zijn selectie onderhanden om de stramme spieren weer een beetje soepel te maken. Al was dat stramme niet bij alle spelers het geval, want de afgelopen weken waren er vaak al heel wat spelers te zien op het kunstgras. Om 12.00 uur was het ff uitpuffen en eten geblazen, wat door onze Piet Heij weer goed verzorgd was. Om half 2 moesten ze de wei weer in voor een onderling partijtje, waarbij Jan een beetje inzicht kon krijgen van de kwaliteiten van zijn manschappen. Hij was daarvan natuurlijk al door de technische commissie op de hoogte gebracht. Komende zaterdag gaan ze om 14.30 uur thuis de wei in tegen Hoevelaken en dinsdag komt WNC op bezoek.

Wedstrijdschema Beker seizoen 2012-2013
30 juli 2012

Datum Wedstrijd Tijd Wedstrijd Tijd
  SVL 1   SVL 2  
18 aug SVL 1 – SDV Barneveld 1 14:30 Ijsselmeervogels 2 – SVL 2 15:00
21 aug De Meern 1 – SVL 1 19:00 SVL 2 – Spakenburg 2 19:00
25 aug SVL 1 – Sparta Nijkerk 1 14:30 De Meern 2 – SVL 2 12:00
  SVL 3   SVL 4  
8 sept SVL 3 – FCDriebergen3 12:00 Delta Sports 11 – SVL 4 15:00
20 okt Delta Sports 4 – SVL 3 15:30 SVL 4 – IJFC 7 14:30
24 nov SVL 3 – Jonathan 4 12:00 SVL 4 – SC Zeist 2 14:30
  SVL 5   SVL Ve1  
8 sept Delta Sports 9 – SVL 5 15:30 SVL Ve1 – Woudenberg Ve1 14:30
20 okt SVL 5 – FZO 3 14:30 CDW Ve1 – SVL Ve1 14:30
24 nov SVL 5 – de Bilt 8 14:30 Delta Sports Ve1 – SVL Ve1 15:30
  SVL Da1   SVL MA1  
8 sept SVL Da1 – Sporting 70 Da2 10:30 SVL Ma1 vrij  
20 okt Ijsselmeervogels Da1 – SVL Da1 13:00 Maarssen Ma1 – SVL Ma1 12:00
24 nov SVL Da1 – FajaLobiKDS Da1 10:30 SVL MA1 – VVIJ Ma1 10:30
  SVL B1   SVL C1  
8 sept Bunnik73 B1 – SVL B1 12:15 Odijk C1 – SVL C1 14:30
20 okt SVL B1 – De Bilt B1 12:30 SVL C1 – Aurora C1 12:00
24 nov SVL B1 – DEV Doorn B1 12:30 SVL C1 – tGoyC1 12:00
  SVL MC1   SVL D1  
8 sept DVSU MC1 – SVL MC1 11:00 SVL D1 – Sporting 70 D4 10:30
20 okt SVL MC1 – FC Driebergen MC1 10:30 Delta Sports D4 – SVL D1 09:00
24 nov SVL MC1 – Bunnik73 MV1 11:00 VRC D5 – SVL D1 11:00
  SVL E1   SVL E2  
8 sept SVL E1 – SVF E3 09:00 Delta Sports E3 – SVL E2 10:00
20 okt 't Goy E2 – SVL E1 10:45 SVL E2 – Odijk E2 09:00
24 nov SVL E1 – Aurora E1 09:00 't Goy E3 – SVL E2 11:45
  SVL F1   SVL F2  
8 sept SVL F1 – FZO F1 09:00 Odijk F2 – SVL F1 09:00
20 okt Aurora F1 – SVL F1 08:45 SVL F2 – Austerlitz F2 09:00
24 nov SVL F1 – AusterlitzF1 09:00 Aurora F2 – SVL F2 08:45

Bericht van de KNVB
29 juli 2012

In het reservevoetbal mannen senioren is een aantal enquêtes gehouden om te weten te komen hoe men de competities in de categorieën A en B beleeft. Dat heeft geleid tot een pakket van aanbevelingen.
De algemene vergadering amateurvoetbal heeft ingestemd met het toestaan van vijf wisselspelers in het reservevoetbal categorie A mannen senioren. Het zogeheten ‘doorwisselen’ is echter niet toegestaan in de categorie A. In de categorie B bij de mannen senioren geldt dat ook vijf wissels zijn toegestaan, maar hier mag men wel ‘doorwisselen’.
Bij SVL speelt het tweede elftal in de A categorie. De andere senioren elftallen spelen in de B categorie.

De technische commissie

Mooie competitie indeling SVL 2
25 juli 2012

Het elftal van Erik van Hulzen heeft met de volgende indeling in het nieuwe seizoen een mooie uitdaging.

Montfoort 2
Zuidvogels 2
Roda '46 2
Spakenburg 3
Swift 4
Eemdijk 2

 

De Meern 2
Geinoord 2
SVL 2
Valleivogels 2
Nieuwland 2
VVZ '49 2

Wij wensen het 2e veel succes het komende seizoen.

De Technische Commissie

Legionella wederom aangetroffen
10 juli 2012

Op 2 juli zijn weer Legionella monsters genomen nadat de hydrofoor was terug geplaatst. Helaas moeten we melden dat er wederom Legionella bacteriën zijn aangetroffen na de hydrofoor, vergelijkbaar met de eerdere situatie. De soort Legionella is wederom de minst schadelijke.

Derhalve geldt weer voor de BGT zijde een verbod op het gebruik van de douches. Voor de overige toepassingen gelden geen beperkingen, dus het water mag worden gedronken, handen gewassen, glazen gespoeld, toilet doorspoelen enz. enz.
Inmiddels zijn de douchekoppen verwijderd en de uitloop weer voorzien van slangen, tevens is op de deur van deze douches een melding gemaakt om de douches niet te gebruiken.

Deze week (mogelijk morgen) zal de hydrofoor weer worden verwijderd. Hiermee kan het mogelijk zijn dat er minder druk zal zijn. Snel daarna zullen we weer een thermische reiniging uitvoeren en zal de monsterneming weer worden herhaald. Dus als alles goed gaat weten we over ca. 14 dagen of de Legionella weer is verdwenen.

In het water aan de voetbalzijde is GEEN Legionella aangetroffen.

Willem Zuijderduijn terug op het oude nest
5 juli 2012

In navolging van Danny Kuijer en Rik van Leeuwen, keert ook Willem terug bij SVL. Willem keert na 3 jaar terug uit zijn woonplaats Rijssen, hij gaat werken en wonen in de buurt van zijn vertrouwde Langbroek.
En dus ook weer voetballen bij zijn club SVL, waar zijn vrienden spelen in de diverse elftallen. Willem was nog regelmatig op bezoek om het 1ste elftal te zien spelen.

Wij heetten Willem van harte welkom bij SVL en wensen hem weer veel plezier en succes.

De Technische Commissie.

 

Opening Voetbaltechniekschool Langbroek: de Open Techniekdag
26 juni 2012

Woensdag 22 augustus 2012 is het zover! Dan opent de Voetbaltechniekschool Langbroek haar deuren voor alle voetballers die kennis willen maken met de gevarieerde techniektrainingen van deze voetbalschool. Bovendien zal de techniekschool op 22 augustus haar team met trainers presenteren dat de komende jaren garant zal staan voor veel voetbalplezier, persoonlijke aandacht, betrokkenheid en deskundigheid (o.b.v. de trainersopleiding TC1/TC2/TC3, techniekcursus Meulensteen en spelerservaring bij o.a. FC Utrecht, FC Zwolle, Vitesse, Go Ahead Eagles en Spakenburg).

Om 13.15 uur wordt iedereen verwacht op het hoofdveld van SVL, zodat er daarna begonnen kan worden met de gezellige en leerzame Open Techniekdag met veel nuttige en spectaculaire techniekspelletjes. Ook zal er een demonstratie met enkele regionale topvoetballers worden gehouden.

De dag zal na een hapje, een drankje en de prijsuitreiking om ongeveer 17.30 uur eindigen. Wil je er ook bij zijn, meld je dan aan. Deze Open Techniekdag is voor iedereen vrij toegankelijk, lid of geen lid van SVL en er zijn geen kosten aan verbonden.

Zie de pagina Voetbalschool voor het aanmelden en veel meer informatie over de Voetbaltechniekschool Langbroek.

Oranjeversiering wordt opgeruimd
24 juni 2012

Ton Oostrom kon zijn zegekar, nadat 3 wimpels naar beneden wezen, van de muur af halen, maar hij moest toch nog ff zijn gram kwijt en wijzen op de schandalige inzet ten opzichte van o.a. alle meegereisde supporters.

 

Vele nieuwkomers bij de jeugd van SVL
17 juni 2012

Dit jaar is er een behoorlijke toename van 27!!!!!! spelers bij de jeugd. Wij willen deze spelers een hartelijk welkom heten op ons nieuwe complex. De nieuwkomers zijn:

Wij wensen alle nieuwkomers, maar ook de jeugd die al bij SVL voetbalt, een sportief, gezellig en een succesvol voetbalseizoen toe.
De gehele indeling van de jeugdelftallen staat bij voetbal/elftallen.

Het jeugdbestuur.

Indeling 1ste elftal 2012-2013
17 juni 2012

Het 1ste elftal is net als vorig jaar weer ingedeeld in West 1, SVL moet het tegen de volgende ploegen gaan opnemen.:

CSW - Wilnis
FC Breukelen
FC Castricum
VV Eemdijk
SV Marken
De Merino's
Roda '46
SDV Barneveld
SVL
Swift
SV de Valleivogels
VVZ '49
HSV de Zuidvogels
Zwaluwen '30

West 1 herbergt een aantal bekende, maar ook 5 nieuwe tegenstanders. De eerste nieuweling maar toch wel een oude bekende is FC Breukelen, die afgelopen seizoen uitkwam in West II. De ploeg speelde zich via de nacompetitie veilig, maar heeft zoveel kwaliteit in huis dat ze zeker tot de kanshebbers voor de titel behoren, zeker met de komst van topschutter Daniël Köps die van DOVO overkomt.
FC Castricum is de tweede nieuweling, deze club is met grote overmacht kampioen geworden in 2a. Met Niels Popping een makkelijk scorende spits in huis kwam FC Castricum tot 80 doelpunten.
SDVB is de club die van Oost overkwam en vorig jaar net het onderspit moest delven, tegen het DTS '33 van onze oude topschutter Ali Alkan. Overigens was het de vierde keer net niet op rij dat SDVB de promotie miste naar de hoofdklasse. Een grote teleurstelling voor de ambitieuze club. De ploeg herbergt een aantal bekende voetballers, o.a. Alfred Schreuder, die ploeggenoot van onze nieuwe trainer Jan Gaasbeek bij NAC was. De trainer is Dick Schreuder, oud profvoetballer en broer van Alfred. Ook Dick Kooijman voorheen CDW speelt daar tegenwoordig zijn wedstrijden, die als prof o.a. speelde bij FC Groningen, AZ en de Graafschap.
De tweede promovendus is SV de Valleivogels, kampioen in 2B die bekende ploegen achter zich liet, zoals SV Geinoord, UVV, en VV Benschop. Met de laatste aanwinst, Henk van Essen, topschutter van VV Renswoude met 30 doelpunten, heeft de ploeg de nodige ervaring en goals toegevoegd aan hun selectie. En Wesley Rocourt van DOVO zal de verdeging flink gaan versterken.
De laatste ploeg die in West 1 gaat spelen is Zwaluwen '30, een degradant uit de hoofdklasse A, die bij bekende clubs als DOVO en Bennekom uitkwam. De club uit Hoorn zal er alles aan doen om het komende seizoen weer promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen. Met Leon Spoorenberg als belangrijke aanwinst die de overstap maakt van SV Marken, heeft de selectie van Zwaluwen een geduchte tegenstander van SVL in huis gehaald.

Een mooie maar zware indeling, want ook de bekende ploegen van vorig jaar hebben zich doen gelden op de transfermarkt.
Eemdijk krijgt een behoorlijke kwaliteitimpuls met de komst van 6 spelers afkomstig van IJsselmeervogels, Spakenburg en Nunspeet. Van wie Pieter Jan Hartog de bekendste is.
SV Marken raakte zijn belangrijkste aanvallers kwijt, Leon Sporenburg (Zwaluwen '30) en Mick van Moerkerk (Ajax).
De Merino's houdt zijn selectie redelijk compleet en versterkte zich met een aantal spelers van Dovo 2, zoals Joop de Bruin en Daan van Amerongen.
Roda '46, raakte hun goalgetter Frank Tervoert kwijt aan Sparta Nijkerk, maar krijgt topkeeper Arne Heeneweer (DOVO) erbij. Gezien de overgang van een aantal A-junioren, afkomstig van hun geweldige jeugdafdeling, zal de nieuwe trainer Jerry Cooke over een meer dan prima selectie beschikken.
VVZ '49 raakt de broers Siemen en Luud Eijkemans kwijt aan kersverse hoofdklasser VVA, zeker het verlies van de aanvallende impulsen van Siemen zal een aderlating zijn voor de ploeg uit Soest die afgelopen seizoen nog streed om promotie naar de hoofdklasse. Maar met de terugkeer van Saddy de Koning (Sparta Nijkerk) hoopt VVZ dat verlies op te vangen.
HSV de Zuidvogels verliest een aantal belangrijke schakels, Mitchel van de Beld (Ajax), Quincy Allee (Kozakken Boys) en met de komst van maar liefst 9 nieuwelingen, is daar de selectie behoorlijk veranderd. Maar sinds jaar en dag staat daar en hele goede selectie en dat zal ook komend seizoen niet anders zijn.
Swift heeft weinig veranderingen in de selectie, die was toch al prima in orde. Een ploeg die lang met mooi aanvallend voetbal heeft gestreden om het kampioenschap, zal ook komend seizoen weer voor de prijzen gaan. Met David Vecht heeft Swift wel een nieuwe trainer aangesteld.
CSW tot slot, haalde 4 spelers van SV Argon, kwam Dave Rijkaard over van FC Breukelen en haalde de 1ste keeper Raymond Dirven van het opgeheven Young Boys. Ook op het aanvallende vlak heeft CSW zich doen laten gelden, met de mooie naam Shane Arana Barrantas, komt deze over van AFC. Een aanvaller die ook voor FC Omniworld, Argon en Spakenburg in het verleden uitkwam.

Het wordt een mooie uitdaging voor SVL om tegen deze tegenstanders weer zulke aansprekende resultaten te halen als het afgelopen seizoen.

De Technische commissie.

De Voetbal Techniek School (VTS) 2012!
12 juni 2012

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Het is daarom erg belangrijk om de kleine voetballertjes zo veel mogelijk met de bal te laten spelen en leren. Afgelopen jaar heeft Maurice Pot een techniekcursus en een aantal techniekdagen verzorgd voor de jeugd binnen en buiten SVL. Deze dagen waren erg geslaagd en mede daarom gaat bij SVL aankomend jaar de Voetbal Techniek School (VTS) van start. De VTS houdt zich bezig met het beter maken van de jonge voetballertjes. Er wordt getraind op techniek en balbeheersing. Leren met plezier staat hierbij voorop. De trainingen worden net als afgelopen jaar gecoördineerd en geleid door Maurice Pot en hij hanteert voor zijn trainingen de methode van Wiel Coerver / René Meulensteen.

Voor SVL-jeugdteams worden deze trainingen geïntegreerd in hun normale trainingsschema. Dit betekent dat ze eens in de 2 weken een techniektraining zullen krijgen.
Op de woensdagmiddag en de donderdag worden er techniektrainingen verzorgd voor voetballertjes vanuit de omliggende verenigingen, dit gebeurt ook eens in de 2 weken. Aan deze trainingen kunnen ook de spelertjes van SVL meedoen om zo een extra training met andere leeftijdsgenootjes te kunnen volgen. Nadere info hierover is te vinden op www.svl-omni.nl/voetbal onder voetbalschool.

Voetbalbestuur SVL

Dommetjesregen bij SVL
12 juni 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Tijdens het jaarlijkse slotfeest op 3 juni van Rondom Voetbal in Locatie Number 4 in het Utrechtse stadion, heeft SVL zich weer heel goed gepresenteerd. Bij de wedstrijd van het Rondom Voetbal team tegen Oud-Utrecht waren we met maar liefst 3 spelers vertegenwoordigd, Bob van Leeuwen, Walter Cremers en Geert Willem Merkens. Na afloop daarvan werden spelers in diverse categorieën gehuldigd. Walter Cremers was één van de kandidaten voor de Zilveren Dom als Top Talent. Helaas zat hij er met de 2de plaats net naast. Jeffrey Wolf was hem net voor, maar hij liet Nick de Bruin achter zich. Geert Willem Merkens behoorde al jaren tot de top 3 van de beste keepers van de provincie, maar greep al jaren net naast de Zilveren Dom. Nu was het eindelijk zover en omdat hij Jeffrey Wolf en Mike Maaswinkel achter zich had gelaten, werd hij naar voren geroepen om de Zilveren Dom als Top Keeper van het seizoen 2011-2012 in ontvangst te nemen.

De grootste verrassing voor hem en de vele meegereisde SVL supporters was dat hij aan het eind van de avond ook nog de Gouden Dom uitgereikt kreeg, omdat hij als Top Speler van de provincie en het seizoen 2011-2012 was verkozen. Daarmee werd hij ook beloond voor het voortreffelijk keeperswerk dat hij elke week weer liet zien. Hierbij liet hij Lars Verlinden, Martijn Steenhof, Bas Dreef en Kevin Ligtemoet achter zich. De algemeen directeur van Rondom Voetbal, Rob Zoomer, kwam daarna nog naar Langbroek om op de Clubavond van SVL Ton Oostrom als Mister SVL te huldigen met de Zilveren Dom als Top Vrijwilliger 2011-2012 van de provincie. Ton bedankte alle vrijwilligers die hem hadden bijgestaan, want alleen kan je het nooit. Ook bedankte hij zijn Directrice die hem de ruimte gaf voor zijn SVL. Prachtig toch dat SVL in één seizoen met maar liefst 3 Utrechtse Dommetjes aan de haal gaat. Waar een klein cluppie al niet groot in kan zijn.

Wedstrijden Nederlands elftal op groot scherm
5 juni 2012

Het EK in Polen en de Oekraïne staat voor de deur. SVL opent voor de wedstrijden van het Nederlands elftal de kantinedeuren.
De eerste wedstrijd tegen Denemarken is zaterdag 9 juni om 18:00 uur en wordt tijdens de clubdag vertoont op een groot scherm. De tweede en derde wedstrijd tegen Duitsland en Portugal zijn op 13 en 17 juni en beginnen om 20:45 uur. De voetbalkantine is die dagen vanaf 19:30 uur open.
Er wordt wel verwacht dat u in het oranje in de kantine verschijnt.

De kantinecommissie.

Maurice Pot bij SVL in de voetbal VUT
4 juni 2012

De vele toeschouwers die naar de afscheidswedstrijd van Maurice Pot, aangeboden door SVL, zijn wezen kijken, werden verrast door prachtige staaltjes voetbal, die door de artiesten, die Maurice had uitgenodigd, op de mat werden gelegd en waarvoor men elkaar alle ruimte gaf. Dat waren o.a. spelers met wie Maurice tijdens zijn imposante voetballeven gebald heeft bij Zwolle, Go Ahead, Elburger SC, Spakenburg, Nunspeet en de laatste 2 jaar bij SVL. Maurice startte in het team van SVL. Daarbij liet hij zien dat hij de kwaliteiten van zijn tegenstander op zijn waarde wist in te schatten. De gasten probeerden met mooie combinaties snel op voorsprong te komen, maar Geert Willem voorkwam dit door goede reddingen op schoten van Arie Smit en Mustafa Aksit. Ook het schot van zijn oude ploegmaat Ali Alkan vond in zijn ogen geen genade. In de 26ste minuut was hij kansloos op een pegel van Tjiel de Munck Mortier in het dak, 0-1. Ali dacht even later de 0-2 er in te schieten, maar de goed uitkomende Geert Willem was net iets eerder bij de diepte pass. Net voor de thee werd het alsnog 0-2 door Frank van Twillert, nadat Geert Willem Arie Smit nog van een zeker doelpunt had afgehouden.

De tweede helft stapte Maurice over naar zijn maatjes van vroeger (hij kan nog steeds niet goed tegen een verliespartij). Met dat team kwam hij al vrij snel op 0-3 door Pascal Goalhen die na een paar prachtige bewegingen Paul Emons, ingevallen voor Geert Willem, kansloos liet. Hierna werden mooie staaltjes voetbal op de mat gelegd, door zowel de gasten als door SVL. De 0-4 was weer zo’n staaltje. Na een mooie actie op links van Maurice legde hij de bal in de voeten van Ali die Paul kansloos liet. Hierna werd Maurice door zijn vader naar de kant gehaald om gewisseld te worden voor zijn zoon Danny. Drie generaties Pot stonden toen even langs de lijn. Dat deze jongste generatie Pot ook talent bezit liet hij even later zien, nadat hij de SVL verdediging had uitgespeeld moest ook Paul er aan geloven, 0-5.

Aan het eind van de wedstrijd werd nog afscheid genomen van Pascal van Doorn, Mazlum Arslan, Kevin van de Boogerd, Willem Baay. Ron Brenk, André van Mourik, Pieter van Doorn, Jan Hoogland en Johan Mocking kregen bloemen omdat zij, net als Maurice, de voetbalschoenen aan de wilgen gaan hangen. Na afloop was het een gezellig napraten ook over de Voetbal Techniek School die Maurice heeft opgezet en waarin hij nu alle tijd wil steken.

SVL Clubdag
3 juni 2012

Zaterdag 9 juni wordt bij SVL voor de 25ste maal de Clubdag gehouden. Deze begint om 14.00 uur voor de jeugd die op de basisschool zitten met een spelletjes ronde. Deze wordt om 16.00 uur afgesloten met het nemen van penalty's. Daarna gaan de kinderen aan de frites met worst. Om 16.45 uur gaan de kampioentjes, het 1ste en 6de uit 1973, met elkaar de strijd aan. Aangezien de bouw van de meeste deelnemers in de loop van de jaren iets veranderd zal zijn, spelen ze maar een half uurtje op een half speelveldje. Hierna gaan de junioren de strijd aan om de penaltybokaal. De penalty kampioenen, de topscoorders en scoorster en het sportteam van de jeugd worden daarna om 17.45 uur gehuldigd. Ook wordt er weer een kanjer uitgereikt aan iemand die beloond wordt voor zijn inzet.

Om 18.00 uur is er gelegenheid om met z'n allen Nederland tegen Denemarken te zien spelen op een zeer groot scherm in de kantine. (Trouwens ook voor de andere wedstrijden is de kantine straks geopend.) Na de wedstrijd gaan de senioren de strijd aan om de penalty trofee. Om 21.00 uur worden deze uitgereikt. Ook worden dan de topscoorders gehuldigd. Het sportteam en de sportman of -vrouw worden in de bloemen gezet en van bekers voorzien. Daarna kan men de verwachtte overwinning gaan vieren met een hapje en een drankje of anders moed in drinken op de volgende wedstrijd.

Zie ook het nieuwsbericht van 17 mei op de algemene nieuwspagina.

Maurice Pot stopt met voetballen
27 mei 2012

SVL speler Maurice Pot (37) neemt op 2 juni afscheid als actief speler van het 1ste elftal. Na vele jeugdjaren bij de amateurs van Zwolle, 3 jaar betaalde jeugd bij Go Ahead Eagles, 2 jaar FC Zwolle, 3 jaar Elburger SC, 7 jaar Spakenburg, 5 jaar Nunspeet en 2 jaar SV Langbroek hangt hij zijn kicksen aan de wilgen. Gelukkig blijft Maurice zeer betrokken bij SVL, hij blijft zich de komende tijd bezig houden met het trainen van de jeugdige talenten van SVL. Bovendien gaat hij de regionale Voetbal Techniek School Langbroek coördineren.

Maurice heeft een imposante voetballoopbaan achter zijn naam staan en dit wilden we als SVL niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Hiervoor hebben we voor Maurice een afscheidswedstrijd aangeboden, deze wedstrijd vindt plaats op Sportpark Oranjehof in Langbroek. O.a. de volgende spelers zullen meedoen aan deze wedstrijd:

 

 

Niels Creuzburg (ex FC Utrecht, Go Ahead Eagles, Holland en Spakenburg), Frank van Twillert (ex Go Ahead Eagles, Spakenburg, Nunspeet en Eemdijk), Salvadore Cabeza (ex Go Ahead Eagles, Elinkwijk, Spakenburg en Türiyemspor), Mustafa Aksit (RBC, NAC, Spakenburg, Kozakkenboys en Elinkwijk) en natuurlijk nog vele andere voetballers die met Maurice hebben gespeeld. Ook zijn er ex-SVL voetballers op deze dag te bewonderen zoals, Ali Alkan (nu DTS), Fabio Bovo en Wilco van Drie.

Wij willen iedereen oproepen om hierbij aanwezig te zijn, om Maurice een onvergetelijk afscheid te bezorgen. De aanvang van deze wedstrijd is om 17.00 uur en is uiteraard gratis te bezoeken.

Het bestuur van SVL.

Rik van Leeuwen keert terug bij SVL
24 mei 2012

Rik (the rocket) van Leeuwen heeft, nadat hij zijn vertrek had aangekondigd bij hoofdklasser Bennekom, gekozen om weer bij zijn SVL terug te keren. Nadat Rik als 15 jarige zijn debuut in de hoofdmacht van SVL maakte, klopte al snel GVVV aan de deur. Na 3 jaar GVVV en 1 jaar Bennekom, keert Rik dus terug op het oude nest.

Wij zijn erg blij met de komst van Rik en wensen hem veel succes en plezier bij SVL.

De technische commissie

 

De laatste techniektraining van het seizoen 2011-2012
20 mei 2012

Aanstaande woensdag beginnen de techniektrainingen zoals gebruikelijk om 17.30 uur. Dit is de laatste techniektraining van dit seizoen waarna de vernieuwde regionale Voetbal Techniek School (de VTS Langbroek) het nieuwe seizoen zal starten op woensdag 29 en donderdag 30 augustus 2012 (1e van 10 trainingen). Bovendien willen we in augustus nog een open techniekdag organiseren, een leuke (mid)dag waarop iedereen kennis kan maken met voetbaltechniek onder deskundige begeleiding van trainers van de voetbalschool. Nadere info hierover volgt nog tijdens een presentatie over het jeugdvoetbalbeleid van SVL/VTS, via de e-mail en verder via www.svl-omni.nl/voetbal onder voetbalschool.

Tenslotte wil ik jullie bedanken voor jullie enthousiasme en inzet tijdens het afgelopen seizoen! Ik zie jullie dan ook graag weer op of rondom de voetbalvelden.

Met vriendelijke groet,

Maurice Pot
Coördinator / techniektrainer
Voetbal Techniek School
s.v. Langbroek
vtslangbroek@gmail.com
www.svl-omni.nl

Zeer geslaagde SVL Techniekdag
17 mei 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Het was woensdag 2 mei een hele drukte op de Oranjehof bij SVL. Een kleine 100 kinderen hadden zich opgegeven voor de SVL techniekdag onder leiding van Maurice Pot. Alle SVL-ers mochten hun broertje of zusje of hun vriendje of vriendinnetje meenemen. Ook kinderen uit de omgeving waren welkom. Het was een gezellige en leerzame techniekdag met veel spelletjes en een spectaculaire free-kick competitie. Wie wordt de vrije trap specialist van de Utrechtse Heuvelrug met lokale topkeepers en een 4 tegen 4 voetbaltoernooi?

 

Om 12.30 uur stond een uitgebreide lunch klaar en na afloop, om 16.30 uur, stonden de frituurpannen klaar om de hongerige maagjes te vullen en ook de limonade ontbrak natuurlijk niet. Ook werden hierbij de prijzen uitgereikt. Bij de spelletjes voor de E en F was Stan Onink de beste en Baeb van Lankeren 2de, Anthonie van Os had de 3de prijs. Bij de D pupillen was de 1ste prijs voor Donny Ebergen, Ziggo kwam als 2de op het podium en Ronald Budding kreeg de 3de prijs. Pechvogel was Nasradin. Bij 4 tegen 4 van de E en F was Chelsea de winnaar en bij de D was dat Spanje. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag. Verdere informatie is te vinden op deze website of via Maurice Pot.

Drie nieuwe aanwinsten voor SVL
14 mei 2012

De eerste is Frank Barte, die verdedigend op meerdere posities uit de voeten kan. Frank is 29 jaar, al jaren een vaste waarde in CDW1 en brengt dus een hoop ervaring mee.

Zijn neef Jeroen Barte en broer van onze Dennis, wilde ook graag bij SVL komen spelen. Jeroen is ook een multifunctionele verdediger, die op meerdere positie's uit de voeten kan.

De laatste die zich heeft gemeld bij SVL is Maikel van de Berg (21), een buitenaanvaller die zowel rechts als links uit de voeten kan.


Frank Barte

Jeroen Barte

Maikel van de Berg

Alle drie komen over van CDW. Wij zijn blij met hun komst naar SVL, want met 6 spelers die stoppen of verhuizen naar andere verenigingen was de selectie behoorlijk uitgedund.
We wensen Frank, Jeroen en Maikel veel plezier en succes bij SVL.

De technische commissie.

Polle Westbroek naar SVL
8 mei 2012

Polle is een aanvaller die op meerdere posities in de aanval of op het middenveld uit de voeten kan. De makkelijk scorende speler komt over van SVMM. Wij zijn erg blij met de komst van Polle en wensen hem veel plezier en succes bij SVL.

De Technische Commissie

Ron van Brenk stopt met voetballen
8 mei 2012

Helaas heeft Ron besloten om te stoppen met voetballen, de voornaamste redenen zijn dat hij nog steeds niet pijnloos kan spelen na zijn dubbele beenbreuk van enkele jaren geleden. Tevens heeft hij het te druk met werk en studie, allemaal zaken die hem ertoe hebben gebracht om deze beslissing te nemen.

De Technische Commissie

 
Ron van Brenk

Kevin van de Boogaard besluit alsnog te stoppen met voetbal
8 mei 2012

Door de vele tegenslagen in zijn herstel na een zware knieblessure, heeft Kevin er toe doen besluiten om een punt achter zijn voetbalcarrière te zetten bij SVL. Kevin kwam een aantal jaren geleden over van SVF uit Cothen, na 2 maanden voorbereiding greep hij zijn kans in de hoofdmacht van SVL, echter na een aantal wedstrijden sloeg het noodlot toe. Die zware knieblessure blijkt dus nu het (voorlopige) einde van zijn voetbal loopbaan.

Wij willen Kevin bedanken voor zijn inzet bij SVL en hopen hem nog vaak bij onze club te mogen begroeten.

De Technische Commissie

 
Kevin van de Boogaard

Stem op SVL MA1
8 mei 2012

Wij als team (de MA1 van aankomend jaar) hebben bij Riverdance mee gedaan aan de sponsoractie voor de tenues. Hetzelfde als wat de DA1 vorig jaar ook had gedaan en net zoals zij willen wij graag winnen! Daarom bij deze de vraag of jullie op ons, SVL MA1, zouden willen stemmen? Doe dit dan wel voor 14 mei.

De link is: www.riverdancefestival.nl/sponsoractie

Bij een stem hoeft er alleen een email worden ingevuld! (En natuurlijk worden aangeklikt dat er op SVL-MA1 wordt gestemd.)

Groetjes,
Corienne Merkens namens het aankomende team SVL MA1!

Filmpje Voetbal Techniekdag
6 mei 2012

Door Wendy Jonker is een filmpje met foto's gemaakt van de geslaagde Voetbal Techniekdag bij SVL.

Stefan Nesselaar kiest ook voor SVL
26 april 2012

Het volgende talent heeft zich bij SVL aangediend, Stefan Nesselaar, 21 jaar en afkomstig van CDW. Stefan is een linkspoot die in de verdediging of op het middenveld uit de voeten kan. In de jeugd heeft hij 2 jaar in de B1 van Elinkwijk gespeeld, in die tijd uitkomend in de 1ste divisie.

Stefan wil graag bij SVL kijken waar zijn sportieve mogelijkheden liggen, tevens wilde hij graag weer op zaterdag voetballen.

Wij heten Stefan van harte welkom en wensen hem succes bij SVL.

De technische commissie.

 

Verdediger Mark van Oudbroekhuizen naar SVL
25 april 2012

Mark die al ondanks zijn jonge leeftijd van 21 jaar, al een paar jaar een vaste waarde voor CDW 1 is. Mark kan verdedigend op meerdere posities uit de voeten.

Weer een goed voorbeeld van een jonge talentvolle voetballer die zich verder wil ontwikkelen. Wij zijn blij dat Mark dit bij SVL wil doen.

Wij wensen Mark veel plezier en succes bij SVL komend seizoen.

Technische Commissie

 
Mark van Oudbroekhuizen

Sponsormiddag SVL Voetbal
20 april 2012

Op zaterdag 5 mei organiseert SVL een middag voor alle sponsoren van de vereniging. Alle sponsoren worden vanaf 13.00 uur welkom geheten in het speciaal ingerichte sponsorgedeelte van de accommodatie. Daarvoor wordt een gedeelte van de kantine en het buitenterras afgescheiden. De sponsoren worden in de gelegenheid gesteld om de laatste thuiswedstrijd van het 1e elftal tegen De Merino's bij te wonen en zijn na de wedstrijd wederom welkom voor het nuttigen van een drankje en een hapje.

Sponsorcommissie SVL

Voetbal Techniekdag bij SVL
20 april 2012

Na het grote succes van vorig jaar heeft SVL op woensdag 2 mei wederom voor de Voetbal Techniek School een dag georganiseerd. Om 9.15 uur is het verzamelen geblazen, zodat er om 9.30 uur begonnen kan worden met de gezellige en leerzame techniekdag met veel spelletjes en een spectaculaire free-kick competitie. (Wie wordt de vrije trappen specialist van de Utrechtse Heuvelrug e.o. ?) Met lokale topkeepers en na de lunch een voetbal toernooi.

Deze Techniekdag is voor iedereen vrij toegankelijk, lid of geen lid van SVL en er zijn geen kosten aan verbonden. Om ongeveer 17.00 uur zal de dag na een hapje en een drankje eindigen. Wil je er ook bij zijn, meld je dan voor 22 april even aan bij Rob Aalbertsen tel. 0343-561803 of bij Maurice Pot tel. 0343-576585.

Zie het inschrijfformulier voor meer informatie.

Ook Walter Cremers blijft SVL trouw
17 april 2012

Nog meer goed nieuws voor SVL, want na de 3 - 2 winst op het andere SVL uit Lelystad en daarmee het definitieve lijfsbehoud in de eerste klasse volgend seizoen, heeft ook Walter besloten er ook nog een seizoen aan vast te plakken bij de Langbroekers.

Ondanks aanbiedingen van andere verenigingen blijft hij dus ook volgend seizoen op Sportpark Oranjehof te bewonderen. Niet alleen als voetballer maar zeker ook als een prettig en correct mens zijn we blij dat hij bij ons blijft.

Wij wensen Walter veel succes met het huidige en nieuwe seizoen.

De Technische Commissie.

 
Walter Cremers

Pascal van Doorn keert terug naar FC Driebergen
17 april 2012

Helaas heeft Pascal besloten om SVL te verlaten en terug te keren naar zijn oude vereniging FC Driebergen. Pascal wil SVL bedanken voor de geboden kans en benadrukt dat hij bij de Langbroekers een betere voetballer is geworden.

Wij vinden het jammer dat Pascal vertrekt, maar respecteren zijn keuze en wensen hem komend seizoen veel plezier en succes bij zijn FC Driebergen.

De technische commissie.

 
Pascal van Doorn

Riverdance wedstrijd
12 april 2012

Op vrijdag 20 april is het dan eindelijk zo ver: de Riverdance wedstrijd tussen SVL Dames 1 en SV Houten Senioren 4. Deze elftallen hebben beiden de Riverdance sponsoractie gewonnen en zijn inmiddels voorzien van nieuwe voetbalshirts. De dames van SVL zouden het leuk vinden als jullie ze komen aanmoedigen, de wedstrijd begint om 20:00 uur.
Voor de betrokkenen is er meer informatie beschikbaar.

Mazlum Arslan vertrekt alsnog en kiest voor 't Vliegdorp
12 april 2012

Nadat hij eerder had aangegeven nog een seizoen te blijven bij SVL, heeft Mazlum alsnog besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan en wel bij 't Vliegdorp. Mazlum komt daar zijn vroegere trainer Coco Fares tegen en hoopt daar meer speeltijd te krijgen. 't Vliegdorp doet momenteel mee om promotie naar de 2e klasse.

Wij wensen Mazlum veel plezier en succes bij zijn nieuwe club.

De technische commissie.

 
Mazlum Arslan

Voetbal Techniek School Langbroek
5 april 2012

Op woensdag 2 mei 2012 houdt SVL voor alle kinderen van 5 t/m 16 jaar een gezellige en leerzame techniekdag met veel spelletjes, een spectaculaire free-kick competitie (wie is de vrije trappen specialist van de Utrechtse Heuvelrug e.o.?) met lokale topkeepers en een voetbaltoernooi. Wil je mee doen? Meld je dan voor 22 april 2012 aan met onderstaand formulier of stuur een mail met je gegevens naar Rob Aalbertsen. We hopen dat jij er ook bij bent. Tot 2 mei!!!

Zie het inschrijfformulier voor meer informatie.

Jan Gaasbeek, een vertrouwd gezicht, trainer van SVL 1
1 april 2012

Geen andere naam, maar wel een vertrouwd gezicht staat komend seizoen voor de selectie van SVL. Deze Jan Gaasbeek, nu inmiddels de derde achtereenvolgende, is woonachtig in Wijk bij Duurstede. Hij heeft een imposante voetbalcarrière achter de rug: 50 jaar lid van SVL! Zoals bij velen bekend als JAN BAK. AMBITIES.

 

Naast het voetbal werkt Gaasbeek al 40 jaar in een slagerij, echter het voetbal kan hij nog steeds niet loslaten. Bij SVL, waar hij begon als voetballer, is hij bekend om zijn sterke kopkracht en een genadeloze penalty specialist. Hij speelde ruim 20 seizoenen in het eerste elftal van SVL. Onder zijn leiding zijn er bij het eerste veel jeugdtalenten doorgestroomd naar andere clubs. Zijn zoon Bastiaan, alias (ETTER)BAK of BLADAAP, schopte het helaas maar tot het derde bierelftal. De technische commissie denkt met Jan Gaasbeek een ambitieuze trainer te hebben gevonden. Jan Gasbeeek heeft zijn prioriteiten bijgesteld en wil absoluut naar de Hoofdklasse in 2013! Tegenstanders: JAN BAK is BACK.

Verlichting voetbal
30 maart 2012

Bij de verlichting van de voetbal is er donderdag een vertrager tussen gezet. Dit houdt in dat als je nu de knoppen van het licht omdraait, het even duurt voordat ze aangaan.
Voorbeeld: Je draait de knoppen van kunstgras kant A en B aan, dan gaat A aan en B 3 minuten later.
Wanneer je het licht uitdraait en dan weer aan wilt zetten, zit er een kwartier vertraging tussen.

Vriendelijke groeten Monk

Matty van Leeuwen plakt er nog een jaar aan vast
23 maart 2012

Ook Matty gaat nog een jaar door bij het vlaggenschip van SVL, wij als Technische Commissie zijn daar heel erg blij mee. Matty is met zijn enorme ervaring een belangrijke schakel op het middenveld van SVL. Ook in de coaching van jonge spelers is hij van grote waarde. Wij wensen Matty succes is het huidige en nieuwe seizoen.

Technische Commissie.

 
Matty van Leeuwen

SVL is op zoek naar B-junioren
19 maart 2012

Voor het nieuwe seizoen is de jeugdcommissie van SVL op zoek naar B-junioren, leeftijd 14 - 16 jaar. Zowel jongens als meisjes mogen zich aanmelden. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Rob Aalbertsen.

Jeugdcommissie

Danny Kuijer keert terug bij SVL
17 maart 2012

Nadat eerst Willem Baaij heeft besloten naar VVA'71 te gaan, bewandeld Danny nu de omgekeerde weg en heeft besloten om van VVA'71 naar SVL terug te keren. Een bijzonder gegeven is dat het ook beide linker aanvallers zijn. Danny die een aantal jaren geleden overstapte naar DOVO, en dit seizoen dus uitkomt voor de club uit Achterberg, wil komend seizoen weer vlammen voor zijn oude club.

Wij zijn heel erg blij met de komst van Danny en wensen hem veel plezier en succes.

Technische commissie

 
Danny Kuijer

Thomas Malolepszy en Kevin van de Boogaard blijven SVL trouw
16 maart 2012

Nadat al een elftal spelers had toegezegd om SVL trouw te blijven, hebben ook Thomas en Kevin besloten om het komende seizoen bij SVL te blijven.

Kevin is op dit moment revaliderend van een knieblessure, maar wij zijn er van overtuigd dat hij weer geheel fit raakt.

Thomas, vaste waarde voor het elftal op de rechtsbuiten positie dit seizoen, heeft het prima naar zijn zin bij SVL.

We zijn blij dat beide spelers voor een langer verblijf bij SVL hebben gekozen en wensen beide veel succes met het huidige en komende seizoen.

Technische Commissie

 
Kevin van de Boogaard
 
Thomas Malolepszy

Willem Baaij stapt over naar VVA'71
16 maart 2012

Willem heeft besloten dat zijn voetbaltoekomst bij VVA ligt, hij gaat de uitdaging aan om met VVA te promoveren naar de hoofdklasse. Wellicht is dat komend seizoen al mogelijk, omdat VVA reeds een periodetitel op zak heeft.

Willem zal eerst nog alles uit de kast halen om het seizoen met SVL tot een goed einde te brengen. Wij wensen Willem veel succes bij zijn nieuwe club.

Technische Commissie.

 
Willem Baaij

Buurtblog: interview met Niels Roeterd
15 maart 2012

Langbroek, 14 maart 2012. “Topsporter met een beperking met de nationale status”. Vorige maand heb ik mijn plaatsgenoot Niels Roeterd geïnterviewd. Net als plaatsgenote judoka Michelle ten Boske, doet Niels ook aan topsport op hoog niveau! Niels (15 jaar) voetbalt in het Nederlandse CP-voetbalteam onder de 17 jaar. Dit CP-voetbalteam is het Paralympisch Voetbal Team van de KNVB.

Wat is CP-voetbal?
CP staat voor Cerebral Palsy (een hersenbeschadiging ten gevolge van een geboortetrauma). In een CP elftal kunnen ook voetballers spelen met N.A.H. (Niet Aangeboren Hersenletsel). CP-voetbal wordt ook wel ‘football 7-a-side’ genoemd. CP-voetbal is een sport die alleen internationaal beoefend kan worden (Europees, Wereldkampioenschap en Paralympisch). Er wordt 7 tegen 7 gevoetbald op een kleiner voetbalveld en het doel is ook kleiner.

 

Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA waarbij enkele spelregels zijn aangepast (géén buitenspel en de bal mag ook ingerold worden). Een voetbalwedstrijd bestaat uit twee helften van 30 minuten. Het CP-voetbal kent vier verschillende handicapklassen: CP5, CP6, CP7 en CP8. De mate van hersenbeschadiging is bepalend voor de handicapklasse. Tijdens een wedstrijd dient er minimaal één speler in het veld te staan met een handicap (beperking) CP5 of CP6. Dit zijn de spelers die het meeste moeite hebben met hardlopen, vaak gaat het dan om de keeper. Daarnaast is het niet toegestaan om tegelijkertijd met meer dan twee spelers met handicap CP8 te spelen. De coach heeft een moeilijke taak: hij moet zich bezig houden met de tactische en technische regels en met het aantal spelers met een bepaalde handicapklasse die hij opstelt en wisselt in het veld. Op elk internationaal toernooi is er een onafhankelijk classificatiepanel aanwezig dat bestaat uit een dokter, een fysiotherapeut en een voetbaltrainer. Zij zijn speciaal opgeleid om de handicapkeuring te doen en beoordelen of een speler in aanmerking komt voor CP-voetbal en in welke categorie hij valt. Nieuwe spelers ondergaan een keuring, voorafgaand aan een toernooi en iedere speler wordt minimaal twee keer gekeurd. Bij het CP-voetbal heb je drie leeftijdscategorieën: het CP elftal onder de 15 jaar, onder de 17 jaar en onder de 19 jaar; hierna kom je in de A-selectie van het CP voetbal terecht.

Geschiedenis Nederlands CP-voetbalteam
In 1984 werd het CP-voetbal op de Paralympische Spelen geïntroduceerd. Sinds 1984 heeft het Nederlands zevental 3 gouden medailles behaald. Tijdens het WK in 2011 heeft Nederland zich geplaatst voor de Paralympics 2012 die in Londen plaatsvinden. Hier gaat dan gestreden worden voor de 4de medaille in de geschiedenis van het Nederlandse CP-voetbalteam.

 

Het interview/het gesprek
Vanaf zijn 4de jaar voetbalt Niels bij SVL in Langbroek. Toen hij een jaar of 12 was keek hij op TV naar de Paralympics en zag hij een CP elftal voetballen. Hij dacht: “dit zou ik ook wel willen doen”! Door te googlen kwam hij uit bij de KNVB. Hij schreef zelf een brief naar de KNVB en werd uitgenodigd om naar de open dag van het CP voetbal (in Zeist) te komen kijken. Hier viel hij op en werd hij geselecteerd en gevraagd om bij het CP -elftal onder de 15 jaar te komen keepen. Niels zit nu in het CP team onder de 17 jaar en is nog steeds keeper! Tot vorig jaar vonden de trainingen en oefenwedstrijden veelal plaats bij de KNVB in Zeist. Niels werd en wordt begeleid door zijn vader, die vaak meegaat naar oefenwedstrijden en trainingen in Zeist. Sinds augustus 2011 woont Niels doordeweeks in woonvoorziening Werkenrode en zit hij hier ook op school.

Lichte beperking
Niels volgt op “Werkenrode” onderwijs op zijn eigen niveau (kaderberoeps) en daarbij traint hij 4 x in de week op het kunstgrasveld van voetbalclub Germania in Groesbeek. In de weekenden voetbalt hij nog steeds bij SVL. Hij zit dit seizoen in de C-1. Waar hij in het CP elftal de ballen uit het doel probeert te houden, mag hij ze er bij SVL juist in schieten, want bij de C-1 is hij voetballer. Ik heb Niels gevraagd wat zijn beperking is. Niels is verlamd aan zijn linkerarm en aan zijn linkerbeen. Hij speelt in het CP elftal in de handi-capklasse CP-7. Dit houdt in dat Niels een vrij lichte beperking heeft ten opzichte van kinderen die handicapklasse CP5 of CP6 hebben. Niels voelt zich helemaal thuis in Groesbeek en in het CP elftal; hij voelt zich er op zijn plek. Hij traint 4x in de week; 3 x volgt hij een gewone training en 1 x krijgt hij keeperstraining. Niels vertelt mij dat de trainingen een serieuze zaak zijn. Er wordt van je verwacht dat je serieus bezig bent, anders volgt er een straftraining. Ongeveer één keer in de maand wordt er een oefenwedstrijd gespeeld; dit kan zijn op het eigen terrein in Groesbeek of ergens anders. Er wordt dan bijvoorbeeld gevoetbald tegen (een 7-tal van) de plaatselijke D-1. Het hele seizoen door vinden er (vaak op zaterdag) speciale trainingsdagen plaats, o.a. bij de KNVB in Zeist, in Arnhem en in Groesbeek. Niels voetbalt met zijn CP team nog niet in het buitenland; dat gebeurt vanaf het elftal onder de 19 jaar. Niels vertelt mij dat voetballen in een CP elftal makkelijker is als in een gewoon elftal, omdat je elkaars handicap weet en kent en hierdoor goed op elkaar ingespeeld bent. Zijn elftal bestaat uit ca. 14 spelers; niemand speelt een hele wedstrijd, ze wisselen elkaar af (dit heeft te maken met de handicapklasse van de spelers) en ook de 2 keepers wisselen elkaar tijdens een wedstrijd af.

Paralympische Spelen in Rio de Janeiro
Niels heeft het enorm naar zijn zin in het CP elftal. Als hij over (CP) voetbal praat, doet hij dit vol enthousiasme en met een big smile! Op school gaat het lekker en ook de voetbaltrainingen gaan goed. De combinatie school en trainen vindt hij best zwaar en er blijft niet zoveel tijd over voor ontspanning, want vrijwel iedere dag moet hij na schooltijd huiswerk maken en/of trainen. Toch vindt hij tussendoor nog wel tijd om te ontspannen, TV te kijken of te gamen.

In de weekenden kan hij thuis in Langbroek, bij zijn ouders, zus en broertjes lekker ontspannen, gamen en voetballen met zijn team de C-1. Niels zijn doel is om in het CP team onder de 19 jaar te komen en om daarna in de A-selectie van het CP-voetbal te voetballen en om mee te kunnen doen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016!!

 

Dit was een leuk interview/gesprek met een enthousiaste jongen die glundert van oor tot oor als we het over het onderwerp voetbal hebben Op de website van SVL las ik onderstaande tekst over Niels (d.d. 17 november 2009): Het geheim van het succes van Niels: wilskracht en 2x powerdrink. Het geheim van zijn moeder: verrukkelijke spaghetti en macaroni. Het geheim van SVL: keepertrainer good old Teusje Verwoert! Het artikel op de website eindigt met de mooie woorden: maar een SVL-er bij ORANJE, onze Nationale trots, dat is natuurlijk een unicum!

Jool

Foto's van de kaartavond op 2 maart
11 maart 2012

SVL-ers op bezoek bij FC Utrecht - N.E.C.
6 maart 2012

35 SVL-ers zijn op bezoek geweest bij FC Utrecht - N.E.C. in de Galgenwaard op 4 maart jl. De Rabobank stelde deze kaarten beschikbaar, zodat jeugdleden deze wedstrijd konden bijwonen.

De jeugdleden en ook enkele oudere leden beleefden een gezellige middag in de Galgenwaard. Er werd met volle teugen genoten van de sfeer en spanning in het stadion, hoewel het niveau van de wedstrijd niet altijd even goed was. Heeft Hans van Impelen dan toch gelijk: “Als je het niveau van SVL gewend bent, is ander voetbal niet snel goed”.

 

Ook Alex Cortenbach naar het 2e elftal
2 maart 2012

Nadat Erik en Co terugkeerden als technisch duo, maakt ook Alex zijn rentree bij het 2e elftal als leider. We kunnen nu dus spreken van een technisch trio. We zijn blij dat ook Alex zich weer aansluit bij SVL 2. We wensen hem veel plezier en succes volgend seizoen.

Technische commissie

 
Alex Cortenbach

Elf spelers ook volgend jaar weer bij SVL te bewonderen
14 februari 2012

Wij zijn blij te kunnen melden dat we met de volgende spelers overeenstemming hebben weten te bereiken over een langer verblijf bij SVL. De spelers die hebben aangegeven te blijven zijn: Barry van Leeuwen, Bastin Hofman, Ron van Brenk, Arend Zweistra, Bob van Leeuwen David Bouwmeester, Geert Willem Merkens, Mazlum Arslan, Joran Hofman, Bram Peeters en Martijn Merkens.

De komende tijd zullen we de gesprekken met de overige selectieleden afronden en hopen we met nog meer goed nieuws naar buiten te komen.

De Technische Commissie.

 
Bob van Leeuwen

Technische staf SVL 1 staat als een huis
14 februari 2012

De afgelopen weken stonden net als de gesprekken met de spelers in het teken van het samenstellen van de technische leiding van het eerste elftal. Wij zijn erg verheugd te kunnen melden dat we een technische staf hebben die staat als een huis. Na het vastleggen van de nieuwe hoofdtrainer Jan Gaasbeek, kunnen we melden dat we ook de contracten met keeperstrainer Sander Pater en verzorger Dennis Barte hebben verlengd.


Sander Pater

Dennis Barte

Jacob van Wolfswinkel

Maurice Pot

Jacob van Wolfswinkel blijft ook aan als assistent trainer, echter niet meer op de donderdagavond. Jacob heeft ons aangegeven dat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn gezin.

Maurice Pot die heeft aangegeven te stoppen met zijn imposante spelers loopbaan, gaat op de donderdagavond de rol op zich nemen van assistent trainer van Jan Gaasbeek. Tevens gaat hij de rol van Jong SVL weer onder zijn hoede nemen en dat verder uitbouwen. Ook de voetbalschool blijft de nodige aandacht vergen.

Onze drie super leiders Johan Damen, André Aalbertsen en Wilco van Doorn plakken er ook weer een seizoen aan vast. Met zo'n geweldige technische staf mogen we trots zijn.

De technische commissie.

Erik van Hulzen en Co van Dijk nieuwe technische leiding SVL 2
14 februari 2012

Erik en Co nemen het roer over van Jan Hoogland. Jan heeft bij ons aangegeven dat hij de vele uren niet meer kan combineren met zijn privé leven. We willen Jan alvast bedanken en wensen hem nog succes voor de rest van het seizoen. Gelukkig blijft Jan nog wel actief voor SVL, binnenkort zullen we daar meer duidelijkheid over naar buiten brengen.
Al snel werd duidelijk dat er maar één paar het roer kon overnemen, Erik en Co, die het tweede elftal reeds eerder met succes onder hun hoede hadden.

Het tweede elftal dat in die tijd twee keer promoveerde van de derde naar de eerste klasse en nu voorlopig een stabiele middenmoter is. Wij zijn blij dat Erik en Co weer bereid zijn gevonden om het tweede elftal te leiden. We wensen Erik en Co veel succes.

 
Co van Dijk

Erik van Hulzen

De technische commissie.

SVL op bezoek bij de wedstrijd FC Utrecht - ADO
14 februari 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

SVL heeft zondag 12 februari weer gebruik gemaakt van de uitnodiging om de wedstrijd Utrecht - ADO te bezoeken. Daar hebben ongeveer een kleine honderd leden gebruik van gemaakt. Een gedeelte kreeg gratis toegang en de overige kaartjes kostten 5 euro. Volgens horen zeggen werden deze uit de pot van de club van 100 betaald. Nog hartelijk dank daarvoor, tenminste als dit klopt. We moesten al vroeg op pad, want de wedstrijd begon al om half één, dus was het 11.00 uur vertrekken. Na het parkeren op de Bunnikse weg of bij de velden was het nog een stukje lopen. Bij de kaartjes controle op vuurwerk wisten ze natuurlijk bij wie deze nodig was. Nee, geen controle op aanstekers. Daarna de klim naar boven. We hadden mooie plaatsen bovenin en ook een beetje uit de wind, want het was echt koud.

Utrecht begon goed aanvallend aan de wedstrijd en zette ADO onder druk (overigens dezelfde tegenstander als bij de uitnodiging van vorig jaar). Helaas wisten ze het overwicht pas na een half uur te verzilveren. Het was jammer dat ze deze voorsprong na 14 minuten alweer uit handen gaven op een manier die men slechts zelden bij onze F2 tegenkomt. Na de rust kregen we helaas hotse knots voetbal te zien, waarbij handhaving van de stand het belangrijkste leek. Verre ballen naar voren en slechts zelden geplaatst. Ik heb zaterdag bij Lienden-SVL voetbal gezien wat wel 2 klasse beter was. Snelle en korte combinaties en slechts zelden een verre bal naar voren en die waren dan ook nog geplaatst. Dat heb ik vandaag bij de FC niet veel gezien. Het wordt gezien deze wedstrijd voor de FC nog een hele moeilijke opgave om de onderste plaatsen te ontlopen. Ik wens ze in ieder geval veel succes, want de FC hoort, gezien hun naam en faam, net onder de top te bivakkeren.

Kunstgrasveld nog niet gebruiken
14 februari 2012

Het kunstgrasveld mag in ieder geval dinsdag 14 en woensdag 15 februari nog niet gebruikt worden.

Riverdance organiseert wedstrijd tussen SVL en Houten
6 februari 2012

Mede dankzij de vele stemmen van veel SVL-leden, heeft het damesteam van SVL een tenuesponsor binnen weten te slepen. De sponsor Riverdance heeft nu samen met tegenstander Houten en SVL een voetbalwedstrijd georganiseerd, welke vrijdag 10-02-2012 om 20.00u gaat plaatsvinden op het veld van SVL.
De dames van SVL zouden het leuk vinden als jullie ons komen aanmoedigen. Dus kom allemaal vrijdag om 20.00u!

Opgeven voor de playbackshow
3 februari 2012

SVL organiseert op vrijdag 9 maart weer de jaarlijkse Playbackshow.

19.00 uur:  

Voor de jeugd vanaf 4 jaar
Opgeven bij Anita Aalbertsen voor 26 februari, Cotherweg 39, tel. 563140

     
20.30 uur:  

Voor de senioren
Opgeven in de kantine

Onze SVL DJ zal weer voor aangepaste muziek zorgen. Geef je op!! Doen!!

Gebruikregels met betrekking tot kunstgras
30 januari 2012

Voor de komende periode is er vorst en daarna dooi voorspelt. Hierdoor willen wij nogmaals de gebruikregels voor het kunstgras doorgeven.
Willen de trainers goed op regels voor het gebruik van het kunstgras letten, vooral als dooi inzet is het belangrijk om niet op het kunstgrasveld te komen. Er is dan kans dat de ondergrond ongelijk ontdooit waardoor er kuilen in het veld kun ontstaan.
Voor vragen kunt u terecht bij Geert-willem Merkens, tel 06-29577679.

Sportstichting Langbroek (SSL)

Winterstop SVL 1
27 januari 2012

De herfstkampioen in 1A is bekend, evenals de eerste periodekampioen. Ook is een beeld ontstaan van de onderlinge krachtsverhoudingen. Maar de beslissing valt natuurlijk in het voorjaar. Om daar aan te werken zijn door de teams in de winterstop de nodige activiteiten ontplooit. Om u hier inzicht in te geven en bij gebrek aan echte kopij voor het clubblad, hierbij een overzicht in volgorde van de kerststand in 1A.

1 Swift 12-7-3-2-24 22-13 (CIX 1015) eindstand vorig seizoen nr. 13 in HA
ambitie: terug naar hoofdklasse
beker: uitgeschakeld in poulefase
trainer: Krommenhoek verhuist, nieuw per 12/13 David Vecht (districtcoach west 1 knvb)
1e wedstrijd: 3/9 SVL 2-3 Swift
oefen: geen

2 Ajax 13-6-6-1-24 32-18 (CIX 1037) eindstand vorig seizoen nr. 7
ambitie: topklasse (aansluiting met Jong Ajax), nu koploper 2e periode
beker: uitgeschakeld in 2e ronde
trainer: contract 1 jaar verlengd?
1e wedstrijd: 1/10 SVL 1-1 Ajax
oefen: 7/1 5dag kamp Gran Canaria Barendrecht (Tzat nr. 15) 0-0 Ajax, 14/1 Roda23 (zon 2B nr. 6) 3-2 Ajax

3 VVA 13-6-5-2-23 20-16 (CIX 1021) eindstand vorig seizoen nr. 4 en 1e periode
winnaar 1e periode (nieuwe tribune met kleedkamers)
ambitie: topklasse (beter dan buur GVVV Tzat nr. 3)
beker: uitgeschakeld in 1e ronde
trainer: contract Henk van de Pol verlengd tot en met 13/14
1e wedstrijd: 17/9 SVL 2-2 VVA
oefen: 7/1 VVA 0-2 Lienden (Tzon nr. 7), 10/1 VVA 0-0 Valleivogels (nr. 2B nr 1), 17/1 DTS35 (1D nr 4) 1-2 VVA, 18/2 GVVV (Tzat nr. 3) - VVA

4 Eemdijk 13-5-5-3-20 22-24 (CIX 1007) eindstand vorig seizoen nr. 8
ambitie: topklasse (aansluiting buren IJsselmeervogels en Spakenburg)
beker: uitgeschakeld in poulefase (nieuwe tribunestoel te koop)
trainer: contract Cor van Garderen met 1 jaar verlengd
1e wedstrijd: 5/11 SVL 0-0 Eemdijk
oefen: 14/1 UVV (2B nr 7 ) 3-3 Eemdijk, 21/1 Loosdrecht (2B nr 12) - Eemdijk, 28/1 Desto (2B nr 10) - Eemdijk, 4/2 Terschuurseboys (3B nr. 3) - Eemdijk, 11/2 Cobuboy (3C nr. 10) - Eemdijk, 18/2 WDS (3A nr. 13) - Eemdijk

5 VVZ 12-5-4-3-19 25-16 (CIX 1031) eindstand vorig seizoen nr. 3 en 3e periode
ambitie: onbekend?
beker: uitgeschakeld jn 1e ronde bij CDW
trainer: contract Michael van den Berg met 1 jaar verlengd
1e wedstrijd: 10/12 SVL 1-3 VVZ
oefen: 7/1 DOVO (HA nr. 7) 0-0 VVZ

6 Merino's 12-5-4-3-19 20-14 (CIX 1016) eindstand vorig seizoen nr. 6
ambitie: onbekend?
beker: uitgeschakeld in 2e ronde
trainer: nieuw per 12-13 Dragan Ristic (Veenendaal zat 5D)
1e wedstrijd: 14/1 Merino's 0-2 SVL
oefen: 17/1 Renswoude (3D nr. 1) 1-3 Merino's, 28/1 DVS33 (HC nr. 7) - Merino's, 11/2 VVOG (HC nr. 8) - Merino's, 18/2 Geinoord (2B nr. 2) - Merino's, 3/3 Odysseus (2B nr. 9) - Merino's

7 Zuidvogels 13-4-4-5-16 14-24 (CIX 1009) eindstand vorig seizoen nr. 5
ambitie: beste van Huizen
beker: uitgeschakeld in poulefase
trainer: Jorg Smeets contract t/m 12-13
1e wedstrijd: 15/10 SVL 1-0 Zuidvogels
oefen: 29/12 winnaar VEBO zaalvoetbal, 10/1 Zuidvogels 2-1 (2-1) AH78 (2B nr. 11), 14/1 Zuidvogels 4-0 (0-0) ZwartWit63 (1D nr. 12)

8 SVL 12-3-6-3-15 22-22 (CIX 1007) eindstand vorig seizoen nr. 12
ambitie: linkerrijtje (en natuurlijk veel beter dan CDW)
beker: uitgeschakeld in poulefase
trainer: huidige Gaasbeek per 12-13 naar Jonathan, nieuw ook Jan Gaasbeek (Advendo 2G)
oefen: 10/1 SVL 6-2 HDS (zon 4G nr 1), 21/1 SVL - Benschop (2B nr. 3), 18/2 SVL - SVMM (4E nr. 12)

9 Roda46 13-4-3-6-15 21-27 (CIX 1005) eindstand vorig seizoen 2B nr. 1
ambitie: beste van regio Amersfoort
beker: uitgeschakeld in poulefase
trainer: vertrekt per 12-13 naar SDCP, nieuw ?
1e wedstrijd: 14/9 Roda 4-5 SVL
oefen: 7/1 EFC (3B oost nr. 9) 1-4 (1-2) Roda, 10/1 Roda 3-1 Advendo (2G nr. 11), 14/1 kamp, 17/1 Roda 2-1 Odysseus (2B nr. 9)

10 Lelystad 13-3-5-5-14 22-24 (CIX 1022) eindstand vorig seizoen 2G nr. 1
ambitie: beste van Flevoland (nu Almere 1e div), penningmeester verduistert €120.000
beker: door naar 3e ronde
trainer: sabbatical?, nieuw per 12-13 Jan Boes (SDCP HA nr 13)
1e wedstrijd: 12/11 Lelystad 0-0 SVL
oefen: 7/1 Lelystad 0-3 Go Ahead Eagles (1e div nr 10), 14/1 asv Dronten (2G nr 3) 2-4 (2-3) Lelystad, 28/1 Lelystad - HZVV (1E nr 1)

11 CSW 13-3-4-6-13 22-27 (CIX 1007) eindstand vorig seizoen nr. 9
ambitie: beste van Ronde Venen (nu Argon Tzon nr. 15)
beker: uitgeschakeld in poulefase
trainer: contract Gerard Adelaar 1 jaar verlengd?
1e wedstrijd: 10/9 CSW 3-3 SVL
oefen: 14/1 CSW ?-? LRC (HB nr 12), 17/1 CSW 1-2 TAVV (3A nr. 5)

12 DVVA 12-2-6-4-12 16-20 (CIX 1002) eindstand vorig seizoen 2A nr 1
ambitie: studentikoos gezellig
beker: uitgeschakeld in poulefase
trainer: contract Sjaak Tersteeg 1 jaar verlengd?
1e wedstrijd: 8/10 DVVA 0-4 SVL
oefen: 11/1 DVVA 1-0 AMVJ (2A nr. 4)

13 HBOK 13-3-3-7-12 18-27 (CIX 1005) eindstand vorig seizoen nr. 2 en 2e periode
ambitie: beste van Amsterdam-Noord
beker: uitgeschakeld in poulefase
trainer: contract Don Guezen verlengd?
1e wedstrijd: 19/11 SVL 0-0 HBOK
oefen: geen

14 Marken 12-2-2-8-8 22-26 (CIX 999) eindstand vorig seizoen nr. 10
ambitie: beste (en enige) op voormalig eiland Marken
beker: uitgeschakeld in poulefase
trainer: contract Said Quaali 1 jaar verlengd?
1e wedstrijd: 29/10 Marken 4-1 SVL
oefen: 7/1 Jong Volendam (beloften 1e Div nr. 5) 7-0 (2-0) Marken, 10/1 ZOB (2A nr 7) 2-4 Marken

Opties seizoen 2012-2013
Kandidaat directe degradanten hoofdklasse:
HA: nr. 13 SDCPutten (oost) en nr. 14 Young Boys (Haarlem)

Kandidaat promovendi 2e klasse:
2A: 3 koplopers Castricum (1e periode), AFC Amsterdam en oude bekende Aalsmeer
2B: 2 koplopers Valleivogels en new young Geinoord (1e periode)

We laten de optie dat SVL 1 nog kan promoveren of degraderen maar even buiten beschouwing, persoonlijk reken ik weer helemaal op de nacompetitie zoals gebruikelijk.
Het EK begint tenslotte pas op 8 juni! Wanneer zouden de EK pools beginnen?

André van Dijk

Voorwoord uit clubblad januari
20 januari 2012

Beste sportvrienden en -vriendinnen,

De eerste nieuwjaarsreceptie in onze nieuwe accommodatie was een daverend succes. Ze waren er allemaal weer: burgemeester, wethouder, raadsleden, sportieve collega's uit Cothen, Ditiswijk en niet in de laatste plaats meer dan 100 eigen leden. Zoals gebruikelijk de laatste jaren was er ruimte ingebouwd voor onze jubilarissen en andere prijswinnaars. Elders in dit clubblad lezen jullie meer over deze huldigingen.

Twee dingen wil ik graag nog opmerken. Bij de huldigingen kan eigenlijk niets misgaan dankzij de voortreffelijke organisatie. Ton reuze bedankt daarvoor!!!
Zoals bekend hebben wij als SVL de vrijwilligersprijs 2011 van de gemeente mogen ontvangen. Dat is een grote eer, temeer als je je realiseert dat er in Wijk meer dan 100 vrijwilligersorganisaties zijn. Wij zijn beretrots op onze vrijwilligers. Waar zouden wij als SVL zijn zonder vrijwilligers? Juist! Nergens!!!

Op de terugweg kon ik het niet nalaten nog even bij onze oude kantine naar binnen te gluren. Een nostalgisch gevoel overviel mij. Wat hebben we toch een groot aantal fantastische dingen meegemaat in die oude tent. Gek eigenlijk dat die oude kantine nog steeds niet is afgebroken. Ze zullen het WoZoCo er wel omheen gaan bouwen...
Voor 2012 wens ik jullie alle goeds en vooral een goede gezondheid.

Gerard Minnaar

Lampionnenoptocht
20 januari 2012

Iedereen is dinsdag 31 januari 2012 van harte welkom bij de lampionnenoptocht. De optocht vertrekt om 18.30 uur bij SVL. Na afloop staat in de kantine warme chocolademelk met wat lekkers voor je klaar. Jij komt toch ook?
Deze optocht wordt georganiseerd door de Jeugdactiviteiten Commissie van SVL ter ere van de verjaardag van koningin Beatrix.

Spelavond "Ik hou van Holland"
20 januari 2012

De Jeugd Activiteiten Commissie organiseert vrijdag 10 februari a.s. voor de SVL gym- en tennisjeugd van 6 t/m ca. 12 jaar en de voetballers/-sters uit de F, E en D-teams, een spelavond IK HOU VAN HOLLAND, je vast wel bekend van de televisie.

Deze spelavond wordt gehouden in de kantine van SVL, begint om 19.00 uur en zal ongeveer 21.00 uur afgelopen zijn. Doe jij ook mee? Je hoeft je voor deze spelavond niet op te geven.

Laserquesten
20 januari 2012

Ook voor de oudere jeugd stond iets op de kalender van 2012. Vrijdag 13 januari zijn we met een groep jongens uit de C1, de A1, en een groep meiden uit de B1 vertrokken naar Utrecht. Eerst kregen we wel wat lekkers uit de frikandellenvijver aangeboden, tot ons buikje rond was. Op naar het strijdveld! Gelukkig waren er genoeg ouders en vrijwilligers die wilden rijden, hiervoor bedankt! Eenmaal aangekomen (via een omweg..) werden we in twee groepen verdeeld. Groep één mocht het strijdtoneel opgaan met een harnas en een geweer die bedekt waren met lichtjes waarop je geraakt kon worden. Groep twee mocht toekijken via de schermen bij de bar, hoe groep één het er vanaf bracht. Het was een hete strijd en dat wordt letterlijk bedoeld. Met gejoel, gejuich en camouflage met zweet gemengde hoofden, werd het wel duidelijk, ze hadden het erg naar hun zin gehad!

Nu was het de beurt aan groep twee om het donkere gedeelte te betreden. Eerst mocht je een naam opgeven, zo kon je zien wie jou af had geschoten en werden je punten bij gehouden. Het ging om tijd, en niet om de keren dat je afgeschoten werd, anders waren we snel klaar geweest. Van te voren een voorlichtingsfilmpje bekeken, pakken aantrekken, kijken bij wie je in het team zat en.. GOGOGO! Het was inderdaad flink donker. Het gebeurde dus wel regelmatig dat je niet zag waar je liep en dat leverde lachwekkende momenten op. Het was wel een beetje uitvogelen hoe je het aanpakken moest, als je maar niet schoot op je eigen kleur, dat waren je teamgenoten. Deed je dat wel, dan kreeg je strafpunten. Het was er erg warm en als je aan het rennen, duiken, ontwijken en vals spelen bent, zijn klotsende oksels niet de voorkomen. Toen groep twee klaar was, werden ze met een warm onthaal verwelkomt door groep één, die stonden te popelen om de wedstrijd voort te zetten. Elke groep mocht namelijk twee keer, wel met andere teams.

Gelukkig is iedereen ongedeerd van het slagveld afgekomen. Hierna hebben we met z'n allen nog een drankje gedaan bij de bar. Het was gezellig en geslaagd, ook de chauffeurs en chauffeuses hebben er van genoten. Met z'n allen hebben we er een avond vol avontuur en gezelligheid van gemaakt!

Elise van Rossum

Laserquest
19 januari 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Vrijdag 13 januari gingen we met een enthousiaste groep van A, B en C jeugd laserquesten in de Biltstraat in Utrecht. Maar liefst 30 leden hadden zich hiervoor opgegeven en het is voor het JAC heerlijk om te zien dat er zoveel animo voor was.

Voordat we op weg gingen hebben we eerst nog een snack gegeten in de kantine, zodat er met een gevulde maag vertrokken kon worden naar Utrecht. Bart Hardeman had inmiddels iedereen voorzien van groene legerstrepen en kon er door de eerste groep begonnen worden. Deze 15 personen werden verdeeld in 3 groepen en ze moesten proberen om elkaar zoveel mogelijk te raken, raakte je een teamgenoot dan kreeg je minpunten. Hiervoor hadden ze 20 minuten de tijd. Bij terugkomst ging de andere groep naar binnen en wachtte de eerste groep op de uitslag, ondertussen een biertje/drankje drinkend, wat wel nodig was gezien de bezwete gezichten. Iedere groep ging 2x lasergamen en na afloop was de overduidelijke winnaar: Davey van Hazendonk.

Iedereen was uitgelaten vrolijk en vond het jammer dat er weer een eind aan kwam. Tim Hoogduin, bedankt voor je praatje namens de hele groep en wij van het JAC willen jullie bedanken voor deze zeer geslaagde avond. Ook willen wij Marita, Marcel, Christien, Ronald en Danny bedanken voor het rijden. (Jammer dat er zo weinig ouders zich hadden opgegeven, wij kunnen nog zulke leuke activiteiten organiseren maar zonder ouders kunnen wij niet.) Ook komt het steeds vaker voor dat leden zich te laat opgeven en wij dan NEE moeten verkopen. Er zijn activiteiten die een lange voorbereiding vergen bv. het laserquesten en dan kunnen wij in de laatste dagen of zelfs op de laatste avond niet iemand meer toelaten, mits er iemand heeft afgezegd. Jammer dat dit niet door iedereen zo goed word opgenomen, maar wij zetten niet voor niets een datum op het aanmeldingsformulier. Tevens krijgen de trainers/leiders ruim van te voren het stencil uitgereikt, zodat het uitgedeeld kan worden en de leden zich ruim van te voren kunnen opgeven. Dus voor de volgende keer: GEEF JEZELF OP VOOR DE UITERSTE DATUM !!!!

Namens de Jeugdactiviteitencommissie

Yahya Al-Bawi van SVL F2 ligt in het ziekenhuis
15 januari 2012

Yahya, speler van SVL F2, ligt sinds 19 december in het ziekenhuis. Om hem op te vrolijken geven wij het adres, zodat een ieder een kaartje kan sturen.

Wilhelmina Kinderziekenhuis
Afd. Pelikaan
Postbus 85090
3508 AB Utrecht

Trainers hebben getekend
12 januari 2012

Woensdagavond is er getekend voor het komend seizoen door de nieuwe trainer Jan Gaasbeek, de keeperstrainer Sander Pater en assistent trainer Jacob Wolfswinkel. Dit alles werd onder toeziend oog van de voorzitter en de technische commissie gedaan.