Wedstrijdverslagen SVL MB1 seizoen 2011/2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Aurora MB1 - SVL MB1
26 november 2011

Om 11.00 verzamelden we op SVL, na eventjes wat kletsen en wachten op iedereen. We vertrokken richting Werkhoven en daar aangekomen zeiden ze gelijk: We moeten winnen, wij staan 1ste en zij staan 8ste.

De wissels waren Lieneke, Vera en Bibi. Om 12.15 begon de wedstrijd. Het waaide deze dag heel hard dus we moesten opletten dat we niet teveel de ballen door de lucht schoten. We speelden wat rommelig en de ballen werden niet echt zuiver gespeeld. We kregen een corner en daaruit speelden we vanaf achter weer naar voor. Ik kreeg de bal gespeeld en dacht laat ik eens schieten en schoot vanaf 20 meter in de kruising, dit was 0-1 voor SVL. Na de aftrap van Aurora deden wij ons best om de bal weer te krijgen, dat lukte best snel en zo speelden wij hem weer naar voren. Marjolein kreeg de bal en dribbelde een aantal mensen voorbij een maakte de 0-2. We hadden nog een paar kansen gehad, maar die hebben we gemist. Dit bleef de stand tot de rust.

Tijdens de rust gaf Co ons weer wat aanwijzingen, hij vond dat we niet zo goed speelden maar was blij met deze goals. Ondertussen waren Marjolein en Corienne zich aan het omkleden, want Marjolein ging keepen en Corienne kwam in de spits!

De tweede helft begon, we begonnen weer goed en speelden over, de ballen gingen naar voren, zodat onze nieuwe spits kon scoren. We zakten wat in en er was een overtreding door SVL net buiten de 16. Aurora kreeg een vrije trap, de bal was te heet voor Marjolein en ging over de vingertoppen en de onderkant lat erin, dit was de 1-2. We baalden en zeiden: Meiden kom op, we moeten doorgaan en winnen. We speelden Corienne aan en ze rende richting de goal en scoorde, zo maakte zij de 1-3 voor SVL. Aurora werd een stukje feller en kwam wat vaker richting onze goal, maar er is niet gescoord. Corienne maakte nog een dubbele schaar, maar jammer genoeg scoorde ze niet! De scheids floot af, maar we hadden 10 minuten te kort gespeeld.

We waren blij dat we gewonnen hadden, maar baalden wel dat er niet meer ballen in waren gegaan. Deze week moeten we tegen Hercules dat een plaats lager staat en die wedstrijd gaan we ook zeker winnen!

Liefs, Chantal Massop. MB1.

CJVV MB1 - SVL MB1
19 november 2011

19 november om 12:45 moesten we verzamelen bij SVL. Eigenlijk was iedereen wel gespannen, want CJVV stond onder ons, dus iedereen wilde van hen winnen. Na een beetje gekletst te hebben vertrokken we vanaf de SVL kantine naar Amersfoort om een goeie pot voetbal te gaan spelen. Eenmaal daar aangekomen hadden we niet zo veel tijd meer. Snel omkleden en meteen gaan warmlopen, uiteindelijk konden we rustig aan doen, want het team op het veld waar we op moesten spelen was nog niet klaar. Toen het team klaar was, gingen we meteen op het veld en gingen we de teamopstelling bespreken. Corienne had niet veel tijd om te praten, want zij moest nog ingeschoten worden door Marjolein. Na 3 ballen op het goal geschoten te hebben voor Corienne wilde de scheidsrechter beginnen. Om ongeveer 14:00 floot de scheids af voor de 1e helft.

In de 1e helft van de wedstrijd hadden wij mooie aanvallen. Daardoor waren we meer op de helft van de tegenstander. Wat wel vervelend was, was dat de grensrechter niet eerlijk was. Hij gaf de bal telkens aan zijn eigen team, erg jammer. Na een goeie combinatie te hebben gespeeld kwam de bal in de voeten van Corine, die maakt het goed af en scoorde daardoor ook het eerste goal van de wedstrijd. 0-1 voor SVL. Iedereen was hierdoor blij en kreeg nog meer spirit. Na een paar minuten had Corine weer de bal en gaf een mooie steekpass op mij (Marjolein), waardoor ik hem nog net kon afmaken terwijl er twee tegenstanders in me rug kwamen, nu 0-2. Na het goal ging het minder goed en kreeg CJVV meer de bal. Na een beetje geklier op het middenveld floot de scheids en was het rust. Zover de 1e helft.

Na een kort moment rust, moesten we weer aan de bak voor de 2e helft. Ik merkte dat SVL meer moeite had met het spel. CJVV had meer de bal en kwam met goede aanvallen. Voor SVL kwamen er mooie ballen naar voren, alleen werden die niet afgemaakt. Na een snelle aanval van CJVV, stond de verdediging niet goed en kwam er snel een goal, 1-2. We raakten gefrustreerd en gaven ook alles ervoor om te winnen. Toch kwamen er meer acties voor CJVV waar we van schrokken. Het moest toch geen 2-2 worden. Toen ging de bal naar voren, de bal kwam in de voeten bij Iris. Iris dribbelde naar voren maar werd door 2 mensen getackeld in het strafschopgebied. Op het goede moment viel Iris waardoor we een penalty kregen.

Na vele discussies wie hem zou nemen, nam Elise maar het initiatief. Elise legde de bal neer en schoot in een keer zonder na te denken. De keeper dook naar een hoek, waardoor Elise geluk had. Ze schoot namelijk redelijk door het midden. Maar buiten dat, wel een goal. 1-3 voor SVL. Eigenlijk waren de 3 punten in de pocket. Het was niet heel lang meer, na een paar minuten na de penalty werd er afgefloten. Winst voor SVL en de 3 punten zijn weer binnen.

Liefsx, Marjolein MB1

Delta Sports MB2 - SVL MB1
5 november 2011

Rond een uur of 10 vertrokken we met team + trouwe supporters richting Houten voor alweer een uitwedstrijd, deze keer een bekerwedstrijd tegen Delta Sports. Helaas misten we deze keer Anne, Bibi, Kimberly en Vera die nog geblesseerd waren. Gelukkig konden de helden van vorige wedstrijd tegen Roda, Boline en Mieke uit de C1, met ons meedoen. We hadden er zin in!

De eerste helft was niet best, het begon erg rommelig en al gauw stonden we 1-0 achter. We hadden erg veel kansen, maar wisten ze maar niet te benutten. Enkele minuten voor de rust werd het zelfs nog 2-0 iedereen baalde, dit had helemaal niet gehoeven. Gelukkig stond Elise als een blok in de verdediging en wist ze de meeste ballen goed te onderscheppen. Suus voelde zich niet lekker genoeg om te spelen ging naar huis.

Het bleef 2-0 tot de rust. Aan het weer lag het zeker niet, het zonnetje scheen heerlijk. Co wees ons erop dat het spel veel beter moest. De eerste helft deed een beetje denken aan de vorige wedstrijd tegen Roda die ook niet al te best was. De wijze woorden van Co hadden zeer goed geholpen, hij gaf ons goede tips die we snel doorhadden binnen enkele minuten was het dan ook 2-1 door de goal van Joëlle. SVL had het weer helemaal te pakken. We moesten winnen, we konden het echt niet maken om te verliezen tegen een team dat 1 klasse lager speelt dan ons. De spirit zat er weer helemaal in. Weer een mooie pass van Corine op Marjolein, helaas kon Marjolein de bal niet helemaal goed raken en belandde de bal naast het doel. Een stuk of 4 pogingen later en een paar minuten voor het einde van de wedstrijd zat hij er toch nog in, Yes! Eindelijk maakte Marjolein de 2-2! De scheids floot de wedstrijd af, erg jammer want we hadden er nog wel een paar bij kunnen maken, (ahum).

Het was een niet al te beste wedstrijd, volgende week moeten we weer tegen Delta Sports maar dan een team hoger, ik ben benieuwd!

Lieneke, MB1.

Roda 46 MB1 - SVL MB1
29 oktober 2011

Op weg naar Leusden want dit keer speelden we tegen Roda 46 MB1. De wedstrijd was pas om 3 uur dus rond een uur of kwart over 2 arriveerde iedereen op deze enorme sportclub met 7 velden. We speelden op gras en na de bekende warming up begon de wedstrijd.

Suus speelde niet mee deze wedstrijd, maar gelukkig kwamen Boline en Mieke uit de C1 ons helpen. Zij stonden in de wissel. De wedstrijd begon al meteen niet heel lekker. Bibi, die in de spits stond, moest al snel gewisseld worden omdat ze last had van haar teen die gekneusd was. De sfeer tussen SVL en Roda was niet goed en toen werd er ook nog eens een tegen doelpunt gemaakt. 1-0 voor Roda. Ook ik ging eruit en wisselde met Mieke omdat ik door m’n enkel was gegaan. Van onze kant werd er niet goed gespeeld. Maar het bleef 1-0 tot de rust.

Co wees ons erop dat het spel veel en veel beter moest en we probeerden onszelf ook weer even op te peppen. Roda begon steeds agressiever te spelen en na een tijdje lag Anne lang uit en moest ondersteund worden terwijl ze naar de kant liep. Ik nam haar plaats in.
Naast dat het spel slecht was en de Roda meiden agressief, floot de scheidsrechter ook erg slecht. Zo werd er voor veel niet gefloten en voor niks wel gefloten. De laatste 20 minuten gingen moeizaam en om de 5 minuten werd er iemand van SVL onderuit gehaald. We hebben de laatste 10 minuten gespeeld met 10 man omdat we geen wissels meer hadden. Gelukkig maakte Joëlle een doelpunt! 1-1 en dat hadden we nodig. Roda vond dat het oneerlijk was en het spel werd er niet beter op. Toch wilden we het 2-1 maken. De scheids floot af zonder de 7 minuten die we eigenlijk erbij hadden moeten krijgen door alle blessures en zonder iedereens hand te schudden liepen we van het veld. Het was geen goede wedstrijd, maar het laat wel wat zien dat we zonder terug te schoppen en te duwen we het toch gelijk hebben gemaakt!

Liefs,
Iris Vermaas, MB1

AFC Quick 1890 MB2 - SVL MB1
8 oktober 2011

Om 13.15 verzamelden we met z’n allen bij SVL, even gepraat en toen op weg naar Amersfoort. Co die voorop reed wilde liever gaan honkballen vandaag, dus even een tussenstop gemaakt bij de honkbal van Quick, maar uiteindelijk toch maar naar de voetbalvelden gereden. Daar aangekomen in een sauna achtige kleedkamer omgekleed en helemaal in de stemming na onze warming up, maar helaas moesten we nog even wachten want bij de andere teams was het wat uitgelopen.

Om kwart voor 3 floot de scheids af en de wedstrijd was begonnen. We begonnen niet zo sterk en kwamen helaas al na 10 minuten achter met een ongelukkig doelpunt, 1-0. Vlak daarna had Bibi een mooie kans, maar deze werd goed gestopt door de keeper, Quick had ook nog verschillende kansen en waren zeer snel in de aanval, maar die werden allemaal prima weggewerkt door onze verdediging en toen was het rust.

Co heeft ons even goed wakker geschud met zijn toespraak en dat was geen overbodige luxe, want het voetbal was niet zo heel best. Nog even wat gedronken en we gingen er weer tegenaan. De toespraak van Co deed veel goed, want al snel zagen de toeschouwers veel mooie combinaties. En begon het weer een beetje te lopen zoals het zou moeten. Een mooie aanval van SVL eindigt helaas in de handen van de keeper, daarna een tegenaanval van Quick maar goed gestopt door Corienne. Ook had Marjolein nog een mooie kans maar helaas net tegen de paal. SVL creëert steeds meer kansen maar ze werden nog steeds niet voldoende benut. Het laatste kwartier heeft SVL het niet zo goede spel van de eerste helft weer helemaal goed gemaakt, want kort achter elkaar scoort eerst Bibi de 1-1 en daarna maakt Suus een super mooie goal, de beslissende 1-2, SVL wint en sleept gelukkig toch de 3 punten binnen!

Joelle, meisjes MB1 SVL

Renswoude MB1 - SVL MB1
10 september 2011

We waren wat laat aangekomen in Renswoude vanwege ons gezellige teamuitje! Eenmaal aangekomen bij Renswoude, zijn we ons om gaan kleden en hebben we een wat kortere warming-up gedaan. Daarna "even snel" gerekt en toen begon de wedstrijd. Kimberly speelde niet mee vanwege haar ontstoken teen en ze had last van haar heup. Vera speelde ook niet mee vanwege een gescheurde enkelband. Corine was de wissel, vanwege haar teen, ze had hem ergens verkeerd geraakt en had heel veel pijn, maar wilde het toch proberen. Ondanks de vele blessures speelden we redelijk goed en het balletje werd lekker rondgespeeld. Na 20 minuten gespeeld te hebben viel de eerste goal, Bibi passeerde de achterhoede van Renswoude en maakte er 0-1 van, voor SVL! We kregen eventjes een drinkpauze, want het was een warme dag.

Na de drinkpauze. Na de aftrap gingen we weer lekker van start en al snel erachteraan scoorde Bibi weer, met een mooie bal in de rechterhoek. Het stond 0-2 voor SVL! J En daar was weer de aftrap voor Renswoude. Joelle ging er even uit en wisselde met Corine. Maar dat was voor een korte duur, want het ging niet met Corine. Joelle kwam ons weer helpen, als "mid-mid". Al snel na de wissel speelde Bibi en Marjolein de achterhoede van Renswoude zoek en kwam SVL met een voorsprong van 0-3 door Marjolein met een mooie bal over de keeper heen. Toen kwamen we weer terug bij de aftrap, die ook weer voor Renswoude was. Het balletje ging weer lekker rond. Toch kwam Renswoude even terug en ze hadden een kleine kans, maar die werd geblokt door onze super laatste vrouw, Elise, die de bal goed terugspeelde op onze keepster Corienne. Na ongeveer 10 minuten kreeg SVL een vrije trap die werd genomen door mij, (Anne) had nooooit gedacht dat de bal vlak bij het doel zou komen, maar toch! De bal was bedoeld voor Bibi, maar daar vloog de bal over heen, en kwam terecht in de voeten van Marjolein, wat maar goed was ook, want die maakte het mooi af met een bal in de linkerhoek! 0-4 voor SVL dus! Het was een hele verrassing voor ons, ondanks het gezellige teamuitje, met een paar in 1 huisje slapen, en niet iedereen fit, en dan toch met 0-4 voor staan! (doe ons dat maar eens na! Haha!) Iets later na de aftrap was er nog een mooie goal van Suus, een super schot over de keeper heen! En SVL kwam op een mooie voorsprong in de 1e helft, 0-5! Daarna was het rust.

Even bijgekomen en wat gedronken. De laatste woorden werden verteld door leider en trainer Co. Toen gingen we het veld weer op. De aftrap was voor Renswoude. Er werd nog beter overgespeeld dan in de 1e helft! Het verliep allemaal vrij soepeltjes. Later in de 2e helft kreeg Suus een elleboog van de tegenstander in haar buik, en kreeg ze geen lucht meer. Suus ging er voor 10 minuten even uit, en Corine kwam ons te hulp schieten (!!!) Helaas was dat voor een korte duur, want het ging niet met Corine haar teen. We hebben voor even met 10 man gespeeld, wat eigenlijk ook heel goed ging. Later kwam Suus ons weer helpen. We kregen drinkpauze voor een paar minuutjes. Na de drinkpauze gingen we weer verder, met Corienne op het veld! Ze had als keeper niet heel veel te doen, en had gevraagd of ze even mocht spelen, ze kwam rechtshalf te staan, wat ze super deed! Lieneke viel voor Corienne in als keepster! Wat ze ook zeker niet slecht deed!
Tegen het einde van de wedstrijd, scoorde Marjolein nog met ook weer een heel mooi schot over de keeper heen! Uiteindelijk is de stand zo gebleven en is het 0-6 voor SVL geworden! Helaas blijkt, dat Corine haar teen gebroken is, en zit ze nu tot aan haar knie in het gips! We wensen haar veel sterkte. Verder was het een top wedstrijd!

Liefs, Anne van Dijk, MB1.

Het (ul)teamuitje

Wij, de meiden van de B1 van SVL, hadden nog een teamuitje te goed van het vorige seizoen. Dit hebben we samen georganiseerd met Jose, Corienne, Marita, Co en Elise. Hierbij kwamen uit een paar ideeën. Kickboksen, beautyfarm, kanoën, er kwam van alles langs. Één ding was definitief, een gezellige overnachting hoorde erbij. Co had wel een adresje genaamd: Thomas Verkerk. Dus op 9 september heeft het meidenteam zich om zeven uur verzameld bij Co thuis. Jammer genoeg was Suus ziek geworden en kon ze er helaas niet bij zijn. Er gingen wat geruchten rond dat we naar Tommy gingen, heeft Marita ons een toeristisch stukje van Langbroek laten zien om ons te misleiden. Heerlijk die frisse lucht, vooral langs de boerderijen.. Wij aangekomen bij Thomas, konden we gelijk de huisjes in. Dus wij onze tassen in de huisjes neergezet en overal rondkijken. Onze aandacht werd gelijk getrokken door het varken dat ’s nachts over ons waakte. Veilig waren we wel!

Ondertussen moesten we ons aan de voorkant verzamelen en hebben we ons zelf leren verdedigen, met een echt wapen: de luchtbuks. We mochten om de beurt schieten op een paal met daarop een schietkaartje. Als ik het me goed herinner was het Anne die het dichtste bij het midden kwam, die heeft vast de genen van haar vader. Daarna hebben we nog een lekker potje sinaasappel geschoten, waarna er een heerlijke frisse geur achterbleef. Onder de overkapping stond er een grote tafel met stoelen klaar waar we gezellig konden zitten. Daarna deden we nog een spel waarin Co zijn luier, pijl en boog voor zijn kiezen kreeg. Daarna ging iedereen zijn hutje in, waar we onder andere, heerlijk hebben geslapen. Je had geen last van andere hutjes, het was gewoon rustgevend en de heerlijke stapelbedden hebben het plaatje compleet gemaakt.

De volgende ochtend hebben we een heerlijk ontbijt gekregen. Daar kunnen de ouders een voorbeeld aan nemen! Alles was verzorgt. Co ontfermde zich over de eieren, en leverde ze hoe je ze maar ook hebben wilde. We moesten goed op kracht komen aangezien we nog een voetbalwedstrijd moesten spelen. De overwinning van 4-1 hebben we dus te danken aan de gesponsorde nachtrust en het lekkere ontbijt. Dus Thomas, Bedankt!

Toen de wedstrijd met een overwinning afgerond was, waren we toe aan een relaxte middag. We zouden naar een beautyfarm gaan, tenminste, dat was het plan van de meiden. We gingen daadwerkelijk naar een beautyfarm, in Co z’n achtertuin. De beautyfarm werd gerund door Dianne van Dijk en Renate van Rossum. We kregen een cursus hoe je je gezicht goed kon reinigen en verzorgen. Dat mochten we op elkaar oefenen. Daarna kreeg Co zijn speciale reiniging behandeling, voor z’n rug. Annet wrijft er nog dagelijks overheen om de mooie letters, SVL, te voelen. MEIDEN B1 paste er jammer genoeg niet meer bij. Kimberly werd gevraagd door Dianne om als model te zijn voor de make-up cursus. Er is nog nooit zo goed geluisterd het hele jaar, dat was wel een verrassing voor de coaches en trainers. Kimberly zag er prachtig uit, nu was het onze beurt om elkaar mooi te maken. Nadat iedereen er uitzag als een superster, gingen we lekker barbecueën. Toen iedereen uitgegeten was, was het tijd om naar huis te gaan, maar dat was niet erg aangezien iedereen wegging met een lach. Het waren twee zeer geslaagde dagen, echt heel erg gezellig en het maakte de band onderling sterker. Beter kon het niet zijn!