Wedstrijdverslagen SVL E1 seizoen 2011/2012

SVL E1 wint DESTO-toernooi
27 mei 2012

Gisteren heeft de E1 de eerste prijs gewonnen bij het toernooi bij Desto. Het was zeer spannend. De eerste wedstrijd speelden we tegen Zwaluwen. Die wonnen we met 2-1. De tweede wedstrijd tegen Desto verloren we onnodig met 1-0. De bal wilde er voor ons maar niet in. De laatste pot tegen JSV. Die wonnen we door goed doorzetten met 3-1. We stonden met Zwaluwen gelijk. Ook doelpunten voor gelijk, maar het onderlinge resultaat zorgde ervoor dat we eerste werden!
Kijk voor meer foto's op de site van Desto.

Groet Aline

SVL E1 erkent zijn meerdere in Candia ’66 E3
7 mei 2012

Of de E1 niet een klasse hoger wilde spelen, was de vraag van de KNVB….. Dat was natuurlijk wel even een leuke kans zo tijdens de competitie! De eerste wedstrijd begon een beetje onwennig tegen GVVV E4, maar uiteindelijk stond het scorebord op 5-4 voor de tegenpartij. De tweede wedstrijd was thuis tegen DOVO E5, hier hadden de SVL'ers aardig de smaak te pakken: 8-1 winst! De derde wedstrijd was uit tegen DOVO E6 en hier werd zelfs een 1-9 overwinning geboekt! En dan kan het zo voorkomen dat je zelfs nog uitzicht hebt op een kampioensplaats in de 3e klasse!

De coach van Candia ’66 hing binnen no-time aan de telefoon om de afgelaste wedstrijd van 28 april te verplaatsen. En 7 mei was dan de avond waarop het moest gaan gebeuren. Candia ’66 E3 was ook een kampioenskandidaat en dat het een terechte kandidaat is bleek al snel.

Dit voetbal had de E1 van SVL nog niet meegemaakt…. Candia speelde met overmacht en troefde SVL eigenlijk op alle fronten af. Dat was wel even schrikken voor de Langbroekers, geen tijd om even met gemak een balletje aan te nemen en rustig over te passen. Want de spelers van Candia zaten er keer op keer goed tussen en schakelden dan heel snel over naar hun aanval. Het kon dan ook niet uitblijven dat zij de 0-1 scoorden. Toch had de E1 nog een antwoord in de vorm van Nick, die met een mooi steekpasje gelanceerd werd en de kans cool afrondde: 1-1. Erg lang hield de verdediging niet stand. Uit een corner wist Candia de 1-2, dit was ook de ruststand, te scoren.

De tweede helft was het wederom Candia die het meeste in de aanval was. SVL had duidelijk moeite met het tempo en het vroege storen van Candia. Thijs kon nog een paar keer zijn ploeg behoeden voor een grote nederlaag, maar zag toch nog een keer de bal achter zich in het net belanden. De kleine aanvaller van Candia wist behendig slalommend langs de verdediging van SVL te komen en rondde deze prachtige actie af met een prima doelpunt: 1-3. Een terechte uitslag. De E1 heeft gedaan wat ze konden, maar waren duidelijk een maatje te klein!

Aanstaande zaterdag komt GVVV E4 op bezoek, nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen! Hup E1, blijf samen voetballen en dan komt het wel weer goed!

SVL E1 - Candia ’66 E3: 1-3 Nick

SVL E1 na zege tegen VVA 71 E2 aan kop!
28 januari 2012

Zaterdag 28 januari kon de E1 weer aan de bak na een vorstvrije winterstop. Twee oefenwedstrijden tegen SVF en DEV waren prima gewonnen, dus vol zelfvertrouwen stapten de acht (Luuk was er helaas niet bij) het SVL-veld op. Na een bliksemstart scoorde Mart de 1-0, nadat de bal mooi werd voorgezet door Mikal, die de bal hiervoor van Bart kreeg aangespeeld. Dat het binnen de twee minuten gebeurde werd bevestigd door het scorebord die voor deze gelegenheid op afstand werd bediend door André. Vlak hierna stond ook de 2-0 op dit bord, doordat Mikal een pass door het midden op Bart gaf en Bart ook netjes wist te scoren.
VVA wist mondjesmaat voor het doel van Thijs te komen, maar toen Noa een bal ongelukkig op zijn rug kreeg, kwam deze zomaar voor een VVA-er en het stond 2-1. SVL was de aanvallende partij, maar Jetze wist ook een aanval te voorkomen door een aanvaller van VVA het zo moeilijk te maken, dat deze de bal over de achterlijn zag rollen. Ook Thijs liet zien dat hij bij de enkele aanvallen van VVA weer op scherp stond!
Mart onderschepte een bal op het middenveld, passte de bal naar Bart, die geen moment nadacht en een harde poeier richting de VVA-keeper schoot, helaas ging deze net naast. Er brak nu een wat mindere periode voor de SVL’ers aan, door het spel wat minder breed te houden werd het voor de tegenstander wat makkelijker om de aanval van SVL al vroeg te stoppen. VVA kwam zelfs nog op de 2-2, na een prima uitgespeelde aanval. Gelukkig wist Mike hier vlak na het een aanvaller van VVA zo moeilijk te maken zodat hij net naast het doel schoot. Nadat Bart Nick nog één keer lanceerde kon de keeper van VVA de 2-2 nog net vasthouden tot aan de rust.

Vlak na de rust stond Thijs weer met een goede redding zijn mannetje, nadat VVA na een blessurebehandeling een gevaarlijke aanval opzette. Mikal wist de bal op het midden van het veld af te snoepen, passte naar Jetze die op zijn beurt Nick vrij zag staan. Nick ronde zijn kleine solo af met een mooi stiftballetje over de keeper van VVA: 3-2. Nog geen drie minuten later passte Noa naar Nick, die vrijwel direct uithaalde, de keeper van VVA weet de bal weg te slaan, maar helaas voor hem weer richting Nick die hem direct in het doel weet te koppen: 4-2. Na weer een goede redding van Thijs, weet Mart over rechts de bal links strak in de hoek te schieten van de collega doelman: 5-2. Nadat Nick bij een hoekschop nog net mist: een harde knal op de paal, weet Bart wel weer het net te vinden, na een assist van Nick: 6-2.
De E1 had duidelijk weer zijn ritme gevonden, waarbij Bart een groot aandeel had in de voorbereiding van de meeste aanvallen van SVL. Zo kon Mart de 7-2 van dichtbij er weer in schieten. Hierna volgde misschien wel de meest mooie aanval van de middag, Bart zette de aanval prima in met een pass op Mart, die op zijn beurt weer een voorzet op maat gaf aan Nick en Nick had een prachtige halve omhaal die helaas “net” over ging! Via Mart en Bart kon Nick zich revancheren: 8-2. Dit was ook de einduitslag.

Zoals het spreekwoord zegt: een goed begin is het halve werk! Na deze overwinning staat de E1 voorlopig mooi aan kop! Volgende week een oude bekende: Vriendenschaar E6, dit keer gelukkig niet om half 8 vertrekken. Het is te hopen dat het weer ons goed gezind is. De snijdende kou, wind en regen staat ons nog fris in het geheugen. Nu maar hopen dat de vorst geen roet in het eten gaat gooien!

SVL E1 - VVA ’71 E2: 8-2, Mart 3, Nick 3, Bart 2

SVL E1 wint streekderby van DEV E5
10 december 2011

Al schaatsend over de parkeerplaats van DEV en met de ijspegels aan de hekken rond de velden, begon SVL wel met een lekker zonnetje aan de wedstrijd. Er heerste zowel in het veld als buiten het veld een gezonde spanning. Dit was toch wel een streekderby van formaat! In het veld resulteerde dit in veel lichamelijke duels aan beide zijden. En het leek wel of de spelers ook moesten wennen aan de 1 man extra in het veld. (Er werd 8 tegen 8 gespeeld). Een gelijk opgaande wedstrijd was het zeker. Waarbij SVL met de counter erg gevaarlijk was. Dit resulteerde al vrij snel in een mooie kans voor Thijs, die dit keer niet in het doel te vinden was. Hij was doorgebroken en zag zijn bekeken boogballetje nog net geraakt worden door de vingertoppen van de prima keepende doelman van DEV. Toen deze doelman even later wat ongelukkig uittrapte, kreeg Mart de bal in zijn voeten op een presenteerblaadje en wist de 0-1 op het scorebord te krijgen. De hoekschoppen van DEV werden meestal door Richard Berisa prima genomen, maar Nick liet keer op keer goed zien dat hij ook een prima keeper is! En dus ging de E1 met 0-1 voorsprong de rust in.

De eerste helft blonk niet uit qua mooi tactisch voetbal en DEV bleef toch ook druk zetten. De ouders aan de kant hadden dus nog steeds geen gerust gevoel…..als SVL niet de 0-2 zou scoren, dan zou zomaar DEV de gelukkige doeltreffer kunnen zijn……Maar zowaar zagen ze in de tweede helft iets meer combinaties, waarbij Bart, Mikal en Noa net hun (voor open doel) schotkansen over en naast zagen gaan. Thijs was misschien nog wel het dichtst bij een treffer, een kopbal die net over ging nadat Bart hem vanuit een hoekschop mooi voor het doel krulde. Opvallend was het goede verdedigen van Jetze, Mike en Luuk, waardoor de aanvaller(s) van DEV maar weinig kansen konden creëren. Het einde van de wedstrijd kwam in zicht (Nick had al 3 keer gevraagd hoe laat het was) en als een duveltje uit een doosje schoot Mikal rand strafschopgebied ineens richting de linker bovenhoek van de niet zo grote doelman van DEV, de 0-2 was een feit. Nog geen minuut later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een zwaar bevochten wedstrijd met een terechte winnaar.

DEV E5 - SVL E1: 0-2, Mart 1, Mikal 1

SVL E1 vergeet te scoren tegen FC Driebergen E6
12 november 2011

Iets later dan gepland kon de wedstrijd op het kunstgras in Driebergen beginnen. En het begon dan ook gelijk….FC Driebergen stond binnen 5 minuten op een 1-0 voorsprong. SVL E1 was zeker niet de mindere en had eigenlijk ook wel de beste kansen. Maar de keeper van FC Driebergen kon de schoten van de aanvallers van SVL, hard en zacht, iedere keer weer tegenhouden. FC Driebergen, dat vooral op de counter aan het voetballen was, was na twee prima reddingen van Thijs toch weer de partij die wél het doel achter de keeper vond: 2-0. Toch bleef SVL de ene na de andere mooie aanval neerzetten. Wat uiteindelijk net voor rust resulteerde in de 2-1, doordat Bart na wat kap en draai werk een prima schot op het doel verzilverd zag worden. Bij een laatste counter van Driebergen voor de rust, wist Mike met gevaar voor eigen lijf en leden de aanvaller van Driebergen tegen te houden. Toch kwam er een schot op het doel, die wederom Thijs wist tegen te houden!

De tweede helft begon zonder Noa, die een onderonsje had met de Sint. En SVL E1 wist zowaar door Mikal op gelijke stand te komen, die de bal niet recht op de keeper schoot, maar in de rechter bovenhoek. De supporters begonnen er nu toch ook echt in te geloven, er zat misschien wel wat meer in……… Maar helaas niets was minder waar. SVL begon achteruit te voetballen en het overspelen was ook ineens verdwenen. Hierdoor konden de verdedigers van Driebergen iedere keer weer de bal op gevaarlijke momenten onderscheppen. Waardoor de counter-machine van Driebergen binnen een mum van een tijd de 3-2, 4-2 en 5-2 op het scorebord zette. Gelukkig wist Nick net na een corner nog te scoren: 5-3. Toch weer een omslag? Helaas niet, achteruit voetballen, niet goed overspelen en teveel gepingel leidde tot de treffers van Driebergen: 6-3, 7-3, 8-3 en 9-3. Mart wist uit een mooie combi met Bart nog wel de 9-4 einduitslag op het scorebord te zetten.

Niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar wel eentje om van te leren! Volgende week thuis tegen Schalkwijk gaan de E'tjes ongetwijfeld weer laten zien waar ze goed in zijn: met z'n allen als een team ervoor gaan!

FC Driebergen E6-SVL E1: 9-4, Bart 1, Mikal 1, Nick 1, Mart 1

SVL E1 laat uit de startblokken bij HDS E3
22 oktober 2011

Op tijd richting Leersum, prachtig zonnetje, mooi kunstgras, zeeën van tijd om in te spelen en 15 supporters mee…..dus wat kon er zaterdag 22 oktober nog mis gaan?!
Het kon aan het luie zweet van de vakantie liggen, of de nog zware benen van de fantastische jeugdtechniek dag, maar SVL E1 kwam maar niet goed op gang. Het meeste balbezit hadden we wel, maar de verdediging van HDS E3, prima geleid door Ruud Onink, bleek keer op keer weer nèt iets gretiger dan de opbouw van SVL. En de counters die hieruit kwamen waren soms wel erg gevaarlijk. De vechtlust van Noa zorgde ervoor dat het niet tè gevaarlijk werd en Mike, Jetze en Luuk zorgden dan voor de rest. Nick brak de wedstrijd open door een korte uittrap van de HDS-keeper direct in het net te schoppen: 0-1.
Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, HDS scoorde rap de 1-1. De eerste helft was er één van veel balbezit, veel balverlies, achteruit voetballen en een bar goed spelende verdedigende dame van HDS die elke aanvaller van SVL een halt toe zette. Dus bleef het 1-1.

Gelukkig was er ook een tweede helft, na een prima counter, van dit keer SVL, wist Nick van ongeveer 20 meter de bal achter de keeper te werken: 1-2. Na één van de (zeer vele) goede reddingen van Thijs was het de verdediging die niet snel genoeg ingreep, zodat een aanvaller van HDS de 2-2 op het scorebord neerzette. Hierna leek SVL wakker te worden. De combinaties lukte weer wat beter en het veld werd breder gemaakt. Ook was de meeste energie van de hardwerkende spelers van HDS verspeeld. Hierdoor kwamen er meer aanvallende kansen. Nick schoot een bal snoeihard tegen de paal en Mikal reageerde gelijk met een hard schot, dat helaas wel een meter overging. Maar na een prachtig genomen corner van Mart wist Bart de bal prima koppend te scoren: 2-3.
Na een counter van Nick en een afstandsschot, wist Bart de keeper van HDS zo op het verkeerde been te zetten, dat deze de bal achter de doellijn pas vastpakte: 2-4. Mikal kon de 2-5 maken, doordat hij de bal koelbloedig in de linkerhoek schoof. En na een mooie rush vanaf de middenlijn passte Nick de bal op Bart die beheerst de 2-6 scoorde. HDS had het laatste woord, na een perfect opgezette aanval was het de spits die behendig scoorde en de eindstand op 3-6 zette.

Volgende week niet CDW E3 (die uit onze competitie is verdwenen), maar DOVO E4 (die net zoals Odijk uit de 2e klasse komt) als tegenstander. Komt dat zien, thuis 10.00 uur!

HDS E3 - SVL E1: 3-6, Nick 3, Bart 2, Mikal 1

SVL E1 op zijn best tegen Odijk E2
8 oktober 2011

Géén wedstrijd, wel wedstrijd, vriendschappelijk, competitie, allemaal vragen vooraf. Wat bleek nu: Odijk E2 was begonnen in de 2e klasse, en had alleen nog maar dik verloren, en ging nu zijn geluk beproeven in de 4e klasse. En juist in de poule van onze E1. Dus, op het laatst nog een competitiewedstrijd ingelast. Oei……een ex-2e klasser, hoe zou dat gaan uitpakken!?

Om 9 uur (best vroeg) werd thuis de aftrap genomen. Luuk en Mart lieten gelijk zien dat ze niet erg onder de indruk waren van de toch wel iets grotere spelers van Odijk en zetten de eerste aanval heel snel op. De trend was gezet, SVL bleef aan alle kanten druk zetten. Na 5 minuten kon het dan ook niet anders dat via Mart, die een aantal mooie schijnbewegingen liet zien, de bal bij Bart terecht kwam, Bart gaf een voorzet op maat en Nick maakte het koelbloedig af: 1-0. Niet lang hierna was Odijk aan de beurt, de bal kwam een beetje gelukkig bij een vrijstaande speler die de bal makkelijk in het net van SVL schoot: 1-1. Maar het samenspel van SVL verslapte niet, de ouders waren onder de indruk van de ene na de andere mooie aanval. Nick die een hele mooie voorzet naar Mart net op de lat zag belanden, scoorde hierna een hele mooie kopbal vanuit een hoekschop in de kruising: 2-1.

Als de bal toch toevallig op de helft van SVL kwam, stonden Luuk, Jetse en Mike de E2 van Odijk in de weg om echt gevaarlijk te kunnen worden. Na een mooie solo van Mart, stond de 3-1 op het scorebord. Maar het was zeker nog niet gedaan, nadat er een uitbraak van Odijk was en het middenveld dit keer niet goed teruggekomen was, scoorde Odijk de 3-2. Kort hierna kwam er een afstandsschot van Odijk die een beetje ongelukkig over de keeper van SVL stuiterde, oei: 3-3…… Gelukkig lieten de SVL’ers de koppies niet hangen, waardoor net voor rust de 4-3 door Bart ingeschoten werd na een mooie voorzet van Mikal.

De tweede helft begon net zo goed als de hele eerste helft. Opvallend was nog steeds het goede en snelle overspelen van de E1. Mart werd door het middenveld weer gelanceerd en na zijn 2e mooie solo scoorde hij de 5-3. Noa troefde regelmatig de bijna 2 koppen grotere Odijkers af. Mike dolde nog een paar spelers van Odijk, om daarna weer opbouwend goed bezig te zijn! Na weer een goede aanval die de keeper van Odijk nog net kon stoppen, liep Mikal heel netjes door en kon de terugkaatsende bal hard in de rechterbovenhoek schieten: 6-3. Vlak hierna kwam Odijk met een counter gevaarlijk dichtbij doelman Thijs, maar deze verkleinde zijn doel prima en kon zo voorkomen dat er gescoord werd. De meeste energie was hierna toch wel een beetje verspeeld. Maar Mart wist toch nog een doelpunt voor SVL te scoren: 7-3. Het laatste woord was aan Odijk, die het laatste doelpunt scoorde nadat Thijs de bal in eerste instantie er goed had uitgetikt: 7-4…… en dus de eerste overwinning van SVL E1, die zij met een spelersslinger naar de supporters toe uitgebreid vierden!

Een verdiende overwinning, maar met name ook de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Een compliment voor de altijd enthousiaste coaches Aline en Irene die voor deze wedstrijd hulpcoach Rob ingehuurd hadden om de puntjes op de “i” te kunnen zetten! (Met succes!)

SVL E1 - Odijk E2: 7-4, Mart 3, Nick 2, Bart 1, Mikal 1.

SVL E1 - CDW E3 (beker)
24 september 2011

Na eerst onze nieuwe trainingspakken in ontvangst te hebben genomen van HaarStijl begonnen we aan de wedstrijd. Natuurlijk willen we Aline en Amanda bedanken voor de mooie pakken. Het was een mooie zonnige zaterdag in Langbroek en de jongens hadden er weer zijn in.
In het begin waren we aardig aan elkaar gewaagd. Maar toch was er een snelle goal van CDW, na 3 minuten lag de bal al in het netje. Nog een aanval en counter van CDW en ja hoor het was 0-3. Na 12,5 minuut kwamen er twee verse krachten in Bart en Jetze, nou nu maar kijken of dat wat verandert in de stand. Een mooie actie van Mart en ja met links hoog in de kruising 1-3. Nu doorzetten met z’n allen. We zien al mooie acties op het veld, allemaal geleerd op de techniektrainingen van Maurice Pot.

De 2e helft probeerden we goed door te gaan. Een paar mooie reddingen van Thijs die voor niemand bang is en gewoon voor iedere bal springt. Er wordt goed overgespeeld door de laatste man Mike en Nick zijn maatje achterin. Op het middenveld hebben we dan nog Noa, Mikal en Luuk. Maar dan wat knullig uitverdedigen van SVL, 1-4. Toen nog een afstandschot van CDW, 1-5. We laten ons niet uit het veld slaan en gaan gewoon verder met voetballen. Een mooie actie van Bart levert weer een hoekschop op, maar helaas die gaat er niet in. Nog een gevaarlijke counter van SVL dat een beter lot had verdiend. Helaas verliezen we deze wedstrijd van een toch wel beter CDW.
Nou volgende week weer competitie na een verliespartij en een gelijkspel hopen we nu op een overwinning.

Een toeschouwer

DVSA E1 - SVL E1
17 september 2011

Vandaag moesten we uit voetballen bij DVSA tegen de E1. Iedereen had er reuze zin in! De ouders waren met grote getale aanwezig en de kinderen stonden te popelen om het veld in te gaan. Als opdracht kregen de kinderen mee om goed op je positie te blijven en er goed bovenop te zitten. Al gauw nadat het startsignaal geklonken had scoorde DVSA, het was een geweldig afstandschot van DVSA die voor onze keeper Thijs te hoog was. Wij waren wakker geworden. Vanuit het middenveld waar Bart, Luuk en Noah speelden, werd er een bal gespeeld naar Mart. Die liep tot de achterlijn en schoot vanuit een onmogelijke positie de bal in het doel! 1-1. DVSA was hierdoor ook wakker geworden en ging volop in de aanval, dat lukte ze nog goed ook. Al gauw was het 4-1, maar wij bleven goed op positie staan en stonden prima ons mannetje, waardoor we nog enkele kansen creëerden, maar die helaas onbenut bleven.

In de rust praatten Irene en Aline de spelers goede moed in: “we kunnen makkelijk nog winnen, jullie staan goed op positie, maar we moeten er alleen goed bovenop blijven zitten”! Gelijk na de rust kreeg Luuk de bal tegen zijn hoofd, hij scoorde!!! Onze verdediging Mike en Nick hielden achter de boel goed dicht. Mikal zocht steeds goed de ruimte op voorin. Noah was weer onvermoeibaar en zat overal met zijn voet tussen. Bart kreeg een goede kans om te scoren en deed wat hij moest doen: de bal tegen de netten! 4-3, het leek wel of SVL vleugels kreeg, het publiek stond ons goed aan te moedigen. Jetze had op het middenveld een belangrijke taak, naar voren waar het kon en mee naar achter waar nodig, dit voerde hij prima uit. Mart scoorde de 4-4. Op het laatst was het zo spannend of we zouden winnen of verliezen, maar de stand bleef gelijk. SVL was de morele winnaar! Door het goede spel en de inzet, zeker de tweede helft, kunnen we met trots terugkijken op een bloedstollende wedstrijd waarin een ieder zijn kwaliteiten liet zien.