Wedstrijdverslagen SVL 3 seizoen 2011/2012

SVP 2 - SVL 3
26 november 2011

Vorige week hadden we een zeer teleurstellende wedstrijd waarin we in de eerste helft alles al weggegeven hadden. Dat resulteerde dan ook in een 5-1 nederlaag. Deze zaterdag konden we het opnemen tegen panters uit Veenendaal. Al bij de warming up viel het op dat ze wel erg fanatiek bezig waren. Hun groep bestond uit louter jonge spelers. Iets dat wij ook hebben, met her en der een iets rijpere speler. Tijdens de warming up van ons werd dan ook nog de grap gemaakt, dat SVP ons wel zou onderschatten en we er met de winst vandoor zouden gaan.

Niets bleek minder waar. De jonge honden van SVP konden eigenlijk heel goed voetballen en we werden toch wel van het veld af getikt. Daardoor werden we veel naar achter gedrongen en waren we genoodzaakt om compact te gaan proberen te spelen. Daarbij waren we ook blij dat Alex ons doel weer mocht verdedigen. Hij was dan ook de uitblinker in de wedstrijd. Ondanks dat SVP de bovenliggende partij was, was het SVL dat in zijn 2de mogelijkheid op voorsprong kwam, door een fantastisch doelpunt van Niels. SVP was totaal verbijsterd en dacht dat nog wel recht te zetten. Dit allemaal onder toeziend ook van Sander van Rooijen die in het zonnetje zat.

Zo gingen we 0-1 de rust in. De schrijver van de verslagen moest toen gaan kijken of de Sint ook voor hem iets leuks had meegenomen, maar de rest is dan maar op van horen zeggen.

Ook de 2de helft bleek SVP de betere partij, maar ook nu bleef de verdediging van SVL op de been. SVL kwam zelfs op 0-2 doordat Felix een foute pass van de keeper oppakte en die over grote afstand in het doel werkte. Vervolgens kreeg SVP nog een penalty en kwam 1-2 op het niet werkende scorebord te staan. De scheidsrechter (die ook bekend is bij ons 4de) bestrafte ook nog niet acceptabel verbaal geweld van onze voorstopper. Die dan ook 10 minuten in de zon plaats mocht nemen. Ondanks dat werden de 3 punten mooi mee naar Langbroek genomen. Hopelijk zijn we in staat om ook aankomende wedstrijd de 3 punten in Langbroek te houden.

Scherpenzeel 3 - SVL 3
5 november 2011

Na de wedstrijd van vorige week waren we deze week bijna compleet. 1 afmelding kregen we van Thomas die maar eens lekker op vakantie ging. Voor het weer hoefde hij het niet te doen, met een 17 graden was het een aangename temperatuur voor begin november. Een nadeel van maar 1 afmelding was dat we hierdoor zelfs 5 wissels hadden, maar hopelijk zou dit nadeel ook een voordeel hebben.
Na een boel gemopper over de vertrektijd werd ons gevraagd of we 1 kwartier eerder konden beginnen. Aangezien we er toch waren leek dat de spelers geen probleem. Na een warming up gingen we dan ook voortvarend van start.

In de eerste helft lieten we gelukkig zien dat we nog wel een beetje konden voetballen, iets dat we de afgelopen tijd niet echt hadden laten zien. Dit resulteerde in het begin van de wedstrijd niet tot echte kansen maar gedurende de eerste helft kwamen Sander en Wallie toch al wel een aantal keer in kansrijke positie voor de Scherpelzeelse doelman die deze pogingen kon tegenhouden. Zelf werd er pas aan het eind van de 1ste helft een aantal mogelijkheden weggegeven, maar hier wist de thuisploeg geen voordeel aan te behalen.

De 2de helft ging in een hoger tempo verder dan de 1ste. Dit kwam ook door de 5-voudige wissel die werd toegepast in de rust. Hierdoor kwam er iets meer snelheid voorin en kon Martijn lekker met zijn diepe ballen strooien. Ondanks dat liepen we in de 3de minuut tegen een achterstand aan. Maar door het snelle en gevaarlijke spel van zowel Arno als Niels kwamen we al snel weer op de 1-1 door een doelpunt van Sander en ook de 1-2 kwam van zijn schoen. Hierna volgde een periode van rommeliger spel van beide ploegen wat veel mogelijkheden opleverde, vooral veel mogelijkheden voor SVL 3. Alex pakte veel van die pogingen van de thuisploeg terwijl wij her en der een doelpuntje hadden moeten maken. Na een goede pass op Sander kwam hij in aanraking met de verdediger van Scherpenzeel en bezeerde zijn knie behoorlijk, dit aangezien er om ijs gevraagd werd. Helaas kon hij niet verder en werd Wallie weer in de wedstrijd gebracht. Jammer genoeg kon hij een kleine mogelijkheid niet tot doelpunt omzetten. Dit deed Niels wel en het werd 1-3. In de laatste minuten kwam de thuisploeg nog op 2-3, maar gingen de punten toch naar Langbroek.

Voor Jorik was dit voorlopig zijn laatste wedstrijd, hij gaat een studiereis maken van 8 weken naar China en Zuid-Korea. We wensen hem veel plezier daar en hopen hem in januari weer te mogen begroeten. Hopelijk houdt hij ons op de hoogte van zijn reis. Waarschijnlijk zullen we het ook een aantal weken zonder Sander van Rooijen moeten doen, zijn blessure lijkt zich op het eerste oog ernstig aandoen. Namens alle spelers/begeleiding wensen wij hem een snel herstel toe.

CDW 3 - SVL 3
29 oktober 2011

23 min. 1-0
35 min. 1-1 Jorik, na voorzet van Patrick
38 min. 2-1
Rust
11 min 3-1
35 min. 4-1
39 min. 4-2 Sander van Rooijen

Aankomende week tegen Scherpenzeel 3, misschien dat we daar iets beter uit de verf komen.

SVL 3 - CDW 2 (beker)
22 oktober 2011

Het zou een stille dag kunnen gaan worden op sportpark de oranje hoeve. Dit aangezien de dames en SVL 3 de enige waren die de laatste bekerwedstrijd thuis mochten uitvechten. Het 1ste en 2de waren vrijaf, dus op extra supporters of spelers zou de kantine na afloop niet hoeven wachten. En dan nog te bedenken dat er een echte derby op het programma stond. CDW kwam op bezoek, het team gecoacht door John, of dikke John zoals vele hem kennen.
In aanloop van die wedstrijd werd er nog gevraagd door CDW of de wedstrijd kon worden uitgesteld omdat ze niet voldoende spelers op de been konden krijgen. Naar later bleek, was het probleem dat een aantal van hun betere spelers niet mee konden doen. Iets dat Mark van Winsum graag wel had gezien en dan ons had willen oorwassen/overlopen etc.

Nu hoor ik u denken Mark van Winsem, ja het team zat wel vol met bekenden voor SVL, onder wie Michiel Huffmeier, Sander van der Weert, Jasper Heitink en Mark. Ook zagen we vele andere bekenden in en op het veld. Op de jongere spelers van SLV 3 maakte dit weinig indruk, aangezien ze een groot aantal niet zo goed kende. Maar de supporters die zich verzameld hadden, vonden het wel waard om iets extra's te organiseren voor deze wedstrijd en dus onder aanvoering van Jan Willem A. werd de sfeer tot een (voor het 3de) hoogte punt gebracht en kon de wedstrijd van start gaan. JW, bedankt hiervoor!

De eerste wedstrijdminuten waren afwachtend, maar toch wel scherp. Met een goed spelende Kevin de H bij CDW en een even zo scherpe Martijn aan onze zijde. Dit zorgde voor scherpe duels, waarbij de net terug gekeerde Dimitri al voortijdig het veld moest verlaten. Ook Mark van Winsem, kon het tempo niet aan en ging de douches van het nieuwe complex testen. Ondanks een scherpe wedstrijd en veel gepraat liet de scheidsrechter El Kabier zich niet van de wijs brengen en bleef de wedstrijd onder zijn controle.
De eerste kleine rolletjes richting het doel werden door CDW richting Alex geduwd, maar daar had de niet fitte keeper totaal geen problemen mee. Aan de andere kant kregen wij redelijke tot hele grote kansen. Vooral Niels die doorbrak aan de rechterkant had een doelpunt op moeten leveren. Ondanks ons redelijke spel, kwamen we in de eerste helf niet tot scoren, in tegenstelling tot CDW. Die kwamen 5 minuten voor de rust op 0-1. Bij een slecht verdedigde voorzet, kwam de bal bij de spits die de beste bal van zijn wedstrijd raakte en rommelde de bal onder Alex door.

In de rust konden we een aantal wissels doorvoeren, met de hoop dat we het spel konden voortzetten van de eerste helf en wel meer kansen creëren. De niet fitte Alex moest zich toch laten wisselen voor Michael die het resterende deel voortreffelijk afmaakte (bedankt hiervoor). Maar het tegenovergestelde was waar. De eerste 15 minuten van de tweede helft werden we helemaal terug gedrongen tot onze eigen 16 en kwamen we niet echt in het spel voor. Voor CDW leverde dit spel eigenlijk geen echte grote kansen op, maar SVL kon nu wel iets meer counteren. Hierdoor kregen we in de 20ste minuut een vrije trap op rand 16 van CDW. Deze werd tegen de verwachting van CDW de andere kant op breed gelegd door Octo en Martijn schoot de bal langs de muur in de korte hoek.

In het resterende deel kreeg CDW nog 2 goede mogelijkheden en SVL drie enorme mogelijkheden, maar Danny Weiman van CDW keepte een van zijn beste wedstrijden (hoorde ik later). Martijn moest zijn uitstekende inzet en voetbal bekopen met kramp, hierdoor kon ook de nog licht benevelde Ronald zijn minuten maken. Het bleef uiteindelijk bij een voor iedereen acceptabele 1-1 en konden we met zijn allen aan het bier gaan. Ook CDW ging aan het bier, ze waren niet voor niets met de fiets gekomen. Nadat Jasper Heitink de laatste ballen uit onze keuken had verorberd, werd het ook voor mij tijd om wat te gaan eten en maar weer kijken naar aankomende week waar nu het 3de team van CDW op het programma staat. Dit team heeft voor SVL ook een aantal bekende gezichten, maar daar schrijf ik volgende week wel over.

SVF 2 - SVL 3
11 oktober 2011

We waren er donderdag helemaal klaar voor. Ruim 10 spelers zonder keeper. Maar voor de avond om was, hadden we al net voldoende spelers en zagen we een oplossing voor een keeper. Maar net voor sluitingstijd van de bar bij SVL ging mijn telefoon. SVF had gebeld dat ze niet voldoende spelers op de been konden krijgen. En daardoor werd de wedstrijd verplaatst naar dinsdag. Jammer genoeg kon de wedstrijd niet bij SVF, maar moest deze in Langbroek gespeeld worden en konden wij wederom niet douchen vanwege de legionella problemen die kennelijk na een aantal weken nog niet onder controle zijn.

Maar desondanks betraden we het veld, het natte, het zeik natte veld. Met Alex op de goal (hopelijk dat dit vaker mag gebeuren) en Jan Willem (die wat ritme op wilde doen) in de basis. Spelers voor deze wedstrijd waren:
Alex
Sander/Bert/Thomas/JW
Mike/Felix/Thijs/Martin
Jorrit/Wallie
Met op de bank Ronald en de net ingevlogen spits SJ.
Leider/Trainer J. Vrauwdeunt
Sponsor W. Aalbersen, bakkerij te Doorn.
Wedstrijdbal gesponsord door: tja eerst maar kijken of we de ballen uit de modder en sloot kunnen krijgen. De afwezigen voor deze wedstrijd waren: (Arno, Martijn, Jorik, Dimitri, Patrick en Niels).

Bij aanvang van de wedstrijd bleek dat SVF niet was gekomen om ons te laten voetballen. Wij gaven hun wel de gelegenheid door snel balverlies en weinig bewegende mensen. Hierdoor liepen we tegen een aantal mogelijkheden voor SVF aan. Na 15 minuten waren de middenvelders en aanvallers van SVF iets uitgeraasd en konden we iets beter in ons spel komen. Ondertussen had een blessure van Thijs er al voor gezorgd dat SJ zich al in de spits had gemeld. Ondertussen kwamen we ook al voor het doel, maar waren we niet tot echte doel pogingen gekomen. SJ had al een paar schotjes gelost en Okto was ook al 2x weg gezwabberd. Veel spelers hadden niet het juiste schoeisel aan en bleven dan ook moeilijk op de been en deze keer weer niet door de drank. Nog voor rust verstapte de kersverse vader Jorrit zich en moet Ronald binnen het veld komen. Door veel onzorgvuldig spel van SVF kwamen wij vaak snel weer in balbezit en speelden we naar de rust toe.

Nadat we ons de thee lekker lieten smaken, werd door de trainer de puntjes op de i gezet. Het resultaat mocht er dan ook wezen. De eerste 10 minuten van de tweede helft waren weer net zo slordig als die van de eerste, maar dankzij een slechte eindpass van SVF en een aantal goede reddingen van Alex kwamen we deze ongeschonden door. Daarna pakten we het spel redelijk over en werden ook onze eindpasses beter. Hierdoor kwamen we steeds meer voor het doel van SVF. Vooral SJ kwam steeds dichter bij het doel en na een goede bal van Wallie kon Sj dan ook de 0-1 aantekenen. Ja de 0-1, want officieel speelden we in Cothen, zelfs de scheids kwam uit Cothen.

Ondanks dat de sfeer wat grimmiger werd en de overtredingen wat gemener werden, kwamen wij op 0-2. SJ was oplettend en keeper Charlie SJuSju speelde een bal die Sj al zag aankomen. Na onderschepping legde hij de bal in de verre hoek en stonden wij op 0-2. Tot een 10 minuten voor tijd konden we de wedstrijd goed controleren, maar na wat verdwaalde voeten en glij partijen van SVF spelers werd onze fitheid op de proef gesteld. En moest in de laatste minuten Sander zich laten wisselen voor Najim. De door SVF bestempelde speler van het 1ste kreeg gelijk een goede mogelijkheid. Najim zelf zou graag deel uitmaken van het 1ste, maar dat staat deze week nog niet te gebeuren.

Doordat de druk van SVF verhoogd werd, zowel voetballend als verbaal, kwamen er kansen voor hun en moest de goed keepende Alex 1 bal loslaten die er in de rebound dan ook werd ingeschoten. Dit zorgde voor een hectische slotfase, waarin we stand konden houden. En de 3 punten bij konden schrijven op ons totaal, hierdoor is ons puntentotaal verdubbeld en zijn we opgeklommen tot net onder de tegenstander van aankomende zaterdag (Woudenberg 4). Hopelijk hebben we dan niet al te veel afwezige spelers. De blessuregevallen lijken nog niet echt aan de beterende hand. Maar een rentree van Jorik en Martijn lijken aanstaande. Na weer een hele wedstrijd gespeeld te hebben is het voor Sander weer tijd om een weekje rust hier aan te plakken, anders worden het wel erg veel voor hem (mij).

SVL 3 - Candia 4
1 oktober 2011

Het was een heerlijke zaterdag op het legionella park te Langbroek. Door de afmeldingen van Jorrit, Martijn (teen), Dimitri (lies), Jorik (zaalvoetbal blessure enkel) Sander (knie) Bert (werk) en nog steeds zonder keeper, moesten we aankloppen bij de A. De spelers die hadden zelf al wel weer zin om een wedstrijdje te ballen.
Maikel, Emiel en Tim waren bereid om ons uit de brand te helpen. Good old Martin (Octo) was ook weer terug op het oude nest. Sander nam wel plaats op de bank, maar het leek iedereen beter dat hij niet in zou vallen. Hierdoor was hij kennelijk voor een aantal mensen een beetje vervelend geworden. In aanloop naar de wedstrijd kwam aan het licht dat er het een en ander niet helemaal goed gecommuniceerd was en dat men was vergeten om Paul bij een elftal in te delen. Daardoor werd onze wedstrijd opgevuld door 2 keepers. Dit was voor beide keepers niet even leuk, maar de best mogelijke oplossing op dat moment.

Bij aanvang van de wedstrijd leek het er al op dat het een slome wedstrijd zou gaan worden. Dit mede door het weer, wat overigens voor de toeschouwers en wissels heerlijk was. Candia leek zonder gevaarlijk te worden de wedstrijd redelijk in handen te houden, mede door het snelle inleveren van ons. De eerste wapenfeiten kwamen van SVL, maar die werden toch slordig afgewerkt door SVL. Vooral de mogelijkheid/kans/niet te missen doelpoging van onze spits Wallie (en ja John nu noem ik wel een naam) luidde het iets betere spel in van de SLV. Onder aanvoering van de aanvoerder Felix, die een uitstekende wedstrijd speelde, werd het in de 40ste minuut 1-0 door Niels. Nog voor rust kon Wallie de 2-0 binnen leggen en leek niets in de weg te staan voor het simpel uitspelen van de tweede helft.

Voordat ik met Wallie (die gewisseld was) bij het veld arriveerde was het net al 2-2 geworden. En leek het doemscenario weer naar voren te komen. Maar ondanks het warme weer en ook mede dankzij onze spits Arno werd het weer een voorsprong voor SVL (3-2). Door een wonderschone goal van Emiel van Hulzen werd het zelfs 4-2. Toen Arno de 5-3 binnenschoot vond zelfs de trainer rust om zelfs de laatste wissel in te brengen. Deze vond dat er niemand meer gewisseld mocht gaan worden en zo bleef hij voornamelijk vervelend. Nadat Candia de eindstand had bepaald op 5-3 gingen we met de eerste 3 punten van het veld en ruimde we alles op. Tot later bleek dat de vlaggen hadden kunnen blijven staan, omdat het veld nog gebruikt moest worden door het 4de.

Ook het 2de had zijn eerste winstpartij erop zitten dit seizoen en werd het dus tijd om een fris biertje te pakken. Overigens was dit het enige frisse dat er op het sportpark was, dit doordat er niet gedoucht kon worden. Die middag pakte ook nog het 1ste een gelijkspel tegen Ajax en was de gezelligheid in de kantine top mede door de zanger die daar was voor de verjaardag van Jan van Ziel. Op naar volgende week, voor de verrassing een wedstrijd tegen SVF. Voor de afwisseling spelen we uit en kunnen we gewoon douchen. Kijken wat ons dan weer gaat brengen. Hopelijk dat we weer iets completer zijn.

SVL 3 - SVF 3
24 september 2011

Deze zaterdag moeten we een bekerduel afwerken en stond SVF 3 op het programma. Tegen deze ploeg hadden we onze eerste oefenwedstrijd ook al gespeeld. Toen werd het een makkelijke avond. Maar bij aanvang van de wedstrijd zagen we toch wel een heleboel andere spelers dan toen. Ook aan de zijde van SVL waren er een boel afwezigen: Niels, Jorik, Martijn en Jorrit die deze week vader was geworden van een dochter met de naam Lotte. Vanuit het 3de willen we dan ook Ellen en Jorrit van harte feliciteren met de geboorte van Lotte. En veel geluk en gezondheid gewenst natuurlijk.

Hierdoor waren wij blij dat Arnout ons doel wilde verdedigen, Douwe en Robin zich op onze bank wilden vervoegen en konden we met met 14 spelers aanvangen. De eerste balcontacten waren allemaal iets te voorzichtig, maar daarna kregen we het spel in handen en konden we op redelijk tempo de bal rond spelen en kwamen we door een doelpunt van Arno op voorsprong. Niet al te snel pakte SVF het tempo over en kwamen we door snel balverlies niet echt meer in het spel. Te vaak werd weer eens de moeilijke oplossing gezocht en daardoor leden we snel balverlies. Hierdoor kreeg SVF een aantal kansen waaruit dan ook de gelijkmaker gescoord werd. Voor rust werd het zelfs nog 1-2.

Na de rust was het Wallie die SVL terug in de wedstrijd bracht, maar dit mocht niet baten. Ondanks dat we nog een paar kleine kansen creëerden werd het toch nog SVF dat met een 2-4 overwinning van het veld ging. Ondanks dat het een bekerwedstrijd was, waren we allemaal wel teleurgesteld en hadden we er meer van verwacht. Gelukkig kwam het mooie bericht dat SVL 1 zijn eerste wedstrijd had gewonnen, hierop werd dan ook nog een biertje genomen.
Op naar de volgende wedstrijd tegen Candia, die aankomende zaterdag bij SVL op bezoek komt. Een mooi lichtpuntje was dat we een oude bekende als leider op de bank hadden zitten. Wie weet gaat dit vaker gebeuren, we zullen het snel genoeg weten!

SVL 3 - FC Driebergen 2
17 september 2011

Vandaag waren we er al vroeg bij om her en der wat randzaken te regelen. Al vroeg waren de papieren ingevuld en werd het reclamebord uit de boarding van het hoofdveld geschoven. Om vervolgens nog even naar de A1, dames en 2de te kijken. Daar zag ik dat het dit jaar een elftalfoto werd zonder good old Okto (AKA Martin van Ziel). Oh wat zal hem dit toch stiekem pijn doen. Maar met Photoshop kenne we je er altijd nog bij plakken hoor! Ook moeten we de aanblik van SJ missen, want ja het is weer tijd voor onze 11-tal foto.

Dit jaar moesten we er een nette foto van maken en daar hebben we (voor ons doen) alles voor uit de kast gehaald. Een top fotograaf uitgenodigd (Jan van Kooten bedankt) Sponsor uitgenodigd, want Wim Aalbertsen vond het tijd dat we weer in het nieuw gestoken werden. En dus hebben wij sinds begin van dit seizoen weer een schitterende outfit waarmee we de velden met volle trots kunnen betreden. Namens alle spelers en begeleiding van SVL 3 willen we Wim hiervoor ook bedanken.

En ik heb al jaren niet meer zo een nette foto van SVL 3 gezien. Of daar het ontbreken van Okto iets mee te maken heeft, tja............wie zal het zeggen. Maar na een warming up gingen we hoopvol van start, maar al snel zou blijken dat FC Driebergen een goed elftal in Langbroek had staan en moesten we toch volop in de strijd gaan. Dit resulteerde tot slordig voetbal van onze zijde en kregen we weinig ruimte om onze opbouw te kunnen verzorgen. Het was voornamelijk de fusieclub (Dalto/CDN) die via de zijkanten een aantal gevaarlijke kansen creëerde. Toch was het SVL dat via de linkerkant waarin Mike over zijn broer heen vloog en een voorzet op maat aan Wallie gaf. Die kon dit buitenkansje met zijn hoofd afmaken en we stonden tegen de verhouding in met 1-0 voor.
Helaas werd het 5 minuten later uit een buitenspel doelpunt alweer 1-1. Vanuit dat moment werd er geprobeerd om iets meer de lange bal te hanteren, wat eigenlijk ook niet echt resultaat bracht. In de 40ste minuut stond de laatste man van SVL te schutteren en de spits wist wel raad met deze kans en bracht de 1-2 op het denkbeeldige scorebord.

Na de rust begon SVL overigens met een nieuwe keeper voortvarend aan de wedstrijd en kregen we wat ruimte om te voetballen. Hier werd dan ook goed gebruik van gemaakt en kwamen we op gelijke stand na een mooi doelpunt van Arno. Ondanks dat we de tweede helft iets meer vat hadden op het spel van de FC D, werd het na goed keepen van Robin groot veld toch nog 2-4 (23 min en 43 min). Al met al waren we (en vooral de laatste man) erg teleurgesteld. Dit hebben we dan ook snel proberen weg te spoelen met de, niet goed stapelbare glazen. Ja die waar zoveel discussies over zijn. Onderwijl het 1ste kijken en die een zeker verdiend punt zien halen. Hadden er eigenlijk wel 3 moeten zijn, maar .................

Op naar volgende week om maar weer eens te kunnen proberen een overwinning binnen te halen tegen onze buren. De inval keepers Robin Noordam en Robin Grootveld willen wij bedanken voor hun bijdrage, net als de vader van Niels die de rol van grensrechter wilde vertolken.

VV Veenendaal 2 - SLV 3
10 september 2011

Deze keer moesten we op pad zonder onze steun en toeverlaat John, we dachten dat Wallie goede vervangers had meegebracht. Aan de bar waren die inderdaad een waardige vervanger. Gelukkig konden we SJ weer in ons midden verwelkomen. Wederom hebben we weer geen keeper kunnen vinden en nam Martijn weer het mooie keeperstenue ter hand. Na nog een late minute afzegging gingen we onderweg.

Na een korte warming-up vond de scheidsrechter het tijd dat we gingen starten. Hij had waarschijnlijk nog een afspraak later die dag. Op een veld met veel te lang gras werd er gestart. Het warme weer was ook geen ideale combinatie om te voetballen. Dit had als resultaat dat we in de eerste helft veel te weinig aan voetballen toe kwamen. Veenendaal creëerde eigenlijk nog heel weinig kansen in tegenstelling tot SVL die zich toch wel 4 goede doelpogingen liet aanmeten. Maar we gingen toch met een 1-0 achterstand de rust in.

Aan het eind van de eerste helft kwamen wij al iets beter in ons spel. Dit zetten we goed door in de tweede helft. Hierdoor kregen we toch wel een aantal goede kansen, maar scoorden niet. En met een spaarzame uitval van Veenendaal kwamen zij toch op 2-0. Kort daarna scoorde SJ de 2-1. We creëerden nog een aantal kansen, maar dit mocht niet meer baten. De 2-1 bleef op het scoreblaadje van de scheids. Vervolgens kreeg ik nog een opbeurend berichtje van de trainer "ben ik er een keer niet bij" waarmee we kunnen concluderen dat we deze nederlaag eigenlijk niet aan onszelf hebben te danken. Dat kan alleen maar betekenen dat we nog veel punten gaan pakken als John er maar bij is.

Focus 4 - SLV 3
3 september 2011

Eindelijk was het zo ver. Onze eerste officiële wedstrijd. Na deze week op een redelijke eenvoudige wijze SVF 2 te hebben verslagen, konden we met bijna dezelfde mensen op pad. Alleen Bert was nu na al zijn vakanties ook van de partij en Jorik die de hele week alweer gestudeerd heeft, kwam ons ook vergezellen. Eerst nog even de tweede helft van ons 2de bekijken, waarin het niet helemaal verliep zoals ze gehoopt hadden. Maar gelukkig voor hun resten er nog vele wedstrijden om dat weer weg te poetsen. Nadat het duidelijk werd dat er geen keeper voor ons beschikbaar was, werd er besloten dat we alleen handschoenen mee zouden nemen en onze aanvoerder bood aan om ons doel te verdedigen.

Gelukkig wisten we allemaal "bijna" precies waar het was en reden we bijna in 2x naar hun complex om zelfs daar nog aan de verkeerde kant te parkeren. Toen we bijna omgekleed waren, kwamen we er achter dat Bert en Wallie liever bij de trekkers gingen kijken dan warm te lopen. Maar aangezien we op het veel te warme kunstgras moesten spelen, kan ik me dat wel voor stellen. Behalve onze stand in keeper die dook alle hoeken in tijdens de warming up. Jammer voor hem was dat alle actie die hij deze wedstrijd zou krijgen. Want na een goede start met redelijk verzorgd voetbal had Ronald al snel 2x afgedrukt voor een doelpunt. Om zich vervolgens met een zware blessure te laten wisselen. Warme voeten, tja ik dacht dat ik alle blessures kende en heb gehad, maar deze stond nog niet op mijn lijst.

Daarna bleek dat deze tegenstander het ons vandaag niet lastig zou gaan maken. Na de uit de rust te zijn gekomen (zonder thee), werden de wissels ingebracht en werd er op een laag tempo verder gespeeld. Daarin liep de score aardig ver op.