Nieuws afdeling voetbal 2011

Jan Gaasbeek nieuwe trainer SVL
31 december 2011

Geen andere naam, maar wel een ander gezicht staat komend seizoen voor de selectie van SVL 1. De nieuwe Jan Gaasbeek, tevens ook woonachtig in Veenendaal, heeft een imposante voetbalcarrière achter de rug.
Zijn carrière leidde hem langs de volgende clubs, 5 jaar AZ, 5 jaar FC Twente en 5 jaar NAC, zijn voetbal loopbaan sloot hij af bij GVVV. Na het voetbal heeft Jan eerst 5 jaar een sportwinkel gerund, echter het voetbal kon hij niet loslaten.

Bij DOVO waar hij begon als voetballer, is hij trainer van het 2e elftal geweest en assistent trainer bij het 1ste elftal, toen nog onder leiding van Henny Lee. Met dit elftal is hij ook kampioen geworden van de hoofdklasse. Onder zijn leiding bij het 2e team zijn er veel jeugdtalenten doorgestroomd naar het 1ste elftal. Ook de B1 junioren heeft hij getraind, die 3e divisie speelden in die tijd. Zijn eerste club als zelfstandig trainer was 2e klasser Advendo '67 uit Ederveen.

 

Wij denken met Jan een ambitieuze trainer te hebben gevonden, die zijn enorme ervaring op de spelersgroep kan overbrengen. Wij wensen Jan Gaasbeek veel plezier en succes bij onze club.

De technische commissie.

Nieuw scorebord geplaatst bij SVL
30 december 2011

Afgelopen week hebben enkele vrijwilligers het nieuwe scorebord geplaatst bij het kunstgrasveld van SVL. Het betreft een elektronisch scorebord dat vanuit de kantine bediend kan worden. De sponsorborden moeten nog geplaatst worden en dan is het geheel klaar.Nieuwjaarsreceptie SVL
27 december 2011

Zaterdag 7 januari 2012 is er in de feestelijk versierde SVL kantine vanaf 16.00 uur weer gelegenheid om elkaar persoonlijk de beste wensen voor 2012 over te brengen. Tijdens deze receptie zullen we traditiegetrouw onze jubilarissen weer in het SVL zonnetje zetten voor de trouw aan ons cluppie. Ook worden deze middag o.a. de topscoorders, sportman en sportteam van 2011 naar voren gehaald. En wie wordt de SVL clubman/vrouw van 2011? Het is intussen al wel 2012. Helaas paste deze huldiging, volgens de jubileumcommissie, van de zomer niet in de jubileumavond, daarmee werd helaas het belang van zulke kanjers voor ons cluppie schromelijk onderschat, want door hun inzet, wat stimulerend werkte voor de andere, heeft ons SVL de 50 jaar gehaald. Dus een extra reden om te komen en deze mensen wel de aandacht en waardering te geven die ze verdienen. U bent van harte welkom en u krijgt van ons natuurlijk een drankje om te toosten op een sportief, gezellig, maar vooral een gezond 2012. Tot ziens!!!

Ton Oostrom

Oliebollentoernooi
27 december 2011

Voorafgaand aan de receptie wordt, ook weer traditioneel, het oliebollentoernooi georganiseerd. Dit toernooi is voor de A-jeugd en senioren, zowel dames als heren. De mix 7 tallen worden geformeerd door de organisatie, die altijd gevormd werd door Johan en Barry en aangezien Barry nu met vakantie is heeft Johan Wilco gevraagd om hem te assisteren. We beginnen weer om 13.00 uur. Nog niet aangemeld? Dat kan door je naam in te vullen op de deelnemerslijst in de kantine, maar het kan nu ook nog via de volgende emailadressen: johan.mocking@planet.nl of naar: Wilco-SVL1@hotmail.com. Doen!!!!! Na afloop staan natuurlijk de oliebollen weer klaar om de verloren calorieën weer aan te vullen. Tot ziens op de velden.

De zaterdag van de kampioentjes
23 december 2011

Het was zaterdag een groot feest bij SVL. De F1 en de D1 waren de eerste kampioentjes op het nieuwe sportcomplex. Zij waren in de najaarscompetitie de beste van alle in hun klasse.

Als eerste mocht de F1 een rondrit maken door Langbroek, nadat ze van de week te horen hadden gekregen dat ze kampioen waren geworden. Dit vierden ze door zaterdag in de bekerwedstrijd SVMM met maar liefst een 10-1 nederlaag terug naar Maarn te sturen. Na de triomftocht op de versierde wagen en muzikaal begeleid door van Leeuwen door Langbroek, mocht de wagen blijven staan voor de D1. Want na een zeer spannende partij tegen concurrent Odijk, die men met 2-1 had gewonnen, konden zij zich ook opmaken voor hun triomftocht door Langbroek. Alle kampioenen, leiders en trainers werden natuurlijk ook in de bloemen gezet en kregen ook allemaal nog een herinneringsmedaille. Een mooier afscheid van 2011 hadden ze zich niet kunnen wensen en die hen, zoals bij velen van vroeger, altijd bij zal blijven.

 

Kantine open op zaterdag 24 en 31 december 2011
20 december 2011

KERSTBORREL 24 december van 15:00 - 18:00
De SVL-kantine is zaterdag 24 december geopend voor een ieder die een kerstborrel wil komen drinken. De kantine sluit om 18:00, dit ivm kerstavond. Voor een borrelhapje zal gezorgd worden.

OUDEJAARSBORREL 31 december van 15:00 - 18:00
Op oudejaarsdag is de kantine open voor een ieder die dit jaar nog een versnapering wil nemen bij SVL. De kantine sluit om 18:00, dit ivm oudejaarsavond.

Jeugd beleeft veel plezier aan techniekschool van Maurice
16 december 2011

Maurice Pot presenteert op woensdag 21 december bij SVL de nieuwe regionale Voetbal Techniek School, die start in het seizoen 2012-2013. Hij zal u op deze avond inlichten over de opzet van deze VTS die mogelijkheden geeft voor een aanvullende techniektraining voor pupillen en/of junioren. Deze training is voor elk kind of club te realiseren. Met zichtbaar resultaat.

Bij SVL verzorgt Maurice deze training al sinds augustus met succes, om de 14 dagen, voor een gretige jeugd. Het resultaat is soms al op de velden zichtbaar. De presentatie begint om 20.30 uur en daarna krijgt u ook nog een demonstratie van diverse techniekoefeningen. Iedereen is op deze avond van harte welkom.

Maurice Pot.

Laser Quest
15 december 2011

Voor de oudste jeugd heeft de Jeugd Activiteiten Commissie een Laser Quest activiteit georganiseerd op vrijdag 13 januari 2012. We verwachten je dan om 18.00 uur in de SVL kantine voor een frietje en een frisje. Om 18.45 uur gaan we met de auto naar Utrecht om te Laser Questen. Ca. 21.45 uur zijn we weer terug bij SVL. Dit alles is gratis.

Wel zijn we voor het vervoer mede afhankelijk van ouders die willen ophalen en/of wegbrengen. Wil je op het strookje aangeven of één van je ouders kan rijden? We zullen je een paar dagen van tevoren mailen als we de aangeboden hulp nodig hebben.

Daar het voor ons best lastig is iets te organiseren wat jij en je vrienden/vriendinnen leuk vinden en we nu echt wat speciaals hebben kunnen regelen, hopen we dat jullie allemaal (dus: je hele team!) meegaan. Heb 't erover met elkaar en lever het strookje in!
Geef je vóór 6 januari 2012 op door dit strookje in te leveren bij Monique Goes, Klein Jagersteinstraat 27 in Langbroek.

Soppen bij SVL
15 december 2011

Dag allemaal,

Zoals jullie weten heeft SVL een nieuw sportcomplex met twee kantines. De bgt (badminton, gym en tennis) kantine en voetbalkantine. Om deze accommodaties netjes te houden zoekt SVL mensen die een paar uurtjes extra willen schoonmaken. Op dinsdag 3 januari 2012 (Kerstvakantie) van 09.00 tot 12.00 uur met een gezellig kopje koffie. Er is kinderopvang aanwezig.
Laat even weten of je de club wilt steunen met de schoonmaak. Neem zelf je sopemmer en spullen mee.

Met vriendelijke groet,
Corrie van Leeuwen, 06-44665062, corrievanleeuwen@live.nl

Boerenkool party bij SVL
12 december 2011

Zaterdag, na de wedstrijd tegen VVZ, was het weer tijd voor de jaarlijkse boerenkool party. Opgezet en uitgevoerd door Jan van Leeuwen (Jan van Toon). Jan heeft daar met plezier weer heel veel tijd in gestoken. Het begon met de aardappels, welk soort en hoeveel? Meestal het soort met de grootste aardappels, want dat schilt makkelijker en je hoeft ze niet zo dun te schillen. Daarna op zoek naar de kwaliteits boerenkool. Bij de plaatselijke super hadden ze hele verse van een goede kwaliteit. Wat hij tekort kwam, haalde hij uit de plaatselijke volkstuintjes. Voor de worsten en spek had hij een vaste kwaliteits slager.

De aardappels en boerenkool werden gaar gestoomd op Jan zijn potkachel. Gaar, dan nog even de boerenkool kort maken en het spul door mekaar husselen. Dat viel voor Jan nog niet mee, want hij kreeg nog een beetje kramp na de bijna 4 uur aardappels schillen. Maar uiteindelijk stonden er na de wedstrijd 2 dampende bakken vol met boerenkool en daarnaast de worsten en het spek. De dames mochten als eerste de kwaliteit testen, ook van de boerenkool, en als je die smakkende bekkies zag wist je dat het goed was.

De volgende testers waren de selektiespelers, sommige daarvan sloten nog een paar keer weer achter aan de rij. En nog was er genoeg…. Zodat ook de overige aanwezigen de lege borden konden vullen om te genieten van Jan zijn kwaliteiten. Hij zelf genoot ook van de gulzigheid van sommige gasten. Een prachtig gezicht en nog bleef er boerenkool over. Jan, hartstikke bedankt namens alle profiteurs. We kijken uit naar volgend jaar!!!!

SVL weer met droge voeten bereikbaar
9 december 2011

Toen ik vrijdag in de oude kantine kerstspullen wilde gaan zoeken, wist ik niet wat ik zag. De aannemer was net bezig de laatste betonnen platen aan te leggen van een prachtig nieuw toegangspad naar Alexanderdreef 16. Een fantastisch gezicht was dat. Een mooi breed pad en mooi hoog zodat het water er geen vat op kan krijgen en die ook niet meer weg kunnen drijven. Dus ook geen gevaarlijke opstaande randen.
De ouders van de schooljeugd en van ons SVL kunnen nu weer met een gerust hart hun kroost naar ons sportcomplex sturen. Ook onze gasten morgen kunnen we met een gerust hart (wat zullen onze harten lang meegaan) op ons complex verwelkomen. Een groot compliment aan de gemeente is zeker op zijn plaats, want zij wisten die puinhoop van afgelopen maandag toch mooi nog net voor het weekend weg te werken. Gemeente nogmaals bedankt voor de snelle reactie. O, ja, Jan dat bakkie koffie wil ik altijd nog met je drinken, anders doen we dat later nog wel een keer.
P.s. de verlichting komt later wel.

Ton Oostrom

               

Grote Clubactie SVL
9 december 2011

Zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt hebben, zijn de kinderen van SVL weer erg druk geweest met het verkopen van Grote Clubactie loten. Als eerste willen we natuurlijk alle kinderen heel erg bedanken voor deze deelname, jullie hebben namelijk met z'n allen 613 LOTEN weten te verkopen.
Natuurlijk laten we het verkopen van de loten niet ongemerkt voorbij gaan, daarom willen wij alle verkopers vragen om vrijdagavond 10 februari naar SVL te komen. Hier word een activiteit voor jullie georganiseerd door het JAC. En tijdens deze activiteit zal er een bedankje uitgedeeld worden aan alle kinderen die loten hebben verkocht.

Er is wel 1 lotenverkoper die nu al een extra bedankje verdiend, dat is namelijk Mike Ebergen. Hij heeft met 185 loten namelijk veruit de meeste loten weten te verkopen. Mike, ook jij wordt natuurlijk bedankt op 10 februari.
Nogmaals allemaal bedankt voor het verkopen en de kopers natuurlijk voor het kopen, dankzij jullie kunnen we weer allerlei activiteiten organiseren voor de jeugd.

Groeten,
Elsbeth Merkens

SVL winnaar gemeentelijke vrijwilligersprijs 2011
8 december 2011

Het algemeen bestuur van SVL heeft donderdagavond de gemeentelijke vrijwilligersprijs 2011 in ontvangst mogen nemen. Deze prijs hebben we met onze hele vereniging mogen ontvangen voor de inspanningen die wij met alle vrijwilligers hebben geleverd voor het tot stand brengen van een super mooi nieuw sportcomplex. Jan Burger gaf het in zijn speech al aan, SVL is meer dan een sportvereniging alleen. Wij mogen met z'n allen supertrots zijn op deze prestatie, zonder de inzet van de gemeente en al onze vrijwilligers hadden wij nooit z'n mooi complex neer kunnen zetten, waar nog altijd een ouderwetse SVL sfeer hangt.

Allemaal heel erg bedankt voor jullie inzet, hopelijk kunnen we nog vele jaren op elkaar rekenen.

Het algemeen bestuur

 

SVL zeer slecht bereikbaar
8 december 2011

Zo zag maandagmorgen de toegangsweg naar het nieuwe SVL sportcomplex eruit. 's Morgens om 9.00 uur moest de eerste groep kinderen van de Langbroekse basisschool proberen hierlangs, maar meer hierdoor, te komen voor hun school gymnastiek. De begeleidsters hadden de grootste moeite om de kinderen met niet al te natte voeten door de plassen te loodsen. Hierna volgden nog meer groepen.

Volgens mij is dat toch niet meer van deze tijd. Ik heb gehoord dat er al diverse malen is geattendeerd op de abominabele toestand van deze openbare toegangsweg naar Alexanderdreef 16, maar er gebeurt al maanden lang helemaal niets. Als je als gemeente het adres Alexanderdreef 16 uitgeeft, moet er toch ook voor een goede bereikbaarheid gezorgd worden. Goed, het zat niet allemaal mee. Er was een noodweg gepland, krijg je te maken met een energiekabel die verplaatst moet worden. Aanvraag ingediend bij energieverstrekker, deze bestede tot drie maal toe al hun energie aan het afwijzen, omdat er geen goede formulering was gebruikt. Uiteindelijk de goede ontvangen en nu duurt het nog een paar maanden voordat de goedkeuring vanaf de top de uitvoerende partij heeft bereikt.

In die tussentijd wil men waarschijnlijk de bezoekers aan laten modderen met te smalle platen, waar je als fietser al moeite mee krijgt, laat staan als je elkaar tegenkomt. Afstappen en de fietsen naast de platen in de modder. Platen hebben gekrulde randen en zijn, zeker 's avonds, levensgevaarlijk. En dan hebben we het nog niet over de gladheid die optreed als het straks gaat vriezen. SVL heeft zelf maar een noodverlichting aangebracht die het terrein minimaal verlicht en dat terwijl de gemeente er meestal voor zorgt dat er langs de openbare weg lantaarns staan.

               

Ik nodig Jan Burger uit om dinsdagavond 16 december, voor de gemeenteraadsvergadering, even met mij via de openbare weg naar het sportcomplex op Alexanderdreef 16 te wandelen en daar te genieten van een lekker kopje koffie, zodat hij zijn bevindingen tijdens de vergadering over kan brengen naar de raadsleden (als zij interesse hebben om ook te komen kijken, krijgen ze natuurlijk ook een kopje koffie). Ik ben persoonlijk van mening dat dit allemaal veel te lang geduurd heeft en dat we dit onze jeugd en ook de oudere niet meer aan kunnen doen en dat men dan snel vergeet dat we een uniek en prachtig complex hebben staan waar we trots op kunnen zijn en zeker ook op al die mensen, dus ook Jan Burger, die daar al jaren mee bezig zijn geweest.

Ton Oostrom

Legionella update
5 december 2011

De afgelopen periode is het redelijk stil geweest in de communicatie m.b.t. de legionella in het SVL complex. Maar dit wil niet zeggen dat er niets is gedaan. Een kleine groep SVL-ers en SSL-ers heeft diverse vergaderingen gehad met de bouwer, de installateur en externe instanties zoals KIWA. Uit deze vergaderingen zijn steeds acties uitgezet. Verder moesten steeds monsters genomen worden om te kijken of alle genomen acties ook het verwachte resultaat te zien gaven. Echter, de periode tussen monsterneming en de voorlopige resultaten is 7 dagen en de definitieve resultaten minimaal 10 dagen.

Stand van zaken.
Eind november hebben we geconcludeerd dat de oorzaak moet zitten in een stuk leiding van ca 2,5 meter. In dit leidingdeel zit een drukverhogingsinstallatie ("Hydrofoor"). Op basis van deze kennis is toen besloten om de "Hydrofoor" tijdelijk te verwijderen en de leiding wederom thermisch te reinigen. Thermisch reinigen is water van minimaal 70°C door de koud waterleiding sturen. Om dit veilig te kunnen doen, is deze actie steeds 's morgens om 06:00 uur uitgevoerd en alleen voor de BGT-zijde.
De laatste resultaten geven aan dat onze laatste actie bijna geheel succesvol is geweest. Op één punt worden nog hoge aantallen legionella aangetroffen. Dit is een punt waar nog geen thermische reiniging heeft plaatsgevonden. Op de overige punten is het aantal legionella gedaald tot geen of zeer weinig legionella. Deze week wordt wederom thermisch gereinigd en worden nieuwe monsters genomen.

Legionella typen.
Legionella is grofweg in twee groepen op te splitsen, namelijk de pneumophila en de NON-pneumophila waarbij de pneumophila de gevaarlijk longontsteking kan veroorzaken (veteranen ziekte). Uit de literatuur blijkt dat de groep NON-pneumophila de mens zelden ziek maakt. Deze laatste groep is steeds aangetroffen in het SVL complex.

Voor alle duidelijkheid er mag nog steeds niet gedoucht worden aan de BGT zijde. Het gebruik van toiletten en drinken van water is niet gevaarlijk, dus is toegestaan.

Neem bij vragen of onduidelijkheden contact op met Eduard Winkel, bij voorkeur via de mail eduard_1@casema.nl of gsm 06 22 54 67 96.

Internationaal bedrijf SiteTec uit Wijk bij Duurstede sponsort SVL D2
5 december 2011

Dit internationale bedrijf SiteTec dat wereldwijd opereert en voor de industrie hoogwaardige kwalitatieve op maat ontwikkelde producten maakt op het gebied van pompsystemen, industriële boren, recycling-, opslag- en cement systemen, sponsort SVL D2. Vol trots tonen de leiders van het elftal vanochtend de kleding aan de technische directeur C.H. Willemsen van SiteTec.

Tekst en Foto: Geert Bos

Op de elftal foto staan van L naar R staand: Emiel Sondervan, Stan de Haas, Melvin Costerus, Mustafa Samir Naim, Noah Fernand, David Oosthoek, Sjoerd Roeterd en Remco Schothorst. Van L naar R zittend: Kim Damen, Mirthe v/d Snoek, Maaike Jongmans, Yousef Al-Bawi, Kars Roeterd, Mika van Koeveringe en Thijmen Overvest. Technische staf: dat jong uit Waik, Martien en Samir Naim.

Op de elftal foto staat in het midden dhr Corné Willemse, technisch directeur van de firma SiteTec.

SVL op zoek naar F-pupillen spelers
5 december 2011

Na de winterstop (14 januari) wil SVL een F3 oprichten en is daarvoor op zoek naar nog 2 of 3 spelertjes. Heeft u zoon of dochter zin in voetballen en is in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar geef hem of haar op. U kunt hiervoor contact opnemen met coördinator pupillen Rob Aalbertsen, telefoon 0343-561803.

De jeugdcommissie.

Sinterklaas op bezoek bij SVL
28 november 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Gelukkig voor de jongste SVL-ers had de Sint met zijn Pieten nog even tijd vrij kunnen maken om hen in de nieuwe gymzaal op te komen zoeken. Vooraf konden de kinderen laten zien hoe goed ze in het Pietenwerk waren, zoals over het dak lopen, cadeautjes in de schoorsteen gooien, paardrijden over hindernissen, enz. Nou er zijn voor de toekomst nog heel veel Hulppieten beschikbaar hoor. Terwijl ze daarmee bezig waren, kwam de Sint en zijn Pieten binnen en moedigde de kinderen aan bij hun opdrachten. Ook de Pieten lieten zien hoe handig ze waren, ook in het uitdelen van de pepernoten. Daarna riep hij de kinderen bij zich om voor hem op de grond te komen zitten, waarna hij de kinderen roemde om hun vaardigheid en dat hij ze daarvoor wel wilde belonen met een cadeautje.

Hij had er gelukkig genoeg in de zakken zitten, er was een pakje voor iedereen, alhoewel dat bij de laatste kinderen nog wel even spannend werd. Ze moesten wel even wachten met het uitpakken tot iedereen zijn pakje had. Na het aftellen door de Sint was het scheuren geblazen en was het 'oh' en 'ah' en 'hoe wist de Sint dat' en 'dat heb ik altijd al willen hebben' niet van de lucht. Een prachtig gezicht voor de ouders, opa's en oma's om die lachende en blije smoeltjes zo te zien. Ook Anita van het JAC moest nog even bij hem op schoot komen zitten om haar, en de anderen, te bedanken voor de goede ontvangst bij SVL. Ook Elsbeth moest nog even op zijn schoot plaats nemen en kreeg een prachtige bos bloemen voor haar werk bij het JAC, dat ze nu in gaat ruilen voor een andere functie binnen ons cluppie. Onder het 'dag Sinterklaasje, daaag' liedje verliet Sinterklaas de sportende SVL kinderen om de volgende kinderschare te gaan bezoeken.

 

SVL zoekt nieuwe trainer
25 november 2011

Voetbalvereniging SVL in Langbroek zoekt met ingang van het seizoen 2012-2013 een enthousiaste en ambitieuze trainer voor haar selectieteams. Het eerste elftal komt uit in de zaterdag 1e klasse van de KNVB district west 1 en het tweede elftal in de reserve eerste klasse. U bent in het bezit van de juiste bevoegdheid en de hieraan gekoppelde geldige trainerslicentie voor de 1e klasse (TC1 / UEFA A).

Hoofdtaak is het verzorgen van de trainingen voor de selectieteams op de dinsdag- en donderdagavond alsmede het begeleiden van het eerste elftal op de zaterdag.

Schriftelijke sollicitaties met CV en salarisindicatie kunt u binnen twee weken na de verschijningsdatum van dit OM richten aan: G.A.M. van Leeuwen, Doornseweg 11, 3947 MA Langbroek, email: leeuwenkaas@hetnet.nl.

Bestuur SVL Voetbal

Fietsen plaatsen aan de achterzijde
23 november 2011

Beste leden,

Aan de achterzijde van het clubgebouw zijn onlangs de fietsbeugels aangebracht. Bij deze het verzoek om alle fietsen te plaatsen in de fietsenstalling aan de achterzijde van het complex. Het is niet mogelijk om de fietsen op de stoep of op de parkeerplaatsen te plaatsen. Dit is namelijk eigendom van de gemeente. Graag eenieder hier op letten, zodat er geen rommelige situatie ontstaat en de uitstraling van ons sportcomplex gewaarborgd blijft.

Met vriendelijke groet,

Sportstichting Langbroek

FC Driebergen <23 - SVL <23
23 november 2011

Dinsdag 22 november jl. heeft "Jong SVL" een eerste wedstrijd gespeeld in en tegen FC Driebergen. Jong SVL, ofwel "SVL onder de 23" wordt samengesteld uit (talentvolle) spelers van ons 1e en 2e elftal alsmede uit de A-junioren. Maurice Pot en Erik van Hulzen hebben de taak op zich genomen om lopende het seizoen de selectie samen te stellen en te begeleiden tijdens de wedstrijden. Co van Dijk is bereid gevonden om de functie van leider in te vullen.

 

De opzet is om komend seizoen meerdere wedstrijden te spelen waarin spelers bijvoorbeeld eens op een andere dan de doorgaans (vaste) positie kunnen spelen. Met name voor de A junioren geldt dat zij kunnen 'proeven' aan een ander nivo, namelijk spelen met en tegen spelers die reeds in de senioren actief zijn.
De wedstrijd tegen FC Driebergen was mede door het hoge tempo een leuke wedstrijd om te zien. Na een ruststand van 2-1 werd in de 2e helft de voorsprong door Driebergen nog uitgebreid tot 3-1. Maar Jong SVL liet zich zeker niet uit het veld slaan en kon deze stand in de resterende speeltijd ombuigen naar een verdiende 4-5 overwinning!

Los van deze uitslag konden de beide coaches tevreden zijn met het vertoonde spel. Er konden veel positieve aandachtspunten en aanknopingspunten worden genoteerd. Er stond een talentvol team dat bij vlagen liet zien behoorlijk verzorgd en aanvallend voetbal te kunnen spelen. Uit enkele schitterende aanvallen volgden evenzo schitterende doelpunten. Het jonge team wat voor het eerst in deze samenstelling speelde, liet zien dat "het er stond" en ook bereid was om voor elkaar te willen werken.

Op naar de volgende wedstrijd: Jong SVL - Jong Brederodes, dinsdag 13 december a.s., aanvang 20.00 uur.

Namens begeleiding Jong SVL.

Arjan Ebergen en Andy van Ee stoppen met hun TC werkzaamheden
22 november 2011

In navolging van Jan Gaasbeek stoppen ook Arjan en Andy na 4 jaar met hun taken voor de selectie.

Arjan en Andy:
Na 4 succesvolle maar ook drukke jaren, is het voor ons ook tijd om het roer aan andere mensen over te geven. Nieuwe inzichten kunnen de selectie in het proces wat betreft de randvoorwaarden etc. weer wat verder brengen, wij vinden dat we voor ons zelf op het eindstation aanbeland zijn.
Nu de selectie een nieuwe start gaat krijgen met een nieuwe trainer, vinden wij ook, dat daarom heen een nieuw team gevormd moet worden. Wij hebben ontzettend prettig samengewerkt met Jan Gaasbeek, maar ons besluit om te stoppen staat los van het vertrek van Jan.

Wij willen alvast iedereen bedanken voor 4 mooie jaren, met name de mensen met wie we nauw hebben samengewerkt André, Wilco, Jan en Sjaak.

Arjan en Andy

Opsporing verzocht
18 november 2011

Wij zijn op zoek naar mensen die een bijzondere daad hebben verricht. Dit moet zaterdag 5 november gebeurd zijn. Misschien dachten ze aan een heldenrol om daarmee indruk te maken op hun maatjes. Op die avond gaf de Gymnastiek hun jubileumuitvoering in de nieuwe Gymzaal. Omdat de toegangswegen al maanden schrikbarend slecht zijn, vooral 's avonds, was men van de Gymnastiek uit aan de slag gegaan om het toegangspad te verlichten, wat zeker nodig was gezien de opstaande randen van de vloerplaten. De kleine 300 deelnemers en toeschouwers konden daardoor veilig naar de uitvoering komen. Na afloop van de succesvol verlopen uitvoering bleek op de terugweg dat de verlichting niet meer werkte en dat de mensen bijna op de tast terug naar de bewoonde wereld moesten.

Bleek later dat de stekkers er uit gehaald waren. Degene die dat gedaan hebben zullen door hun maatjes wel op een voetstuk geplaatst zijn en tot helden zijn verkozen, want daarvoor was wel lef nodig. Nu moet men hier misschien niet zo negatief over oordelen, want ze hebben misschien achter de zandhopen liggen wachten tot er iemand kwam te vallen, die men dan overeind had kunnen helpen en waarvoor deze helden dan hartelijk beloond zouden worden. Of zijn het gewoon een stelletje kl..tzakken die meer dan een schop onder hun kont moeten hebben. Jongens: 'bezint eer gij begint' is een oud gezegde wat ook nu nog van toepassing is.

Nu is de abominabele toegang naar ons nieuwe complex al maanden een verschrikking en die nu door, volgens horen zeggen, de ambtenaren snelheid nog tot na de Kerst kan duren. Als dit inderdaad nog zo lang gaat duren mag men er nu onderhand wel een lichtmast neer zetten om het toegangspad 's avonds te verlichten, wat nu zeker nodig is nu elke plaat steeds krommer gaat staan, waardoor de opstaande randen, zeker in het donker, helemaal voor levensgevaarlijke situaties kan gaan zorgen. Laat het a.u.b. niet zover komen. Zet er dan wel masten neer die afsluitbaar zijn, want anders staan er misschien weer andere helden op.

Ton Oostrom

SVL en Jan Gaasbeek nemen afscheid van elkaar
16 november 2011

Aan het eind van het seizoen scheiden de wegen van Jan Gaasbeek en SVL, na een goed en prettig onderhoud hebben beide partijen besloten om na drie seizoenen niet met elkaar door te gaan.

Jan heeft besloten dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging na 3 jaar SVL, ook SVL wilde na 3 jaar een nieuw gezicht voor de groep. Het zijn tot nu toe drie succesvolle jaren geweest, in het eerste jaar gelijk promotie naar de 1ste klasse afgedwongen en afgelopen seizoen via de nacompetitie een langer verblijf in de 1ste klasse gerealiseerd. Ook nu staat de ploeg van Jan op een keurige 7e plaats in de competitie. Wij wensen Jan voor de rest van het seizoen nog veel succes, om zodoende het seizoen op een mooie manier af te sluiten.

De Technische Commissie.

 

Restitutie borgsom sleutelkaart
14 november 2011

In navolging op het bericht van 29-09-2011, waarin is aangekondigd dat het bestuur van de afdeling voetbal afziet van de borgsom voor een sleutelkaart, het volgende. Mocht je een borgsom betaald hebben voor de sleutelkaart dan kan je deze borgsom terug krijgen. Aanstaande donderdag zal Gert van Leeuwen aanwezig zijn op het sportcomplex van 19.30 uur tot 22.00 uur. Hij zal de terugbetaling verzorgen.

Wellicht ten overvloede. Wanneer het vrijwilligerswerk eindigt, dient ook de sleutelkaart ingeleverd te worden. Mocht deze in het ongerede geraakt zijn dan zal alsnog de € 25,-- in rekening gebracht worden.

Bestuur SVL afdeling Voetbal.

Aankondiging Sinterklaasfeest
8 november 2011

Sinterklaas komt op zaterdag 26 november 2011 SVL bezoeken en wij nodigen je hierbij van harte uit om dit feest mee te vieren. Sinterklaas komt dit jaar naar de gymzaal bij SVL. Daar kun je meedoen aan leuke activiteiten. Het sinterklaasfeest van SVL begint om 16.30 uur en is om 17.30 uur weer afgelopen.
Ben je 7 jaar of jonger en lid van SVL, vul dan snel het aanmeldstrookje in zodat Sinterklaas weet hoeveel cadeautjes hij moet meebrengen. Ben je zelf geen lid, maar je ouders wel, ook dan ben je van harte welkom. Je ouders moeten dan bij inlevering van het strookje 3,50 euro betalen.
Het strookje kun je uiterlijk t/m zaterdag 19 november 2011 inleveren bij: Monique Goes, Klein Jagersteinstraat 27 of bij: Anita Aalbertsen, Cotherweg 39.

Legionella update
5 november 2011

Vandaag zijn de voorlopige uitslagen van het legionellaonderzoek (d.d. 30 oktober) bekend geworden. Helaas zijn de resultaten niet positief. In het BGT gedeelte van ons complex is deze bacterie nog steeds aanwezig. Wij zullen komende week samen met deskundigen bepalen welke maatregelen er dienen te worden genomen om de legionella bacterie uit het waterleidingsysteem te krijgen.

Nieuwe tassen voor SVL D1
31 oktober 2011

Afgelopen zaterdag heeft de D1 van SVL nieuwe tassen gekregen. De tassen zijn gesponsord door autobedrijf Imminkhuizen en supermarkt Attent, beide uit Langbroek. De spelers en begeleiding willen beide sponsors bedanken voor deze geste.

SVL D1

 

SVL jeugd techniekdag geweldig succes
26 oktober 2011

Vooraf werd er door de vele mensen van de organisatie van de eerste jeugd techniekdag op woensdag 19 oktober onrustig geslapen, omdat de weersvoorspelling er slecht uitzag, regen, hagel en veel wind werd er voorspeld. Geen goed vooruitzicht om daar met 85 kinderen in te lopen. Gelukkig werd het een fantastische dag voor iedereen en was het weer ons gunstig gestemd. Het was een genot om te zien hoe zoveel kinderen met plezier het leuke en leerzame programma door Maurice Pot en Willem Baay hebben uitgevoerd.

Deze dag kon uiteraard niet plaatsgevonden hebben zonder alle vrijwilligers, die zich met velen hadden opgegeven. Leden van de organisatie, het JAC, iedereen die met het klaarzetten van de lunch, drinken en het avondeten hebben verzorgd, de mensen die de spelertjes hebben begeleid op het veld en iedereen die op wat voor een manier een steentje heeft bijgedragen.
Ook de spelers van het eerste elftal die hun betrokkenheid hebben getoond aan ons jonge talent, Ali Alkan die de prijs heeft uitgereikt voor de penaltybokaal. Natuurlijk Maurice Pot en Willem Baay die een prachtig programma hadden samengesteld.

Tevens willen we aantal sponsors bedanken die deze dag mogelijk hebben gemaakt: Gert van Leeuwen en Co van Hazendonk (herinneringsvaantje), Attent Supermarkt (ballen), Bakkerij Aalbertsen (saucijzenbroodjes), Hoveniersbedrijf Merkens (caps), Eetcáfe De Ruif (patat), Maurice Pot (shirt van Spakenburg).

 

Zonder al deze enthousiaste mensen was dit niet mogelijk geweest, nogmaals hartelijk dank en wij hopen bij een volgend evenement voor de jeugd weer op jullie steun te mogen rekenen.

Namens de kinderen en afdeling Jeugd SVL.

Geslaagde techniekdag bij SVL
24 oktober 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.
Zie dit foto-album voor nog meer foto's.

Maurice Pot is samen met Willem Baay met een techniektraining voor de jeugd begonnen. Dit is zo aangeslagen dat ze, in samenwerking met het JAC en de TC, er in de herfstvakantie een hele dag voor hebben uitgetrokken. De SVL-ers mochten ook nog een vriendje of vriendinnetje meenemen, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt.

  Om half tien werden de ruim 80 kinderen verwelkomt door Maurice, die daarna de indeling van de D, E en F-jes bekend maakte. De oudere kwamen onder de hoede van Willem Baay. Dankzij de vele vrijwilligers kon er op tijd worden begonnen met o.a. het latje schieten, paal schieten enz. Ook werden o.a. de kap en draaibewegingen doorgenomen. Tussentijds was er natuurlijk ook nog een limonade pauze. Om 12.00 uur stond er een uitgebreide lunch voor het spul klaar, waar gretig gebruik van werd gemaakt. Hierna stonden Willem en Maurice met de groepsleiders weer klaar voor de 2de sessie met o.a. het 4 tegen 4 toernooi en natuurlijk ook weer de balbehandeling. Gelukkig werkte het weer mee, zeker gezien de natte berichten uit de omgeving. De eerste druppels vielen pas toen men aan het inpakken en onderweg naar de kantine was, waar de frieten, kroketten en frikadellen al klaar stonden.

Maar eerst werden er nog spelers naar voren gehaald om te worden beloond met een bal en een handtekening, uitgereikt door een 1ste elftal speler, voor hun goede prestaties bij o.a. de techniek. Tycho Peek kreeg de 1ste prijs, 2de prijs was voor Ronald Budding en Marc Goes ging met de 3de prijs aan de haal. Mary Kroodsma won de penaltyserie. Bij de andere groep was Bart Aalbertsen de beste, Jelle Onink werd 2de en Stan de Heus 3de. Het was daarna een prachtig en voor de organisatie en vrijwilligers een dankbaar gezicht als je al die rijen tafels met die blije smoeltjes zag en hun applaus werd dan ook in dank in ontvangst genomen. SVL heeft hiermee weer een goede stap gezet voor de toekomst van ons cluppie.

Ton Oostrom

SVL F1 krijgt nieuwe trainingspakken
22 oktober 2011

Na een paar weken wachten was het dan eindelijk zover. De spelers van F1 van SVL kregen hun nieuwe trainingspakken. Dirk van Lankeren kwam namens aannemersbedrijf Fokker Oomen B.V. de pakken brengen. De spelers van de F1 zijn superblij met hun nieuwe pakken!

Namens spelers en leiders van de F1 van SVL willen wij Aannemersbedrijf Fokker Oomen B.V. hartelijk bedanken voor deze mooie pakken.

 

Nieuwe trainer voor SVL C1
16 oktober 2011

Het jeugdbestuur heeft afgelopen week met Willem van Ooik rond de tafel gezeten en Willem van Ooik gaat op maandagavond de C1 trainen met Koen van Dijk. Het jeugdbestuur wenst Willem en Koen veel succes met de training.

Het klaverjassen is terug bij SVL
13 oktober 2011

Vanaf vrijdag 21 oktober komt het klaverjassen, dat altijd zo gezellig was, terug bij SVL, met iets wat andere regels om het voor iedereen gezellig te kunnen maken. Het zal gaan om Rotterdams klaverjassen en in plaats van dat je aan het begin van de avond een tafel loot waar je de rest van de avond zal klaverjassen, krijg je nu een nummer toegewezen en dat zal betekenen dat je elke boom aan een andere tafel met een andere maat zal spelen. Dit hebben we gedaan om het voor iedereen leuk te houden. Zo is het mogelijk om het voor jong en oud, voor goede en slechte kaarters leuk te houden.

 

We hopen dat er veel animo voor zal zijn. De kaartavonden bestaan uit 6 avonden waarvan de speeldatums nog zullen volgen, hieruit worden de beste 5 avonden per deelnemer genoteerd en zal de klaverjaskoning van het jaar komen. Ook zal er nog een speciale Kerst klaverjasavond volgen.

Je kunt je opgeven op de lijst in de kantine of via jwsvl@hotmail.com. De tussenstanden zullen in het clubblad komen en op forzalangbroek.nl komen te staan.

Tot vrijdag 21 oktober vanaf 19:00 in de nieuwe SVL kantine!

Techniek-/spelletjesdag op 19 oktober voor de jeugd
13 oktober 2011

Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met Maurice Pot, Willen Baay, het JAC en de jeugdafdeling van SVL. Het is vooraf al een groot succes te noemen, want veel kinderen en vrijwilligers hebben zich al voor deze dag opgegeven.

De programma onderdelen op deze dag bestaan uit spel-/voetbalonderdelen, techniek en 's middag een 4 tegen 4 toernooi. Voor alle onderdelen kun je punten verzamelen. Aan het eind van de dag zullen er een aantal winnaars uit de bus komen. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen te verdienen en aan het eind van de dag is er voor iedereen natuurlijk een leuke herinnering aan de eerste jeugd spel-/techniekdag van SVL. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten, 's middags zal er door de vrijwilligers een mooie lunch worden voorgeschoteld en na afloop is er voor iedereen patat met nog wat lekkers daarbij.

Wij zijn heel blij met alle mensen die zich in willen spannen om voor de kinderen er een onvergetelijke dag van te maken. Voor iedere vrijwilliger die zich heeft opgegeven is een taak toebedeeld.
Wij hopen dat het een fantastische dag wordt voor alle kinderen en iedereen die eraan meewerkt.

Afdeling Jeugd SVL

Legionella SVL
12 oktober 2011

De legionella is nog niet weg uit het watersysteem van SVL. De legionella heeft zich geconcentreerd in de ruimtes van de Badminton, Gymnastiek en Tennis (BGT). Samen met Parco Advies is besloten om douche en water voorziening aan de BGT zijde niet te gaan gebruiken. Op één punt aan de voetbalzijde is een zeer lage concentratie legionella aangetroffen en deze concentratie valt binnen de wettelijke grenzen.

Besloten is op basis van de resultaten en het advies van Parco Advies om de douches vanaf donderdag 13 oktober aan de voetbalzijde voor gebruik vrij te geven.
Parco Advies is een gespecialiseerd legionella advies bureau uit Leusden. Het bedrijf is gecertificeerd (BRL 6010). Parco Advies helpt SVL bij het zoeken naar de oorzaak van de legionella besmetting.

Het (ul)teamuitje van de B1
12 oktober 2011

Wij, de meiden van de B1 van SVL, hadden nog een teamuitje te goed van het vorige seizoen. Dit hebben we samen georganiseerd met Jose, Corienne, Marita, Co en Elise. Hierbij kwamen uit een paar ideeën. Kickboksen, beautyfarm, kanoën, er kwam van alles langs. Één ding was definitief, een gezellige overnachting hoorde erbij. Co had wel een adresje genaamd: Thomas Verkerk. Dus op 9 september heeft het meidenteam zich om zeven uur verzameld bij Co thuis. Jammer genoeg was Suus ziek geworden en kon ze er helaas niet bij zijn. Er gingen wat geruchten rond dat we naar Tommy gingen, heeft Marita ons een toeristisch stukje van Langbroek laten zien om ons te misleiden. Heerlijk die frisse lucht, vooral langs de boerderijen.. Wij aangekomen bij Thomas, konden we gelijk de huisjes in. Dus wij onze tassen in de huisjes neergezet en overal rondkijken. Onze aandacht werd gelijk getrokken door het varken dat ’s nachts over ons waakte. Veilig waren we wel!

 

Ondertussen moesten we ons aan de voorkant verzamelen en hebben we ons zelf leren verdedigen, met een echt wapen: de luchtbuks. We mochten om de beurt schieten op een paal met daarop een schietkaartje. Als ik het me goed herinner was het Anne die het dichtste bij het midden kwam, die heeft vast de genen van haar vader. Daarna hebben we nog een lekker potje sinaasappel geschoten, waarna er een heerlijke frisse geur achterbleef. Onder de overkapping stond er een grote tafel met stoelen klaar waar we gezellig konden zitten. Daarna deden we nog een spel waarin Co zijn luier, pijl en boog voor zijn kiezen kreeg. Daarna ging iedereen zijn hutje in, waar we onder andere, heerlijk hebben geslapen. Je had geen last van andere hutjes, het was gewoon rustgevend en de heerlijke stapelbedden hebben het plaatje compleet gemaakt.

De volgende ochtend hebben we een heerlijk ontbijt gekregen. Daar kunnen de ouders een voorbeeld aan nemen! Alles was verzorgt. Co ontfermde zich over de eieren, en leverde ze hoe je ze maar ook hebben wilde. We moesten goed op kracht komen aangezien we nog een voetbalwedstrijd moesten spelen. De overwinning van 4-1 hebben we dus te danken aan de gesponsorde nachtrust en het lekkere ontbijt. Dus Thomas, Bedankt!

Toen de wedstrijd met een overwinning afgerond was, waren we toe aan een relaxte middag. We zouden naar een beautyfarm gaan, tenminste, dat was het plan van de meiden. We gingen daadwerkelijk naar een beautyfarm, in Co z’n achtertuin. De beautyfarm werd gerund door Dianne van Dijk en Renate van Rossum. We kregen een cursus hoe je je gezicht goed kon reinigen en verzorgen. Dat mochten we op elkaar oefenen. Daarna kreeg Co zijn speciale reiniging behandeling, voor z’n rug. Annet wrijft er nog dagelijks overheen om de mooie letters, SVL, te voelen. MEIDEN B1 paste er jammer genoeg niet meer bij. Kimberly werd gevraagd door Dianne om als model te zijn voor de make-up cursus. Er is nog nooit zo goed geluisterd het hele jaar, dat was wel een verrassing voor de coaches en trainers. Kimberly zag er prachtig uit, nu was het onze beurt om elkaar mooi te maken. Nadat iedereen er uitzag als een superster, gingen we lekker barbecueën. Toen iedereen uitgegeten was, was het tijd om naar huis te gaan, maar dat was niet erg aangezien iedereen wegging met een lach. Het waren twee zeer geslaagde dagen, echt heel erg gezellig en het maakte de band onderling sterker. Beter kon het niet zijn!

Heel erg bedankt voor alles,
De Meiden van de B1.

Presentje bij het 50-jarige jubileum
12 oktober 2011

Misschien heeft u ze al hier en daar gezien de bidon met het jubileumlogo, maar u had geen tijd om deze af te halen op de jubileumdag. U heeft dan nu de kans om alsnog zo’n mooie jubileumbidon te bemachtigen.
U kunt zich vervoegen bij Corrie van Leeuwen (tel 06-44665062).

 

Minimabeleid gemeente Wijk bij Duurstede
4 oktober 2011

De gemeente Wijk bij Duurstede heeft ons verzocht informatie te verspreiden over haar minimabeleid. Als u moet rondkomen van minimuminkomen komt u wellicht in aanmerking voor een van de inkomensondersteunende regelingen, bijvoorbeeld voor het lidmaatschap van een sportvereniging. Lees de brief over het minimabeleid en de bijbehorende brochure.

Geen borgsom voor sleutelpasjes SVL afdeling voetbal
29 september 2011

De introductie van het sleutelplan heeft het nodige stof doen opwaaien. Niet zozeer het feit dat er voor een nieuw groot complex andere normen qua beveiliging van toepassing zijn ten opzichte van onze oude kantine, maar wel het feit dat er voor elke afgegeven sleutelkaart aan vrijwilligers een borgsom betaald moest worden ter grootte van € 25,--. Dit heeft tot veel commotie en onbegrip geleid. De sleutelkaart is immers nodig om een bepaalde (vrijwillige) functie uit te oefenen en is dus niet benodigd voor het uitoefenen van een sportactiviteit. Reden voor het bestuur om af te zien van de borgsom. Deze beslissing is per direct ingegaan. Een reeds betaalde borgsom wordt zo spoedig mogelijk gerestitueerd.

Andy van Ee en Arjan Ebergen zetten hun taken voort
29 september 2011

Even speelden zij met de gedachten om hun taken binnen de vereniging neer te leggen. Reden hiervoor was het uitblijven van acties/antwoorden op een aantal zaken die van wezenlijk belang waren voor het goed functioneren van zowel selectie als jeugd. Een en ander is alsnog in goed overleg met het bestuur opgelost. Als bestuur zijn wij dan ook blij dat beiden hun activiteiten blijven uitvoeren voor SVL.

Status legionella per donderdag 29-09-2011
29 september 2011, 13:45 uur

Vanaf vandaag is het toegestaan om het water afkomstig uit het sportcomplex te gebruiken. Zowel voor consumptie als voor toiletgebruik etc.
LET OP!! DOUCHEN IS EN BLIJFT TOT NADER ORDER VERBODEN.

Alle activiteiten die gepland zijn in en rond het sportcomplex zijn tot en met zaterdagavond toegestaan. De competitiewedstrijden kunnen dus gewoon gespeeld worden. Douchen is dan helaas niet mogelijk. De tegenstanders zullen hier vooraf over geïnformeerd worden.

Vanaf zondag 02-10-2011 mag er geen gebruik gemaakt worden van het water afkomstig uit het sportcomplex. Dit heeft te maken met geplande monsternemingen op maandag 03-10-2011. Voor een juiste meting van waarden dient er 24 uur geen waterverbruik geweest te zijn.

Update legionella
29 september 2011, 11:30 uur

Deskundige
De afgelopen dagen is er intensief overleg geweest tussen het bestuur en andere betrokken partijen. Het bestuur heeft afgelopen dinsdag besloten een onafhankelijke deskundige op het gebied van legionella in te schakelen. Inmiddels heeft de deskundige advies uitgebracht.

Wat betekent dat voor nu?
Tot nader bericht mag er geen water gebruikt worden wat afkomstig is uit het sportcomplex. Dus niet drinken, douchen en toilet gebruiken.
Zodra er een verandering is in deze situatie zullen wij u via de site informeren.

Legionella aangetroffen
26 september 2011

In het waterleidingsysteem van Sport Vereniging Langbroek is Legionella aangetroffen. De betreffende waterleidingen zijn vandaag gespoeld en zullen a.s. woensdag opnieuw gekeurd worden.

Tot na de keuring mag het gehele water systeem niet gebruikt worden.

De getroffen maatregelen zijn genomen om risico's zo veel mogelijk uit te sluiten. Verreweg de meeste mensen worden niet ziek van legionella. Mensen met een verminderde weerstand lopen een iets grotere kans op ziekte. Kinderen lopen geen verhoogd risico.

Mensen die vragen hebben over legionella kunnen contact opnemen met Eduard Winkel (06-22546796).

Het is niet mogelijk besmet te raken door het drinken van met Legionellabacteriën verontreinigd water.

Hoe groot is de kans op ziekte?
De kans dat iemand ziek wordt van legionella is heel klein. Slechts een zeer beperkt aantal mensen wordt ziek na contact met de bacterie. Dat gebeurt meestal door het inademen van zeer fijne waterdruppeltjes. Het is niet mogelijk besmet te raken door het drinken van met legionellabacteriën verontreinigd water. De ziekte is niet van mens op mens overdraagbaar.

Mensen met een verminderde weerstand hebben een iets grotere kans op ziekte. Kinderen lopen geen verhoogd risico. In uitzonderlijke situaties kan legionella een longinfectie veroorzaken. Deze infectie wordt ook wel 'veteranenziekte' genoemd.

Veel mensen merken niets van een besmetting. Deze kan als een kortdurende griep worden ervaren. Behandeling is in dat geval niet nodig. In uitzonderlijke gevallen kunnen zich hoofdpijn, spierpijn en een ziektegevoel, gevolgd door longontsteking met koorts boven de 39 °C voordoen. De patiënt hoest en is soms kortademig. De tijd tussen de besmetting en het optreden van de eerste ziekteverschijnselen ligt tussen de twee en de twintig dagen (gemiddeld vijf à zes dagen).

Wat moet u doen?
Als u geen ziekteverschijnselen waarneemt, hoeft u niets te doen. Bij ernstige gezondheidsklachten, zoals hierboven omschreven, is het verstandig direct contact op te nemen met uw huisarts en te melden dat u mogelijk in aanraking bent geweest met legionellabacteriën. De ziekte is met de juiste antibiotica goed te behandelen.

Vragen?
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Eduard Winkel (06-22546796).

26 september 2011
Bestuur SVL

SVL E1 krijgt nieuwe trainingspakken
24 september 2011

Op deze zonnige zaterdagmorgen kreeg de E1 van SVL nieuwe trainingspakken. Amanda en Aline van kapsalon Haar Stijl uit Langbroek kwamen de pakken brengen. De spelers van de E1 trokken de trainingspakken direct aan!

De E1 van SVL bedanken Amanda en Aline hartelijk voor deze mooie pakken!

 

Ledenvergadering verzet naar maandag 3 oktober
23 september 2011

De ledenvergadering 2011 is verzet van vrijdag 7 oktober naar maandag 3 oktober 2011. Op vrijdag 7 oktober staat namelijk een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Moldavië op het programma. De ledenvergadering voor de voetbal begint om 19:30 uur en voor algemeen om 20:30 uur.

Agenda algemene ledenvergadering d.d. maandag 3 oktober 2011
Notulen algemene ledenvergadering 1 oktober 2010
Notulen ledenvergadering voetbal 1 oktober 2010
Verslag secretaris seizoen 2010/2011

Bestuur SVL

SVL 3 krijgt nieuwe tenues
18 september 2011

Afgelopen zaterdag 17 september werd SVL 3 in het nieuw gestoken door brood- en banketbakker Aalbertsen. Wim Aalbertsen is een bekende in het Langbroekse en heeft een bakkerszaak in Doorn. SVL 3 wil Wim Aalbertsen hartelijk bedanken voor dit nieuwe tenue.

    

Bericht voor trainers
12 september 2011

Er zijn vanuit de tennis wat opmerkingen gekomen over het trainen op veld 3. Als er namelijk niet op het kunstgras getraind kan worden en er uitgeweken wordt naar het gras, gebeurt het dat er afrondoefeningen zijn op het doel tegen de tennisvelden. Dit is voor de tennissers vrij hinderlijk, omdat er dan veel ballen tegen het tennishek komen. Hierbij het verzoek dat als er op veld 3 getraind wordt, jullie geen gebruik willen maken van het doel tegen de tennis als er getennist wordt.

Dank je.

Sportieve groet,
Geert-Willem Merkens

De eerste techniektraining door Maurice Pot
9 september 2011

Vandaag 7 september is SVL jeugd begonnen met speciale techniek trainingen. Deze trainingen staan onder leiding van 1e elftal speler Maurice Pot. Voor vandaag werd hij geassisteerd door collega 1e elftal speler Willem Baay. Onder de enthousiaste leiding van deze spelers, die zelf heel veel techniek hebben, werd begonnen met de training voor de F- pupillen.
Veel tijd om te eten was er niet, want Maurice en zijn assistent waren al om 17:00 uur begonnen met het klaarzetten van de spullen. De pupilletjes konden zich helemaal uitleven en het was een genot om te zien hoe de spelertjes door de hele duidelijke aanwijzingen dingen gingen begrijpen.

Hier hebben onze jeugdspelers echt wat aan waren de reacties langs de kant en dat waren zeer terechte opmerkingen. Na de F'jes waren ook de spelers van de E en de D aan de beurt. Super om te zien hoe ze het oppakken en hoe ze omgaan met deze trainingen. Een grote groep maar Maurice en Willem zorgden ervoor dat de aandacht volledig bij de training was. Zelfs een improvisatie, omdat men niet gelijk bij de ballen kon, leverde geen probleem op.
Na de E en D waren de meisjes B nog aan de beurt. Deze groep was wat kleiner.

Ik wil als ouder en leider van de D in ieder geval dit super initiatief toejuichen. Mooi dat dit bij ons SVL kan en Maurice en Willem vanuit mijn kant hartelijk bedankt voor deze nu al geslaagde actie. Op naar de volgende techniek trainingen.

Met vriendelijke groet,
Jan van Rooyen

Sponsors voor de D1 van SVL
6 september 2011

De D1 pupillen van SVL uit Langbroek hebben afgelopen zaterdag nieuwe trainingspakken gehad. Douwes Dekker vloeren is de trainingspakken sponsor en alles is geregeld door Donny Ebergen. Die speelt zelf in de D1. Hartstikke blij zijn we ermee en we bedanken de Sponsor en Donny voor deze speciale actie.

 

Donny heeft zelf onderstaand stukje geschreven:

Donny Ebergen had niks te doen op vakantie. Dus ging hij iets bedenken, ik liep al weken lang te zeuren, mama wil je aan je baas vragen of hij trainingspakken wil sponsoren. Maar ik moest zelf mailen naar Drees (baas van mijn moeder) en de volgende dag mailde hij al weer terug en er stond in Donny ik vind het een goed idee om jouw team met trainingspakken te sponsoren. En toen we weer terug waren van de vakantie ging ik met Jeffrey Verhagen vragen bij zijn vader vragen voor inloopshirtjes. Jeffrey en Donny wilden eigenlijk nog wel tassen en toen gingen we naar de Attent Weijers vragen of die tassen wou sponsoren en hij wou tassen sponsoren. Zij wilden dat wel en gaan nu samen met autobedrijf Imminkhuizen de tassen sponsoren. Die zijn besteld dus die komen nog.

Met vriendelijk groet,
Jan van Rooijen

Komende woensdag starten de techniektrainingen o.l.v. Maurice Pot
4 september 2011

Zie het schema voor de trainingstijden voor de jeugd van de techniektraining voor alle jeugdleden. Jullie worden ontvangen door Maurice Pot, die de trainingen voor jullie verzorgt.

De techniektraining is geen extra training, dus eigenlijk een verplichting om mee te doen, net zoals een normale training bij SVL. Sommige teams trainen dan 1 keer extra in de 2 weken, mocht je daar problemen mee hebben, kun je dit melden bij je leider of trainer van je team. Aan deze fantastische uitdaging zijn geen extra kosten verbonden, maar wordt jullie gratis aangeboden voor SVL.

Maurice is speler van het 1ste elftal en heeft zelf training gehad van Co Adriaanse, nu trainer van FC Twente, en Dwight Lodeweges assistent trainer bij Ajax. Zelf heeft Maurice 11 jaar in de top van het amateurvoetbal gespeeld bij SV Spakenburg en VV Nunspeet, bij de laatste club heeft Maurice ook techniektrainingen voor de jeugd gegeven. Hij wil al zijn ervaring nu op jullie gaan overbrengen, een geweldige uitdaging.

Wij wensen iedereen heel veel plezier en succes.

Jeugdafdeling SVL

Foto oproep
30 augustus 2011

Wij willen jullie graag het volgende vragen. Heb jij of ken je iemand die foto’s heeft gemaakt tijdens de feestweek van de diverse activiteiten? Dan wil ik je vragen om deze aan mij toe te sturen. De jubileumcommissie wil graag een fotoverslag maken van de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en de festiviteiten. Wat je ook hebt gefotografeerd en wil je deze met ons delen in het jubileum fotoboek, stuur (het liefst digitaal) deze dan naar: riavandelagemaat@kpnmail.nl en/of Ria van de Lagemaat, Claudius 8, 3962 LT Wijk bij Duurstede.

Rooster bestuurslid van de dag
18 augustus 2011

Hierbij het rooster bestuurslid van de dag tot de winterstop:

03-09-2011 Jan van Leeuwen
10-09-2011 Sander Kooiman
17-09-2011 Anita Aalbertsen
24-09-2011 Jeannette de Rooy
01-10-2011 Wim Merkens
08-10-2011 Johan Damen
15-10-2010 Monique Goes
22-10-2011 Hans Roeleveld

     

29-10-2011 Sander Kooiman
05-11-2011 Jan van Leeuwen
12-11-2011 Anita Aalbertsen
19-11-2011 Wim Merkens
26-11-2011 Jeannette de Rooy
03-12-2011 Johan Damen
10-12-2011 Monique Goes
17-12-2011 Hans Roeleveld

Enquête vrijwilligers
18 augustus 2011

Hieronder een herinnering van dit nieuwsbericht van 10 juni. U kunt het enquête formulier nog steeds inleveren.

Geachte leden van SVL voetbal,

Het bestuur van de afdeling voetbal doet een dringend beroep op u allen! In de afgelopen periode hebben we op diverse manieren getracht om te komen tot aanwas van vrijwilligers voor diverse commissies en activiteiten binnen de afdeling voetbal. Dit is tot op heden nog niet gelukt. De situatie begint nijpend te worden aangezien we volgend seizoen ook nieuwe vrijwilligers nodig hebben voor onze nieuwe accommodatie.

Als bijlage treft u een enquête formulier aan. Graag verzoeken wij jullie allen deze enquête in te vullen en voor 20 juni 2011 te mailen naar svleeuwen@kruitbv.com, ook kun je het enquête formulier deponeren in de brievenbus op Bernhardlaan 2.
Met de uitkomsten van deze enquête hoopt het bestuur beter inzicht te kunnen krijgen hoe u als vrijwilliger een bijdrage kan leveren aan onze voetbalclub want:

Zonder vrijwilligers kan onze club niet bestaan!

Voor vragen en informatie over deze brief kunt u zich wenden tot Sjaak van Leeuwen email svanleeuwen@kruitbv.com. Nogmaals willen wij een dringend beroep op u doen om vrijwilliger van onze club te worden.

Met een sportieve groet en hopend op uw positieve reactie,

Het bestuur afdeling voetbal

De workshop op 24 augustus
18 augustus 2011

Plaats: kantine SVL

Tijden: 
 

Groep t/m 7 jaar 16.00 uur tot 17.30 uur
Groep t/m 12 jaar 18.00 uur tot 20.30 uur

Doel: Op 24 augustus 2011 maakt Martijn muziek met de kinderen en jongeren ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van Sportvereniging Langbroek. De kinderen gaan zingen en een liedje opnemen met Martijn. De jongeren maken een rap en nemen die eveneens op. Martijn mixt de opgenomen liedjes en brandt ze op een cd.

Resultaat: De kinderen en jongeren hebben liedjes gezongen en gerapt. Er is een cd met opnamen.

27 augustus
De opgenomen CD wordt gekopieerd, de jeugdleden die hebben meegedaan aan de muziek workshop kunnen deze op 27 augustus om 13.00 uur ophalen in de kantine van S.V.L. Tijdens de Bonte middag zullen wij de gemaakte CD presenteren.

Niet vergeten?
27 augustus 13.00 uur verwachten wij alle leden. Deze middag staan wij klaar om een blijvende sportieve herinnering te overhandigen.

Met vriendelijke groet,
Jubileumcommissie 50 jaar S.V.L.

Cees Coenen overleden
13 augustus 2011

Afgelopen dinsdag 9 augustus op woensdagnacht is Cees Coenen uit Wijk bij Duurstede overleden. Kees is 66 jaar oud geworden en was de laatste jaren geregeld op ons sportpark de Oranjehof om de verrichtingen van het eerste elftal te bekijken. Als supporter van SVL 1 had Kees vorig seizoen een seizoenkaart.

Het voetbalbestuur wenst de naasten van Kees veel sterkte toe de komende dagen.

Het voetbalbestuur.

Bijeenkomst jeugdleiders en -trainers
12 augustus 2011

Op zaterdag 20 augustus om 10 uur hebben we een bijeenkomst in de nieuwe kantine. We zullen wat dingen bespreken omtrent het nieuwe voetbalseizoen. Het is belangrijk dat je aanwezig kan zijn op 20 augustus, omdat we dan uitleg krijgen over alle sleutels, hokken, regels en te gebruiken apparaten. Bij afwezigheid graag een reactie zodat we een andere keer kunnen afspreken.
In de eerste trainingsweek zijn er nog geen sleutels in de roulatie. Er zal voor iedere training gezorgd worden dat de trainer bij zijn spullen kan. Als je nu al op of aanmerkingen hebt voor die bijeenkomst dan mag je het mailen naar raalbertsen@casema.nl zodat we desnoods hierover kunnen overleggen als bestuur zijnde.

Groet, het jeugdbestuur.

Trainingstijden SVL-jeugd seizoen 2011-2012
8 augustus 2011

SVL F1:

SVL F2:

SVL E1:
 

SVL D2:
 

SVL D1:

SVL C1:

SVL MB1: 

 

Geert Willem Merkens / Robin Grootveld / Davey van Hazendonk (dinsdag 18:00 – 19:00 uur).

Jan Kees van der Woerdt Castillo (dinsdag 18:00 – 19:00 uur).

Ton Pouw (maandag 16:00 – 17:00).
Koos van Rossum (woensdag 18:00 – 19:00 uur).

Samir Al Bawi / Martien Damen / Fred van Koeveringen (maandag 16:00 – 17:00 uur en
donderdag 18:00 – 19:00 uur).

Walter van der Duim / Monique Goes (dinsdag 18:30 – 19:30 uur en donderdag 18:00 – 19:00 uur ).

Ron van Leeuwen (maandag 19:00 – 20:15 uur en woensdag 19:00 – 20:15 uur ).

Co van Hazendonk (maandag 19:00 – 20:15 uur en woensdag 19:00 – 20:15 uur).

De trainingen starten in week 33 van maandag 15 augustus.

Spinning Langbroek
8 augustus 2011

Tijdens de Spinning activiteit op 26 augustus voor alle SVL-leden (vanaf 18:30 uur) die met medewerking van Fit4All Wijk bij Duurstede wordt georganiseerd door de jubileumcommissie 50 jaar S.V.L. willen wij u aandacht vragen voor een bijzonder goed doel. Namelijk de Stichting Wim en Margreet Helpen De Mwamose School. Deze stichting ondersteunt de Mwamose school in Kenia.

Tijdens de Spinning geven Wim en Margreet u informatie over de stichting en de projecten. Zie ook de website www.mwamose.nl. Wij vragen u deze avond om een bijdragen te schenken om de projecten van Wim en Magreet financieel te ondersteunen.

 

Stichting Wim en Margreet Helpen De Mwamose School

Hoe werken wij?
Ieder jaar in oktober brengen we een bezoek aan de Mwamose school in Kenia. Onze vliegticket en verblijf betalen we zelf en ook het vervoer naar de school toe. Van het sponsorgeld regelen we in Kenia een aannemer voor het bouwen van bijv. de klaslokalen, toiletten en de watertank.

Wim en Margreet Bogerd

Jubileumgeschenk leden SVL
8 augustus 2011

Wij zijn trots u te melden, dat wij alle leden van S.V.L. een cadeau mogen aanbieden namens Omnivereniging S.V.L. Dit bijzondere sportief te gebruiken cadeau willen wij op 27 augustus om 13.00 uur persoonlijk aan u overhandigen. Het cadeau is een blijvende herinnering aan het 50 jaar bestaan van ”onze” vereniging.

Met sportieve groet, Jubileumcommissie 50 jaar S.V.L.

Superteam spel circuit
8 augustus 2011

Beste leden,

Donderdag 25 augustus as. zal vanaf 19:30 tot 22:00 uur het SVL jubileum spelcircuit plaatsvinden. De laatste weken zijn we druk bezig geweest, en nog steeds bezig, met het verzinnen/plannen en organiseren van dit spelcircuit. Inmiddels zijn we tot een leuk en gevarieerd spelcircuit gekomen. Het is ons gelukt alle SVL sporten hierin op een aparte of ludieke manier in voor te laten komen. Verder worden ook echte SVL attributen in verschillende spellen verwerkt.

Het circuit zal bestaan uit een tiental spelen, welke goed te doen zijn voor zowel jong als oud. De spellen worden in alle soorten gespeeld, individueel, duo of team. Je kunt je gewoon individueel opgeven, want terplekke zullen eventuele teamgenoten of tegenstanders bepaald worden.

Rest ons nog een ding te zeggen en dat is tot donderdag de 25e en laat je trakteren op een gezellig avondje SVL.

De organisatie

Schoonmaakavond SVL
5 augustus 2011

Op woensdag 17 augustus van 19.00 tot ……. uur is er weer een schoonmaakavond bij de clubgebouwen van SVL. De kantines zijn dan weer netjes voor de opening zaterdag 20 augustus. Neem zelf je sopspullen mee.

Corrie van Leeuwen

Jaarlijkse trainingsdag weer groot succes dankzij de vele vrijwilligers
5 augustus 2011

De jaarlijkse trainingsdag die plaats vond op zaterdag 30 juli was weer een groot succes. Er stond na de ochtendtraining weer een fantastische lunch klaar voor de spelers en begeleiding. Dankzij met name Corrie van Leeuwen en Sharon van Leeuwen, die de lunch tot in perfectie hadden geregeld. Ook de heerlijke soepen klaargemaakt door Nicolien van Os, waren weer een groot succes. Een welgemeend en een meer dan welverdiend applaus volgde voorafgaand aan de lunch door de spelers van de selectie en hun begeleiding.

Ook na de middagtraining was er voor iedereen voor lekkere hapjes en drankjes gezorgd. En zodoende was het weer voor iedereen een zeer geslaagde dag geworden. We willen graag namens de spelers en begeleiding van de selectie van SVL, hun op deze manier nogmaals van harte bedanken.

Met vriendelijke groet,
Arjan Ebergen en Andy van Ee
Technische Commissie SVL 1 en 2

Bonte middag op 27 augustus 2011
4 augustus 2011

Kan je zingen, dansen of playbacken of gewoon iets leuks, doe dan mee op de bonte middag. De middag begint om 14:30 uur de zaal gaat om 14:00 uur open. Geef je op via het deelnameformulier of bij Jan Willem Aalbertsen jwsvl@hotmail.com.

Hierbij geef ik ook nog de tijden van de andere activiteiten:

20 augustus 2011 Opening en receptie 50 jaar SVL om 16:45 uur.
24 augustus 2011 Muziek workshop voor de SVL-jeugd t/m 6 jaar van 16:00 tot 17:30 uur.
24 augustus 2011 Muziek workshop voor de SVL-jeugd 7 t/m 12 jaar van 18:00 tot 20:30 uur.
25 augustus 2011 Superteam spel circuit voor SVL-leden van 19:30 tot 22:00 uur.
26 augustus 2011 Spinning Langbroek voor SVL-leden vanaf 18:30 uur.
27 augustus 2011 Bonte middag van 14:00 tot 17:30 uur.
27 augustus 2011 Jubileum feestavond SVL van 20:30 tot 01:00 uur.

Laatste oproep: Inleveren pasfoto spelerspas
24 juli 2011

Voor de spelers, genoemd in bijgaand overzicht, verloopt binnenkort de geldigheidsduur van de spelerpas. Aan de genoemde spelers het verzoek om een pasfoto, voorzien van een naam en geboortedatum op de achterzijde, in te leveren bij hun leid(st)er of af te geven in de kantine.
Voor vragen en/of opmerkingen kan je terecht bij Sander Kooijman, De Kikvors 4, 3956 RW Leersum, tel. 0343-450555.

Johan Mocking, wedstrijdsecretaris.

Opening nieuw sportcomplex/receptie 50 jarig jubileum & activiteiten feestweek i.v.m. 50 jarig jubileum
17 juli 2011

Voor omni-vereniging Langbroek (SVL) wordt 2011 een gedenkwaardig jaar. We krijgen de beschikking over een splinternieuw en fantastisch sportcomplex en we vieren het 50-jarig bestaan van onze sportvereniging. De officiële opening van het sportcomplex (georganiseerd in samenwerking met de jubileum-commissie van SVL) zal plaatsvinden op zaterdag 20 augustus a.s. van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan heeft de jubileumcommissie het volgende programma samengesteld:

20 augustus: Officiële opening van het nieuwe sportcomplex & receptie ter ere van het 50-jarig jubileum: voor SVL leden en genodigden.
24 augustus: Muziekworkshop voor jeugdleden van SVL.
25 augustus: Superteam spelcircuit voor alle leden van SVL.
26 augustus: Spinning Langbroek voor alle leden van SVL (o.l.v. Fit4All uit Wijk bij Duurstede).
27 augustus: Voetbalwedstrijd SVL veteranen tegen elftal uit Duitsland.
27 augustus: Bonte middag; deze is toegankelijk voor iedereen.
27 augustus: Jubileumfeestavond voor alle leden van SVL vanaf 16 jaar met partner.

Data en locaties van de jubileumactiviteiten worden ook kenbaar gemaakt op flyers. Deelname formulieren voor de activiteiten worden binnenkort onder SVL leden verspreid. Dit deelnameformulier kan ook van de website worden gedownload.

Jubileumcommissie SVL
Bestuur Sportvereniging Langbroek
Bestuur Sportstichting Langbroek

Adres omni-vereniging SVL: Oranjehof, Alexanderdreef 16, 3947 PA Langbroek.

Nieuwe dugout
15 juli 2011


De nieuwe dugouts zijn geplaatst

Competitie- en bekerindelingen bekend
11 juli 2011

De KNVB heeft de indeling voor het seizoen 2011-2012 bekend gemaakt. Alle teams zijn ingedeeld in competitie en in de beker. De wedstrijden voor de A-categorie (SVL 1, SVL 2 en SVL A1) zijn op zaterdag 20 augustus, dinsdag 24 augustus en op zaterdag 27 augustus 2011. Voor SVL1 is de wedstrijd van 27 augustus verzet naar dinsdag 30 augustus 2011.

Voor de senioren heren en de dames zullen de wedstrijden plaatsvinden op zaterdag 3 september, zaterdag 24 september en zaterdag 22 oktober 2011. Voor de overige jeugdteams zijn de wedstrijden op zaterdag 3 september, zaterdag 24 september en zaterdag 5 november 2011.

Bekijk hier het volledige overzicht van de indeling teams 2011-2012.

Stem op SVL Dames 1
5 juli 2011

www.riverdancefestival.nl/sponsoractie

Ons team doet mee aan de sponsoractie van Riverdance Festival, we maken kans op shirtsponsoring voor aankomend voetbalseizoen! Vandaag staat de actiepagina online waar iedereen, zoveel mogelijk vrienden, familie en kennissen op ons team kunnen stemmen. Het team met de meeste stemmen wint shirtsponsoring!

Dus stem alsjeblieft op SVL Dames 1. Zet het op je facebook, hyves, twitter en stuur dit mailtje door naar jouw vriendenlijst en help ons winnen! Vertel het aan iedereen die je kent en laat hun ook meestemmen op: www.riverdancefestival.nl/sponsoractie

 

Schoonmaken nieuwe clubgebouw SVL
1 juli 2011

Op zaterdag 16 juli wordt het nieuwe clubgebouw van SVL schoongemaakt. Heb je zin om te helpen, neem dan zelf je sopspullen mee. We beginnen om 9.30 uur tot .......................

Groeten,
Corrie van Leeuwen

Gevraagd oude foto’s van SVL
30 juni 2011

Heeft iemand nog oude foto’s van SVL beschikbaar? Graag zouden wij deze in bruikleen krijgen om op te hangen in de nieuwe kantine. U kunt een bericht sturen naar Corrie van Leeuwen (corrievanleeuwen@live.nl) of bellen op 06-44665062.

Corrie van Leeuwen

SVL treft drie clubs uit Zuid in de beker
28 juni 2011

De KNVB heeft SVL voor de beker ingedeeld met drie clubs uit het district Zuid. Een mooie loting voor het elftal van Jan Gaasbeek, dit jaar geen clubs daarin die komend seizoen ook in de reguliere competitie uitkomen.

LRC Leerdam uitkomend in de hoofdklasse B waarin het in de competitie op een 11e plaats eindigde.
SC Everstein is dit seizoen nieuw in de 1ste klasse na het behalen van het kampioenschap in 2 F.
Stedoco uit Hoornaar speelt al enige jaren in de 1 ste klasse C, ook afgelopen seizoen eindigden ze op de 7e plaats.

De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 20, dinsdag 24 en zaterdag 27 augustus. De nummering van de groepen is nog niet bekend.

Met vriendelijke groet,

Arjan Ebergen en Andy van Ee
Technische Commissie SVL 1 en 2

Ontmanteling van de Oranjehof
28 juni 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.
Er zijn ook nog enkele foto's van de afrondende werkzaamheden op maandagavond.

Zaterdag was het een hele drukte op het Langbroekse Oranjehof. Ongeveer 60 SVL-ers waren gekomen op de oproep om te helpen met het verhuizen van de oude naar de nieuwe kantine. Ook het hoofdveld moest kaal gemaakt worden voor de Schapenmarkt, komende zaterdag, zodat de feesttent geplaatst kan worden. Dankzij de regisseurs Geert Willem, Martijn en Corrie verliep dit vlekkeloos.
Zo was er een groep die met behulp van het kraantje van Overvest de omheining van het hoofdveld er uit haalde. Ook de doelen en vangnetten moesten in de oud ijzer container. Vooral het omhalen van de lichtmasten was spectaculair. Ook kwamen daarbij, vooral bij de ouderen, de herinneringen weer naar boven. 'Wij waren toen de eerste vereniging in de regio die een veldverlichting had. Daarvoor gebruikte we auto's met draaiende motor om het veld te verlichten'. Die herinneringen waren er ook bij het verwijderen van de omheining. 'Ik weet nog goed dat we ze van SVF uit het veld mochten halen met het kraantje dat op het vrachtwagentje van De Jong stond en daarna bij ons langs het veld hebben geboord in plaats van die betonnen palen'.

 

Bij het leeghalen van de zolder verbaasde men zich over hetgeen wat men allemaal tegenkwam. Dozen vol administratie, Kerst en Paas spullen, Bulletje van de Playbackshow en niet te vergeten de talloze elftalfoto's en waaronder natuurlijk ook kampioensfoto's, zoals o.a. die van het 1ste in 1976 en ook een foto van het 4de dat toen ook kampioen werd. 'Wie is dat' en 'hoe heet hij ook alweer?', 'ja, die is al overleden', dat waren de veelgehoorde kreten. Al deze foto's werden in veiligheid gebracht bij Corrie van Leeuwen. Daar zijn ook nog auto's vol met andere spullen naar toegegaan, omdat men deze in de nieuwe kantine nog niet kwijt kon. Een paar vrachtjes kon men daar nog wel kwijt en die heeft men opgeslagen in de kleedkamers. De opzet is dat de kantine en de kleedkamers leeg zijn met de Schapenmarkt zodat er niets kostbaars vernield kan worden.

 

De dames waren in de kantine planken aan het schilderen die men straks nodig heeft bij de lambrisering in de nieuwe kantine. Wilco en Rob waren daar al bezig om de planken die al klaar waren te bevestigen. De oude verwarmingsketels en ook alle verwarmingen uit de kantine en kleedkamers werden gedemonteerd en verdwenen in de oud ijzer container. De hekken van de tennis en oefenkooi kregen hetzelfde lot.
Daartussendoor werden de keeltjes gesmeerd met koffie, thee en limonade. Om 12.00 stonden er een paar heerlijke pannen met soep klaar met broodjes ham en kaas. Ook frikadellen en kroketten waren er genoeg aanwezig. Prachtige verhalen kwamen daarbij los 'weet je nog' 'jij was daar toch ook bij?'. Leuk om te zien hoe bij deze verhalen van de ouderen de jeugd soms met be- en verwondering mee zat te luisteren.

Als je al die verhalen over vroeger hoort dan is het bijzonder jammer dat men negatief reageerde op mijn voorstel, omdat de clubdag/helpersavond niet doorging, een soort afscheidsavondje van de kantine te organiseren waarop de vrijwilligers van vroeger, waarvan sommigen 40 jaar geleden nog geholpen hebben met de bouw van deze kantine, hun belevenissen met elkaar en met de nieuwe generatie vrijwilligers uit hadden kunnen wisselen. Deze gemiste kans was ook een mooie gelegenheid geweest voor de oudjes om de banden met ons cluppie weer aan te halen.

Om 16.00 uur was het hoofdveld een open grasveld en bij de tennis stonden alleen de coniferen er nog. In de kantine stond ook nog aardig wat opgestapeld 'wat moeten we hier nou mee?'. Daar zal waarschijnlijk nog wel wat mee gebeuren, maar terugkijkend naar de zaterdag kan men alleen maar concluderen dat het Langbroekse SVL een tof cluppie is, dat kan bogen op een grandioos stel vrijwilligers waar men trots op kan zijn en heel zuinig mee om moet omgaan.

Tevens wil ik van de gelegenheid gebruik maken om alle leden, supporters en allen die SVL goed gezind zijn nogmaals te feliciteren met het 50 jarig bestaan van hun cluppie, vandaag 28 juni 2011.
In het vorig verhaaltje haalde ik in de kop de 21ste nog aan, terwijl ik het verderop wel over de 28ste had. De ouderdom sloeg toe. Daarmee was ik weer ruim 30jaar terug toen men nog uitging van de 21ste. Later met het 25 jarig jubileum kwam men, na snuffelen in de gemeentearchieven, erachter dat dit de 28ste moest zijn.

Ton Oostrom

SVL begroet 10 nieuwe jeugdleden
24 juni 2011

Ook bij de jeugdafdeling mogen we 10 nieuwe spelertjes begroeten, daardoor hebben we volgend seizoen twee F'jes, één E, twee D en één C elftal. De nieuwe aanwinsten voor volgend seizoen die de blauw witte clubkleuren mogen gaan verdedigen zijn: Stijn van Vulpen, Milan Hoogland, Niek van Leeuwen, Bob van Kouwen, Sem Kok, Noah van de Weerd, Mikal van Ee, David Oosthoek, Mieke Noort en Mark Goes.
Wij heten deze nieuwe talenten welkom en wensen hun veel succes en plezier binnen SVL.

SVL jeugdbestuur.

SVL 2 treft tegenstanders van naam in de reserve 1ste klasse B
23 juni 2011

Zoals bekend is het 2e elftal alsnog gepromoveerd naar de 1ste klasse, omdat UVV 2 tijdens de finale om promotie een niet speelgerechtige speler heeft opgesteld. Daardoor heeft de KNVB besloten om SVL 2 te laten promoveren. Een geweldige uitdaging staan de mannen van de nieuwe trainer Jan Hoogland te wachten. En natuurlijk gaan de felicitaties uit naar Erik van Hulzen, Co van Dijk, Alex Cortenbach en alle spelers die aan dit succes hebben meegewerkt.

De indeling is als volgt:
1) Swift - 3
2) Argon - 2
3) Zuidvogels - 2
4) Geinoord - 3
5) Woudenberg - 2
6) IJFC - 2

 
7) Loosdrecht - 2
8) Spakenburg - 3
9) Breukelen - 2
10) Desto - 2
11) SVL - 2
12) Valleivolgels - 2

Arjan Ebergen en Andy van Ee
Technische Commissie SVL 1 en 2

Jeroen Wendels nieuwe grensrechter bij SVL 1
23 juni 2011

Helaas hebben we na 3 jaar afscheid moeten nemen van Rob Weerdenburg als grensrechter. Rob wilde na 3 jaar weer eens gewoon voetbal kijken. We willen Rob van harte bedanken voor de afgelopen jaren.
Maar we menen dat we met Jeroen Wendels een waardige vervanger hebben gevonden. Jeroen heeft veel ervaring als scheidsrechter en als grensrechter de afgelopen jaren opgedaan. We wensen Jeroen veel plezier en veel succes in het nieuwe seizoen.

Arjan Ebergen en Andy van Ee
Technische Commissie SVL 1 en 2

Indelingen jeugdelftallen t/m C1 bekend
23 juni 2011

Onder het tabje Jeugd vindt u de teamindelingen van de F2 tot en met de C1 voor het nieuwe seizoen, het overzicht is geplaatst als pdf-document. Het overzicht van de B1 meisjes en de A1 junioren volgt z.s.m.

Tevens vindt u onder het tabje Jeugd, alle informatie betreffende de elftallen en is er inmiddels een database gevormd van oefenstof die de trainers kunnen gebruiken.

Afdeling SVL jeugd.

SVL 2 vanachter de groene tafel toch gepromoveerd
22 juni 2011

Na protest van SVL wegens het opstellen van een niet-gerechtigde speler door UVV 2 is de wedstrijd UVV 2 - SVL 2 omgezet in een reglementaire 0 - 3 winst voor SVL. Door dit resultaat is SVL 2 gepromoveerd naar de reserve eerste klasse en UVV 2 gedegradeerd naar de tweede klasse.

Gisteren, 21 juni 2011 bestond SVL 50 jaar van harte gefeliciteerd
22 juni 2011

Rectificatie: de oprichtingsbijeenkomst vond op 28 juni 1961 plaats.

Prachtig toch! Al die tijd heeft ons cluppie er voor gezorgd dat de inwoners van Langbroek en soms ook uit de naaste omgeving, de mogelijkheid kregen om aan een goede conditie te werken en laten we ook de gezelligheid niet vergeten die dit meebrengt. Dit alles verhoogde ook het saamhorigheidsgevoel dat in een kleine gemeenschap zo belangrijk is. Want in principe zijn we een onderdeel van Langbroek en zijn dus ook zeer betrokken bij het sociale gebeuren. Daarom zijn we ook actief met Koninginnendag, Bevrijdingsfeest, Schapenmarkt, enz.

De omni SVL begon in 1961 met Volleybal, Gymnastiek en Voetbal, volgens bijgaand krantenbericht 28 juni 1961, met een vergadering waarin de grote inspirator Bert Arendz o.a. Henk van Rooijen, Jan Hardeman en Thijs van de Pavert op sleeptouw nam om de Omnivereniging SVL op te richten, die tijdens de vergadering op 28 juni door de aanwezigen werd goedgekeurd. Na een aantal jaren is de Volleybalafdeling opgedoekt, doordat men in verband met de zaalhoogte, die in Langbroek te laag was, uit moest wijken naar Doorn. Langzamerhand nam de animo daardoor af. Ook kreeg SVL nog een nieuwe loot, een Tafeltennisafdeling, onder haar vleugels. Doordat in de loop der jaren teveel aan kwaliteit werd ingeleverd werd deze ook opgeheven. Daar tegenover stond dat er een Badminton afdeling werd opgestart en later ook nog een Tennisafdeling, waardoor SVL haar 50 jarig bestaan kan vieren met de afdelingen Badminton, Gymnastiek, Tennis en Voetbal onder haar vleugels. Laten we ook de belangrijke rol van de activiteitencommissie niet vergeten die voor elke afdeling actief is.

 

Dat dit gevierd kan worden hebben we te danken aan de honderden vrijwilligers in de afgelopen 50 jaar en zelfs de jaren daarvoor. Daar mag men straks met de receptie wel een héééél groot applaus voor laten klinken. Want zonder hen hadden we dit nooit gered. Of ze dat nu 50 jaar hebben gedaan of een uurtje maakt niet uit. Ook niet of dat succesvol was of dat dit minder was. De intentie was er in ieder geval. Nogmaals zonder vrijwilligers kunnen we niet. Goed er gaat weleens iets fout. Ga dan niet gelijk lopen katten. Help elkaar dan of geef een goed advies hoe het misschien beter zal gaan. Laten we elkaar in de komende 50 jaar blijven respecteren en waarderen en laat elkaar in de waarde, ongeacht welke kwaliteiten men ook bezit of niet bezit.

We gaan er straks in augustus een heerlijk SVL feest van maken en als er een beroep op je gedaan wordt, laat de vrager dan niet zwemmen, want we kunnen het niet alleen, maar wel samen net als de afgelopen 50 jaar.

Ton Oostrom.

(Ik had dit verhaaltje op de 21ste uit willen laten komen, maar de computer liet me halverwege in de steek, sorry.)

Indeling seizoen 2011-2012 voor SVL 1 bekend
21 juni 2011

De nieuwe indeling voor aankomend seizoen is zojuist bekend gemaakt, hierin treft SVL een aantal oude bekenden als een aantal nieuwe tegenstanders. Er moest met een club uit oost geschoven worden naar west 1 om de 1ste klasse op 14 clubs te krijgen. Dat is Lelystad '67 geworden, FC Breukelen is vervolgens doorgeschoven naar West 2 om ook daar de competitie met 14 clubs te starten.

De indeling is als volgt:
Ajax
CSW
DVVA - kampioen 2e klasse A
Eemdijk
HBOK
Lelystad '67 - kampioen 2e klasse G
Marken
De Merino's
Roda '46 - kampioen 2e klasse B
SVL
Swift - degradant Hoofdklasse A
VVA '71
VVZ '49
Zuidvogels

Het belooft weer een interessant seizoen te worden, met 4 nieuwe tegenstanders, waarvan voor Jan Gaasbeek twee speciale ontmoetingen staan met Roda '46 uit Leusden. Zoals bekend zijn oude vereniging waar hij 6 jaar als trainer actief was.

Arjan Ebergen en Andy van Ee
Technische Commissie SVL 1 en 2

Met de laatste aanwinst Sander van der Vlies heeft SVL de selecties rond
21 juni 2011

Op het sluiten van de transfermarkt begroeten we nog een nieuw gezicht in de selectie voor komend seizoen, Sander van der Vlies is afkomstig van CDW, hij speelde daar zelf enige jaren in de selectie. Deze jonge speler van 21 jaar, was zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft die gevonden bij SVL. Sander kan op meedere posities uit de voeten, zowel op het middenveld als in de aanval. Sander sluit aan bij de voorlopige A selectie die zal bestaan uit 23 spelers.

Voorlopige A-selectie: 
Dobias Aldenkamp, Maslum Arslan (nieuw), Willem Baay, Kevin van de Boogaard, David Bouwmeester, Ron van Brenk, Walter Cremers, Hugo Damen, Pascal van Doorn (nieuw), Paul Emons, Bastin Hofman, Joran Hofman, Dennis van Hulzen, Barry van Leeuwen, Bob van Leeuwen, Matty van Leeuwen, Thomas Malolepszy (nieuw), Martijn Merkens, Geert Willem Merkens, Bram Peeters, Maurice Pot, Arend Zweistra (nieuw), Sander van der Vlies (nieuw).
 
Vier spelers kozen voor een nieuwe uitdaging, maar met de vijf nieuwe aanwinsten zijn we er van overtuigd, dat we weer een uitstekende selectie voor aankomend seizoen hebben. Met name voorin heeft Jan Gaasbeek meer mogelijkheden t.o.v. afgelopen seizoen, maar ook achterin, met de van stage uit Australië terugkerende Joran Hofman, zijn er meer optie's. Tevens hebben de jonge talenten afgelopen seizoen, grote sprongen voorwaarts gemaakt in hun ontwikkeling.

Voorlopige B-selectie: 
Jan Willem Aalbertsen, Najim Bourass, Pieter van Doorn, Pascal Geers, Thomas van de Lagemaat, Kevin van Leeuwen, Ron van Leeuwen, André van Mourik, Rutger Nienhaus, Sander Roeleveld, Fabian Roelofs, Alex van Os, Arno Overvest, Evert Overvest en Martin van Ziel.

Deze groep bestaat uit een goede combinatie tussen veel talent en een aantal geroutineerde spelers, ook deze talenten hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt. Alleen Jasper Heiting heeft deze groep verlaten, daarbij heeft Martin van Ziel zijn plaats ingenomen.

Arjan Ebergen en Andy van Ee
Technische Commissie SVL 1 en 2

Overlijdensbericht
14 juni 2011

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van Cees van Woudenberg, bestuurder afdeling voetbal SVL. We wensen Boukje, Heddy en Tony alle sterkte toe.
Zie ook de rouwkaart en de advertentie van SVL geplaatst in het AD van 16 juni.

Het jeugdkamp gaat niet door
14 juni 2011

Beste jeugdleden en ouders,

We hebben een heel vervelende mededeling voor jullie: het jeugdkamp wat 24 en 25 juni plaats zou vinden kan helaas niet doorgaan. Zeer kort geleden hebben wij vernomen dat er in de kantine, waar het kamp plaats zou vinden, geen gas en/of water en/of stroom en riolering meer beschikbaar is dat weekend.
We hebben nog bij verschillende mensen navraag gedaan wat er precies wel en niet zou zijn aan gas, licht en water om te proberen nog tot een oplossing te komen bijv. in de vorm van een wc-wagen. Helaas kon niemand ons enige garantie geven.

Daar wij niet willen dat we jullie op vrijdagavond weer naar huis moeten sturen en omdat de nieuwe kantine ook nog niet over alle benodigde faciliteiten beschikt, zijn wij tot deze afzegging genoodzaakt.
Graag zien we jullie volgende jaar juni op het kamp van SVL. Wat betreft de kinderen die dit jaar voor het laatst mee mochten, ook jullie zijn volgend jaar van harte welkom!

Met spijtige groeten,

Monique, Irene en Anita
SVL Jeugd Activiteiten Commissie

Schoonmaken kantine
13 juni 2011

Dag allemaal,

Zoals jullie weten krijgt SVL een nieuw sportcomplex met twee kantines. De bgt (badminton, gym en tennis) kantine en voetbalkantine. Om deze accommodaties netjes te houden zoekt SVL mensen die een paar uurtjes willen schoonmaken. De schoonmaakavond is op maandag van 19.00 uur tot 21.00 uur met een gezellig kopje koffie.
Ik probeer een schema te maken dat je een keer in de zes weken aan de beurt bent. Laat even horen of je je club wilt steunen met je schoonmaak. Als jij nog iemand weet die ook mee wil helpen, laat deze dan contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Corrie van Leeuwen
06-44665062, corrievanleeuwen@live.nl

Erik van Hulzen en Co van Dijk stappen over naar de A1 junioren
12 juni 2011

De eerste berichten waren dat Erik en Co hadden besloten om ook volgend seizoen de technische leiding te blijven bij het 2e elftal. Echter is in gezamelijk overleg besloten dat het beter is op dit moment, om Co en Erik het technisch leiderschap te geven over de A1 junioren. Voor alle partijen was dit de beste oplossing, en we zijn natuurlijk blij dat Erik en Co deze taak op zich willen nemen.

Wij als TC, Erik, Co en spelers van de A junioren zijn er van overtuigd, dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.

We wensen Erik en Co veel plezier en succes.

De Technische Commissie

 
Co van Dijk

Erik van Hulzen

Geert Willem Merkens en Walter Cremers missen net een Dom
12 juni 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Tijdens het Rondom Voetbal slotfeest op zondag 5 juni in Number4 van het Galgenwaard stadion werden weer de Gouden en Zilveren Dommen uitgereikt aan het Toptalent, de Topscoorder, Topspeler en de Topkeeper van het seizoen 2010-2011. Vooraf daaraan werden er nog een paar wedstrijdjes gespeeld van o.a. oud FC Utrecht spelers tegen een team dat samengesteld werd door Rondom Voetbal. Daarvoor waren ook de spelers Ali Alkan, Maurice Pot en Walter Cremers van SVL voor uitgenodigd. Helaas konden ze daar geen gehoor aan geven door diverse omstandigheden, zoals o.a. door het overvolle programma na het spelen van de nacompetitie op Hemelvaartsdag tegen IJFC en de zaterdag hierna waardoor men zich handhaafde in de 1ste klasse.

Na de wedstrijden werden de Zilveren en Gouden Dommen uitgereikt aan de spelers die het hele jaar gevolgd zijn. Bij de Toptalenten was de SVL-er Walter Cremers genomineerd. Helaas ging Dave Hordijk met de Zilveren Dom aan de haal en was Walter een goede tweede. Daarna werd de Topkeeper voor de Zilveren Dom bekend gemaakt. Hiervoor waren Geert Willem Merkens en ook Timo Fee van CDW genomineerd. Pascal Florie mocht de Dom mee naar huis nemen. Geert Willem werd een goede tweede en Timo kwam op de derde plaats. Geert Willem is hierbij de eeuwige tweede. Deze Dom is al 5 keer uitgereikt en vijf keer bezette Geert Willem de tweede plaats.

Na het optreden van diverse artiesten werd de Gouden Dom uitgereikt aan de Topspeler van het seizoen 2010-2011 hiervoor kwamen in aanmerking Geert Willem Merkens, Pascal Florie en Jeroen Barte van CDW. Jeroen Barte werd in het goud gezet en Geert Willem kwam op de 3de plaats. Desondanks is een felicitatie zeer goed op zijn plaats. Natuurlijk zeker voor onze voetbalvriend uit Wijk, maar ook voor hen die geen Dom kregen. Genomineerd worden en dat terwijl er ruim 250 spelers daarvoor in aanmerking konden komen. Rest nog een compliment te geven aan organisator Rob Zomer van Rondom Voetbal.

 


Walter Cremers 2-de bij de Toptalenten


GW wordt gefeliciteerd door Piet Schrijvers

Aankondiging jubileum activiteiten
10 juni 2011

De jubileum commissie 50 jaar S.V.L. is druk bezig met het organiseren van de activiteiten voor de feestweek in augustus. Zie het affiche voor het programma van de komende jubileumactiviteiten.

Enquête vrijwilligers
10 juni 2011

Geachte leden van SVL voetbal,

Het bestuur van de afdeling voetbal doet een dringend beroep op u allen! In de afgelopen periode hebben we op diverse manieren getracht om te komen tot aanwas van vrijwilligers voor diverse commissies en activiteiten binnen de afdeling voetbal. Dit is tot op heden nog niet gelukt. De situatie begint nijpend te worden aangezien we volgend seizoen ook nieuwe vrijwilligers nodig hebben voor onze nieuwe accommodatie.

Als bijlage treft u een enquête formulier aan. Graag verzoeken wij jullie allen deze enquête in te vullen en voor 20 juni 2011 te mailen naar svleeuwen@kruitbv.com, ook kun je het enquête formulier deponeren in de brievenbus op Bernhardlaan 2.
Met de uitkomsten van deze enquête hoopt het bestuur beter inzicht te kunnen krijgen hoe u als vrijwilliger een bijdrage kan leveren aan onze voetbalclub want:

Zonder vrijwilligers kan onze club niet bestaan!

Voor vragen en informatie over deze brief kunt u zich wenden tot Sjaak van Leeuwen email svanleeuwen@kruitbv.com. Nogmaals willen wij een dringend beroep op u doen om vrijwilliger van onze club te worden.

Met een sportieve groet en hopend op uw positieve reactie,

Het bestuur afdeling voetbal

Laatste foto's van hoofdveld en kantine
9 juni 2011

Hieronder de laatste foto's van het hoofdveld en de kantine voordat het gesloopt wordt. Ook mocht David Bouwmeester de middenstip uitgraven onder toezicht van Jan van Leeuwen.Afscheid spelers en grensrechter
9 juni 2011

Op de laatste wedstrijddag afgelopen zaterdag werd er ook nog afscheid genomen van een aantal spelers en de grensrechter van het eerste, Rob Weerdenburg, die helaas niet aanwezig was. Met een bloemetje en luid applaus werd er afscheid genomen van de volgende spelers: Ali Alkan, Fabio Bovo, Wilco van Drie, Jasper Heitinga en Dennis Kooi (was ook helaas niet aanwezig). SVL wenst de spelers veel succes bij hun volgende club.


Wilco van Drie

Fabio Bovo

Ali Alkan

Jasper Heitinga

Jan Hoogland nieuwe trainer van de B-selectie
31 mei 2011

We zijn blij te kunnen melden dat Jan Hoogland de nieuwe trainer van de B-selectie is. Jan was de nummer 1 op de lijst als opvolger van Erik van Hulzen, zowel bij de technische commissie maar belangrijker nog bij de spelers. We zijn blij dat we met Jan tot overeenstemming zijn gekomen.

Jan Hoogland was jarenlang speler van het 1ste elftal, ook heeft hij een aantal jaren als leider gefungeerd onder Gijs Brouwer. Met dat elftal was Jan een belangrijke schakel in de successen die toen zijn behaald. Wij zijn er van overtuigd dat Jan met zijn enorme voetbalkennis met het 2e elftal, in de lijn van Erik van Hulzen, het succes kan voortzetten.

De TC

 
Jan Hoogland

SVL start voetbal techniekschool voor de jeugd
31 mei 2011

SVL begint vanaf komend seizoen met een eigen voetbalschool voor de jeugd. De techniektrainingen worden geleid door eerste elftal speler Maurice Pot, die zelf in zijn jeugdjaren (techniek)training kreeg van bekende trainers als Co Adriaanse (destijds trainer PEC Zwolle voetbalschool), Hennie Spijkerman (nu Ajax en toen Go Ahead Eagles) en Dwight Lodeweges (ex-FC Groningen en Go Ahead Eagles). Maurice Pot speelde tevens zo'n 13 jaar in de top van het amateur voetbal, waaronder 7 jaar SV Spakenburg en 5 jaar VV Nunspeet. Hij brengt hierdoor een schat aan ervaring met zich mee, die hij wil gaan overbrengen op de jeugdspelers van SVL.

 
Maurice Pot

De nadruk zal komen te liggen op het aanleren van de basistechnieken van het voetballen waarbij er extra aandacht zal worden geschonken aan spelers uit drie leeftijdscategorieën. Zo zullen er gerichte trainingen worden gegeven aan de F E D-tjes (5-12 jaar) en aan de C B-tjes (12-16 jaar). Bovendien zal er extra aandacht komen voor de talenten onder 23 jaar (16-23 jaar oftewel jong SVL). Met de techniektraining beoogt SVL met name de (bal)controle, de zelfbeheersing, zelfvertrouwen, het lef en natuurlijk vooral het plezier in voetballen te verhogen. Het oprichten van een eigen voetbalschool voor de jeugd past in het plaatje en het beleid van SVL om zoveel mogelijk eigen spelers op te leiden voor de selectieteams.

Bestuur SV Langbroek

SVL en spelers van het 1ste bedanken supporters en SLV voor hun steun
22 mei 2011

Afgelopen dinsdag in de beslissingswedstrijd tegen Geinoord, konden de spelers weer op de hartstochtelijke steun rekenen van de SLV (Supporters Langbroek Verenigd). Ze hebben samen weer voor een fantastische sfeer gezorgd, met als grote animator Jan Willem Aalbertsen. Enorme spandoeken waren al ruim voor de wedstrijd aangebracht, de tribune kleurde blauw/wit, met zwaaivlaggen en siervuurwerk. Met recht voetbalt het 1ste met een twaalfde man.

We willen op deze manier alle supporters en de SLV bedanken voor hun steun. Zet het mooie werk voort, wij genieten er ontzettend van.

Spelers en begeleiding.

 

Ali Alkan vertrekt definitief bij SVL, zijn nieuwe club is DTS Ede
22 mei 2011

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Ali heeft besloten dat zijn nieuwe toekomst ligt bij DTS uit Ede. Na maanden twijfel heeft hij uiteindelijk besloten SVL te verlaten, maar toch wel met pijn in zijn hart. Zoals Ali zelf aangaf: "Ik heb hier 2 fantastische jaren gehad" bij de club die hij in zijn hart heeft gesloten. Dat gevoel is wederzijds, niet alleen is Ali een geweldige voetballer, maar ook een fantastische jongen om bij je club te hebben. Iedereen bij onze club zal Ali gaan missen, maar we zijn er van overtuigd dat we hem nog regelmatig gaan zien bij SVL.

Voor Ali vertrekt gaat hij er eerst nog alles uithalen, om SVL voor de 1ste klasse te behouden. We wensen hem daar alle succes bij. Ali succes bij je nieuwe club, dat ze net zo mogen gaan genieten van je, zoals wij met z'n allen hebben gedaan.

Arjan Ebergen en Andy van Ee
Technische Commissie SVL 1 en 2

 
Ali Alkan

Ook Fabio Bovo neemt afscheid van SVL
22 mei 2011

Fabio heeft besloten na 7 jaar SVL te verlaten, de sierlijke linksbuiten vertrekt naar CDW om daar met zijn vrienden te gaan voetballen. Hij heeft 7 mooie jaren beleefd bij onze club, maar het laatste jaar dat gekenmerkt wordt door een aantal vervelende blessures, waardoor hij onder andere de aansluiting miste bij de vaste basis van SVL 1, heeft hem daartoe besloten.

Ook het zaalvoetbal, wat een grote passie van hem is, was moeilijk te combineren met het veldvoetbal. We willen Fabio bedanken voor 7 mooie jaren, waarin hij ons veel hoogtepunten heeft geschonken. We gaan hem missen, en wensen hem veel plezier en succes bij zijn nieuwe club.

Arjan Ebergen en Andy van Ee
Technische Commissie SVL 1 en 2

 
Fabio Bovo

Opbrengst collecteweek Fonds Gehandicaptensport
22 mei 2011

Enkele weken geleden is de collecte ten bate van het Fonds Gehandicaptensport gehouden. Ook bij SVL is gecollecteerd en in een mum van tijd zat er een prachtig bedrag in de collectebus: € 87,90. Hartelijk dank dat er gelegenheid is gegeven om voor dit goede doel met de bus rond te gaan. Graag wil ik iedereen bij SVL, die een bijdrage heeft gegeven, bedanken. Leuk is om nog te vermelden dat de GSV Wijk bij Duurstede van de 25% regeling, die hen toekomt uit de collecteopbrenst, inmiddels een rolstoel heeft kunnen aanschaffen. Zie verder de bijlage.

Sija van Ee

Aankondiging jeugdkamp
18 mei 2011

Het is bijna weer zover: jeugdkamp van SVL!! Het kamp wordt gehouden bij SVL op 24 en 25 juni. Alle jongens en meisjes vanaf 6 jaar en ouder die nog op de basisschool zitten én lid zijn van SVL, zijn van harte welkom. Ons thema dit jaar is FEEST! Dit natuurlijk vanwege het 50 jarig jubileum wat SVL in 2011 viert.
Het FEEST!-kamp begint vrijdag 24 juni om 19.00 uur en zal eindigen op zaterdag 25 juni om ca. 14.30 uur. De polonaise zal dit weekend voorafgegaan worden door Monique, Irene en Anita. Heb jij ook zin in een feestje?
Zo ja, geef je dan vóór 10 juni op bij: Monique Goes, Klein Jagersteinstraat 27, of Anita Aalbertsen, Cotherweg 39. Gebruik hiervoor dit invulstrookje.

Nacompetitie SVL in de afgelopen jaren
15 mei 2011

2009/2010: Nacompetitie in de 2de klasse met promotie naar de 1ste klasse na overwinning op Zevenhoven.
2008/2009: Nacompetitie in de 2de klasse voor promotie naar de 1ste klasse. Door Marken uitgeschakeld.
2007/2008: Nacompetitie in de 3de klasse voor promotie naar de 2de klasse. Door overwinning op Vlug en Vaardig gepromoveerd.
2006/2007: Nacompetitie voor behoud in de 3de klasse. Toernooi met SVAP, Delta en AMVJ. SVL toernooiwinnaar en dus behoud in de 3de klasse. Uiteindelijk degradeerde alleen SVAP.
2005/2006: Nacompetitie in de 3de klasse voor promotie naar de 2de klasse. Is mislukt door nederlaag tegen Overbosch.
2004/2005: Nacompetitie voor behoud in de 3de klasse. Door Brederodes uitgeschakeld. Daarna herkansing tegen SIZO en gewonnen.
2003/2004: 2 wedstrijden voor het eind van het seizoen nog degradatie mogelijk, maar door overwinningen op VVJ 3-2 en VIOD 11-1 toch handhaving in de 3de klasse.
2002/2003: SVL kampioen en promotie naar de 3de klasse.

Onderzoek 'Jong in Utrecht'
13 mei 2011

Ben jij tussen de 14 en 23 jaar en woon je in de provincie Utrecht? Doe dan mee aan het onderzoek 'Jong in Utrecht'. Dat gaat over hoe jongeren met elkaar omgaan op school, op de sportclub, tijdens het uitgaan of gewoon op straat. Ook zijn er vragen over hoe jij aankijkt tegen Nederland en welke kansen jij krijgt om wel of niet iets te bereiken in de maatschappij.
Het Verwey-Jonker Instituut voert het onderzoek uit namens alle gemeenten in de provincie Utrecht. De resultaten worden gebruikt voor beleid voor jongeren in gemeenten. We zijn erg benieuwd naar je mening. Want jouw mening telt mee!

Meedoen?
Wil jij meedoen aan het onderzoek? Het enige dat je hoeft te doen is een vragenlijst invullen op internet. Anoniem. Dat duurt ongeveer 8 minuten. Je kunt de vragenlijst bereiken via www.tinyurl.com/jonginutrecht.
Onder de deelnemers verloten we drie Apple iPads 2 en tien cadeaubonnen ter waarde van 50 euro.

Bekijk ook de flyer en lees deze brief voor meer informatie.

SVL 1 maakt zich op voor thriller middag op sportpark Oranjehof
11 mei 2011

De laatste speeldag betekent voor SVL, net zoals de laatste weken, weer een finale voor de mannen van Jan Gaasbeek. Uit een bijna onmogelijke achterstand wisten de spelers en leiding de rug te rechten, om nog steeds kans te maken om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Dat is al een prestatie van formaat gezien alle tegenslagen die het elftal te verduren heeft gekregen.

Hierbij de stand voorafgaand aan de laatste speelronde:

10. CSW
11. FC Breukelen
12. SVL
13. Geinoord
14. Veensche Boys
25 - 31
25 - 29
25 - 22
25 - 22
25 - 13


-14
-23
Gedegradeerd

De laatste wedstrijden die er echt om gaan zijn als volgt:
Geinoord - CSW
SVL - FC Breukelen

SVL en Geinoord spelen om rechtstreekse degradatie te ontlopen, FC Breukelen en CSW voetballen om de nacompetitie te vermijden.
We wensen de spelers en begeleiding veel succes om dat doel te bereiken, en roepen alle supporters en mensen op, die de club een warm hart toedragen hun hierin te ondersteunen.

De TC

Wilco van Drie terug naar zijn oude club HDS
9 mei 2011

Ook Wilco vertrekt bij onze club, de snelle rechtsbuiten keert om gezondheidsredenen terug naar zijn oude club. De belasting is voor hem op dit moment te groot op dit niveau. In maar 1 jaar heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten, we gaan zijn snelle rushes langs de lijn missen. Ook als persoon gaan we hem missen, altijd positief en goed gehumeurd.
We wensen Wilco veel plezier bij zijn oude cluppie HDS, waar hij weer met zijn vrienden gaat voetballen. Maar eerst gaat hij er nog alles uithalen om met SVL in de 1ste klasse te blijven. We hopen Wilco nog vaak op zaterdag bij SVL tegen te komen.

De TC

 
Wilco van Drie

Dennis Kooi vertrekt aan het eind van dit seizoen bij SVL
9 mei 2011

Dennis heeft ons aangegeven aan het eind van het seizoen te vertrekken bij SVL. Dennis kan na zijn verhuizing naar Amersfoort, zijn drukke baan en de vele voetbal- en trainingsuren niet meer combineren. Hij gaat in een vriendenteam spelen bij het vermoedelijk nieuw op te richten FC Driebergen. Ook Dennis vindt het erg jammer, want hij heeft het persoonlijk erg naar zijn zin bij SVL. We gaan de sierlijke middenvelder en buitengewoon aardig mens missen.
We wensen Dennis veel plezier bij zijn nieuwe vereniging en hopen hem nog regelmatig bij onze club tegen te komen.

De TC

 
Dennis Kooi

Mazlum Arslan vierde aanwinst voor SVL
9 mei 2011

Deze 20 jarige aanvaller, die op meerder posities voorin uit de voeten kan is ook volgend seizoen op het nieuwe complex te bewonderen. Mazlum heeft al een aantal keer met de groep van Jan Gaasbeek meegetraind. De Driebergenaar had al veel positieve verhalen over SVL en de selectie gehoord
van zijn plaatsgenoten, Selcuk en Ali. De trainingen bevestigden hun verhaal.
Mazlum heeft na zijn start bij CDN, vanaf de C bij SV Houten in de 3e divisie, vervolgens bij de B 2e divisie gespeeld. Daarna heeft hij nog een jaar bij SO Soest gespeeld in de A junioren en daar de promotie naar de 3e divisie meegemaakt. Vervolgens is weer naar SV Houten teruggekeerd om daar in de A1 te gaan spelen, ook weer op 2e divisie niveau.
Na de A junioren maakte hij de overstap naar het 1ste elftal, waar hij nu ook nog actief is. Mazlum heeft zoals hij zelf aangaf, een zeer positieve indruk en wil samen met de ploeg hoge ogen scoren volgend seizoen. Wij zijn blij met de komst van deze jongeling, en wensen hem veel plezier en succes bij onze club.

 
Mazlum Arslan

De TC

Sport en spel bij SVL
8 mei 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Woensdagochtend waren de leidsters van het JAC, Monique en Anita, al druk bezig om het spellencircuit uit te zetten voor de SVL jeugd die om 10.00 uur al klaar stonden. Het weer werkte weer prima mee. De kinderen werden in groepjes op leeftijd ingedeeld om de spelletjes af te werken. Dit waren o.a. Trefbal, Tennis, Voetbal, Badminton enz. De oudere begonnen iets fanatieker aan de spelletjes dan de jongste. Omdat het zo warm was, smaakte de limonade nog lekkerder dan anders. Na afloop om 12.30 uur lagen de frikadellen, kroketten en kaassoufflés tussen de frites al op de jeugd te wachten. Daar werd dan ook smakelijk en dankbaar gebruik van gemaakt. Om 13.00 uur gingen de kinderen met een volle maag weer richting huis na een zeer geslaagde ochtend.

Selectie van SVL krijgt verder vorm
6 mei 2011

In navolging op de spelers die eerder hebben aangegeven bij SVL te blijven, kunnen we weer 2 spelers van de huidige selectie toevoegen. Zowel Maurice Pot als Hugo Damen hebben aangegeven, ook volgend jaar bij de blauw/witte te blijven.

Wij wensen hun succes met het huidige en het nieuwe seizoen.

De technische commissie.

 
Maurice Pot

Hugo Damen

Ali Alkan vertrekt aan het eind van het seizoen bij SVL
6 mei 2011

Ali heeft bij ons aangegeven aan het eind van dit seizoen te gaan vertrekken bij SVL. We willen Ali bedanken voor zijn inzet en wensen hem succes in het vervolg van zijn carriere.

De technische commissie.

SVL 2 wint de 1e periode en speelt om promotie voor de reserve 1ste klasse
6 mei 2011

Het 2e team van SVL heeft een buitengewone prestatie geleverd door in de laatste wedstrijd van het seizoen de eerste periode binnen te halen door de winst op CJVV. De doelstelling die voorafgaand van het seizoen was bepaald, is hiermee behaald.

SVL speelde voor het eerst dit seizoen in de reserve 2e klasse, na de promotie van vorig seizoen, en begon dit seizoen voortvarend. Na 6 wedstrijden waren de mannen van Erik van Hulzen, Co van Dijk en Alex Cortenbach de koplopers.

Met name door de vele blessures van het 1ste elftal, moest de technische begeleiding het nodige aan kwaliteit inleveren. Des te knapper is het om in het 1ste jaar en met zoveel personele problemen dit succes te bereiken, waarvoor hulde.

De wedstrijddagen zijn: 14, 21, 28 mei en 4 juni. Zodra de tegenstanders bekend zijn zullen we dit vermelden via de website.

 

Wij feliciteren het 2e elftal met dit resultaat en wensen hun succes in de komende wedstrijden. We roepen tevens alle supporters op om het 2e elftal hierin te ondersteunen.

De technische commissie.

Vijf SVL-lers hebben de scheidsrechterscursus met goed gevolg afgelegd
2 mei 2011

De afgelopen maanden hebben vijf clubgenoten zich beziggehouden met de BOS-veldvoetbal (Basis Opleiding Scheidsrechter). De cursus was georganiseerd door Harry van Beek uit Cothen. Hij had Ad van de Korput weer bereid gevonden om als leraar op te treden.

Begin maart werd er door de groep, die bestond in totaal uit 16 deelnemers van SVL, SVF en CDW gestart. De groep jonge honden van SVL werd gevormd door Robin Grootveld, Davey Hazendonk, Evelien Hazendonk, Peter Quint en de jonge god Wim Bogerd. Toch werd ons hier de loef afgestoken door onze vrienden uit Waik. Zij hadden de jongste deelnemer, de ex-SVL'er Thomas Hardeman (onthoud die naam voor de toekomst) had van de KNVB dispensatie gekregen om als vijftienjarige deel te nemen aan de cursus.

Zeven avonden en meerdere zaterdagen stonden in het teken van het scheidsrechtervak. Een avond werd begonnen met een half uurtje actualiteit, wat was er allemaal opgevallen tijdens Studio Sport en 90 minutes, of op de amateurvelden. En dan altijd weer de vraag, wat gebeurde er precies en hoe zou de scheidsrechter dit oplossen. Vervolgens werden er meerdere van de zeventien hoofdregels van het veldvoetbal per avond behandeld. De theorie, regeltjes en vooral uitzonderingen op de regels vlogen je om de oren.

 
Alle cursisten en leiding


De deelnemers van SVL
 

Ook werden er op twee avonden wedstrijden gefloten. Deze wedstrijden bestonden uit drie helften, maar even voor de duidelijkheid en voor we komend jaar tientallen aanmeldingen ontvangen, het ging hier om drie helften van 20 tot 30 minuten, waarbij er telkens van scheidsrechter gewisseld werd, niet die andere derde helft. Van de cursisten werd verder ook nog verwacht dat ze tenminste twee wedstrijden floten bij hun club waarvoor ze beoordeeld werden. Misschien heeft u Johan Mocking, Walter Jansen of mezelf heel interessant zien doen de laatste tijd, druk schrijvend langs het veld, dat was dus om bovenstaande reden.

De laatste twee avonden stonden in het teken van het examen. Alle opgedane theorie en praktijk moest omgezet worden naar het papier. Vragen over spelmomenten die je nooit van je leven tegen zult komen op het veld, maar die je wel moet weten. Het kostte uiteindelijk nog een herexamen, maar nu zijn wel alle deelnemers geslaagd voor de cursus, waardoor er weer 16 nieuwe personen uit de omgeving voor “blinde homo” uitgemaakt kunnen worden.

Bij deze wil ik Ad en Harry bedanken voor de gehele cursus en SVF voor de faciliteiten en de drankjes.

Wim, Peter, Evelien, Robin en Davey veel fluitplezier, misschien dit seizoen nog en anders vanaf augustus.

Martin van Ziel

Ps. Johan en ik zijn verder nog altijd op zoek naar scheidsrechters, met of zonder ambitie in het volgen van een cursus, laat het aub weten als je een keer zou willen fluiten, of als je misschien wel meer van plan bent.

Mee naar de uitwedstrijd AJAX 1 - SVL 1 op 7 mei
29 april 2011

Volgende week zal er een bus naar de uitwedstrijd Ajax 1 - SVL 1 rijden. Naast de spelers kunnen ook toeschouwers mee. De bus zal om 12:30 uur vertrekken van het parkeerterrein bij SVL. U kunt u opgeven in de kantine. Op het prikbord hangt een intekenlijst. Wees op tijd, want vol is vol.

Nieuwe organisatiestructuur bij SVL - technische commissie
28 april 2011

Met ingang van begin april is bij de Technische Commissie een nieuwe organisatiestructuur ingetreden. De jeugdcommissie valt nu onder de Technische Commissie. Het Dagelijks bestuur en TC A-junioren worden vertegenwoordigd door Arjan Ebergen en Andy van Ee. Verder blijven de huidige leden van de jeugdcommissie dezelfde werkzaamheden verrichten die ze voorheen deden. Zie onderaan de pagina Bestuur voor het schematische overzicht van de nieuwe structuur.

De Technische Commissie.

Thomas Malolepszy terug bij SVL
26 april 2011

Na onze eerste nieuwe aanwinsten Pascal van Doorn en Arend Zweistra heeft nu Thomas Malolepszy aangegeven graag terug te keren naar SVL. Thomas heeft een jaar geprobeerd om het hogerop te proberen bij DOVO. Wij heten Thomas weer van harte welkom bij SVL en wensen hem veel plezier en succes bij ons.

Met vriendelijke groet,

Arjan Ebergen en Andy van Ee
Technische Commissie SVL 1 en 2

 

Wandeltocht in Langbroek
26 april 2011

Op zaterdag 21 mei organiseert de jubileumcommissie in nauwe samenwerking met de afdeling gymnastiek een wandeltocht. Deze wandeltocht wordt in 3 afstanden aangeboden: 5, 10 en 25 kilometer. Geschikt voor jong en oud, maar ook voor de geoefende loper een goede training voor de komende wandelevenementen. De 5 kilometerroute is speciaal voor de kinderen uitgezet (kinderen t/m 12 jaar dienen onder begeleiding van een volwassene te lopen). Al wandelend geniet u van de prachtige omgeving van Langbroek en omstreken.

De tochten starten vanaf het SVL-terrein 'Oranjehof' (Marijkelaan 1 in Langbroek). U kunt zich daar ook inschrijven op zaterdag 7 mei van 10.00 tot 12.00 uur. Inschrijfgeld bedraagt voor kinderen 1 euro en voor volwassenen 3 euro.
U kunt zich ook inschrijven op 21 mei. Het inschrijfgeld bedraagt dan 1,50 euro voor kinderen en 4 euro voor volwassenen. Inschrijven vindt dan plaats vóór de hieronder aangegeven starttijden.
De starttijd van de 5 km is tussen 11.00 en 13.00uur, de starttijd van de 10 km is tussen 10.00 en 12.00 uur en de starttijd van de 25 kilometer is tussen 8.00 en 9.00 uur.

Voor meer informatie kunt u bellen met 06-18536962. Download hier het inschrijfformulier.

Flessenactie
26 april 2011

Op woensdag 6 april gingen Sjoerd, Thijs, Femke, Barry, Emma, Denise en Stijn op pad om lege flessen op te halen. Met skelters met karren en winkelwagens belden ze deur aan deur aan. Ze hebben met elkaar ruim 275 flessen opgehaald!!!!

Selectie 1-ste elftal 2011/2012 begint vorm te krijgen
22 april 2011


Walter Cremers
 

SVL heeft met een groot aantal spelers overeenstemming bereikt voor volgend seizoen.

Van de huidige spelersgroep hebben Walter Cremers, Kevin van de Boogaard, Bram Peeters, Geert Willem Merkens, Martijn Merkens, David Bouwmeester, Bob van Leeuwen, Barry van Leeuwen, Willem Baay, Bastin Hofman, Dobias Aldenkamp en Dennis van Hulzen aangegeven ook voor volgend seizoen voor onze club uit te komen.

Met een groot deel van de selectie worden nog gesprekken gevoerd en we hopen dat we deze op korte termijn kunnen toevoegen aan de spelers die reeds toegezegd hebben om ons blauw witte shirt te verdedigen.

Al eerder waren we verzekerd van de komst van Pascal van Doorn en Arend Zweistra.

De TC

Paaseieren zoeken
11 april 2011

Kom je ook op vrijdag 22 april paaseieren zoeken? Alle jeugdleden van SVL en kinderen van leden, t/m 7 jaar oud, zijn op Goede Vrijdag van harte welkom van 10.30 tot 11.30 uur in en rond de kantine van SVL. Trek niet je allerbeste paaskleren aan, want we gaan er een gezellige boel van maken. Wat we precies gaan doen, blijft nog even een verrassing.
Heb je zin om te komen? Geef je dan even op door dit strookje uiterlijk 18 april in te leveren bij Irene van Rossum, Gerrit Achterbergstraat 21.

Ajax-clinic bij Jonathan in Zeist
10 april 2010

Op dinsdag 3 mei komt Ajax naar de velden van v.v. Jonathan voor een Ajax-training en van 4 t/m 8 juli is er het Ajax-camp. Je kunt je hiervoor opgeven en maakt kans op 2 kaarten voor een thuiswedstrijd van Ajax in de eredivisie.

Schrijf je in voor 14 april via www.ajaxclinics.nl, zie ook het affiche.

Arend Zweistra maakt overstap van VVA naar SVL
6 april 2011


Arend Zweistra
 

Met Arend haalt SVL de gewenste voorhoede versterking binnen. De uit Rhenen afkomstige spits, die zijn loopbaan begon bij Candia, en op 17 jarige leeftijd naar GVVV vertrok en vervolgens nog uitkwam voor DOVO, WAVV en nu bij VVA 71.

De 26 jarige spits brengt dus de nodige ervaring en doelpunten met zich mee. Arend die veel positieve verhalen van zijn teamgenoot en onze goalgetter van vorig seizoen Selcuk hoorde over SVL, de spelers en trainer Jan Gaasbeek. Mede daardoor wil hij graag uitkomen voor deze mooie dorpsclub.
Arend gaf ook aan in het verleden niet gelukkig te zijn geweest met de keuze's van zijn vorige clubs. Bij SVL wil hij weer het plezier terugvinden.

Wij en Arend zijn er van overtuigd dat dit gaat lukken bij ons. Wij heten Arend welkom bij SVL en wensen hem veel plezier en succes.

De Technische Commissie

Sport- en spelochtend bij SVL
6 april 2011

Woensdag 4 mei van 10:00 tot 13:00 vindt er bij SVL een sport- en spelochtend plaats voor iedereen tussen de 5 en 16 jaar. Je hoeft om mee te doen geen lid te zijn van SVL. Geef je samen met je vriendjes en/of vriendinnetjes voor 26 april op bij Monique Goes. Vul hiervoor het strookje in van het affiche.

Jeugd Activiteiten Commissie

SVL op bezoek bij de FC Utrecht
5 april 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Het was zondagmorgen een hele drukte om kwart voor elf op de parkeerplaats, waar zich maar liefst 120 SVL-ers, jong en oud, hadden verzameld (het hadden er eigenlijk meer moeten zijn, maar een paar hadden de avond daarvoor een verjaardagsfeestje bezocht en waren geestelijk en misschien ook lichamelijk nog niet boven water) om te vertrekken naar Utreg voor de wedstrijd FC Utrecht-ADO, waarvan de aftrap al om 12.30 uur zou plaatsvinden. Nadat de jeugd verdeeld was over diverse auto’s vertrokken ook de ouderen. Nadat we de auto’s bij Velox geparkeerd hadden, liepen we naar het stadion op zoek naar vak X. We moesten heel wat trappen lopen naar dat vak, waar we ook nog helemaal bovenin zaten. We hadden overigens 2 uur de tijd om weer bij te komen. De SVL vlag werd getoond om aan bekende en andere kijkers te laten zien dat ons cluppie ook hier aanwezig was.

Utrecht nam vanaf het beginsignaal direkt het initiatief en kreeg een paar mooie mogelijkheden, maar wist deze niet succesvol af te ronden. Het leek wel of we naar ons eerste zaten te kijken. Na ruim een half uur bracht Duplan Utreg op voorsprong. Overigens sprongen niet alle Langbroekers omhoog om dat doelpunt te bejubelen. ADO kwam al snel weer langszij door Vincento. Hij zal het zelf wel niet geweten hebben. Hij zal het eerst wel eens terug willen zien, gelijk aan zijn reactie op de elleboog en het natrapen. Na de rust profiteerde de Haagse bluf dankbaar van de twee weggevertjes uit counters. Utreg bleef het spel dicteren en kansen creëren waarvan Strootman er één afrondde en voor de thuisclub de aansluitingstreffer er in schoot, maar verder kwamen ze niet.
De vergelijking met ons eerste in het begin telde voor de hele wedstrijd. Beter zijn, maar dit niet in doelpunten uit te kunnen drukken. Bij ons is dat om degradatie te ontlopen en bij Utreg om Europees voetbal binnen te halen. Na afloop prezen we ons gelukkig dat we de auto bij Velox gestald hadden, gezien het aantal gele prenten onder de wissers van de in het gras staande auto’s. Rest ons nog de organisator Rob Aalbertsen een grote pluim te geven voor de, op de uitslag na, prima verlopen en geslaagde middag.

Ton Oostrom

Heuvelrug-Jeugdvoetbaldagen
22 maart 2011

Geachte Bestuur, heer, mevrouw,

Gedurende al meer dan 10 jaar vinden in onze regio de KNVB-Jeugdvoetbaldagen plaats waaronder de laatste jaren bij de vv DEV Doorn. Helaas heeft de KNVB moeten besluiten de organisatie van deze Dagen om financiële redenen sterk te beperken. Dit ondanks het grote succes hiervan met in Doorn afgelopen jaar ruim 100 deelnemers. Hieruit blijkt de grote behoefte aan een dergelijk evenement en om deze reden hebben dezelfde mensen die de afgelopen jaren de organisatie vormden, besloten een identiek gebeuren op te zetten, maar nu onder vv DEV Doorn-vlag. Door de KNVB is overigens waar nodig wel haar ondersteuning toegezegd.

Het organisatiecomité bestaat als voorheen uit KNVB-docent Hugo Langras, vv DEV Doorn-hoofdtrainer Michel van Aken en KNVB-werkgroepslid Jeugdvoetbaldagen Bart van den Brink. Zij worden terzijde gestaan door vrijwel louter KNVB-opgeleide trainers.

De Heuvelrug-jeugdvoetbaldagen zullen bij DEV Doorn plaatsvinden op woensdag 10 t/m vrijdag 12 augustus a.s. De spelers worden verwacht van 09.00 uur - 16.00 uur. Hen zal een lunch worden aangeboden en tevens wordt gezorgd voor voldoende drinken.
Het programma zal conform het handboek van de KNVB-voetbaldagen zijn. De spelers worden ingedeeld in groepen van maximaal 16 spelers/speelsters die allen onder leiding staan van twee trainers. Aan het begin van de Dagen ontvangen de deelnemers een kledingset (shirt, broek, kousen) en een bal welke na afloop van de Dagen hun eigendom wordt.

Ingeschreven kan worden door jongens en meisjes die lid zijn van een bij de KNVB aangesloten vereniging en geboren tussen 1 januari 1999 en 1 januari 2005. Het totaalbedrag voor deze leuke en leerzame dagen bedraagt € 82,50. Aanmelding via mailadres michelvanaken@DEVDoorn.nl. Inschrijving is definitief na ontvangst van bovengenoemd bedrag. Inschrijving is mogelijk tot 1 juni 2011.

Voor informatie: H. Langras, tel. nr. 0343-420966 langr015@planet.nl; M. van Aken, tel. nr. 06-13261022 michelvanaken@DEVDoorn.nl en B. van den Brink, tel. nr. 0343-415669 bvandenbrink7@hetnet.nl.

Bekijk hier de poster.
Download het inschrijfformulier.

Aankondiging casino-avond
9 maart 2011

De SVL Jeugd Activiteiten Commissie organiseert op vrijdag 25 maart 2011 een casino avond!! Alle kinderen vanaf 7 t/m ca. 12 jaar zijn van harte welkom op deze gezellige avond in het Holland Casino, locatie kantine SVL te Langbroek. Deze speciale kids-avond begint om 19.00 uur en het casino zal ca. 21.00 uur sluiten.

De entree is gratis, evenals de fiches. Voor de beste gokkers is er een leuk prijsje te winnen. Voor wie wat minder geluk heeft, zijn er hele leuke klusjes te doen om zo weer nieuwe fiches te verdienen. Wie weet heb je daarmee meer geluk! Kom je ook samen met je vriend(inn)en een gokje wagen??

Contract Jan Budding verlengd
5 maart 2011

Afgelopen week heeft Johan Mocking het contract met Jan Budding voor het seizoen 2011/2012 verlengd. Jan Budding wordt leider van SVL 4. Dit seizoen staat Jan met zijn mannen op een keurig zesde plaats met uitzicht op meer.

Beleidsplan SVL voetbal senioren
5 maart 2011

Het nieuwe beleidsplan SVL voetbal senioren is uit. In dit plan wordt uiteengezet hoe SVL de toekomst ingaat. Dit plan ligt ter inzage bij Sjaak van Leeuwen (0343-562260). In het nieuwe seizoen 2011/2012 zal een verkorte versie van het plan op de site gezet worden.

De Technische Commissie.

SVL jeugd naar FC Utrecht - ADO Den Haag
3 maart 2011

Op zondag 3 april om 12:30 uur is de wedstrijd FC Utrecht - ADO Den Haag in Nieuw Galgenwaard te Utrecht. Voor deze wedstrijd heeft SVL kaarten gekregen en de jeugd van SVL zal deze wedstrijd gaan bekijken.

De jeugdcommissie

Succesvol trio ook volgend seizoen weer bij SVL actief
1 maart 2011

Met succes hebben we het contract met Erik van Hulzen, Co van Dijk en Alex Cortenbach verlengd met nog een seizoen. Dit was de wens van de voltallige spelersgroep, technische commissie en het bestuur van SVL. Na het kampioenschap van vorig seizoen, en de bijbehorende promotie naar de reserve 2e klasse, draaien de mannen van Erik van Hulzen gewoon weer bovenin mee. Wij zijn blij dat dit top trio ook volgend seizoen weer bij SVL actief is. We wensen hun succes tijdens het huidige en komende seizoen.

De Technische Commissie.


Alex Cortenbach

Co van Dijk

Erik van Hulzen

Inleveren pasfoto spelerspas
1 maart 2011

Voor de spelers, genoemd in bijgaand overzicht, verloopt binnenkort de geldigheidsduur van de spelerpas. Aan de genoemde spelers het verzoek om voor 15-04-2011 een pasfoto, voorzien van een naam en geboortedatum op de achterzijde, in te leveren bij hun leid(st)er of af te geven in de kantine.
Voor vragen en/of opmerkingen kan je terecht bij Sander Kooijman, De Kikvors 4, 3956 RW Leersum, tel. 0343-450555.

Programma 1e steenlegging nieuwe sportcomplex
26 februari 2011

De 1e steenlegging van het nieuwe sportcomplex van S.V.L. vindt plaats op vrijdag 25 maart 2011.

Programma:
- 15.00 uur: ontvangst met een drankje in de huidige kantine van S.V.L.;
- 15.15 uur: toespraak door Gerard Minnaar (voorzitter S.V.L.); gevolgd door de 1e steenlegging door Rien Overvest. De 1e steen wordt geplaatst bij de hoofdingang van het nieuwe sportcomplex;
- 15.30 uur: toespraak door Arnold van de Lagemaat (SMT bouw & vastgoed);
- 15.45 uur: toespraak door wethouder Jan Burger.
- 16.00 uur tot ca. 17.00 uur: in de huidige kantine van S.V.L. onder het genot van een hapje en drankje nog even gezellig met elkaar (na)praten.

Wij nodigen alle S.V.L.-leden van harte uit voor de 1e steenlegging op vrijdag 25 maart 2011 vanaf 15.00 uur (tot ca. 17.00 uur).

Namens de 1e steencommissie,
Gerard Minnaar
Martin Roelofs
Jolanda Roelofs

Gebruik verplaatsbare doelen
23 februari 2011

Om goed gebruik te maken van het nieuwe kunstgras moeten de doelen op donderdag en zaterdag opgeruimd worden. Alle doelen kunnen tussen de tennis en het kunstgras in geplaatst worden.

Als op donderdagavond:
- de D-junioren 2 pupillen goals opruimen;
- de senioren de minigoals;
- de B-selectie 2 pupillen goals;
- en de A selectie het grote doel en evt. overgebleven goals;
dan is het veld voor zaterdag leeg.

Als op zaterdag dan de trainers, leiders of ouders van het laatst spelende pupillenteam er voor zorgen dat de doelen weer teruggezet kunnen worden, dan kunnen de andere teams ook goed gebruik maken van het veld.

Alvast bedank voor jullie hulp.

Ron van Brenk maakt zijn eerste wedstrijdminuten
20 februari 2011

Na een lange weg om tot herstel te komen van zijn beenbreuk heeft Ron van Brenk zijn eerste wedstrijdminuten gemaakt in het tweede van SVL.
Op zaterdag 31 oktober 2009 brak Ron in de wedstrijd tegen Loosdrecht in de tweede klasse B zijn been en werd met een gecompliceerde breuk naar het ziekenhuis gebracht. Afgelopen zaterdag was het dan zover en kon Ron het veld weer in om te voetballen. In de wedstrijd tegen Candia 66 2 - SVL 2 maakte Ron gelijk het enige doelpunt voor SVL en voetbalde hij een klein half uur. De wedstrijd werd met 4 – 1 verloren. Voor Ron is deze wedstrijd het bewijs dat hij op de goede weg terug is.

Kimberly van Cooten bij Ajax
19 februari 2011

  Onze “SVL fan” mocht met Sjaak mee naar AJAX, waar ze een prachtige plaats had in de Koninklijke loge met als buurman Koos Alberts en Sjaak. Een hoogtepunt was wel de ontmoeting met Maarten Stekelenburg.

SVL Playbackshow voor jong en oud
18 februari 2011

Ja hoor hij staat weer in de steigers. Vrijdag 18 maart gaat het weer gebeuren. De SVL playbackshow. Deze traditionele avond zorgt er elk jaar weer voor dat onder de leden veel bedrijvigheid los barst. Wat gaan we dit jaar doen, met wie, welke artiest en welk nummer. Natuurlijk (soms niet) moet er weer geoefend worden en hoe doen we het met de kleding?
En dat allemaal met maar één doel (voor de meeste), om aan het eind van de avond de Wisselbeker van de jury op het podium, voor een volle zaal, in ontvangst te mogen nemen. Het afgelopen jaar heeft deze bij Jan Willem Aalbertsen op de schoorsteen gestaan voor zijn persiflage van Joss van Oss met zijn zachte G en harde L. Als je mee wilt doen, zet je naam dan nog wel ff op de lijst op het prikbord in de kantine.

Voorafgaand hieraan, om ongeveer 19.00 uur, is er een Mini playbackshow voor de jeugd vanaf 4 jaar. Het is toch weer heerlijk om de SVL jeugd heerlijk onbevangen op het podium te zien staan om hun idool te vertolken. Wil jij ook op het podium komen staan, geef je dan op bij Anita Aalbertsen telefoon 563140 of a.aalbertsen@casema.nl. Spreek af met je vriendje of vriendinnen en ga lekker oefenen om op 18 maart op te treden. Doen hè.

Nieuwe indeling kantine voor door de week
10 februari 2011

Beste vrijwilligers,

De laatste twee maanden worden de bardiensten op de maandag, dinsdag en woensdag niet helemaal goed vervuld. Wij weten dat dit ook mede komt doordat er een aantal vrijwilligers tussen uit zijn gevallen. Deze gaten willen we voorlopig opvangen door het gebruik van teams. Vanuit de jeugdcommissie zijn er ook een aantal klachten gekomen over het feit dat de kantine niet open is. Wij als barcommissie zullen proberen de communicatie te verbeteren en hopen op jullie bereidwilligheid om te verbeteren.

Kijken voor de nieuwe indeling met de teams onder het kopje kantine - indeling door de week.

Vriendelijke groet,

De barcommissie

Clubblad digitaal beschikbaar
24 januari 2011

Vanaf editie januari 2011 is ons clubblad "De Langbroekse Voltreffer" als pdf-bestand te downloaden. De clubbladen zijn te vinden op de pagina Algemeen/Clubblad.

SVL Lampionnenoptocht
18 januari 2011

Op 31 januari is er, ter ere van de verjaardag van Koningin Beatrix, een lampionnenoptocht voor alle kinderen die het leuk vinden om mee te lopen.
De optocht vertrekt om 18.30 uur vanuit de SVL kantine. Na afloop is er in de kantine warme chocomel met wat lekkers voor iedereen. Loop je mee???

Pascal van Doorn eerste nieuwe aanwinst voor SVL
17 januari 2011

Pascal komt over van CDN, waar hij sinds 2 jaar een vaste waarde is in het eerste elftal wat uitkomt in de 3e klasse.

Deze 20 jarige talentvolle spits is toe aan een nieuwe uitdaging en wil graag zijn kunnen op een hoger niveau laten zien. En hij wil zich graag verder ontwikkelen als voetballer. Pascal heeft daarvoor SVL uitgekozen, mede ook omdat hij al veel mensen binnen de selectie en de vereniging kent.

Ook Jan Gaasbeek en Pascal zijn geen onbekenden van elkaar, in de diverse selectie elftallen van de KNVB heeft Jan Gaasbeek Pascal 2 jaar onder zijn hoede gehad. Voor Pascal ook een belangrijke reden om dus voor SVL te kiezen. Zoals bekend werkt Jan Gaasbeek graag met jonge talenten, niet voor niets heeft hij ook daarom 4 jaar voor de KNVB gewerkt.

Wij zijn blij met de komst van deze jonge spits en wensen Pascal succes en veel plezier binnen onze vereniging.

De TC.

 
Pascal van Doorn

Aankondiging Klaverjassen
14 januari 2011

Vrijdag 11 februari is er een klaverjasavond bij SVL. De avond wordt geleid door: Wilco van Doorn en Jeroen Wendels met medewerking van de Jubileumcommissie 50 jaar SVL.

Locatie: Kantine SVL, Marijkelaan 1 Langbroek
Aanvang: 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur
Kosten: € 2,50 p.p.

Er zijn schitterende prijzen te winnen. Opgeven via intekenlijst in de kantine van SVL, opgeven kan tot en met woensdag 9 februari.

De jubilieumcommissie.

Pupillen/mini goals te koop
6 januari 2011

Door het nieuwe kunstgras zijn een aantal goaltjes onbruikbaar verklaard. Door deze binnen de club te verkopen hopen we toch nog wat van waarde over te houden voor de aanschaf van nieuwe spelattributen. Of eventueel een nostalgische Langbroekse prullenbak. Dus wie interesse heeft T.E.A.B. kan contact opnemen met Geert-Willem Merkens, 06-29577679.