Wedstrijdverslagen SVL 2 seizoen 2010/2011

SVL 2 strijdend tenonder
4 juni 2011

Rare club dat UVV, maar 4 herenteams maar wel op hoog niveau voetballen. Zoals het in een nieuwbouwwijk hoort, hebben ze wel veel pupillen, maar hogerop lijken de spelers in rook op te gaan. Ook in UVV 2 lopen geen jonge spelers, dus zoals SVL 1 heeft aangetoond is het een kwestie van kapot spelen?

UVV 2 nr. 10 van 11 in res. 1B 20-7-3-10-24 47-57 (scoren 6x meer dan de kampioen!)
SVL 2 nr. 5 van 10 in res. 2D 18-5-5-8-29 41-23 (periode 1)

Op het goede natuurgras van het hoofdveld van JSV Nieuwegein stond de wedstrijd onder leiding van het prima arbitrale trio R. Meinen, H.J.R. van Kasberken en M. Kacar. Zoals gebruikelijk won aanvoerder André de toss en kon de nacompetitiefinale beginnen. Een en ander onder de vertrouwde blikken van de vaste fans en gejuich van de dames.

Opstelling:   Alex
                 Heitink
Jan-Willem   Roeleveld   5
6               André        Rutger
Koen          Ron           Fabian

De opdrachten van trainer Erik waren duidelijk, mandekking en tempo. Zoals gebruikelijk kwam dat in het begin er niet helemaal uit, wat tempo betreft. Waarschijnlijk heeft iedereen het warm, behalve het publiek in de schaduw van de tribune en op loopafstand van de bar. Rutger heeft het ook warm en speelt wat kort terug op Alex maar die ruimt kordaat op. Aan de andere kant lijkt Fabian te worden vastgehouden maar de scheids fluit niet. Hoewel het een sportieve wedstrijd is, is UVV duidelijk handiger in de kleine overtredingen, waarvoor de scheids wel blijft vermanen maar gedurende de hele pot geen kaart trekt. Hierna gaat een voorzet van rechts over Alex, maar de UVV targetman schrikt er ook van. UVV is meer in balbezit maar dit komt mede omdat ze maar met 1 aanvaller spelen.

Een Langbroekse voorzet van rechts gaat via een schot van Fabian net naast. Aangezien op een kwart van de wedstrijd Ron dorst heeft, gaat hij maar even liggen zodat iedereen kan drinken. Dit geeft André vleugels, want vlak hierna volleyt hij de bal met links, helaas recht op de keeper. Trefzeker benut de UVV spits de volgende kans wel, Alex krijgt de bal niet goed weg en krijgt een fraaie boogbal over zich heen, 0-1. Ron kan een dieptepass van Koen net niet van richting veranderen. Fabian vindt het net wel met een streep met rechts na een goede actie van Sander en bepaalt de ruststand op 1-1.

De tweede helft begint zonder wissels aan beide zijden. Fabian komt het best uit de kleedkamer want hij verovert zelf de bal en streept deze met links op de lat, die er helaas weer uit stuitert. Ook UVV is scherp en schiet voorlangs. UVV zet een nieuwe aanvaller van 3 meter lang in, die JW nog lelijk zal poorten, maar daar mag ik niets over schrijven.... Ook SVL wisselt een aanvaller, Sander voor Ron. Voor UVV levert dit bijna de winst op want de nieuwe aanvaller schiet vanaf 5 meter keihard op de lat, gelukkkig in de handen van Alex. SVL begint nu een beetje risico te nemen met de buitenspelval, hetgeen tot een corner leidt. Deze wordt verrassend bij de eerste paal binnengetikt, 1-2.

Na de drinkpauze begint SVL met haar laatste krachten een slotoffensief. Een streep van Rutger wordt nog bij de eerste paal gestopt waarna hij op zijn lauweren mag rusten voor onze nr. 12. Nadat ook de derde wissel is afgehandeld is het volle hens vooruit. In de laatste minuut brengt Alex nog een vrije trap in de 16, maar helaas, de scheids fluit voor het eindsignaal.

Een kort seizoen, maar 18 competitiewedstrijden maar wel lange nacompetitie die naar meer smaakt, is voorbij. Man van de wedstrijd: Co van Dijk voor de vele waterzakmeters bij 30 graden.

Prettige vakantie, goede verhuizing en mooi jubileum gewenst door André van Dijk.

SVL 2 bereikt 2e ronde in de nacompetitie
22 mei 2011

André van Mourik

Na de eerste wedstrijd met 1-0 te hebben verloren van Odysseus, was afgelopen zaterdag de terug wedstrijd op Sportpark Oranjehof. Het doel voor aanvang van de wedstrijd was duidelijk "winnen" en het liefst met 2 doelpunten verschil, om het niet tot strafschoppen te laten komen. Onder warme zomerse omstandigheden, ging SVL hiermee het beste om. Door 3 doelpunten van routinee André van Mourik, velde hij het vonnis over Odysseus. Odysseus scoorde bij de stand 2-0 nog één keer tegen, maar gauw daarna volgde de ontlading bij de spelers van SVL toen André de bevrijdende 3-1 op het scorebord bracht. Een welverdiende overwinning van de mannen van Erik van Hulzen.

We hopen dat ze deze reeks kunnen voortzetten, om zodoende de promotie naar de reserve 1ste klasse te kunnen bewerkstelligen. We wensen het 2e hier alle succes bij.
Aanstaande zaterdag volgt de 2e ronde voor SVL 2, met een uitwedstrijd tegen Huizen 3, aanvangstijd: 12.00 uur.

Arjan Ebergen en Andy van Ee
Technische Commissie SVL 1 en 2

SVL 2 - CJVV 3, gezien door de ogen van CJVV
28 april 2011

Bron: website CJVV.

SVL 2 - CJVV 3 (0-0) 2-1
Opstelling: Tony R, Rolf K, (Tristan van de K.), Maarten B, Martijn van H, Michael den H, Marco B, Hidde ten H, (Albert K.), Tijmen V, Jelmer S, Arjan B en Stefan W (Harm M).

Op een heerlijke donderdagavond in een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee voetballende ploegen en met een uitstekende scheidsrechter heeft CJVV haar meerdere moeten kennen in het tweede team van SVL.
Vooraf was duidelijk dat deze wedstrijd ergens om zou gaan. SVL kon nl. nog de 1e periode (!) binnenhalen en CJVV kon de 5e plek innemen van hetzelfde SVL. Na een aftastende beginfase werd SVL het meest gevaarlijk via de snelle flankspelers. Echter stonden de backs Michael den H. en Rolf K. hun mannetje en werden deze zgn. kleine brandjes snel geblust.
Op het middenveld was het een waar titanengevecht tussen de lopers en dravers van SVL en de ervaren Hidde ten H.(die fans uit Benschop had waarvoor dank) en getalenteerde Tijmen V. van CJVV. Ook het centrale duo achterin, Maarten B. en Martijn van H., toonden wederom hun klasse en keeper Tony R. bewees weer dat hij momenteel in topvorm is door twee knappe reddingen. Voorin werden goede mogelijkheden gecreëerd maar helaas voor CJVV werden deze niet verzilverd. Ruststand 0-0.

In de tweede helft gingen beide teams met 200% inzet en wederom verzorgd voetbal op zoek naar de openingstreffer. Na een knappe actie op de achterlijn (slalom à la Robben EK 2008 tegen Italië) knalde Arjan B. de welverdiende 0-1 tegen de touwen. Het sportpark in Langbroek (met ca. 150 toeschouwers) werd stil en het gejuich van CJVV èn de fans uit Benschop klonk heerlijk.
In het vervolg van de enerverende 2e helft (in een lekker lentebuitje) drukte SVL steeds meer naar voren. Op een moment van onoplettendheid aan de linkerkant van CJVV slingerde de rechtsbuiten van SVL de bal in de zestien meter van CJVV. Vele waren verrast en de bal belandde bij de tweede paal waar de spits van SVL dank je wel zei en de (toch wel terechte) 1-1 binnenschoot.
CJVV likte haar wonden, rechtte haar schouders en ging gewoon weer verder waar het gebleven was: goed voetbal en gaan voor de 3 punten. Onder aanvoering van Harm M, Arjan B. en Jelmer S. wist CJVV de verdediging van SVL diverse malen onder druk te zetten en de bal te heroveren. De eindpass kwam echter keer op keer niet goed aan waardoor het maar 1-1 bleef.

De trainer van SVL deed een tactische zet en ging 1 op 1 spelen achterin. De mannen van CJVV hadden hier enigszins moeite mee en naarmate de speelminuten vorderde kreeg SVL dus meer grip op het spel en werd het ook gevaarlijker. Martijn en zijn verdediging corrigeerde gelukkig zo veel mogelijk en anders was er keeper Tony R. nog die nog twee keer moest optreden bij 1 tegen 1 situaties.
Echter had hij geen antwoord op de 1-2 van SVL in de ca. 80e minuut: een voorzet van de flank werd onderweg licht getoucheerd waardoor Maarten B. er niet bij kwam. De spits van SVL had de wereldgoal van Kah (Roda JC) van twee weken geleden nog in gedachten en dacht dat kan ik ook. En warempel, zo geschiedde. Hij raakte de bal perfect en deze vloog met veel snelheid in de uiterste hoek. De toeschouwers en spelers (incl. die van CJVV) konden niet anders dan klappen en gelukkig zijn er geen TV beelden van.
Deze 1-2 was natuurlijk een teleurstelling en trainer Ab T. schreeuwde zijn mannen naar voren om alles of niets te spelen de laatste 10 minuten. Helaas voor CJVV werd het niets, het bleef 1-2 waardoor SVL de 1e periode pakt en CJVV uitgevoetbald is (lees: 6e plaats definitief).
Na afloop werd er een gezellig biertje gedronken in de nostalgische kantine van SVL. Zij wensten ons CJVV veel succes voor de aanstaande bekerfinale. Als opwarmer moet eerst nog afgerekend worden met Candia 2 op 7 mei a.s. Maar dan op vrijdagavond (!) 13 mei de bekerfinale die het toch wel leuke seizoen van CJVV extra kleur moet geven en een welverdiende en prachtig slotstuk moet opleveren.

Benschop 2 - SVL 2 (vanuit het oogpunt van Benschop)
11 september 2010

Bron: Site v.v. Benschop

Na een lange voorbereiding en veel trainingen was het dan eindelijk zo ver! Benschop 2 mocht thuis zijn eerste competitie wedstrijd gaan spelen tegen SVL 2. Benschop was gewaarschuwd want vorige week had SVL met grote cijfers gewonnen! Benschop was er klaar voor en iedereen oogde dan ook scherp. We moesten al om 10 uur verzamelen, omdat we foto’s moesten laten maken voor een actie van de plus. Iedereen had zijn haar dan ook keurig in de plooi en met hier een daar een hoop gelach werden de foto’s gemaakt. Daarna was er nog wat tijd om wat te drinken en te kijken bij de wedstrijd die voor ons gespeeld werd. Iedereen was vrolijk en had zin in de wedstrijd, want we hadden er echt naar toe gewerkt deze zomer.

Het was zover. De zon scheen en het veld lag er goed bij dus kortom, er kon gevoetbald worden. Benschop mocht aftrappen en begon goed aan de wedstrijd. Met hier en daar een goede actie op de vleugels werd het eerste gevaar gesticht maar waren het nog geen 100% kansen. Maar na 8 minuten spelen was het SVL die zomaar op voorsprong kwam. Na een goede aanval vanaf rechts kreeg een middenvelder van SVL de bal die een goede steekpass gaf op de spits. Hij twijfelde niet en haalde goed uit waardoor Joey de bal al gelijk uit het net kon halen. Benschop reageerde meteen erg fel en was na het doelpunt heer en meester. Op een paar counters na was het één richtingsverkeer richting het doel van SVL. Het was dan ook 3 minuten na de goal van SVL weer gelijk. Een goede voorzet van de goed spelende Joost Vos zorgde ervoor dat Jacco de bal simpel binnen kon schieten en trok de stand gelijk.

Benschop drukte door en er volgden veel kansen. Matthijs was slordig in de eindpass waardoor een goede aanval vanaf links niet beloond werd, en ook vanaf rechts was het Roel die niet het goede overzicht had en voor eigen succes ging. Maar in de 16e minuut was het wel raak. Het was opnieuw Roel die de linksback van SVL goed voorbij ging en de bal keurig op het hoofd van Jacco legde, en prima binnen kopte. Benschop herstelde zich dus keurig van het vroege tegendoelpunt. Benschop voelde dat er meer in zat en wou deze lijn doorzetten. In de 25e minuut kon Jelle er 3-1 van maken maar kwam net een stap te kort om de bal goed in te kunnen schieten. Ook Frank had met een schot uit de 2e lijn pech dat de doelman nog net met zijn vingertoppen de bal naast het doel kon tikken.

Toch was het in de 29e minuut opnieuw raak voor Benschop. Na goed doorjagen op de achterhoede verspeelde SVL de bal en kon Jacco, die de bal ineens voor zijn voeten kreeg, de bal achter de doelman schieten. Jacco deed dit stijlvol met een prachtig lobje en had zijn hattrick te pakken. De 3-1 leek een goede stand om de rust mee in te gaan, maar het mocht niet baten. In de 42e minuut kreeg de goed spelende rechtsbuiten van SVL waar Rik zijn handen vol aan had de bal die na een goede actie de bal goed voorgaf en er voor zorgde dat de spits eenvoudig binnen kon koppen. SVL ging dus toch nog met een redelijk gevoel de kleedkamers in.

Na rust was het dan ook een heel ander speelbeeld. Benschop werd onder druk gezet en kon alleen nog maar op de counter spelen. In de 60e minuut wisselde Kees 3 keer. Marco, Maarten en Martijn kwamen er in voor Frank, Roel en Kevin. Dit leek echter slecht uit te pakken, want nog geen 3 minuten na deze wissels was het alweer gelijk. Na een aanval vanaf links was het de linksbuiten die de bal voorgaf en zijn voorzet zomaar in de goal zag gaan. Vervolgens was het nog een heel lastig half uur voor Benschop en leek het er meer op dat SVL er met de punten van door zou gaan. Maar er waren toch ook nog wat kansen voor Benschop. Uit een vrije trap van Gerco was het Jacco die prima binnen kopte, maar de keeper hield de bal keurig uit de kruising. En ook uit een corner kopte opnieuw Jacco de bal goed in, maar ook dit keer had hij pech dat de bal tegen de rug van een SVL speler kwam. Al met al mocht Benschop niet klagen dat het bij 3-3 was gebleven want de betere kansen waren in de slotfase voor SVL. Voor benschop betekende dit dus het eerste punt en zal het weer hard moeten trainen om volgende week opnieuw te kunnen vlammen. Volgende week zaterdag 12:00: Benschop 2 - Jonathan 2.

Opstelling Benschop: Yoey Broekhuizen, Joost Vos, Gerco van Amerongen, Kevin Sangers (60e minuut Martijn van Lunteren) Rik Benschop, Patrick Sangers, Frank Kersbergen (60e minuut Marco Klomp) Jelle Schinkel, Roel de Bruin (60e minuut Maarten Wiegeraad) Jacco Bakker, Matthijs de Wit.