Nieuws afdeling voetbal 2010

Oliebollentoernooi
29 december 2010

Zaterdag 8 januari 2011 begint om 13:00 uur het jaarlijkse oliebollentoernooi. Er worden teams gemaakt van 7 spelers. Aan dit oliebollentoernooi mag iedereen vanaf 15 jaar deelnemen, zowel dames als heren.
Wil je hieraan meedoen, geef je dan zo gauw mogelijk op bij Barry van Leeuwen. Hij verzorgt samen met Johan Mocking de organisatie van dit jaarlijkse toernooi. Geef je op via de mail bij Barry van Leeuwen: barry_van_l@hotmail.com.

Na het toernooi volgt de prijsuitreiking in de kantine en daarna begin om 16:00 uur het nieuwjaar wensen bij SVL. Tijdens deze middag worden ook de speldjes uitgereikt van de leden met een lidmaatschap van 12,5 en 25 jaar.

Johan en Barry.

SVL verlengt ook contract met keeperstrainer Sander Pater
22 december 2010

In navolging van het verlengen van het contract met Jan Gaasbeek, heeft ook Sander Pater besloten SVL trouw te blijven. In de week voorafgaand aan het gesprek met Sander, hebben onze keepers veelvuldig Sander bestookt met sms'jes en telefoontjes om hem zodoende warm te maken voor een langer verblijf bij onze club. In alle geledingen van de club was de wens om met Sander door te gaan. Sander had meerdere aanbiedingen van andere clubs om daar aan de slag te gaan, maar zag nog meer dan voldoende uitdagingen om onze keepers naar een nog hoger platform te brengen. Wij wensen Sander veel succes en plezier met het lopende en komende seizoen toe.

Bestuur SVL.

 

Sleuteloverdracht nieuw SVL-complex
12 december 2010

Op vrijdag 10 december hebben twee belangrijke gebeurtenissen plaatsgevonden met betrekking tot het nieuwe sportcomplex in Langbroek.
Na een inspectie van het sportterrein werd de symbolische sleutel overhandigd aan Bob van Leeuwen van de Sportstichting Langbroek (SSL). Verder werd het beton gestort voor de fundering van de nieuwe kleedkamers, kantines en sportzaal. Voor SVL begint het sportpark de Oranjehof steeds meer te leven. Wekelijks zijn er vorderingen te zien.


 

De oplevering, de sleuteloverdracht op het veld

Betonstorten van de 1e fase van de fundering


Betonstorten van de 1e fase van de fundering
 

De oplevering, lunch bij Torbijn met ...
 

... Jos Scholman, Bureau De Meent, de
gemeente en SSL


Het kado van Jos Scholman voor SSL
 
 

Nieuwe inloopshirts voor de SVL-dames
3 december 2010

De dames van SVL hebben nieuwe inloopshirts ontvangen. De shirts zijn gesponsord door MW Training. Mieke Westmeijer krijgt uit handen van Manita van Hulzen, leider van SVL dames 1, een bos bloemen als bedankje voor de nieuwe inloopshirt.

MW Training is een bedrijf dat trainingen geeft op communicatiegebied. Zie voor meer informatie haar website: www.mwtraining.nl.

          

SVL verlengt contract met trainer Jan Gaasbeek
3 december 2010

Het bestuur van SVL heeft overeenstemming bereikt met hoofdtrainer Jan Gaasbeek om het contract met een jaar te verlengen. De club heeft in het eerste jaar met Jan Gaasbeek een uiterst succesvol seizoen gehad, met als resultaat promotie naar de 1ste klasse.

De oefenmeester uit Veenendaal is bezig aan zijn tweede seizoen bij SVL. Zowel de spelers als het bestuur van SVL zijn uitermate tevreden over de overeenkomst en de manier waarop hij het eerste elftal leidt. Ook Jan Gaasbeek zelf heeft het naar zijn zin bij de nieuwbakken 1ste klasser uit Langbroek. Jan Gaasbeek kijkt ook uit naar de komst van het nieuwe sportcomplex, deze 1ste klas waardige accommodatie zal begin volgend seizoen in gebruik worden genomen. Tevens viert SVL dan ook haar 50 jarige bestaan.

Een goede samenwerking en wederzijds vertrouwen hebben dan ook ten grondslag gelegen aan het verlengen van de overeenkomst. We wensen Jan Gaasbeek veel succes in het huidige en komende seizoen.

 

Bestuur SVL.

BELANGRIJK: Voor gebruik kunstgras
30 november 2010

Voor de bespeelbaarheid van het kunstgras is het belangrijk om de volgende regels in acht te nemen.

Weersinvloeden:

Regen
In principe is het altijd mogelijk om bij regen te voetballen, alleen kan het tijdens een wolkbreuk of zeer zware regenbui voorkomen dat het veld verzadigd raakt en daardoor tijdelijk onbespeelbaar wordt.
Wanneer dit gebeurt, moet men wachten tot het droger is en de plassen op het veld weggezakt zijn. Dit zal hooguit 5 minuten duren.

Droogte
Droogte heeft geen invloed op bespeelbaarheid van het veld. Wel kan bij warmte de rubberen infill een onaangename geur afgeven. Deze geurvorming is meerdere keren getest en vormt geen gevaar voor de volksgezondheid.

Sneeuw
Als er een pak sneeuw op het veld ligt, kan er niet gevoetbald worden. Bij doorspelen wordt de sneeuw tot een ijslaag getrapt, welke in de mat gaat vriezen. Dit leidt tot nog langere onbespeelbaarheid. Sneeuw mag niet verwijderd worden, omdat dan de rubber infill beschadigd.

Vorst
Normale droge vorst tot ongeveer -10 graden heeft geen effect op bespeelbaarheid en kan dus gewoon worden gebruikt. Bij lagere temperaturen wordt het anders, want hierdoor raakt de vezel bevroren en kan het tot beschadigingen leiden. Dus bij vorst van meer dan 10 graden kan er niet gevoetbald worden.
Wanneer voor of tijdens een vorstperiode de mat nat is geworden (neerslag, smeltende sneeuw, ijzel), bevat de bovenlaag veel vocht. Als dit bevriest ontstaat er een ijslaag en is het veld onbespeelbaar.

Opdooi
Wanneer er na een vorstperiode dooi komt, raakt de bovenlaag verzadigd omdat de onderlaag bevroren is. Als dit ontstaat mag het veld absoluut niet worden betreden, want de onderlaag is dan instabiel en er kan blijvende schade ontstaan, doorat er kuilen in het veld worden getrapt !!!!!!!!

Algemene regels:

Als iedereen deze regels in acht neemt kunnen we zo goed en zo lang mogelijk gebruik maken van een schitterend kunstgrasveld.

Met vriendelijke groet,

Sportstichting Langbroek (SSL)

Vrijwilligers JAC gezocht
21 november 2010

De Jeugd Activiteiten Commissie is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden allerlei activiteiten voor de jeugd van SVL te organiseren zoals:
- Sinterklaas
- Lampionnenoptocht
- Paaseieren zoeken
- Jeugdkamp
- Sport- en spelochtend

Vorig jaar was het qua opkomst van de kinderen helaas een wat minder jaar. We zijn dus op zoek naar nieuwe mensen, met eventueel leuke en nieuwe ideeën, zodat we weer een leuk programma neer kunnen zetten voor de kinderen van ons cluppie SVL.

Heb je zin om ons team te komen versterken of wil je eerst nog wat meer informatie, dan kun je contact opnemen met Irene van Rossum (telefoonnummer 0343-562931 of 06-13948484). Schroom niet en neem vooral snel contact op, want we zitten met smart op nieuwe JAC leden te wachten!

JAC SVL (Monique Goes, Anita Aalbertsen en Irene van Rossum)

Bijeenkomst voor jeugdtrainers en -leiders
6 november 2010

Op zaterdag 27 november houdt de jeugdcommissie een bijeenkomst voor jeugdtrainers en -leiders in de kantine. De bijeenkomst begint om 10:00 uur.

De jeugdcommissie.

Het nieuwe sportterrein
6 november 2010

Wij zitten dit seizoen in de overgangsfase naar het nieuwe sportterrein. Voor de voetbal is het nieuwe kunstgrasveld klaar en de twee natuurgrasvelden zijn ingezaaid. Deze zullen naar alle waarschijnlijkheid pas aan het einde van het seizoen bespeelbaar zijn. Op 9 november a.s. zal het terrein van de voetbal door de NOC.NSF gekeurd worden. Als het goedgekeurd wordt dan kan ieder elftal op de zeer mooie kunstgrasmat spelen. Hekel punt bij de realisering van de kunstgrasmat waren de pupillendoeltjes. Los of vast aan de omheining. De terreincommissie (niet 1 of 2 man) heeft besloten te kiezen voor losse doeltjes.
Redenen voor die keuze zijn o.a.:

Ondanks andere gedachten van een aantal leden van het voetbalbestuur, wordt dit door het voetbalbestuur ondersteund. Na een volledig seizoen op kunstgras gespeeld te hebben wordt bekeken wat deze keuze betekend heeft. De doeltjes moeten bij wedstrijden op de velden neergezet worden en verzwaard worden met een bijgeleverde balk. Na afloop van de laatste pupillenwedstrijd dienen de doeltjes met de verzwaringbalken neergezet te worden voor het nieuwe tennisveld.

Voorzitter Voetbal,
Gert van Leeuwen

Wees zuinig op scheidsrechters en vrijwilligers
16 oktober 2010

Sportiviteit en respect
Strijden om winst en verlies kan gepaard gaan met emoties, waarbij de gemoederen wel eens te hoog kunnen oplopen. In enkele gevallen eindigt een wedstrijd in excessen die absoluut niet thuishoren op het voetbalveld. Sportiviteit en respect moeten bij iedereen op- en rond het voetbalveld altijd hoog in het vaandel staan. Je bent zelf verantwoordelijk om voetbal voor iedereen leuk te houden.

Om een wedstrijd te kunnen spelen is een scheidsrechter onontbeerlijk. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Scheidsrechters staan vaak voor een moeilijke taak om de wedstrijden goed te leiden. Deze taak wordt niet altijd in dank afgenomen, terwijl de scheidsrechter altijd probeert het beste met de twee ploegen voor te hebben. Veelvuldig worden zij beschuldigd van oneerlijkheid, onbekwaamheid en krijgen zij de nodige beledigingen naar hun hoofd toe geslingerd. De beste stuurlui staan klaarblijkelijk liever aan wal.

Het bovenstaande geldt natuurlijk ook voor onze vrijwilligers. Hier geldt, zonder vrijwilligers houden wij onze vereniging niet draaiende. Met de dag wordt het moeilijker om (club) scheidsrechters en vrijwilligers te vinden voor ons kluppie. Er haken er veel, door allerlei redenen, af.

Als bestuur doen wij een oproep aan een ieder: Behandel zowel scheidsrechters als vrijwilligers met respect en waardeer hen. Respecteer hun besluiten en wees zuinig op hen.
Wie niet het nodige respect kan opbrengen voor onze scheidsrechters hoort niet thuis bij onze vereniging!

Wat doe jij om voetbal leuk te houden?

Het voetbalbestuur van SVL

E-pupillen in nieuwe trainingspakken
16 oktober 2010

 

Net voor het invallen van de winter zijn alle E-pupillen van SVL van nieuwe trainingspakken voorzien. Op de foto showen de trotse spelers van de E2 samen met sponsor en leiders de nieuwe pakken. Sponsor van de pakken is Klusbedrijf Gert Sondervan uit Langbroek.

Datum Instructie Verantwoord Alcoholschenken
6 oktober 2010

Beste vrijwilligers,

Voor de personen die zich hebben opgegeven voor de cursus instructie verantwoord alcoholgebruik, de cursus zal woensdag 20 oktober in de SVL-kantine worden aangeboden. De cursus begint om 20:00 en zal tot 22:00 uur duren. Heb je je nog niet opgegeven voor deze cursus, maar wil je wel deelnemen, geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan Martijn Merkens of Cees van Woudenberg.

Meer informatie: Instructie_Verantwoord_Alcoholgebruik

Groet,
Martijn Merkens (merkensmartijn@hotmail.com)
Cees van Woudenberg (fam.van.woudenberg@casema.nl)

Scheidsrechtercursus
6 oktober 2010

In november zal er weer een scheidsrechtercursus opgestart worden. Waar en wanneer deze zal zijn is nog niet bekend. Ook bij SVL zijn we op zoek naar nieuwe scheidsrechters, zowel voor jeugd- als seniorenwedstrijden kunnen wij scheidsrechters gebruiken. Op de cursus wordt u geleerd een wedstrijd te leiden en de speelregels toe te passen tijdens het spel.

Heeft u belangstelling en wilt u informatie, dan kan u zich wenden tot Johan Mocking, tel 0343-562807.

Eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld van SVL
25 september 2010

Eindelijk was het zover dat de eerste wedstrijd op het nieuwe, nog niet afgebouwde, complex zou plaatsvinden. Vrijdagavond ging de kogel door de kerk en werd er beslist dat de D1 het eerste elftal zou worden dat het nieuwe kunstgrasveld ging betreden. Het hekwerk rondom het veld was nog niet klaar, maar de pupillen konden voetballen.

Dit nieuwe veld is voor SVL een grote vooruitgang. SVL treedt binnen in de clubs met een kunstgrasveld.

De wedstrijd SVL D1 - Delta Sports D5 werd met 2 - 4 verloren door SVL, maar het eerste doelpunt op het kunstgras werd door een SVL-ler gemaakt, namelijk Sjoerd Aalbertsen. Het tweede doelpunt kwam op naam van Ronald Budding.

   

Met de bus naar CSW 1 - SVL 1
20 september 2010

Aanstaande zaterdag, 25 september, vertrekt er een bus naar de wedstrijd CSW 1 - SVL 1. De bus zal om omstreeks 12:30 uur vertrekken. Er zijn nog plaatsen in de bus. In de kantine hangt een intekenlijst op het prikbord. De kosten voor de bus zijn € 5,00 voor volwassenen en € 2,00 voor de kinderen.

Instructie Verantwoord Alcoholschenken
13 september 2010

De gemeente Wijk bij Duurstede wil eind oktober / begin november een gratis cursus Instructie Verantwoord Alcoholschenken geven aan vrijwilligers die bardienst draaien in de gemeente Wijk. Deze cursus zal op een vrijdagavond zijn en ongeveer 3 uur duren. De cursus wordt in principe in Wijk aangeboden, maar als wij genoeg mensen kunnen regelen dan kan de cursus ook in onze eigen kantine worden aangeboden.

Als je het wat lijkt om deze cursus te volgen, stuur dan een mailtje met je: Naam, Adres, Woonplaats en Geboortedatum naar mij of Cees van Woudenberg. Graag wel voor het einde van deze week een antwoord als je mee wilt doen, want Cees moet de lijst met deelnemers op tijd doorgeven.

Meer informatie: stiva.nl/Instructie_Verantwoord_Alcoholgebruik.

Groet,

Martijn Merkens (merkensmartijn@hotmail.com)
Cees van Woudenberg (fam.van.woudenberg@casema.nl)

Werkzaamheden van de supportersclub Forza Langbroek
4 september 2010 
 

 
 

Ja, visse hoor keeper. Gezien jongens hoe het
moet?

Rabobank en SVL sluiten sponsorovereenkomst
1 september 2010

Rabobank Kromme Rijnstreek en voetbalvereniging SVL zijn een driejarige sponsorovereenkomst aangegaan. Een georganiseerde sponsoravond heeft geleid tot een financiële en sportieve samenwerking met de bankier van SVL.

De Rabobank steekt voor de komende jaren een geldbedrag in de vereniging en heeft daarnaast onder andere de F- en E-elftallen voorzien van nieuwe tenues met het Rabo logo.

SVL, van zijn kant, verleent zijn medewerking aan het Rabobank affiniteitprogramma “Zet je club in de plus”. Wij danken de bank hartelijk voor hun bijdrage en hopen op een vruchtbare samenwerking voor de toekomst.

De Sponsorcommissie

 

Nieuwe tenues SVL 1
31 augusts 2010

 

SVL 1 heeft voor het nieuwe seizoen nieuwe tenues gekregen van de hoofdsponsors. Op de foto worden drie van de sponsoren bedankt met een bloemetje.

De hoofdsponsors van SVL zijn dit seizoen: ASU Advies & Administratie BV, Damen en van Leeuwen Loodgieters- en verwarmingsbedrijf, Kruit Installatiebedrijf BV, W.J. Merkens Hoveniers, Wim Bogerd Beheer BV, Timmerbedrijf v. Hazendonk, van Leeuwen Kaas en de Rabobank.

Gezocht: Coördinator Zaterdag
23 augustus 2010

Twee jaar geleden is er nieuw leven geblazen in de functie bestuurslid van de dag. Inmiddels is deze functie binnen onze vereniging niet meer weg te denken. Voor het komende jaar zijn wij op zoek naar een aantal vrijwilligers die het leuk vinden om ons team te versterken. Vanaf dit jaar noemen wij deze functie "coördinator zaterdag".

Wat wordt er van je verwacht?
Naast het verzorgen van het binnenkomend telefoonverkeer heb je een coördinerende taak bij:

Wanneer?
Zaterdagochtend (8.30 uur tot 13.00 uur) en/of middag (13.00 uur tot een halfuur na de laatste wedstrijd).

Wie?
Een ieder die op de zaterdag geen verdere (club)verplichtingen heeft. We doen een speciaal beroep op vaders en moeders van onze spelers.

Waarom?
Het is een leuke manier om kennis te maken met het reilen en zeilen van onze club.

Wie zou ons willen helpen deze functie in te vullen? Liefst zoveel mogelijk aanmeldingen, zodat het voor een ieder beheersbaar en leuk blijft. Interesse of wil je meer informatie? Bel dan naar een van onderstaande telefoonnummers:

 

Jan van Leeuwen, telefoon 0343-562700
Sander Kooijman, telefoon 0343-450555

SVL start voor de beker tegen GVVV
10 augustus 2010

Ondanks dat diverse spelers nog vakantie aan het vieren waren, is Jan Gaasbeek zijn jongens al volop aan het voorbereiden voor de komende competitie als debutant in de 1ste klasse. Het bekertoernooi dat hieraan vooraf gaat is voor hem een mooie gelegenheid om te kijken hoe hij er voor staat met zijn formatie. Dit jaar speelt SVL het bekervoetbal met een prachtig gezelschap, te weten hoofdklasser GVVV uit Veenendaal, 1ste klasser Geinoord, ook bij SVL ingedeeld, en het IJselsteinse VVIJ, 1ste klasser zondag.
SVL gaat dinsdagavond 17 augustus om 19.30 in Langbroek van start tegen GVVV. Dit is voor de Langbroekers een bekende, want diverse SVL-ers zijn in de afgelopen tijd verkast naar GVVV, te weten, Danny Brenk, Bob en Matty van Leeuwen en 2 jaar geleden Rick van Leeuwen. Bob en Matty zijn intussen weer terug op het ouderlijk nest. Zaterdag 21 augustus gaat SVL bij Geinoord op bezoek waar we om 14.30 aantreden tegen het cluppie van een van onze oud leden, Hans van Echteld. De bekerserie wordt zaterdag 28 augustus thuis om 14.30 uur afgesloten tegen het afgelopen seizoen naar de 1ste klasse gepromoveerde VVIJ. Dit beloven een paar aantrekkelijke wedstrijden te worden waarnaar door de Langbroekse supporters wordt uitgekeken.

Ton Oostrom

Selectie start voorbereiding op de traditionele trainingsdag
3 augustus 2010

Afgelopen zaterdag 31 juli is de selectie met de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. De voorbereiding begint zoals ieder jaar met de trainingsdag. Om 10.00 uur werden de spelers verwacht. Nu weten we dat we ieder jaar veel spelers moeten missen bij de start, toch hebben we het respectabele aantal van 23 spelers verwelkomd. Alle nieuwe aanwinsten waren aanwezig, Maurice Pot, Matty van Leeuwen, Wilco van Drie, Kevin van de Boogaard, Bas van Veen, Thomas van de Lagemaat, Bobby van Emmerik, Justin Budding en Walter Cremers. Gelijk een mooie gelegenheid voor iedereen om alvast aan elkaar te wennen.

Om 10.30 uur begon de eerste trainingssessie, waarbij Jan Gaasbeek startte met wat conditioneel werk. Na 1,5 uur eindigde de eerste sessie en werd er de spelers een uitstekende lunch voorgeschoteld door Kees van Woudenberg, Evelyn van Hazendonk en Jan van Leeuwen. We willen ze hiervoor namens alle spelers en begeleiding nogmaals hartelijk bedanken. Alles was tot in de puntjes verzorgd.
Na de lunch vertrokken de spelers weer naar het trainingsveld, wat overigens dramatisch slecht is. Het is te hopen dat er door de gemeente nog onderhoud aan gepleegd gaat worden. Jan Gaasbeek had voor de 2e sessie een partijvorm in elkaar gedraaid van 11 tegen 11, om met name de nieuwe spelers voetballend aan het werk te zien en een aantal linies te bekijken. Na 2 keer een half uur spelen, was de meeste fut eruit bij de spelers en sloot Jan de training.

Na afloop van de training was er voor de spelers nog een hapje en drankje. Ook Ton Oostrom had voor iedereen nog een leuk naslagwerk gemaakt over de promotie van vorig seizoen, bij dezen willen we Ton van harte bedanken.
Kortom, het was weer een erg geslaagde en succesvolle dag.

De Technische Commissie.

Ton Oostrom's kijk naar de toekomst
29 juli 2010

SVL gepromoveerd naar de 1ste klas van de grote bond. Ja, vroeger, 47 jaar geleden speelden we nog in de onderafdeling, UPVB, en kon je vandaar uit promoveren naar de grote bond, de KNVB. Ja, dat heb je met mensen die op een iets oudere leeftijd vertoeven. Die kijken bij zulke gebeurtenissen nog wel eens terug, onder andere naar de oprichting van de omnivereniging SVL, volgend jaar 50 jaar geleden. De eerste wedstrijd van de voetbalafdeling werd toen gespeeld op zaterdag 19 oktober 1963, na eerst onderling gespeeld te hebben, tegen Bunnik. Kantine en kleedkamers waren er toen nog niet. Het omkleden gebeurde bij onze trainer Jan Hardeman en de gasten bij de buren in de garage. Door dit improviseren groeide je wel naar elkaar toe. Later, na de bouw van de kleedkamers en nog later de kantine, kwam het SVL sfeertje helemaal tot bloei, mede door een paar gangmakers. Dit sfeertje is SVL eigen gebleven, in voor en tegenspoed, en daar moeten we nu in voorspoed zuinig mee om gaan en ons niet laten meeslepen in de waan van de dag.

We profiteren nu van een kwaliteitsvolle lichting (Ja, jeugdtrainers van toen, jullie mogen je best op de borst kloppen) die is uitgegroeid tot een vriendenclub, daar moeten we heel zuinig op zijn. En je niet laten verleiden om, als het misschien iets minder gaat, het verblijf in de 1ste klasse te verlengen door in zee te gaan met gelukszoekers van heinde en verre en daardoor je eigen jeugd niet de mogelijkheid geeft om te proeven en door te groeien naar dit niveau. Want dan ben ik bang dat er niet veel over blijft van dat unieke sfeertje bij ons dorpscluppie SVL. Dan is al het werk van initiatiefnemer Gijs Brouwer in 2000 om SVL naar een hoger niveau te brengen voor niets geweest. En natuurlijk later ook de voortzetting van Pieter Barte, Jon van Staa en Jan Gaasbeek. Toen Gijs in de 3de klas het stokje aan Pieter Barte gaf, zei hij al dat SVL met deze kwaliteiten zo door kon lopen naar de 1ste klas. Het is toch prachtig dat zijn opvolgers dit waar hebben gemaakt. Maar voorlopig is dit scenario nog niet van toepassing, want deze selectie, met nagenoeg allemaal dorpsgenoten, heeft kwaliteit genoeg om zich in de 1ste klas te handhaven en misschien nog een woordje mee te spreken. Als je gewoon in je zelf blijft geloven, is er niets aan de hand. Hierbij moet ik denken aan een van onze eerste trainers die in de kleedkamer altijd verkondigde dat die andere lui ook een vader en moeder hebben gehad en dat ze dus heel niet bang voor ze hoefden te zijn. Ik wens jullie met alle mensen om jullie heen nog een fijn en succesvol seizoen toe en geniet er van.

Ton Oostrom

Teamindelingen SVL 4, 5 en VE1
22 juli 2010

Op de pagina Elftallen staan de teamindelingen voor SVL 4, 5 en VE1 voor het nieuwe seizoen. Deze indeling is voorlopig, er kan altijd nog wat gewijzigd worden. Als iemand niet op de lijst staat en toch wil voetballen, laat het mij weten. De eerste training is op donderdag 12 augustus en start om 19:00 uur. Als er vragen zijn, dan kun je altijd bij mij terecht.
Ik wens iedereen een fijn en sportief seizoen.

J. Mocking

De aftrap: Start werkzaamheden Oranjehof Langbroek
25 juni 2010, persbericht gemeente Wijk bij Duurstede

Op woensdag 30 juni om 12.15 uur geeft wethouder Jan Burger het startsein voor de aanleg van de Oranjehof in Langbroek. Met de aanleg van de bouwweg wordt een begin gemaakt met de verplaatsing van het sportcomplex van SVL, wat eind oktober 2010 gereed zal zijn. Met het verplaatsen wordt ruimte gemaakt voor een woon-zorgcomplex en een multifunctioneel gebouw, waarin o.a. het dorpshuis, de Piet de Springerschool en de buurtsuper nieuw onderdak krijgen. Maar er komen ook tientallen woningen voor starters, gezinnen en senioren.

Achtergrond
De bewoners van Langbroek en de gemeente Wijk bij Duurstede willen de vitaliteit van en de leefbaarheid in Langbroek behouden en versterken. Belangrijk punt daarbij is de ontwikkeling van een woon-zorgcomplex Langbroek (wozoco). In 2003 heeft een groep bewoners het initiatief genomen om enquêteonderzoek te doen naar de mogelijkheid van een wozoco in Langbroek. Dit heeft de bal aan het rollen gebracht. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de bouwplannen. Het hele project en plangebied heeft de naam Oranjehof gekregen.

De Promotie-DVD van SVL 1 is beschikbaar
21 juni 2010

De Promovendus DVD staat klaar om gekopieerd te worden. Hiervoor willen we vooraf weten hoeveel mensen deze dvd willen hebben. Dit om zo iedereen een dvd te kunnen geven en niet met een grote voorraad achter te blijven. Wanneer je een dvd wilt, graag opgeven bij Joran Hofman.

Dit kan door onderstaand formulier in te vullen of te mailen naar Joran.
De kosten voor de DVD zullen € 5,- bedragen.

Vul de onderstaande gegevens in:
 
Naam 
Adres 
Postcode 
Woonplaats 
Telefoonnummer 
E-mail adres 

SVL Clubdag
30 mei 2010

Was het afgelopen zaterdag met de promotie een druk bezette dag voor SVL, komende zaterdag 5 juni wordt het weer een dag die bol staat van activiteiten. De Clubdag wordt om 15.00 uur geopend door de schoolgaande jeugd die gaat proberen bestaande records wat betreft o.a. verspringen, sjoelen, bal schieten enz. te verbeteren. Om 17.00 uur gaan ze strijden om de Penaltybokaal en daarna frieten eten. Om 17.30 gaan de A, B en C junioren voor de Penalty bokaal en de frieten. Om 19.00 uur gaan de kampioentjes, het 2de en 3de, een wedstrijdje spelen om de kampioen der kampioenen. Na afloop hiervan gaan de senioren de ballenvangers testen om de Penaltybokaal, waarna de prijsuitreiking volgt.

Deze avond is vooral opgezet om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor het werk wat ze binnen ons cluppie hebben verricht. Tijdens deze avond worden de topscoorders van hun gouden schoen voorzien. Ook worden de sportman/vrouw en het sportteam naar voren gehaald. Het hoogtepunt van deze avond is als Voorzitter Gerard Minnaar bekend maakt wie de leden als sportman of vrouw hebben gekozen. Dus op deze SVL avond is er voor iedereen wat wils.

SVL bereikt de finale van de nacompetitie 1ste/2de klasse
24 mei 2010

SVL heeft maandag 24 mei de finale bereikt van de nacompetitie 1ste/2de klasse A/B door UVV met 3 - 1 te verslaan. Nadat SVL zaterdag in de thuiswedstrijd tegen UVV 1 - 1 speelde, werd het maandag in Utrecht 1 - 3 voor SVL. Met de rust stond SVL al met 3 - 0 voor door doelpunten van Selcuk Albayrak en 2 maal Ali Alkan.

In de finale komt SVL uit tegen Zevenhoven. Zevenhoven wist in de tweekamp tegen Roda 46 uit met 2 - 6 te winnen, thuis werd het 1 - 2 voor Roda 46. SVL en Zevenhoven kwamen elkaar al tegen in de competitie, beide wedstrijden eindigden in een 1 - 1. De finale is zaterdag 29 mei 2010, tijd en plaats zijn op dit moment nog niet bekend.

SVL dames in nieuwe trainingspakken gestoken
20 mei 2010

De firma Cheda Bouw uit Utrecht heeft onze dames van SVL in nieuwe trainingspakken gestoken. Wij bedanken Cheda Bouw voor de trainingspakken.

SVL dames 1

Clubdag SVL
12 mei 2010

Zaterdag 5 juni is het weer feest bij SVL. Deze traditionele dag begint om 15.00 uur met een spellencircuit voor de schoolgaande jeugd (6 t/m 12 jaar). Na afloop hiervan om 17.00 uur wordt deze jeugd met frieten weer op krachten gebracht. Als dat gebeurd is, gaan ze penalty schieten. Ook de oudere jeugd gaat daarna om 18.00 uur aan de frieten om daarna met een gevulde maag te gaan strijden wie zich dit jaar Penalty kampioen mag noemen en de bokaal mee naar huis mag nemen.

Van 19.00 tot 20.00 uur wordt er een wedstrijdje gespeeld tussen de kampioenen van dit seizoen, het 2de en 3de. Aansluitend wordt er gestreden om de Penalty bokaal bij de senioren. De feestavond, die tevens helpersavond is, begint hierna. Dit wil niet zeggen dat alleen helpers mogen komen, iedereen die een SVL hart heeft is van harte welkom. Tijdens dit feest worden de topscoorders, sportman en het sportteam gehuldigd. Het hoogtepunt van de avond is de bekendmaking wie de leden als clubman of vrouw van SVL 2010 hebben gekozen. Dus alles bij elkaar genomen zeker een reden om deze middag of avond even een bezoek aan de kantine te brengen.

PENALTYSCHIETEN
Ook dit jaar gaan we op de Clubdag met alle leeftijden penaltyschieten. De keepers van de verschillende elftallen van SVL zullen dan onder de lat staan. Durf je de strijd aan met deze ballenvangers geef je dan op bij Teunie: Weidedreef 26, tes.emons@casema.nl. Liefst voor 5 juni.
5 t/m 12 jaar om 17.30 uur.
A, B en C jeugd om 18.30 uur.
De senioren na de wedstrijd om 20.30 uur.

RECORDS VERBETEREN
Na het succes van vorig jaar gaat de jeugd van 5 t/m 12 jaar, op de Clubdag vanaf 15.00 uur, weer proberen records te verbeteren. De records die onder andere te verbeteren zijn, zijn die van koppen, touwtje springen, skippybal springen, ver springen, radslagen maken, balletje hooghouden, torentje stapelen, kogelstoten, enz. Dus voor een ieder wat wils. Voor deze records wordt in verschillende leeftijdsgroepen gestreden. Kom doe mee en probeer het hele jaar recordhouder te zijn.
Geef je op voor 29 mei bij Teunie: Weidedreef 26, tes.emons@casema.nl.

HELPERS GEVRAAGD
Voor al deze activiteiten hebben we veel hulp nodig, want anders kan de jeugd de bestaande records nooit verbreken. Dus ouders, grote broer of zus, jullie zijn van harte welkom om deze kinderen een leuke middag te bezorgen. Wil je zaterdag 5 juni vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur helpen, geef je dan voor 20 mei op bij: tes.emons@casema.nl of ton.oostrom@casema.nl.
Doen!!! Alvast bedankt, namens onze jeugd.

Beslissingswedstrijd in de tweede klasse B
5 mei 2010

De nacompetitie in de tweede klasse zal niet zaterdag 8 mei beginnen. Op deze dag speelt VVA 71 - UVV een beslissingswedstrijd om de derde periode op het veld van Vriendenschaar in Culemborg.

Bij winst van UVV zal de nacompetitie-indeling zijn:
Castricum - Zevenhoven
Zandvoort - SVL
UVV - Kennemerland

Bij winst van VVA 71 zal de nacompetitie-indeling zijn:
Castricum - SVL
Zandvoort - UVV
Zevenhoven - Kennemerland

De nacompetitie zal hoogst waarschijnlijk woensdag 12 mei starten.

De busreis die gepland stond op zaterdag 8 mei naar Castricum is hierdoor komen te vervallen.

SVL: definitieve indeling nacompetitie 2009-2010
4 mei 2010

De KNVB heeft de definitieve indeling voor de nacompetitie van de periodekampioenen van de 2e klasse A/B bekend gemaakt. Voor SVL staat zaterdag 8 mei een uitwedstrijd tegen Castricum op het programma en op zaterdag 15 mei is SVL gastheer van Castricum.

Zaterdag 8 mei 2010
Wedstrijd A: 14:30 Castricum 1 - SVL 1.
Wedstrijd B: 14:30 Zandvoort 1 - UVV 1.
Wedstrijd C: 14:30 Zevenhoven 1 - Kennemerland 1.

Zaterdag 15 mei 2010
Wedstrijd A: 14:30 SVL 1 - Castricum 1.
Wedstrijd B: 14:30 UVV 1 - Zandvoort 1.
Wedstrijd C: 14:30 Kennemerland 1 - Zevenhoven 1.

Zaterdag 22 mei 2010
Wedstrijd D: Roda 46 1 - Winnaar wedstrijd A.
Wedstrijd E: Winnaar wedstrijd B - Winnaar Wedstrijd C.

Maandag 24 mei 2010.
Wedstrijd D: Winnaar wedstrijd A - Roda 46 1.
Wedstrijd E: Winnaar Wedstrijd C - Winnaar Wedstrijd B.

Zaterdag 29 mei 2010 (finale op neutraal terrein)
Winnaar wedstrijd D - Winnaar wedstrijd E.

Nacompetitie SVL 1
3 mei 2010

Zaterdag gaan we met twee bussen naar Castricum. De eerste bus vertrekt om 11:30 uur voor de selectie en begeleiders. De tweede bus vertrekt om 12:30 uur. Wie graag mee wil, kan zich opgeven in de kantine, de lijsten hangen op het prikbord.
Kosten voor de bus zijn € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen. Geef je snel op en steun ons eerste op weg naar de 1e klasse.

Arjan Ebergen, Sander van Dijk en Andy van Ee
Technische Commissie SVL 1 en 2

SVL 2 en SVL 3 kampioen
1 mei 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Afgelopen zaterdag zijn SVL 2 en SVL 3 kampioen 2009/2010 geworden. SVL 2 won gemakkelijk de wedstrijd tegen DVSA 2 met 10 - 0, maar moest afwachten op de uitslag van CJVV 4 - VRC 4. Onze speciale reporter André van Dijk gaf de tussenstanden door. Na een uur kwam dan het verlossende telefoontje dat CJVV 4 - VRC 4 in 2 - 2 was geëindigd. Daarmee werd SVL 2 kampioen van de 3de klasse H.
Er werd alvast een klein feestje gevierd, want het wachten was op het tweede kampioenschap van de dag, namelijk SVL 3. Bij winst was ook SVL 3 kampioen. Nadat de eindstand van de wedstrijd SVP 4 - SVL 3 bekend (5 - 0 voor SVL 3) werd, konden de bloemen ook voor hen besteld worden. SVL 3 is kampioen geworden in de 5de klasse 516. De platte wagen werd voorgereden en versierd en zo kon de rondrit door Langbroek beginnen.

 
Triomftocht door Langbroek

Twee spelers vertrekken bij SVL 1
26 april 2010

Vanaf volgend seizoen zullen 2 spelers niet meer te bewonderen zijn bij SVL.

Klaas Hoving is er één van, hij kan helaas niet zijn werk met het voetbal combineren. We zullen Klaas en zijn geweldige inzet gaan missen. Klaas, alvast bedankt voor je mooie SVL jaren. We wensen hem succes met zijn verdere toekomst, en hopen hem nog vaak te zien bij onze club.

Thomas Malolepszy is de tweede speler die SVL gaat verlaten, hij stapt over naar DOVO. Een geweldige kans voor deze jonge speler, die we daarbij alle succes wensen. Ook Thomas willen we bedanken voor zijn inzet voor SVL.

 
Klaas Hoving
 
Thomas Malolepszy

De volgende spelers hebben toegezegd ook volgend seizoen bij SVL te spelen:

Willem Baay, Ali Alkan, Bob en Barry van Leeuwen, Geert Willem en Martijn Merkens, Bastin en Joran Hofman, Dennis Kooi, David Bouwmeester, Fabio Bovo, Bram Peeters, Paul Emons, Alex van Os, Ron van Brenk, Dennis van Hulzen, Hugo Damen en Dobias Aldenkamp.

Hier zijn we natuurlijk hartstikke blij en trots op, dat deze spelers weer volgend seizoen op ons nieuwe complex te zien zijn. Bedankt en succes met het nieuwe en het huidige seizoen, en de nacompetitie, dat het weer net zo'n mooi toetje mag worden als in voorgaande jaren.

De Technische Commissie.

Kevin van de Bogaard van SVF naar SVL
22 april 2010

Kevin van de Bogaard, nu uitkomend in de vierde klasse zondagafdeling, maakt vanaf volgend seizoen de overstap naar SVL. De 23-jarige makkelijk scorende spits, zegt hier zelf over: Ik heb gekozen voor SVL omdat ze een leuke, jonge ploeg hebben met een grote sportieve ambitie, die mij erg aanspreekt. SVL is net zoals SVF een gezellige en echte dorpsclub, wat ik zeer prettig vind. Ik hoop bij SVL om de prijzen mee te mogen strijden.

Kevin wil gaan bewijzen dat hij de stap kan gaan maken, wij zijn daar van overtuigd dat dat gaat lukken. We heten Kevin welkom bij SVL en wensen hem veel plezier en succes toe.

De technische commissie.

 

Aankondiging DEV Doorn B1 - SVL B1
20 april 2010

Beste Supporters, Spelers, Trainers van SVL,

Wij SVL B1 staan momenteel 1e in de 2e klasse 26 en hebben zaterdag onze kampioenswedstrijd voor de boeg. En we zouden het heel leuk vinden als er grote getale supporters komen kijken om ons aan te moedigen. Na het verlies tegen Odijk B1 (4-1), is de spanning toch gestegen. Dus ik hoop dat we u zaterdag kunnen vermaken, met een goede wedstrijd, en natuurlijk het kampioenschap!

Zaterdag 24 april          Zaterdag 24 april          Zaterdag 24 april

DEV DOORN B1 - S.V.L. B1

14.30

Sportpark Tuilland, Buurtweg 3 B, Doorn

Het is ook nog een soort Derby, dus extra spanning staat er misschien ook nog op! We hopen dat we zaterdag een mooie wedstrijd neer kunnen zetten, met als gevolg een prachtig resultaat.

Hopelijk tot zaterdag.
Groet,

Robin Grootveld, Jari Hofmans, Magdy Kandil, Robin Veldhuizen, Tim Hoogduin, Emiel van Hulzen, Frans Hazeleger, Dino Kadric, Ingmar de Wit, Robert Overvest, Tim Stooker, Bart Hardeman, Davey van Hazendonk, Gerard Wijman en Jan Veldhuizen.

De 10 kilometer van Paul Emons
11 april 2010

Op 5 april was het dan zover. Dan zou ik de reeds aangekondigde 10 kilometer gaan lopen tijdens de marathon van Utrecht. Om 11:18 zou het startschot zijn en iets voor 10 uur hadden we met de 10 kilometer lopers afgesproken waarna we met zijn allen naar de start zouden gaan. Het begin zal ook gezamenlijk worden gelopen en dan zouden we het wel zien.

Gezien het feit dat de langste afstand die ik ooit had gelopen 4,5 kilometer achter elkaar was, was het een opgave en we startten bij de hazen die 6 minuten per kilometer liepen, wat neerkomt op een tempo van 10 kilometer per uur. Na anderhalf a 2 kilometer viel de groep uit elkaar en gingen we allen ons eigen tempo lopen. Uiteindelijk bleek dat ik over de finish kwam in een eindtijd van 54:48, maar nog belangrijker, we hadden allen het vooraf gestelde doel gehaald om binnen het uur te finishen. Dit zou ook betekenen dat wij meer geld van de sponsoren zouden ontvangen. Hoeveel er uiteindelijk is opgehaald weet ik niet. Om hier achter te komen en om uit te vinden wat er wordt gedaan met het ingezamelde geld, kunt u de weblog van de stichting in de gaten houden.

 
De 10 kilometer lopersgroep

Paul Emons

Kantine steeds vaker met rotzooi achtergelaten
9 april 2010

Beste leden,

Steeds vaker constateren wij dat er in de kantine en met name in het jeugdhonk er spullen worden gesloopt. Ook zien we dat er veel rotzooi wordt achtergelaten en niet wordt opgeruimd (zie foto’s). Dit kan zo niet blijven doorgaan! Neem je verantwoording en treed op, of ruim het zelf even op. Maak je niet af met de opmerking ‘dat doet een ander straks wel’! Nu ruimt de schoonmaakploeg van de kantine de rotzooi nog op, en dat is niet de bedoeling. Laten we het met zijn alle voorlopig nog gezellig en heel houden in onze kantine, hij moet nog even mee.

Alvast bedankt namens de kantinecommissie

          

Matty van Leeuwen is weer SVL'er
8 april 2010

We zijn erg blij om te kunnen melden dat Matty volgend jaar weer op de velden van SVL te bewonderen is.
De laatste 6 jaar was Matty actief bij GVVV, daarvoor bij CDW. Matty sluit in augustus aan bij de selectie van Jan Gaasbeek, daar gaat hij verder werken aan zijn herstel om weer 100% fit te worden.
Wij en Matty zijn daar van overtuigd dat dat gaat lukken. Hij heeft er ontzettend veel zin in en zeker om weer met zijn broers Bob en Barry in 1 elftal te gaan spelen. Met zijn ervaring en kwaliteiten maar zeker ook als mens geweldig om hem weer bij onze club te gaan zien spelen.

Welkom terug Matty, we wensen je veel plezier en succes.

De Technische Commissie.

 

Ook Walter Cremers naar SVL
8 april 2010

Met Walter Cremers heeft SVL opnieuw een groot talent aan zich weten te binden.

Deze pas 21 jarige multifunctionele middenvelder, die zijn loopbaan bij CDW startte en vervolgens voor de jeugd van FC Den Bosch, FC Utrecht, AGOVV en GVVV uitkwam en vervolgens bij NIVO SPARTA, 1ste klasse zijn voetbal loopbaan een vervolg gaf, is dus ook volgend seizoen bij SVL op de velden te zien. Bij NIVO SPARTA was hij steevast basisspeler. Ook Walter heeft gekozen voor de ambitie en gezelligheid van SVL, waar tevens ook veel vrienden van hem spelen.

Wij heten Walter van harte welkom bij SVL en wensen hem veel plezier en succes.

De Technische Commissie.

 

Vuur halen in Wageningen
19 maart 2010

Op woensdag 5 mei 2010 gaan een aantal hardlopers in estafette het bevrijdingsvuur in Wageningen ophalen. Deze lopers komen in de ochtend aan. Het is de bedoeling om met zoveel mogelijk lopers deze estafettelopers binnen te halen. Wilt u meedoen, u dient dan om 9 uur bij het SVL-terrein te zijn en wordt met een bus naar Overlangbroek gebracht om daar met de estafettelopers terug te lopen naar Langbroek. Het traject is ongeveer 5 kilometer.

De oranjevereniging

Begeleiding SVL rond, met het aanblijven van Co van Dijk
18 maart 2010

Ook Co van Dijk blijft aan als leider van ons 2e elftal, we zijn hier erg blij mee. Na eerst meerdere jaren als leider van de A1 te hebben gefungeerd en de promotie van de A1 naar de hoofdklasse te hebben bewerkstelligd, had Co samen met trainer Erik van Hulzen de overstap naar ons tweede elftal gewaagd. Ook het 2e staat nu bovenaan in de competitie, en dus kunnen we hieruit opmaken dat het een perfect duo is, voor het 2e elftal en SVL.

Co bedankt voor al je inzet en ga zo door.

De technische commissie

 

Paaskaarten bij SVL
12 maart 2010

Op vrijdag 2 april houdt Forza Langbroek een klaverjasavond in de SVL-kantine. Na afloop zal het RAD VAN FORTUIN ook weer draaien. Er zijn geweldige prijzen te winnen. Voor opgeven zie de flyer.

Forza Langbroek

SVL selectie voor het eerst in trainingskleding
9 maart 2010

We hebben weer een stap vooruit gemaakt, als het gaat om de randvoorwaarden van de selectie. Na eerst het 1ste te hebben voorzien van nieuwe trainingspakken en tassen, hadden we nu de mogelijkheid om de gehele selecties van het 1ste en 2e elftal te voorzien van trainingskleding.

De trainingskleding bestaat uit:
1) Zomer tenue, inclusief sokken
2) Winter tenue, inclusief sokken

Ook de keepers werden niet vergeten:
1) 2 stuks keeperstenue's, inclusief sokken
2) Regenjacks
3) Nieuwe keeperhandschoenen met SVL logo

Voor de trainers werd dezelfde kleding aangeschaft, zodat iedereen in een uniforme outfit traint.


Zomertenue

Wintertenue

Keeperstenue

Regenjack

De trainingskleding werd mogelijk gemaakt door de volgende sponsors.

Namens iedereen willen we de sponsors van harte bedanken voor hun steun.

We zoeken nog sponsors voor wedstrijdtassen voor ons 2e elftal en trainingsjacks voor de gehele selectie. Eventuele geïnteresseerde sponsor(s) zijn van harte welkom en kunnen zich melden op e-mail: selectiesvl@live.nl

De technische commissie.

Paul Emons loopt 10 kilometer voor een goed doel
9 maart 2010

Geachte lezer,

Op 5 april zal ik, Paul Emons, gaan meedoen aan de 10 kilometer tijdens de marathon voor Utrecht. Nu loop ik niet voor mijzelf, maar ik loop voor de stichting Somoi Makassar. Deze stichting is actief in Indonesië en zij ‘zoeken’ kinderen in Indonesië die niet naar school gaan of kunnen en/of een fysieke en/of lichamelijke beperking hebben. Zij vragen aan de ouders wat zij voor hun kindje kunnen doen of deze kinderen naar school mogen, zodat het kind in contact kan komen met andere kinderen en onderwijs kan volgen. Als het kind een aanpassing, prothese, hulpmiddel of operatie nodig heeft, zoeken zij samen met de ouders, Nur, de fysiotherapeut (en eventueel een arts) naar de beste oplossing. Als ze dan op school zitten krijgen ze fysiotherapie indien nodig, zodat ze om leren gaan met hun beperking. Na de basisschool kunnen ze verder leren of een vak leren (kan op die school). Op die manier krijgen ze de mogelijkheid om een baan te krijgen en dus deelnemen in de maatschappij. De mensen achter deze stichting proberen minstens 1 of 2 keer per jaar langs te gaan op zoek naar nieuwe kinderen. Zo hebben zij weet van 9 kinderen die de steun van deze stichting goed kunnen gebruiken. Het probleem is echter dat deze kinderen in de bergen wonen en dat zij hiervoor extra moeten reizen waardoor er extra kosten aan zijn verbonden.

 

Nu begrijpt u wellicht dat dit niet zonder financiële steun kan en daarom wil ik me graag door u laten sponsoren tijdens de 10 kilometer. Dit kan op verschillende manieren. U kunt mij per kilometer sponsoren of een vast bedrag sponsoren. Dit hoeft u niet alleen te doen, maar u kunt dit ook met een groep vrienden of collega’s doen.

Mocht u willen sponsoren, dan kunt u dit bij mij melden via het mailadres paul.emons@student.hu.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website http://somoimakassar.shareyourstory.nl en hierop zijn ook foto’s en verhalen van de afgelopen winterperiode te vinden en hoeveel kinderen inmiddels weer warmte uitstralen na deze koude winterperiode.

Met vriendelijke groet,

Paul Emons
Namens het bestuur van Somoi Makassar

FC Utrecht Forza Tour bij SVL
3 maart 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.
Bekijk het filmpje van de Forza Tour met Sander Keller.

Eindelijk was het dan woensdagmiddag 3 maart, de dag dat FC Utrecht naar SVL kwam om voor onze 1ste jaars D- en alle E-pupillen een voetbalclinic te verzorgen. Ook mochten er een aantal F-pupillen meedoen (hartstikke goed mee gedaan allemaal).
Sommige onder ons waren toch best wel zenuwachtig, het is natuurlijk niet niks dat trainers van FC Utrecht naar Langbroek komen. En de belangrijkste vraag van iedereen was toch wel, welke bekende Utrecht speler zou die middag verschijnen?

 

Na enige uitleg vooraf in de kantine, konden de 2 groepen hun kwaliteiten laten zien. De keepers mochten met de keepers trainer mee en kregen de mogelijkheid hun keeperkwaliteiten te laten zien. Dit ging ze allen goed af (complimenten aan Teus, onze SVL keeperstrainer).

Voor de voetballers en -sters was er een circuit uitgezet waarin ze hun techniek konden verfijnen en hoe ze hun tegenstander in een één tegen één situatie het bos in konden sturen. Ook hun traptechniek werd met schietoefeningen bijgeschaafd. Ook kreeg elke groep tekst en uitleg over RESPECT binnen en natuurlijk ook buiten het voetbalveld, hoe ze met elkaar om moeten gaan en met de tegenstander. En natuurlijk werd ook gepraat over de houding van de ouders die langs de lijn staan te kijken en te coachen.

Bij elk onderdeel werden er winnaars gekozen, zij kregen kaartjes voor de wedstrijd Utrecht - NEC, een hele leuke prijs natuurlijk (het is wel te hopen dat Utrecht beter speelt dan tegen Heracles). Bij het onderdeel techniek hebben Jeffrey Verhagen en Maaike Jongmans gewonnen. Giel van der Duim was winnaar bij de keepers. Bij het respect verhaal waren de winnaressen, Alyssa van Impelen en Sascha van Rooijen. Ook waren er kaartjes te winnen voor het team dat het beste zijn schietoefeningen afwerkte, dit waren: Patrick, Joris, Stijn en Dirk. Ook Edo van Rossum, Ruben Roelofs, Giel van der Duin, Donny Ebergen en Sjoerd Roeterd werden beloond met kaartjes.

Halverwege de middag kwam de grootste verrassing, Sander Keller kwam zijn kwaliteiten bij SVL laten zien en de kinderen mochten na afloop van de training allerlei vragen aan hem stellen. Zo was er ook de vraag hoeveel doelpunten hij dit seizoen al had gemaakt. Dat waren er 3, maar die van afgelopen weekend, met zijn hand tegen Ajax, zat daar ook bij. Voor 1 speler was het een speciale middag, Donny Ebergen was die dag jarig en kreeg uit handen van Sander Keller een extra cadeautje. Niet alleen kwam Sander Keller naar SVL, ook de mascotte van FC Utrecht was van de partij, nl. de junior TIGER. Iedereen mocht met de TIGER en Sander Keller op de foto.

Na afloop kreeg iedereen een tas met inhoud mee naar huis, omdat ze allen die middag hun beste beentje voor hebben gezet (complimenten allemaal). De mensen van FC Utrecht waren zeer tevreden zoals de middag was verlopen, ook mede dankzij het heerlijke weer. Namens hen kreeg SVL vele complimenten hoe het allemaal geregeld was die middag.

 

Iedereen die hoe dan ook heeft meegeholpen om van deze dag iets unieks te maken, BEDANKT, zonder jullie inzet is een vereniging nergens en het illustreert maar weer, dat nadat het was afgelopen binnen een half uur alles weer op zijn plek stond in de kantine en al het materiaal weer netjes achter slot en grendel lag, net alsof er niets was gebeurd.

Monique Goes

Aankondigingen JAC
26 februari 2010

De activiteitencommissie organiseert de komende weken tal van activiteiten, namelijk:

De activiteitencommissie

FC Utrecht Forza Tour bij SVL
25 februari 2010

Woensdag 3 maart komt FC Utrecht met zijn Forza Tour op bezoek bij de D en de E jeugd van SVL.
De stand is 2-2. het is de laatste minuut en opeens sta je oog in oog met de keeper van de tegenpartij. Nog voor je bedacht hebt wat je wilt gaan doen, hoor je van alle kanten geschreeuw: Schieten! Spelen! Sneller! Kijk naast je! Haal uit! Door al dat geschreeuw ben je helemaal uit je concentratie. Wat moet je nu doen? Voor je het weet, ben je de bal alweer kwijt. En boos dat je medespelers zijn! Op deze manier is voetballen helemaal niet leuk meer….
Hoe voel jij je, wanneer je medespelers jou ergens de schuld van geven? En wat doe jij, wanneer je medespeler een grote kans mist?
Al deze situaties worden deze middag behandeld. Ook op het sportieve vlak wordt de jeugd bijgepraat en natuurlijk komt ook de techniek aan de orde. Zit je niet bij de E of de D kom dan gerust even kijken, want van het kijken leer je ook veel. Het programma begint om 13.30 uur.

Aankondiging SVL Playbackshow
23 februari 2010

Vrijdag 12 maart wordt bij SVL weer de jaarlijkse Playback show opgevoerd. Diverse artiesten van allerlei pluimage zullen vanaf 20.00 uur daar gelegenheid krijgen hun kwaliteiten te tonen. Niet alleen op zang maar ook op artistieke inbreng zullen de artiesten door een zeer deskundige jury worden beoordeeld. Denk jij hieraan te kunnen voldoen, een heeeel klein beetje mag ook, als je er maar plezier aan beleeft, geef dat dan even door. Zet je naam op het lijstje in de kantine, welke artiest je uitbeeldt en met welk nummer. Geef ook even op uit hoeveel personen je groep bestaat en met wie (i.v.m. de deelnemerslijst) je de Playback wisselbokaal van de winnaars van vorig jaar Cow Girl over wil nemen.
Mailen mag ook: johan.mocking@planet.nl of ton.oostrom@casema.nl.

Dringend gezocht: bardienst vrijwilligers
17 februari 2010

S.V.L. is op zoek naar mensen die bardienst van 13:00 - 17:00 willen draaien. We zoeken ouders van spelers, oud-voetballers die net gestopt zijn of een ieder die deze tijd bardienst zou kunnen draaien. Het gaat om 1 keer in de 3 à 4 weken, maar bijvoorbeeld één keer in de zes weken is ook goed. Opgeven kan bij Martijn Merkens of Sharon van Leeuwen.

Martijn Merkens: Mail, merkensmartijn@hotmail.com
Tel. nr: 06-18694617

Sharon van Leeuwen: Mail, sharonvanleeuwen@hotmail.com
Tel. nr: 06-50625745

Begeleiding van de selectie nagenoeg rond
8 februari 2010

Na de contractverlengingen van hoofdtrainer Jan Gaasbeek en keeperstrainer Sander Pater, kunnen we melden dat we overeenstemming hebben bereikt met de huidige begeleiding van de selectie.


Erik van Hulzen

We zijn zeer blij dat Erik van Hulzen, trainer van de 2e selectie, er nog een jaar aan vast heeft geplakt. Erik heeft sinds dit seizoen de 2e selectie onder zijn hoede, naar tevredenheid van alle partijen. Hij past perfect bij de club SVL, inzet, passie en zijn uitstekende contact met onze jonge spelers.

We wensen hem en zijn spelers succes met het huidige en komende seizoen.

 

André Aalbertsen
 
Wilco van Doorn

Ook André Aalbertsen en Wilco van Doorn gaan door als begeleiders van de 1ste selectie, met hun inzet, passie en kennis passen deze op en top club mensen perfect bij de groep. Dat ze weer een seizoen er aan vast plakken, was zeer welkom voor de spelers en de verdere begeleidingsgroep.

Blij dat jullie blijven, en succes met alles wat jullie voor de groep en vereniging doen.Jacob Wolfswinkel

Jacob Wolfswinkel blijft ook aan als assistent-trainer van de 1ste selectie van Jan Gaasbeek, die het lopende seizoen uitstekend met hem heeft gewerkt. Voor de spelers staan volgend seizoen weer de vertrouwde mensen op het veld, wat natuurlijk goed is voor de continuïteit voor de vereniging.

Jacob succes en maak er wat moois van.

 

Bastin Hofman
 
Dennis Barte

Ook het medische begeleidingsteam blijft aan bij de selectie. Dennis Barte als verzorger van de 1ste selectie en Bastin Hofman als speler/fysiotherapeut. Geweldig dat deze jongens weer klaar staan voor alle spelers en begeleiding.

Bedankt mannen, namens iedereen.

Bijna hebben we alles rond, we hopen op korte termijn dat iedereen van de huidige begeleidingsgroep bij elkaar blijft, dat zou zeer wenselijk zijn.

We zoeken nog een grensrechter voor ons tweede elftal !!!

Wie wil de uitdaging aangaan om als grensrechter te fungeren bij ons tweede team, die het leuk vindt om zaterdag zijn vrije tijd te besteden aan SVL. Om samen met een hartstikke leuke groep een topprestatie neer te zetten.

TC - SVL

Gert van de Lagemaat is geopereerd en weer thuis
31 januari 2010

Ons erelid, Gert van de Lagemaat, loopt al een tijdje te kwakkelen met zijn gezondheid. 15 jaar gelden is hij al wegens gezondheidsproblemen gestopt met het ballen en is toen als leider van zijn team doorgegaan. Afgelopen zomer kon hij wegens een herseninfarct niet aanwezig zijn bij de voor hem georganiseerde afscheidswedstrijd, hij stopte ook met zijn leiderschap wegens zijn haperende gezondheid, van zijn elftal tegen hun Duitse vrienden. Het deed hem wel pijn dat zijn gezondheid het hem toen niet toe liet de hulde, die hem volgens de organisatie te wachtten stond, in ontvangst te nemen.
Hij had het infarct gekregen tijdens zijn werk. Hij wist zijn auto nog wel langs de weg stil te zetten, maar het lukte hem in eerste instantie niet om het mobieltje omhoog te krijgen, maar even later lukte het hem met zijn andere arm na veel inspanning wel en kon hij met veel wilskracht nog het thuisknopje indrukken. Reinie zag dat Gert belde, maar hoorde niets. Zij heeft direct de firma Boswijk gebeld die toen aan het zoeken zijn gegaan waar hij zou kunnen staan. Uiteindelijk bleek hij twee straten van zijn woonhuis te staan.
Ook de Nieuwjaarsreceptie, waarin hij gehuldigd zou worden voor zijn 40-jarig lidmaatschap van ons cluppie, durfde hij niet te bezoeken. Daarom hebben wij, Gert en Ton, hem in overleg woensdagavond thuis opgezocht om hem alsnog het speldje op te prikken en de bijbehorende bloemen te overhandigen. Daar vertelde hij ook dat hij komende vrijdag naar het Diak moest om gekatheteriseerd te worden.

De cardioloog vertelde vrijdag na de katheterisatie, wat ze volgens hem veel eerder hadden moeten doen, maar dat het er niet van kwam omdat ze met het infarct bezig waren, dat Gert een wandelende tijdbom was, één ader bij zijn hart en één in zijn been zaten dicht en dat hij beslist niet meer naar huis mocht. Hij loopt nu met een kastje om en mag niet van de afdeling af totdat hij in het UMC geopereerd kan worden.
Gert ik wens je namens heel SVL sterkte en een snel herstel toe. Ook wil ik de vaak vergeten achterban veel sterkte toe wensen. Want Reinie moet toch maar weer, buiten haar normale werkzaamheden om, iedere keer maar even naar Utrecht reizen om haar Gert te bezoeken en om hem aandacht te geven, te voorzien van schone zakdoeken en hapjes of iets dergelijks te brengen wat hij daar niet krijgt.

Vrijdag de 22ste kreeg hij te horen dat hij vanuit het Diak naar het UMC zou worden gebracht. Daar aangekomen werd hij direct naar de operatiekamer gebracht waar ze al op hem stonden te wachten.
Met maar liefst 4 omleidingen, vooraf werd er over 2 omleidingen gesproken, kwam hij uit de operatiekamer. Het lijkt nu, volgens mij, bij Gert binnenin de A2 wel, van Everdingen naar Amsterdam, alleen zullen bij Gert de bijbehorende borden wel niet aangebracht zijn.
Later werd hij weer teruggebracht naar het Diak. Vrijdag kreeg Reinie te horen dat hij zaterdagochtend om 11.30 uur mocht worden opgehaald. Het werd voor de familie Lagemaat zaterdag een dubbel feest, Gert kwam thuis en Reinie vierde haar geboortedag.
Ik heb hem zaterdag nog even met een bloemetje, nu maar aan Reinie gegeven, opgezocht. Hij voelt zich goed, enkel zijn ribbenkast, die helemaal open gezaagd is, trekt nog. Ook zijn been, waar ze een ader voor de omleiding uitgehaald hebben, trekt nog iets. Hij weet dat hij rustig aan moet doen en zijn tijd af moet wachten. Hij zit in ieder geval al wat ruimer in zijn adem.
Wij wensen Gert in ieder geval een voorspoedig herstel toe.
Kaartje sturen? G. van de Lagemaat, Juffersland 94, 3956 TW Leersum.

Ton

SVL in Zuid-Afrika?
19 januari 2010

Besluitvorming omtrent bestemmingsplan Oranjehof
8 januari 2010

Dinsdag aanstaande valt de beslissing over het bestemmingsplan de Oranjehof in Langbroek. Onderdeel hiervan is de verplaatsing van de accommodatie van sportvereniging SVL.
Graag willen wij, het bestuur van SVL, dat hierbij zoveel mogelijk leden/vrijwilligers aanwezig zijn. Dus ben je in de gelegenheid, kom dan!!! De raadsvergadering vindt plaats in het gemeentehuis in Wijk bij Duurstede en begint om 22:00 uur.

Het bestuur van SVL

Bas van Rooijen jas kwijt
8 januari 2010

Op 12 december 2009, tijdens de kampioensfeesten, is Bas zijn nieuwe winterjas kwijt geraakt bij SVL. Er is al in de kantine gezocht, maar de jas is niet gevonden. Onze vraag is of iemand een zwarte winterjas maat 128/134 of 140 (weten we niet zeker) heeft sinds 12 december die niet van hem/haar is. We zouden Bas er een groot plezier mee doen.

Alvast bedankt,
Connie van Rooijen

Update 22 januari: De jas is gevonden en terug bij de rechtmatige eigenaar.