Wedstrijdverslagen SVL 3 seizoen 2009/2010

SVL 3 - Valleivogels 7
20 maart 2010

Dit was de wedstrijd van de koploper met 14 gespeeld en 40 punten en een doelsaldo van +48 tegen de nummer 8 met 15 gespeeld en 10 punten en een doelsaldo van –12. Vooraf had coach Wendels nog wat personele problemen op te lossen. Vooral de "problematiek" donderdagavond met het afstaan van een aanvaller voor het 2e leidde nogal tot discussies.
Wie moet je kiezen, en wat betekent de kreet: je wilt zeker ook hoger voetballen? Tot tevredenheid van een ieder werd dit opgelost, al leidde dit nogal tot wat SMS verkeer en grappen vooraf. Om exact 15h05 floot de heer S.(Luinge) el Kibir voor het begin van deze veelbelovende partij voetbal. Vanaf de aftrap nam Valleivogels via goede combinaties het initiatief. Echt gevaarlijk werden de gasten niet.

De achterhoede o.l.v. good “Young” Bert had de zaakjes goed onder controle. Het lukte SVL niet om echt gevaarlijk te worden. Tot de 18e minuut. Een lange bal werd door de laatste verdediger van Valleivogels gemist, en dat moet je niet doen als SJ in de buurt is. De SVL goalgetter/sluipmoordenaar liet zich deze kans niet ontnemen en schoot de 1-0 binnen. Hierna weer hetzelfde spelbeeld met Valleivogels aan het opbouwen en combineren, maar niet scoren.
Het gezegde van een ezel stoot zich maar 1x aan dezelfde steen, ging in de 24e minuut niet op. Identieke situatie als bij de 1-0 en SJ haalde nogmaals de trekker over en 2-0 voor SVL. Hierna gebeurde er eigenlijk niets, tot de 43e minuut en de "miskende" SVL linksbuiten Jasper/Wally wist de Valleivogels keeper te verschalken met een schot uit de categorie dwarrelballen en liet de 3-0 aantekenen. Op het moment dat coach Wendels zijn manschappen meldde dat er nog maar 1 minuut was te gaan tot de rust, kwam er een aanval uit het boekje (bladzijde 13). Vanuit achter via captain Martijn werd Felix de ruimte in gestuurd en hij kon de 4-0 laten aantekenen.

Met deze stand werd de rust gebruikt voor enige tactische wissels, gezien het programma voor de komende weken. Douwe kwam erin voor Bert en Eelco voor Robin. Wat er in de thee heeft gezeten, daar zijn de geleerden het nog niet over eens, maar het begin was abominabel van de kant van SVL. De ene na de andere aanval van Valleivogels volgde op het doel van SVL. Met kunst en vliegwerk hield Justin zijn doel schoon. In de 8e minuut schoten de Vogels voor de 1e keer tegen de paal. In de 10e minuut kregen de gasten terecht zelfs een penalty. Deze werd goed en zuiver genomen door de aanvoerder/spits en ja hoor het werd 4-1. Direct daarna werd er weer op de paal geschoten. In de 21e minuut lukte het SJ met een uitstekende kopbal vanuit een voorzet van rechts de 5-1 te scoren.

Wat er hierna gebeurde was alleen maar aanvallen op het doel van SVL. Ballen konden nog net onder lat worden weggewerkt. Diverse één op één situaties werden gelukkig opgelost. Martijn werd nog gewisseld voor Robin. Na exact floot de heer Kibir voor het einde. Punten binnen en op naar de volgende wedstrijd.

Opstelling: Justin-Sander-Sander-Bert-Mike-Martijn-Martin-Felix-Jasper-SJ-Robin/Douwe-Eelco.

Namens de coach Jeroen Wendels en toegevoegd assistent Jan Budding.

VRC 7 - SVL 3
21 november 2009

Vandaag stond de topper in onze competitie op het programma. VRC heeft 3 verliespunten meer en zou bij winst op gelijke hoogte kunnen komen. SVL is door VRC reeds aangeduid als de ongenaakbare koploper en zij zullen er alles aan doen om deze ongenaakbaarheid tot een einde te brengen. Jeroen had vooraf problemen met de opstelling en dan met name hoe hij het moest noteren. Voor zijn eigen veiligheid schreef hij rechts links en links rechts en probeerde hij druk gebarend voor zichzelf duidelijk te krijgen wat links en rechts is. Een cursus gebarentaal zal een reële optie zijn voor Jeroen, gezien zijn uitvoering van deze gebaren. Sander zou vandaag niet meedoen nadat hij vorige week geblesseerd is geraakt aan zijn knie, naast het feit dat hij hoofdpijn had en naar Sinterklaas moest.

Dan naar de wedstrijd. De warming up werd op een bijveld gedaan en om 5 voor 3 konden wij op het kunstgrasveld alwaar wij zouden spelen. Een stel jonge honden tegenover ons, dus dat kon nog wel eens flink lopen worden. VRC startte fel en binnen 10 minuten hadden zij de score geopend na een goed lopende aanval over rechts, welke van dichtbij hoog in het doel werd geschoten. Wellicht dat er iets te makkelijk werd gedacht over deze wedstrijd na de eerdere wedstrijden dit seizoen die allen vrij eenvoudig werden gewonnen. Nu moest SVL uit een ander vaatje tappen en dit vaatje was snel gevonden, want na de eerste storm was het enkel een fris herfstbriesje wat VRC zo nu en dan richting het doel van Paul kon sturen. SVL was met name de baas op het middenveld en uiteindelijk kon SJ goed doorgaan op de achterlijn, waarna hij de bal op de inkomende man Martijn speelde die de gelijkmaker liet noteren na, pak m beet, 25 minuten. Verder gebeurde er weinig in de eerste helft, maar wat wel opvallend was, was de sfeer die in de wedstrijd hing. Want ondanks dat het een topper betrof, was de sfeer in het veld gemoedelijk en vriendelijk.

In de rust werd afgesproken om voor de winst te gaan en Jorik zou erin komen voor Sander van de Weert. Eerder waren Robin en Duncan en Johan al ingevallen voor Wally, Martijn en Mike. De winst werd als doelstelling meegenomen naar het veld, maar in de eerste minuut na rust was het VRC die de kans kreeg om de ploeg opnieuw op voorsprong te zetten. Oog in oog met Paul bleek Paul een maatje te groot voor de spits en kwam als overwinnaar uit de strijd. Na nog enkele aanvallen die allen het net niet troffen door goede reddende acties van Paul en Bert, overtredingen van spelers van VRC en goed verdedigingswerk van de SVL verdediging sijpelde de kracht en het venijn uit de spelers van VRC. Felix speelde zichzelf goed vrij maar miste voor het doel en zo kreeg SVL ook nog enkele kansen waarbij het doel te hoog werd gezocht of de keeper een te grote sta in de weg bleek. Ondertussen ging de ene helft van het veld licht aan. Maurice liet de gehele wedstrijd zijn directe tegenstanders al zijn hielen zien en dit maal was het een afgemeten voorzet op het voorhoofd van Jorik, welke de bal tegendraads in het doel kopte, wat de 2-1 betekende. Hierna werd het duel iets harder wat resulteerde in een ei op Johan zijn voet. Voor de laatste paar minuten kwam Martijn weer voor hem in het veld, terwijl Martin al wat eerder was gewisseld voor Mike. Met nog drie minuten op de klok zou je nog een storm van VRC verwachten, maar deze bleef uit en ook de zuchtjes wind die zij nog hadden bleken niet van voldoende kracht om een bres te slaan in de verdediging.

Dalto 3 - SVL 3
14 november 2009

Er zouden buien vallen, er zou een harde wind staan en de duisternis zou vroeg zijn intrede doen. Toch moesten wij om 1430 aantreden in Driebergen tegen Dalto 3. Met een keurkorps aan spelers en nog meer met een keurkorps aan auto’s vertrokken wij richting Dalto. Bert had zijn schoenen dit keer snel gevonden en we begonnen aan de eerste helft. In de eerste helft controleerde SVL de wedstrijd. Hij die niet genoemd mag worden scoorde de 1-0. Toen was er een corner voor Dalto welke op dezelfde wijze werd genomen als Mike deed vorige week, echter Mike bleek dit iets beter te kunnen waardoor de cornerbal niet resulteerde in een doelpunt. Hier volgt nog een korte omschrijving van de corner van Mike. Normaal gesproken zou je bij een corner de bal dusdanig neerleggen dat de cornervlag geen obstakel vormt. Bij Mike echter niet. Hij legde de bal neer, nam een aanloop, kreeg een zwieper van de cornervlag, schoot de bal in een omvallende beweging en het volgende moment betekende het de 6-1 van de voet van Mike. Maar dat was vorige week. Invallend vlagger Pieter bereikte op dat moment zijn enige moment van het happen naar adem, van het lachen. De overige minuten van de eerste helft hadden weinig allure. Hij die niet genoemd mag worden scoorde nog een keer en als een echte goaltjesdief pakte hij ook nog een doelpuntje mee vlak voor rust, door een bal over de lijn te werken die eigenlijk al over de lijn ging door een schot van SJ. Toen was het rust met een 3-0 voorsprong.

In de rust was het niet nodig om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten, want we hadden nog geen punten. Die zouden we pas na 90 minuten krijgen als het meezat. Hij die niet genoemd mag worden werd vlagger alwaar hij met als Zwarte Piet verkleedde kinderen zichzelf vermaakte langs de lijn. Een keurige steekbal van Jansen en een idem stift van Maurice zorgden voor de 4-0 en een vlot lopende combinatie werd vervolgens afgerond door Jansen wat de score naar 5-0 tilde. Hierna wisselde Jansen en hij die niet genoemd mag worden kwam erin en gaf een assist op SJ, wat de 6-0 betekende. Hierna volgde het enige schot op doel welke door Paul werd gepareerd. SJ zorgde hierna ook nog voor de 7-0, waarna Sander van Dijk groggy naar het gras ging na een kopbal. De 8-0 werd ook nog gescoord door SJ en toen vond de scheidsrechter het genoeg en werd er afgefloten. Volgende week de topper tegen VRC 7.

SVL 3 - Delta Sports ’95 5
7 november 2009

Een gure zaterdagmiddag was het strijdtoneel van de ontmoeting tussen SVL en Delta Sports. Ook was het vandaag de dag waarop Wally zijn 31e verjaardag viert, terwijl hij de week ervoor al een kinderfeestje had gehad. Vurig hoopten wij dus op pannenkoeken, gebak en wat nog meer, maar het bleef bij een bledje bier. Sander was allang blij dat het geen chocolade was. Gefeliciteerd mejonge!!! Johan belde ondertussen nog voor de wedstrijd dat hij niet op tijd zou zijn, maar hij was om 10 over twee present op het Oranjehof, ruim op tijd dus.

Ten tijde van het omkleden was er eerst nog de vraag aan de trainer wat de opstelling was. De trainer wist dit in eerste instantie niet te vertellen omdat de trainer in al zijn wijsheid links en rechts door elkaar gehaald had. De trainer vervolgde echter stoïcijns zijn weg waardoor hij aangekomen in hok 1 de opstelling kon vermelden, zoals alleen de trainer dat kan. Op overige vragen en opmerkingen aan het adres van de trainer had de trainer geen antwoord, wat ons diep teleurstelde. Zo diep zelfs, dat bij Bert de moed in zijn schoenen zakte, althans, als hij die kon vinden. Bert is met al zijn voetbalervaring en wijsheden een graag geziene gast en ook nu zorgde hij weer voor een glimlach, naja, een schaterlach bij zijn medespelers. Je kan zeggen wat je wilt van hem, maar niet dat hij naast zijn schoenen zou lopen. Terwijl hij in zijn nopjes was, was hij echter wel op zoek naar zijn schoenen. Uit zijn voetbaltas toverde hij nog een paar schoenen welke rechtstreeks uit het assortiment van een amateurclown konden komen, maar zijn eigen schoenen, zwarte met gouden accenten, waar hij op stond, kon hij niet vinden. Door deze gouden strepen kon je wel zeggen dat Bert op zijn strepen stond en Wally kreeg als Jarige Job alweer de schuld van het verduisteren van de schoenen. Wij adviseren Bert echter een afspraak bij Pearl te maken, want hij stond er bovenop en nog zag hij het niet. Uiteindelijk zag hij het wel en togen wij richting veld 2.

Na een kwartier spelen was de wedstrijd gespeeld. Na ongeveer 10 minuten werd Johan diep gestuurd en hij rondde de aanval keurig af en tekende voor de 1-0. Shirt vies, maar daar wordt wasgeld voor betaald. De 2-0 werd 1 minuut later gescoord door Sander, vanuit een ingooi, welke volledig gemist werd door de Delta Sports verdediger, schoof Sander de bal in het doel. De 2e goal van Sander en de 3e van SVL was zo mogelijk nog kolderieker. Een uittrap van de kieper belandde rechtstreeks zonder oponthoudt in de voeten van Sander en hij rondde deze geboden mogelijkheid bekwaam af door de 3-0 aan te tekenen. Toen waren er 15 minuten gespeeld. In de tweede helft waren er verder weinig enerverende momenten. SVL was de bovenliggende partij en tien minuten voor rust zorgde boem boem Jansen voor de 4-0 uit een vrije trap. Een zwabberbal waar Christiano Ronaldo nog wat van kan leren. De mooiste aanval van de eerste helft kreeg niet het lot welke het verdiende, doordat Felix de bal vanaf ongeveer 5 meter van het doel joegend hard over het doel werkte, tegen het vangnet aan. Toen was het rust.

De thee werd gedronken en Burak, André en Sander kwamen erin voor Martijn, Bert en Johan. Felix was erop gebrand om zijn debacle uit de eerste helft goed te maken en in een van de eerste aanvallen stelde hij Burak in de gelegenheid om met zijn eerste balcontact de 5-0 aan te tekenen. Hierna verslapte SVL iets wat de 5-1 uiteindelijk opleverde. Orde op zaken werden snel gesteld door Mike. Normaal gesproken zou je bij een corner de bal dusdanig neerleggen dat de cornervlag geen obstakel vormt. Bij Mike echter niet. Hij legde de bal neer, nam een aanloop, kreeg een zwieper van de cornervlag, schoot de bal in een omvallende beweging en het volgende moment betekende het de 6-1 van de voet van Mike. Elke volgende corner legde hij echter zo neer dat de cornervlag geen obstakel vormde, en het resultaat was er telkens naar, geen doelpunt. Het slotakkoord werd gegeven door Sander die een laf schietje in huis had, welke door de kieper van Delta Sports op de juiste waarde werd geschat en keurig in zijn eigen goal schoot. Kortom, niet een al te beste wedstrijd van SVL 3, maar 7-1 winst en 3 punten in de knip.

Spelfouten onder voorbehoud…

Paul Emons

CDW 2 (zat) - SVL 3
3 oktober 2009

Het was een enigszins gure zaterdag met een wind die qua kracht niet zou misstaan in een Zuiderstorm toen wij tegen CDW 2 van de zaterdag moesten aantreden. Met een 12 koppige selectie, waarvan de helft rechtstreeks kwam, zaten wij in het kleedhok alwaar coach JJ Wendels de opstelling kenbaar maakte. Sander VDW stond grensrechter en in het veld stonden Paul. Sander VD, Bert, Martijn, Mike, Martin, Felix, Johan, Wally, SJ en Maurice.

Na een aftrap was de eerste grote kans voor SVL. CDW leek enigszins overrompeld door het begin van SVL maar helaas resulteerde de eerste kans van SJ niet in het gewenste resultaat, hij schoot voorlangs. Gedurende de eerste helft kwam CDW beter in het spel en had SVL problemen met de wind. Halverwege de eerste helft was de enige echt gevaarlijke mogelijkheid voor CDW maar deze belandde via de handschoenen van Paul op de paal waarna de bal kon worden uitverdedigd. De o zo gevreesde spits van CDW had weinig kansen tegen de goed georganiseerde verdediging van SVL en door de wind die SVL flink parten speelde bleef het tot de rust gelijk. De brilstand waarmee de wedstrijd werd begonnen werd gehandhaafd.

In de rust werd Felix voor Sander VDW gewisseld en belandde El Capitano Martijn op het middenveld. De tweede helft had SVL wind mee en na een shirtjesruil van Mike kon de tweede helft worden gestart. Binnen vijf minuten stond SVL voor. Dit maal speelde SVL weer eens met de dubbele wind mee (tegenstanders zullen dit nog steeds discutabel vinden) en dit legde ons geen windeieren. Maurice had na een goede individuele actie voldoende overzicht om de bal naar Octo te passen welke de bal niet met zijn befaamde bananenschot maar met een gecurvde bal de bal achter de verbouwereerde keeper te schieten. Na de wedstrijd bleek dat zo’n beetje elk schot op doel een doelpunt is, hadden we dat maar eerder geweten. Na de 1-0 volgde zoals wel vaker gebeurd de 2-0. Dit maal was het SJ die goed doorging en de bal met een stiffie op de lat plantte. Wally was er als de kippen bij om de afgeslagen bal alsnog tot doelpunt te promoveren. Hierna was de storm wat geluwd en kreeg zowel SVL als CDW nog wat kansen maar deze werden door beide keepers vakkundig onschadelijk gemaakt.

SVL 3 - DOVO 10
26 september 2009

Hierbij een verslag van de wedstrijd SVL 3 - DOVO 10. SVL 3 had de eerste competitiewedstrijd gewonnen en de tweede met 3 - 3 gelijkgespeeld. De spelers van het derde stonden rustig de wedstrijd van het tweede te bekijken, totdat ze gemaand werden om nu om te kleden, want als het tweede eerder in de kleedkamers is dan kan je wachten tot 15:00 uur en scheids Henk Henzen wilde op tijd beginnen (hij had gewoon zin in een biertje).

Na een korte warming-up floot de scheids voor de tosh welke door SVL werd gewonnen. DOVO had de aftrap, maar SVL startte fanatiek en joeg op elke bal. Binnen 2,5 minuut had Sander van Rooijen de bal al achter de keeper van DOVO in het net liggen. In de tiende minuut werd Maurice Biesbroek de diepte in gestuurd en hij tikte de bal net als Sander simpel langs de keeper. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. SVL speelde de laatste 80 minuten simpel uit met nog twee doelpunten. Sander van Rooijen maakte voor rust nog de 3 - 0. Na rust was het Najim Bourat die de 4 - 0 liet aantekenen in het boekje van de scheidsrechter. De uitslag had nog veel groter kunnen uitvallen als de SVL-aanvallers wat zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen.

Na drie wedstrijden staat SVL 3 op de tweede plaats met zeven punten en 13 doelpunten voor en 6 tegen. Alleen VRC 7 heeft nog de volle negen punten uit drie wedstrijden gehaald. Volgende week staat de derby tegen CDW 2 op het programma.