Nieuws afdeling voetbal 2008

Mededeling bestuur afdeling voetbal
29 december 2008

Gezocht een enthousiaste en ambitieuze trainer

Met ingang van het seizoen 2009/2010 zoekt SVL voor haar selectieteams een enthousiaste en ambitieuze trainer. Het eerste elftal van SVL komt uit in de zaterdag 2e klasse van de KNVB district west 1 en het tweede elftal in de reserve derde klasse. De trainer dient in het bezit te zijn van de juiste bevoegdheid en de hieraan gekoppelde geldige trainerslicentie voor de 2e klasse.

Hoofdtaak is het verzorgen van de trainingen voor de selectieteams op de dinsdag- en donderdagavond alsmede het begeleiden van het eerste elftal op de zaterdag.

Schriftelijke sollicitaties met CV en salarisindicatie kunt u richten aan: dhr. G.A.M. van Leeuwen, Doornseweg 11, 3947 MA Langbroek, Email: leeuwenkaas@hetnet.nl

Nieuwjaarsreceptie SVL
29 december 2008

Zaterdag 3 januari is er in de SVL kantine, vanaf 16.00 uur, weer de gelegenheid om elkaar persoonlijk de wensen voor 2009 over te brengen.
Tijdens deze receptie worden ook de jubilarissen gehuldigd. Chris Everhardus, Jos van Leeuwen, Sjaak van Leeuwen, Teunie Emons en Gerrit van de Lagemaat voor hun 40-jarig lidmaatschap. Jan van Kooten voor zijn 25-jarig lidmaatschap en Fabian Roelofsen, Erik Dijkman, Stieneke Hey, Gerhard Roeterd, Marja Verweij, Monique Goes, Thomas Weder, Jo-Ann van de Lagemaat, Hugo Damen en Maaike van Rossum voor hun 12½ jarig clubtrouw.
Verder komt een KNVB afgevaardigde nog twee van onze leden huldigen voor hun inzet voor ons cluppie en voor de KNVB. Als u wilt weten wie dat zijn, moet U komen kijken. Verder komt onze burgemeester Guus Swillens ook nog een lid van ons verrassen. Dat zijn allemaal extra redenen om een bezoekje te brengen aan onze feestelijk versierde kantine. Natuurlijk krijgt U van ons een drankje om te toosten op een sportief, gezellig, maar vooral gezond 2009.

Mededeling bestuur
19 december 2008

Trainer Jon van Staa heeft besloten zijn contract met SVL voor volgend seizoen niet te verlengen. Dit heeft hij deze week medegedeeld aan de spelersgroep en het bestuur.
Wij vinden Jon van Staa in technisch en tactisch opzicht een goede trainer, echter hij heeft te kennen gegeven voor volgend seizoen een nieuwe club te gaan zoeken.

Bestuur afdeling voetbal

K……lijer!!!!
Gevonden op rondomvoetbal

Maandag 1 december kreeg ik het verzoek van Olaf Mes het volgende bericht te plaatsen. Na het gelezen te hebben, kan ik ook beamen dat dit mij ook enorm stoort. Ook bij mijn eigen club gebeurt het nog te vaak dat de jeugd, maar ook senioren, dit verschrikkelijke woord als stopwoord gebruiken. Helaas wordt hier niet altijd afdoende op gecorrigeerd. Spelers in onze selectie kunnen gaan douchen als ze deze verschrikkelijke ziekte als scheldwoord gebruiken.
Rob Zomer

Regelmatig word ik geconfronteerd met woorden, met betrekking tot deze verschrikkelijke ziekte. Dit is niet van vandaag, maar al heel lang, maar toch vind ik het de moeite waard om er nog eens een stukje aan te wijden.
Iedereen in zijn (directe of indirecte) omgeving kent of heeft wel iemand gekend die aan deze ziekte lijdt, zo ook ik, van veraf en van heel dichtbij, zo is onze grensrechter "herstelt" van deze ziekte, na jaren van chemokuren, misselijkheid, haar uitval, bedrijf moeten verkopen enz, enz. Nu hij weer beter is probeert hij op zijn best mogelijke manier zijn hobby uit te oefenen door een wedstrijdje te vlaggen!
Bij ons op de club leeft dit soort dingen erg en bij mij persoonlijk misschien nog meer, zo komen er elk jaar jongetjes over naar de senioren die het K.... veelvuldig uitschreeuwen (als ze een bal verkeerd geven bijvoorbeeld....???) en leg ik ze twee keer vriendelijk uit dat we dat soort woorden niet willen horen en dan is het over.
Zelf ben ik verre van een heilig boontje in het veld, maar zijn mijn ogen geopend toen ik jaren terug een keer tegen Spakenburg voetbalde en mij veelvuldig schuldig maakte aan godslastering, toen op een gegeven moment mijn tegenstander (mijnheer Boon) mij vriendelijk vroeg of ik dat niet meer wilde doen omdat hij het vervelend vond vanwege zijn geloof. Toen ben ik een keer gaan nadenken en erop gaan letten en nog schiet het wel eens uit mijn keel en moet ik mij weer even tot de orde roepen!
Nu ben ik aanvoerder van het tweede elftal van CDW en vraag voor elke wedstrijd aan de scheids of hij erop wil letten dat zulke woorden niet gezegd worden (bij ons of de tegenstander) en dan staat zo`n afgevaardigde van de KNVB je met van die glazige zondag morgen ogen aan te kijken en knikt dan ja!
Nu neem ik als voorbeeld gisteren de wedstrijd tegen Hercules, (maar ik kan bijna iedere andere week aanhalen) zoals gezegd heb ik dit dus besproken met de scheids en aanvoerder van hun. We gaan voetballen en na een half uur volgt een stevige overtreding van ons, scheids fluit, staat er bij en die kerel roept vuile K..lijer, ik kijk de scheids aan en die doet......NIKS???
Onze grens vlagt voor buitenspel, die gozer opnieuw: vieze K..mongool en de scheids doet......weer NIKS!! In de rust die jongen nog een keer aangesproken en deze begint weer met vuile K..lijer, K...aap (we hebben geen donkere jongens in ons elftal??) De scheids loopt er ook weer bij, maar laat het weer gaan. Op dat moment gaat publiek van ons er mee bemoeien die dit allemaal horen en gaan over de schreef, dit is niet goed te praten en onnodig, komt die beste man in het zwart naar mij toe dat als het publiek zich er mee bemoeit hij de wedstrijd gaat staken!!!

JA DAN MOET JE ZELF EEN KEER OPTREDEN!!!!!!!

Tweede helft veelvuldig de scheldwoorden gehoord en we verliezen nipt van deze goede ploeg. Nu kan of wil de KNVB hier niks aan doen door hun scheidsrechters hier richtlijnen in mee te geven, maar o wee als ik het woord Marokaan, neger of Turk gebruik in een zin, dan staan alle scheidsrechters, bestuurders, supporters enz. op hun achterste poten!!!
Vaak word gezegd dat deze woorden zijn ingeburgerd in de grote stad, maar dit is volgens mij niet waar, mijn twee kleine kinderen zeggen nooit K..lijer, of K..Marokaan, dit soort dingen worden aangeleerd en zijn dus ook af te leren!!!!

Ik ben me er van bewust dat door dit te schrijven ik mij heel kwetsbaar opstel, want iedere tegenstander die ik de baas ben zal proberen om mij nu onderuit te halen met dit soort woorden, maar als ik maar 1 speler kan overtuigen dat die heel even na denkt voordat hij zoiets uitkraamt heb ik naar mijn gevoel al winst!!

Vriendelijke groeten,
Olof Mes

Indeling kunstgrasveld bij trainingsavonden en afgelastingen

Maandag 16:00 SVL E1/E2/E3 kunstgras
18:15 SVL C1 kunstgras
19:05 SVL B1 kunstgras
19:45 SVL A2 kunstgras
20:30 SVL A1 kunstgras

Dinsdag 18:00 SVL D1 kunstgras
19:30 SVL Selectie kunstgras

Woensdag 14:00 SVL E1/E2/E3 kunstgras
15:30 SVL F1/F2 kunstgras
18:15 SVL C1 kunstgras
19:00 SVL B1 kunstgras
19:45 SVL A2 kunstgras
20:30 SVL A1 kunstgras
Donderdag 18:00 SVL D1 kunstgras
19:00 SVL Senioren kunstgras
20:15 SVL Selectie kunstgras

Zaterdag 08:45 SVL F1/F2 kunstgras
09:30 SVL E1/E2/E3 kunstgras
10:15 SVL D1 kunstgras
11:00 SVL C1 kunstgras
11:45 SVL B1 kunstgras
12:30 SVL A2 kunstgras
13:15 SVL A1 kunstgras
14:00 SVL Senioren kunstgras
15:00 SVL Selectie kunstgras

Van deze indeling kan afgeweken worden in onderling overleg tussen de trainers. Wanneer geen gebruik wordt gemaakt van het kunstgrasveld, geef dit dan door aan de andere trainers, zodat zij er gebruik van kunnen maken.

Wafels bakken bij SVL voor het JAC
15 november 2008

Afgelopen zaterdag 15 november werden er in de kantine van SVL wafels gebakken door vele vrijwilligers. Na een dag bakken werd er € 480,00 opgehaald voor het JAC (Jeugd Activiteiten Commissie). Bakkerij Wim Aalbertsen zorgde voor het beslag en t-shirts voor de dames.


De drie Adrie's van SVL, vlnr Adrie Hardeman,
Adrie van Rooijen en Adrie van Rossum.
 
 


Corry van Leeuwen, Lenie Polman en Annet
van Leeuwen zijn aan het bakken.

 
 


Lenie Polman, Annet van Leeuwen en Jolanda
van Dijk. Met op de achtergrond Adrie
Hardeman en Corry van Leeuwen met het
sponsorbord.

Nieuwe hoofdsponsor bij SVL
8 november 2008

SVL heeft met Wim Bogerd Beheer een sponsorovereenkomst gesloten. Dit bedrijf wordt naast de andere hoofdsponsors: W.J. Merkens Hoveniers, Kruijt Installatiebedrijf, ASU advies & administratie, Loodgieters- en verwarmingsbedrijf Damen en Van Leeuwen, Timmerbedrijf v. Hazendonk en Van Leeuwen Kaas, hoofdsponsor van SVL.

 

Geert Willem Merkens en Harry van Beek winnaars van de Gouden Schoen
23 juni 2008

Zaterdag 21 juni werd in de VIP room van de FC Utrecht het Amstel Voetbal Gala gehouden voor de regio Groot Utrecht. Dit stijlvolle spektakel werd dit jaar voor het eerst in de provincie Utrecht gehouden. De organisatie 'De Bal is Rond' was eerder al jaren actief in zeven ander regio's in Zuid-Holland en heeft nu ook haar vleugels uitgeslagen naar Utrecht en Noord Holland. Ze verspreiden in deze gebieden ook gratis 'De Voetbalkrant' met daarin onder andere 'Het Klassement' waarin de spelerswaarderingen, die door hun trainers en rapporteurs worden gegeven, vermeld staan.
Geert Willem was als beste keeper genomineerd samen met Barry van de Meer (Wasmeer) en de hem bekende Jan Hendrik Oosterbroek van Eemboys. De wedstrijd Nederland-Rusland speelde op de achtergrond deze avond mee. Er waren op diverse plaatsen schermen opgesteld, zodat men tussen de diverse activiteiten door naar de wedstrijd kon kijken. Helaas werkte de uitslag hiervan negatief door op het feestelijke gebeuren.

 
Rick, GW en Barry zijn er klaar voor


GW en Rick op chique
 

Geert Willem werd vooraf nog geïnterviewd door de regionale T.V. waarbij hem de vraag werd gesteld wat hij deze avond het belangrijkste vond. Het winnen van de Gouden Schoen of de winst van het Nederlands elftal. Het werd de winst van de Oranjes. Na het toetje van het uitgebreide diner werd hij toch verrast door het andere toetje. Op het podium staande met de andere genomineerden, had Geert Willem Jan Hendrik Oosterbroek, net als in de onderlinge wedstrijden, met als uitschieter de 6-1 waarbij Jan 6 maal moest vissen, al snel in de zak. Direct hierna maakte de uitstekende presentator van deze avond, Jeroen Smits, bekend dat de SVL-er Geert Willem Merkens de winnaar van de Gouden Schoen 2008, als beste keeper in de regio Groot Utrecht, was geworden. Hij mocht deze als eerste winnaar in deze regio in ontvangst nemen van de FC Utrecht-keeper Postma. Dit was voor hem een beloning voor een uitstekend seizoen, waarin hij liet zien een klasse keeper te zijn die deze schoen meer dan verdiend. In de speech, die hij na de huldiging moest houden, bedankte hij onder andere de Chinese muur die hij altijd voor zich wist. Ook zijn andere medespelers, trainers, verzorgers en leiders werden door hem niet vergeten.GW met de gouden schoen geeft een speech

Harry van Beek met de prijs

Harry van Beek met de bloemen

Geert Willem (Langbroek) was niet de enige uit de gemeente Wijk bij Duurstede die een Gouden Schoen kreeg uitgereikt. Eerder deze avond mocht Harry van Beek uit Cothen de Gouden Schoen als Beste Scheidsrechter 2008 in ontvangst nemen. Harry, die toppers als o.a. IJsselmeervogels-Spakenburg en DOVO-GVVV probleemloos weet te leiden, bedankte na afloop de spelers en ook zijn vrouw die zijn bekwame leiding weten te waarderen en te accepteren. Het optreden van Jeroen van der Boom was een mooie afsluiting van deze avond, waarin de inbreng van Harry en Geert Willem in het afgelopen seizoen naar waarde werden ingeschat.

SVL 1 ingedeeld in de tweede klasse B
12 juni 2008

SVL is voor het seizoen 2008/2009 ingedeeld in de tweede klasse B. In deze klasse komen ze een paar oude bekenden tegen van het afgelopen seizoen: FC Breukelen (competitie) en Eemdijk (nacompetitie). Verder heeft SVL in het seizoen 2006/2007 nog tegen V.V.A. 71 en Eemdijk in de competitie gespeeld en in het seizoen 2005/2006 waren Eemdijk, Eemnes en Desto nog de tegenstanders van SVL in de derde klasse D.
SVL speelt voor het eerst in de historie op zo'n hoog niveau. Voor SVL is het zorg om in het nieuwe seizoen zich te handhaven in deze klasse.

De indeling zaterdag 2de klasse B:

1.
2.
3.
4.
5.
6.

 

Argon 1
FC Breukelen 1
C.J.V.V. 1
Desto 1
Eemdijk 1
Eemnes 1

7.
8.
9.
10.
11.
12.

 

Loosdrecht 1
SVL 1
U.V.V. 1
V.R.C. 1
V.V.A. 71 1
V.V.Z. 49 1

Clubdag SVL
26 mei 2008

Zaterdag 31 mei wordt het bij SVL weer een zeer drukke dag. Door de ingelaste beslissingswedstrijd van SVL tegen Vlug en Vaardig heeft de organisatie een paar wijzigingen in het programma aan moeten brengen. Zo zijn de kinderspelletjes voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar van 15:00 uur vervroegd naar 10:00 uur. Waarna ze om 12:00 uur penalty’s gaan schieten. En om na al dat werk de kinderen weer op krachten te krijgen staat om 12:30 uur, tijdens de prijsuitreiking, friet klaar.

Daarna kunnen ze eventueel met hun ouders naar Driebergen waar SVL op het CDN terrein om 14:30 uur voor promotie naar de 2de klasse moet spelen tegen Vlug en Vaardig. Om 18:00 uur gaat de A, B en C jeugd friet eten, waarna ze proberen de penaltybokaal mee naar huis te nemen. Om 19:00 uur is de afscheidswedstrijd van Gert van de Lagemaat die stopt als leider van het 4de. Aansluitend daaraan gaan de senioren voor de penaltybokaal die tijdens de feestavond wordt uitgereikt.

Deze avond is vooral opgezet om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor het werk dat ze binnen ons clubje allemaal gedaan hebben. Tijdens deze avond worden de topscoorders, sportman en team bekend gemaakt. De jubilarissen worden in het vervolg tijdens de Nieuwjaarsreceptie met een speldje vereerd, dan krijgen ze de aandacht die ze verdienen. Het hoogtepunt van deze avond is als voorzitter Gerard Minnaar bekend maakt wie de leden van SVL als clubman/vrouw hebben gekozen. Dus er is voor iedereen wat te doen op deze SVL dag. Tot ziens op zaterdag 31 mei!

UITREIKING RONDOM VOETBAL DOMMEN
24 mei 2008

Voor deze avond waren Geert-Willem Merkens en Rik van Leeuwen uitgenodigd. Geert-Willem was genomineerd voor de Zilveren Dom als beste keeper en ook als het grootste talent. Rik was genomineerd voor de Zilveren Dom als de beste middenvelder. Op deze plaats begon hij de competitie en dat hebben ze aangehouden, ondanks dat hij later een linie zakte. Zij waren ook nog uitgenodigd voor een voorwedstrijd van genomineerden tegen een team dat door J.P. de Jong uit oud voetballers zou bestaan. Daar hebben ze door de finalewedstrijd tegen Eemdijk voor af moeten zeggen. Verwachtingsvol vertrokken wij, Gert van Leeuwen, ondergetekende, Rik en Geert-Willem 's avonds naar Het Rode Hart in Galgenwaard. Daar aangekomen bleek dat het supportershome van de F.C. te zijn. Niets mis mee hoor. Veel hout en opgesierd met stickers, shirtjes, foto's enz. We kwamen in een discotheek terecht, iets wat we voor zo'n avond niet verwacht hadden. Maar ja, Gert en ik zijn iets ouder en alle kandidaten zijn uiteindelijk jong en vinden dit bij hen passen. We moesten nog een tijdje wachten want de 'Hotemetoten', zoals Bob de Rooy ze noemde, waren nog aan het bieden op shirtjes, foto's, enz voor het goede doel. Dat was voor de stichting Klein Galgenwaard en de opbrengst was 7700 euro en dat is toch niet mis. Even na tienen werd de zaal voller doordat Bob de Rooy, zoals hij haar, de Hotemetoten de zaal had ingejaagd. Een zangeres bracht eerst nog een paar liedjes voor men met de bekendmaking van de winnaars van de Zilveren Dommen begon.

Rik van Leeuwen en Bertus Hendriks werden als genomineerde voor de 'Beste middenvelder' naar voren geroepen. Deze was voor Bertus. Hierna kwam Michel Vorm om de beste keeper van een Zilveren Dom te overhandigen. Ryan Ran, die Geert-Willem net voor bleef, mocht zijn handen uitsteken. Daarna kwamen de scheidsrechters aan de beurt. Onze buurman Harry van Beek stond ook op het podium, maar de Zilveren Dom kwam terecht bij Jeroen Mansveld. Ook bij de Zilveren Dom voor het 'grootste talent' kwam Geert-Willem net iets tekort. Ricky Kruys gaf de Zilveren Dom aan Danny de Lange. Daarmee kwam voor ons een eind aan de avond. Onze sterren kwamen net iets tekort voor de Dommen, maar dat ze er stonden was een prestatie van formaat. Rik behoorde bij de beste 3 middenvelders van de provincie en Geert-Willem werd zelfs twee maal genomineerd. Wat een reclame voor ons cluppie SVL. De jongens hebben dat niet alleen gedaan, maar hebben dat natuurlijk ook te danken aan hun medespelers, trainers en verdere begeleiders.

Alleen de presentatie en opzet van deze avond vond ik beneden alle peil. De namen van de genomineerden werden genoemd, aantreden, de winnaar werd genoemd, nog even snel een foto en wegwezen. De genomineerden voor de volgende categorie werden opgeroepen. Geen presentatie, introductie en waarom. Totaal geen cachet en dat vind ik dan ook een gebrek aan waardering voor de genomineerden, de top van Utrecht en omstreken. Het hoeft ook geen zwarte pakken feest te zijn, maar een beetje stijl op zo'n avond hoort er toch wel bij. Misschien dat ik te oud ben voor zo'n disco uitreiking, maar het gaat mij om de verdiende waardering die er op deze manier totaal niet uitkwam. Dat ik niet de enige ben die er zo over denkt, als ik tenminste naar de gevraagde waardering op de Rondom Voetbal site kijk, blijkt dat een behoorlijk percentage een 4 als waardering invult. Ik vertrouw er dan ook op dat men, met deze hint in het achterhoofd, rekening houdt met de opzet van volgend jaar. Want de genomineerden verdienen beter.

Ton Oostrom

A1 niet verder in de nacompetitie
17 mei 2008

De A1 heeft de nacompetitie niet overleefd. Ze werden door Delta Sport en Odijk in een toernooitje bij Elinkwijk verslagen, ondanks de tegenstand die ze boden, maar deze tegenstanders waren in de competitie ook al te sterk. Maar het was toch een prestatie van formaat in de sterke eerste klasse dat ze dit hebben bereikt. Klasse jongens!

Eemboys E1 te sterk voor de E1 van SVL
10 mei 2008

Zaterdag moest het 1ste voor de nacompetitie spelen tegen Eemboys. Wij mochten een voorwedstrijd spelen tegen de E1 van Eemboys. Het was net als bij het 1ste. Al onze namen werden omgeroepen en dan moesten wij ons voorstellen. Het was wel spannend toen de namen van Annemarie van Amerongen, Niels van Veen, Corine Overvest, Mark Goes, Anne van Dijk, Gerard Merkens, Jordy Hazendonk, Bianca Niekerk, Carlijn Verhage en Denise Goes uit de luidsprekers kwamen. Ook werd de pechvogel van de jeugd spellendag en tevens speler van ons team, Roy Massop, nog beterschap gewenst met zijn gebroken pols. Direct na de aftrap kreeg Annemarie van Amerongen een leuke schietkans maar de keeper van Eemboys kon de bal stoppen. Hij was wel een beetje groot en had makkelijk zo maar met de D of met de C mee kunnen doen. We waren met het begin wel aan hen gewaagd, maar ze werden wel sterker, maar de goede ingrepen van Gerard Merkens en Bianca Niekerk voorkwamen dat ze konden scoren. Ook Anne van Dijk en Jordy Hazendonk stonden hun vrouwtje en mannetje. Maar toch wisten ze net voor de limonade toch nog te scoren.

In de tweede helft werden ze steeds sterker en konden nog een paar keer scoren. Niels van Veen, Corine Overvest, Mark Goes, Annemarie van Amerongen, Carlijn Verhagen en Denise Goes probeerden de gelijkmaker er nog in te schieten, maar het wilde maar niet lukken. Dus hebben we verloren. We vonden het allemaal heel leuk te spelen voor de belangrijke wedstrijd van het 1ste. Ze hebben goed naar ons gekeken, want ze hadden de zwakke plekken bij Eemboys gezien en daar hebben ze goed van geprofiteerd en met 3-1 gewonnen en wraak genomen op onze nederlaag. Bedankt jongens en denk erom, uit ook winnen. Na de wedstrijd kregen we nog patat met een frikandel. Ook kregen we nog een diploma en een ijsje. Daarna mochten we met het 1ste het veld oplopen, de E van Eemboys met hun spelers, en ons voorstellen op de middenlijn. Er werden ook nog foto's van gemaakt. Dat was mooi. We zien het vaak op de T.V. en nu mochten we daar zelf staan. Deze zaterdag zullen we ons altijd blijven herinneren.


 

SVL F1 pupillen tegen de F1 van Dalto
1 mei 2008

Voorafgaande aan de nacompetitiewedstrijd SVL-Dalto op Hemelvaartsdag hebben de F1 pupillen van SVL en Dalto ook tegen elkaar gespeeld. Het was voor de spelers en speelsters een hele belevenis en ze werden ook nog voorgesteld door de omroeper. De wedstrijd zelf was voor ons, F1, een makkie, dat was mooi meegenomen en Jeffry heeft niet veel te doen gehad. Na de patat en het herinneringsdiploma dat we kregen, mochten we met de spelers aan de hand het veld oplopen naar de middenlijn.


De teams na afloop van de voorwedstrijd
SVL-Dalto

Na afloop van de gewonnen wedstrijd
heerlijke patat en een diploma

Ook Dalto kreeg dat allemaal

Daar stonden we dan: Jeffrey Verhagen, Jelle Flikweert, Ronald Budding, Maarten Overvest, Dirk Brouwer, Sjoerd Aalbertsen, Jeremy Koetsier, Henry van de Hoef en Edo van Rossum samen met hun idolen en misschien staan ze er zelf ook over een jaar of tien. Ook hebben we daar de handen van de tegenstanders geschud. Het was enkel jammer dat de spelers van SVL niet goed naar ons hebben gekeken hoe wij ze erin schoten, anders hadden ze nooit met 0-2 verloren. Maar wij hebben een heel leuke middag gehad en SVL heeft zich zaterdag goed hersteld door met 4-0 te winnen, gaan ze toch nog door, goed hè.


Hier komen we het veld op met Dalto

Voorstellen aan het publiek

En elkaar natuurlijk een handje geven

SVL A1 Junioren pakken deelname nacompetitie!!
28 april 2008

Het is SVL A1 gelukt om deel te gaan nemen aan de na-competitie voor een eventuele promotie naar de hoofdklasse. SVL, dit seizoen uitkomend in de 1e klasse, bestaat uit voornamelijk 2e jaars B-spelers. Het behalen van deelname aan de na-competitie is daarom al een prachtig resultaat voor spelers en begeleiding, trainer Erik van Hulzen en leider Co van Dijk.

Hoewel de laatste 3 competitiewedstrijden verloren gingen (!) waren er lopende het seizoen genoeg punten behaald om deelname vast te stellen. Men realiseert zich dat winnen van de na-competitie niet eenvoudig zal zijn, maar SVL zal deze kans met beide handen aanpakken. Zoals het er nu naar uitziet zal op 17 mei a.s. op het terrein van Elinkwijk in toernooi-vorm gespeeld worden tegen mede-kandidaten Delta Sports A1 en Odijk A1. De winnaar van deze speelronde zal daarna nog een keer aan de bak moeten in een volgende speelronde.

Hoe het ook gaat verlopen, SVL A1 mag nu al terugkijken op een fantastisch seizoen 2007-2008!!!

Informatie laatste activiteiten van het seizoen
25 april 2008

Op de algemene nieuwspagina zijn programma's, inschrijfstrookjes en overige informatie te vinden voor de sport- en spelochtend op 7 mei, de SVL Clubdag op 31 mei en het jeugdkamp dat plaatsvindt van 20 t/m 22 juni.

Verslag van de sponsorbijeenkomst
14 april 2008

De sponsorcommissie, bestaande uit Gijs Brouwer, Sjaak van Leeuwen, Mathijs van Veenendaal, Wim Hoogland, Roland Versteeg en Jan van Kooten, heeft een avond georganiseerd voor de sponsors van SVL en de Club van Honderd.

De avond werd geopend door Gerard Minnaar, voorzitter van de omniclub SVL. Hij gaf aan van het waarom van deze avond en gaf hierna het woord aan Gert van Leeuwen, voorzitter van SVL voetbal. Gert gaf aan zeer tevreden te zijn met het grote aantal aanwezig voor deze avond en memoreerde even aan het opstarten van de website van SVL sinds januari 2008 en dat deze in de behoefte voorziet.

Hierna nam Gerard Minnaar weer het woord tot aan de pauze. De drankjes en hapjes, verzorgd door Piet Heij, Corrie van Leeuwen, Marije van Leeuwen, Maaike van Rossum en Elsbeth Merkens, zagen er zeer verzorgd uit en werden door de aanwezigen dankbaar in ontvangst genomen.

 

Na de pauze gaf Jan Burger, gemeente Wijk bij Duurstede, een uiteenzetting middels een PowerPoint presentatie over de toekomst van Langbroek en van SVL in het bijzonder. In de eerste fase van het plan worden de velden, kleedkamers en kantine van SVL voetbal en tennis verplaatst richting Doorn. In de tweede fase komt het WOZOCO en dorpshuis aan de beurt in het verlengde van de school op het bestaande hoofdveld. De derde fase bestaat uit huizen gebouwd op de plaats waar nu de kantine staat. In de laatste fase worden er huizen gebouwd op het weiland van Van Hazendonk, achter het hoofdveld. Rondom dit complex komt er een wandelpad met doorkijkjes.

Na de presentatie van Jan Burger overhandigde Gijs Brouwer hem een bos bloemen en een fles wijn. Gerard Minnaar gaf toen aan bij het laatste en moeilijkste punt van de agenda te zijn aanbeland: de borrel. Hij wenste iedereen verder een plezierige avond en goede toekomst.

SVL zoekt jongens en meisjes
7 april 2008

Heb je zin om wat leuks te gaan doen? Of verveel je je op zaterdag? Kom voetballen bij SVL!
Je kunt (vrijblijvend) 4 keer proeftrainen. Meld je daarvoor aan via onderstaand formulier of via annetvh@gmail.com.
Wij zijn een kleine vereniging waar plezier in voetbal op de eerste plaats komt.

Vul de onderstaande gegevens in:
Naam 
Adres 
Postcode 
Woonplaats 
Leeftijd 
Telefoonnummer 
E-mail adres 

Update SVL A1
25 maart 2008

De laatste competitiewedstrijd voor SVL A1 dateert alweer van 23 februari. SVF werd in Cothen verslagen met 2-4. Daarna is er mede door afgelastingen niet meer voor de competitie gespeeld en wacht de eerstvolgende op 29 maart, uit tegen Hercules (en helaas op een vroeg 'pupillen' tijdstip heren!!!)

Maar we hebben niet stilgezeten en na de 23e februari ondermeer gevoetbald tegen JSV A1 (0-3 winst), Desto A1 (1-5 winst) en DVSU A1 (4-3 verlies), ook allemaal 1e klassers. Helaas werd het toernooi op 2e paasdag te Den Haag afgelast wegens slechte weersomstandigheden en onbespeelbare velden.

Tegen JSV en Desto kunnen we vooral terugkijken op een redelijke tot goede gespeelde eerste helft, tegen DVSU was het (mede door het gladde en snelle) kunstgrasveld ietsje 'minder'. We hebben in de wedstrijden ook weer spelers van de A2 kunnen laten meespelen wat over het algemeen positief stemde.

Nu is het zaak dat we de laatste 4 competitiewedstrijden goed afsluiten, zodat we ons kunnen plaatsen voor de nacompetitie, dat recht geeft voor het spelen van wedstrijden voor eventuele promotie naar de hoofdklasse. Het zal een spannend eind worden, omdat alle concurrenten nog tegen elkaar moeten spelen. Op dit moment hebben we echter veel in eigen hand!!!
Wees ervan bewust dat we dit seizoen iets moois kunnen neerzetten.................

Erik & Co

Artiestenparade bij SVL
10 maart 2008

Vrijdag 14 maart is het weer zover. Dan wordt er weer gestreden om de SVL wisselbokaal van de Playbackshow. Dit jaar zijn er maar liefst 17 optredens gepland met een keur aan artiesten, die na veel repetities hun kwaliteiten aan het publiek willen tonen. Dat zijn o.a. Toon Hermans, André Hazes, Dolly Dots, Freaky Brothers, Youp van ’t Hek, Lee Towers, Urbanus, Luv. En deze keer ook een Wijkse artiest namelijk Ton Kosterman met zijn maten.

Het zal wel weer een bijna onmogelijke opgave worden voor de jury, bestaande uit Co van Dijk, Bea van Leeuwen, Guus Swillens en Ina Weijers, om de winnaar van de bokaal aan te wijzen. De SVL DJ Sjaak Reedijk zal er in ieder geval alles aan doen om de artiesten muzikaal goed te begeleiden. Het publiek wordt verzocht om op 20.00 uur aanwezig te zijn, zodat de optredende artiesten niet worden afgeleid door te laat komende en dus storende toeschouwers. Als je op tijd komt, kan je alle artiesten aanmoedigen en met applaus belonen. Tot vrijdag in de kantine van SVL.

Jon van Staa nieuwe trainer SVL
24 februari 2008

Met het contracteren van Jon van Staa heeft SVL een opvolger gevonden voor de vertrekkende Pieter Barte en Sally Hermsen. Jon die momenteel trainer is van VRC 2, wil weer hoofdtrainer worden, zoals hij dat eerder was, hoofdzakelijk in West 2, bij o.a. Oudewater, Schoonhoven en Bleiswijk.

Hij zal ’stinkend zijn best doen’ en ziet het als een uitdaging om het jeugdige SVL nog verder te vormen en daarmee een steentje bij te dragen aan de toekomst van de club. Binnenkort wil hij zich in Langbroek gaan oriënteren bij SVL wat het spelersmateriaal betreft en om ook het beroemde sfeertje eens te proeven. Sfeer is voor hem ook een belangrijke factor binnen een vereniging, want deze draagt bij aan de prestatie.
Hij kijkt er naar uit om bij SVL te gaan beginnen, maar wil eerst zijn huidige taak goed afwerken.