Nieuws afdeling tennis

Maatregelen per 19 november 2020
20 november 2020

Goede Nieuws!!
Afgelopen dinsdag 17 november is er weer een persconferentie geweest. Hierin is aangekondigd dat de aanvullende maatregelen die voor de sport gelden sinds 4 november aflopen. We keren dus weer terug naar de maatregelen die golden vanaf 13 oktober. Dit houdt in dat er weer groepslessen gegeven mogen worden en dat er weer in viertallen i.p.v. tweetallen gesport mag worden.

Lees het overzicht van maatregelen per 19-11-2020.

Verzwaring coronamaatregelen
5 november 2020

Lees de berichtgeving van de KNLTB: Verzwaring coronamaatregelen: geen dubbelspel de komende 2 weken.

Nieuwe regels en richtlijnen i.v.m. corona
20 oktober 2020

Lees onderstaande documenten met de laatste informatie, richtlijnen en regels in verband met het corona virus.

Opening BGT kantine
5 juli 2020

Beste tennisleden.

Bij de laatste persconferentie heeft het kabinet de verdere versoepelingen per 1 juli bevestigd. Dat betekende dat ook ons clubhuis weer open kon. Dit brengt de gezelligheid op ons park weer terug maar zorgt ook voor de nodige inspanningen om open te kunnen gaan. Uiteraard blijft de 1,5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, dan houden we het virus onder controle.

Wij hebben samen met de tennisverenigingen uit Cothen en Wijk bij Duurstede een protocol ingediend bij de gemeente. Ook diverse interne protocollen gemaakt en de kantine aangepast voor de 1,5 meter regel. Dit heeft best wel wat inspanning gekost. Als iedereen zich aan de regels houdt en zijn gezonde verstand blijft gebruiken, houden wij met zijn allen het virus onder controle.

Houd de website in de gaten!

Veel tennisplezier!!

Mieke Damen
Namens SVL Tennis

Dubbelen mag weer
25 mei 2020

Leden S.V.L. tennis,

Weer goed nieuws:

Dubbelen mag weer; terras en clubhuis blijven nog gesloten.

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor de tennis versneld te versoepelen. Spelers mogen vanaf nu ook dubbelen, vrijspelen mag nu weer op één baan met 4 spelers, mits gecontroleerd en met 1,5 meter afstand. Het clubhuis en terras blijven vooralsnog dicht tot 1 september. Men bekijkt wel de mogelijkheid om dit te vervroegen naar 1 juli.

Inmiddels is er met de beleidsadviseur van de gemeente Wijk bij Duurstede afgestemd dat wij de versnelde versoepeling ook bij S.V.L. gaan toepassen. Vanaf vandaag mag er ook bij S.V.L. tennis weer gedubbeld worden.
Wel vraag ik iedereen zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Geniet van dit mooie weekend!

Mieke Damen

Tijdelijke baanbezetting
18 mei 2020

Doordat SVL Gymnastiek voorlopig niet binnen mag sporten maken zij, in overleg, tijdelijk gebruik van twee van onze tennisbanen. En wel op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur voor de jongste kinderen.
Hopelijk kunnen we dit zo onderling goed regelen, zodat iedereen kan blijven sporten.

Corona update tennis
11 mei 2020

Door versoepeling van de regels is het gelukkig weer mogelijk om te gaan tennissen. Hiervoor gelden wel beperkende regels die wij met zijn allen in acht moeten nemen, zie hiervoor de "Goed nieuwsbrief SVL 9 mei 2020".
Deze regels zijn er niet alleen voor jouw gezondheid, maar ook voor die van een ander. Lees deze daarom goed voordat je de baan weer op gaat.

Vanuit de KNLTB zijn er ook richtlijnen opgesteld:
- Fase 1 vanaf 29 april 2020.
- Fase 2 vanaf 11 mei 2020.

Veel tennis plezier en hopelijk tot snel!

Het bestuur.

Update over tennislessen
22 maart 2020

Beste leden,

Via deze weg wil ik jullie graag een update geven met betrekking tot de lessen voor aankomende zomer en duidelijk maken dat er nog steeds ingeschreven kan worden!!

Ook P3Tennis volgt de richtlijnen die vanuit de KNLTB gecommuniceerd worden in relatie tot het coronavirus. Dit betekent vooralsnog dat we 'gewoon' zullen starten op 6 april met de zomertraining. Ook ik besef echter dat deze datum best weleens opgeschoven zou kunnen worden. Hoe we vervolgens de invulling van het trainingsschema er gaan laten uitzien is op dit moment nog niet concreet. Uiteraard heb ik daar wel al ideeën bij en mocht blijken dat de datum 6 april niet haalbaar is, dan zal ik de leerlingen daarvan uiteraard op de hoogte brengen.

Aangezien ik er nog steeds vanuit ga dat we op 6 april starten, is de inschrijving voor de zomertraining nog geopend tot en met 25 maart. Ik wil er voor zorgen dat de trainingsplanning uiterlijk 1 week voor de start van het seizoen bij iedereen bekend is. Ik begrijp dat het nu een lastige tijd is voor velen en dat er een eventuele ‘drempel’ zou kunnen zijn om in te schrijven, toch wil ik jullie vriendelijk verzoeken dit wel te doen, indien jullie de intentie hebben om te gaan trainen. Het is waarschijnlijk niet nodig, maar ik wil toch benoemen dat ik geen factuur zal sturen alvorens we daadwerkelijk weer mogen tennissen. Op dat moment kan ik ook daadwerkelijk aangeven of het überhaupt haalbaar is om 18 lessen te geven, zoals wij op dit moment gepland hebben.

Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn hoor ik dit uiteraard graag.

Rest nog te zeggen dat ik iedereen veel sterkte en gezondheid wens in deze rare tijden en hopelijk tot snel op de tennisbaan.

Paul Pastor

www.p3tennis.nl
info@p3tennis.nl

Nieuwe tennisschool en -leraar
21 februari 2020

Vanaf dit jaar werken we samen met een nieuwe tennisschool. De tennisleraar Paul Pastor stelt zich hieronder aan u voor.

Beste leden van SVL Tennis,

Zoals jullie wellicht weten zal er vanaf aankomend zomerseizoen een nieuwe tennisschool de trainingen gaan verzorgen en via deze weg wil ik mij alvast aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Paul Pastor en ik ben 40 jaar. Samen met mijn partner Mirjam en onze twee kinderen Jasmijn (10) en Brent (8) woonachtig in Wijk bij Duurstede. Ik tennis vanaf mijn 12e en ik heb op mijn 17e de keuze gemaakt om van mijn grootste hobby mijn beroep te maken. Ik speel zelf nog regelmatig toernooien en ik val zo nu en dan in tijdens de competitie. Mijn speelsterkte is 3 in de enkel en 4 in de dubbel.

Als leraar heb ik over de afgelopen 20 jaar veel ervaring opgedaan als trainer. Ik ben in het bezit van het A en B diploma voor tennisleraar en daarnaast heb ik diverse bijscholingen gedaan waaronder Tenniskids 1, 2 en 3. De afgelopen jaren ben ik in dienst geweest bij verschillende verenigingen en tennisscholen. Daar heb ik ook verschillende functies bekleed en ben de afgelopen jaren als hoofdtrainer bij een vereniging in de regio actief geweest.

Eind 2019 is de kans ontstaan om zelf een tennisschool op te gaan starten en een persoonlijke wens van mij uit te laten komen. Mijn manier van lesgeven kenmerkt zich in plezier, prestatie en daarnaast zal ik mijn passie voor tennis proberen over te brengen op de leden. Vanuit de benoemde kenmerken is ook de naam van de tennisschool ontstaan, P3Tennis. Ik zie het als enorme uitdaging om samen de vereniging een nieuwe impuls te geven en te kijken waar we kunnen gaan groeien, niet alleen in aantal leden maar onder andere ook in activiteiten. Een aantal plannen die we nu al hebben zijn o.a. schooltennis, open dagen, ouder/kind toernooi en we zouden in de toekomst ook graag een jeugdkamp willen organiseren. Tijden zijn veranderd en ik heb niet de illusie dat iedereen vrijwel al zijn of haar vrije tijd op de tennisbaan door zal brengen, zoals dit in het verleden geregeld voorkwam. Waar we wel naar willen streven is dat er een groter ‘clubgevoel’ zal ontstaan waar iedereen zich wat meer betrokken gaat voelen bij de vereniging, en dat het een plek is waar met name de jeugd meer tijd gaat doorbrengen.

 

De verwachting is dat uiterlijk 14-2-2020 de website in gebruik kan worden genomen en dat de leden zich ook daadwerkelijk kunnen gaan inschrijven voor de trainingen. In samenwerking met de vereniging zullen we een link plaatsen op de site van SVL Tennis.

Ik kijk enorm uit naar de start van het seizoen en hoop jullie op korte termijn allemaal te mogen ontmoeten op de banen van SVL Tennis.

Met sportieve groet,

Paul Pastor

 

Archief nieuws afdeling tennis 2019
Archief nieuws afdeling tennis 2018
Archief nieuws afdeling tennis 2017
Archief nieuws afdeling tennis 2016
Archief nieuws afdeling tennis 2015
Archief nieuws afdeling tennis 2014
Archief nieuws afdeling tennis 2013
Archief nieuws afdeling tennis 2012
Archief nieuws afdeling tennis 2011
Archief nieuws afdeling tennis 2010
Archief nieuws afdeling tennis 2009
Archief nieuws afdeling tennis 2008
Archief nieuws afdeling tennis 2007