Gebruik kunstgras

Voor de bespeelbaarheid van het kunstgras is het belangrijk om de volgende regels in acht te nemen.

Weersinvloeden:

Regen
In principe is het altijd mogelijk om bij regen te voetballen, alleen kan het tijdens een wolkbreuk of zeer zware regenbui voorkomen dat het veld verzadigd raakt en daardoor tijdelijk onbespeelbaar wordt.
Wanneer dit gebeurt, moet men wachten tot het droger is en de plassen op het veld weggezakt zijn. Dit zal hooguit 5 minuten duren.

Droogte
Droogte heeft geen invloed op bespeelbaarheid van het veld. Wel kan bij warmte de rubberen infill een onaangename geur afgeven. Deze geurvorming is meerdere keren getest en vormt geen gevaar voor de volksgezondheid.

Sneeuw
Als er een pak sneeuw op het veld ligt, kan er niet gevoetbald worden. Bij doorspelen wordt de sneeuw tot een ijslaag getrapt, welke in de mat gaat vriezen. Dit leidt tot nog langere onbespeelbaarheid. Sneeuw mag niet verwijderd worden, omdat dan de rubber infill beschadigd.

Vorst
Normale droge vorst tot ongeveer -10 graden heeft geen effect op bespeelbaarheid en kan dus gewoon worden gebruikt. Bij lagere temperaturen wordt het anders, want hierdoor raakt de vezel bevroren en kan het tot beschadigingen leiden. Dus bij vorst van meer dan 10 graden kan er niet gevoetbald worden.
Wanneer voor of tijdens een vorstperiode de mat nat is geworden (neerslag, smeltende sneeuw, ijzel), bevat de bovenlaag veel vocht. Als dit bevriest ontstaat er een ijslaag en is het veld onbespeelbaar.

Opdooi
Wanneer er na een vorstperiode dooi komt, raakt de bovenlaag verzadigd omdat de onderlaag bevroren is. Als dit ontstaat mag het veld absoluut niet worden betreden, want de onderlaag is dan instabiel en er kan blijvende schade ontstaan, doorat er kuilen in het veld worden getrapt !!!!!!!!

Algemene regels:

Als iedereen deze regels in acht neemt kunnen we zo goed en zo lang mogelijk gebruik maken van een schitterend kunstgrasveld.