Introductie gymnastiek / turnen

De gymnastiek was een van de eerste afdelingen van SVL en is begonnen op de Julianalaan in de gymzaal (kantine) van de huishoudschool in Langbroek. Ongeveer 30 jaar werd er gesport in de gymzaal op de Weidedreef. Vanaf 2011 heeft SVL een nieuwe grote sportzaal op het SVL sportcomplex Oranjehof, waar de afdeling gymnastiek / turnen gebruik van maakt.

Ons motto is: bewegen is goed voor u, maar het moet ook gezellig zijn. Wat verder belangrijk is, is dat een ieder op zijn eigen manier moet kunnen sporten. Wij zijn een echte gymvereniging.
Vanaf 3 jaar kunnen de sporters bij ons terecht, om het bewegen en het plezier om te sporten bijgebracht te krijgen. Wij hebben rond de 100 leden van klein tot groot en van jong naar iets ouder.

 

Nieuw op de website

Algemene ledenvergadering 24 november
Start jubileum jaar
Algemene ledenvergadering Digitaal 18 mei 2021
Vacature turnles
Beperkende regels voor sporten bij SVL
Opstarten sport voor de jeugd
Corona update: houd je aan de regels!

Het is belangrijk dat men vroeg genoeg met sporten begint, sporten is goed voor lichaam en geest. Mensen die op latere leeftijd wat klachten krijgen, hebben er voordeel bij dat zij gesport hebben. Kinderen bewegen ook veel minder dan vroeger. Gymnastiek is een sport, waarbij alle spieren in beweging blijven en dus ontwikkelen.

Vanaf 2006 worden lessen gegeven conform GALM. GALM is een sportstimuleringsstrategie voor senioren en staat voor: Groninger Actief Leven Model. GALM is voornamelijk bedoelt voor (op sportgebied) niet actieve senioren (55+ jaar). Belangrijk is dat ieder persoon mee doet naar de eigen lichamelijke mogelijkheden. Ook zijn de sociale contacten erg belangrijk. Dus gezellig een uurtje bewegen.

Wij werken ook samen met Stichting Binding, Unitas en Larsheim om bijvoorbeeld 2 keer per jaar een wedstrijd te organiseren, springwedstrijden en gewone wedstrijden. De organisatie wisselt per jaar.

Verder werken wij samen met de andere afdelingen van SVL voor bijvoorbeeld: de sportdag, jeugdkamp, Sinterklaas, Paaseieren zoeken en nog meerdere activiteiten.