Informatie nieuwe accommodatie SVL

Op deze pagina vindt u informatie over de nieuw te bouwen accommodatie voor SVL.

Tekeningen nieuwbouw

Nieuwsbrieven van SVL

Fotoverslag nieuwbouw

Volg de voortgang van de aanleg van de nieuwe sportvelden en het bouwen van het sportcomplex via dit fotoverslag.

Nieuwsberichten

Verslag opening nieuwe sportcomplex/jubileum 50 jarig bestaan S.V.L.
31 augustus 2011

Zaterdagmiddag 20 augustus j.l. werd het nieuwe sportcomplex van S.V.L. feestelijk geopend. De weergoden waren S.V.L. goed gezind, want het was stralend weer! Ruim 500 genodigden kwamen naar de Oranjehof in Langbroek om bij de opening aanwezig te zijn en om het jubilerende S.V.L. te feliciteren met haar 50 jarig bestaan.

Om 16.45 uur heette Wim Bogert -voorzitter van de Jubileumcommissie- iedereen van harte welkom; gevolgd door een toespraak van algemeen voorzitter Gerard Minnaar. Na deze speech vond de officiële opening plaats. Een aantal S.V.L. jeugdleden hielden een blauw/wit lint vast, zodat Gerhard Roeterd, Geert Willem Merkens, Bob van Leeuwen, Gert van Leeuwen, Rien Overvest en Jan Burger dit lint tegelijkertijd konden doorknippen, waarna het nieuwe sportcomplex officieel geopend was!

Na het officiële gedeelte gingen alle aanwezigen met een glaasje prosecco naar boven om in de voetbalkantine de speeches van Bob van Leeuwen (voorzitter Sport Stichting Langbroek) en wethouder Jan Burger op te luisteren. S.V.L. ontving hierna uit handen van Jan Burger -namens het College van B & W- een prachtige oorkonde; deze werd voorgelezen door Gert van Leeuwen (voorzitter afdeling voetbal).

Allerlei kado’s werden aan omnivereniging S.V.L. aangeboden, evenals prachtige bloemstukken. De voorzitters van de diverse afdelingen namen veel felicitaties en complimenten in ontvangst: iedereen was onder de indruk van het prachtige, ultramoderne, multifunctionele complex, waarin de afdelingen voetbal, tennis, gymnastiek en badminton gehuisvest zijn. Voor geïnteresseerden werden er door een aantal gastvrouwen rondleidingen gegeven om de diverse accommodaties van binnen te kunnen bekijken. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt!

S.V.L. kan terugkijken op een zeer geslaagde dag!

Jolanda Roelofs.

Opening nieuw sportcomplex/receptie 50 jarig jubileum & activiteiten feestweek i.v.m. 50 jarig jubileum
17 juli 2011

Voor omni-vereniging Langbroek (SVL) wordt 2011 een gedenkwaardig jaar. We krijgen de beschikking over een splinternieuw en fantastisch sportcomplex en we vieren het 50-jarig bestaan van onze sportvereniging. De officiële opening van het sportcomplex (georganiseerd in samenwerking met de jubileum-commissie van SVL) zal plaatsvinden op zaterdag 20 augustus a.s. van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan heeft de jubileumcommissie het volgende programma samengesteld:

20 augustus: Officiële opening van het nieuwe sportcomplex & receptie ter ere van het 50-jarig jubileum: voor SVL leden en genodigden.
24 augustus: Muziekworkshop voor jeugdleden van SVL.
25 augustus: Superteam spelcircuit voor alle leden van SVL.
26 augustus: Spinning Langbroek voor alle leden van SVL (o.l.v. Fit4All uit Wijk bij Duurstede).
27 augustus: Voetbalwedstrijd SVL veteranen tegen elftal uit Duitsland.
27 augustus: Bonte middag; deze is toegankelijk voor iedereen.
27 augustus: Jubileumfeestavond voor alle leden van SVL vanaf 16 jaar met partner.

Data en locaties van de jubileumactiviteiten worden ook kenbaar gemaakt op flyers. Deelname formulieren voor de activiteiten worden binnenkort onder SVL leden verspreid. Dit deelnameformulier kan ook van de website worden gedownload.

Jubileumcommissie SVL
Bestuur Sportvereniging Langbroek
Bestuur Sportstichting Langbroek

Adres omni-vereniging SVL: Oranjehof, Alexanderdreef 16, 3947 PA Langbroek.

Eerste steenlegging nieuwe SVL complex een feit
28 maart 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Afgelopen vrijdagmiddag 25 maart vond bij Sport Vereniging Langbroek de 1e steenlegging plaats bij het nieuwe sportcomplex. De opkomst was boven verwachting: bijna honderd mensen (genodigden en SVL leden) waren bij deze 1e steenlegging aanwezig.

Rond 15.00 uur werd men in de huidige SVL kantine ontvangen met een drankje. Gerard Minnaar (algemeen voorzitter van SVL) heette iedereen van harte welkom, gevolgd door een speech waarin hij een aantal personen/bedrijven bedankte die zich ingezet hebben voor de realisering van het nieuwe sport-complex: wethouder Jan Burger, Adviesbureaus Imoss en De Meent, Architect Bets, Aanleg Velden (Scholman), de gemeente Wijk bij Duurstede & de desbetreffende ambtenaren, B & W en Smt bouw & vastgoed werden bedankt voor hun betrokkenheid bij de totstandkoming van het nieuwe sportcomplex. Een speciaal dankwoord was er voor Rien Overvest en Bob van Leeuwen van de Sport Stichting Langbroek, alsmede voor Gerhard Roeterd en Gert van Leeuwen van SVL voor hun betrokkenheid en inzet, waardoor het mogelijk is geweest het nieuwe sportcomplex te kunnen realiseren. Tenslotte bedankte Gerard Minnaar alle leden van SVL die zich op de één of andere manier ingezet hebben bij de totstandkoming van het nieuwe sportcomplex. Rien Overvest nam hierna de microfoon over van Gerard Minnaar om iets meer te vertellen over de Sport Stichting Langbroek.

Na deze toespraken vond bij het nieuwe sportcomplex officieel de 1e steen-legging (beter gezegd: de laatste steenlegging) plaats. Rien Overvest plaatste een grote steen in de buitenmuur met zijn naam en de datum van de steenlegging erin gegraveerd. Dit werd gevolgd door luid applaus. Arnold van de Lagemaat hield namens Smt bouw & vastgoed nog een korte toespraak en wethouder Jan Burger sloot met zijn speech het formele gedeelte af.

Na het formele gedeelte volgde het informele gedeelte en kon iedereen het nieuwe sportcomplex van binnen bewonderen. Men maakte hier enthousiast gebruik van, nu de kans zich voordeed het nieuwe sportcomplex van binnen te kunnen bekijken. De reacties van de aanwezigen waren lovend en positief. Van 16.00 uur tot ca. 17.00 uur werd in de huidige kantine -onder het genot van een hapje en een drankje- gezellig nagepraat over de 1e steenlegging. Het kleine dorp Langbroek kan en mag trots zijn op zo’n mooi groot sport-complex!

 
Rien Overvest met de eerste steen

Jolanda Roelofs.

Programma 1e steenlegging nieuwe sportcomplex
26 februari 2011

De 1e steenlegging van het nieuwe sportcomplex van S.V.L. vindt plaats op vrijdag 25 maart 2011.

Programma:
- 15.00 uur: ontvangst met een drankje in de huidige kantine van S.V.L.;
- 15.15 uur: toespraak door Gerard Minnaar (voorzitter S.V.L.); gevolgd door de 1e steenlegging door Rien Overvest. De 1e steen wordt geplaatst bij de hoofdingang van het nieuwe sportcomplex;
- 15.30 uur: toespraak door Arnold van de Lagemaat (SMT bouw & vastgoed);
- 15.45 uur: toespraak door wethouder Jan Burger.
- 16.00 uur tot ca. 17.00 uur: in de huidige kantine van S.V.L. onder het genot van een hapje en drankje nog even gezellig met elkaar (na)praten.

Wij nodigen alle S.V.L.-leden van harte uit voor de 1e steenlegging op vrijdag 25 maart 2011 vanaf 15.00 uur (tot ca. 17.00 uur).

Namens de 1e steencommissie,
Gerard Minnaar
Martin Roelofs
Jolanda Roelofs

Gebruik verplaatsbare doelen
23 februari 2011

Om goed gebruik te maken van het nieuwe kunstgras moeten de doelen op donderdag en zaterdag opgeruimd worden. Alle doelen kunnen tussen de tennis en het kunstgras in geplaatst worden.

Als op donderdagavond:
- de D-junioren 2 pupillen goals opruimen;
- de senioren de minigoals;
- de B-selectie 2 pupillen goals;
- en de A selectie het grote doel en evt. overgebleven goals;
dan is het veld voor zaterdag leeg.

Als op zaterdag dan de trainers, leiders of ouders van het laatst spelende pupillenteam er voor zorgen dat de doelen weer teruggezet kunnen worden, dan kunnen de andere teams ook goed gebruik maken van het veld.

Alvast bedank voor jullie hulp.

BELANGRIJK: Voor gebruik kunstgras
30 november 2010

Voor de bespeelbaarheid van het kunstgras is het belangrijk om de volgende regels in acht te nemen.

Weersinvloeden:

Regen
In principe is het altijd mogelijk om bij regen te voetballen, alleen kan het tijdens een wolkbreuk of zeer zware regenbui voorkomen dat het veld verzadigd raakt en daardoor tijdelijk onbespeelbaar wordt.
Wanneer dit gebeurt, moet men wachten tot het droger is en de plassen op het veld weggezakt zijn. Dit zal hooguit 5 minuten duren.

Droogte
Droogte heeft geen invloed op bespeelbaarheid van het veld. Wel kan bij warmte de rubberen infill een onaangename geur afgeven. Deze geurvorming is meerdere keren getest en vormt geen gevaar voor de volksgezondheid.

Sneeuw
Als er een pak sneeuw op het veld ligt, kan er niet gevoetbald worden. Bij doorspelen wordt de sneeuw tot een ijslaag getrapt, welke in de mat gaat vriezen. Dit leidt tot nog langere onbespeelbaarheid. Sneeuw mag niet verwijderd worden, omdat dan de rubber infill beschadigd.

Vorst
Normale droge vorst tot ongeveer -10 graden heeft geen effect op bespeelbaarheid en kan dus gewoon worden gebruikt. Bij lagere temperaturen wordt het anders, want hierdoor raakt de vezel bevroren en kan het tot beschadigingen leiden. Dus bij vorst van meer dan 10 graden kan er niet gevoetbald worden.
Wanneer voor of tijdens een vorstperiode de mat nat is geworden (neerslag, smeltende sneeuw, ijzel), bevat de bovenlaag veel vocht. Als dit bevriest ontstaat er een ijslaag en is het veld onbespeelbaar.

Opdooi
Wanneer er na een vorstperiode dooi komt, raakt de bovenlaag verzadigd omdat de onderlaag bevroren is. Als dit ontstaat mag het veld absoluut niet worden betreden, want de onderlaag is dan instabiel en er kan blijvende schade ontstaan, doorat er kuilen in het veld worden getrapt !!!!!!!!

Algemene regels:

Als iedereen deze regels in acht neemt kunnen we zo goed en zo lang mogelijk gebruik maken van een schitterend kunstgrasveld.

Met vriendelijke groet,

Sportstichting Langbroek (SSL)

Haan slaat eerste paal voor sportcomplex Oranjehof te Langbroek
9 november 2010

Dinsdag 9 november 2010 is de officiële eerste paal de grond in gegaan voor de nieuwbouw van het sportcomplex Oranjehof van Sport Vereniging Langbroek. De eerste paal is geslagen door de haan (mascotte) van Langbroek, ondersteund door de nieuwe supportersvereniging van SVL beter bekend als SLV. De haan had natuurlijk helemaal geen moeite met de zware kleigrond en bood zelfs aan om de palen er wel even met de hand in te slaan op de ouderwetse manier met de voorhamer. In een mum van tijd zijn alle palen er door de haan ingeslagen, ook het grondwerk was zo gedaan door de haan en kon de aannemer sneller verder bouwen. (Zie voor de foto's het fotoverslag.)

Kenmerkend voor de voetbalclub SVL was de oude kantine welke in november 1971 gebouwd werd maar waar het nog altijd heel gezellig is. Het zal voor alle mensen in Langbroek en voor bekenden van de voetbalvereniging heel speciaal en toch ook emotioneel worden wanneer de oude kantine zal verdwijnen. De aannemer die zich per 1 november de bouw van de opstallen (kantines, sportzaal, enz) gaat bezighouden is SMT Bouw & Vastgoed uit Den Bosch. De opleverdatum staat gepland voor eind maart 2011. Tot die tijd zal de vereniging nog met veel plezier gebruik maken van het oude complex. We hopen natuurlijk voor iedereen dat het nieuwe complex net zo gezellig zal worden als het oude.

De harde kern.

Het nieuwe sportterrein
6 november 2010

Wij zitten dit seizoen in de overgangsfase naar het nieuwe sportterrein. Voor de voetbal is het nieuwe kunstgrasveld klaar en de twee natuurgrasvelden zijn ingezaaid. Deze zullen naar alle waarschijnlijkheid pas aan het einde van het seizoen bespeelbaar zijn. Op 9 november a.s. zal het terrein van de voetbal door de NOC.NSF gekeurd worden. Als het goedgekeurd wordt dan kan ieder elftal op de zeer mooie kunstgrasmat spelen. Hekel punt bij de realisering van de kunstgrasmat waren de pupillendoeltjes. Los of vast aan de omheining. De terreincommissie (niet 1 of 2 man) heeft besloten te kiezen voor losse doeltjes.
Redenen voor die keuze zijn o.a.:

Ondanks andere gedachten van een aantal leden van het voetbalbestuur, wordt dit door het voetbalbestuur ondersteund. Na een volledig seizoen op kunstgras gespeeld te hebben wordt bekeken wat deze keuze betekend heeft. De doeltjes moeten bij wedstrijden op de velden neergezet worden en verzwaard worden met een bijgeleverde balk. Na afloop van de laatste pupillenwedstrijd dienen de doeltjes met de verzwaringbalken neergezet te worden voor het nieuwe tennisveld.

Voorzitter Voetbal,
Gert van Leeuwen

Start aanleg velden SVL
5 juli 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Woensdag 30 juni om 12.15 uur heeft wethouder Jan Burger het startsein gegeven voor het plan van de Oranjehof. Met de aanleg van de bouwweg heeft hij een begin gemaakt met de verplaatsing van het sportcomplex van SVL, waarvan de velden eind oktober 2010 gereed zouden moeten zijn. Door deze verplaatsing wordt er ruimte gemaakt voor een woon-zorg complex en een multifunctioneel gebouw waarin o.a. het Dorpshuis, de Piet de Springerschool en de buurtsuper een nieuw onderkomen krijgen. In 2003 heeft een groep bewoners het initiatief genomen voor dit plan. Voordat dit serieus werd genomen en waarna een verdere invulling hiervan een feit werd, duurt altijd een aantal jaren. Maar de snelheid daarna van het realiseren van het Plan Oranjehof was, vergeleken bij andere projecten, iets om trots op te zijn, volgens wethouder Jan Burger.

 

Na een nog snellere instructiecursus voor het bedienen van de kraan, schepte hij de eerste bak met grond voor de aanleg van de bouwweg. Hierna was het de beurt van Geert Willem Merkens die namens de Sportstichting SVL ook een bak klei verzette. Het was volgens hem wel iets anders dan het werken met de schep. Marlot van Leeuwen liet daarna, ook namens de Sportstichting, zien dat ze allrounder is. Ze bedient namelijk niet alleen met gemak de kranen van de wasmachine, vaatwasmachine, douche, enz., maar ook voor deze grote kraan draaide ze haar hand niet om, het was voor haar een makkie. Na dit officiële gebeuren werd er nog even nagebabbeld, waarna de heren van Aannemer Scholman weer snel aan het werk gingen om de sportvelden op tijd klaar te krijgen.

De aftrap: Start werkzaamheden Oranjehof Langbroek
25 juni 2010, persbericht gemeente Wijk bij Duurstede

Op woensdag 30 juni om 12.15 uur geeft wethouder Jan Burger het startsein voor de aanleg van de Oranjehof in Langbroek. Met de aanleg van de bouwweg wordt een begin gemaakt met de verplaatsing van het sportcomplex van SVL, wat eind oktober 2010 gereed zal zijn. Met het verplaatsen wordt ruimte gemaakt voor een woon-zorgcomplex en een multifunctioneel gebouw, waarin o.a. het dorpshuis, de Piet de Springerschool en de buurtsuper nieuw onderdak krijgen. Maar er komen ook tientallen woningen voor starters, gezinnen en senioren.

Achtergrond
De bewoners van Langbroek en de gemeente Wijk bij Duurstede willen de vitaliteit van en de leefbaarheid in Langbroek behouden en versterken. Belangrijk punt daarbij is de ontwikkeling van een woon-zorgcomplex Langbroek (wozoco). In 2003 heeft een groep bewoners het initiatief genomen om enquêteonderzoek te doen naar de mogelijkheid van een wozoco in Langbroek. Dit heeft de bal aan het rollen gebracht. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de bouwplannen. Het hele project en plangebied heeft de naam Oranjehof gekregen.

Buitengewone ledenvergadering

Op vrijdag 26 maart 2010 om 20.00 uur vindt er in onze kantine een algemene ledenvergadering plaats. Centraal staat tijdens deze ledenvergadering de presentatie van de nieuwe accommodatie (plus de inrichting) en de planning (tijdspad) van de uitvoeringswerkzaamheden. De agenda van de ledenvergadering zal jullie tijdig bereiken.