Nieuws afdeling voetbal

Een voetbaldag van een jeugdleider!
10 februari 2018

Deze voetbal zaterdag begon deze week al eerder in de week. In het begin van deze week was het al duidelijk dat John (SVL 3) wel wat extra mannen kon gebruiken. Door vakanties/wereldreizen/carnaval en nog wat afmeldingen kwam de teller maar tot 7 spelers. De hoop was gevestigd op teams die niet zouden spelen dat weekend, maar helaas kwam de oplossing niet volledig uit die hoek. Maar er werden al toch snel 4 “fitte” spelers bij SVL 4 geleend. Omdat mijn jeugdteam al tijdens de verlichte optocht in Cothen, afgelast werd, zou ik dan als nr. 5 meegaan.

Met de verrassing op het doel kwamen we tot 12 spelers, iets wat met de gemiddelde leeftijd zeker geen probleem moet worden. Bij SVL verzamelen betekende dat er 8 spelers bij elkaar kwamen en de rest kwam vanuit hun eigen verplichtingen. In Veenendaal vonden we een tegenstander, die vooral in de eerste helft de bal eenvoudiger rond liet gaan en net iets meer kansen creëerde. Met name onze doelman pakte een aantal goede ballen, je kan toch zien dat hij het nog niet verleerd is, ondanks dat het iets roestig leek in de donderdag training. Belooft wat voor de rest van de competitie.

In de 2de helft werd Sander voor Sander gewisseld, dat betekende dat we nu een “lopende” spits in de gelederen hadden. Hierdoor konden we ook meer aansluiting creëren en een aantal goede kansen waren nog niet besteed aan onze aanvallers/middenvelders. Maar de koning van de sleep (Dré) wist zijn tegenstander zelfs 2x in het bos te sturen en kon afronden. Op dat moment was de 0-1 dan ook verdiend. (er schijnt 1 speler van Veenendaal nog te zoeken waar Dré heen is gegaan). Na nog een paar kansen was het Veenendaal die met een mooi afstand schot onze keeper kansloos liet. Maar al snel was het Sander (de spits), die zijn 3de kans tot een doelpunt promoveerde (1-2). SVL 3 heeft het carnavals weekend dan ook goed geopend voor John, door de 3 punten mee te nemen naar Langbroek.

Na het affluiten, gingen 3 van de 5 spelers van SVL 4 snel naar SVL toe, ook namen we gelijk een scheidsrechter mee. Anders had Jeroen Wendels het veld op gemoeten en dat willen we hem op deze leeftijd besparen. En wie zou dan het team moeten leiden, als hij in het veld zou staan ipv op het bankje! Bij aankomst was SVL 4 al bijna klaar voor de wedstrijd, shirts werden gevonden, ballen opgeblazen en de zon ging schijnen. FC Driebergen was wel al iets eerder klaar, maar die waren geduldig! Zoals weleens vaker, begonnen we in wandeltempo, wat tot kleine foutjes leidde. De linksback van SVL dacht dat andere verdedigers het wel zouden redden en toen dat niet gebeurde, was hij ook nergens te bekennen toen zijn tegenstander de bal door de korte pootjes van Nol schoot. Toen we weer iets geconcentreerder waren, maakten we al snel de 1-1. Zelfs de linksback maakte zijn fout goed door hem met een streep (via, via en tegen iemand aan) in de hoek te knallen en de keeper kansloos te laten (nee Henk geen E.D.). Zelf moest ik in de rust snel douchen en wat eten om vervolgens nog even bij de FC Utrecht te gaan kijken. De stand was 4-1 geworden en waarschijnlijk was de beslissing al gevallen, maar bij SVL 4 weet je het nooit. De wedstrijd ging door in gele shirts i.v.m. slecht zicht van onze tegenstander en de vaste toeschouwer Henk, zal vast genoten hebben van het zonnetje. Ik heb zelfs nog even de schoenen van André Aalbertsen zien lopen bij SVL 4, iets dat ze nog niet gewend waren in het verleden. Kennelijk weet de familie de schoenen wel in beweging te krijgen. Uitslag werd uit eindelijk ook met 5-1 afgesloten.

Spelers van SVL (alle teams), bedankt voor de ondersteuning met het voetballen in andere teams en fluiten van de wedstrijden waarbij op het laatste moment nog een scheidsrechter gevonden moest worden (Monk, Chris, Sander, Sander, Dre, Wally, Edo, Sjoerd, Patrick, Tim en Wouter en iedereen die ik nog vergeten ben).

Terwijl de spelers van SVL 4 de overwinning aan het bespreken waren onder het genot van een drankje, werd de volgende activiteit van de dag al weer opgestart. Om 17:00 hadden dan ook veel jeugdspelers van SVL zich verzameld om naar de wedstrijd van FC Utrecht - PEC Zwolle te gaan. Het was jammer dat onze eigen wedstrijd (JO12-1) afgelast was, maar de afsluiting van de dag was erg gezellig. FC Utrecht won terecht van een matig Zwolle, tot tevredenheid van een aantal fanatieke supporters die we bij ons hadden. Ook de rest incl. begeleiding heeft een gezellige avond gehad en genoten van het jaarlijkse uitje met de jeugd.
SVL bedankt!
 

Contributie SVL afd. voetbal seizoen 2017/2018
8 februari 2018

Beste (ouders/verzorgers van) voetballeden,

Op 27 december 2017 zijn de contributienota's van afd. voetbal verstuurd naar de leden. Dit hebben we om kosten te besparen zoveel mogelijk per email gedaan, de nota is verstuurd naar het emailadres wat de leden zelf hebben opgegeven in Sportlink. De vervaldatum van de nota is 1 februari 2018.

Begin februari hebben 41 van de 98 seniorleden en 53 van de 109 jeugdleden hun contributie op tijd betaald, dit betekent dat 57 seniorleden en 56 jeugdleden hun contributie nog niet hebben betaald, dat is 55% van de voetballeden. Ter vergelijking, van de afd. gymnastiek heeft 81% van de leden de contributie wel op tijd betaald. Als je nog niet hebt betaald, maak dan het bedrag uiterlijk deze maand over naar SVL.

Als je geen contributienota meer hebt, stuur dan een email naar penningmeester@svl-voetbal.nl dan ontvang je een kopie van de contributienota.

Administratie SVL voetbal

Gert van Ziel

John van Loen nieuwe trainer SVL
6 februari 2018

Het bestuur van SVL is er in geslaagd een nieuwe trainer te contracteren voor de tweede helft van het seizoen. John van Loen gaat het eerste van Langbroek trainen en coachen. De 53-jarige van Loen wacht geen makkelijke opgave. Het is zijn taak om de Langbroekers weer als team aan het voetballen te krijgen en ze op die manier uit de onderste regionen van de eerste klasse te loodsen.

Van Loen heeft als speler en als trainer een imposante staat van dienst. Zo speelde hij ooit voor FC Utrecht, Roda JC, Anderlecht, Ajax en Feyenoord. Bovendien heeft hij ook nog eens zeven interlands op zijn naam staan. Als trainer werkte hij met de jeugd van FC Utrecht en was hij assistent trainer bij het eerste. In het amateurvoetbal trainde hij het Leusdense Roda'46, CSV Apeldoorn en DOS'37 uit Vriezenveen. Ook was hij spitsentrainer bij Sparta. Volgend seizoen gaat hij aan de slag bij VVZ ’49 uit Soest. Tussendoor is van Loen werkzaam geweest in Japan, Azerbeidzjan en China als technisch directeur en hoofd jeugdopleiding. Die laatste rol vervult hij nu ook bij het Ijsselsteinse VVIJ.

Wij zijn blij dat John van Loen zijn ervaring in dienst wil stellen van onze club en wij wensen hem veel succes.

Bestuur afdeling voetbal SVL

SVL neemt per direct afscheid van Dennis Koorn
25 januari 2018

Na overleg met de technische commissie en de spelersraad heeft het bestuur van SVL besloten om per direct afscheid te nemen van trainer Dennis Koorn. We hebben vastgesteld dat er onvoldoende draagvlak is samen tot een goed einde van het seizoen te komen.
Assistent-trainer Kees Kosterman neemt voorlopig zijn taken over. Het bestuur beraadt zich nog op verdere oplossingen.
Het is jammer dat we deze beslissing moeten nemen en het is uiteraard teleurstellend voor alle betrokken patijen.

Het bestuur SVL voetbal

De Mini’s beginnen met trainen
24 januari 2018

De mini voetballers Doris, Maarten, Oscar, Mick en Finn zijn maandag 22 januari j.l. onder leiding van Jessica Sondervan gestart met de eerste training. Mocht uw zoon of dochter ook enthousiast zijn en eerst even willen oefenen, neem dan contact op met de jeugdcommissie (jeugdcommissie@svl-voetbal.nl).

 

Mini-voetbal
12 januari 2018

Beste ouders en/of verzorgers,

Wij zijn door diverse ouders benaderd om te onderzoeken of er mini-voetbal voor de jongste kinderen mogelijk is. Wij hebben het dan over kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar. Uiteraard wil het jeugdbestuur zich daar sterk voor maken, maar we willen eerst weten of er genoeg animo is. Om te kunnen starten hebben we minimaal 6 spelertjes nodig.

Bij genoeg aanmeldingen gaan we in overleg om te kijken naar de trainingsdag(en) en het zoeken van een trainer. (Ouders mogen zich daarvoor ook aanmelden.)
Daarnaast zouden we in overleg met verenigingen in de omgeving 1x per maand een wedstrijdje kunnen inplannen.

Dus, heeft u een kind (of kent u een kind) in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar en wil hij/zij graag voetballen? Meld uw kind dan aan via jeugdcommissie@svl-voetbal.nl.

Met vriendelijke groet,

Jeugdcommissie SVL afdeling voetbal

Darten in de kantine
9 januari 2018

Aanstaande zaterdag 13 januari wordt er gedart in de kantine. De aanvang is om 16.00 uur en de kosten bedragen € 5,00.

 

 

Paul Emons 12,5 jaar A-selectiespeler
3 januari 2018

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 6 januari willen we ook stil staan bij een bijzonder jubileum van een bijzondere speler. We hebben het dan over Paul Emons, die al 12,5 jaar deel uitmaakt van de A-selectie.

Paul begon zijn voetballoopbaan in het seizoen 1992/1993. Zijn eerste trainer was Gerrit van de Lagemaat. De eerste keeperstrainers met wie hij te maken kreeg, waren Sjaak Reedijk en Arjan Ebergen. Later in zijn carrière werd hij nog getraind door Teus Verwoert, Sander Pater en Jos Cremers. Al die trainers hebben er aan bijgedragen dat Paul de goede keeper is geworden, die hij nu is.

Paul heeft in verschillende elftallen het doel schoon gehouden. Hij is al jaren een vaste waarde in de selectie. Zijn eerste wedstrijd in het eerste speelde hij in seizoen 2003/2004 uit tegen Bloemenkwartier, uitslag 0-5.
Paul heeft in het tweede verschillende kampioenschappen meegemaakt en de promotie naar de reserve hoofdklasse.
Hij heeft ook de nodige wedstrijden bij het eerste onder de lat gestaan. Een absoluut hoogtepunt was wel de bekerwedstrijd tegen Ijsselmeervogels, in het seizoen 2015/2016. Na een 1-1 eindstand moesten strafschoppen de beslissing brengen. Paul verwierf de heldenstatus door maar liefst 3(!) strafschoppen van de “Vogels” te stoppen. Daarna wist Kevin van Leeuwen de laatste pingel te scoren en zo ging SVL verder in de beker.

Paul is altijd actief geweest binnen de vereniging. Zijn ervaring als keeper probeert hij over te brengen op de jeugd. Daarnaast heeft hij ook nog een mooie bijdrage aan de Langbroekse muziekgeschiedenis geleverd met de SVL-CD, De kronieken van Snome & El Snake.

 

Paul, veel dank voor alles, wat je voor de club gedaan hebt. We hopen nog jaren van je te kunnen genieten.

Bestuur afdeling voetbal

 

Archief nieuws afdeling voetbal 2017
Archief nieuws afdeling voetbal 2016
Archief nieuws afdeling voetbal 2015
Archief nieuws afdeling voetbal 2014
Archief nieuws afdeling voetbal 2013
Archief nieuws afdeling voetbal 2012
Archief nieuws afdeling voetbal 2011
Archief nieuws afdeling voetbal 2010
Archief nieuws afdeling voetbal 2009
Archief nieuws afdeling voetbal 2008