Wedstrijdverslagen SVL JO15-1 seizoen 2018/2019

VRC JO15-3 - SVL JO15-1
12 januari 2019

Nadat we ons om 9:40 uur bij SVL hebben verzameld gaan we op weg naar Veenendaal. Daar ons aangemeld te hebben gaan we naar de kleedkamer om ons om te kleden. Ondertussen de opstelling bekend gemaakt en nog wat tactieken doorgenomen. SVL is er weer klaar voor en we gaan naar het veld voor de warming-up en inspelen van de keeper. Nog even overgespeeld en afgerond op de keeper, SVL is er echt helemaal klaar voor. We gaan op onze posities staan en de scheidsrechter controleert of iedereen klaar is. Dan klinkt het fluitsignaal en de wedstrijd is begonnen.

VRC neemt eerst uit en speelt de bal eerst terug. Ze spelen de bal weer terug naar voren en gaan langs de zijkant verder naar voren. SVL weet de bal uit te verdedigen en nu gaan wij weer terug naar de middenlijn. We spelen verder door naar de verdedigers van VRC. Deze weten de bal te onderscheppen en spelen de bal gelijk ver naar voren. De bal komt goed aan en ze gaan via de zijkant verder naar voren. Ze geven de bal voor en schieten gelijk op het doel, wat een redding van onze keeper. Deze schiet de bal uit naar voren en de bal wordt weer goed meegenomen. En zo schieten we de bal te ver voor ons uit en VRC weet de bal weer over te nemen. Zo spelen we de eerste 13 minuten over en weer en dan VRC aan de bal. Ze komen het 16 meter gebied in en knallen gelijk op het doel, goal 1 - 0. SVL mag uitnemen en we komen gelijk met een tegenaanval, we stormen naar voren, maar raken de bal weer kwijt. VRC weet de bal weer in hun bezit te krijgen en ze gaan gelijk weer verder naar voren. SVL zakt te laat af en VRC loopt zo het 16 meter gebied in en knallen op het doel, goal 2 - 0. SVL neemt weer uit en we spelen de bal eerst terug en komen dan langs de lijn verder naar voren. De bal wordt naar rechts gespeeld en goed aangenomen en zo komen we bij de verdediging van VRC. SVL schiet op het doel, jammer de keeper van VRC heeft hem, deze speelt de bal weer gelijk naar de middenlijn. Zo spelen we over en weer met nog wat pogingen van VRC en SVL maar zonder resultaat. Dan klinkt het fluitsignaal en de eerste helft is gespeeld, even water drinken en bespreken hoe het beter kan.

SVL is er weer klaar voor en we gaan op onze posities staan, maar dan gaat VRC naar de kleedkamer. Onze spelers gaan naar de tribune om droog te staan en sommige van ons gaan nog een balletje trappen. Dan komt VRC weer naar het veld en ze gaan op hun posities staan en SVL doet hetzelfde. De scheidsrechter kijkt of iedereen er weer klaar voor is en geeft dan het fluitsignaal de 2e helft is begonnen. SVL mag uitnemen en we spelen de bal eerst terug dan gaan we met de bal rond en komen zo voorbij de middenlijn. We spelen de bal naar links en dan verder naar voren en spelen door de verdediging heen. Onze speler staat 1 op 1 tegen de keeper en speelt verder naar voren en de keeper stormt naar voren onze speler speelt de bal op het doel en de keeper maakt hands, de scheidsrechter fluit en de keeper krijgt geel. Deze moet voor 10 minuten op de bank. SVL krijgt een vrije trap, we staan er klaar voor en de bal wordt gelijk op het doel geschoten, jammer de inval keeper van VRC heeft hem. De keeper speelt de bal ver naar voren uit en de bal wordt goed opgevangen en verder vooruit gespeeld. Dan wordt de bal doorgespeeld, maar SVL staat er tussen en we nemen de bal verder mee naar voren. De bal gaat weer goed rond en zo komen we voor het doel uit, we knallen de bal op het doel, goal 2 - 1. Goed zo SVL, ga zo door, we kunnen het. VRC neemt de bal uit en komen gelijk met een tegenaanval. SVL blijft kalm en we weten de bal weer terug te krijgen en we spelen de bal gelijk weer rond. Zo spelen we verder naar voren en komen langs de rechterkant verder naar voren. De bal wordt naar het midden gespeeld en op het doel geschoten, jammer net naast.

Ondertussen mag de keeper van VRC weer naar zijn doel en deze neemt de bal uit. Schiet deze weer ver naar voren, maar SVL weet de bal weer te bemachtigen. We spelen langs de lijn verder naar voren, maar worden opzij geduwd, de scheidsrechter fluit en geeft de speler van VRC een gele kaart en 10 minuten straftijd. SVL neemt de strafschop en we spelen weer verder naar voren en komen het 16 meter gebied van VRC binnen. We knallen op het doel, jammer net naast en de keeper speelt de bal naar de linkerkant van het veld. En ze spelen zo verder naar voren komen ons 16 metergebied in en knallen op het doel, goal 3 - 1. SVL mag weer uitnemen en we spelen de bal eerst weer terug en spelen weer vooruit. Zo spelen we een tijdje weer over en weer en SVL speelt nu beter dan in de eerste helft. We hebben veel balbezit en spelen de bal lekker rond en komen steeds dichterbij hun doel. Wat pogingen op het doel gehad, maar net niet goed afgemaakt, jammer. Dan met nog 1 minuut voor tijd komt VRC vanuit het niets door onze verdediging heen. De bal wordt voorgegeven en gelijk op het doel geschoten, goal 4 - 1. SVL mag uit nemen en we spelen de bal gelijk rond en spelen verder door naar voren. De bal wordt naar de linkerkant gespeeld en goed aangenomen. Dan klinkt het fluitsignaal van de scheidsrechter de wedstrijd is gespeeld, helaas verloren. Nog even handen schudden en dan lekker warm douchen, want door de regen ben je toch wel koud.

De foto's en het verslag zijn weer te bewonderen op de website. Allemaal nog een fijne avond en tot dinsdag bij de training.

Met sportieve groet,

Pascal van Scharenburg
Een van de leiding van JO15-1

Je kunt de fansite van de jongens JO15-1 volgen via deze link: SVL JO15-1

SVL JO15-1 - Odijk JO15-1
15 december 2018

Nadat we ons om 11:15 hebben verzameld bij SVL gaan we naar de kleedkamer om ons om te kleden. Daar hebben we de opstelling bekend gemaakt en nog wat tactieken besproken. Daarna naar het veld voor een warming-up en inschieten van de keeper. De bal nog even lekker rond laten gaan en wat afwerkingen op de goal gedaan. SVL is er weer klaar voor en we gaan op onze posities staan, de scheidsrechter controleert of iedereen er klaar voor is en geeft dan het fluitsignaal de wedstrijd is begonnen.

SVL mag uit nemen en speelt de bal eerst terug, de bal wordt naar de linkerkant gespeeld en langs de lijn spelen we verder naar voren. De bal wordt over gespeeld, maar komt niet goed aan en Odijk staat er tussen en neemt het stokje over. Zij spelen gelijk weer terug naar de middenlijn en spelen verder naar voren het 16 meter gebied van ons in. Ze spelen de bal gelijk op het doel, wat een redding van onze keeper. De bal wordt gelijk weer in het veld geschoten en de bal wordt weer verder naar de middenlijn meegenomen. De bal gaat weer even rond en we gaan door het midden verder naar voren. De bal wordt doorgespeeld en dan op het doel geschoten, jammer naast. De keeper van Odijk neemt uit en schiet de bal ver naar voren, de bal komt goed aan en wordt gelijk weer verder naar voren meegenomen zo spelen we een tijdje over en weer. Dan in de 15e minuut SVL heeft de bal we spelen in het 16 meter gebied van Odijk. De bal gaat even rond en we schieten op het doel, een van de verdedigers van Odijk neemt de bal aan en speelt de bal snel naar voren. De bal wordt goed aangenomen en gelijk weer doorgespeeld. Ze spelen zo super snel naar voren en lopen zo ons 16 meter gebied in en knallen gelijk op het doel. Goal, 0 - 1 voor Odijk, kom op SVL jullie kunnen het. SVL neemt weer uit en we spelen gelijk langs de zijlijn verder naar voren en komen bij de verdedigers van Odijk, deze weten de bal weer terug te krijgen. Ze spelen de bal gelijk weer terug naar de middenlijn, zo gaat het even over en weer met Odijk het meeste balbezit.

Ze breken door onze verdedigers en knallen gelijk weer op het doel, goal 0 - 2. SVL neemt weer uit, we spelen eerst terug en spelen gelijk door naar de zijlijn, de bal wordt goed meegenomen. De bal wordt gelijk weer overgespeeld en zo lopen we net voor het 16 meter gebied. De bal wordt hoog op het doel geschoten en goal 1 - 2, goed zo SVL jullie kunnen het. Met nog 5 minuten op de klok neemt Odijk weer uit en ze spelen de bal weer snel rond. SVL staat er weer tussen en we gaan de andere kant uit en spelen over. Odijk staat er weer tussen en razend snel wordt de bal weer rond gespeeld en lopen ze zo via het midden door richting ons doel. De bal wordt op het doel getrapt en goal 1 - 3 voor Odijk. De spelers van SVL gaan weer op hun posities staan en gaan gelijk weer in de tegenaanval. We spelen de bal nu ook sneller rond en komen verder naar voren. Odijk weet de bal weer te bemachtigen en ze komen weer dicht bij het doel. Ze knallen op het doel, maar onze keeper heeft hem weer, wat staat die man te keepen vandaag. Onze keeper speelt de bal naar de zijkant en de bal wordt goed aangenomen. De bal wordt doorgespeeld en dan klinkt het fluitsignaal, de eerste helft is gespeeld. De tussenstand is 1 - 3 voor Odijk. Snel naar de kleedkamer om warm te worden en thee te drinken. Daar bespreken we het verloop van de wedstrijd en hoe we het beter kunnen doen.

SVL is er weer klaar voor en we gaan weer terug naar het veld, we spelen de bal nog even rond en dan komt de tegenstander ook terug. Iedereen gaat weer op hun posities staan en de scheidsrechter controleert of iedereen er weer klaar voor is. Het fluitsignaal klinkt en de tweede helft is begonnen, Odijk neemt uit en ze spelen de bal eerst terug. Komen gelijk weer naar voren en de bal gaat goed rond er wordt gelijk op het doel geschoten. Maar wat een redding weer van onze doelman, deze gooit de bal naar de linkerkant. De bal wordt goed meegenomen en zo spelen we wat scherper en gaat de bal ook iets sneller rond. We spelen verder naar voren, maar daar staan de verdedigers van Odijk, deze weten de bal weer in hun bezit te krijgen. Ze spelen de bal weer snel rond en komen zo weer snel naar voren, de bal wordt voorgegeven en de bal wordt goed aangenomen, de speler van Odijk staat oog in oog met onze keeper. Deze maakt zijn doel kleiner en komt steeds meer naar voren, de speler van Odijk maakt een schijnbeweging maar onze keeper weet de bal te klemmen. Deze speelt de bal naar voren en de bal komt net niet aan, Odijk weet deze weer verder naar voren mee te nemen. De bal gaat goed rond en dan schieten ze op het doel, onze doelman stoot de bal weg. De bal komt bij Odijk en deze knalt nogmaals op het doel en onze keeper stoot de bal weer weg. Odijk schiet gelijk weer op het doel, goal 1 - 4.

SVL neemt weer uit en we gaan gelijk weer in de tegenaanval, de bal gaat even rond, maar Odijk heeft de bal weer te pakken, ze hebben zo het meeste balbezit. De bal gaat weer snel rond en zo spelen ze op de helft van SVL. Ze breken door onze verdedigers en knallen weer op het doel, goal 1 - 5. SVL neemt weer snel uit, want er is niet veel tijd meer, nog maar 5 minuten op de klok. We spelen de bal rond en komen het 16 meter gebied van Odijk binnen. We knallen op het doel, jammer de keeper van Odijk heeft hem. Deze schiet de bal gelijk ver naar voren uit en de bal wordt weer goed aangenomen. Ze spelen verder naar voren en lopen zo weer ons 16 meter gebied in. Ze knallen op het doel en de bal wordt er uit gehaald, corner. Odijk gaat op hun posities staan en geven de bal voor. SVL speelt de bal weg naar het midden van het veld. De bal wordt doorgespeeld en Odijk staat er tussen en ze spelen de bal weer naar het midden van het veld en deze wordt goed aangenomen. Dan klinkt het fluitsignaal en de wedstrijd is gespeeld, tjonge wat een wedstrijd zeg. Even handen schudden en dan snel naar de kleedkamer om lekker warm te douchen.

Allemaal een fijn weekend en voor degene die ik niet meer zie fijne feestdagen.

Met sportieve groet,

Pascal van Scharenburg
Een van de leiding van JO15-1

SVL JO15-1 - Renswoude JO15-1
1 december 2018

Nadat we ons om 11:15 verzameld hebben bij SVL gaan we naar de kleedkamer. Daar hebben we de opstelling bekend gemaakt en de tactieken besproken. Op naar het veld voor een warming-up en het inschieten van de keeper. SVL is er weer klaar voor en we gaan op onze posities staan. De scheidsrechter controleert of dat iedereen er klaar voor is en dan geeft hij het fluitsignaal. De wedstrijd is begonnen en SVL neemt uit en we spelen de bal eerst terug en dan spelen we langs de lijn verder naar voren. De bal wordt al snel overgenomen door Renswoude en zij spelen weer terug naar de middenlijn. SVL neemt het stokje weer over en zo gaan we weer terug naar voren. Renswoude weet de bal mee te nemen en ze spelen de bal het 16 meter gebied in. Er wordt gelijk op het doel geschoten, maar wat een redding van onze keeper. Deze speelt de bal gelijk naar voren en de bal komt goed aan. De bal wordt verder naar voren meegenomen en zo spelen we steeds over en weer. Dan in de 21e minuut Renswoude aan de bal in ons 16 meter gebied en ze knallen op het doel, goal 0 - 1. SVL neemt weer snel uit en we gaan in de tegenaanval en we spelen de bal nu lekker rond. We komen het 16 meter gebied van Renswoude in en schieten op het doel, jammer de keeper van Renswoude heeft hem. Deze schiet de bal ver naar voren uit en de bal wordt goed aangenomen, de bal gaat veel heen en weer. Over en weer wordt de bal steeds verder naar voren geschoten, Renswoude weet de bal weer in bezit te krijgen. Ze spelen de bal snel langs de lijn naar voren en deze wordt dan snel doorgespeeld naar het midden. De bal komt goed aan en wordt een stukje meegenomen en dan op het doel geschoten. Goal 0 - 2 voor Renswoude, kom op SVL kopjes omhoog. We nemen weer uit en gaan in de tegenaanval en spelen verder naar voren, nog 2 keer kans gehad op het doel. Dan klinkt het fluitsignaal en de eerste helft is gespeeld met een tussenstand van 0 - 2.

Even een peptalk, wat drinken, hoe kunnen we beter spelen enzovoort. We zijn er weer klaar voor en gaan op onze posities staan. Renswoude neemt uit en ze raken gelijk de bal kwijt, SVL speelt de bal nu veel scherper rond. We gaan verder naar voren en lopen zo de 16 meter van Renswoude binnen. We schieten op het doel, goal 1 - 2 de spelers gaan weer op hun posities staan. Renswoude neemt uit en speelt de bal eerst terug, ze spelen langs de lijn verder naar voren. Daar worden ze opgevangen door de verdedigers van SVL en deze spelen de bal weer terug naar het midden. Dan spelen we weer naar de zijkant en komen zo weer verder naar voren. De bal wordt voorgegeven en gelijk op het doel geschoten, de keeper van Renswoude schiet de bal ver naar voren, de bal komt goed aan en wordt verder naar voren meegenomen. Ze knallen op het doel, goal 1 - 3. SVL mag weer uitnemen en we gaan gelijk weer in de aanval en spelen de bal verder vooruit. Na 15 minuten spelen loopt het eindelijk weer beter bij SVL en spelen we de bal lekker rond. We komen weer wat vaker in hun 16 meter gebied en hebben wat kansen op het doel gehad. Renswoude heeft ook nog 2 kansen gehad, maar onze keeper weet ze uit het doel te houden. Dan klinkt het fluitsignaal en de wedstrijd is gespeeld, nog even handen schudden en dan lekker douchen.
Het verslag en de foto's zijn weer te bezichtigen op de website. Allemaal een fijn weekend en tot dinsdag bij de training.

Met sportieve groet,

Pascal van Scharenburg
Een van de leiding van JO15-1

Je kunt de fansite van de jongens JO15-1 volgen via deze link: SVL JO15-1

SVL JO15-1 - SVF JO15-2
17 november 2018

Nadat we ons om 11:15 hebben verzameld bij SVL gaan we naar de kleedkamer. Daar aangekomen en omgekleed hebben we de opstelling bekend gemaakt. Doorgenomen hoe we gaan spelen en wie de warming-up voor hun rekening nemen vandaag. Daarna naar het veld om nog een half uurtje in te spelen en ons klaar te maken voor de wedstrijd. SVL is er klaar voor en we gaan op onze posities staan, SVF mag de uittrap doen.

Er wordt gefloten en de wedstrijd is begonnen, SVF speelt de bal eerst terug en passt verder naar achteren. SVL begint gelijk met jagen en SVF speelt dan nu de bal naar voren. Ze gaan langs de lijn verder naar voren en komen dan onze verdedigers tegen. Deze nemen de bal over en SVL gaat langs de lijn verder naar voren. Er wordt gelijk goed gevoetbald en de bal gaat zo even lekker rond. We spelen zo lekker aanvallend en komen steeds het 16 meter gebied van SVF in. We spelen door en de bal wordt op het doel geschoten, goal 1 - 0. SVF neemt weer uit en komt met een tegenaanval en ze spelen door tot de 16 meter. Ze schieten op het doel, oh wat een redding van onze doelman en hij schiet de bal weer naar voren en deze komt goed aan. Zo spelen we 10 minuten over en weer met wat pogingen van SVF. We komen weer langs de lijn verder naar voren en komen het 16 meter gebied van SVF binnen, knallen op het doel en de bal wordt weggewerkt en gaat de cornerlijn over. De bal wordt klaar gelegd en SVL staat goed te bewegen voor het doel. De corner wordt genomen en komt bij de tweede paal uit en wordt door SVF opgevangen. Ze schieten de bal terug naar voren waar de bal door SVL wordt opgevangen en gelijk op het doel wordt geschoten, goal 2 - 0 voor SVL.

SVF neemt weer uit en komt gelijk weer met een tegenaanval, ze gaan via de lijn verder naar voren. De bal wordt naar voren voorgegeven en komt bij SVL uit deze nemen het stokje weer over. We bouwen het weer rustig op en spelen lekker aanvallend naar voren uit. De bal gaat nog even over en weer, maar dan weet SVL weer door de verdediging te breken. We schieten de bal op het doel en goal 3 - 0. Met nog z'n 10 minuten op de klok voor de eerste helft neemt SVF weer uit en ze komen richting ons 16 meter gebied. De bal gaat even rond en wordt op het doel geschoten. De bal gaat net naast, keeperbal, onze keeper legt de bal klaar voor onze achterhoede. Deze schiet de bal ver naar voren uit en de bal komt goed aan en wordt weer goed meegenomen. De bal wordt lekker rond gespeeld en SVL heeft momenteel het meeste balbezit. We komen weer door de verdediging van SVF en spelen de bal over en weer en schieten dan op het doel, goal 4 - 0. SVF mag weer uitnemen en ze gaan gelijk in de tegenaanval en passen de bal over. SVL staat er weer tussen en we spelen gelijk weer terug naar het midden van het veld. Dan klinkt het fluitsignaal en de eerste helft is gespeeld met een tussenstand van 4 - 0 voor SVL.  

We gaan even naar de kleedkamer om warm te worden met warme thee. In de kleedkamer nog besproken hoe het gaat en hoe we nog scherper kunnen zijn. SVL is er weer klaar voor en we gaan weer naar het veld. Daar aangekomen zijn we de eerste en gaan we nog even wat over passen. Dan komt SVF ook het veld weer op en gaan we op onze posities staan. SVL mag uitnemen en we gaan gelijk in de aanval, er wordt zo wat rommelig gespeeld. Dan in de 43e minuut raken we de bal in ons 16 meter gebied kwijt en SVF knalt gelijk op het doel, goal 4 - 1. Kom op SVL, scherp blijven. De spelers van SVL gaan weer op hun posities staan en we nemen weer uit. We spelen de bal eerst terug en gaan weer met opbouwen beginnen. We spelen weer wat aanvallender en zitten meer op de bal. We krijgen alweer wat meer balbezit en komen steeds weer dichter in de buurt van het doel. Dan in de 65e minuut SVL speelt weer langs de lijn verder naar voren en we spelen de cornerhoek in. De bal wordt voorgegeven en komt goed aan, de bal wordt nog 2 passen meegenomen en gelijk op het doel geschoten, goal 5 - 1. Met nog 5 minuten op de klok neemt SVF weer uit en ze komen gelijk met een tegenaanval. Ze lopen ons 16 meter gebied in en schieten op het doel, wat een redding weer van onze doelman. Hij schiet de bal gelijk weer naar de zijlijn en SVL speelt alweer terug naar de midden lijn. Zo spelen we over en weer en dan klinkt het fluitsignaal, de wedstrijd is weer gespeeld. Nog even handen schudden en dan lekker douchen. Gefeliciteerd jongens met jullie overwinning ga zo door.

Allemaal een fijn weekend en tot dinsdag bij de training.

Met sportieve groet,

Pascal van Scharenburg
Een van de leiding van JO15-1

Je kunt de fansite van de jongens JO15-1 volgen via deze link: SVL JO15-1

Valleivogels JO15-2 - SVL JO15-1
10 november 2018

Nadat we ons vroeg bij SVL hebben verzameld, gaan we op weg naar Scherpenzeel. Daar aangekomen hebben we ons gelijk gemeld en zijn naar de kleedkamer gegaan. Daar hebben we ons omgekleed en de opstelling bekend gemaakt. Op naar het veld voor de warming-up en strek oefeningen. Daarna de keeper ingespeeld en de spelers hebben lekker overgeschoten. SVL is er klaar voor en we gaan op onze posities staan. De scheidsrechter controleert of iedereen er klaar voor is en geeft dan het fluitsignaal en de wedstrijd is begonnen.

SVL mag uitnemen en we spelen de bal eerst terug en dan gaan we via de zijkant verder naar voren. Zo spelen we verder naar voren en komen bij de verdedigers van de Valleivogels. Deze weten de bal over te nemen en schieten de bal hoog naar voren. Zo wordt er hoog over gespeeld en komen beide ploegen niet aan voetbal toe. De Valleivogels spelen de bal weer ver naar voren en deze wordt langs de lijn opgepakt. De bal wordt midden voorgegeven en gelijk het 16 meter gebied in en ze knallen gelijk op het doel, goal 1 - 0. SVL mag weer uitnemen en we gaan gelijk in de tegenaanval. De bal wordt nog steeds hoog gehouden en naar voren getrapt. Zo komen we niet aan voetballen toe, steeds wordt de bal goed uit de 16 meter weggehouden. De Valleivogels gaan steeds harder spelen en pompen de bal steeds ver naar voren. Om zo op die manier door onze verdedigers heen te komen. SVL heeft best wel veel balbezit, maar er wordt te veel hoog overgespeeld, wat niet in ons voordeel is er moet meer gespeeld worden. Met nog 10 minuten op de klok voor de eerste helft beginnen we te combineren en spelen de bal lekker rond. Zo spelen we van de zijkant verder naar voren en tikken lekker over. De bal wordt voorgegeven en de bal wordt op het doel geschoten, goal 1 - 1. De valleivogels mogen weer uitnemen en komen gelijk met een tegenaanval. Ze spelen de bal gelijk weer ver naar voren en raken deze kwijt. SVL begint eindelijk te spelen en we spelen nu continue op de helft van de Valleivogels. Zo spelen we een tijdje door en hebben zeker nog 3 pogingen op het doel gehad. Dan klinkt het fluitsignaal en zit de eerste helft er op met een gelijk stand van 1 - 1.

Even wat drinken en bijkomen, want er wordt op een hoog tempo gespeeld. Nog even bespreken wat goed gaat en wat er beter kan en dan zijn we er weer klaar voor. De spelers van SVL gaan weer op hun posities staan en we zijn er weer klaar voor. De scheidsrechter kijkt of iedereen er weer klaar voor is en geeft dan het fluitsignaal. De wedstrijd gaat weer verder en Valleivogels mag uitnemen. Ze spelen de bal eerst terug en dan langs de lijn verder naar voren. SVL neemt het stokje gauw weer over en we spelen gelijk weer door naar voren. We komen in het 16 meter gebied en knallen op het doel, de bal wordt over de cornerlijn geschoten. De bal wordt klaar gelegd en SVL is er klaar voor, er wordt goed voor het doel bewogen. Het schot wordt genomen en komt in het midden voor het doel, de Valleivogels weten de bal weg te werken. Zo spelen we weer veel op hun helft en beginnen de Valleivogels op de enkels te spelen. Een van onze spelers wordt gesandwiched door twee spelers van de Valleivogels. Het spel wordt weer hervat en SVL speelt nog steeds naar voren. We komen weer richting het 16 meter gebied en een van de spelers wordt keihard onderuitgehaald, de noppen staan in zijn knie. Onze speler komt geblesseerd op de bank en er wordt een vrije trap gegeven. Deze wordt genomen en we spelen verder naar voren en knallen op het doel. Jammer net naast de keeper van de Valleivogels schiet de bal naar voren en komt goed aan. De bal wordt meegenomen en ze komen richting het 16 meter gebied. Onze verdediger loopt op de hakken van de Valleivogels en gaat onderuit. De scheidsrechter fluit en geeft een penalty, de bal wordt op de stip gelegd. De scheids fluit en de penalty wordt genomen recht door het midden, goal 2 - 1. Kom op SVL, kopjes op, we gaan er voor we hebben nog 10 minuten op de klok. SVL neemt uit en we gaan gelijk langs de lijn weer naar voren. SVL speelt weer lekker aanvallend we komen nog 2 keer voor het doel, maar ze gaan er net naast. Dan klinkt het fluitsignaal en de wedstrijd is gespeeld. Helaas verloren met een eindstand van 2 - 1 voor de Valleivogels. Even handen schudden en dan naar de kleedkamer om te douchen. Jongens, jullie hebben super gespeeld we zijn trots op jullie.

Het verslag en de foto's staan weer op de website.
Allemaal een fijn weekend en tot dinsdag op de training.

Met sportieve groet,

Pascal van Scharenburg

AFC Quick 1890 JO15-5 - SVL JO15-1
3 november 2018

Nadat we ons om 11:55 hebben verzameld bij SVL gaan we op pad naar Amersfoort. Daar aangekomen en ons gemeld te hebben gaan we naar de kleedkamer om ons om te kleden. Daar hebben we de statistieken nog doorgenomen en de opstelling doorgenomen. Op naar het veld voor de warming-up en inschieten van de keeper. SVL is er klaar voor en we gaan op onze posities staan. SVL neemt uit en we spelen de bal eerst terug en gaan langs de lijn verder naar voren. De balt word overgespeeld maar door AFC onderschept en weer terug meegenomen naar het midden van het veld. AFC speelt de bal steeds hoog en ver naar voren en hoopt zo door onze verdedigers te komen. De verdediging is goed neergezet en we weten de bal steeds weer weg te spelen. De bal wordt weer verder naar voren meegenomen en overgespeeld. AFC weet de bal weer te bemachtigen en ze spelen de bal weer hoog over. Zo gaat het de hele tijd en zo komt SVL niet aan voetballen toe. We hebben 2 mooie acties in het 16 metergebied gehad, maar konden het net niet afmaken. Dan klinkt het fluitsignaal en de eerste helft is gespeeld.

Even wat drinken en nieuwe tactieken bespreken, we moeten meer gaan voetballen. SVL is er weer klaar voor en we gaan op onze posities staan. AFC neemt uit en ze spelen de bal eerst terug en komen dan weer naar voren toe gestormd. SVL weet de bal te bemachtigen en we spelen weer terug naar het midden. We spelen de bal naar de linkerkant en deze wordt goed aangenomen. We spelen de bal verder naar voren en komen het 16 metergebied van AFC binnen. De bal wordt voorgegeven en op het doel geschoten, AFC weet de bal nog een andere wending te geven. Corner, de bal wordt klaar gelegd en de scheidsrechter geeft het fluitsignaal. Er wordt goed bewogen voor het doel en de trap is genomen en er wordt gelijk op het doel geschoten. Goal 0 - 1, lekker SVL zo hoort het. AFC mag uitnemen en ze komen gelijk met een tegenaanval, ze gaan er nog harder in. Ze spelen de bal rond en raken de bal weer kwijt. De bal wordt door SVL voorgegeven en we lopen met de bal het 16 metergebied in en komen 1 op 1 tegen de keeper. De verdediging van AFC sprint op onze speler af en speelt deze omver. De scheidsrechter laat doorspelen en de bal wordt weer naar de middenlijn geramd. AFC speelt verder naar voren en stuit weer op onze verdedigers. SVL speelt de bal weer rond en zo komen we voor het doel uit. Een knal op het doel, maar de bal wordt weggestoten en weggespeeld. Corner, de bal wordt klaar gelegd en onze spelers bewegen weer goed voor het doel. Het fluitsignaal klinkt en de corner wordt genomen en gelijk op het doel getrapt. Goal 0 - 2, AFC mag weer uitnemen en komt gelijk weer met een tegenaanval. De bal wordt weer naar voren geschoten, maar gelijk weer opgepikt door SVL.

We spelen de bal weer lekker rond en we gaan weer het 16 meter gebied van AFC binnen. We schieten weer op het doel en er komt weer een corner uit, de bal wordt weer klaar gelegd. We wachten op het fluitsignaal en er wordt weer goed bewogen voor het doel. De trap is genomen en de bal komt voor, maar wordt iets weggetrapt door AFC. Ze spelen de bal over, maar SVL staat er tussen en knalt de bal gelijk op het doel, goal 0 - 3. AFC mag uitnemen en ze gaan steeds harder spelen, zijn aan het trekken en duwen. Hier en daar steeds een overtreding, maar er wordt door de scheidsrechter weinig aan gedaan. Zo spelen we een tijdje door en dan wordt de bal weer hoog over naar voren geschoten. De bal komt achter onze verdedigers en AFC knalt de bal gelijk op het doel, goal 1 - 3. SVL neemt uit en we gaan gelijk in de tegenaanval, we spelen de bal lekker rond. De bal wordt in het 16 meter gebied voorgegeven en komt goed aan. Dan wordt onze speler keihard onderuit gehaald en terwijl er gefloten is nog na getrapt. Onze speler kermt het uit van de pijn en de leiders stormen naar de speler om deze te verzorgen. Onder het verzorgen wordt er gelachen door de spelers van AFC. De verzorgende leiding werd zelfs bedreigd, de speler van AFC werd door een medespeler van AFC en de scheidsrechter verder tegen gehouden. Na wat woordenwisselingen en overleg met de scheidsrechter gaan we het spel hervatten. Met nog zo'n 20 minuten op de klok spelen we de wedstrijd met gemengde gevoelens verder uit. We hebben de wedstrijd gewonnen met 1 - 3. De spelers onder begeleiding verder naar de kleedkamer gebracht en daar omgekleed. Gelijk naar onze auto's gegaan om het terrein van AFC Quick 1890 te verlaten. Dit was een wedstrijd om niet snel te vergeten. Jongens en dame van SVL gefeliciteerd met deze overwinning en professionele houding na alles wat er gebeurd is tijdens deze wedstrijd.

De foto's en dit verslag staan weer op de website van de boys. Allemaal nog een fijn weekend en tot dinsdag bij de training.

Met sportieve groet,

Pascal van Scharenburg
Een van de leiding van JO15-1

Je kunt de fansite van de jongens JO15-1 volgen via deze link: SVL JO15-1

SVL JO15-1 - Jonathan JO15-6
27 oktober 2018

Nadat we ons om 11:15 verzameld hebben bij SVL gaan we naar de kleedkamer. Daar aangekomen hebben we overleg gepleegd wie er deze wedstrijd zou keepen. Dit i.v.m. dat onze keeper geblesseerd is daarna gelijk de opstelling bekend gemaakt. Op naar het veld voor de warming-up en het inschieten van de keeper. Nog wat oefeningen gedaan en dan is SVL er weer klaar voor. We gaan op onze posities staan en wachten op het teken van de scheidsrechter. Deze geeft het fluitsignaal en de wedstrijd is begonnen.

Jonathan neemt uit en speelt eerst de bal terug. Dan willen ze de bal naar voren spelen langs de lijn. SVL weet de bal al gauw te bemachtigen en zo spelen we de eerste 10 minuten, lekker overheersend en de bal gaat goed rond. Al wat pogingen op het doel gehad alleen werden ze nog niet goed afgemaakt. SVL heeft tot nu toe het meeste balbezit en we spelen alleen maar op de helft van Jonathan. Dan SVL langs de lijn in de aanval we spelen tikkend verder naar voren en komen zo het 16 meter gebied van Jonathan binnen. We spelen de bal nog iets verder naar voren en de bal wordt gelijk voorgegeven en op het doel geschoten, goal 1 - 0. Jonathan neemt uit en ze spelen de bal eerst weer terug en spelen de bal door. SVL staat er tussen en we stormen gelijk verder naar voren en komen weer op een schietafstand voor op het doel, we knallen de bal op het doel, jammer de keeper heeft hem net. De keeper van Jonathan schiet de bal uit in de voeten van SVL, we komen verder naar voren, schieten op het doel, de bal wordt weg gestoten, corner. De bal wordt klaar gelegd en we schieten, de bal gaat voor het doel langs maar word niet goed aangeschoten. De bal wordt door de verdedigers van Jonathan weg gewerkt. Zo spelen we nog een tijdje door. Twee dreigingen van Jonathan, maar onze verdedigers weten de bal precies op tijd weer weg te werken. Dan nog 1 minuut voor het einde van de eerste helft, SVL aan de bal en we hebben de bal lekker rond gespeeld en we komen vanaf de linkerkant het 16 meter gebied in. De bal wordt strak voorgegeven en gelijk meegenomen en op het doel geschoten, goal 2 - 0. Jonathan mag weer uitnemen en ze komen gelijk met een tegenaanval maar stoten gelijk op onze verdedigers. Dan klinkt het fluitsignaal en de eerste helft is gespeeld.

Even wat drinken en overleggen met de boys hoe we de wedstrijd verder gaan uitspelen. We zijn er weer klaar voor en gaan op onze posities staan en SVL mag nu uitnemen. We spelen de bal eerst terug en dan gaan we naar voren. Jonathan speelt nu veel aanvallender en zit kort op de man. Het overspelen gaat lastiger en zo lekker als het de eerste helft ging, zo lastiger is het nu. SVL speelt een beetje paniek voetbal en de bal wordt veel hoog gehouden, waardoor we niet aan spelen toekomen en de bal bij onze achterlijn steeds naar voren moeten spelen. Jonathan speelt nu veel op onze helft en ze hebben al 3 keer op ons doel kunnen schieten. Gelukkig houdt onze keeper de ballen er goed uit en worden de ballen weer snel naar voren gespeeld. Zo'n 5 minuten voor het einde komt SVL eindelijk weer in de wedstrijd, wordt er weer goed overgespeeld en spelen we weer op de helft van Jonathan. Nog 2 mooie kansen op het doel gehad. En toen klonk het fluitsignaal en de wedstrijd is gespeeld, gewonnen met een eindstand van 2 - 0. Nog even handen schudden en dan lekker douche.
De foto's staan weer op de website samen met dit verslag. Fijne avond en tot donderdag bij de training.

Met sportieve groet,

Pascal van Scharenburg
Een van de leiding van JO15-1

Je kunt de fansite van de jongens JO15-1 volgen via deze link: SVL JO15-1

Candia '66 JO15-2 - SVL JO15-1
13 oktober 2018

Nadat we ons om 12:30 hebben verzameld bij SVL gaan we op pad naar het zonnige Rhenen. Daar aangekomen en gemeld bij de wedstrijd leiding gaan we naar de kleedkamer om ons om te kleden. Daar hebben we de statistieken besproken en de opstelling bekend gemaakt. Op naar het veld voor de warming-up en inspelen van de keeper en de spelers. SVL is er klaar voor en we gaan op onze posities staan. De scheidsrechter kijkt of iedereen klaar is en geeft dan het fluitsignaal de wedstrijd is begonnen.

Candia '66 mag uitnemen en ze spelen de bal eerst terug dan langs de lijn verder naar voren. De bal wordt overgespeeld, maar SVL staat er al tussen en wij spelen de bal lekker rond. Zo spelen we de eerste vijf minuten met veel balbezit en druk op de helft van Candia '66. We spelen aan de rechterkant van het veld en de bal gaat lekker heen en weer. We lopen door naar de corner hoek en de bal wordt op het doel geschoten. De keeper raakt de bal, maar deze gaat het doel in, goal 0 - 1. Candia '66 mag weer uitnemen en gaat gelijk in de tegenaanval, maar raken de bal al snel weer kwijt en SVL speelt de eerste 20 minuten dreigend en we komen steeds het 16 meter gebied binnen. Dan klinkt het fluitsignaal er wordt een drinkpauze ingelast het is ook lekker warm moet ik zeggen. De spelers drinken wat, we bespreken nog wat tactieken en dan zijn we er weer klaar voor. De wedstrijd wordt hervat en we spelen de bal lekker snel rond. We hebben nog 2 pogingen op het doel gehad en Candia '66 ook, maar deze werden net niet benut. Dan klinkt het fluitsignaal en de eerste helft is gespeeld met een tussenstand van 0 - 1.

Even wat drinken en besproken wat gaat goed en wat kan beter, we zijn er weer klaar voor. We staan weer op onze posities er wordt gecontroleerd of iedereen klaar is en dan is de wedstrijd weer begonnen. SVL neemt uit en we spelen eerst de bal terug en spelen via de zijkant verder naar voren. SVL moet weer even in het ritme komen, want Candia '66 heeft nu het meeste balbezit. Ze spelen op onze helft en hebben al 2 x op het doel geschoten. Onze keeper speelt de bal naar de linkerkant en de bal wordt goed meegenomen. Zo spelen we de bal weer lekker rond en komen het 16 meter gebied van Candia '66 binnen. De bal wordt voorgegeven en gelijk op het doel geschoten, goal 0 - 2. Candia '66 mag weer uitnemen en ze spelen de bal eerst terug en gaan dan in de aanval. Candia '66 speelt nu ineens veel aanvallender en heeft de bal snel weer onderschept. Kom op SVL, even focussen, speel de bal goed rond en zet wat meer druk. SVL neemt de bal nu weer lekker mee en er wordt weer goed rondgespeeld. We komen verder naar voren en komen via de rechterzijde bij de corner hoek uit. De bal wordt voorgegeven en gelijk op het doel geknald, goal 0 - 3. Candia mag uitnemen en gaat gelijk in de aanval, ze spelen de bal snel rond. Met nog zo'n 13 minuten op de klok wordt er over en weer gespeeld. Met Candia '66 nu net iets meer balbezit, je ziet dat de spelers vermoeid raken.

Door het warme weer en het zware veld, hier en daar wat schoonheidsfoutjes. Waardoor we net de bal te snel kwijt raken, dan Candia aan de bal, de bal wordt midden voorgegeven. Onze verdedigers moesten nog afzakken dus er was een gaatje ontstaan. Stormen de aanvallers van Candia '66 snel naar voren en hebben de bal, de bal wordt voorgegeven en gelijk op het doel geschoten, goal 1 - 3. SVL neemt snel uit en we gaan gelijk in de tegenaanval, stormen ook naar voren. We spelen gelijk het 16 metergebied in en de bal wordt voorgegeven en gelijk op het doel geschoten. Jammer net naast, de keeper van Candia '66 trapt de bal gelijk uit en deze komt in de voeten van SVL. We spelen de bal rond en dan neemt Candia '66 de bal weer mee naar voren. Ze spelen middendoor verder naar voren en de bal wordt naar de zijkant gespeeld. De bal gaat te hard en over de lijn, SVL gooit in en de bal wordt goed aangenomen. We spelen door naar de middenlijn en spelen de bal naar de rechterkant. De bal wordt goed aangenomen en we spelen de bal verder door, maar Candia '66 staat er tussen. Ze spelen de bal verder naar voren en dan klinkt het fluitsignaal, de wedstrijd is gespeeld. Gewonnen met een eindstand van 1 - 3. Even handen schudden en dan lekker douchen.

Het verslag en de foto's zijn weer te bewonderen op de website van de SVL boys.
Allemaal een fijn weekend en tot dinsdag bij de training.

Met sportieve groet,

Pascal van Scharenburg

SVL JO15-1 - DEV Doorn JO15-2
6 oktober 2018

Nadat we ons om 10:15 hebben verzameld bij SVL, gaan we naar de kleedkamer om ons om te kleden. De statistieken worden besproken en de opstelling wordt bekend gemaakt. Op naar het veld voor de warming-up en het inschieten van de keeper. SVL is er weer klaar voor en we staan op onze posities, het fluitsignaal wordt gegeven en de wedstrijd is begonnen.

DEV mag als eerste uitnemen en ze spelen de bal eerst terug en de bal wordt even rond gespeeld. SVL speelt met veel druk en lekker aanvallend en we weten de bal al snel in ons bezit te krijgen. We spelen de bal langs de lijn verder naar voren, er wordt goed gecombineerd. Zo lopen we al snel het 16 meter gebied van DEV binnen en de bal wordt voorgegeven en gelijk op het doel geschoten, goal 1 - 0. DEV mag uitnemen en gaat gelijk in de tegenaanval, maar ze raken de bal gelijk kwijt. SVL stormt met de bal gelijk verder naar voren en de bal wordt alweer voorgegeven. De bal wordt goed aangenomen en we spelen de bal iets verder door naar voren en knallen gelijk op het doel, goal 2 - 0. DEV neemt weer uit en wil gelijk weer in de tegenaanval, ze spelen de bal rond, maar dan staat SVL er weer tussen en we nemen de bal gelijk weer mee naar voren. De bal gaat weer lekker rond en we komen in de corner hoek uit. De bal wordt nog even over en weer gespeeld en dan weer op het doel geschoten, goal 3 - 0. DEV neemt weer uit en ze willen gelijk in de aanval gaan, ze spelen de bal rond. Dan staat SVL er weer tussen en we spelen de bal snel rond en gaan gelijk naar de andere kant van het veld. De bal wordt goed meegenomen en we lopen de verdediging van DEV voorbij. We knallen de bal gelijk weer op het doel, goal 4 - 0. Zo dat gaat snel, we hebben nu pas 8 minuten gespeeld.

DEV neemt weer uit en komt met een tegenaanval, ze spelen langs de lijn. De bal wordt snel overgespeeld en gelijk voorgeven, de bal komt goed aan. De bal gaat zo een tijdje over en weer en DEV heeft de achterdeur dicht gegooid. Het lijkt er nu op dat DEV scherper is geworden en de ballen worden nu goed uit het 16 meter gebied gehouden. DEV aan de bal en ze spelen de bal lekker rond, de bal wordt over en weer gepasst. Ze spelen verder naar voren en spelen zo de verdedigers van SVL voorbij. De speler van DEV staat 1 op 1 met de keeper, hij komt verder naar voren en geeft de bal een lob en de bal rolt in het doel, goal 4 - 1. SVL neemt uit en gaat gelijk weer in de tegenaanval, de bal gaat snel rond. De bal wordt naar voren voorgegeven en komt in het 16 metergebied uit. De bal wordt goed aangenomen en gelijk op het doel geschoten, goal 5 - 1. DEV mag weer uitnemen en gaat weer in de tegenaanval, zo spelen we een tijdje over en weer met SVL het meeste balbezit. Dan met nog 1 minuut op de klok, SVL heeft de bal we spelen rond het doel. De bal gaat goed rond en wordt dan op het doel geschoten, goal 6 - 1. DEV neemt uit en speelt eerst de bal terug en speelt dan de bal naar voren. Het fluitsignaal klinkt en de eerste helft is gespeeld.

Even wat drinken, nog vragen hoe het gaat en waar we nog op moeten letten. SVL is er weer klaar voor en ze staan alweer op hun posities. Het fluitsignaal klinkt en SVL neemt uit en speelt eerst terug en dan spelen we de bal rustig rond. DEV heeft in zijn pauze ook de wedstrijd besproken en het lijkt er op dat ze beter verdedigend spelen, want we zijn ondertussen al in de 65e minuut van de wedstrijd. En aan beide zijden wel mooie acties gezien, maar geen een meer in het doel. SVL heeft dan nu toch een gaatje in de verdediging gevonden en we schieten op het doel, goal 7 - 1. DEV neemt weer uit en gaat in de tegenaanval, ze bieden wat weerstand, maar SVL loopt gewoon het 16 meter gebied weer in en knallen weer op het doel, goal 8 - 1. DEV neemt weer uit en speelt de bal over, SVL staat er weer tussen en we stormen gelijk met de bal naar voren. De bal wordt gelijk op het doel getrapt en goal 9 - 1. Whoo dat ging weer snel, DEV neemt weer uit en komt nu dan echt gelijk met een tegenaanval. Ze stormen naar voren en lopen zo onze verdedigers voorbij en knallen de bal gelijk op het doel, goal 9 - 2. SVL neemt uit en we spelen de bal gelijk weer verder naar voren en we laten de bal weer lekker rond gaan. Dan klinkt het fluitsignaal en de wedstrijd is gespeeld met een eindstand van 9 - 2.
Even handen schudden en dan lekker douchen en nog wat drinken in de kantine. Allemaal nog een fijne avond, de foto's van de wedstrijd staan weer op de website van de boys.

Met sportieve groet,

Pascal van Scharenburg
Een van de leiding van JO15-1

Je kunt de fansite van de jongens JO15-1 volgen via deze link: SVL JO15-1

SVL JO15-1 - HDS JO15-2
29 september 2018

Nadat we ons om 11:15 hebben verzameld bij SVL gaan we naar de kleedkamer om ons om te kleden. De spelers gaan naar het veld voor een warming-up en om de keeper in te schieten. Dan wordt iedereen bij elkaar geroepen en wordt de opstelling bekend gemaakt. Iedereen gaat op zijn posities staan en de scheidsrechter kijkt of iedereen er klaar voor is. Dan klinkt het fluitsignaal en de wedstrijd is begonnen. SVL neemt uit en speelt de bal eerst terug. Dan spelen we de bal naar voren en de bal wordt goed rond gespeeld. We spelen veel op de helft van HDS en komen steeds dichter bij het doel. We passen de bal naar de zijkant en de bal wordt goed naar de corner hoek meegenomen. De bal wordt voorgegeven en op het doel geschoten, jammer net naast. De keeper van HDS neemt de bal uit en trapt deze tot de middenlijn. SVL heeft de bal alweer in hun bezit en we spelen gelijk weer met volle druk verder naar voren. Zo speelt SVL het eerste half uur aanvallend en op de helft van HDS. Dan in de 32e minuut SVL speelt van links naar rechts we lopen het 16 meter gebied van HDS in. We geven de bal voor en deze wordt gelijk op het doel geschoten, goal 1 - 0. HDS Neemt uit en komt gelijk met een tegenaanval, maar SVL weet al gauw de bal weer in hun bezit te krijgen en we spelen de bal gelijk weer goed rond. SVL blijft lekker aanvallend spelen en we spelen steeds rond de verdedigers van HDS. Dan klinkt het fluitsignaal en de eerste helft is gespeeld met een tussenstand van 1 - 0.

Even pauzeren wat drinken wat wissels en SVL is er weer klaar voor. Ze gaan gelijk weer op hun posities staan het wachten is op de scheidsrechter. Deze controleert of iedereen er weer klaar voor is en geeft dan het fluitsignaal. De wedstrijd gaat weer verder en HDS neemt uit en schiet de bal naar de linkerkant en ze spelen gelijk een stuk aanvallender dan de eerste helft naar voren. Ze spelen de bal goed rond en het eerste kwartier heeft HDS de overhand. SVL weet de ballen net niet te onderscheppen en de passes worden veel te hoog gegeven. Dan SVL weet de bal te bemachtigen en we stormen gelijk verder naar voren. We lopen het 16 metergebied van HDS binnen en knallen de bal op het doel. De doelman van HDS tikt de bal net aan en de bal gaat over de achterlijn, corner. SVL legt de bal in de hoek klaar en wacht op het fluitsignaal van de scheidsrechter. Deze klinkt en de corner wordt genomen, de bal komt midden voor en wordt gelijk op het doel geschoten, goal 2 - 0 voor SVL. HDS neemt uit en komt gelijk met een tegenaanval, maar ze raken de bal gelijk al weer kwijt. SVL staat nu net te spelen zoals in de eerste helft lekker aanvallen met veel druk.

We spelen weer continue op de helft van HDS en de bal gaat weer lekker rond. We spelen langs de lijn verder naar voren en de bal wordt voorgegeven en HDS probeert de bal bij het doel weg te houden, maar deze schiet in eigen doel, goal 3 - 0. HDS neemt weer uit en gaat gelijk weer in de aanval, ze spelen de bal lekker rond. Zo speelt HDS weer een tijdje door en spelen nu steeds op de helft van SVL. Dan vanuit het niets komt de bal door het 16 meter gebied in en HDS trapt de bal gelijk op het doel, goal 3 - 1. SVL mag uitnemen en we spelen de bal eerst weer terug en dan naar een zijkant. We lopen met de bal verder naar voren en komen het 16 meter van HDS binnen. We schieten op het doel net naast. De keeper van HDS schiet de bal middendoor uit en de bal komt goed aan. De bal wordt gelijk doorgespeeld, maar SVL staat er tussen en we nemen het stokje weer over. De bal wordt doorgespeeld en wordt goed aangenomen, dan klinkt het fluitsignaal. De wedstrijd is gespeeld, jippie we hebben gewonnen. Even handen schudden en dan lekker douchen en naar de kantine. Nog even voor de jarige gezongen en met een voldaan gevoel naar huis. De foto's zijn weer te bezichtigen op de website van JO15-1.

Allemaal een fijn weekend.

Met sportieve groet,

Pascal van Scharenburg
Een van de leiding van JO15-1

Je kunt de fansite van de jongens JO15-1 volgen via deze link: SVL JO15-1

DOVO JO15-5 - SVL JO15-1
22 september 2018

Nadat we ons verzameld hebben bij SVL vertrekken we naar Veenendaal. Daar aangekomen bij een overvolle parkeerplaats is het zoeken naar een plekje. Op naar de kleedkamer om ons om te kleden en de opstelling door te nemen. Snel naar het veld, want de wedstrijd gaat al bijna beginnen. De scheidsrechter controleert de passen en dan is iedereen er klaar voor. De spelers van SVL nemen hun posities in en de scheidsrechter kijkt of iedereen klaar is en geeft dan het fluitsignaal. De wedstrijd is begonnen en SVL neemt de aftrap en speelt de bal eerst terug. Dan langs de linkerzijkant verder naar voren, de bal wordt doorgespeeld, maar DOVO zit er tussen en ze spelen de bal gelijk weer naar het middenveld. Ze spelen de bal goed rond en komen gelijk ons 16 meter gebied in. Er wordt gelijk op het doel geschoten, maar onze keeper heeft hem. Deze trapt de bal naar voren uit en de bal komt goed aan. We spelen gelijk door naar voren en komen bij de verdedigers van DOVO. Deze weten de bal te bemachtigen en gaan gelijk weer met de bal naar voren. Zo spelen we een tijdje door met het eerste half uur DOVO steeds aan de bal. En ze spelen het merendeel op onze helft en hebben een paar pogingen op ons doel geschoten. Deze gaan net naast of onze keeper heeft ze uit het doel gehouden. De laatste 15 minuten weet SVL lekker in de wedstrijd te zitten, we spelen de bal nu lekker rond. We hebben een paar mooie acties op het doel gehad, maar ze gingen er net niet in.

Dan klinkt het fluitsignaal en de eerste helft is gespeeld met een tussenstand van 0 - 0. Even wat drinken en nog wat tactieken bespreken en dan is SVL er weer klaar voor. We gaan op onze posities staan en de scheidsrechter geeft het fluitsignaal en de tweede helft is begonnen. DOVO neemt uit en ze komen gelijk in de aanval en spelen de bal verder naar voren. Ze spelen de bal snel over en de bal gaat snel rond. SVL weet zo nu en dan de bal weer even over te nemen. Dan in de 57e minuut DOVO aan de bal, ze spelen verder naar voren en naderen ons 16 metergebied en de bal wordt gelijk op het doel geschoten, goal 1 - 0. SVL neemt de bal snel uit en we spelen gelijk door naar voren we spelen langs de verdedigers van DOVO en knallen op het doel, jammer net naast. De doelman van DOVO schiet de bal ver naar voren uit en de bal komt goed aan. Ze spelen de bal rond en komen zo onze verdedigers voorbij. Ze schieten de bal gelijk op ons doel, goal 2 - 0. SVL mag weer uitnemen en we gaan gelijk in de tegenaanval. We spelen de bal snel rond, maar DOVO staat er alweer tussen en ze nemen de bal gelijk weer mee naar voren. De bal gaat weer snel rond en ze spelen middendoor en schieten gelijk weer op ons doel, goal 3 - 0. SVL neemt weer uit en we gaan gelijk weer in de tegenaanval. SVL speelt de bal nu lekker snel rond en we spelen verder door naar voren. We schieten op het doel, de bal wordt net door een verdediger aangeraakt, corner. De bal wordt klaar gelegd, de bal wordt voorgegeven en op het doel gekopt. Goal, 3 - 1. DOVO neemt de bal snel uit en stormen naar voren, de bal wordt overgespeeld. SVL staat er tussen en we spelen de bal weer terug. Dan klinkt het fluitsignaal, de wedstrijd is gespeeld, helaas verloren. Kop op mannen, we hebben goed gespeeld en veel gegeven.

Met sportieve groet,

Pascal van Scharenburg
Een van de leiding van JO15-1

SVL JO15-1 - SVF JO15-2
15 september 2018

Nadat we ons om 11:15 bij SVL hebben verzameld, gaan we naar de kleedkamer om ons om te kleden. Even de huishoudelijke mededelingen en de opstelling doorgenomen. Op naar het veld voor de warming-up en het inschieten van de keeper. SVL is er weer klaar voor en we gaan op onze posities staan. De scheids kijkt of iedereen klaar is en fluit dan de wedstrijd af. SVL neemt uit en we schieten de bal eerst terug, we spelen de bal even rond en gaan dan in de aanval. SVF biedt nogal wat tegenstand en het eerste kwartier spelen we een beetje paniekerig en komen de ballen niet lekker aan. We spelen aanvallend door en komen dan het 16 meter gebied van SVF binnen. De bal wordt diep voorgegeven en goed meegenomen en gelijk op het doel getrapt. Goal, 1 - 0 voor SVL. De spelers gaan weer op hun posities staan en SVF trapt de bal eerst terug. Ze komen gelijk met een tegenaanval, maar SVL weet de bal alweer in zijn bezit te krijgen. Zo speelt SVL lekker aanvallend met het meeste balbezit en de bal gaat nu lekker rond. SVF heeft nog een aanval op het doel, maar onze keeper heeft de bal. Deze trapt de bal naar voren en deze komt goed aan en wordt verder naar voren meegenomen. Dan klinkt het fluitsignaal en de eerste helft is gespeeld met een tussenstand van 1 - 0. Even wat drinken en op adem komen en dan is SVL er weer klaar voor.

We nemen onze posities in en het fluitsignaal klinkt, de wedstrijd is weer begonnen. SVF neemt uit en gaat gelijk in de aanval, SVL weet de bal alweer snel te veroveren. We spelen langs de lijn verder naar voren en stuiten dan op de verdedigers van SVF. Deze nemen de bal weer terug naar voren en spelen naar de middenlijn toe. SVL pakt de bal daar weer op en we spelen de bal naar de rechterkant. Deze wordt langs de lijn overspelend verder naar de corner hoek doorgespeeld. De bal wordt voorgegeven en gelijk op het doel geschoten, goal 2 - 0. SVF neemt uit en ze spelen de bal rond en komen verder naar voren. Dan staan onze verdedigers al weer klaar om de bal op te vangen. Dat gaat zo even door en SVF komt niet verder dan een paar meter voor onze 16 meter, daar wordt de bal steeds weer door onze verdedigers weggehaald. We spelen vanuit de middenlijn midden door verder naar voren. De bal wordt door gepasst en wordt goed aangenomen. De bal wordt nog iets verder naar voren meegenomen en dan op het doel getrapt, goal 3 - 0. SVF mag weer uitnemen en ze gaan gelijk weer in de tegenaanval, maar raken de bal al weer snel kwijt. SVL speelt zo lekker aanvallend en met veel balbezit door. Nog wat pogingen op het doel, maar net naast of in de handen van de keeper. Dan klinkt het fluitsignaal en de wedstrijd is gespeeld. Even de handen schudden en dan lekker douchen. Jippie gewonnen met een eindstand van 3 - 0.

Allemaal een fijn weekend en tot dinsdag bij de training.

Met sportieve groet,

Pascal van Scharenburg
Een van de leiding van JO15-1

SVL JO15-1 - HDS JO15-1
8 september 2018

Nadat we ons om 11:15 bij SVL hebben gemeld zijn we naar de kleedkamer gegaan om ons om te kleden. Daar kregen we de opstelling te horen en zijn we daarna naar het veld gegaan voor de warming-up. Daarna nog wat oefeningen gedaan en onze keeper ingeschoten. SVL is er klaar voor en we gaan op onze posities staan. De scheidsrechter kijkt of iedereen klaar is en geeft dan het fluitsignaal de wedstrijd is begonnen en SVL mag uitnemen.

We spelen de bal eerst terug en gaan dan langs de lijn verder naar voren. De bal wordt overgespeeld, maar wordt gelijk onderschept door HDS en ze lopen gelijk onze verdedigers voorbij en knallen de bal gelijk op het doelt goal 0 - 1. SVL mag weer uitnemen en we bouwen weer rustig op van achteren naar voren. Zo tijdens het spelen hebben de jongens wat pijntjes, maar we wachten nog op onze ingeleende wisselspelers dus kop op nog even doorzetten. Gelukkig na een kwartier spelen komt onze versterking er aan en gaan we gelijk wisselen. SVL en HDS zijn goed aan elkaar gewaagd en we hebben aan beide kanten al wat mogelijkheden gecreëerd, maar de keepers houden de ballen goed buiten de goal. Dan in de 20e minuut SVL aan de bal we komen vanaf de linkerkant verder naar voren en komen zo het 16 meter gebied van HDS binnen, we spelen de bal nog even rond. Dan wordt de bal voorgegeven en gelijk op het doel geschoten, goal 1 - 1. HDS neemt snel uit en ze komen gelijk met een tegenaanval, ze stormen naar voren. De bal gaat goed rond en wordt voorgegeven SVL staat er tussen en wij nemen het stokje over. Wij spelen de bal gelijk weer terug naar de middenlijn en we gaan via de zijlijn verder naar voren. De bal wordt voorgegeven en gelijk op het doel geschoten, jammer de keeper van HDS heeft hem. Deze trapt de bal gelijk ver naar voren uit en de bal wordt goed aangenomen en verder naar voren meegenomen. De bal gaat van links naar rechts en dan wordt deze ineens voor gegeven en goed aangenomen. Ze spelen door de verdedigers heen en knallen de bal gelijk op het doel, goal 1 - 2. SVL neemt uit en we gaan gelijk weer in de aanval, we spelen verder naar voren en spelen de bal naar de rechter corner hoek. De bal wordt goed aangenomen en gelijk op het doel geschoten, jammer net in het zijnet. De keeper van HDS schiet de bal naar voren uit, SVL weet de bal te scoren. We spelen naar de linkerkant en HDS schiet de bal over de lijn. SVL gooit in en HDS weet de bal over te nemen en speelt terug naar de middenlijn. Dan klinkt het fluitsignaal en de eerste helft is gespeeld.

Even wat drinken en een pep talk en bespreken wat er beter kan. SVL is er weer klaar voor en we gaan weer op onze posities staan. HDS mag uitnemen en ze gaan gelijk in de aanval, maar HDS raakt de bal snel kwijt. We spelen zo een tijdje over en weer met SVL het meeste balbezit. Dan na zo'n 25 minuten over en weer gespeeld te hebben, heeft SVL de bal. We spelen vanaf de linkerkant verder naar voren en spelen helemaal door tot de corner hoek. Vanaf daar wordt de bal voorgegeven en gelijk op het doel geschoten, goal 2 - 2. HDS neemt uit en gaat gelijk in de tegenaanval, we spelen wat over en weer. En dan we lopen in het 16 meter gebied en een van onze spelers wordt door twee man onderuitgehaald. Er wordt gefloten en er wordt een penalty gegeven. De bal wordt klaar gelegd. Uiterste concentratie het fluitsignaal klinkt en dan een aanloop en er wordt op het doel geknald. De bal wordt recht in de handen van de keeper geschoten, jammer. De keeper van HDS schiet de bal snel uit, deze wordt goed meegenomen en ze spelen verder richting onze verdedigers. Dan spelen ze de bal over, maar die wordt onderschept en over de zijlijn geschoten. Ingooi SVL we gooien in en dan klinkt het fluitsignaal de wedstrijd is gespeeld. Met een eindstand van 2 - 2. Nog even handen schudden en dan douchen.

Met Sportieve Groet,

Pascal van Scharenburg

DEV JO15-2 - SVL JO15-1
1 september 2018

Nadat we ons hebben verzameld om 8:00 uur bij SVL vertrekken we naar Doorn. Daar aangekomen en ons aangemeld te hebben gaan we naar de kleedkamer om ons om te kleden en de opstelling wordt bekend gemaakt. Daarna op naar het veld voor de warming-up en inschieten van de keeper. SVL is er weer klaar voor en we gaan op onze posities staan, de scheidsrechter kijkt of iedereen er klaar voor is en geeft dan het fluitsignaal.

De wedstrijd is begonnen en SVL mag uitnemen, we spelen de bal eerst terug en gaan dan via de linkerflank verder naar voren. De bal wordt goed overgespeeld en we gaan het 16 meter gebied in. De bal wordt doorgespeeld maar door DEV onderschept. Zij nemen de bal weer terug naar de middenstip en spelen de bal naar de rechterkant. De bal wordt door SVL onderschept en we spelen weer verder naar voren. Zo spelen we een tijdje door en dan in de 7e minuut SVL in het 16 meter gebied. De bal wordt nog even rond gespeeld en dan voorgegeven en gelijk op het doel getrapt. Goal, 0 - 1 voor SVL. DEV mag uitnemen en gaat gelijk in de tegenaanval, ze spelen de bal te ver naar voren en SVL heeft de bal weer in hun bezit, SVL speelt aanvallend en heeft het meeste balbezit. We maken een sprongetje naar de 18e minuut. SVL speelt vanaf het midden naar de rechter zijlijn. De bal wordt goed aangenomen en al rondspelend spelen we door tot aan de corner hoek. De bal wordt voorgegeven en komt goed aan en wordt hard op het doel geschoten, goal 0 - 2. DEV neemt uit en komt gelijk weer met een tegenaanval, onze verdedigers weten de bal gelijk weer in hun bezit te krijgen en spelen deze verder naar voren. De bal wordt goed aangenomen en we spelen middendoor verder het 16 meter gebied in. We spelen de verdedigers van DEV voorbij en knallen gelijk op het doel, goal 0 - 3.

DEV neemt weer uit en ze spelen de bal eerst terug en spelen de bal langs de linker zijlijn verder naar voren. De bal wordt voorgegeven en gelijk onderschept door SVL en we spelen de bal weer naar het midden van het veld. De bal wordt goed aangenomen en gelijk doorgespeeld, we lopen weer in het 16 meter gebied van DEV. De bal wordt weer voorgegeven en gelijk op het doel geschoten, goal 0 - 4. DEV neemt uit en komt gelijk met een tegenaanval, ze spelen de bal goed rond en komen zo bij ons het 16 meter gebied in, ze trappen de bal op het doel en goal 1 - 4. SVL neemt uit en we spelen de bal naar de zijkant we laten de bal lekker rondgaan. We spelen verder naar voren en spelen de bal door naar het midden. Vandaar wordt hij doorgespeeld naar de rechterkant en we gaan weer het 16 metergebied van DEV in. De bal wordt strak voorgegeven en met een knal op het doel geschoten, goal 1 - 5. DEV neemt uit en speelt de bal eerst terug en ze spelen dan naar voren. Met een steekpass wordt de bal verder naar voren gegeven. De bal wordt goed aangenomen en ze spelen zo door onze verdediging heen. De bal wordt op het doel getrapt en goal 2 - 5. SVL neemt uit en we spelen de bal naar de linkerkant, de bal wordt goed aangenomen. De bal wordt verder naar voren gespeeld, maar DEV schiet de bal over de lijn. Ingooi SVL, we gooien de bal naar voren en de bal komt goed aan. De bal wordt overgespeeld en dan klinkt het fluitsignaal, de eerste helft is gespeeld.

Even wat drinken en de wedstrijd even kort bespreken we zijn er weer klaar voor. De spelers van SVL staan weer op hun posities en DEV komt ook op hun posities staan. DEV neemt uit en speelt de bal terug naar onderen en vanuit daar weer verder naar voren. SVL staat er weer tussen en weet de bal weer in bezit te krijgen. We spelen zo zo'n 10 minuten over en weer en SVL komt weer voor de verdedigers van DEV te staan en weet er omheen te spelen, voorzetje en gelijk weer hoog op het doel goal 2 - 6. DEV neemt weer uit en ze komen gelijk met een tegenaanval, ze passen de bal te gehaast over en SVL staat er alweer tussen. We spelen de bal snel rond en lopen gelijk door naar voren, bal wordt voorgegeven en gelijk weer op het doel geschoten, goal 2 - 7. DEV neemt weer uit en ze gaan gelijk in de tegenaanval en komen gelijk verder naar voren. Ze spelen de bal eerst terug en dan ineens naar voren en ze lopen zo onze verdedigers voorbij, ze lopen op onze keeper af en schieten op het doel, goal 3 - 7. SVL neemt uit en gaat gelijk weer in de tegenaanval, maar de bal is weer bij DEV in het bezit. Zo spelen we nog een 10 minuten over en weer met veel druk van beide zijden.

Dan nog 10 minuten voor het einde van de wedstrijd loopt DEV toch onze verdedigers voorbij en knallen op het doel, goal 4 - 7. SVL mag uitnemen en gaat gelijk in de tegenaanval, we stormen gelijk verder naar voren. Lopen gelijk hun verdedigers voorbij en knallen op het doel, goal 4 - 8. DEV neemt weer uit en ze komen weer met een tegenaanval en lopen ook gelijk ons 16 meter gebied in. Knallen op het doel, pff wat een redding van onze keeper, deze speelt de bal naar de zijkant uit. De bal wordt goed meegenomen en we spelen weer rustig de bal rond en komen zo verder naar voren. De zijflank is weer vrij en de bal wordt goed aangespeeld. De bal wordt voorgegeven en gelijk op het doel geschoten, goal 4 - 9. Met nog 3 minuten op de klok, DEV neemt weer uit en speelt de bal naar voren. SVL weet de bal te bemachtigen en we gaan weer naar de verdedigers van DEV. Deze weten de bal te onderscheppen en schieten de bal ver naar voren uit. De bal wordt goed aangenomen en gelijk verder naar voren meegenomen. Ze spelen door onze verdedigers heen en knallen de bal gelijk op het doel, goal 5 - 9. SVL neemt weer uit en speelt de bal terug, we spelen de bal naar de linkerkant. En dan klinkt het fluitsignaal de wedstrijd is gepeeld, gewonnen met een eindstand 5 - 9. Nog even handjes schudden en dan douchen en omkleden.

Met sportieve groet,

Pascal van Scharenburg.