Wedstrijdverslagen SVL 1 seizoen 2018/2019

SVL 1 - Heerjansdam 1, 1-0
19 januari 2019

Dat het elftal van Langbroek een flink trainingskamp in Spanje achter de rug had en dus met vernieuwde energie aan de tweede helft van de competitie begon, straalde er vanaf de eerste minuten vanaf. Weliswaar moest dat voor een groot deel vanuit de verdediging gebeuren waarbij vooral Geert-Willem Merkens een heel belangrijke rol speelde door verscheidene knappe reddingen te verrichten.

In de eerste twintig minuten probeerde Heerjansdam herhaaldelijk het spel naar zich toe te trekken en wist SVL maar twee keer op de helft van de tegenstander door te dringen. Het hoofddoel was duidelijk; geen tegentreffer toestaan en toen Willem Baaij na één van de spaarzame aanvalsacties van SVL de 1-0 er in schoot, was dat al de eerste bekroning van het harde werken van de Langbroekse club.

Ook in de tweede helft was het beeld niet veel anders, met man en macht wist men stand te houden waardoor de irritaties bij de gasten hoog opliepen en hun voortdurende commentaar op de leiding ertoe leidde dat er een Heerjansdammer van het veld werd gestuurd met rood (twee maal geel) en vijf spelers een gele kaart kregen, bij SVL viel 1 gele kaart.

Winnen van de nummer drie op de lijst moet één van de drijfveren zijn geweest die in de hoofden van de SVL-spelers en leiding hebben gespeeld. Ze hielden de 1-0 stand dan ook tot het einde vast en verdiend! Aad van den Berg en zijn compagnons hadden daar in Sevilla blijkbaar niet alleen aan de conditie gewerkt, maar ook aan saamhorigheid, standvastigheid en spelplezier en waar dat toe leidt, werd in deze wedstrijd getoond. In de 82e minuut kwam Martijn Verkerk Selçuk Albayrak aflossen.

Met nu 19 punten is SVL opgeschoven van de negende naar de zesde plaats, vooral ook doordat de directe concurrentie punten liet liggen.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk – Kevin van Leeuwen – Bastin Hofman – Bart Bruijne – Mitchel de Vaal – Alex van Eem – Selçuk Albayrak (Martijn Verkerk) – Ali Alkan – Willem Baaij – Koen van Dijk.

Komende week komt GRC-14 naar Langbroek. Aanvang 14.30 uur.

M.v.d.Pavert

Zandvoort 1 - SVL 1
22 december 2018

SVL speelde afgelopen zaterdag voor de beker in Zandvoort tegen Zandvoort, de wedstrijd eindigde in een gelijk spel, 2-2. Dus er moesten penalty's genomen worden en dat leverde de winst op voor SVL. Na zes penalty's miste Zandvoort de zevende en Koen van Dijk schoot de zevende keihard achter de keeper en zo bekert SVL verder tegen Zwaluwen 30 uit Hoorn. De volgende bekerwedstrijd is op 23-02-2019 om 14.30 uur in Langbroek. Bij SVL ontbraken de geschorste keeper Geert Willem Merkens, Danny Kuijer, Bastin Hofman, Kevin van Leeuwen, Willem Baaij en Rik van Leeuwen.

Al na 5 minuten stond het al 0-1 voor SVL, uit een snelle aanval op links kwam Ali Alkan door en omspeelde een verdediger en schoot hard de 0-1 in. De 7e minuut was het Bart Bruijne die een vrije trap op doel schoot van Zandvoort, waar de keeper de bal maar net kon over tikken. Wouter van Hoof kreeg in de 37e minuut geel voor commentaar op de leiding. In de 43e minuut werd Paul Emons hard onderuit gehaald door een aanvaller van Zandvoort, hij kreeg geel van de goed leidende scheidsrechter Hardeman. De 47e minuut schoot eerst Selcuk Albayrak naast en ook daarna schoot Ali Alkan rakelings over. Met deze stand van 0-1 werd er gerust.

Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. De 50e minuut brak Alex van Eem door, hij omspeelde een verdediger en tikte 0-2 in voor SVL. In de 54e minuut belandde een schot van een Zandvoort speler op de paal. Paul Emons moest in de 65e minuut reddend optreden bij een ingekopte bal. Alex van Eem werd in de 66e minuut gewisseld en Sjoerd Aalbertsen kwam het veld in. Maar helaas kwam Zandvoort in de 78e en de 87e minuut op gelijke hoogte en was het 2-2. De penalty’s die daar op volgden, waren voor SVL, want bij SVL werd er geen een gemist en bij Zandvoort één. Dus SVL naar de volgende ronde. De trekking werd in de kantine van Zandvoort gedaan door Walter Cremers.

Opstelling SVL: Paul Emons, Wouter van Hoof, Roben Schenk, Erik van Eckeveld, Bart Bruijne, Walter Cremers, Mitchel de Vaal, Alex van Eem (Sjoerd Aalbertsen), Selcuk Albayrak, Ali Alkan en Koen van Dijk.

Verslag J. Jansen.

Oranje Wit 1 - SVL 1
15 december 2018

SVL speelde afgelopen zaterdag uit tegen Oranje Wit in Dordrecht en speelde verdienstelijk gelijk 1-1. De beide ploegen waren goed opgewassen tegen elkaar, het golfde heen en weer met als uitblinker Geert-Willem Merkens die Oranje Wit maar eenmaal de kans gaf om te scoren. In de eerste helft scoorde SVL 1-0 en na de rust werden er veel kansen over en weer gemist, maar Oranje Wit kwam wel op 1-1. Bij SVL ontbrak Ali Alkan die wegens familie omstandigheden naar Marokko was voor een begrafenis. Ook ontbrak Willem Baaij die nog herstellende was van griep, maar wel inzetbaar was.

De wedstrijd was nog geen vier minuten oud toen Wouter van Hoof de bal voor gaf aan Selcuk Albayrak die de bal voor het intikken had maar helaas naast schoot. Maar in de 19e minuut maakte Selcuk Albayrak een doelpunt, op aangeven van Danny Kuijer tikte hij de bal achter de keeper van Oranje Wit en dat was 0-1 voor SVL. De 21e minuut werd de geblesseerde Bastin Hofman gewisseld en kwam Erik van Eckeveld het veld in en hij speelde een zeer goede invalsbeurt. In de 31e minuut was het Koen van Dijk die de 0-2 op zijn schoen had, maar hij wipte de bal over de keeper maar ook over de lat. In de 41e minuut kreeg Bart Bruijne wegens commentaar van de scheidsrechter geel. De rust ging in met een 0-1 voorsprong voor SVL, na de rust kwam SVL ongewijzigd het weer in.

In de 66e minuut kwam Oranje Wit op gelijke hoogte 1-1, via een kopbal werd Geert-Willem Merkens gepasseerd, hij werd gehinderd binnen de vijf meter, maar de scheidsrechter wees naar het midden. In de 72e minuut kwam Willem Baaij het veld in voor de geblesseerde Danny Kuijer. De 75e minuut was het weer Selcuk Albayrak die uit aangeven van Willem Baaij SVL op 1-2 voorsprong had kunnen brengen, maar hij miste. Het was in de 77e minuut dat Selcuk Albayrak doorbrak en alleen op de keeper van Oranje Wit af kwam, maar zijn schot ging maar net naast. In de 87e minuut was het Mitchel de Vaal die uit een voorzet maar net over kopte. Net voor het einde van de wedstrijd kreeg Koen van Dijk geel wegens commentaar op de leiding. De competitie start na de winterstop op 19 januari 2019 thuis tegen Heerjansdam om 14.30 uur.

Optelling SVL: Geert-Willem Merkens, Roben Schenk, Kevin van Leeuwen, Bastin Hofman (Erik van Eckeveld), Bart Bruijne, Wouter van Hoof, Walter Cremers, Mitchel de Vaal, Danny Kuijer (Willem Baaij), Selcuk Albayrak en Koen van Dijk.

Aankomende zaterdag speelt SVL voor de Beker om 14.00 uur in Zandvoort.

Verslag J. Jansen

SVL - VVGZ, 2 - 0
8 december 2018

Dat Danny Kuijer alweer de zoveelste SVL-speler is die zijn 200e wedstrijd in het eerste speelt en waarvoor hij aan het begin van de wedstrijd tegen VVGZ werd gehuldigd, bewijst maar weer eens temeer dat de alternatieve betekenis van de letters SVL: ‘Saamhorigheid – Vriendschap – Loyaliteit’ telkens weer bewaarheid wordt. Dat zit dus wel goed bij de club, nu nog even de resultaten…

De club uit Zwijndrecht stond op de ranglijst net onder SVL met een punt minder, dus we konden verwachten dat het een gelijkwaardige wedstrijd zou gaan worden. SVL begon voortvarend aan de wedstrijd door direct de aanval te kiezen en dat leidde al in 2e minuut tot een noodgreep van een verdediger van VVGZ waarvoor volgens bijna iedereen een penalty op zijn plaats was geweest. Behalve voor de overigens goed leidende scheidsrechter Elissen, die wapperde het weg. Vijf minuten later zette SVL een snelle aanval op, via Mitchel de Vaal kwam de bal bij Walter Cremers die een afgemeten pass afleverde aan en waardoor Selçuk Albayrak de bal zo voor het inschieten had, maar een verdediger gleed de bal voor de voeten van Selçuk weg die alsnog in het doel belandde: 1-0. Even leek het er op dat SVL de teugels wat liet vieren en VVGZ het initiatief nam waardoor het spel zich veel op de helft van SVL afspeelde. Bij de uitbraken van de thuisclub schuwde de tegenstander nogal hardhandig optreden niet wat Bart Bruijne in de 26e minuut aan de lijve ondervond. Hier had een gele kaart voor een Zwijndrechtenaar wel op zijn plaats geweest. Die kaart kwam er een paar minuten later toch na een weer veel te harde charge. In de dertigste minuut schoot Walter Cremers SVL bijna naar de 2-0, maar zijn schot werd keurig gehouden door hun keeper. Zeven minuten daarna voorkwam Geert-Willem Merkens de 1-1 door met een atletische sprong een bal in de rechterhoek en net onder de lat weg te werken.

Tien minuten na de rust werd het 2-0 door Ali Alkan. Hij omspeelde twee verdedigers en schoot van ver raak. In 58e minuut schoot Selçuk van dichtbij over. VVGZ begon behoorlijk aan te dringen en dat noopte Geert-Willem tot zeker wel vijf keer heel goed en adequaat op te treden. Dat ook de verdediging soms flink aan de bak moest om geen doorgang te verlenen en waardoor er dan een slippertje ontstaat ondervond Roben Schenk; hij zag ook een gele kaart. SVL speelde goed op dat moment en had de wedstrijd onder controle. In de 67e minuut kwam Koen van Dijk de hardwerkende Mitchel de Vaal aflossen en in de 81e minuut kwam Willem Baaij erin voor Wouter van Hoof die eindelijk weer terug was. De misser van de dag schreef Koen van Dijk op zijn conto door een bal een minuut voor het einde niet in het lege doel te schieten maar hoog over. Na vijf verloren partijen was er eindelijk weer winst voor SVL en dat was verdiend en nodig want het was naar beneden kijken of omhoog en dat laatste heeft tot gevolg dat de ploeg stijgt naar plaats 8 op de ranglijst. Beide ploegen wisselde twee keer en er was voor SVL één gele kaart en voor VVGZ waren er vier.

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop is aanstaande zaterdag in Dordrecht tegen Oranje Wit. Oranje Wit staat op de zevende plek, SVL op een achtste plek, dus dat wordt een serieuze wedstrijd.

De spelers: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk – Bastin Hofman – Kevin van Leeuwen – Bart Bruijne – Walter Cremers – Mitchel de Vaal (Koen van Dijk) – Wouter van Hoof (Willem Baaij) – Selçuk Albayrak – Ali Alkan – en jubilaris Danny Kuijer.

M.v.d.Pavert

Almkerk 1 - SVL 1
1 december 2018

SVL speelde afgelopen zaterdag uit tegen Almkerk in Almkerk en verloor met 4-0. Almkerk stond 1 punt boven SVL, dus er moest gewonnen worden om bij de middenmoot te behoren of af te zakken naar de gevarenzone. Maar het laatste gebeurde, SVL speelde een zeer slechte wedstrijd, we kunnen wel stellen de slechtste wedstrijd van dit seizoen. Het was voor Rik van Leeuwen zijn laatste wedstrijd voordat hij voor 3 maanden op vakantie vertrekt naar Afrika. Maar hij tikte net voor de rust in een wirwar de bal in eigen doel, dat kon er ook nog af, zeer jammer voor Rik.

Almkerk was duidelijk de betere ploeg en zette SVL onder druk, in de 13e minuut kon Geert Willem Merkens een ingeschoten bal maar net tot corner tikken. Maar in de 32e minuut was Selcuk dicht bij een doelpunt, maar zijn schot belandde in het zijnet. In de 37e minuut maakte Almkerk 1-0, uit een verdedigingsfout van SVL werd er gemakkelijk gescoord. Net voor de rust was het Rik van Leeuwen die in een wirwar op ongelukkige wijze de bal achter Geert Willem Merkens in het doel tikte. Met de stand 2-0 werd er gerust, na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. In de 65e en 68e minuut maakte Almkerk er 4-0 van. De 67e minuut werd Bart Bruijne gewisseld en kwam Koen van Dijk als extra aanvaller het veld in. Ook deze wijziging bracht geen verandering in de wedstrijd en zo ging SVL met lege handen terug naar Langbroek.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Roben Schenk, Rik van Leeuwen, Bastin Hofman, Bart Bruijne (Koen van Dijk), Ali Alkan, Walter Cremers, Mitchel de Vaal, Willem Baaij, Danny Kuijer en Selcuk Albayrak.

Aankomende zaterdag d.d. 08-12-2018 speelt SVL thuis tegen VVGZ aanvang 14.30 uur.

Verslag J. Jansen.

SVL - Sliedrecht, 1 - 4
24 november 2018

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was op voorhand geen gemakkelijke klus. Sliedrecht, de lijstaanvoerder van de zaterdag 1e klas C bleek in de wedstrijd tegen SVL de ware leider. Een goede ploeg waar SVL zeker in de eerste helft maar geen grip op kon krijgen. Hoewel de eerste kans voor SVL was, doordat Koen van Dijk een cornerbal van Ali Alkan naast kopte, was het eerste doelpunt voor Sliedrecht: al in de 13e minuut werd het 0-1. Weliswaar door een fout in de Langbroekse defensie, maar toch. Toen in de 16e minuut een tweede treffer van Sliedrecht viel, ook door een slippertje van een SVL-speler, kon de hoop op een goed resultaat al opgeborgen worden, zeker gezien de vertoonde spelverhoudingen. Tot aan de rust kon SVL geen vuist meer maken en moest alles uit de kast gehaald worden om de 0-3 te voorkomen.

Net als bij de wedstrijd van een week geleden kwam er een ander SVL uit de kleedkamer. Preciezer en strijdvaardiger en dat dat resultaat oplevert bleek al na zes minuten toen Selçuk Albayrak een geweldig mooi schot op het vijandelijke doel losliet dat met een curve de keeper omzeilde: 1-2 en er was weer hoop. Die hoop werd twee minuten later echter de kop weer ingedrukt toen Sliedrecht de 1-3 liet aantekenen. Maar het spel van SVL verraadde dat men de moed nog niet opgegeven had, met af en toe goed combinatiespel en met alles wat ze in zich hadden streden ze voor elke meter. Willem Baaij werd diverse keren op links vrij gespeeld en met zijn snelheid kwamen er goede kansen al waren zijn voorzetten helaas niet al te nauwkeurig. Ook door het midden was er door de overmacht aan verdedigers geen doorkomen aan. In de 84e minuut maakte Sliedrecht aan alle illusies een eind door er de vierde in te schieten: 1-4.
Bij SVL werden geen spelers gewisseld, wel waren er twee gele kaarten; 1 voor Mitchel de Vaal en 1 voor Roben Schenk.
Door deze uitslag zakt SVL één plaats op de ranglijst en staat nu 8e.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk – Rik van Leeuwen – Bastin Hofman – Bart Bruijne – Walter Cremers – Koen van Dijk – Mitchel de Vaal – Selçuk Albayrak – Ali Alkan – Willem Baaij.

Volgende wedstrijd is 1 december uit bij en in Almkerk.

M.v.d.P.

SVL 1 - Montfoort 1, 0 - 1
17 november 2018

De thuiswedstrijd van SVL tegen de nummer twee van de competitie Montfoort eindigde in 0-1 waar een verdeling van punten meer op zijn plaats was geweest. Met name in de tweede helft voetbalde SVL de tegenstander helemaal zoek, maar kon het doelpunt voor de gelijkmaker maar niet vinden.
Montfoort kwam in de eerste helft al in de derde minuut met enig geluk op voorsprong. Dat was gezien hun spel eigenlijk wel verdiend, want het was zeker het eerste kwart van de wedstrijd de betere ploeg. Zoals ook in de 20e minuut toen Geert-Willem Merkens het uiterste van zijn kunnen moest tonen om de bal weg te werken.

In de tweede helft een ander SVL dat zijn tanden liet zien wat al gauw tot een bijna-doelpunt leidde, het venijnige schot van Ali Alkan werd door de keeper van Montfoort gestopt en helaas stond er geen SVL-er op de goede plaats om de terugspringende bal in het doel te werken. In de 51e minuut was er weer een goede aanval van SVL, maar de beslissende knal bleef uit. Hoewel het overwicht van SVL steeds duidelijker werd, had Montfoort af en toe ook mogelijkheden, maar de defensie van SVL wist goed stand te houden. Danny Kuijer en Bart Bruijne liepen tegen een gele kaart op, net als twee spelers van Montfoort.
In de 75e minuut wisselde Aad van den Berg: Roben Schenk (enkelblessure) en Bart Bruijne. Twee verdedigers gingen er af en er kwam maar één verdediger voor terug, namelijk Erik van Eckeveld want de aanval werd versterkt door Selçuk Albayrak als ampele poging om een doorbraak te bewerkstelligen. Ondanks de diverse mogelijkheden die SVL wist te creëren lukte het maar niet om het net te vinden. Jubilaris Willen Baaij (200e wedstrijd voor SVL) knalde in de 86e minuut van dichtbij over en zelfs de vrije trap die Ali Alkan net voor het einde van de wedstrijd op een voor hem ideale plek mocht nemen ging er niet in. SVL mag weliswaar terugkijken op een goede wedstrijd, maar uiteindelijk koop je daar met zo’n uitslag niets voor. Het verlies heeft als schrale troost geen lagere stand op de ranglijst veroorzaakt.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk (Erik van Eckeveld) – Rik van Leeuwen – Bastin Hofman – Bart Bruijne (Selçuk Albayrak) – Walter Cremers – Koen van Dijk – Danny Kuijer – Ali Alkan – Mitchel de Vaal – Willem Baaij.

Volgende zaterdag: SVL - Sliedrecht aanvang 14.30 uur.

M.v.d.P.

Bekerwedstrijd SVL - OSV (Amsterdam), 3-2
10 november 2018

Zaterdag kwam OSV uit Amsterdam op bezoek in Langbroek voor een wedstrijd in de districtsbeker. OSV dat voor de competitie uitkomt in de tweede klasse begon de wedstrijd wel al waren ze door een geblesseerde keeper nauwelijks in staat om met een volledig elftal aan te treden. SVL won uiteindelijk met 3-2 na een moeilijke wedstrijd waar de vechtlust de boventoon voerde ook al omdat het na een half uur met tien man kwam te staan.

Langbroek begon voortvarend met als resultaat dat Koen van Dijk al in de zesde minuut de 1-0 liet aantekenen. In de 16e minuut werd het zelfs 2-0 door Ali Alkan en je zou denken dat je dan op rozen zit. SVL raakte daarna echter de grip op de wedstrijd wat kwijt terwijl OSV er hard in ging en er in slaagde om in de 26e minuut tegen te scoren en in de 35e minuut zelfs langszij te komen door het benutten van een penalty. Een strafschop die volgens elke neutrale kijker nooit gegeven had mogen worden, omdat de scheidsrechter een overduidelijk buitenspel gewoon wegwuifde. Bij het grijpen naar de bal torpedeerde Geert-Willem Merkens daarbij de speler van OSV en werd met rood van het veld gestuurd. Paul Emons verving hem en moest gelijk aan de bak om de strafschop te stoppen, maar helaas, het werd 2-2. Bastin Hofman werd geofferd om op een tiental te komen. De rust ging in met deze gelijke stand.

Ondanks dat ze met een man minder verder moesten, was SVL na de rust weer de betere ploeg. Er kwamen diverse kansen die echter niet zomaar verzilverd werden. Een aardig schot van Koen van Dijk werd door de keeper van OSV prima gepakt en even daarna veerde iedereen overeind bij een strakke kopbal van Selçuk Albayrak, maar die landde op de paal. Net als een venijnig schot van Willem Baay. In de 75e minuut viel de beslissing toen Ali Alkan van behoorlijke afstand een vrije trap feilloos over de vijandelijke muur in het linker bovenhoekje van het OSV-doel kachelde: 3-2. Ondanks het slechte weer, een scheidsrechter die zijn dag niet had en kwistig met (vaak onterechte) kaarten strooide (SVL 1x rood en 3x geel / OSV 2x geel) en voor SVL het 57 minuten met tien man moeten doen, was het een enerverende wedstrijd en heerste er na afloop bij de winnaar terechte vreugde zowel bij de spelers, de begeleiders als bij de toeschouwers. Bij SVL werd Kevin van Leeuwen in de tweede helft gewisseld voor Mitchel de Vaal.

SVL is door in de beker en zal op zaterdag 22 december aantreden tegen de volgende tegenstander in deze bekerronde: Zandvoort sv.

Volgende week gaat de competitie weer verder en komt Montfoort naar Langbroek.

De SVL-spelers: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk – Kevin van Leeuwen (Mitchel de Vaal) – Bastin Hofman (Paul Emons) – Bart Bruijne – Walter Cremers – Selçuk Albayrak – Danny Kuijer – Koen van Dijk – Ali Alkan – Willem Baaij.

M.v.d.P.

GRC-14 1 - SVL 1
3 november 2018

SVL speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd in Giessen tegen GRC 14. De ploeg van trainer Aad van den Berg gaat steeds meer een goed team worden, de laatste twee wedstrijden wordt er goed gevoetbald, maar resultaten bleven helaas uit. Door het verlies met 1-0 is SVL gezakt naar de zesde plaats op de ranglijst. In de wedstrijd in Giessen had SVL zeker een gelijkspel verdiend. Gezien de wedstrijd had er gewonnen moeten worden naar de kansen die er waren om de volle winst mee te nemen naar Langbroek.

In de 5e minuut kwam Roben Schenk op en plaatste de bal op tijd naar Willem Baaij, zijn schot ging voorlangs. De 8e minuut was het weer Willem Baaij die op het doel schoot, maar de keeper van GRC stopte de bal. Een goede redding van keeper Geert Willem Merkens in de 24e minuut hield GRC van een voorsprong af. In de 28e kreeg Danny Kuijer geel voor het vasthouden van een speler. Toch was GRC in de 29e minuut dicht bij een voorsprong, maar de doorgebroken speler werd door Geert Willem Merkens glijdend de bal afgenomen. Ook kreeg Bart Bruijne in de 37e geel wegens vasthouden van een GRC speler. De 38e minuut werd het toch 1-0 voor GRC, uit een corner van GRC miste Geert Willem Merkens de bal en deze werd gemakkelijk ingekopt. Met deze stand werd er gerust.

Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld in. SVL begon GRC onder druk te zetten wat leidde tot diversen doelrijpe kansen voor SVL. In de 56e minuut een corner van de goed spelende Ali Alkan werd op de lat gekopt. In de 68e minuut was Selcuk Albayrak dicht bij een doelpunt, maar de keeper van GRC onderschepte de bal op tijd. De 70e minuut werd Bart Bruijne gewisseld en kwam Koen van Dijk het veld in. SVL probeerde van alles maar het lukte niet, zelfs een vrije trap in de 71e minuut werd door Ali Alkan ook maar net overgeschoten. In de 83e minuut werd een ingeschoten bal van Ali Alkan door een GRC speler nog net het doel uit geramd. Het was voor de ploeg en de begeleiding heel zuur om met lege handen naar Langbroek terug te keren.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Roben Schenk, Bastin Hofman, Bart Bruijne (Koen van Dijk), Rik van Leeuwen, Walter Cremers, Danny Kuijer, Ali Alkan, Selcuk Albayrak, Mitchel de Vaal en Willem Baaij.

Aankomende zaterdag d.d.10-11-2018 speelt SVL voor de beker tegen OSV om 14.30 uur.

SVL 1 - Nieuw Lekkerland 1
27 oktober 2018

SVL speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Nieuw Lekkerland. Deze goed gespeelde wedstrijd ging door een foutje in de eindrace verloren. SVL speelde een van zijn beste wedstrijden en had Nieuw Lekkerland in de tweede helft geheel onder controle en het was wachten op het winnende doelpunt voor SVL. Maar door een foutje van de keeper die in de laatste minuten te ver voor zijn doel stond, waarop een verdediger van Nieuw Lekkerland van afstand de bal over de keeper heen schoot en de stand op 2-3 zette. Gezien het verloop van de wedstrijd had het een gelijk spel moeten zijn, dat zou de verhouding beter weergeven.

In de 8e minuut was Nieuw Lekkerland dicht bij de 0-1, maar Bastin Hofman kon dat voorkomen en tikte bal tot corner. Bij een aanval op rechts speelde Ali Alkan Willem Baaij aan die beheerst de 1-0 op het bord zette voor SVL. En in 17e minuut speelde Willem Baaij Ali Alkan aan, maar hij miste de kans. De 35e minuut kreeg Koen van Dijk geel van de scheidsrechter. In de 44e minuut kreeg aanvoerder Walter Cremers ook geel van de scheidsrechter en ook Ali Alkan kreeg geel het kon niet op. Net voor de rust kwam Nieuw Lekkerland op gelijke hoogte met SVL door een schuiver in de linker hoek, deze was niet houdbaar voor Geert Willem Merkens en met deze stand werd er gerust.

Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld in. De 63e minuut werd Koen van Dijk gewisseld en kwam Danny Kuijer het veld in. Maar in de 65e minuut nam Nieuw Lekkerland de leiding door een hard schot werd het 1-2. In de 76e minuut kreeg Kevin van Leeuwen geel door te hard ingrijpen. Maar het was Ali Alkan die in de 81e minuut SVL op gelijke hoogte bracht, hij passeerde de keeper van Nieuw Lekkerland beheerst. In de 85e minuut was het weer zo ver, Danny Kuijer kreeg geel van de scheidsrechter, dat was dus de vierde gele kaart voor SVL. De 90e minuut werd Geert Willem Merkens verrast door een afstandschot vanuit de verdediging van Nieuw Lekkerland en dat betekende dat SVL onverdiend verloor met 2-3.

Aankomende zaterdag speelt SVL uit tegen GRC 14 in Giessen aanvang 14.30 uur.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Roben Schenk, Kevin van Leeuwen, Bastin Hofman, Bart Bruijne, Walter Cremers, Rik van Leeuwen, Mitchel de Vaal, Koen van Dijk (Danny Kuijer), Ali Alkan en Willem Baaij.

J. Jansen.

GJS 1 - SVL 1
20 oktober 2018

SVL speelde uit tegen GJS in Gorinchem en won na een niet al te beste wedstrijd met 2-3. In deze wedstrijd liepen zes spelers van SVL tegen een gele kaart aan, zelfs een rode kaart werd er uitgedeeld. De twee doelpunten van GJS waren rommel doelpunten waar SVL-ers niet op het juiste moment reageerden om de bal weg te werken. Bij de basisopstelling ontbraken Willem Baaij, Bart Bruijne en de nog steeds geblesseerde Wouter van Hoof en Alex van Eem. Maar met veel inzet zijn de drie punten toch mee genomen naar Langbroek.

In de 9e minuut was het GJS dat een doelpunt maakte, maar deze werd afgekeurd voor buitenspel. Maar in de 12e minuut was het Ali Alkan die uit een voorzet van Danny Kuijer maar net naast tikte. SVL kwam in de 30e minuut aan de leiding, een doorbraak van Selcuk Albayrak die alleen op de keeper af ging en de bal over de keeper in het doel schoot. De 35e minuut kreeg Koen van Dijk na een overtreding geel. GJS kwam in de 40e minuut op gelijke hoogte, door niet goed wegwerken van de verdediging kon een GJS speler de bal achter de goed keepende Geert Willem Merkens in het doel tikken. Maar net voor de rust kwam er een vrije trap voor SVL recht voor het doel van GJS en Ali Alkan krulde de bal in de bovenhoek en zo ging de rust in met een 1-2 voorsprong.

Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. Nog geen minuut later stond het weer gelijk, door een rommel doelpunt werd het 2-2. In de 56e minuut werd de geblesseerde Koen van Dijk gewisseld en kwam Willem Baaij het veld in. De 67e en 68e minuu kreeg Mitchel de Vaal en Danny Kuijer geel. In de 72e minuut werd de geblesseerde Kevin van Leeuwen gewisseld en kwam Bart Bruijne het veld in. De 83e minuut besliste Danny Kuijer de wedstrijd, bij een doorloopbal passeerde hij de keeper van GJS beheerst en zo leidde SVL met 2-3. De 86e minuut kreeg Rik van Leeuwen bij een overtreding geel. Maar in de 89e minuut werd Selcuk Albayrak met rood van het veld gestuurd na het onderuit halen van een speler van GJS. Eindelijk floot de scheidsrechter af en ging SVL toch verdiend met de volle wist naar Langbroek.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Roben Schenk, Kevin van Leeuwen (Bart Bruijne), Bastin Hofman, Rik van Leeuwen, Walter Cremers, Danny Kuijer, Mitchel de Vaal, Koen van Dijk (Willem Baaij), Ali Alkan en Selcuk Albayrak.

Aankomende dinsdagavond speelt SVL thuis voor de beker tegen Edo aanvang 20.00 uur.

Aankomende zaterdag d.d. 27-10-2018 speelt SVL thuis tegen Nieuw Lekkerland aanvang 14.30 uur.

J. Jansen.

SVL - Sportlust’46, 0 - 6
13 oktober 2018

SVL is afgelopen zaterdagmiddag zwaar over de knie gegaan van Sportlust’46 uit Woerden dat in Langbroek te gast was. Dat er zeker vier basisspelers van SVL door blessures niet bij konden zijn, moge een excuus zijn.
Vanaf het begin nam Sportlust’46 het initiatief met vooral snelle uitvallen op de flanken. Ali Alkan verspeelde in de 9e minuut op een simpele manier de bal en het was gemakkelijk intikken voor een Woerdenaar. En in de 11e minuut viel uit één van de razend snelle aanvallen van de gasten het tweede doelpunt al. SVL kon er niets tegenover zetten, alles leek, of liever gezegd bleek te mislukken; geen goede passes, geen goede balbehandeling. Wat overeind bleef was de inzet, maar dat verhinderde Sportlust niet om in de 22e minuut, na weer geklungel van SVL in de verdediging de 0-3 te laten aantekenen. Daarna ontstond even de indruk dat de thuisploeg wat meer vat op de wedstrijd kreeg, echter gescoord werd er niet meer. Met de stand 0-3 werd er gerust.

Bastin Hofman keerde niet terug, voor hem bracht trainer Aad van den Broek een extra aanvaller: Koen van Dijk. Maar ook in de tweede helft was SVL daardoor in geen enkel opzicht in staat het tij te keren. Na vijf minuten werd het 0-4, tien minuten verder stond het 0-5 en weer drie minuten later 0-6. Tot dan had SVL op een paar kleine pogingen die tot niets leidden na, niet tot bij het doel van de tegenstander weten te komen. Het was pas in de 86e minuut dat Willem Baaij de enige echte kans over kopte.
Een lichtpuntje was dat er geen enkele kaart door de scheidsrechter is getrokken, niet voor SVL en niet voor Sportlust’46. Zo ben je de trotse koploper van de 1e klasse C, maar sta je na zo’n wedstrijd weer met beide benen op de grond.
Volgende week reizen we af naar Giessen waar GJS een oude bekende is.

Spelers van SVL: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk – Rik van Leeuwen – Kevin van Leeuwen – Bastin Hofman (Koen van Dijk) – Walter Cremers – Mitchel de Vaal – Danny Kuijer – Ali Alkan – Willem Baaij – Selçuk Albayrak.

M.v.d.P.

LRC 1 - SVL 1
6 oktober 2018

In een matige wedstrijd won SVL verdiend met 1-3 uit bij LRC te Leerdam. De eerste helft liep de combinatie niet al te best, maar er waren toch een aantal goede kansen om voor de rust op een voorsprong te komen, maar deze werden gemist. Na de rust nam LRC al snel een voorsprong, na een misser van een verdediger was het raak en keek SVL tegen een 1-0 achterstand aan. Daarna had LRC niets meer in te brengen en bouwde SVL naar een 1-3 voorsprong en zo bleef SVL de leiding houden in de eerste klasse C.

Al na 10 minuten liep Wouter van Hoof tegen een blessure aan, maar kon toch nog verder spelen. In de 20e minuut was Ali Alkan doorgebroken, maar zijn schot belandde in het zijnet. De 28e minuut stopte de keeper van LRC een schot, maar de terug springende bal werd door Ali Alkan weer ingeschoten en de bal werd weer niet goed gestopt door de keeper waarop Mitchel de Vaal de kans miste. Daarna ging de strijd op het middenveld verder zonder dat er goede kansen kwamen. In de 42e minuut moest de geblesseerde Bart Bruijne worden gewisseld en kwam Danny Kuijer het veld in. De rust ging in met een 0-0 stand, na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld in.

De 49e minuut kwam LRC op een 1-0 voorsprong, door een verdedigingsfout werd Geert Willem Merkens gemakkelijk gepasseerd. In de 55e minuut werd de geblesseerde Wouter van Hoof gewisseld en kwam Erik van Eckeveld het veld in. Maar in de 58e minuut werd een speler van LRC met rood het veld uit gestuurd. In de 67e minuut werd Mitchel de Vaal gewisseld en kwam Selcuk Albayrak het veld in. Een handsbal in de 70e minuut betekende een penalty voor SVL, deze werd beheerst door Rik van Leeuwen ingeschoten en het was 1-1 met nog 20 minuten te gaan. In de 79e minuut was er weer een handsbal en kon Rik van Leeuwen van 11 meter SVL op een voorsprong zetten en dat deed hij heel beheerst. In de 88e minuut bracht Ali Alkan de stand op 1-3 en daarmee ging de volle winst verdiend naar Langbroek.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Roben Schenk, Rik van Leeuwen, Kevin van Leeuwen, Bart Bruijne (Danny Kuijer), Walter Cremers, Wouter van Hoof (Erik van Eckeveld), Mitchel de Vaal (Selcuk Albayrak), Willem Baaij, Koen van Dijk en Ali Alkan.

Aankomende zaterdag d.d. 13-10-2018 speelt SVL thuis tegen Sportlust 46 uit Woerden.

SVL - WNC, 1 - 0
29 september 2018

Juist de enige twee ploegen die vorige week bij het begin van de nieuwe competitie hadden gewonnen, troffen elkaar zaterdag in Langbroek. Het ging dus gewoon om de eerste plaats op de ranglijst, voor wat dat op dit moment waard is natuurlijk.

Het leek in het begin of SVL wat terughoudend speelde terwijl WNC uit Waardenburg het spel maakte. Zeker in het eerste kwart van de wedstrijd. In minuut 17 behoedde Geert-Willem Merkens SVL voor een achterstand door prima ingrijpen op één van de kansen voor WNC. Hoewel SVL even later wat meer vat kreeg op de wedstrijd lukte het ook de Langbroekse aanvallers niet om dat in een doelpunt om te zetten. Ali Alkan was er in 38e minuut dichtbij, maar zijn bal vloog over. WNC was er ook een aantal keren dichtbij. De rust ging in met een 0-0 op het bord. Er werd niet gewisseld bij SVL.

Minuut 52. Of Wouter van Hoof gevoeld had dat hij gewisseld ging worden? In elk geval maakte hij door geklungel met de bal bij de goal van WNC nog gauw even een doelpunt en mocht er toen gelijk vanaf: 1 - 0. Walter Cremers, licht geblesseerd weliswaar, verving hem. SVL bleef aandringen en drie minuten later was Mitchel de Vaal bijna succesvol, maar de keeper van WNC was alert. De Langbroekse verdediging had soms de handen vol aan de opdringerige voorwaartsen uit Waardenburg en dan moest er stevig ingegrepen worden. Scheidsrechter Van Essen trok dan ook vier keer geel voor een SVL-er. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd ging Koen van Dijk eraf voor Selçuk Albayrak en Bastin Hofman mocht er nog even in voor Willem Baaij. Het bleef 1 - 0, dus staat SVL fier aan kop.
Kevin van Leeuwen werd uitgeroepen als de man van de match. Als er twee aangewezen zouden worden, was Geert-Willem Merkens een goede kandidaat geweest.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk – Rik van leeuwen – Kevin van Leeuwen – Bart Bruijne – Wouter van Hoof (Walter Cremers) – Koen van Dijk (Selçuk Albayrak) – Danny Kuijer – Ali Alkan – Mitchel de Vaal – Willem Baaij (Bastin Hofman).

Komende zaterdag LRC (in Leerdam) - SVL, aanvang 14.30 u.

M.v.d.P.

Geinoord Nieuwegein 1 - SVL 1
22 september 2018

Het was niet een van de beste wedstrijden van SVL, maar met veel inzet en een schitterend doelpunt van Ali Alkan in het begin van de tweede helft, ging de winst met 0-1 verdiend naar SVL. Bij SVL ontbraken Alex van Eem i.v.m. blessure en Bastin Hofman i.v.m. studie. Wat SV Geinoord ook probeerde na de 0-1 achterstand, de verdediging van SVL gaf ging krimp inclusief aanvoerder Walter Cremers die speelde een goede partij op het middenveld. Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen WNC die ook de eerste wedstrijd heeft gewonnen, aanvang 14.30 uur.

In de 8e minuut brak een speler van Geinoord door, maar Roben Schenk werkte de bal nog net tot corner. De 20e minuut schoot Mitchel de Vaal uit een voorzet van Willem Baaij net naast. Danny Kuijer kreeg geel in de 22e minuut wegens vasthouden. Uit een voorzet in de 33e minuut kopte Koen van Dijk de bal in het doel, maar de keeper van Geinoord stond op de goede plek. Met de stand 0-0 werd er gerust, na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in.

SVL begon de tweede helft met meer inzet en zette Geinoord onder druk. De 48e minuut een corner van Willem Baaij werd door Kevin van Leeuwen ingekopt, maar de keeper van Geinoord kon de bal met een slaande beweging uit het doel werken. In de 52e minuut kwam SVL op een 0-1 voorsprong, uit een voorzet van Bart Bruijne belandde de bal bij Ali Alkan die twee spelers omspeelde en hard inschoot. Danny Kuijer werd in de 69e minuut gewisseld en voor hem kwam Wouter van Hoof het veld in. Uit een voorzet van Bart Bruijne schoot een speler van Geinoord in een wirwar op de paal van zijn eigen doel. De 75e minuut werd Willem Baaij gewisseld en kwam Selcuk Albayrak het veld in. Ali Alkan kreeg in de 85e minuut geel voor het wegspelen van de bal na een overtreding. In de 89e minuut was het Koen van Dijk die de bal voor het intikken had, maar over schoot. SVL is met deze overwinning goed begonnen aan de competitie.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Roben Schenk, Rik van Leeuwen, Kevin van Leeuwen, Bart Bruijne, Walter Cremers, Danny Kuijer (Wouter van Hoof), Ali Alkan, Willem Baaij (Selcuk Albayrak), Mitchel de Vaal en Koen van Dijk.

Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen WNC aanvang 14.30 uur.

Verslag J. Jansen

Kampong 1 - SVL 1
15 september 2018

Afgelopen zaterdag speelde SVL zijn derde bekerwedstrijd in Utrecht tegen SV Kampong en won verdiend met 2-0. SVL bleef ongeslagen in de poule met drie wedstrijden gespeeld en drie gewonnen met 12 doelpunten voor en een tegen. SVL had de handen vol aan het stevig voetballende SV Kampong, maar zij benutten de kansen niet en SVL wel. SVL kan terug zien op een zeer goed geslaagde KNVB beker ronde, maar aankomende zaterdag moet de ploeg van Aad van den Berg er staan bij de eerste competitiewedstrijd uit tegen Geinoord.

De wedstrijd begon niet om vijf uur, maar een half uur later i.v.m. een blessure van een speler van een wedstrijd die er voor was, deze speler moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. In de 2e minuut was Ali Alkan dicht bij de 1-0, maar zijn schot ging voorlangs. Maar in de 17e minuut zou haast SV Kampong op 1-0 komen, maar de ingeschoten bal werd door Rik van Leeuwen uit het doel geschoten. Paul Emons redde SVL in de 23e minuut voor een achterstand, een hard ingeschoten bal kon hij maar net tot corner tikken. De opkomende Bart Bruijne schoot op de paal, maar de terug springende bal werd door Mitchel de Vaal ingetikt en zo leidde SVL met 0-1 in de 25e minuut. De rust ging in met een 0-1 voorsprong voor SVL.

Na de rust bleef Willem Baaij in de kleedkamer en kwam Selcuk Albayrak het veld in. In de 57e minuut was het Mitchel de Vaal die net naast schoot uit een vrije trap genomen door Danny Kuijer. De 65e minuut werd Ali Alkan gewisseld en kwam Sjoerd Aalbertsen het veld in. Uit een voorzet van Danny Kuijer in de 67e minuut tikte Selcuk Albayrak de bal achter de keeper van SV Kampong en dat betekende 0-2 voor SVL. De 72e minuut werd de goed spelende Kevin van Leeuwen gewisseld en kwam Bastin Hofman het veld in. SV Kampong probeerde van alles om de stand naar zich toe te trekken, maar de verdediging van SVL gaf geen krimp, het kostte Rik van Leeuwen in de 87e minuut een gele kaart wegens onderuit halen van een speler. Gezien de wedstrijd kan SVL tevreden zijn met deze 0-2 overwinning.

Opstelling SVL: Paul Emons, Bart Bruijne, Rik van Leeuwen, Kevin van Leeuwen (Bastin Hofman), Roben Schenk, Walter Cremers, Danny Kuijer, Ali Alkan (Sjoerd Aalbertsen), Koen van Dijk, Willem Baaij (Selcuk Albayrak) en Mitchel de Vaal.

Aankomende zaterdag d.d. 22-09-2018 speelt SVL uit tegen Geinoord aanvang 14:30 uur.

SVL - Odysseus, 4-1
8 september 2018

In het bekerduel tegen Odysseus (zaterdag 2e klasse) werd weliswaar met 4-1 gewonnen, maar het was geen wedstrijd zoals we van SVL gezien hadden tegen Valleivogels. Hoewel het ook deze keer na een kwartier duidelijk bleek dat SVL de veel betere ploeg was, was het Odysseus dat na vijfentwintig minuten de leiding nam. Een prima dieptepass werd vakkundig verzilverd. Dat was tegen de verhouding, want SVL had toen al een regen van kansen ‘verknoeid’. Het overwicht kwam vooral in de reeks corners die het kreeg tot uiting, maar evenzoveel keren wist men geen doel te treffen, zoals in de 16e minuut toen Selçuk er heel dicht bij was. In de 18e minuut was Alex van Eem er door. De keeper van Odysseus maakte om het doelpunt dat er aan kwam te voorkomen buiten het zestienmetergebied hands, kreeg een rode kaart en SVL een vrije trap die Ali Alkan niet over de muur kreeg. Mitchel de Vaal was er in de 25e minuut ook heel dichtbij, maar zijn kopbal ging over. Een minuut later was er toen dat doelpunt voor de studenten uit Utrecht, 0-1. Ook Alex van Eem was er dichtbij met een prima schot dat echter een prooi werd voor de (vervangen) keeper van Odysseus. Pas in de laatste minuut van de eerste helft wist Mitchel de Vaal uit de voorzet van Bart Bruijne de stand gelijk te trekken, 1-1.

De tweede helft begon zonder Danny Kuijer, voor hem was Wouter van Hoof binnen de lijnen gekomen. De druk en het overwicht van de thuisclub bleef gehandhaafd en al na twee minuten schoot Alex van Eem bijna raak. In de 56e minuut kwam SVL dan eindelijk op voorsprong, Selçuk knalde binnen na (weer) een voorzet van Bart Bruijne, 2-1. Vijf minuten later lukte het een van de tegenstanders uit weer een snelle counter bijna tegen te scoren, maar zijn lob ging over en een minuut later loste er één een hard schot dat naast ging. In minuut 67 was de lob van Willem Baaij wel raak, 3-1. Aad van den Berg wisselde Mitchel de Vaal voor Koen van Dijk en Alex van Eem voor Erik van Eckeveld. Het werd in de 78e minuut 4-1 door weer Willem Baaij die een vrije trap met medewerking van het hoofd van één van de Odysseusspelers binnen schoot.

Hoewel er volgende week nog een wedstrijd in deze bekerpoule volgt tegen Kampong uit (die wedstrijd begint om 17.00 uur) is SVL al zeker van de tweede ronde die op 10 november zal plaatsvinden.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Danny Kuijer (Wouter van Hoof) – Rik van Leeuwen – Bart Bruijne – Roben Schenk – Walter Cremers – Mitchel de Vaal (Koen van Dijk) - Alex van Eem (Erik Eckeveld) – Selçuk Albayrak – Willem Baaij – Ali Alkan.

M.v.d.P.

Valleivogels 1 - SVL 1
1 september 2018

SVL speelde afgelopen zaterdag zijn eerste van 3 bekerwedstrijden tegen Valleivogels in Scherpenzeel en de SVL-ers wonnen verdiend met 6-0. We kunnen wel stellen dat de Valleivogels de eerste 15 minuten de betere ploeg was. Daarna trok de ploeg van de hoofdtrainer Aad van den Berg de wedstrijd naar zich toe en dat leidde dat de rust inging met een 1-0 voorsprong voor SVL. Net voor de rust was Danny Kuijer doorgebroken en hij werd vast gehouden door een speler van Valleivogels, deze kreeg rood en Valleivogels moest na de rust met 10 man verder. In de rust werd Mitchel de Vaal gewisseld en Alex van Eem kwam na de rust het veld in.

De wedstrijd begon voor Valleivogels goed, het eerste kwartier was voor hen en SVL kon er niets tegenover stellen, maar dat veranderde na 15 minuten. De 16e minuut was het Ali Alkan die Walter Cremers bediende, maar zijn schot werd door de keeper van Valleivogels nog net tot corner getikt. In de 19e minuut was het Willem Baaij die op het doel schoot, maar de bal werd door de keeper van Valleivogels weg getikt, de terug springende bal werd door Bastin Hofman voorlangs geschoten. Ali Alkan gaf in de 20e minuut een scherpe voorzet, deze bal ging voorlangs zonder dat iemand de bal er in kon intikken. In de 22e minuut kwam Roben Schenk op rechts door en plaatste de bal in de voeten van Willem Baaij, maar deze liep zich vast in de verdediging van Valleivogels. In de 23e minuut was het Mitchel de Vaal die een bal voor gaf, maar Ali Alkan schoot hard over. De 43e minuut brak Danny Kuijer door, maar hij werd vast gehouden door een verdediger van Valleivogels die rood kreeg van de goed fluitende scheidsrechter. Direct daarna kreeg SVL een vrije trap die Ali Alkan in de bovenhoek schoot en zo leidde SVL met de rust verdiend met 1-0.

Na de rust kwam Alex het veld in voor Mitchel de Vaal. Willem Baaij nam in de 46e minuut een corner die in een wirwar door Bastin Hofman werd ingetikt, dus 2-0 voor SVL. Uit een voorzet van Willem Baaij schoot aanvoerder Walter Cremers de 3-0 voor SVL op het bord. In de 65e minuut werd Danny Kuijer gewisseld en kwam Wouter van Hoof het veld in. De 69e minuut werd de goed spelende Koen van Dijk gewisseld en voor hem kwam Selcuk Albayrak het veld in. Selcuk Albayrak schoot in de 73e minuut een bal op de paal, de terugspringende bal ging via een been van een verdediger het doel in en SVL leidde met 4-0. In de 80e minuut was het de goed keepende Geert Willem Merkens die Valleivogels van een doelpunt af hield. De goed spelende Bart Bruijne maakte in de 85e minuut met een ineens genomen bal die hard in het doel van Valleivogels belandde en zo werd het 5-0 voor SVL. Maar dat was nog niet de eindstand, want in de 89e minuut rondde Alex van Eem het af en zo won SVL de wedstrijd met 6-0. Ook een compliment voor Rik van Leeuwen die met zijn verdedigers geen kans hebben weggegeven. En nu op naar de tweede wedstrijd op zaterdag d.d. 08-09-2018 tegen Odysseus om 14.30 uur.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Roben Schenk, Rik van Leeuwen, Bastin Hofman, Bart Bruijne, Walter Cremers, Mitchel de Vaal (Alex van Eem), Danny Kuijer (Wouter van Hoof), Willem Baaij, Ali Alkan, Koen van Dijk (Selcuk Albayrak).

SVL - Papendorp, 5-0
28 augustus 2018

De laatste oefenwedstrijd voordat het serieuzere werk begint was er een waar SVL, als het zo blijft spelen, mee verder kan. Papendorp werd opzij gezet of het beginnelingen waren in plaats van een hoofdklasseteam. In alle geledingen speelde SVL een klasse beter met soms oogstrelende combinaties die dan ook tot een prachtig resultaat leidden.

Al in de vijfde minuut was het Koen van Dijk die de score opende, nadat hij handig om zijn tegenstander wegdraaide. Vijf minuten later was Sjoerd Aalbertsen dicht bij zijn debuutgoal, maar de bal vloog over. In de 15e minuut wist de weer prima spelende Bart Bruine aan Selçuk Albayrak een pass af te leveren die de bal beheerst langs de keeper schoof: 2-0. Een kwartier later was het weer Bart die nu middels een ingooi Selçuk bereikte en weer schoot die raak: 3-0.

Walter Cremers was in de rust vervangen door Kevin van Leeuwen. Wellicht had Papendorp nog wel ambities om nog wat van de wedstrijd te maken, maar na vijf minuten werd het met weer een doelpunt duidelijk gemaakt dat SVL de bovenliggende partij was. Nu was het Mitchel de Vaal die met een sterk staaltje voetbal Koen van Dijk bereikte en die knalde zijn tweede binnen: 4-0. Dat de hele ploeg van SVL in vorm was, werd wel heel duidelijk toen SVL vier minuten later een fantastische aanval liet zien waarbij onder andere Roben Schenk, Mitchel de Vaal en Koen van Dijk betrokken waren en de laatste uiteindelijk zijn derde binnen schoot: 5-0!

Na zo’n wedstrijd ben je geneigd met een gerust gevoel aanstaande zaterdag aan de bekerronde te beginnen, maar we moeten ook weer niet te enthousiast worden, eerst maar weer eens zien.

M.v.d.P.

Oefenwedstrijd nr. 2 SVL - JSV, 3 - 0
25 augustus 2018

JSV uit Nieuwegein kwam zaterdag op bezoek en dat moest andere koek zijn dan Sparta Nijkerk van vorige week, want JSV speelt in de tweede klasse. En dat werd het ook, JSV ging onderuit met 3-0.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de eerste twee doelpunten min of meer door onoplettendheid van de JSV-verdediging tot stand kwamen. Je kan ook zeggen dat SVL alert op die slordigheden reageerde. De eerste was een slimme en handige van Willem Baaij die een vrije trap zo snel nam dat de keeper van JSV geen tijd had om op tijd in zijn doel terug te zijn. De tweede werd door Koen van Dijk naar binnen gewerkt toen die keeper een bal van Mitchel de Vaal niet goed verwerkte. Het verschil met de vorige wedstrijd was ook dat er nu veel meer structuur in het spel van SVL zat. Mede de oorzaak daarvan was natuurlijk dat er weer een voltallig elftal in het veld stond doordat de jongens van het middenveld weer terug van vakantie waren en dat was ook in de verdediging zo.

Na de rust kwamen Danny Kuijer en Selçuk Albayrak opdraven voor Willem Baaij en Koen van Dijk en twintig minuten later verlieten Bastin Hofman en Wouter van Hoof het veld voor Erik Eckeveld en Kevin van Leeuwen waarmee trainer Aad van den Berg dus vijftien spelers gebruikte. JSV speelde niet slecht, maar het was SVL dat uit één van de aardige aanvallen middels Mitchel de Vaal op 3-0 kwam in de 69e minuut. Al met al kunnen we terugkijken op een behoorlijke wedstrijd en constateren dat SVL op de goede weg is.

Aanstaande dinsdagavond om 20.00 uur komt ASV Papendorp op bezoek voor de derde en laatste oefenwedstrijd en zaterdag 1 september gaan we naar Valleivogels voor de eerste bekerwedstrijd. Aanvang 14.30 uur.

M.v.d.P.

Sparta Nijkerk 1 - SVL 1
18 augustus 2018

Afgelopen zaterdag speelde SVL uit tegen Sparta Nijkerk, het werd een terechte 5-1 nederlaag. Bij SVL deden een aantal nieuwelingen mee en er waren er nog een aantal met vakantie, onder andere Walter Cremers, Alex van Eem, Wouter van Hoof en Rik van Leeuwen. Dus de nieuwe hoofdtrainer Aad van den Berg kon naar hartenlust zijn selectie uitproberen om een goede indruk te krijgen van zijn spelers. Het meest wat ons opviel was het nieuwe spelertje uit Leersum, Bart de Bruijne, op de linker back plaats. Verder kan er nog niets gezegd worden over het spel, wat er tegen de hoofdklasser Sparta Nijkerk gespeeld werd, was zeker niet goed. Aankomende zaterdag d.d. 25-08-2018 speelt SVL thuis tegen JSV uit Nieuwegein, aanvang om 14.30 uur.

Verslag van Hans Jansen.