Wedstrijdverslagen SVL JO12-1 seizoen 2017/2018

Jeugdtoernooi SVL
23 juni 2018

Toen ik op het sportcomplex Oranjehof kwam, was het al druk. De laatste dag bij SVL voor seizoen 2017/18. Na een leuke competitie met ons jeugdteam (JO12-1) en ook een goed seizoen met de net iets oudere spelers van SVL 4, was het jeugdtoernooi het laatste dat gepland stond. Voor de ouders betekent dat rust van een leider en trainers die zoveel mogelijk willen plannen en overal mee willen doen. Voor mij een afsluiting met ons team waar we nog hopen een leuke dag van te maken. Al was vorige week met het ouder-kind toernooi ook een leuke dag waar de jeugd centraal stond. Ondanks dat we met ons team in de middag gepland stonden, ging ik al bij het ochtendprogramma kijken, ook om mijn neefje in actie te zien. En ook de andere jeugdteams van SVL.

Edo and friends waren al druk met organisatie en de wedstrijden. Buiten kon iedereen van een bakje koffie en hapje worden voorzien en er waren veel teams aanwezig (gelukkig geen afmeldingen). Het zag er eigenlijk net zo uit als een jeugdtoernooi zou moeten zijn. Droog, niet koud, veel kinderen die aan het voetballen zijn en veel ouders die aan de zijlijn staan te kijken. Het is toch leuk om te zien dat veel teams uit de regio mee wilden doen en dat alles maakte een gezellige sfeer op het complex met vele bekende gezichten. Zelfs teams die van iets verder kwamen, zorgden voor bekende gezichten en leuke gesprekken. Ook Mika was al bij SVL om bij zijn vriendjes te gaan kijken. Tussendoor toch nog even naar huis geweest om de voetbalspullen van Mika te pakken en wat te eten. Bij terugkomst waren de eerste spelers van JO12 al aanwezig en stonden te popelen om te gaan omkleden.

 

De eerste wedstrijd was tegen Woerden, die we nipt met 0-1 verloren. Kansen waren zeldzaam en de gelukkigste won deze wedstrijd. In onze 2de wedstrijd mochten we aantreden tegen Aurora, we kwamen snel op 1-0 voorsprong en leken de wedstrijd naar ons toe te trekken. Ondanks dat het spel op en neer golfde waren we niet in staat om de 2de erin te schieten. En wat dan altijd gebeurt, was ook in dit geval zo. Het werd 1-1. Op naar de laatste wedstrijd, de opstelling ging deze keer via lootjes en iedereen stond ergens waar hij het niet verwacht had. Tegen Kampong werd het in een spannende wedstrijd 1-1.

Hierdoor mochten we nog spelen voor plaats 5/6 en dat moest gebeuren tegen HDS. Bij deze wedstrijd deden we ons best, maar HDS was toch fysiek net te sterk voor ons. Maar ondanks dat het niet precies geworden was wat we hoopten, vond ik het een hele gezellige dag. En met mij nog vele ouders en kinderen. Dus bij deze wil ik namens ons hele team Edo (toernooi commissie), scheidsrechters, jeugdcommissie en alle vrijwilligers bedanken voor een geslaagde toernooidag. Ook wil ik alle spelers en ouders bedanken voor een leuk en gezellig seizoen. Iedereen een Fijne vakantie en op naar 2018/19.

Sander van Dijk