Wedstrijdverslagen SVL 1 seizoen 2017/2018

Woudenberg 1 - SVL 1, finale nacompetitie 1ste/2de klasse
16 juni 2018

Kijk in het foto-album voor alle foto's.
Bekijk enkele korte filmpjes: filmpje-1, filmpje-2, filmpje-3.

SVL speelde afgelopen zaterdag de finale voor behoud van de eerste klasse in Woudenberg. Het publiek wat uit Langbroek en Woudenberg naar de wedstrijd was gekomen, werd ingeschat op 1500. In een harde maar wel een sportieve wedstrijd besliste Walter Cremers in de eerste helft de wedstrijd met een formidabel hard schot van grote afstand, je kunt wel zeggen een werelddoelpunt voor SVL.

De wedstrijd ging met veel rook in de kleuren wit zwart geel en blauw van start. Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor het overlijden van een vrijwilliger van de voetbal vereniging Woudenberg. Nadat de scheidsrechter had afgefloten stormde het publiek het veld op en omarmde de spelers. Bij aankomst in de kantine van SVL ging het feest nog een tijdje door en werd Van Loen nog in de sloot achter de kantine gedropt. Tijdens de wedstrijd raakte Rob van Eem geblesseerd aan zijn schouder, maar om acht uur kwam hij toch nog bij het feest in de kantine.

De eerste 25 minuten was Woudenberg meer aan de bal, maar kansen kwamen er niet. Naar de drankpauze werd SVL sterker en probeerde Woudenberg onder druk te zetten. In de 26e minuut kopte Bastin Hofman in buitenspel positie net over. De 29e minuut moest Geert Willem Merkens al glijdend uit het doel komen om de bal te onderscheppen. Geert Willem Merkens stond zeer goed te keepen, in de 31e minuut stopte hij een hard ingeschoten bal. Maar in de 36e minuut was het aanvoerder Walter Cremers die van grote afstand de keeper van Woudenberg het nakijken gaf met een voortreffelijk schot en zo leidde SVL met 0-1. In de 45e minuut lobte Willem Baaij de bal net over het doel van Woudenberg. Met de stand 0-1 voor SVL werd er gerust.

Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. In de 47e minuut was er een mogelijkheid voor Mitchel de Vaal, maar de keeper van Woudenberg onderschepte de bal. De 65e minuut werd Alex van Eem gewisseld en kwam Wouter van Hoof het veld in. De 76e minuut werd Rob van Eem hard tegen de grond gewerkt en hij moest zwaar geblesseerd het veld verlaten. Medische conclusie: gebroken sleutelbeen. Voor Rob van Eem kwam Danny Kuijer het veld in. Woudenberg moest nu wel alles of niets spelen, maar dat lukte geheel niet en SVL kreeg zeker drie kansen om de wedstrijd op slot te kunnen gooien, maar dat lukte ook niet. In de 88e minuut werd Selcuk Albayrak gewisseld en kwam Martijn Verkerk het veld in, van horen zeggen gaat Martijn Verkerk stoppen, wij geloven het niet. Na het eindsignaal van de scheidsrechter vloog ieder het veld op en was SVL dol gelukkig met het behoud van de eerste klasse.

De spelers van SVL, begeleiding en bestuur geluk gewenst met het behoud van de eerste klasse namens Thijs van de Pavert en mijzelf Hans Jansen.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Rik van Leeuwen, Roben Schenk, Robin Janssen, Walter Cremers, Rob van Eem (Danny Kuijer), Bastin Hofman, Alex van Eem (Wouter van Hoof), Willem Baaij, Selçuk Albayrak (Martijn Verkerk) en Mitchel de Vaal.

SVL - Roda Boys
9 juni 2018

2e nacompetitiewedstrijd

Op voorhand moest Roda Boys wat hoger ingeschat worden dan Brederodes van vorige week. De Boys waren namelijk 2e geëindigd in hun afdeling en Brederodes in diezelfde competitie 8e. SVL begon bijna compleet. Alleen Wouter van Hoof ontbrak.

Er werd vanaf het begin behoorlijk gevoetbald en in de 4e minuut was het al bijna raak toen Willem Baaij de voorzet van Mitchel de Vaal over kopte. Even later liet Willem Baaij zo’n van hem bekend hard schot los op de goal, maar de keeper greep in. Ook Roda Boys was aardig op dreef en beide elftallen kregen in die eerste minuten de één na de andere corner. Uit zo’n hoekschop die genomen was door Willem Baaij kopte Rob van Eem in de 16e minuut raak: 1-0. In de volgende minuut was het op een haar na 1-1 doordat Roda, ook uit een corner, de bal via de lat over kopte. Het was zeer warm en van de drinkpauze werd gretig gebruik gemaakt.

Willem Baaij, die deze middag wel heel goed op dreef was, liet in de 24e minuut een geweldige voorzet van zijn linker voet vertrekken. Helaas kon Selçuk Albayrak die voorzet niet verzilveren. Halverwege de eerste helft leek Roda wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, maar van een goedlopende aanval kwam het niet. SVL kwam nog wel een paar keer goed door, maar er stond een prima keeper onder de lat bij de Aalsters. Jammer dat de scheids de handsbal van een Roda-speler in de 40e minuut over het hoofd zag, dit had een strafschop moeten zijn. De zeshonderdvijftig tot zevenhonderd toeschouwers hebben het waarschijnlijk wel gezien.

Na de rust, in de 52e minuut, kwam Roda via een strafschop langszij: 1-1. Zij wel dus… Het werd weer spannend. In de 56e minuut mocht SVL een vrije trap nemen, helaas wist Baaij deze keer niet te profiteren. Ook Alex van Eem was er dichtbij, maar naast. Mitchel de Vaal probeerde het in de 72e minuut met een afstandsschot. Geel was er voor Rik van Leeuwen, omdat hij het niet eens was met een scheidsrechterlijke beslissing. Dat zat Rik kennelijk niet lekker en om dat foutje goed te maken ondernam hij in de 83e minuut een actie naar voren om daarna Willem Baaij te bedienen die op een wel heel wonderbaarlijke manier de bal in het doel wist te werken. Het was zeker geen goal uit een boekje, want zo één staat er nog niet in. Een kunstbal, fantastisch!

 

In de 85e minuut mochten Mitchel de Vaal en Rob van Eem naar de kant en voor hen kwamen Kevin van Leeuwen en Danny Kuijer. En vier minuten later kwam Martijn Verkerk Selçuk Albayrak aflossen. Danny Kuijer wilde per se in die laatste minuten van de wedstrijd nog wat laten zien. Dat deed hij door de bal van achteren, helemaal solerend naar voren te brengen en ook nog een perfecte pass af te leveren aan Alex van Eem die de eindstand op 3-1 bracht. Want de scheids floot een paar seconden na de nieuwe aftrap af.

SVL gaat verder en dat zal volgende week in de finale van deze serie uit tegen Woudenberg zijn.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Robin Janssen – Rik van Leeuwen – Bastin Hofman – Roben Schenk – Walter Cremers – Alex van Eem – Mitchel de Vaal (Danny Kuijer) – Rob van Eem (Kevin van Leeuwen) – Selçuk Albayrak (Martijn Verkerk) – Willem Baaij.

M.v.d.P.

SVL - Brederodes, 5 - 4
2 juni 2018

De eerste nacompetitiewedstrijd die SVL speelde tegen Brederodes uit Vianen was er één met veel gezichten, waarvan slordigheden en zenuwen de hoofdrol hadden. Door het knock-outsysteem rust er automatisch voor beide ploegen erg veel druk op en dat zorgde niet voor mooi en verzorgd voetbal. De spanning daarentegen zorgde voor een boeiende middag.

SVL begon goed aan de wedstrijd en al in de 3e minuut zette Selçuk Albayrak een voorzet om in een doelpunt. 1 - 0! Wat een beauty van een goal!! Zes minuten later had het maar zo 2 - 0 kunnen worden toen Rob van Eem net niet raak kopte, maar twee minuten daarna werd het door zijn broer Alex van Eem toch 2 - 0 door weer een schoonheid van een doelpunt. Misschien hebben de SVL-spelers toen gedacht: ‘kat in ‘t bakkie’, want er werd vanaf toen slordig gespeeld met veel balverlies. Niet dat het spel van Brederodes veel beter was, maar zij kregen wel meer vat op het spel door veel brutaler te voetballen en het lukte hen daardoor om in de 31e minuut op 2 - 1 te komen en in de 32e minuut zelfs bijna op 2 - 2.

Bij SVL werd er in de rust niet gewisseld. Het werd toch 2 - 2 in de 56e minuut; uit een hoekschop werd binnen gekopt. De angst voor verlies ging kennelijk parten spelen bij de Langbroekers, want er kwam maar moeizaam iets constructiefs tot stand. Men probeerde het wel en het lukte Mitchel de Vaal bijna in de 58e minuut en Alex bijna in de 59e en de 66e minuut. Ook Selçuk was er weer dichtbij. En als je zelf geen doelpunten maakt, doet je tegenstander het. In de 74e minuut werd het 2 - 3. Even daarna verliet Robin Janssen het veld en kwam Martijn Verkerk erin, meer aanvallend spel dus.
De hoop om door te gaan in deze nacompetitie slonk tot een minimum, maar vier minuten later schoot Selçuk nog een keer raak en de opluchting was overal duidelijk te horen. We leefden nog. 79e minuut: Mitchel ging naar de kant, Danny Kuijer verving hem.

Er moest een winnaar komen en toen na negentig minuten de stand 3 - 3 was, ging er dus verlengd worden. Toen de verlenging acht minuten aan de gang was, trapte Alex van Eem, weer tot opluchting van iedereen de 4 - 3 binnen. Even daarna was het bijna weer gelijk, maar tot vreugde van alles wat SVL heet, kopte de Vianer naast. In de 11e minuut van de verlenging kreeg Brederodes een strafschop omdat de scheids vond dat onze keeper een tegenstander omver had gelopen. (volgens anderen (ons) was het andersom.) Maar het werd wel 4 - 4.
In de tweede minuut van de tweede verlenging wist Selçuk Albayrak SVL weer op voorsprong te schieten en daarna heeft SVL alles en iedereen in stelling gebracht om die stand over het einde te tillen. En dat is gelukt! We gaan door!!

De elf: Geert-Willem Merkens – Robin Janssen (Martijn Verkerk) – Rik van Leeuwen (Kevin van Leeuwen) – Bastin Hofman – Roben Schenk – Rob van Eem – Walter Cremers – Alex van Eem – Willem Baaij, Mitchel de Vaal (Danny Kuijer) – Willem Baaij.

Volgende zaterdag: SVL - Roda Boys (Bommelerwaard) aanvang 15.00 uur.

M.v.d.P

SVL - GJS, 2 - 1
26 mei 2018

De gemoederen waren behoorlijk verhit. En dat was niet alleen door de bijna dertig graden die menselijkerwijs voetballen haast onmogelijk maakte. Maar de spanning die heerste over de afloop van deze laatste wedstrijd die het erop of eronder betekende, was wellicht nog benauwender. SVL moest winnen, dat was duidelijk, maar verlies en zelfs een gelijkspel kon degradatie betekenen. En dat was weer afhankelijk van wat Deltasport bij GRC in Giessen deed. Als zowel SVL als Deltasport zouden winnen of allebei gelijk zouden spelen, ontliep SVL directe degradatie, maar als Deltasport zou winnen en SVL verliezen of gelijkspelen was het afgelopen. Dat laatste op doelsaldo. Dat GRC er alles aan zou doen om van Deltasport te winnen om nacompetitie te ontlopen als Woudenberg van Merino’s zou winnen, was in deze voor SVL gunstig. SVL had voor deze gelegenheid een spion naar Giessen afgevaardigd die de stand van zaken daar onmiddellijk doorbelde.

Ook de zenuwen speelden een rol, kennelijk ook bij een scheidsrechter die een verkeerde afslag nam op weg naar zijn te fluiten wedstrijd met gevolg dat hij niet op tijd kon zijn voor zijn wedstrijd. Het gevolg daarvan was dat de drie wedstrijden van de onderaan staande clubs een half uur later begonnen.

De wedstrijd begon rommelig aan beide kanten, met ook met kansjes aan beide kanten. Opluchting was er toen SVL in de 9e minuut op 1-0 kwam. Rob van Eem kopte de bal knalhard en onhoudbaar langs de GJS-keeper uit een prachtige corner door Walter Cremers. Opluchting allerwegen. Nog meer opluchting was er zeven minuten later toen onze spion uit Giessen kon melden dat GRC gescoord had tegen Deltasport. In de 29e minuut moest Geert-Willem Merkens languit op zijn buik om een schot van GJS te elimineren. 35e minuut: Goed nieuws uit Giessen, GRC maakte de 2-0. Maar vijf minuten later minder goed nieuws, GJS kwam langszij: 1-1. Nog geen man overboord, maar het werd wel weer spannender. Goed en minder goed nieuws bleven elkaar opvolgen: GRC liep uit naar 3-0 en Selçuk Albayrak kreeg een gele kaart voor protesteren en is er de (hopelijk) volgende wedstrijd bij. In de 46e minuut schoot Alex van Eem strak over na een aardige combinatie waar Rob van Eem en Selçuk bij betrokken waren. In de 46e minuut was er weer zo’n fantastische actie van Geert-Willem, hij kon een bal met zijn wijsvinger nog net over de lat tikken.

Minuut 62, Selçuk kopte de bal naast. Het wachten was op de alles geruststellende tweede goal. Van Deltasport hadden we niets meer te vrezen, want in de 69e werd het daar 4-0 voor GRC. Twee minuten daarna was het weer Selçuk die voor die ‘hoerastemming’ had kunnen zorgen, maar het ging weer net mis. GJS besefte dat er nog wel wat te halen viel, maar de SVL-defensie was op haar hoede en voorkwam dat. In de 72e minuut verliet Rob van Eem moegestreden het veld en Anis el Makrini erin. En vijf minuten daarna maakte Martijn Verkerk zijn opwachting doordat Selçuk Albayrak naar de kant ging. Bewust van het feit dat nog een doelpunt zekerheid bracht en een mooiere uitslag was, schoot Danny Kuijer van flinke afstand nog maar eens op het doel, het spatte uiteen op de lat. In de 86e minuut verving Erik Eckeveld Wouter van Hoof. Dat er ver weg in Giessen twee maal was gescoord door Deltasport deed niet meer ter zake. En toen Robin Janssen toen toch nog de 2-1 op het bord wist te schieten, was daar de vreugde waar we anderhalf uur op gewacht hadden. Robin is hiermee ook de topscorer dit jaar met 6 doelpunten.

Petje af voor onze jongens die door de drie laatste wedstrijden te winnen de nacompetitie hebben weten te bereiken en directe degradatie wisten te voorkomen.
Ook complimenten voor de interim-trainer John van Loen en zijn staf die de juiste weg met deze jongens heeft weten te vinden.

Onze helden: Geert-Willem Merkens – Robin Janssen – Kevin van Leeuwen – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers- Wouter van Hoof (Erik Eckeveld) – Rob van Eem (Anis el Makrini) – Selçuk Albayrak (Martijn Verkerk) – Alex van Eem – Willem Baaij.

Komende zaterdag de eerste nacompetitie wedstrijd: SVL - Brederodes uit Vianen. Om 14.30 u.

M.v.d.Pavert

Delta Sports 95 1 - SVL 1
19 mei 2018

Zaterdag speelde SVL een uitwedstrijd tegen Delta Sports 95, het was de laatste kans voor SVL om nog in aanmerking te komen voor de degradatie\promotie wedstrijden t.b.v. lijfsbehoud eerste klasse. Het werd een spannende wedstrijd, SVL kwam al vroeg op een achterstand te staan, maar SVL knokte zich toch naar een verdiende overwinning. Nu aankomende zaterdag het afmaken tegen GJC thuis en als dat lukt dan opmaken voor de nacompetitie. SVL onder leiding van de intern coach John van Loen heeft niets aan het toeval over gelaten, er werd voor elke meter gevochten. Ook het veel mee gekomen publiek uit Langbroek heeft genoten van de zeer spannende en goede wedstrijd die verdiend werd gewonnen door SVL.
In de 9e minuut werd het al 1-0 voor Delta Sports 95, uit een wirwar voor het doel tikte een aanvaller de bal in. De 14e minuut was het Alex van Een die door aangeven van Robin Janssen hard op de lat schoot. Maar Delta Sports 95 schoot in de 16e op de paal en ontkwam SVL aan een grotere achterstand. Maar in de 23e minuut kwam SVL op gelijke hoogte, een afstandschot van Wouter van Hoof werd van richting veranderd en belandde in het doel, zo was de stand 1-1. Maar net voor de rust had Selcuk Albayrak er 1-2 van kunnen maken, maar zijn inzet werd door de keeper van Delta Sports 95 tot corner getikt. Met de stand 1-1 werd er gerust.

Na de rust kwam SVL ongewijzigd weer in het veld. In de 53e minuut kwam toch de verdiende voorsprong, op het juiste moment tikte Willem Baaij de bal door naar Selcuk Albayrak die de bal voor het intikken had en daarmee leidde SVL met 1-2. De 66e minuut werd de licht geblesseerde Wouter van Hoof gewisseld en kwam Danny Kuijer het veld in. In de 71e en 72e minuut schoten Alex van Eem hard voorlangs en Mitchel de Vaal schoot hard over. De 74e minuut kreeg Geert Willem Merkens geel voor onderuit halen van een speler. Ook was het Robin Janssen die in de 77e minuut hard inschoot, maar de keeper van Delta Sports 95 tikte deze bal ook tot corner. Willem Baaij werd in de 82e minuut gewisseld en voor hem kwam Kevin van Leeuwen het veld in. De 88e minuut werd de geblesseerde Mitchel de Vaal gewisseld en kwam Martijn Verkerk het veld in. Selcuk Albayrak had in de 89e minuut de 1-3 op zijn schoen, uit een voorzet van Martijn Verkerk ging de bal net naast. In de 92e minuut werd het eindelijk 1-3 voor SVL, uit een voorzet van Alex van Eem tikte Selcuk Albayrak beheerst de 1-3 in.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Roben Schenk, Rob van Eem, Bastin Hofman, Robin Janssen, Wouter van Hoof (Danny Kuijer), Walter Cremers, Alex van Eem, Willem Baaij (Kevin van Leeuwen), Mitchel de Vaal (Martijn Verkerk) en Selcuk Albayrak.

Aankomende zaterdag speelt SVL de laatste en belangrijke wedstrijd thuis tegen GJS aanvang 14.30 uur.

SVL - Bennekom, 2 - 1
12 mei 2018

Ondanks alle spanning die op de wedstrijd stond, was er voor aanvang eerst weer een jubilaris te feliciteren. Bastin Hofman speelde namelijk zijn 250e officiële wedstrijd voor SVL.


Het zou een wedstrijd worden waarin beslist ging worden of SVL direct zou degraderen of nog een kans op nacompetitie zou kunnen afdwingen. Het begon al met de handicap dat SVL met een gehavende verdediging van start ging. Zowel Rik van Leeuwen (geblesseerd) als Rob van Eem (geschorst) ontbraken. Bennekom was al veilig en zij hoefden ook niet meer voor een periodetitel te gaan, want dat was niet meer haalbaar. Dat wilde echter niet zeggen dat zij er met de pet naar gooiden, want in de eerste minuut waren zij al dicht bij een treffer, het schot ging maar net naast. Om duidelijk te maken dat SVL ook van zich af kon bijten, knalde Robin Janssen, helemaal mee opgekomen uit de verdediging, vijf minuten later knalhard tegen de paal. In de 14e minuut kwam SVL op voorsprong door een doelpunt van Mitchel de Vaal die de door Walter Cremers doorgeschoven bal keihard binnen joeg. 1 - 0!! Vreugde alom, want hoelang was het geleden dat SVL voor kwam? En SVL bleef komen al waren de Bennekommers af en toe ook gevaarlijk en het was prijzenswaardig hoe Geert-Willem Merkens de een na de andere bal in bezit nam. In de 26e minuut mocht Willem Baaij een vrije trap nemen op een voor hem mooi plekje, maar de bal flitste juist langs de verkeerde kant van de paal. En bijna was het voor de rust toch nog 2-0 geworden toen Selçuk Albayrak maar net miste. We gingen dus rusten met een 1-0 op zak.

Het leek of SVL wat mat aan de tweede helft begon en Bennekom profiteerde daarvan door in de 56e minuut de gelijkmaker binnen te schieten. De wedstrijd werd er van beide kanten niet beter op en in de 66e minuut werd Robin Janssen gewisseld met Danny Kuijer die gelukkig na zijn blessure weer wedstrijdfit was. Aangezien de SVL besefte dat een gelijkspel niet genoeg was, ging men er toch weer stevig tegenaan en dat leidde in de 67e minuut tot een poging van Mitchel de Vaal – volgens ons de beste speler van de dag – die er bijna 2-1 van maakte. Bijna… In die zelfde minuut verliet Kevin van Leeuwen het strijdtoneel en Martijn Verkerk verving hem. En dat zullen we weten, want hij ging er als een jonge hond die om een bot vecht tegenaan wat tot gevolg had dat een botsinkje niet kon uitblijven. De scheids floot, Martijn was het er niet mee eens en kreeg een gele kaart. Even later was Bennekom heel dicht bij een doelpunt, maar weer die dekselse Merkens. In de 71e minuut wisselde Van Loen Wouter van Hoof voor Anis el Makrini. De spanning was inmiddels om te snijden, want veel tijd was er niet meer en SVL moest om nog in race te blijven scoren. De klok stond al op 90 min. toen uit een allerlaatste poging Alex van Een van dichtbij inkopte. De vreugde, het geluk en de blijdschap waren niet van de lucht, het leek wel of ze kampioen waren geworden.

SVL is er nog niet, maar ze hebben de weg naar prolongatie in elk geval open gehouden. Nog twee wedstrijden te gaan.

De strijders: Geert-Willem Merkens – Robin Janssen (Danny Kuijer) – Kevin van Leeuwen (Martijn Verkerk) – Bastin Hofman - Roben Schenk – Walter Cremers – Wouter van Hoof (Anis el Makrini) – Michel de Vaal – Selçuk Albayrak – Alex van Eem – Willem Baaij.

Volgende week naar Houten en Delta Sport 95. Om 15.00 uur

M.v.d.Pavert

Woudenberg 1 - SVL 1
5 mei 2018

SVL speelde uit tegen Woudenberg een wedstrijd van alles of niets, nou het werd niets. SVL was volledig, maar kon de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Aanvoerder Walter Cremers met zijn verdediging heeft er alles aan gedaan, maar de aanval kon ook in deze wedstrijd niet tot scoren komen. Door deze uitslag is er geen mogelijkheid meer om de degradatie of beslissingswedstrijden te kunnen ontlopen. Dit hangt af van wat Woudenberg en Deltasport in hun laatste wedstrijden voor uitslagen nog binnen kunnen halen. SVL staat op dit moment met 14 punten onderaan en Woudenberg en Deltasport hebben ieder 18 punten met nog drie wedstrijden te spelen. GJC uit Gorinchem staat op de vierde plaats van onder met 23 punten dus niet meer in te halen. De ouders van Mitchel de Vaal vertelden ons dat hun zoon komend seizoen lid blijft bij SVL.

De 10e minuut was het Martijn Verkerk die uit een uitval hard op het doel schoot, maar de keeper van Woudenberg stopte de bal. In de 18e minuut was het Willem Baaij die een bal plaatste naar Walter Cremers, zijn schot werd ook gestopt door de keeper van Woudenberg. De 39e minuut was het Selcuk Albayrak die dicht bij een doelpunt was, maar zijn kopbal uit een voorzet van Martijn Verkerk ging maar net naast. Net voor de rust sloeg het noodlot toe. Uit een gemakkelijke situatie maakte Woudenberg 1-0.

Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. De 52e minuut was Woudenberg dicht bij een tweede doelpunt, maar Geert Willem Merkens gooide zich op de bal en voorkwam dat. Uit een aanval in de 62e minuut was het Robin Janssen die Selcuk Albayrak bediende, maar deze schoot hoog over. In de 71e minuut werd Willem Baaij gewisseld en kwam Wouter van Hoof het veld in. De 74e minuut was Robin Janssen dicht bij een doelpunt, maar de keeper van Woudenberg tikte de bal tot corner. In de 80e minuut werd Rik van Leeuwen gewisseld en kwam Kevin van Leeuwen het veld in, ook werd Roben Schenk gewisseld voor Mitchel de Vaal. In de blessuretijd werd het zelfs 2-0 voor Woudenberg.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Roben Schenk (Mitchel de Vaal), Rik van Leeuwen (Kevin van Leeuwen), Rob van Eem, Bastin Hofman, Walter Cremers, Robin Janssen, Alex van Eem, Willem Baaij (Wouter van Hoof), Martijn Verkerk en Selcuk Albayrak.

Komende zaterdag d.d.12-05-2018 speelt SVL thuis tegen Bennekom om 14.30 uur.

DHSC 1 - SVL 1
21 april 2018

SVL speelde uit tegen DHSC in Utrecht en verloor weer onverdiend met 2-0. Het is voor SVL niet om aan te zien dat er zo goed wordt gespeeld, maar er willen maar geen doelpunten vallen. In de eerste helft was het nog gelijk op, maar in de tweede helft was SVL de veel betere ploeg maar moest de zo nodige punten in Utrecht laten.

In de eerste minuut zat het al niet mee, vanaf de middenstip kwam de bal voor het doel van SVL waar de verdediging een aanvaller van DHSC de bal voor het inschieten had en zo leidde DHSC al gauw met 1-0. Maar er kwamen hele goede kansen voor SVL in de 5e minuut werd de bal via een corner door SVL op de lat gekopt. De 8e minuut was het Mitchel de Vaal die bij een goed opgezette aanval de bal vol op de schoen nam, maar de keeper van DHSC verwerkte de ingeschoten bal maar net tot corner. Ook Alex van Eem was in de 27e dicht bij een doelpunt, maar ook dit harde schot werd door de keeper van DHSC tot corner gewerkt. In de 43e minuut maakte Alex van Eem een overtreding die hem geel opleverde. Met de stand 1-0 voor DHSC werd er gerust.

Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. In de 62e minuut werd Willem Baaij vervangen en kwam Kevin van Leeuwen het veld in. SVL bleef maar op het doel stoken, maar gescoord werd er niet. De 75e minuut was het Robin Janssen die uit een voorzet de bal inkopte in de handen van de keeper van DHSC. Ook in deze fase stond er een voortreffelijke keeper in het doel van DHSC, hij had deze middag het geluk dat hij iedere keer op de juiste plek stond. In de 83e minuut haalde John van Loen Roben Schenk een verdediger er uit en aanvaller middenvelder Anis El Makrini er in om zo nog een kans te krijgen voor gelijk spel. Maar die opzet mislukte, want in de 89e minuut werd het via een snelle aanval van DHSC nog 2-0. Daardoor ging SVL onverdiend met lege handen naar Langbroek.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Roben Schenk (Anis EL Makrini), Rob van Eem, Rik van Leeuwen, Bastin Hofman, Alex van Eem, Walter Cremers, Robin Janssen, Willem Baaij (Kevin van Leeuwen), Mitchel de Vaal en Martijn Verkerk.

Op zaterdag d.d. 12 mei speelt SVL om 14.30 thuis tegen Bennekom.

SVL - LRC, 0 - 7
17 april 2018

Het restant van de op 24 februari onderbroken wedstrijd werd dinsdagavond 17 april uitgespeeld. De stand die toen op het scorebord stond was 0-3 en de opdracht was duidelijk, in veertig minuten 4 keer scoren en we zouden boven Jan zijn. Het liep net even anders, want LRC liet onomstotelijk zien wie hier de betere ploeg was. Zij scoorden in de 50e, 71e, 78e en 88e minuut naar een 0-7 eindstand terwijl SVL geen vuist kon maken en het net van de tegenstander (weer) niet kon vinden.

Het is zo langzamerhand een terugkerend gegeven: een hardwerkende ploeg waarin niemand bij machte blijkt te zijn af te ronden. Ook in deze wedstrijd waren de Langbroekers er drie, vier keer dichtbij. Hadden we na afgelopen zaterdag de onderste plaats verlaten, nu staan we daar weer, vaster dan daarvoor. Toch hoeven we niet te wanhopen. SVL moet nog vijf wedstrijden waarvan er, gezien de stand op de ranglijst, zeker drie gewonnen zouden kunnen worden. In dat geval is degradatie uitgesloten.

Aanstaande zaterdag naar Utrecht waar DHSC de opponent is. Aanvang 14.00 uur.

M.v.d.Pavert

GRC-14 1 - SVL 1
14 april 2018

SVL speelde uit tegen GRC in Giessen, het werd een zeer verdiende 1-1. In deze wedstrijd had veel meer ingezeten, in de tweede helft moest GRC het doel dicht houden met kunst en vliegwerk. Onder de leiding van Jos Cremers en Matie van Leeuwen die voor de ploeg stonden wegens de geschorste trainer van Loen en de assistent trainer Kosterman die weg moest voor zijn werk. We konden wel stellen dat SVL zeer goed speelde en GRC in de tweede helft niets had in te brengen en dat ze blij moesten zijn toen de scheidsrechter afblies.

De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen Alex van Eem de bal voor intikken had, maar hij schoot over. De 14e minuut kreeg Roben Schenk geel voor een overtreding van de goed leidende scheidsrechter. In de 20e minuut was het GRC die scoorde uit een goede aanval die werd afgerond met een hard schot en Geert Willem Merkens het nakijken gaf. Hierdoor leidde GRC met 1-0. De 25e minuut zette Willem Baaij de bal voor waarop Alex van Eem over schoot. De 30e minuut was het Willem Baaij die van afstand op doel schoot, maar de keeper van GRC kon de bal net tot corner tikken. De 32e minuut was het Wouter van Hoof die van de scheidsrechter geel kreeg voor een overtreding. Selcuk Albayrak kwam in de 43e minuut alleen op de keeper af van GRC, maar schoot de bal in de handen van de keeper. Met de stand 1-0 voor GRC werd er gerust.

Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. De 53e minuut kwam SVL op gelijke hoogte, uit een voorzet van Selcuk Albayrak schoot van afstand Wouter van Hoof hard in en was het verdiend 1-1. Er werd bij tijden hard gespeeld en zo kreeg Rik van Leeuwen in de 64e een gele kaart. In de 69e minuut schiet Alex van Eem uit een vrije trap over. In deze wedstrijd ging de vierde gele kaart naar Selcuk Albayrak die hands maakte in de 75e minuut. In de 77e minuut werd Alex van Eem gewisseld voor Martijn Verkerk. In het laatste kwartier kwamen diverse kansen, maar de bal wilde maar niet in het net van GRC vallen. In de 85e minuut werd Willem Baaij vervangen door Mitchel de Vaal. Met deze stand was het zeker wel duidelijk dat SVL meer had moeten krijgen dan de 1-1.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Roben Schenk, Rik van Leeuwen, Rob van Eem, Bastin Hofman, Wouter van Hoof, Walter Cremers, Robin Janssen, Alex van Eem (Martijn Verkerk), Selcuk Albayrak en Willem Baaij (Mitchel de Vaal).

Dinsdag avond d.d. 17-04-2018 wordt de gestaakte wedstrijd thuis tegen LRC uitgespeeld, aanvang 19.30 uur.

Komende zaterdag speelt SVL uit tegen DHSC in Utrecht aanvang 14.00 uur.

SVL - DUNO, 0 - 3
7 april 2018

Dik verdiende overwinning van DUNO. Niet dat SVL er op gerekend had om van dit DUNO dat al wekenlang bovenaan staat in deze competitie te gaan winnen. Hoewel er uit in Doorwerth maar net met 3-2 werd verloren en er voor SVL toen verdiend een gelijkspel in had gezeten. Het verschil in deze thuiswedstrijd was behoorlijk groot en dat is best voor een groot deel te herleiden uit het feit dat onze contributie betalende, hardwerkende mannen moesten opboksen tegen een elftal dat bestaat uit mannen die dik betaald worden en daardoor regelmatig spelers weet aan te trekken uit hogere regionen. Het is geen excuus, maar vecht daar maar eens tegen.

SVL heeft daar inderdaad als leeuwen tegen gevochten en vooral in de eerste helft waren ze niet de minderen. Kregen af en toe zelfs mogelijkheden. In de 16e minuut schoot Willem Baaij bijvoorbeeld knalhard op het vijandelijke doel, helaas zonder resultaat. Nog geen minuut later had DUNO meer geluk en was het 0-1. Ook daarna was SVL meer dan gelijkwaardig, maar zoals al zo lang, doelpunten maken, daar kwam het niet van. Wel ontstonden door hun spel veel ruimtes voor de tegenstander, Geert-Willem Merkens moest verschillende keren krachtig optreden en deed dat bekwaam. Samen met de verdediging van SVL wist hij tot de rust te voorkomen dat er nog weer gescoord werd door DUNO.

Na de rust bleek de werklust van de Langbroekse jongens er nog steeds te zijn en ze begonnen dan ook onmiddellijk aan een prima opgezette aanval die helaas niet met een punt werd afgerond, Robin Janssen miste. Hoewel het steeds duidelijker werd dat DUNO kwalitatief de betere ploeg was, duurde het toch tot 72e minuut voor de gasten de tweede treffer lieten aantekenen. Een SVL-fout in de verdediging was daar debet aan. SVL besefte dat winst of een gelijkspel niet meer te halen viel en dat bleek in de rest van de wedstrijd ook duidelijk. Twintig minuten voor het einde kwam Martijn Verkerk Mitchel de Vaal vervangen. Dat DUNO er in de laatste minuut nog 0-3 van maakte deed er niet meer toe. SVL stond weer met lege handen en die onderste plaats wordt steeds pijnlijker.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Bastin Hofman – Kevin van Leeuwen – Rik van Leeuwen – Roben Schenk – Robin Janssen – Wouter van Hoof – Rob van Eem – Mitchel de Vaal (Martijn Verkerk) – Willem Baaij – Selçuk Albayrak.

Komende zaterdag is de reis naar Giessen waar we GRC ontmoeten. 14.30 uur.

M.v.d.Pavert

Sliedrecht 1 - SVL 1
31 maart 2018

Weer een teleurstelling, SVL verloor verdiend met 4-0 van Sliedrecht. Ook was de thuiswedstrijd 4-0 in het voordeel van Sliedrecht. Met deze uitslag is SVL nog vaster op de onderste plaats komen te staan. Het is haast onmogelijk om van de degradatieplaats af te komen, maar er is nog hoop om in de nacompetitie behouden te blijven in de 1e klasse en daar rekenen wij zeker op.
SVL speelde zeker niet slecht in de eerste helft, er kwamen kansen maar zoals de vorige wedstrijden werd er weer niet gescoord. De tweede helft was Sliedrecht de betere ploeg en zij benutten de kansen wel.

In de 12e minuut gaf Willem Baaij een voorzet waarop Selçuk Albayrak in de handen van de keeper kopte. De 22e minuut was het weer Selçuk Albayrak die uit aangeven van Willem Baaij de bal niet achter de keeper kon schieten. Direct daarna was het Sliedrecht die een goede aanval opzette en de bal werd hard ingeschoten waarop Geert Willem Merkens het nakijken had en zo stond Sliedrecht op een 1-0 voorsprong. In de 28e minuut was het Alex van Eem die doorbrak, maar zijn schot belandde in de voeten van een verdediger van Sliedrecht. Voor de rust waren er nog een paar kleine kansjes voor SVL ook dat leverde geen doelpunten op en zo ging de rust in met een 1-0 voor Sliedrecht.

Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. De 61e minuut belandde een schot van Alex van Eem op de paal. Een genomen vrije trap voor Sliedrecht in de 64e minuut werd ineens ingeschoten en daarmee kwam Sliedrecht op 2-0. Het werd zelfs 3-0 voor Sliedrecht in de 72e minuut. In de 75e minuut werd Willem Baaij gewisseld en kwam Martijn Verkerk het veld in. Uit een aanval van SVL in de 77e minuut schoot Selçuk Albayrak in het zijnet. In de 82e minuut was Martijn Verkerk dicht bij een doelpunt, uit een pass wipte hij de bal over de keeper van Sliedrecht, maar deze kon de bal nog net met zijn vingertoppen over de lat werken. Maar in de 87e minuut was het Sliedrecht dat in een goed opgezette aanval Geert Willem Merkens voor de vierde maal het nakijken gaf en zo werd het in de slotfase 4-0 voor Sliedrecht.

Opstelling SVL: Geert-Willem Merkens, Roben Schenk, Rob van Eem, Rik van Leeuwen, Bastin Hofman, Walter Cremers, Alex van Eem, Robin Janssen, Willem Baaij (Martijn Verkerk), Selçuk Albayrak en Mitchel de Vaal.

Aankomen de zaterdag speelt SVL thuis tegen de koploper Duno aanvang 14.30 uur.

SVL - De Merino's, 1 - 1
24 maart 2018

Omdat Rik van Leeuwen zijn 200ste wedstrijd voor SVL ging spelen, werd hij daarmee gefeliciteerd en toegesproken door oud-SVL speler en voorbeeld voor Rik: Matty van Leeuwen. Graag voegen wij onze gelukwensen hierbij en hopen dat Rik nog menig wedstrijd voor SVL zal spelen.

De noodzaak om punten te vergaren wordt steeds groter nu SVL onderaan de ranglijst bungelt en het degradatiespook gemeen begint te glimlachen. Was vorige week in Montfoort al best te zien dat er vorderingen in het elftal zichtbaar worden, afgelopen zaterdag tegen de Merino's uit Veenendaal, konden we die progressie ook waarnemen. Dat wil zeggen in de eerste helft toen SVL het betere van het spel had en menig keer de mogelijkheid had om te scoren, maar wat weer net niet lukte. Zoals in de 26e minuut toen Willem Baaij de bal aan de verkeerde kant van de paal schoof. Of in de 33e minuut toen Martijn Verkerk de bal heel behendig over de Veenendaalse keeper krulde en via lat en paal wel of niet over de lijn rolde. SVL-supporters zagen absoluut een doelpunt, de scheidsrechter die er niet direct met zijn neus bovenop stond, wist het echter beter: geen doelpunt. Ook de Merino's hadden in de 43e minuut geen geluk: Geert-Willem Merkens wist een van dichtbij in geschoten bal te stoppen en met medewerking van Robin Janssen de bal weg te werken. Zo bleef het 0-0 tot aan de rust.

          

De tweede helft begon bij SVL zonder wijzigingen, wel werden er drie spelers de dug-out uit gestuurd om zich alvast warm te lopen: Selçuk Albayrak, Wouter van Hoof en Roben Schenk. In de 50e minuut dreigde groot gevaar voor de thuisclub: een hard schot kwam op de paal en de terugketsende bal werd gelukkig naast geschoten. In de 54e minuut pikte Danny Kuijer de door Walter Cremers ver naar voren geschoten bal vakkundig op en schoot SVL naar de 1-0 voorsprong. Acht minuten later kwam Wouter van Hoof de doelpuntmaker vervangen.
De Merino's, dat in de tweede helft sterker bleek dan SVL, had 6 minuten later bijna gelijk gemaakt, maar Merkens tikte de bal over. In de 62e minuut kwam de tweede wissel: Martijn Verkerk vertrok na zeer hard werken, Selçuk Albayrak kwam. Helaas, in de 68e minuut waren de kreten van teleurstelling van de Langbroekse supporters niet van de lucht: De Merino's kwam langszij: 1-1. Jammer was het dat de laatste kans van SVL wegens (vermeend) buitenspel werd afgevlagd en de laatste mogelijke wissel achterwege bleef. Maar men hoeft het niet altijd eens te zijn met wie het voor het zeggen heeft. Dat merkten ook de heren Van Loen en Kosterman die achter de omheining werden gestuurd door de scheidsrechter.
SVL moet het doen met één punt erbij, drie was leuker geweest, dan zou de onderste plaats verlaten zijn.

We begonnen met: Geert-Willem Merkens – Bastin Hofman – Rob van Eem – Rik van Leeuwen – Robin Janssen – Danny Kuijer (Wouter van Hoof) – Walter Cremers – Alex van Eem – Willem Baaij – Mitchel de Vaal – Martijn Verkerk (Selçuk Albayrak).

Komende wedstrijd is a.s. zaterdag naar en in Sliedrecht 14.30 uur.

M.v.d.Pavert

Montfoort 1 - SVL 1
17 maart 2018

SVL speelde afgelopen zaterdag uit tegen Montfoort en verloor met 2-1. Het lijkt wel of SVL niet mag winnen of gelijk spelen. Behoudens het laatste kwartier van de eerste helft was SVL verder de betere ploeg, maar het kan helaas gezien het overwicht niet winnend afsluiten. De laatste acht wedstrijden zal er resultaat geboekt moeten worden om niet te degraderen uit de eerste klasse C. De inzet is er voldoende aanwezig en nu de resultaten nog. Er is zeker nog hoop zoals er nieuw wordt gespeeld moet het kunnen lukken. SVL begon de wedstrijd zonder de geschorste Rob van Eem en de op vakantie zijnde Bastin Hofman.

De wedstrijd begon met veel wind en het was zeer koud ook voor het aanwezige publiek uit Langbroek, deze hadden daar veel last van maar ze bleven SVL steunen. De eerste 30 minuten was het SVL die probeerde Montfoort onder druk te zetten, er kwamen wel enkele kansen maar geen doelpunten. Daarna begon Montfoort wat greep te krijgen op de wedstrijd wat in de 36e minuut leidde tot een doelpunt uit een goede aanval en daardoor leidde Montfoort met 1-0. Net voor de rust werd het zelfs 2-0 tegen de verhouding in, in een wirwar van spelers ging de bal onder Geert-Willem Merkens het doel in. Dus de rust ging in met een 2-0 achterstand.

Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. Vanaf de aftrap zette SVL een goede aanval op die werd afgerond door Selcuk Albayrak die er beheerst 2-1 van maakte en de wedstrijd was weer open. In de 60e minuut plaatste Selcuk Albayrak de bal voor en kopte Willem Baaij in, maar het doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter wegens buitenspel, wat niet zo was. Bij deze kopbal werd Willem Baaij geblesseerd en moest het veld verlaten met een gekneusde neus en laten we hopen dat deze niet is gebroken. Martijn Verkerk kwam voor hem het veld in. In de 79e minuut kwam de lang geblesseerde Wouter van Hoof het veld in voor Anis El Makrini. Wat SVL ook probeerde, Montfoort hield stand en zo verloor SVL onverdiend met 2-1 van Montfoort.

Opstelling SVL: Geert-Willem Merkens, Danny Kuijer, Rik van Leeuwen, Anis El Makrini (Wouter van Hoof), Walter Cremers, Alex van Eem, Robin Janssen, Mitchel de Vaal, Willem Baaij (Martijn Verkerk), Selcuk Albayrak en Kevin van Leeuwen.

Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen De Merino’s uit Veenendaal om 14.30 uur.

SVL - WNC, 1-3
10 maart 2018

Het was weer het oude bekende liedje: wedstrijdverlies door ‘domme’ fouten achter in de verdediging. SVL begon heel fel en enthousiast en had na de eerste vijf minuten van de wedstrijd zomaar op twee nul kunnen, nee, moeten staan. In de eerste minuut knalde Walter Cremers op het doel van WNC en een minuut later deed Alex van Eem dat nog eens dunnetjes over, maar beide keren kon de keeper van WNC ingrijpen. Ook in de minuten direct daarna was SVL gevaarlijk dicht bij de mogelijkheid om de score te openen.

In de 8e minuut beoordeelde de SVL-keeper een afstandsschot niet goed, grabbelde mis en SVL keek tegen een 0-1 aan. Er werd verder hard gewerkt, maar tot behoorlijk opbouwend voetbak kwam SVL niet. WNC speelde slimmer en beter, maar bleek toch ook niet gemakkelijk door de SVL-verdediging te komen. In de 26e minuut lukte het Selçuk Albayrak vanuit een aardige aanval en goed doorzetten van Walter Cremers de WNC-keeper te verschalken en het lukte tot vlak voor de rust om op 1-1 te blijven. SVL's tweede fout werd nog in de allerlaatste minuut van die eerste helft gemaakt, een slecht weggewerkte bal links in de verdediging, werd handig opgepikt door de Waardenburgers en de rust ging alsnog in met een 1-2 achterstand.

De tweede helft verliep tammer dan de eerste helft, WNC hoefde niet en SVL scheen niet te kunnen. Hoogtepunten waren de wissels Martijn Verkerk voor Alex van Eem in de 74e minuut, een vrije trap voor WNC in 79e minuut op een linke plek zo’n 25 meter voor het doel dat overgeschoten werd en in de 87e minuut de wissel Mitchel de Vaal voor Roben Schenk, ofwel een aanvaller erbij en een verdediger eruit. Het mocht niet baten. Er volgden nog wel een paar dieptepunten: Een gele kaart voor Selçuk Albayrak en twee gele kaarten (dus rood) voor Rob van Eem. In de laatste minuut werd SVL bovendien nog even op zijn nummer gezet door nog een vijandelijk doelpunt, eindstand: 1-3.
Resultaat is doordat de naaste degradatiekandidaten allemaal wel punten haalden, SVL nu hekkensluiter is.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Roben Schenk (Mitchel de Vaal) – Rik van Leeuwen – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers – Robin Janssen – Rob van Eem – Selçuk Albayrak – Alex van Eem (Martijn Verkerk) – Willem Baaij.

Volgende wedstrijd: 17 maart Montfoort 1. Aanvang 14.30 uur.

M.v.d.Pavert

SVL - LRC (0 - 3 gestaakt)
24 februari 2018

Een wedstrijd die helaas maar tweeënvijftig minuten duurde. SVL had zo naar de hervatting van de competitie uitgekeken. Met John van Loen als nieuwe trainer die in korte tijd veel van zijn energie in de groep had weten over te brengen.

De eerste helft liep al zo anders dan men gehoopt had. Al na twaalf minuten keek SVL tegen een achterstand aan. Maar toen leek het er even op dat onze mannen wakker geschud waren, want er volgden zowaar een paar snelle en prima aanvallen. Helaas kwam daar geen doelpunt uit, dat viel wel aan de andere kant in de 29e minuut en daar kleefden wel enige slordigheden aan van SVL-kant. En ook bij het vallen van doelpunt nummer drie, tien minuten daarna, kon men de hand in eigen boezem steken. Het werd de tegenstander namelijk wel erg gemakkelijk gemaakt om er 0-3 van te maken. Dat was dan ook de trieste stand waarmee gerust ging worden.

De tweede helft duurde precies zeven minuten toen Danny Kuijer een gele kaart kreeg voor een overtreding. Wat er toen gebeurde bleef voor ons toeschouwers een raadsel. Er was voor de dug-out van SVL plotseling een opstootje dat zodanig uit de hand bleek te lopen dat de scheidsrechter, de heer Vink, de wedstrijd staakte. Wat of wie de schuldige was weten we niet. Alleen dat er een teammanager van LRC een rode kaart gepresenteerd kreeg.
Wat de gevolgen van dit alles zijn, zullen we moeten afwachten.

We begonnen en eindigden zo:
Paul Emons – Roben Schenk – Rik van Leeuwen – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers - Martijn Verkerk – Robin Janssen – Alex van Eem – Mitchel de Vaal – Willem Baaij.

Volgende week zaterdag gaan we naar het altijd zo vredige Woudenberg. Aanvang half drie.

M.v.d.Pavert

Oefenwedstrijd SVL 1 - sv Houten 1, 5 - 0
20 februari 2018

Een nieuwe trainer/coach met wie de eerste twee wedstrijden worden gewonnen zou een aardige opmaat moeten zijn naar de hervatting in de competitie. Oefenwedstrijden waren het weliswaar, maar toch, je moet al een erge pessimist zijn om te beweren dat er geen progressie in het spel waarneembaar was. Er was weer enthousiasme te zien en bereidheid om samen te werken.

Afgelopen dinsdagavond stond er een ploeg tegenover SVL dat echt niet was gekomen om alleen maar sparringpartner te spelen. In het begin was duidelijk te zien dat die zelf ook voor de winst ging, maar moest buigen voor een beter SVL. Via twee vlot opgezette aanvallen werd het 2-0 voor de rust en dat had zelfs hoger kunnen uitvallen.
Dat het uiteindelijk ook nog 5-0 werd, bewijst dat SVL niet, zoals in de laatste wedstrijden nogal eens voorkwam, in de tweede helft te maken kreeg met een terugslag. Men bleef er voor gaan.

Leuke wedstrijd om naar te kijken met een prima scheidsrechter en zeker niet onbelangrijk: een punctuele grensrechter aan SVL-kant.

M.v.d.Pavert

DTS Ede 1 - SVL 1
3 februari 2018

SVL speelde afgelopen zaterdag uit tegen DTS Ede en verloor met 0-2. In de eerste helft was SVL de betere ploeg, maar er vielen geen doelpunten, wel hadden ze het overwicht op het middenveld. In de tweede helft vanaf de aftrap was het DTS die de dienst uitmaakte op het middenveld.

De eerste 15 minuten speelden zich af zonder dat er kansen kwamen voor beide ploegen. Pas in de 22e minuut kwam de eerste corner voor DTS. In de 27e was het Danny Kuijer die een vrije trap naast schoot. Een kleine kans was er in de 30e minuut voor Selcuk Albayrak die de bal intikte, maar de keeper van DTS kon de bal maar net tot corner verwerken. In de 34e minuut kreeg Rob van Eem geel. SVL probeerde voor de rust met wel goed spel op een voorsprong te komen, maar dat lukte niet.

Na de rust kwam Alex van Eem het veld in voor de geblesseerde Walter Cremers die voor de rust een harde tackel had gekregen. In de 51e minuut tikte Geert Willem Merkens de ingekopte bal uit een corner over. De 57e minuut had Rob van Eem SVL op een 0-1 voorsprong kunnen brengen. Uit een doorbraak kwam hij tegenover de keeper van DTS te staan, maar zijn schot belandde in de handen van de keeper. DTS kwam in de 60e minuut op een 1-0 voorsprong, uit een voorzet werd Geert Willem Merkens gepasseerd. Roben Schenk werd in de 71e minuut gewisseld voor een extra aanvaller Martijn Verkerk. Maar Martijn Verkerk was nog geen drie minuten in het veld of hij kreeg geel voor een overtreding.
In de 80e minuut werd het 2-0 voor DTS, uit een voorzet werd de bal ingekopt. De 83e minuut was het Mitchel de Vaal die een voorzet in de handen schoot van de keeper van DTS. Willem Baaij kreeg in de 86e minuut geel. De 89e minuut werd de geblesseerde Mitchel de Vaal gewisseld en kwam Kevin van Leeuwen het veld in. Het wordt voor SVL de komende wedstrijden belangrijk dat er punten worden gepakt om van de onderste vier plaatsen af te komen.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Rik van Leeuwen, Roben Schenk (Martijn Verkerk), Bastin Hofman, Danny Kuijer, Walter Cremers (Alex van Eem), Robin Janssen, Rob van Eem, Willem Baaij, Mitchel de Vaal (Kevin van Leeuwen) en Selcuk Albayrak.

SVL is de komende twee weken vrij.

SVL 1 - GRC-14 1, 2 - 7
27 januari 2018

Kijk in het foto-album voor alle foto's gemaakt door Jan van Kooten.

Er was bij SVL één en ander veranderd en de indruk bestond dat er een elftal zou aantreden met nieuw elan en een vernieuwd vertrouwen en dat alles nu goed zou komen. Bovendien begon de tweede helft van de competitie met op papier niet direct de moeilijkste tegenstander, GRC uit Giessen stond immers nog onder SVL. Hoe anders was de werkelijkheid, het werd de grootste nederlaag in deze competitie tot nu toe. 2-7 heet gewoon een zeperd.

De eerste helft was nog best het aanzien waard, temeer dat de Langbroekers een 0-1 achterstand voor de rust wisten om te buigen naar een 2-1 voorsprong en dat had zelfs hoger uit kunnen vallen als alle kansen die men kreeg benut waren. De tweede helft werd dan ook begonnen met veel opportunisme, vooral van de kant van de SVL-supporters. Hoe anders liep het. Door onnauwkeurigheden, onoplettendheid en slordigheden konden de GRC'ers er toen lustig op los scoren.

In de 7e minuut viel het eerste doelpunt voor GRC al door een fout in de verdediging. In de paar minuten die daar op volgden waren er zeker drie kansen voor de aanvallers van SVL, Willem Baay, Robin Jansen en Walter Cremers, maar nog geen doelpunten. Even later was Willem Baay er bijna door, maar werd teruggefloten wegens buitenspel en een geweldig schot van Walter Cremers werd door de GRC-keeper vakkundig tegengehouden.
In de 28e minuut werd een scherpe voorzet van Willem Baay door zowel Mitchel de Vaal als Selçuk Albayrak gemist. SVL had toen wel het betere van het spel en dat werd uiteindelijk in de 31e minuut beloond door een doelpunt dat uit een mooie aanval kwam waarbij Willem Baay en Mitchel de Vaal betrokken waren en Robin Jansen kon inschieten: 1-1.
Toen in de 37e minuut de 2-1 door weer Robin Jansen viel, weer uit een prima gespeelde aanval, leek het er op dat SVL dit duel in zijn voordeel zou kunnen gaan beslechten.

Na de rust was het gedaan met de thuisclub door zoals gezegd, onnauwkeurigheden, onoplettendheid en slordigheden. In de 55e min: 2-2, 58e min: 2-3, 59e min: 2-4, 69e min: 2-5, 81e min: 2-6, 87e min: 2-7!! In 76e minuut miste Rik van Leeuwen tot overmaat van ramp ook nog een penalty door hoog over te knallen, wat op zich al een bijzonderheid is. Al met al een verdiende overwinning voor GRC dat goed van de fouten van SVL wist te profiteren.
Jammer ook voor Kosterman die de coaching voorlopig heeft overgenomen en nog getracht heeft met Alex van Eem voor broer Rob in te wisselen en Danny Kuijer er af te halen voor Martijn Verkerk. Op de ranglijst zakt SVL een plaats naar positie 12 en zal degradatievoetbal moeten gaan spelen.

De opstelling: Paul Emons – Roben Schenk – Rik van Leeuwen – Bastin Hofman – Danny Kuijer (Martijn Verkerk) – Walter Cremers – Selçuk Albayrak – Robin Jansen – Mitchel de Vaal – Alex van Eem (Rob van Eem) – Willem Baaij.

Volgende wedstrijd: zaterdag 3 februari 2018 DTS - SVL. Aanvang 15.00 uur.

Oefenwedstrijd SDVB 1 - SVL 1
20 januari 2018

SVL speelde afgelopen zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen de 1e klasse SDVB in Barneveld en verloor in de laatste minuut van de wedstrijd met 2-1. SVL speelde de eerste helft een goede wedstrijd er werd goed gecombineerd, in de tweede helft was het minder, maar de inzet bleef goed. De beide keepers Paul Emons in de eerste helft en Geert Willem Merkens de tweede helft kunnen terug zien op een goede generale. Aankomende zaterdag begint de competitie weer thuis om 14.30 uur tegen GRC uit Giessen.

De eerste 20 minuten ging het gelijk op, SVL bleef goed combineren en dat leverde in de 21e minuut een kans op voor Bastin Hofman, maar vrij voor de keeper maakte hij hands. Maar in de 25e minuut redde Paul Emons SVL voor een 1-0 achterstand, hij pakte op het juiste moment de bal af van een aanvaller. Maar in de 27e minuut was het Willem Baaij die een goede voorzet gaf waarop Robin Janssen de bal achter de keeper van SDVB tikte en SVL op een 1-0 voorsprong bracht. Net voor de rust kreeg SDVB een penalty te nemen, maar deze werd over geschoten en we gingen de rust in met een 1-0 voorsprong voor SVL.

Na de rust kwam Geert Willem Merkens onder de lat te staan en bleef Paul Emons in de kleedkamer. Ook was Anis el Makrini vervangen door Martijn Verkerk. In de 53e minuut was het Rik van Leeuwen die een doorgebroken speler van SDVB vast pakte dus geel voor Rik van Leeuwen. Maar de 57e minuut kwam SDVB op gelijke hoogte. Uit een goede aanval werd Geert Willem Merkens gepasseerd en daarmee was de stand 1-1. De 65e minuut kwam Alex van Eem het veld in voor Selcuk Albayrak. De 70e minuut werd Roben Schenk vervangen voor Erik Eckeveld en in de 75e kwam Anis el Makrini weer het veld in voor Mitchel de Vaal. In de 80e minuut was het Martijn Verkerk die een bal over de keeper van SDVB wipte, maar de bal ging net over de lat. In de laatste minuut scoorde SDVB de 2-1 en de scheidsrechter floot gelijk af. SVL kan terug zien op een goede generale deze vriendschappelijk wedstrijd tegen SDVB was een gelijkwaardige wedstrijd.

Opstelling: Paul Emons (Geert Willem Merkens), Rik Van Leeuwen, Roben Schenk (Erik Eckeveld), Bastin Hofman, Danny Kuijer, Walter Cremers, Robin Janssen, Anis el Makrini (Martijn Verkerk), Selcuk Albayrak (Alex van Eem), Willem Baaij en Mitchel de Vaal (Anis el Makrini).

Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen GRC om 14.30 uur.

Oefenwedstrijd SVL - Scherpenzeel, 1-2
13 januari 2018

Zoals zo vaak in oefenduels werden nieuwe combinaties met nieuwe spelers uitgeprobeerd. Zo ook in deze wedstrijd waarin zelfs drie nog zeer jonge SVL-ertjes de vuurdoop ondergingen. Ook de gebroeders Thijs en Sjoerd Aalbertsen (debuut) en Edo van Rossum mochten hun talenten tonen na de rust en dat in een niet eens zo gemakkelijke wedstrijd. Dat ging zeer naar behoren.
Voor de rust was er ook al een wissel, maar dat was er een uit het bestaande boekje: Martijn Verkerk werd er in gebracht in ruil voor Anis el Makrini. De wedstrijd vertoonde niet veel verschil tussen de twee ploegen en dat mag en compliment heten voor de Scherpenzelers die in de competitie een klasse lager spelen. Ze kwamen voor de pauze op voorsprong middels een vrije trap vanaf de lijn van het zestienmetergebied die loepzuiver en onhoudbaar in de kruising werd geknald.

Na de rust was vrijwel de hele achterhoede van SVL vervangen behalve Rik van Leeuwen die na een twintig minuten nog even nodig was om er een penalty in te schieten: 1-1. Aan SVL-kant werd er op verscheidene posities van spelers gewisseld waardoor er maar liefst twintig spelers aan bod kwamen. Ook Scherpenzeel verving wat spelers. Door een fout in de achterhoede bij de thuisclub werd het uiteindelijk 1-2.

Er van uitgaande dat de leiding van SVL er wat van heeft opgestoken, gaan we aankomende zaterdag met goede moed naar Barneveld voor weer een oefenwedstrijd bij SDVB. Aanvang 15.30 u.

M.v.d.Pavert

SVL 1 - FC Delta Sport 95 1, 3 - 0
16 december 2017

De overwinning kwam over als een geschenk voor de feestdagen, voor zowel de spelers als voor de supporters van SVL. Was de eerste helft niet echt heel goed, maar toen het eerste doelpunt was gescoord, leek de geest uit de fles en speelde SVL als vanouds en droop de geestdrift er van af.

Net als een week geleden begon de wedstrijd met een venijnig schot op het vijandelijke doel. In de achtste minuut, na een aardige aanval, trok Rob van Eem de trekker over, maar de bal belandde in de handen van de keeper. In minuut twintig veerde men overeind toen Danny Kuijer van grote afstand een schot loste, maar dat ging net over. Door commentaar op de leiding kreeg de Deltaspeler met nummer elf een gele kaart en even later was er ook één voor de ingevallen nummer zestien. In de 41e minuut haalde Willem Baaij flink uit, maar ook dat leverde niets op. De rust ging in met de brilstand op het bord.

De tweede helft was nog maar twee minuten oud toen Robin Janssen een terug rollende bal van de keeper koelbloedig tegen de touwen wist te werken. De voorsprong was daar. 1-0! Rob van Eem, die een behoorlijke trap had opgelopen, werd afgelost door Martijn Verkerk. SVL speelde daarna als weleer en dat leidde in de 50e minuut bijna tot de 2-0 toen Robin Janssen een afgepaste voorzet op Martijn Verkerk losliet, die maar net miste. Twee minuten later kwam de uittrap van Paul Emons via twee stations weer bij Martijn Verkerk terecht en die had toen geen moeite om de 2-0 wel aan te laten tekenen. En weer twee minuten later wist Mitchel de Vaal de overwinning wel zo goed als zeker vast te stellen door er fraai 3-0 van te maken.

De vele toeschouwers zagen een enthousiast en goed spelend SVL. In de 67e minuut waren we getuige van bijna weer een doelpunt, de kopbal van Mitchel belandde via het hoofd van een Deltaspeler op de kruising van het doel. Tegen het einde van de match waren er nog twee wissels: Mitchel de Vaal werd gewisseld door Anis el Makrini en Roben Schenk door Erik Eckeveld. Een wel verdiende overwinning die gevierd ging worden met een feestelijke boerenkoolmaaltijd. Na de winterstop gaan we verder op 27 januari met een thuiswedstrijd tegen GRC. Wij wensen spelers, leiding en iedereen die SVL lief is uitbundige feestdagen en een fijne jaarwisseling toe.

Opstelling: Paul Emons – Roben Schenk (Erik Eckeveld) – Rik van leeuwen – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers – Robin Janssen – Rob van Eem (Martijn Verkerk) – Selçuk Albayrak – Mitchel de Vaal (Anis el Makrini) – Willem Baaij.

M.v.d.Pavert

GJS - SVL, 1 - 0
9 december 2017

Ondanks het winterse weer ging de wedstrijd door en ondanks dat, maar misschien nog meer door de verwachting dat SVL bij de onderste op de ranglijst weer eens drie punten zou kunnen halen, waren er weer veel trouwe Langbroek supporters mee afgereisd naar Gorinchem. Het werd een deceptie.

SVL ontmoette een fris en fruitig spelend GJS en kon daar hoegenaamd niets tegenover zetten. Het begon wel veelbelovend door een knallend schot van Roben Schenk dat maar net naast ging. Maar in de 12e minuut keek SVL al tegen een achterstand aan doordat na geklungel in de defensie de bal gemakkelijk achter Paul Emons getikt kon worden. GJS putte daar kennelijk zoveel spirit uit dat het in het verdere verloop van de match met strijd- en werklust overeind kon blijven. Rond de twintigste minuut beleefde SVL nog een hoogtepunt doordat een dieptepass van Danny Kuijer Willem Baaij bereikte die uithaalde, maar de keeper kon de bal keren, al ging dat ten koste van een hoekschop die door Bastin Hofman maar net naast gekopt werd.

Ook bij aanvang van de tweede helft was het weer Bastin die maar net naast schoot. Dat was het dan wel zowat. GJS was gewoon de betere ploeg en het mag bij al het niet bijster goede spel van SVL een wonder heten dat het bij 1-0 is gebleven. Trainer Koorn wisselde in de 76e minuut verdediger Roben Schenk voor een aanvaller erbij. Mitchel de Vaal kwam erin en voor Danny Kuijer kwam Martijn Verkerk de aanval nog meer versterken, maar helaas, het mocht niet baten. Er waren 4 gele kaarten, eerlijk verdeeld: 2 voor GJS en 2 voor SVL waarvan 1 voor Selçuk Albayrak en 1 voor Alex van Eem, beide voor praten.

Opstelling: Paul Emons – Bastin Hofman – Rik van leeuwen – Danny Kuijer (Martijn Verkerk) – Roben Schenk (Mitchel de Vaal) – Walter Cremers – Rob van Eem – Robin Jansen – Selçuk Albayrak – Willem Baaij – Alex van Eem.

Komende zaterdag de laatste wedstrijd vóór de winterstop tegen Delta Sport. Thuis om half drie.

M. v.d. Pavert

SVL 1 - DHSC 1
2 december 2017

SVL speelde afgelopen zaterdag thuis tegen DHSC uit Utrecht. Het werd een zeer verdienstelijk gelijk spel. De eerste 10 minuten waren voor DHSC, maar daarna was SVL zeker de gelijke en bij vlagen de betere ploeg. SVL gaf geen enkele kans weg aan DHSC behoudens in de eerste minuut, vanaf de aftrap werd het 1-0 door een misrekening van de verdediging. De gehele ploeg van SVL speelde onder leiding van aanvoerder Walter Cremers een zeer goede wedstrijd vanaf begin tot het einde bravo.

In de eerste minuut vanaf de aftrap miste Rik van Leeuwen de bal waardoor de speler van DHSC zomaar door kon lopen en met een schuiver Paul Emons passeerde en de 1-0 op het bord liet zetten voor DHSC. Maar Rik van Leeuwen zou na de rust deze misser weer goed maken. De 26e minuut moest Paul Emons gestrekt naar de bovenhoek duiken om een tweede doelpunt te voorkomen. In de 31e minuut zag de goed spelende Willem Baaij dat de keeper van DHSC te ver voor zijn doel stond, maar zijn schot ging naast. Voor aanmerking op de leiding van de scheidsrechter kreeg Rob van Eem een gele kaart in de 36e minuut. Net voor de rust was er een goede mogelijkheid voor Willem Baaij, maar de bal ging over het doel. Met de stand 0-1 werd er gerust, na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in.

De eerste 20 minuten van de tweede helft speelden zich af op het middenveld. De 65e minuut werd Willem Baaij onderuit gehaald, nadat hij was behandeld kon hij toch weer verder. De 73e minuut was het Alex van Eem die een kleine kans kreeg, maar het werd geen doelpunt. In de 77e minuut werden Selcuk Albayrak en de licht geblesseerde Roben Schenk gewisseld en kwamen Mitchel de Vaal en Martijn Verkerk het veld in. In de 78e minuut gaf Alex van Eem de bal hard voor waarop de bal keihard werd ingeschoten door Willem Baaij, maar het schot werd met de voet door de keeper uit het doel geschoten. De 84e minuut werd de licht geblesseerde Willem Baaij gewisseld en kwam Anis el Makrini het veld in. SVL zette DHSC in de laatste minuten onder druk en dat leidde in de 86e minuut tot een penalty, in een wirwar maakte een speler van DHSC hands. Onze Rik van Leeuwen passeerde de keeper van DHSC en zo werd het een verdiende 1-1 waar beide teams tevreden mee konden zijn.

Opstelling SVL: Paul Emons, Danny Kuijer, Rik van Leeuwen, Bastin Hofman, Roben Schenk (Martijn Verkerk), Walter Cremers, Rob van Eem, Alex van Eem, Robin Janssen, Selcuk Albayrak (Mitchel de Vaal) en Willem Baaij (Anis el Makrini).

Aankomende zaterdag speelt SVL uit tegen GJS in Gorinchem om 15.00 uur.

Bennekom 1 - SVL 1
25 november 2017

Ook tegen Bennekom kon SVL geen vuist maken, er werd in de eerste helft goed georganiseerd gespeeld maar kansen kwamen er voor SVL geheel niet. In de tweede helft waren de eerste minuten voor SVL met toch een paar kleine kansjes, maar daar bleef het bij. Het zou tot het eind van de wedstrijd duren voordat het hard werkende SVL zich gewonnen gaf. Komende zaterdag kan SVL zijn borst nat maken, want dan komt DHSC op bezoek.

In de 7e minuut moest Paul Emons een doorgebroken speler van Bennekom de bal van zijn schoen pakken. De 11e minuut was er een kleine kans voor Robin Jansen, uit een voorzet van Mitchel de Vaal tikte hij de bal net naast. Ook Willem Baaij probeerde het in 17e minuut van afstand, maar zijn hard geschoten bal ging naast. Met de stand 0-0 werd er gerust en na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in.

Rob van Eem kreeg in de 48e minuut een gele kaart voor het onderuit halen van een tegenstander. In de 53e minuut ging een hard geschoten bal van Bennekom voorlangs het doel van Paul Emons. In de 61e minuut werd Willem Baaij gewisseld die niet goed in de wedstrijd zat en kwam Rik van Leeuwen het veld in. De 80e minuut moest de geblesseerde Mitchel de Vaal het veld verlaten en kwam Aziz Salama hem vervangen. Bennekom kreeg recht voor het doel in de 83e minuut een vrije trap, die werd heel snel genomen zodat de verdediging van SVL niet kon reageren op de speler van Bennekom die de bal aangespeeld kreeg. Hij liep op keeper Paul Emons af en gaf hem geen kans dus 1-0 voor Bennekom. In de 85e minuut werd de geblesseerde Roben Schenk vervangen door Martijn Verkerk. Een misverstand in de verdediging van SVL had als gevolg dat Bennekom op een 2-0 stand kwam.
Met deze uitslag moet SVL de komende wedstrijden punten halen om niet in het onderste gedeelte van de eerste klasse C1 te blijven.

Opstelling SVL: Paul Emons, Rob van Eem, Bastin Hofman, Roben Schenk (Martijn verkerk), Danny Kuijer, Walter Cremers, Robin Janssen, Willem Baaij (Rik van Leeuwen), Selcuk Albayrak, Alex van Eem en Mitchel de Vaal (Aziz Salama).

Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen DHSC aanvang 14.30 uur.

SVL - Sliedrecht, 0 - 4
18 november 2017

Misschien dat de eerste twee minuten van de wedstrijd voor SVL waren, maar de overige achtentachtig, op wat Langbroekse speldenprikjes na, waren duidelijk voor een veel beter voetballend Sliedrecht. Was het onderschatting of gemis van kwaliteiten van de thuisploeg? Dat laatste moet gevreesd worden. Maar, om niet direct bij de pakken te gaan neerzitten, er kan door hard werken in de trainingen zomaar een ommekeer plaatsvinden, want individueel hebben de meeste spelers van SVL genoeg in huis.
Voetbal is een spel van conditie, precisie en samenspel en alle drie ontbraken bij de thuisclub in deze wedstrijd. Sliedrecht liet zien hoe dat wel moet, complimenten daarvoor.

In de tweede minuut loste Danny Kuijer een schot op het doel dat helaas mis ging. Even later werd het duidelijk dat Sliedrecht snode plannen had en was ook direct gevaarlijk, zoals in de 7e minuut met een schot op de paal. Vloeiende aanvallen volgden elkaar op en dat leidde in de 13e minuut tot het eerste doelpunt, al hadden zij daar de medewerking van Kuijer voor nodig: de bal kwam verkeerd van zijn schoen en Paul Emons was kansloos: 0 - 1. In de 20e minuut kreeg men een demonstratie te zien van hoe simpel voetbal kan zijn door prima samenspel waardoor de bal heel eenvoudig in het doel geschoten kan worden: 0 - 2. Tien minuten later nog zo’n vloeiende aanval en was de 0 - 3 een feit.
En SVL sukkelde voort. Hoewel, in de zesendertigste minuut was er een goede combinatie van Alex van Eem met Martijn Verkerk, maar er was niemand die het af kon ronden. Ruststand 0 - 3.

De tweede helft begon met Mitchel de Vaal die de niet fitte Willem Baaij verving. SVL begon ook met wat meer elan aan deze tweede helft wat een paar kleine kansen opleverde en in de 60e minuut zelfs een dikke kans voor Alex van Eem die de door Mitchel de Vaal aangereikte bal niet langs de Sliedrechtse keeper kreeg. In de 65e minuut ruimde Martijn Verkerk het veld voor Aziz Salama. Sliedrecht dat zich in de tweede helft alleen maar hoefde toe te leggen op verdedigen balde nog één keer de vuist en wist in de 86e minuut de 0 - 4 ook nog aan te laten tekenen.

Opstelling: Paul Emons – Roben Schenk – Rob van Eem – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers – Martijn Verkerk (Aziz Salama) – Anis el Makrini – Selçuk Albayrak – Alex van Eem – Willem Baaij (Mitchel de Vaal).

Komende zaterdag naar Bennekom. Aanvang 15.00 uur

SVL - Woudenberg, 3 - 0
11 november 2017

De inhaalwedstrijd tegen Woudenberg begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van een 22-jarige Woudenberg speler. Omdat er verder geen wedstrijden waren, waren er behoorlijk wat mensen uit de omgeving gekomen om naar deze ontmoeting te kijken. Zowel voor SVL als voor Woudenberg stond er veel op het spel, voor beide gold: winnen was aansluiten bij de middenmoot, verliezen onderaan blijven bungelen.

Vanaf het begin van de wedstrijd wekte SVL de indruk de betere ploeg te willen zijn, al kwam dat er niet echt uit door nogal wat balverlies door slechte passes en een tegenstander die zich en bloc verzette. Dat SVL voortdurend aandrong, bleek voor de rust alleen al aan de hoeveelheid hoekschoppen die afgedwongen werden. Helaas werd daar geen resultaat uit gehaald. Het lukte Woudenberg ook een paar keer om tot een doelpoging te komen, maar het bleef bij een poging. Ook voor Selçuk trouwens, die na een half uur spelen maar net miste.

De wedstrijd kreeg een heel ander aanzien nadat in de 56e minuut Alex van Eem de voorzet van Danny Kuijer binnen trapte, 1 - 0. Vanaf dat moment was SVL heer en meester en drie minuten na zijn eerste goal later kopte Alex van Eem uit een hoekschop de tweede binnen. Met nog twintig minuten te spelen kwam Aziz Salama Martijn Verkerk aflossen. SVL bleef aanvallen en het de keeper van Woudenberg moeilijk maken, zoals in de 73e minuut toen Willem Baaij één van zijn befaamde harde schoten loste dat maar net uit de hoek werd getikt. Drie minuten later kreeg Alex van Eem een perfecte voorzet van Selçuk Albayrak en knalde hij zijn derde binnen: 3 - 0 en een zuivere hattrick voor Alex.

Selçuk mocht in de 77e minuut naar de kant en Mitchel de Vaal kwam erin. In 86e minuut was er een verdiende publiekswissel voor Alex van Eem. Anis el Makrini verving hem. Woudenberg was in de 88e minuut nog dicht bij de eretreffer, maar de voor Geert-Willem Merkens ingevallen Paul Emons redde voortreffelijk zoals hij de hele wedstrijd een prima keeper bleek te zijn, maar dat wisten we eigenlijk al wel. SVL won dus met 3-0 en we mogen gerust vaststellen dat dit verdiend was. Het stijgt hierdoor twee plaatsen op de ranglijst naar plek 9.

We hebben na de wedstrijd nog even met de goalgetter gepraat. Alex vond dat zij het in het begin van de wedstrijd lastig hadden gehad doordat Woudenberg het veld erg klein wist te houden en er door henzelf te slordig was gespeeld. “We wisten hoe belangrijk deze wedstrijd was in verband met de stand op de ranglijst en dat bracht ook wat spanning mee in de ploeg. Bovendien wringt de schoen ook nog wat in de onderlinge samenwerking, maar ik heb het gevoel en vertrouwen dat het goed komt al zal dat nog wel wat tijd kosten.”
Hij was duidelijk verguld met zijn drie goals, dat was hem voor zover hij zich herinnerde nog nooit overgekomen. “Alex, je voert nu ook de SVL1-lijst aan van topscorers: 4.” “Mooi!”

De opstelling: Paul Emons – Roben Schenk – Rob van Eem – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers- Martijn Verkerk (Aziz Salama) – Robin Jansen – Selçuk Albayrak (Mitchel de Vaal) – Alex van Eem (Anis el Makrini) – Willem Baaij.

Komende zaterdag komt Sliedrecht naar Langbroek. Gewoon om half drie.

M.v.d.Pavert

WNC 1 - SVL 1
4 november 2017

SVL speelde uit tegen WNC in Waardenburg, de eerste helft had SVL niet veel in te brengen tegen de snelle aanvallen van WNC. WNC kwam met deze goed opgezette aanvallen voor de rust met 2-0 voor te staan. Na de rust had SVL het betere van het spel en zette WNC onder druk, het leidde tot een doelpunt maar er had veel meer ingezeten. Bij SVL ontbraken nog steeds de geblesseerde Rik van Leeuwen en Selcuk Albayrak.

In de 3e minuut was er een kleine kans voor Martijn Verkerk, maar zijn schot ging naast het doel van WNC. De 16e minuut een snelle aanval van WNC en dat betekende een 1-0 achterstand voor SVL. Ook Willem Baaij zag in de 21e minuut zijn schot gekeerd worden door de keeper van WNC. In een goed opgezette aanval in de 34e minuut van SVL schoot Martijn Verkerk uit een voorzet van Willem Baaij net naast. Maar net voor de rust kwam WNC op 2-0, uit een aanval werd de bal hard ingeschoten.

Na de rust werd de geblesseerde Walter Cremers vervangen door Anis el Makrini. In de 50e minuut moest de goed keepende Geert Willem Merkens een hard ingeschoten bal stoppen. De 53e minuut was het Willem Baaij die uit een steekbal van Alex van Eem hard inschoot en hij bracht de stand op 2-1. De verdediging van SVL onder leiding van Rob van Eem gaf niets meer weg. In de 62e minuut was het weer Willem Baaij die met een hard schot zowat de keeper van WNC verraste. De 74e minuut werd Martijn Verkerk, die hard had gewerkt, vervangen door Aziz Salama. Maar wat SVL in het laatste kwartier ook probeerde het zat zeker niet mee en er had zeker een gelijkspel in moeten zitten gezien de tweede helft.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Rob van Eem, Bastin Hofman, Roben Schenk, Danny Kuijer, Walter Cremers (Anis el Makrini), Martijn Verkerk (Aziz Salama), Robin Jansen, Mitchel de Vaal, Alex van Eem en Willem Baaij.

Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen Woudenberg om 14.30 uur.

SVL - Montfoort, 3 - 1
28 oktober 2017

Kijk in het foto-album voor alle foto's gemaakt door Jan van Kooten.

Oud SVL-trainer de heer Brouwer was naar Langbroek gekomen om, voordat de wedstrijd tegen Montfoort begon, Geert-Willem Merkens te complimenteren met zijn 350e wedstrijd voor de Langbroekse club en van de voorzitter kreeg hij daarvoor ook nog bloemen om de feestvreugde te verhogen.

Het feest voor de hele club begon pas echt toen SVL al in de eerste minuut van de wedstrijd op 1-0 kwam door een fantastisch doelpunt. Uit een al even fantastische bal van de voet van Walter Cremers schoot Willem Baaij met een fraaie lob en van behoorlijke afstand over de te ver voor zijn doel staande keeper. Twee minuten later was er weer een goede kans, maar de voorzet van Willem werd juist op tijd onschadelijk gemaakt. SVL liet zich in deze fase van zijn goede kant zien al liet Montfoort dat niet zomaar over zijn kant gaan, want in de vierde minuut moest Rob van Eem op zijn beurt een gevaarlijke aanval teniet doen.
In de dertiende minuut maakte Montfoort gelijk. Er ging wat ongelukkig gerommel in de verdediging van SVL aan vooraf en dus was het 1-1. Weer een paar minuten later miste Alex van Eem een aardige voorzet van Martijn Verkerk maar net. In de 22e minuut werd het door een doelpunt van de Montfoorters 1-2, maar omdat er nogal duwwerk bij gebruikt was keurde de scheids dit doelpunt af tot opluchting van alles wat SVL heet. Uiteindelijk ging er gerust worden met voor papa Verkerk en Alex van Eem een gele kaart en een stand van 1-1.

Trainer Koorn stuurde dezelfde elf weer het veld op voor het vervolg van een wedstrijd waarin Montfoort de betere leek te zijn, maar waar een taai SVL zich niet liet kisten en dat in de 57e minuut weer een voorsprong pakte door een goal van Martijn Verkerk die dankbaar gebruik maakte van weer een geweldige voorzet van Willem Baaij. Onze jubilerende keeper was ook in vorm wat hij onder andere in de 58e minuut liet zien door een knappe redding. In minuut 65 was Selçuk Albayrak dicht bij succes, maar zijn schot werd gekeerd. Een overtreding op Martijn Verkerk binnen het strafschopgebied werd door arbiter J. Aafouallah weggewuifd. Toen Selçuk acht minuten later binnenschoot werd dit doelpunt afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.
Ook Montfoort kwam af en toe bijna aan een goal en moest er behendig ingegrepen worden door de SVL-verdediging, zoals in de 77e minuut door Danny Kuijer. Verkerk werd vervangen door Mitchel de Vaal in de 78e minuut. In de 82e minuut viel het doek voor Montfoort doordat een aangeraakt hard schot van Walter Cremers in het net verdween: 3-1. Het was een prima wedstrijd en de eerste overwinning.

Het elftal: Geert-Willem Merkens de jubilaris – Roben Schenk – Rob van Eem – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers – Martijn Verkerk (Mitchel de Vaal) – Robin Janssen – Selçuk Albayrak – Alex van Eem (Anis el Makrini) en Willem Baaij.

Volgende zaterdag naar WNC. We kijken nergens meer tegenop...

ASC Nieuwland 1 - SVL 1
24 oktober 2017

SVL speelde voor de beker tegen de 3e klasser Nieuwland in Amersfoort en verloor na een zeer slechte wedstrijd met het nemen van penalty's met 5 - 4. We kunnen kort wezen over deze wedstrijd, het was zeer slecht er klopte totaal niets van, ook de inzet en de passes klopten geheel niet.

In de 18e minuut schoot Aziz Salama hard op het doel van Nieuwland, maar de keeper stopte de bal. De 30e minuut kopte Alex van Eem na een voorzet van Selcuk Albayrak rakelings over. Voor de rust was het verder een slappe wedstrijd en de rust ging in met een 0-0 stand.
Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. In de 57e minuut moest Paul Emons reddend ingrijpen door tot tweemaal toe een hoge bal uit het doel te slaan. Maar in 60e minuut belandde een voorzet van Selcuk Albayrak op de lat en de terug springende bal werd door Mitchel de Vaal alsnog ingekopt en zo stond SVL met 1-0 voor. De 68e minuut werd Selcuk Albayrak gewisseld en kwam Willem Baaij het veld in, ook werd Erik Eckeveld gewisseld en kwam Danny Kuijer er in. In de 80e minuut een vrije trap van Nieuwland voor het doel van SVL, de hoge bal werd door Paul Emons gemist waarop een speler van Nieuwland de bal in kopte en het was 1-1. Met deze stand moesten er penalty's genomen worden en dat verloor SVL met 5-4 en dus was hiermee uit de beker.

Opstelling: Paul Emons, Rob van Eem, Bastin Hofman, Roben Schenk, Walter Cremers, Alex van Eem, Erik Eckeveld (Danny Kuijer), Selcuk Albayrak (Willem Baaij), Mitchel de Vaal, Anis el Makrini en Aziz Salama.

De Merino's 1 - SVL 1
21 oktober 2017

SVL speelde uit tegen De Merino's in Veenendaal. In een spannende wedstrijd werd het een verdiende 1-1. SVL verdiende dit gelijke spel door de goede inzet vanaf begin tot het slot van de wedstrijd. De Merino's hadden al vier wedstrijden gespeeld waarvan 3 gewonnen en 1 verloren.

De 7e minuut werd Selçuk Albayrak aangespeeld, maar zijn schot werd door de keeper van De Merino's gestopt. Maar in 11e minuut was De Merino's dicht bij een doelpunt, bij een aanval ging het harde schot voorlangs. In de 20e minuut was De Merino's dicht bij een doelpunt, het was Danny Kuijer die de bal nog net kon aantikken, zodat SVL er met een corner vanaf kwam. Martijn Verkerk maakte net buiten het strafschopgebied een overtreding, maar de vrije trap ging over. De 36e minuut had Selçuk Albayrak SVL gemakkelijk op 0-1 kunnen zetten, uit een voorzet van Willem Baaij was het maar voor het intikken, maar de kans werd gemist. De Merino's kwam in de 39e minuut op 1-0, de verdediging van SVL miste de voorzet waarop drie man net te kort kwamen. Met de stand 1-0 voor De Merino's werd er gerust.

Na de rust werd er bij SVL gewisseld. Voor de geblesseerde Robin Janssen en de licht geblesseerde Martijn Verkerk kwamen in het veld Mitchel de Vaal en Anis el Makrini. In de 52e minuut loste Mitchel de Vaal van afstand een schot op het doel, maar het schot werd gestopt door de keeper van De Merino's. Nog geen minuut later kopte Alex van Eem uit een voorzet van Walter Cremers net over. Maar in de 55e minuut was een bal op maat van Willem Baaij naar Alex van Eem, die gelijktijdig met de keeper van De Merino's bij de bal was. Via de benen van Alex van Eem verdween de bal in het doel van De Merino's en het was gelijk, 1-1. De 75e minuut werd Danny Kuijer gewisseld en kwam Aziz Salama het veld in. De 84e minuut was er nog een goede redding van Geert Willem Merkens. Bastin Hofman kopte in de 89e minuut uit een corner net over en zo was de eindstand 1-1 en daar konden de twee partijen het mee eens zijn.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Rob van Eem, Roben Schenk, Bastin Hofman, Alex van Eem, Robin Janssen (Anis el Makrini), Danny Kuijer (Aziz Salama), Walter Cremers, Martijn Verkerk (Mitchel de Vaal), Selçuk Albayrak en Willem Baaij.

Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen Montfoort om 14.30 uur.

LRC 1 - SVL 1
14 oktober 2017

SVL speelde uit tegen LRC en verloor kansloos gezien de tweede helft met 5-2. In de eerste helft speelde SVL zeer goed en kwam ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Maar in de tweede helft had SVL niets in te brengen en werd bij vlagen overspeelt. Ook moest SVL het zonder de geblesseerde Rik van Leeuwen doen, Rik van Leeuwen zal de komende wedstrijden niet beschikbaar zijn.

In de 6e minuut was het Martijn Verkerk die uit een goede aanval rakelings over schoot. SVL zette LRC onder druk en dat leverde diversen kansen op maar geen doelpunten. De 20e minuut werd Rob van Eem hard tegen de grond gewerkt, na een aantal minuten kon hij toch weer verder. De 23e minuut was Willem Baaij dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging hard over. Uit een aanval in de 37e minuut zette Martijn Verkerk goed door, maar zijn schot werd door de keeper van LRC gestopt. De 39e minuut gaf Willem Baaij de bal voor en Martijn Verkerk schoot hem hard in de touwen en zo stond SVL verdiend met 0-1 voor. Net voor de rust was het LRC die toch op gelijke hoogte kwam door een verdedigingsfout van SVL kon er gemakkelijk gescoord worden en stond het met de rust 1-1.

Na de rust kwam Mitchel de Vaal het veld in voor de licht geblesseerde Martijn Verkerk. Mitchel de Vaal schoot in de 49e minuut rakelings over. In de 53e minuut een overtreding van Alex van Eem net buiten het strafschop gebied dus geel. De genomen vrije trap voor LRC werd onhoudbaar in geschoten, Geert Willem Merkens had geen schijn van kans en het stond 2-1 voor LRC. LRC begon SVL onder druk te zetten en dat leidde in de 65e minuut tot 3-1. Bastin Hofman kreeg in de 71e minuut een gele kaart wegens onderuit halen van een speler. De 74e minuut werd het zelfs 4-1 voor LRC. Na dit doelpunt werd Rob van Eem die geblesseerd was geraakt gewisseld en kwam Roben Schenk het veld in. In de 80e minuut werd Selcuk Albayrak gewisseld en kwam Aziz Salama het veld in. SVL kwam in de 83e minuut nog op 4-2 door een omhaal schoot Roben Janssen de bal in het net. Maar in de 88e minuut werd het nog 5-2 voor LRC. Met deze uitslag zal SVL wel uit een ander vaatje moeten gaan tappen om in deze 1e klasse nog een goed figuur te kunnen slaan.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Rob van Eem (Roben Schenk), Bastin Hofman, Danny Kuijer, Walter Cremers, Alex van Eem, Roben Janssen, Willem Baaij, Selcuk Albayrak (Aziz Salama), Martijn Verkerk (Mitchel de Vaal) en Anis Makrini.

Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen Montfoort aanvang 14.30 uur.

DUNO 1 - SVL 1
30 september 2017

SVL speelde uit tegen DUNO in Doorwerth op een grasveld midden in een bosrijk gebied en vanaf de eerste minuut tot het eind van de wedstrijd in de regen. SVL was zeker niet de mindere, maar maakt pas een vuist als de ploeg van trainer Koorn achter staat. Dit was ook het geval in de eerste thuiswedstrijd tegen DTS uit Ede.

Vooral in de beginfase was SVL de betere ploeg. In de 2e minuut was het Willem Baaij die door goed aangeven een hard schot zag gekeerd door de keeper van DUNO. Ook in de 10e minuut ging een hard schot van Walter Cremers voorlangs. De 16e minuut moest de geblesseerde Selçuk Albayrak het veld ruimen en kwam Danny Kuijer het veld in. Maar aan het eind van de eerste helft maakte DUNO in twee minuten er 2-0 van en dat was ook de rust stand.

Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in in de stromende regen. In de 60e minuut maakte SVL uit een goede aanval een zuiver doelpunt, maar deze werd ten onrechte afgekeurd door de scheidsrechter die op zijn grensrechter afging. In de 63e minuut werd Anis al Makrini gewisseld en kwam Erik Eckeveld het veld in. De 64e minuut maakte Bastin Hofman er 2-1 van uit een vrije trap van Walter Cremers. De 65e minuut werd Mitchel de Vaal gewisseld en kwam Martijn Verkerk het veld in. SVL begon in deze fase DUNO hoe langer meer onder druk te zetten en in de 80e minuut schoot Willem Baaij van grote afstand de 2-2 in en was DUNO klaar voor de slagbank. Maar dat was een duidelijke misrekening, want in de 86e minuut maakte onze goed keepende keeper een inschattingsfout waardoor DUNO nog gemakkelijk op 3-2 kwam. Wat SVL ook probeerde, het lukte niet en zo ging SVL met lege handen naar Langbroek.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Rik van Leeuwen, Rob van Eem, Bastin Hofman, Walter Cremers, Alex van Eem, Nico Jansen, Mitchel de Vaal (Martijn Verkerk), Selçuk Albayrak (Danny Kuijer), Anis el Makrini (Erik Eckeveld), Willem Baaij.

Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen Woudenberg, aanvang 14.30 uur.

SVL - DTS Ede, 2-2
23 september 2017

Eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018. Vorig jaar wist SVL niet te winnen van DTS. Thuis werd het nog een gelijk spel, maar uit was DTS veel te sterk en verloor SVL met 3-5. Maar dit is een nieuw seizoen en dat betekent nieuwe kansen. Ondanks het feit dat DTS in de eerste helft het betere van het spel had, hadden de Langbroekers zeker drie opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Maar ook DTS had met wat meer geluk, of moeten we zeggen met wat meer precisie in de vierde minuut de leiding kunnen nemen toen zij vanaf de rand van het zestienmetergebied een vrije trap mochten nemen. Die poging werd verijdeld met een corner als gevolg die ook geen voordeel opleverde. Twee minuten later was er de eerste kans van SVL, maar de bal vloog net voorlangs uit. Het duurde tot de 31e minuut dat Selçuk Albayrak zijn inzet ook maar net zag mislukken doordat ook deze bal aan het doel voorbij vloog. De rust ging in met een nul-nulstand op het bord.

In de 56e minuut kreeg Alex van Eem de bal aangespeeld vanuit de diepte en hij kon alleen op de keeper van DTS af. Helaas kreeg hij de bal bij het opbrengen tegen zijn knie en die was toen gewoon voor de doelman. Drie minuten later was er een aanvaring tussen wat spelers en Alex van Eem bleek de schuldige te zijn volgens de prima leidende scheidsrechter Vink die daar een gele kaart voor presenteerde. In de 61e minuut scoorde DTS. Een niet onverwacht doelpunt, omdat zij op dat moment duidelijk de overhand hadden in de wedstrijd. Maar SVL bleef er wel voor gaan, maar het schot dat Willem Baaij twee minuten daarna loste verdween helaas in de handen van de goede DTS-keeper. In de 69e minuut haalde trainer Koorn Martijn Verkerk eraf en maakte Aziz Salama zijn opwachting. Het spel speelde zich nog steeds merendeels op de helft van SVL af en het gevolg was dat de 0-2 verscheen op het scorebord.

Een genadeslag? Zeker niet, want SVL ging nog strijdvaardiger de confrontatie aan en een minuut nadat de bal van de middenstip weer rond ging, schoot Walter Cremers de bal haarscherp naar voren waar Robin Jansen iedereen in de luren legde, inclusief de keeper en de anschluss-treffer was een feit: 1-2. Even later kwam er een dubbele wissel: Anis el Makrini die net daarvoor licht geblesseerd werd door een aanvaring met een DTS-er werd vervangen door Mitchel de Vaal en Willem Baaij maakte plaats voor Danny Kuijer. In de 83e minuut maakte Mitchel zijn beurt meer dan waar door een prima pass op Selçuk Albayrak die de stand op 2-2 schoot. In de 86e minuut was er een terechte rode kaart voor een DTS-speler die er flink op los tackelde. En in de allerlaatste minuut had het ook nog 3-2 moeten worden door twee opgelegde kansen, maar net niet is helemaal niet. We moeten tevreden zijn met deze uitslag en we zien met belangstelling uit naar de volgende partijen, want we hebben het gevoel dat er met dit team veel meer inzit.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Bastin Hofman – Rob van Eem – Rik van Leeuwen – Anis el Makrini (Mitchel de Vaal) – Alex van Eem – Walter Cremers – Robin Jansen – Martijn Verkerk (Aziz Salama) – Selçuk Albayrak – Willem Baaij (Danny Kuijer).

Aankomende zaterdag naar Doorwerth waar DUNO de tegenstander is. Aanvang 15.00 uur.

M.v.d.P.

Een streekderby van de eerste orde of sterker nog: een gemeentederby SVL - CDW, 2 - 2
16 september 2017

Kijk in het foto-album voor alle foto's gemaakt door Jan van Kooten.

Er werd al wekenlang over gepraat en bij een horecabedrijf in Wijk bij Duurstede kon men op de uitslag gokken. Dat de opbrengst van die gokkerij naar een goed doel gaat maakte het allemaal nog leuker, interessanter en spannender. De besturen van beide clubs kwamen ook overeen dat er voor deze wedstrijd entreegeld gevraagd zou worden en dat die opbrengst bij het gokgeld gevoegd zou worden.

Drie vragen waren er dus voor de wedstrijd begon:
1. Hoeveel mensen zouden er op komen dagen?
2. Hoeveel geld zou er opgehaald worden?
3. Wat zou de uitslag van de wedstrijd worden?

Antwoorden:
1. Hoewel we er meer hadden verwacht, zijn er rond de zevenhonderd kijkers geteld.
2. En iedereen blijkt het nut van het goede doel begrepen te hebben, want er werd niet minder dan € 1.570,00 entreegeld bijeen gebracht.
3. De uitslag werd 2-2. Een betere uitslag kan men zich niet wensen als buren zich met elkaar meten en de echte uitkomst van de dag is zoals hierboven omschreven.

 

Nog meer feestelijkheden: Walter Cremers werd voor de wedstrijd een aanvang nam in het zonnetje gezet omdat hij zijn 200e wedstrijd voor SVL speelde. Voor die gelegenheid had men oud SVL-coryfee Maurice Pot weten te benaderen om Walter in lovende woorden toe te spreken.

Zeker in het begin waren de teams nog aardig tegen elkaar opgewassen, hoewel CDW al in de tweede minuut uit een vrije trap dicht bij een treffer kwam, duurde het nog vrij lang voor er een doelpunt viel. En dat doelpunt kwam er voor CDW. Toch inmiddels wel tegen de verhouding in en heel duidelijk vanuit een buitenspel positie. De Wit gaf Geert-Willem Merkens zo gemakkelijk het nakijken. Even erna moest de Langbroekse keeper nog een keer aan de bak om een tweede te voorkomen. In de 34e minuut wist verdediger Rob van Eem uit een vrij onoverzichtelijke situatie de stand op 1-1 te brengen en SVL kreeg in de 43e minuut een penalty waar Rik van Leeuwen nooit moeilijk over doet en de stand was 2-1. Volgens velen een cadeautje. Maar nog voor het rustsignaal wist CDW de boel weer glad te trekken door een flitsende kopbal van weer de Wit.

Trainer Koorn had in de rust Willem Baaij achtergelaten en Danny Kuijer vulde die plaats in. De tweede helft verliep zonder noemenswaardige hoogtepunten. Aan beide zijden werd er nog een paar keer een wissel toegepast, maar de slagkracht van beide teams bleef uit. De stand bleef dus 2-2 en voor SVL maakte dat niets uit, omdat het zich al geplaatst had, maar misschien had CDW met winst en dus vier punten nog wel een kans gehad om door te gaan in de beker.

Opstelling SVL: Geert-Willem Merkens – Bastin Hofman – Rob van Eem – Rik van Leeuwen – Anis el Makrini – Martijn Verkerk (Mitchel de Vaal) – Robin Jansen – Walter Cremers – Alex van Eem (Kevin van Leeuwen) – Willem Baaij (Danny Kuijer) – Selçuk Albayrak.

Volgende week de eerste competitiewedstrijd thuis om half drie tegen DTS uit Ede.

M.v.d.P.

Tricht 1 - SVL 1
9 september 2017

SVL speelde uit tegen Tricht en won verdiend met 2-4. Tricht had niet veel in te brengen, want SVL speelde bij tijden een goede wedstrijd en gaf weinig kansen weg. Tricht werd alleen gevaarlijk bij snelle uitvallen en dat gebeurde ook in de tweede helft tweemaal. Het was een harde wedstrijd maar wel sportief.

Al in de 6e minuut ging Robin Jansen al onderuit hij kreeg een hard ingeschoten bal in zijn gezicht, maar kon wel weer verder spelen. Daarna kwam er een goede kans voor Selcuk Albayrak, maar deze werd goed door de keeper van Tricht onderschep. In de 14e minuut kreeg SVL een vrije trap te nemen recht voor het doel van Tricht het schot ging via een speler corner. De 18e minuut was het Selcuk Albayrak die uit een voorzet net voorlangs het doel schoot van Tricht. Bastin Hofman maakte uit een corner genomen door Aziz Salama in de 20e minuut beheerst 0-1 voor SVL. Verder gebeurde in de eerste helft weinig behalve dat Anis el Makrini tegen een gele kaart aanliep.

Met de stand 0-1 voor SVL werd er gerust, na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. Uit een voorzet in de 47e minuut van rechts schoot Bastin Hofman SVL naar een 0-2 voorsprong. De 53e minuut was het uit een snelle aanval van Tricht dat Geert Willem Merkens door een hard ingeschoten bal het nakijken had en was het ineens 1-2. Maar dat was nog niet alles, want in de 61e minuut kwam Tricht langszij. Door een hard ingeschoten bal was het 2-2. In de 70e werd Martijn Verkerk gewisseld voor Willem Baaij. Dit bleek een goede wissel, want in de 75e minuut gaf Aziz Salama de bal voor en Willem Baaij schoot onhoudbaar hard in en daarmee was het 2-3 voor SVL. Het werd zelfs in de 85e minuut 2-4 door Selcuk Albayrak die goed doorliep en de keeper van Tricht geen kans gaf. De 86e minuut werd Anis el Makrini gewisseld voor Erik Eckeveld en in de 87e minuut werd Aziz Salama gewisseld voor Mitchel de Vaal.
De stand in de beker is als volgt: SVL gespeeld 2 wedstrijden 6 punten, Vriendenschaar 2 gespeeld 3 punten, CDW en Tricht 2 gespeeld en ieder 1 punt.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Bastin Hofman, Rik van Leeuwen, Anis el Makrini (Erik Eckeveld), Walter Cremers, Alex van Eem, Robin Jansen, Danny Kuijer, Martijn Verkerk (Willem Baaij), Selcuk Albayrak, Aziz Salama (Mitchel de Vaal).

Aankomende zaterdag speelt SVL zijn derde bekerwedstrijd om 14.30 thuis tegen CDW.

Bekerwedstrijd SVL - Vriendenschaar, 3 - 1
2 september 2017

Dat SVL de eerste van drie bekerwedstrijden won, wil niet zeggen dat ‘ze er al zijn’. Er werd over de hele wedstrijd gezien nog vrij slordig omgegaan met mogelijkheden al zou je dat gezien de uitslag niet zeggen. Zelfs toen er na 23 minuten nog maar tien tegenstanders op het veld stonden, was er geen sprake van een te verwachten overwicht. Met wat meer nauwkeurigheid had het ook wel vijf of zes nul kunnen (moeten) worden. Maar er zit progressie in en daar mogen we wel blij mee zijn. Als verzachtende omstandigheid zou je kunnen zeggen dat Vriendenschaar er soms nog al hard inging. Dat leidde er in de 15e minuut al toe dat hun nr. 11 een gele kaart werd gepresenteerd en in de 24e minuut er zelfs een rode kaart voor nr. 23 was wegens natrappen.

De eerste goede kans was er vier minuten later toen Rik van Leeuwen hard uithaalde, maar de pech had dat de bal op de lat terecht kwam. Weer vier minuten later werd Willem Baaij in de diepte gestuurd en schoot de bal langs de keeper via de tweede paal binnen, 1-0. Pech was er ook voor Rob van Eem die even na de rust een schoen van een Culemborger in zijn gezicht kreeg die zo hard aankwam dat hij moest uitvallen. Voor hem in de plaats kwam Erik Eckeveld. SVL bleef wel de baas op het veld in die zin dat Vriendenschaar geen vuist kon maken. Toen SVL in de 54e minuut de 2-0 liet aantekenen uit een corner door Willem Baaij genomen en door Bastin Hofman werd ingekopt, leek het feit beslecht.

In de 59e minuut kwam Martijn Verkerk er in voor Mitchel de Vaal en elf minuten daarna ging Willem Baaij eraf voor Aziz Salama. In minuut tweeënzeventig maakte Alex van Eem de 3-0 en wist Vriendenschaar er vier minuten voor het einde nog 3-1 van te maken door een slordigheidje in de SVL-defensie.
Verdiend gewonnen en omdat de andere twee opponenten in de groep, CDW en Tricht, op 0-0 waren gebleven, staat SVL er goed voor.

Opstelling: Paul Emons – Anis el Makrini – Rik van Leeuwen – Rob van Eem (Erik Eckeveld) – Bastin Hofman – Robin Jansen – Walter Cremers – Alex van Eem – Mitchel de Vaal (Martijn Verkerk) – Selçuk Albayrak – Willem Baaij (Aziz Salama).

Komende zaterdag naar Tricht. Aanvang 14.30 uur.

M.v.d.P.

Oefenwedstrijd SVL - Sparta Nijkerk, 2 - 6
26 augustus 2017

Kijk in het foto-album voor alle foto's gemaakt door Jan van Kooten.

SVL won de eerste helft met 2 - 0, maar verloor de tweede helft met 0 - 6. Een groot verschil dus, ook in het vertoonde spel. Misschien lag de oorzaak gewoon in het wisselen van spelers, maar je kan je moeilijk voorstellen dat dat zulke grote verschillen teweeg kan brengen. Hoewel... Voor de rust lukte het SVL al na dertien minuten raak te schieten. Een heel aardige aanval met een voorzet van Alex van Eem op Selçuk Albayrak die inschoot: 1-0. En er volgden meer aanvallen op het doel van Sparta terwijl Sparta zelf nauwelijks voor het doel van SVL wist te verschijnen, ergo de verdediging van SVL werkte ook naar behoren. Walter Cremers gaf in de negenentwintigste minuut een pass op Martijn Verkerk die keihard inschoot waardoor de bal van de keeper terugsprong en door Alex van Eem binnen werd gewerkt: 2-0.

In de rust werd er gewisseld: Walter Cremers, Rik van Leeuwen en Willem Baaij bleven achter en werden vervangen door Danny Kuijer en Tolga Albayrak en Anis el Makrini. Van goed voetbal van SVL bleek in de tweede helft geen sprake meer, terwijl Sparta op weg naar het SVL-doel vrijwel geen strobreed meer in de weg werd gelegd of het moest met de noodrem gebeuren waaruit twee keer gescoord kon worden uit een penalty en vier keer door goed veldspel, waarvan één keer door oud SVL-er Wesley de Laat. Er werd door trainer Koorn nog een paar keer gewisseld, maar het liep niet meer. Het was een wedstrijd waaruit hopelijk een les is te trekken door de trainer en zijn staf.

Het iets serieuzere werk begint volgende week zaterdag. De eerste bekerwedstrijd tegen Vriendenschaar. Weer thuis, om 17.00 u. / 5 uur dus.

M.v.d.P.

Oefenwedstrijd SVL - CSW, 3 - 0
22 augustus 2017

De oefenwedstrijd tegen CSW uit Wilnis gaf een heel andere blik op het spel van SVL. Of het kwam door de terugkeer van weer twee prominente spelers, of gewoon doordat de trainingen vruchten beginnen af te werpen, feit is dat er veel beter werd gevoetbald dan in de voorgaande oefenwedstrijden en dat leidde tot een 3-0 overwinning. Natuurlijk: één zwaluw maakt nog geen zomer, maar ons vorige week uitgesproken optimisme werkt kennelijk. Toen Selçuk Albayrak na een klein kwartier de door Aziz Salama gegeven steekpass schitterend inschoot, was de ban gebroken. Er werd weer veel beter gecombineerd en ook de vechtlust om er wat van te maken viel op.

Nog voor de rust werd het door prima samenspel van Robin Jansen naar Mitchel de Vaal die prachtig afrondde, 2-0. Ook in deze partij wisselde trainer Koorn veel spelers, zowel voor de rust als erna, om iedereen een kans te geven, maar vooral om tot een vast elftal te kunnen komen. Over het geheel gezien kunnen we stellen dat SVL de wedstrijd beheerste en CSW geen enkele kans gaf. De 3-0 van Martijn Verkerk was de kroon op het werk en we zagen na afloop veel blijde gezichten en die waren allemaal van SVL-ers e/o Langbroekers.

Aanstaande zaterdag komt Sparta Nijkerk op bezoek. Om half drie.

M.v.d.P.

Oefenwedstrijd SVL - Valleivogels, 1-4
19 augustus 2017

Na afloop van de oefenwedstrijd tegen Valleivogels waren er tevreden en blijde gezichten te zien. Zowel bij de spelers als bij de supporters. Daar was echter geen SVL-er e/o Langbroeker bij, want die dropen af met de spreekwoordelijke staart tussen de benen. Was er vorige week nog een excuusje voor de nederlaag van 8-1 te bedenken, omdat er tegen een Hoofdklasser was gevoetbald, deze keer was de 1-4 nederlaag tegen een tweedeklasser wellicht pijnlijker. Nee, we kunnen nog niet zeggen dat er al een elftal staat waarmee de competitie ingegaan kan worden om daar een rol van enige betekenis in te kunnen spelen. Met name van de nieuwe spelers hebben we maar weinig of geen acties gezien waar we enthousiast van werden.

Maar laten we optimistisch blijven, want dit was pas de derde oefenwedstrijd, er volgen er nog twee en wie weet dat er daarna zomaar een geoliede machine op het veld staat die alles aankan. Onderschat de kundigheid van onze nieuwe trainer en zijn assistent niet. De tweede reden om optimistisch te blijven is dat de selectie nog steeds niet compleet is: Als Rik van Leeuwen (vakantie), Walter Cremers (vakantie), Wouter van Hoof (licht geblesseerd), Roben Schenk (bijna beter) en Selçuk Albayrak (Selçuk Albayrak? Ja, die is weer terug op het oude nest) er weer bij zijn, dan ziet de wereld er plots weer heel anders uit. Een reden temeer voor de nieuwelingen om heel hard te trainen om er bij te mogen zijn.

Over de wedstrijd valt alleen te zeggen dat Valleivogels met recht de zege naar zich toe haalde en dat het enige lichtpuntje wat SVL betrof het doelpunt van Anis el Makrini was waardoor de zogenaamde eer was gered.

Aanstaande dinsdagavond gaan we verder met oefenen: thuis tegen CSW uit Wilnis om 20.00 uur.

M.v.d.P.

DFS Opheusden 1 - SVL 1
12 augustus 2017

SVL speelde een oefenwedstrijd tegen DFS Opheusden een elftal uit de hoofdklasse die al reeds vier weken in training waren, dus een zware opgave voor SVL die aantraden met 19 spelers om zo een ieder een kans te kunnen geven. Daarbij kwam nog dat de ploeg uit Opheusden een maatje te groot was voor SVL. De trainer van SVL Dennis Koorn zal hard moeten werken om uit de grote groep een goed elftal op de been te kunnen brengen. Wel maakte Danny Kuijer het enige doelpunt. Van grote afstand schoot hij de bal onhoudbaar voor de keeper in de bovenhoek.

Aankomende zaterdag 19 augustus speelt SVL thuis tegen Valleivogels, aanvang 14.30 uur.

Oefenwedstrijd SVL - Heukelum, 2 - 1
27 juni 2017

Er waren nog aardig wat mensen komen kijken naar de eerste wedstrijd van SVL in de vernieuwde samenstelling. Heukelum speelt in de tweede klasse en er zou normaal gesproken gemakkelijk door SVL gewonnen moeten kunnen worden, maar de gasten boden aardig tegenstand tegen een elkaar zoekend elftal. Veel nieuwe SVL-gezichten betraden het gras en het was voor de kijkers, voor zover je links en rechts om je heen hoorde, nog lastig om welk gezicht bij welke naam te vinden. SVL won met maar 2 - 1, want een grotere uitslag zou gezien de kansen die men wist te creëren heel gewoon geweest zijn. Het was debutant Mitchel de Vaal die voor de rust twee maal raak schoot. Dennis Koorn, geassisteerd door de teruggekeerde Kosterman, wisselde naar hartenlust de ene na de andere SVL-er, natuurlijk op zoek naar de ideale combinatie. Daar zijn uiteindelijk oefenduels voor.

In de tweede helft wist Heukelum nog tegen te scoren, maar SVL bleef verder de baas op het veld. Als objectieve toeschouwer durven we te stellen dat SVL er met de nieuwelingen goed voor staat en dat we met vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet kunnen zien.

SVL begon met: Paul Emons – Erik Eckeveld – Rik van Leeuwen – Paul Okkersen – Bastin Hofman – Anis el Makrini – Robin Jansen – Alex van Eem – Danny Kuijer – Mitchel de Vaal – Willem Baaij.

Wisselspelers waren: Glenn Molenaar – Martijn Verkerk – Edo van Rossum – Aziz Salama – Efe Caniklioglu – G.W. Merkens – Tolga Albayrak – Khalid Oulad Ahmed.

M.v.d.P.