Wedstrijdverslagen SVL 1 seizoen 2017/2018

Oefenwedstrijd SVL - Scherpenzeel, 1-2
13 januari 2018

Zoals zo vaak in oefenduels werden nieuwe combinaties met nieuwe spelers uitgeprobeerd. Zo ook in deze wedstrijd waarin zelfs drie nog zeer jonge SVL-ertjes de vuurdoop ondergingen. Ook de gebroeders Thijs en Sjoerd Aalbertsen (debuut) en Edo van Rossum mochten hun talenten tonen na de rust en dat in een niet eens zo gemakkelijke wedstrijd. Dat ging zeer naar behoren.
Voor de rust was er ook al een wissel, maar dat was er een uit het bestaande boekje: Martijn Verkerk werd er in gebracht in ruil voor Anis el Makrini. De wedstrijd vertoonde niet veel verschil tussen de twee ploegen en dat mag en compliment heten voor de Scherpenzelers die in de competitie een klasse lager spelen. Ze kwamen voor de pauze op voorsprong middels een vrije trap vanaf de lijn van het zestienmetergebied die loepzuiver en onhoudbaar in de kruising werd geknald.

Na de rust was vrijwel de hele achterhoede van SVL vervangen behalve Rik van Leeuwen die na een twintig minuten nog even nodig was om er een penalty in te schieten: 1-1. Aan SVL-kant werd er op verscheidene posities van spelers gewisseld waardoor er maar liefst twintig spelers aan bod kwamen. Ook Scherpenzeel verving wat spelers. Door een fout in de achterhoede bij de thuisclub werd het uiteindelijk 1-2.

Er van uitgaande dat de leiding van SVL er wat van heeft opgestoken, gaan we aankomende zaterdag met goede moed naar Barneveld voor weer een oefenwedstrijd bij SDVB. Aanvang 15.30 u.

M.v.d.Pavert

SVL 1 - FC Delta Sport 95 1, 3 - 0
16 december 2017

De overwinning kwam over als een geschenk voor de feestdagen, voor zowel de spelers als voor de supporters van SVL. Was de eerste helft niet echt heel goed, maar toen het eerste doelpunt was gescoord, leek de geest uit de fles en speelde SVL als vanouds en droop de geestdrift er van af.

Net als een week geleden begon de wedstrijd met een venijnig schot op het vijandelijke doel. In de achtste minuut, na een aardige aanval, trok Rob van Eem de trekker over, maar de bal belandde in de handen van de keeper. In minuut twintig veerde men overeind toen Danny Kuijer van grote afstand een schot loste, maar dat ging net over. Door commentaar op de leiding kreeg de Deltaspeler met nummer elf een gele kaart en even later was er ook één voor de ingevallen nummer zestien. In de 41e minuut haalde Willem Baaij flink uit, maar ook dat leverde niets op. De rust ging in met de brilstand op het bord.

De tweede helft was nog maar twee minuten oud toen Robin Janssen een terug rollende bal van de keeper koelbloedig tegen de touwen wist te werken. De voorsprong was daar. 1-0! Rob van Eem, die een behoorlijke trap had opgelopen, werd afgelost door Martijn Verkerk. SVL speelde daarna als weleer en dat leidde in de 50e minuut bijna tot de 2-0 toen Robin Janssen een afgepaste voorzet op Martijn Verkerk losliet, die maar net miste. Twee minuten later kwam de uittrap van Paul Emons via twee stations weer bij Martijn Verkerk terecht en die had toen geen moeite om de 2-0 wel aan te laten tekenen. En weer twee minuten later wist Mitchel de Vaal de overwinning wel zo goed als zeker vast te stellen door er fraai 3-0 van te maken.

De vele toeschouwers zagen een enthousiast en goed spelend SVL. In de 67e minuut waren we getuige van bijna weer een doelpunt, de kopbal van Mitchel belandde via het hoofd van een Deltaspeler op de kruising van het doel. Tegen het einde van de match waren er nog twee wissels: Mitchel de Vaal werd gewisseld door Anis el Makrini en Roben Schenk door Erik Eckeveld. Een wel verdiende overwinning die gevierd ging worden met een feestelijke boerenkoolmaaltijd. Na de winterstop gaan we verder op 27 januari met een thuiswedstrijd tegen GRC. Wij wensen spelers, leiding en iedereen die SVL lief is uitbundige feestdagen en een fijne jaarwisseling toe.

Opstelling: Paul Emons – Roben Schenk (Erik Eckeveld) – Rik van leeuwen – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers – Robin Janssen – Rob van Eem (Martijn Verkerk) – Selçuk Albayrak – Mitchel de Vaal (Anis el Makrini) – Willem Baaij.

M.v.d.Pavert

GJS - SVL, 1 - 0
9 december 2017

Ondanks het winterse weer ging de wedstrijd door en ondanks dat, maar misschien nog meer door de verwachting dat SVL bij de onderste op de ranglijst weer eens drie punten zou kunnen halen, waren er weer veel trouwe Langbroek supporters mee afgereisd naar Gorinchem. Het werd een deceptie.

SVL ontmoette een fris en fruitig spelend GJS en kon daar hoegenaamd niets tegenover zetten. Het begon wel veelbelovend door een knallend schot van Roben Schenk dat maar net naast ging. Maar in de 12e minuut keek SVL al tegen een achterstand aan doordat na geklungel in de defensie de bal gemakkelijk achter Paul Emons getikt kon worden. GJS putte daar kennelijk zoveel spirit uit dat het in het verdere verloop van de match met strijd- en werklust overeind kon blijven. Rond de twintigste minuut beleefde SVL nog een hoogtepunt doordat een dieptepass van Danny Kuijer Willem Baaij bereikte die uithaalde, maar de keeper kon de bal keren, al ging dat ten koste van een hoekschop die door Bastin Hofman maar net naast gekopt werd.

Ook bij aanvang van de tweede helft was het weer Bastin die maar net naast schoot. Dat was het dan wel zowat. GJS was gewoon de betere ploeg en het mag bij al het niet bijster goede spel van SVL een wonder heten dat het bij 1-0 is gebleven. Trainer Koorn wisselde in de 76e minuut verdediger Roben Schenk voor een aanvaller erbij. Mitchel de Vaal kwam erin en voor Danny Kuijer kwam Martijn Verkerk de aanval nog meer versterken, maar helaas, het mocht niet baten. Er waren 4 gele kaarten, eerlijk verdeeld: 2 voor GJS en 2 voor SVL waarvan 1 voor Selçuk Albayrak en 1 voor Alex van Eem, beide voor praten.

Opstelling: Paul Emons – Bastin Hofman – Rik van leeuwen – Danny Kuijer (Martijn Verkerk) – Roben Schenk (Mitchel de Vaal) – Walter Cremers – Rob van Eem – Robin Jansen – Selçuk Albayrak – Willem Baaij – Alex van Eem.

Komende zaterdag de laatste wedstrijd vóór de winterstop tegen Delta Sport. Thuis om half drie.

M. v.d. Pavert

SVL 1 - DHSC 1
2 december 2017

SVL speelde afgelopen zaterdag thuis tegen DHSC uit Utrecht. Het werd een zeer verdienstelijk gelijk spel. De eerste 10 minuten waren voor DHSC, maar daarna was SVL zeker de gelijke en bij vlagen de betere ploeg. SVL gaf geen enkele kans weg aan DHSC behoudens in de eerste minuut, vanaf de aftrap werd het 1-0 door een misrekening van de verdediging. De gehele ploeg van SVL speelde onder leiding van aanvoerder Walter Cremers een zeer goede wedstrijd vanaf begin tot het einde bravo.

In de eerste minuut vanaf de aftrap miste Rik van Leeuwen de bal waardoor de speler van DHSC zomaar door kon lopen en met een schuiver Paul Emons passeerde en de 1-0 op het bord liet zetten voor DHSC. Maar Rik van Leeuwen zou na de rust deze misser weer goed maken. De 26e minuut moest Paul Emons gestrekt naar de bovenhoek duiken om een tweede doelpunt te voorkomen. In de 31e minuut zag de goed spelende Willem Baaij dat de keeper van DHSC te ver voor zijn doel stond, maar zijn schot ging naast. Voor aanmerking op de leiding van de scheidsrechter kreeg Rob van Eem een gele kaart in de 36e minuut. Net voor de rust was er een goede mogelijkheid voor Willem Baaij, maar de bal ging over het doel. Met de stand 0-1 werd er gerust, na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in.

De eerste 20 minuten van de tweede helft speelden zich af op het middenveld. De 65e minuut werd Willem Baaij onderuit gehaald, nadat hij was behandeld kon hij toch weer verder. De 73e minuut was het Alex van Eem die een kleine kans kreeg, maar het werd geen doelpunt. In de 77e minuut werden Selcuk Albayrak en de licht geblesseerde Roben Schenk gewisseld en kwamen Mitchel de Vaal en Martijn Verkerk het veld in. In de 78e minuut gaf Alex van Eem de bal hard voor waarop de bal keihard werd ingeschoten door Willem Baaij, maar het schot werd met de voet door de keeper uit het doel geschoten. De 84e minuut werd de licht geblesseerde Willem Baaij gewisseld en kwam Anis el Makrini het veld in. SVL zette DHSC in de laatste minuten onder druk en dat leidde in de 86e minuut tot een penalty, in een wirwar maakte een speler van DHSC hands. Onze Rik van Leeuwen passeerde de keeper van DHSC en zo werd het een verdiende 1-1 waar beide teams tevreden mee konden zijn.

Opstelling SVL: Paul Emons, Danny Kuijer, Rik van Leeuwen, Bastin Hofman, Roben Schenk (Martijn Verkerk), Walter Cremers, Rob van Eem, Alex van Eem, Robin Janssen, Selcuk Albayrak (Mitchel de Vaal) en Willem Baaij (Anis el Makrini).

Aankomende zaterdag speelt SVL uit tegen GJS in Gorinchem om 15.00 uur.

Bennekom 1 - SVL 1
25 november 2017

Ook tegen Bennekom kon SVL geen vuist maken, er werd in de eerste helft goed georganiseerd gespeeld maar kansen kwamen er voor SVL geheel niet. In de tweede helft waren de eerste minuten voor SVL met toch een paar kleine kansjes, maar daar bleef het bij. Het zou tot het eind van de wedstrijd duren voordat het hard werkende SVL zich gewonnen gaf. Komende zaterdag kan SVL zijn borst nat maken, want dan komt DHSC op bezoek.

In de 7e minuut moest Paul Emons een doorgebroken speler van Bennekom de bal van zijn schoen pakken. De 11e minuut was er een kleine kans voor Robin Jansen, uit een voorzet van Mitchel de Vaal tikte hij de bal net naast. Ook Willem Baaij probeerde het in 17e minuut van afstand, maar zijn hard geschoten bal ging naast. Met de stand 0-0 werd er gerust en na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in.

Rob van Eem kreeg in de 48e minuut een gele kaart voor het onderuit halen van een tegenstander. In de 53e minuut ging een hard geschoten bal van Bennekom voorlangs het doel van Paul Emons. In de 61e minuut werd Willem Baaij gewisseld die niet goed in de wedstrijd zat en kwam Rik van Leeuwen het veld in. De 80e minuut moest de geblesseerde Mitchel de Vaal het veld verlaten en kwam Aziz Salama hem vervangen. Bennekom kreeg recht voor het doel in de 83e minuut een vrije trap, die werd heel snel genomen zodat de verdediging van SVL niet kon reageren op de speler van Bennekom die de bal aangespeeld kreeg. Hij liep op keeper Paul Emons af en gaf hem geen kans dus 1-0 voor Bennekom. In de 85e minuut werd de geblesseerde Roben Schenk vervangen door Martijn Verkerk. Een misverstand in de verdediging van SVL had als gevolg dat Bennekom op een 2-0 stand kwam.
Met deze uitslag moet SVL de komende wedstrijden punten halen om niet in het onderste gedeelte van de eerste klasse C1 te blijven.

Opstelling SVL: Paul Emons, Rob van Eem, Bastin Hofman, Roben Schenk (Martijn verkerk), Danny Kuijer, Walter Cremers, Robin Janssen, Willem Baaij (Rik van Leeuwen), Selcuk Albayrak, Alex van Eem en Mitchel de Vaal (Aziz Salama).

Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen DHSC aanvang 14.30 uur.

SVL - Sliedrecht, 0 - 4
18 november 2017

Misschien dat de eerste twee minuten van de wedstrijd voor SVL waren, maar de overige achtentachtig, op wat Langbroekse speldenprikjes na, waren duidelijk voor een veel beter voetballend Sliedrecht. Was het onderschatting of gemis van kwaliteiten van de thuisploeg? Dat laatste moet gevreesd worden. Maar, om niet direct bij de pakken te gaan neerzitten, er kan door hard werken in de trainingen zomaar een ommekeer plaatsvinden, want individueel hebben de meeste spelers van SVL genoeg in huis.
Voetbal is een spel van conditie, precisie en samenspel en alle drie ontbraken bij de thuisclub in deze wedstrijd. Sliedrecht liet zien hoe dat wel moet, complimenten daarvoor.

In de tweede minuut loste Danny Kuijer een schot op het doel dat helaas mis ging. Even later werd het duidelijk dat Sliedrecht snode plannen had en was ook direct gevaarlijk, zoals in de 7e minuut met een schot op de paal. Vloeiende aanvallen volgden elkaar op en dat leidde in de 13e minuut tot het eerste doelpunt, al hadden zij daar de medewerking van Kuijer voor nodig: de bal kwam verkeerd van zijn schoen en Paul Emons was kansloos: 0 - 1. In de 20e minuut kreeg men een demonstratie te zien van hoe simpel voetbal kan zijn door prima samenspel waardoor de bal heel eenvoudig in het doel geschoten kan worden: 0 - 2. Tien minuten later nog zo’n vloeiende aanval en was de 0 - 3 een feit.
En SVL sukkelde voort. Hoewel, in de zesendertigste minuut was er een goede combinatie van Alex van Eem met Martijn Verkerk, maar er was niemand die het af kon ronden. Ruststand 0 - 3.

De tweede helft begon met Mitchel de Vaal die de niet fitte Willem Baaij verving. SVL begon ook met wat meer elan aan deze tweede helft wat een paar kleine kansen opleverde en in de 60e minuut zelfs een dikke kans voor Alex van Eem die de door Mitchel de Vaal aangereikte bal niet langs de Sliedrechtse keeper kreeg. In de 65e minuut ruimde Martijn Verkerk het veld voor Aziz Salama. Sliedrecht dat zich in de tweede helft alleen maar hoefde toe te leggen op verdedigen balde nog één keer de vuist en wist in de 86e minuut de 0 - 4 ook nog aan te laten tekenen.

Opstelling: Paul Emons – Roben Schenk – Rob van Eem – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers – Martijn Verkerk (Aziz Salama) – Anis el Makrini – Selçuk Albayrak – Alex van Eem – Willem Baaij (Mitchel de Vaal).

Komende zaterdag naar Bennekom. Aanvang 15.00 uur

SVL - Woudenberg, 3 - 0
11 november 2017

De inhaalwedstrijd tegen Woudenberg begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van een 22-jarige Woudenberg speler. Omdat er verder geen wedstrijden waren, waren er behoorlijk wat mensen uit de omgeving gekomen om naar deze ontmoeting te kijken. Zowel voor SVL als voor Woudenberg stond er veel op het spel, voor beide gold: winnen was aansluiten bij de middenmoot, verliezen onderaan blijven bungelen.

Vanaf het begin van de wedstrijd wekte SVL de indruk de betere ploeg te willen zijn, al kwam dat er niet echt uit door nogal wat balverlies door slechte passes en een tegenstander die zich en bloc verzette. Dat SVL voortdurend aandrong, bleek voor de rust alleen al aan de hoeveelheid hoekschoppen die afgedwongen werden. Helaas werd daar geen resultaat uit gehaald. Het lukte Woudenberg ook een paar keer om tot een doelpoging te komen, maar het bleef bij een poging. Ook voor Selçuk trouwens, die na een half uur spelen maar net miste.

De wedstrijd kreeg een heel ander aanzien nadat in de 56e minuut Alex van Eem de voorzet van Danny Kuijer binnen trapte, 1 - 0. Vanaf dat moment was SVL heer en meester en drie minuten na zijn eerste goal later kopte Alex van Eem uit een hoekschop de tweede binnen. Met nog twintig minuten te spelen kwam Aziz Salama Martijn Verkerk aflossen. SVL bleef aanvallen en het de keeper van Woudenberg moeilijk maken, zoals in de 73e minuut toen Willem Baaij één van zijn befaamde harde schoten loste dat maar net uit de hoek werd getikt. Drie minuten later kreeg Alex van Eem een perfecte voorzet van Selçuk Albayrak en knalde hij zijn derde binnen: 3 - 0 en een zuivere hattrick voor Alex.

Selçuk mocht in de 77e minuut naar de kant en Mitchel de Vaal kwam erin. In 86e minuut was er een verdiende publiekswissel voor Alex van Eem. Anis el Makrini verving hem. Woudenberg was in de 88e minuut nog dicht bij de eretreffer, maar de voor Geert-Willem Merkens ingevallen Paul Emons redde voortreffelijk zoals hij de hele wedstrijd een prima keeper bleek te zijn, maar dat wisten we eigenlijk al wel. SVL won dus met 3-0 en we mogen gerust vaststellen dat dit verdiend was. Het stijgt hierdoor twee plaatsen op de ranglijst naar plek 9.

We hebben na de wedstrijd nog even met de goalgetter gepraat. Alex vond dat zij het in het begin van de wedstrijd lastig hadden gehad doordat Woudenberg het veld erg klein wist te houden en er door henzelf te slordig was gespeeld. “We wisten hoe belangrijk deze wedstrijd was in verband met de stand op de ranglijst en dat bracht ook wat spanning mee in de ploeg. Bovendien wringt de schoen ook nog wat in de onderlinge samenwerking, maar ik heb het gevoel en vertrouwen dat het goed komt al zal dat nog wel wat tijd kosten.”
Hij was duidelijk verguld met zijn drie goals, dat was hem voor zover hij zich herinnerde nog nooit overgekomen. “Alex, je voert nu ook de SVL1-lijst aan van topscorers: 4.” “Mooi!”

De opstelling: Paul Emons – Roben Schenk – Rob van Eem – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers- Martijn Verkerk (Aziz Salama) – Robin Jansen – Selçuk Albayrak (Mitchel de Vaal) – Alex van Eem (Anis el Makrini) – Willem Baaij.

Komende zaterdag komt Sliedrecht naar Langbroek. Gewoon om half drie.

M.v.d.Pavert

WNC 1 - SVL 1
4 november 2017

SVL speelde uit tegen WNC in Waardenburg, de eerste helft had SVL niet veel in te brengen tegen de snelle aanvallen van WNC. WNC kwam met deze goed opgezette aanvallen voor de rust met 2-0 voor te staan. Na de rust had SVL het betere van het spel en zette WNC onder druk, het leidde tot een doelpunt maar er had veel meer ingezeten. Bij SVL ontbraken nog steeds de geblesseerde Rik van Leeuwen en Selcuk Albayrak.

In de 3e minuut was er een kleine kans voor Martijn Verkerk, maar zijn schot ging naast het doel van WNC. De 16e minuut een snelle aanval van WNC en dat betekende een 1-0 achterstand voor SVL. Ook Willem Baaij zag in de 21e minuut zijn schot gekeerd worden door de keeper van WNC. In een goed opgezette aanval in de 34e minuut van SVL schoot Martijn Verkerk uit een voorzet van Willem Baaij net naast. Maar net voor de rust kwam WNC op 2-0, uit een aanval werd de bal hard ingeschoten.

Na de rust werd de geblesseerde Walter Cremers vervangen door Anis el Makrini. In de 50e minuut moest de goed keepende Geert Willem Merkens een hard ingeschoten bal stoppen. De 53e minuut was het Willem Baaij die uit een steekbal van Alex van Eem hard inschoot en hij bracht de stand op 2-1. De verdediging van SVL onder leiding van Rob van Eem gaf niets meer weg. In de 62e minuut was het weer Willem Baaij die met een hard schot zowat de keeper van WNC verraste. De 74e minuut werd Martijn Verkerk, die hard had gewerkt, vervangen door Aziz Salama. Maar wat SVL in het laatste kwartier ook probeerde het zat zeker niet mee en er had zeker een gelijkspel in moeten zitten gezien de tweede helft.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Rob van Eem, Bastin Hofman, Roben Schenk, Danny Kuijer, Walter Cremers (Anis el Makrini), Martijn Verkerk (Aziz Salama), Robin Jansen, Mitchel de Vaal, Alex van Eem en Willem Baaij.

Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen Woudenberg om 14.30 uur.

SVL - Montfoort, 3 - 1
28 oktober 2017

Kijk in het foto-album voor alle foto's gemaakt door Jan van Kooten.

Oud SVL-trainer de heer Brouwer was naar Langbroek gekomen om, voordat de wedstrijd tegen Montfoort begon, Geert-Willem Merkens te complimenteren met zijn 350e wedstrijd voor de Langbroekse club en van de voorzitter kreeg hij daarvoor ook nog bloemen om de feestvreugde te verhogen.

Het feest voor de hele club begon pas echt toen SVL al in de eerste minuut van de wedstrijd op 1-0 kwam door een fantastisch doelpunt. Uit een al even fantastische bal van de voet van Walter Cremers schoot Willem Baaij met een fraaie lob en van behoorlijke afstand over de te ver voor zijn doel staande keeper. Twee minuten later was er weer een goede kans, maar de voorzet van Willem werd juist op tijd onschadelijk gemaakt. SVL liet zich in deze fase van zijn goede kant zien al liet Montfoort dat niet zomaar over zijn kant gaan, want in de vierde minuut moest Rob van Eem op zijn beurt een gevaarlijke aanval teniet doen.
In de dertiende minuut maakte Montfoort gelijk. Er ging wat ongelukkig gerommel in de verdediging van SVL aan vooraf en dus was het 1-1. Weer een paar minuten later miste Alex van Eem een aardige voorzet van Martijn Verkerk maar net. In de 22e minuut werd het door een doelpunt van de Montfoorters 1-2, maar omdat er nogal duwwerk bij gebruikt was keurde de scheids dit doelpunt af tot opluchting van alles wat SVL heet. Uiteindelijk ging er gerust worden met voor papa Verkerk en Alex van Eem een gele kaart en een stand van 1-1.

Trainer Koorn stuurde dezelfde elf weer het veld op voor het vervolg van een wedstrijd waarin Montfoort de betere leek te zijn, maar waar een taai SVL zich niet liet kisten en dat in de 57e minuut weer een voorsprong pakte door een goal van Martijn Verkerk die dankbaar gebruik maakte van weer een geweldige voorzet van Willem Baaij. Onze jubilerende keeper was ook in vorm wat hij onder andere in de 58e minuut liet zien door een knappe redding. In minuut 65 was Selçuk Albayrak dicht bij succes, maar zijn schot werd gekeerd. Een overtreding op Martijn Verkerk binnen het strafschopgebied werd door arbiter J. Aafouallah weggewuifd. Toen Selçuk acht minuten later binnenschoot werd dit doelpunt afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.
Ook Montfoort kwam af en toe bijna aan een goal en moest er behendig ingegrepen worden door de SVL-verdediging, zoals in de 77e minuut door Danny Kuijer. Verkerk werd vervangen door Mitchel de Vaal in de 78e minuut. In de 82e minuut viel het doek voor Montfoort doordat een aangeraakt hard schot van Walter Cremers in het net verdween: 3-1. Het was een prima wedstrijd en de eerste overwinning.

Het elftal: Geert-Willem Merkens de jubilaris – Roben Schenk – Rob van Eem – Bastin Hofman – Danny Kuijer – Walter Cremers – Martijn Verkerk (Mitchel de Vaal) – Robin Janssen – Selçuk Albayrak – Alex van Eem (Anis el Makrini) en Willem Baaij.

Volgende zaterdag naar WNC. We kijken nergens meer tegenop...

ASC Nieuwland 1 - SVL 1
24 oktober 2017

SVL speelde voor de beker tegen de 3e klasser Nieuwland in Amersfoort en verloor na een zeer slechte wedstrijd met het nemen van penalty's met 5 - 4. We kunnen kort wezen over deze wedstrijd, het was zeer slecht er klopte totaal niets van, ook de inzet en de passes klopten geheel niet.

In de 18e minuut schoot Aziz Salama hard op het doel van Nieuwland, maar de keeper stopte de bal. De 30e minuut kopte Alex van Eem na een voorzet van Selcuk Albayrak rakelings over. Voor de rust was het verder een slappe wedstrijd en de rust ging in met een 0-0 stand.
Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. In de 57e minuut moest Paul Emons reddend ingrijpen door tot tweemaal toe een hoge bal uit het doel te slaan. Maar in 60e minuut belandde een voorzet van Selcuk Albayrak op de lat en de terug springende bal werd door Mitchel de Vaal alsnog ingekopt en zo stond SVL met 1-0 voor. De 68e minuut werd Selcuk Albayrak gewisseld en kwam Willem Baaij het veld in, ook werd Erik Eckeveld gewisseld en kwam Danny Kuijer er in. In de 80e minuut een vrije trap van Nieuwland voor het doel van SVL, de hoge bal werd door Paul Emons gemist waarop een speler van Nieuwland de bal in kopte en het was 1-1. Met deze stand moesten er penalty's genomen worden en dat verloor SVL met 5-4 en dus was hiermee uit de beker.

Opstelling: Paul Emons, Rob van Eem, Bastin Hofman, Roben Schenk, Walter Cremers, Alex van Eem, Erik Eckeveld (Danny Kuijer), Selcuk Albayrak (Willem Baaij), Mitchel de Vaal, Anis el Makrini en Aziz Salama.

De Merino's 1 - SVL 1
21 oktober 2017

SVL speelde uit tegen De Merino's in Veenendaal. In een spannende wedstrijd werd het een verdiende 1-1. SVL verdiende dit gelijke spel door de goede inzet vanaf begin tot het slot van de wedstrijd. De Merino's hadden al vier wedstrijden gespeeld waarvan 3 gewonnen en 1 verloren.

De 7e minuut werd Selçuk Albayrak aangespeeld, maar zijn schot werd door de keeper van De Merino's gestopt. Maar in 11e minuut was De Merino's dicht bij een doelpunt, bij een aanval ging het harde schot voorlangs. In de 20e minuut was De Merino's dicht bij een doelpunt, het was Danny Kuijer die de bal nog net kon aantikken, zodat SVL er met een corner vanaf kwam. Martijn Verkerk maakte net buiten het strafschopgebied een overtreding, maar de vrije trap ging over. De 36e minuut had Selçuk Albayrak SVL gemakkelijk op 0-1 kunnen zetten, uit een voorzet van Willem Baaij was het maar voor het intikken, maar de kans werd gemist. De Merino's kwam in de 39e minuut op 1-0, de verdediging van SVL miste de voorzet waarop drie man net te kort kwamen. Met de stand 1-0 voor De Merino's werd er gerust.

Na de rust werd er bij SVL gewisseld. Voor de geblesseerde Robin Janssen en de licht geblesseerde Martijn Verkerk kwamen in het veld Mitchel de Vaal en Anis el Makrini. In de 52e minuut loste Mitchel de Vaal van afstand een schot op het doel, maar het schot werd gestopt door de keeper van De Merino's. Nog geen minuut later kopte Alex van Eem uit een voorzet van Walter Cremers net over. Maar in de 55e minuut was een bal op maat van Willem Baaij naar Alex van Eem, die gelijktijdig met de keeper van De Merino's bij de bal was. Via de benen van Alex van Eem verdween de bal in het doel van De Merino's en het was gelijk, 1-1. De 75e minuut werd Danny Kuijer gewisseld en kwam Aziz Salama het veld in. De 84e minuut was er nog een goede redding van Geert Willem Merkens. Bastin Hofman kopte in de 89e minuut uit een corner net over en zo was de eindstand 1-1 en daar konden de twee partijen het mee eens zijn.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Rob van Eem, Roben Schenk, Bastin Hofman, Alex van Eem, Robin Janssen (Anis el Makrini), Danny Kuijer (Aziz Salama), Walter Cremers, Martijn Verkerk (Mitchel de Vaal), Selçuk Albayrak en Willem Baaij.

Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen Montfoort om 14.30 uur.

LRC 1 - SVL 1
14 oktober 2017

SVL speelde uit tegen LRC en verloor kansloos gezien de tweede helft met 5-2. In de eerste helft speelde SVL zeer goed en kwam ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Maar in de tweede helft had SVL niets in te brengen en werd bij vlagen overspeelt. Ook moest SVL het zonder de geblesseerde Rik van Leeuwen doen, Rik van Leeuwen zal de komende wedstrijden niet beschikbaar zijn.

In de 6e minuut was het Martijn Verkerk die uit een goede aanval rakelings over schoot. SVL zette LRC onder druk en dat leverde diversen kansen op maar geen doelpunten. De 20e minuut werd Rob van Eem hard tegen de grond gewerkt, na een aantal minuten kon hij toch weer verder. De 23e minuut was Willem Baaij dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging hard over. Uit een aanval in de 37e minuut zette Martijn Verkerk goed door, maar zijn schot werd door de keeper van LRC gestopt. De 39e minuut gaf Willem Baaij de bal voor en Martijn Verkerk schoot hem hard in de touwen en zo stond SVL verdiend met 0-1 voor. Net voor de rust was het LRC die toch op gelijke hoogte kwam door een verdedigingsfout van SVL kon er gemakkelijk gescoord worden en stond het met de rust 1-1.

Na de rust kwam Mitchel de Vaal het veld in voor de licht geblesseerde Martijn Verkerk. Mitchel de Vaal schoot in de 49e minuut rakelings over. In de 53e minuut een overtreding van Alex van Eem net buiten het strafschop gebied dus geel. De genomen vrije trap voor LRC werd onhoudbaar in geschoten, Geert Willem Merkens had geen schijn van kans en het stond 2-1 voor LRC. LRC begon SVL onder druk te zetten en dat leidde in de 65e minuut tot 3-1. Bastin Hofman kreeg in de 71e minuut een gele kaart wegens onderuit halen van een speler. De 74e minuut werd het zelfs 4-1 voor LRC. Na dit doelpunt werd Rob van Eem die geblesseerd was geraakt gewisseld en kwam Roben Schenk het veld in. In de 80e minuut werd Selcuk Albayrak gewisseld en kwam Aziz Salama het veld in. SVL kwam in de 83e minuut nog op 4-2 door een omhaal schoot Roben Janssen de bal in het net. Maar in de 88e minuut werd het nog 5-2 voor LRC. Met deze uitslag zal SVL wel uit een ander vaatje moeten gaan tappen om in deze 1e klasse nog een goed figuur te kunnen slaan.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Rob van Eem (Roben Schenk), Bastin Hofman, Danny Kuijer, Walter Cremers, Alex van Eem, Roben Janssen, Willem Baaij, Selcuk Albayrak (Aziz Salama), Martijn Verkerk (Mitchel de Vaal) en Anis Makrini.

Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen Montfoort aanvang 14.30 uur.

DUNO 1 - SVL 1
30 september 2017

SVL speelde uit tegen DUNO in Doorwerth op een grasveld midden in een bosrijk gebied en vanaf de eerste minuut tot het eind van de wedstrijd in de regen. SVL was zeker niet de mindere, maar maakt pas een vuist als de ploeg van trainer Koorn achter staat. Dit was ook het geval in de eerste thuiswedstrijd tegen DTS uit Ede.

Vooral in de beginfase was SVL de betere ploeg. In de 2e minuut was het Willem Baaij die door goed aangeven een hard schot zag gekeerd door de keeper van DUNO. Ook in de 10e minuut ging een hard schot van Walter Cremers voorlangs. De 16e minuut moest de geblesseerde Selçuk Albayrak het veld ruimen en kwam Danny Kuijer het veld in. Maar aan het eind van de eerste helft maakte DUNO in twee minuten er 2-0 van en dat was ook de rust stand.

Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in in de stromende regen. In de 60e minuut maakte SVL uit een goede aanval een zuiver doelpunt, maar deze werd ten onrechte afgekeurd door de scheidsrechter die op zijn grensrechter afging. In de 63e minuut werd Anis al Makrini gewisseld en kwam Erik Eckeveld het veld in. De 64e minuut maakte Bastin Hofman er 2-1 van uit een vrije trap van Walter Cremers. De 65e minuut werd Mitchel de Vaal gewisseld en kwam Martijn Verkerk het veld in. SVL begon in deze fase DUNO hoe langer meer onder druk te zetten en in de 80e minuut schoot Willem Baaij van grote afstand de 2-2 in en was DUNO klaar voor de slagbank. Maar dat was een duidelijke misrekening, want in de 86e minuut maakte onze goed keepende keeper een inschattingsfout waardoor DUNO nog gemakkelijk op 3-2 kwam. Wat SVL ook probeerde, het lukte niet en zo ging SVL met lege handen naar Langbroek.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Rik van Leeuwen, Rob van Eem, Bastin Hofman, Walter Cremers, Alex van Eem, Nico Jansen, Mitchel de Vaal (Martijn Verkerk), Selçuk Albayrak (Danny Kuijer), Anis el Makrini (Erik Eckeveld), Willem Baaij.

Aankomende zaterdag speelt SVL thuis tegen Woudenberg, aanvang 14.30 uur.

SVL - DTS Ede, 2-2
23 september 2017

Eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018. Vorig jaar wist SVL niet te winnen van DTS. Thuis werd het nog een gelijk spel, maar uit was DTS veel te sterk en verloor SVL met 3-5. Maar dit is een nieuw seizoen en dat betekent nieuwe kansen. Ondanks het feit dat DTS in de eerste helft het betere van het spel had, hadden de Langbroekers zeker drie opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Maar ook DTS had met wat meer geluk, of moeten we zeggen met wat meer precisie in de vierde minuut de leiding kunnen nemen toen zij vanaf de rand van het zestienmetergebied een vrije trap mochten nemen. Die poging werd verijdeld met een corner als gevolg die ook geen voordeel opleverde. Twee minuten later was er de eerste kans van SVL, maar de bal vloog net voorlangs uit. Het duurde tot de 31e minuut dat Selçuk Albayrak zijn inzet ook maar net zag mislukken doordat ook deze bal aan het doel voorbij vloog. De rust ging in met een nul-nulstand op het bord.

In de 56e minuut kreeg Alex van Eem de bal aangespeeld vanuit de diepte en hij kon alleen op de keeper van DTS af. Helaas kreeg hij de bal bij het opbrengen tegen zijn knie en die was toen gewoon voor de doelman. Drie minuten later was er een aanvaring tussen wat spelers en Alex van Eem bleek de schuldige te zijn volgens de prima leidende scheidsrechter Vink die daar een gele kaart voor presenteerde. In de 61e minuut scoorde DTS. Een niet onverwacht doelpunt, omdat zij op dat moment duidelijk de overhand hadden in de wedstrijd. Maar SVL bleef er wel voor gaan, maar het schot dat Willem Baaij twee minuten daarna loste verdween helaas in de handen van de goede DTS-keeper. In de 69e minuut haalde trainer Koorn Martijn Verkerk eraf en maakte Aziz Salama zijn opwachting. Het spel speelde zich nog steeds merendeels op de helft van SVL af en het gevolg was dat de 0-2 verscheen op het scorebord.

Een genadeslag? Zeker niet, want SVL ging nog strijdvaardiger de confrontatie aan en een minuut nadat de bal van de middenstip weer rond ging, schoot Walter Cremers de bal haarscherp naar voren waar Robin Jansen iedereen in de luren legde, inclusief de keeper en de anschluss-treffer was een feit: 1-2. Even later kwam er een dubbele wissel: Anis el Makrini die net daarvoor licht geblesseerd werd door een aanvaring met een DTS-er werd vervangen door Mitchel de Vaal en Willem Baaij maakte plaats voor Danny Kuijer. In de 83e minuut maakte Mitchel zijn beurt meer dan waar door een prima pass op Selçuk Albayrak die de stand op 2-2 schoot. In de 86e minuut was er een terechte rode kaart voor een DTS-speler die er flink op los tackelde. En in de allerlaatste minuut had het ook nog 3-2 moeten worden door twee opgelegde kansen, maar net niet is helemaal niet. We moeten tevreden zijn met deze uitslag en we zien met belangstelling uit naar de volgende partijen, want we hebben het gevoel dat er met dit team veel meer inzit.

Opstelling: Geert-Willem Merkens – Bastin Hofman – Rob van Eem – Rik van Leeuwen – Anis el Makrini (Mitchel de Vaal) – Alex van Eem – Walter Cremers – Robin Jansen – Martijn Verkerk (Aziz Salama) – Selçuk Albayrak – Willem Baaij (Danny Kuijer).

Aankomende zaterdag naar Doorwerth waar DUNO de tegenstander is. Aanvang 15.00 uur.

M.v.d.P.

Een streekderby van de eerste orde of sterker nog: een gemeentederby SVL - CDW, 2 - 2
16 september 2017

Kijk in het foto-album voor alle foto's gemaakt door Jan van Kooten.

Er werd al wekenlang over gepraat en bij een horecabedrijf in Wijk bij Duurstede kon men op de uitslag gokken. Dat de opbrengst van die gokkerij naar een goed doel gaat maakte het allemaal nog leuker, interessanter en spannender. De besturen van beide clubs kwamen ook overeen dat er voor deze wedstrijd entreegeld gevraagd zou worden en dat die opbrengst bij het gokgeld gevoegd zou worden.

Drie vragen waren er dus voor de wedstrijd begon:
1. Hoeveel mensen zouden er op komen dagen?
2. Hoeveel geld zou er opgehaald worden?
3. Wat zou de uitslag van de wedstrijd worden?

Antwoorden:
1. Hoewel we er meer hadden verwacht, zijn er rond de zevenhonderd kijkers geteld.
2. En iedereen blijkt het nut van het goede doel begrepen te hebben, want er werd niet minder dan € 1.570,00 entreegeld bijeen gebracht.
3. De uitslag werd 2-2. Een betere uitslag kan men zich niet wensen als buren zich met elkaar meten en de echte uitkomst van de dag is zoals hierboven omschreven.

 

Nog meer feestelijkheden: Walter Cremers werd voor de wedstrijd een aanvang nam in het zonnetje gezet omdat hij zijn 200e wedstrijd voor SVL speelde. Voor die gelegenheid had men oud SVL-coryfee Maurice Pot weten te benaderen om Walter in lovende woorden toe te spreken.

Zeker in het begin waren de teams nog aardig tegen elkaar opgewassen, hoewel CDW al in de tweede minuut uit een vrije trap dicht bij een treffer kwam, duurde het nog vrij lang voor er een doelpunt viel. En dat doelpunt kwam er voor CDW. Toch inmiddels wel tegen de verhouding in en heel duidelijk vanuit een buitenspel positie. De Wit gaf Geert-Willem Merkens zo gemakkelijk het nakijken. Even erna moest de Langbroekse keeper nog een keer aan de bak om een tweede te voorkomen. In de 34e minuut wist verdediger Rob van Eem uit een vrij onoverzichtelijke situatie de stand op 1-1 te brengen en SVL kreeg in de 43e minuut een penalty waar Rik van Leeuwen nooit moeilijk over doet en de stand was 2-1. Volgens velen een cadeautje. Maar nog voor het rustsignaal wist CDW de boel weer glad te trekken door een flitsende kopbal van weer de Wit.

Trainer Koorn had in de rust Willem Baaij achtergelaten en Danny Kuijer vulde die plaats in. De tweede helft verliep zonder noemenswaardige hoogtepunten. Aan beide zijden werd er nog een paar keer een wissel toegepast, maar de slagkracht van beide teams bleef uit. De stand bleef dus 2-2 en voor SVL maakte dat niets uit, omdat het zich al geplaatst had, maar misschien had CDW met winst en dus vier punten nog wel een kans gehad om door te gaan in de beker.

Opstelling SVL: Geert-Willem Merkens – Bastin Hofman – Rob van Eem – Rik van Leeuwen – Anis el Makrini – Martijn Verkerk (Mitchel de Vaal) – Robin Jansen – Walter Cremers – Alex van Eem (Kevin van Leeuwen) – Willem Baaij (Danny Kuijer) – Selçuk Albayrak.

Volgende week de eerste competitiewedstrijd thuis om half drie tegen DTS uit Ede.

M.v.d.P.

Tricht 1 - SVL 1
9 september 2017

SVL speelde uit tegen Tricht en won verdiend met 2-4. Tricht had niet veel in te brengen, want SVL speelde bij tijden een goede wedstrijd en gaf weinig kansen weg. Tricht werd alleen gevaarlijk bij snelle uitvallen en dat gebeurde ook in de tweede helft tweemaal. Het was een harde wedstrijd maar wel sportief.

Al in de 6e minuut ging Robin Jansen al onderuit hij kreeg een hard ingeschoten bal in zijn gezicht, maar kon wel weer verder spelen. Daarna kwam er een goede kans voor Selcuk Albayrak, maar deze werd goed door de keeper van Tricht onderschep. In de 14e minuut kreeg SVL een vrije trap te nemen recht voor het doel van Tricht het schot ging via een speler corner. De 18e minuut was het Selcuk Albayrak die uit een voorzet net voorlangs het doel schoot van Tricht. Bastin Hofman maakte uit een corner genomen door Aziz Salama in de 20e minuut beheerst 0-1 voor SVL. Verder gebeurde in de eerste helft weinig behalve dat Anis el Makrini tegen een gele kaart aanliep.

Met de stand 0-1 voor SVL werd er gerust, na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. Uit een voorzet in de 47e minuut van rechts schoot Bastin Hofman SVL naar een 0-2 voorsprong. De 53e minuut was het uit een snelle aanval van Tricht dat Geert Willem Merkens door een hard ingeschoten bal het nakijken had en was het ineens 1-2. Maar dat was nog niet alles, want in de 61e minuut kwam Tricht langszij. Door een hard ingeschoten bal was het 2-2. In de 70e werd Martijn Verkerk gewisseld voor Willem Baaij. Dit bleek een goede wissel, want in de 75e minuut gaf Aziz Salama de bal voor en Willem Baaij schoot onhoudbaar hard in en daarmee was het 2-3 voor SVL. Het werd zelfs in de 85e minuut 2-4 door Selcuk Albayrak die goed doorliep en de keeper van Tricht geen kans gaf. De 86e minuut werd Anis el Makrini gewisseld voor Erik Eckeveld en in de 87e minuut werd Aziz Salama gewisseld voor Mitchel de Vaal.
De stand in de beker is als volgt: SVL gespeeld 2 wedstrijden 6 punten, Vriendenschaar 2 gespeeld 3 punten, CDW en Tricht 2 gespeeld en ieder 1 punt.

Opstelling SVL: Geert Willem Merkens, Bastin Hofman, Rik van Leeuwen, Anis el Makrini (Erik Eckeveld), Walter Cremers, Alex van Eem, Robin Jansen, Danny Kuijer, Martijn Verkerk (Willem Baaij), Selcuk Albayrak, Aziz Salama (Mitchel de Vaal).

Aankomende zaterdag speelt SVL zijn derde bekerwedstrijd om 14.30 thuis tegen CDW.

Bekerwedstrijd SVL - Vriendenschaar, 3 - 1
2 september 2017

Dat SVL de eerste van drie bekerwedstrijden won, wil niet zeggen dat ‘ze er al zijn’. Er werd over de hele wedstrijd gezien nog vrij slordig omgegaan met mogelijkheden al zou je dat gezien de uitslag niet zeggen. Zelfs toen er na 23 minuten nog maar tien tegenstanders op het veld stonden, was er geen sprake van een te verwachten overwicht. Met wat meer nauwkeurigheid had het ook wel vijf of zes nul kunnen (moeten) worden. Maar er zit progressie in en daar mogen we wel blij mee zijn. Als verzachtende omstandigheid zou je kunnen zeggen dat Vriendenschaar er soms nog al hard inging. Dat leidde er in de 15e minuut al toe dat hun nr. 11 een gele kaart werd gepresenteerd en in de 24e minuut er zelfs een rode kaart voor nr. 23 was wegens natrappen.

De eerste goede kans was er vier minuten later toen Rik van Leeuwen hard uithaalde, maar de pech had dat de bal op de lat terecht kwam. Weer vier minuten later werd Willem Baaij in de diepte gestuurd en schoot de bal langs de keeper via de tweede paal binnen, 1-0. Pech was er ook voor Rob van Eem die even na de rust een schoen van een Culemborger in zijn gezicht kreeg die zo hard aankwam dat hij moest uitvallen. Voor hem in de plaats kwam Erik Eckeveld. SVL bleef wel de baas op het veld in die zin dat Vriendenschaar geen vuist kon maken. Toen SVL in de 54e minuut de 2-0 liet aantekenen uit een corner door Willem Baaij genomen en door Bastin Hofman werd ingekopt, leek het feit beslecht.

In de 59e minuut kwam Martijn Verkerk er in voor Mitchel de Vaal en elf minuten daarna ging Willem Baaij eraf voor Aziz Salama. In minuut tweeënzeventig maakte Alex van Eem de 3-0 en wist Vriendenschaar er vier minuten voor het einde nog 3-1 van te maken door een slordigheidje in de SVL-defensie.
Verdiend gewonnen en omdat de andere twee opponenten in de groep, CDW en Tricht, op 0-0 waren gebleven, staat SVL er goed voor.

Opstelling: Paul Emons – Anis el Makrini – Rik van Leeuwen – Rob van Eem (Erik Eckeveld) – Bastin Hofman – Robin Jansen – Walter Cremers – Alex van Eem – Mitchel de Vaal (Martijn Verkerk) – Selçuk Albayrak – Willem Baaij (Aziz Salama).

Komende zaterdag naar Tricht. Aanvang 14.30 uur.

M.v.d.P.

Oefenwedstrijd SVL - Sparta Nijkerk, 2 - 6
26 augustus 2017

Kijk in het foto-album voor alle foto's gemaakt door Jan van Kooten.

SVL won de eerste helft met 2 - 0, maar verloor de tweede helft met 0 - 6. Een groot verschil dus, ook in het vertoonde spel. Misschien lag de oorzaak gewoon in het wisselen van spelers, maar je kan je moeilijk voorstellen dat dat zulke grote verschillen teweeg kan brengen. Hoewel... Voor de rust lukte het SVL al na dertien minuten raak te schieten. Een heel aardige aanval met een voorzet van Alex van Eem op Selçuk Albayrak die inschoot: 1-0. En er volgden meer aanvallen op het doel van Sparta terwijl Sparta zelf nauwelijks voor het doel van SVL wist te verschijnen, ergo de verdediging van SVL werkte ook naar behoren. Walter Cremers gaf in de negenentwintigste minuut een pass op Martijn Verkerk die keihard inschoot waardoor de bal van de keeper terugsprong en door Alex van Eem binnen werd gewerkt: 2-0.

In de rust werd er gewisseld: Walter Cremers, Rik van Leeuwen en Willem Baaij bleven achter en werden vervangen door Danny Kuijer en Tolga Albayrak en Anis el Makrini. Van goed voetbal van SVL bleek in de tweede helft geen sprake meer, terwijl Sparta op weg naar het SVL-doel vrijwel geen strobreed meer in de weg werd gelegd of het moest met de noodrem gebeuren waaruit twee keer gescoord kon worden uit een penalty en vier keer door goed veldspel, waarvan één keer door oud SVL-er Wesley de Laat. Er werd door trainer Koorn nog een paar keer gewisseld, maar het liep niet meer. Het was een wedstrijd waaruit hopelijk een les is te trekken door de trainer en zijn staf.

Het iets serieuzere werk begint volgende week zaterdag. De eerste bekerwedstrijd tegen Vriendenschaar. Weer thuis, om 17.00 u. / 5 uur dus.

M.v.d.P.

Oefenwedstrijd SVL - CSW, 3 - 0
22 augustus 2017

De oefenwedstrijd tegen CSW uit Wilnis gaf een heel andere blik op het spel van SVL. Of het kwam door de terugkeer van weer twee prominente spelers, of gewoon doordat de trainingen vruchten beginnen af te werpen, feit is dat er veel beter werd gevoetbald dan in de voorgaande oefenwedstrijden en dat leidde tot een 3-0 overwinning. Natuurlijk: één zwaluw maakt nog geen zomer, maar ons vorige week uitgesproken optimisme werkt kennelijk. Toen Selçuk Albayrak na een klein kwartier de door Aziz Salama gegeven steekpass schitterend inschoot, was de ban gebroken. Er werd weer veel beter gecombineerd en ook de vechtlust om er wat van te maken viel op.

Nog voor de rust werd het door prima samenspel van Robin Jansen naar Mitchel de Vaal die prachtig afrondde, 2-0. Ook in deze partij wisselde trainer Koorn veel spelers, zowel voor de rust als erna, om iedereen een kans te geven, maar vooral om tot een vast elftal te kunnen komen. Over het geheel gezien kunnen we stellen dat SVL de wedstrijd beheerste en CSW geen enkele kans gaf. De 3-0 van Martijn Verkerk was de kroon op het werk en we zagen na afloop veel blijde gezichten en die waren allemaal van SVL-ers e/o Langbroekers.

Aanstaande zaterdag komt Sparta Nijkerk op bezoek. Om half drie.

M.v.d.P.

Oefenwedstrijd SVL - Valleivogels, 1-4
19 augustus 2017

Na afloop van de oefenwedstrijd tegen Valleivogels waren er tevreden en blijde gezichten te zien. Zowel bij de spelers als bij de supporters. Daar was echter geen SVL-er e/o Langbroeker bij, want die dropen af met de spreekwoordelijke staart tussen de benen. Was er vorige week nog een excuusje voor de nederlaag van 8-1 te bedenken, omdat er tegen een Hoofdklasser was gevoetbald, deze keer was de 1-4 nederlaag tegen een tweedeklasser wellicht pijnlijker. Nee, we kunnen nog niet zeggen dat er al een elftal staat waarmee de competitie ingegaan kan worden om daar een rol van enige betekenis in te kunnen spelen. Met name van de nieuwe spelers hebben we maar weinig of geen acties gezien waar we enthousiast van werden.

Maar laten we optimistisch blijven, want dit was pas de derde oefenwedstrijd, er volgen er nog twee en wie weet dat er daarna zomaar een geoliede machine op het veld staat die alles aankan. Onderschat de kundigheid van onze nieuwe trainer en zijn assistent niet. De tweede reden om optimistisch te blijven is dat de selectie nog steeds niet compleet is: Als Rik van Leeuwen (vakantie), Walter Cremers (vakantie), Wouter van Hoof (licht geblesseerd), Roben Schenk (bijna beter) en Selçuk Albayrak (Selçuk Albayrak? Ja, die is weer terug op het oude nest) er weer bij zijn, dan ziet de wereld er plots weer heel anders uit. Een reden temeer voor de nieuwelingen om heel hard te trainen om er bij te mogen zijn.

Over de wedstrijd valt alleen te zeggen dat Valleivogels met recht de zege naar zich toe haalde en dat het enige lichtpuntje wat SVL betrof het doelpunt van Anis el Makrini was waardoor de zogenaamde eer was gered.

Aanstaande dinsdagavond gaan we verder met oefenen: thuis tegen CSW uit Wilnis om 20.00 uur.

M.v.d.P.

DFS Opheusden 1 - SVL 1
12 augustus 2017

SVL speelde een oefenwedstrijd tegen DFS Opheusden een elftal uit de hoofdklasse die al reeds vier weken in training waren, dus een zware opgave voor SVL die aantraden met 19 spelers om zo een ieder een kans te kunnen geven. Daarbij kwam nog dat de ploeg uit Opheusden een maatje te groot was voor SVL. De trainer van SVL Dennis Koorn zal hard moeten werken om uit de grote groep een goed elftal op de been te kunnen brengen. Wel maakte Danny Kuijer het enige doelpunt. Van grote afstand schoot hij de bal onhoudbaar voor de keeper in de bovenhoek.

Aankomende zaterdag 19 augustus speelt SVL thuis tegen Valleivogels, aanvang 14.30 uur.

Oefenwedstrijd SVL - Heukelum, 2 - 1
27 juni 2017

Er waren nog aardig wat mensen komen kijken naar de eerste wedstrijd van SVL in de vernieuwde samenstelling. Heukelum speelt in de tweede klasse en er zou normaal gesproken gemakkelijk door SVL gewonnen moeten kunnen worden, maar de gasten boden aardig tegenstand tegen een elkaar zoekend elftal. Veel nieuwe SVL-gezichten betraden het gras en het was voor de kijkers, voor zover je links en rechts om je heen hoorde, nog lastig om welk gezicht bij welke naam te vinden. SVL won met maar 2 - 1, want een grotere uitslag zou gezien de kansen die men wist te creëren heel gewoon geweest zijn. Het was debutant Mitchel de Vaal die voor de rust twee maal raak schoot. Dennis Koorn, geassisteerd door de teruggekeerde Kosterman, wisselde naar hartenlust de ene na de andere SVL-er, natuurlijk op zoek naar de ideale combinatie. Daar zijn uiteindelijk oefenduels voor.

In de tweede helft wist Heukelum nog tegen te scoren, maar SVL bleef verder de baas op het veld. Als objectieve toeschouwer durven we te stellen dat SVL er met de nieuwelingen goed voor staat en dat we met vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet kunnen zien.

SVL begon met: Paul Emons – Erik Eckeveld – Rik van Leeuwen – Paul Okkersen – Bastin Hofman – Anis el Makrini – Robin Jansen – Alex van Eem – Danny Kuijer – Mitchel de Vaal – Willem Baaij.

Wisselspelers waren: Glenn Molenaar – Martijn Verkerk – Edo van Rossum – Aziz Salama – Efe Caniklioglu – G.W. Merkens – Tolga Albayrak – Khalid Oulad Ahmed.

M.v.d.P.