Wedstrijdverslagen SVL MO19-1 seizoen 2016/2017

BFC MO19-1 - SVL MO19-1
20 mei 2017

Door de afgelaste wedstrijden en baaldagen konden de meiden van SVL MO19-1 kampioen worden op de laatste speeldag. De meiden hadden 3 wedstrijden minder gespeeld dan de naaste concurrent.

De dag begon goed met een ontbijtje dat geregeld was door de sponsor Het Oude Raedhuys. Na dit ontbijt vertrokken de meiden, de begeleiding en veel ouders richting Bussum. Tijdens de eerste helft werden er veel kansen gecreëerd, maar helaas werden deze niet benut. Vlak voor de rust maakte Mirte van der Snoek dan toch het eerste doelpunt. In de tweede helft werden er weer veel kansen gecreëerd en maakte Mirte haar tweede doelpunt. Door onoplettendheid achterin werd het 2-2. Er bleven veel kansen komen en in de laatste minuut maakte Iris Aalbertsen het winnende doelpunt. De ontlading was groot door het behaalde kampioenschap.

Bij terugkomst in Langbroek stond de kampioenswagen al versierd klaar en werd er een rondrit door Langbroek gemaakt. Hierna werd er nog gefeest in de kantine. Door dit resultaat mogen de meiden volgend seizoen uitkomen in de Hoofdklasse. Het was voor de meiden die sinds 2012 samen spelen hun 3e kampioenschap. Meiden, Anita, Frank en Eelco gefeliciteerd en veel succes het volgende seizoen.

CCK Girls Easter Cup SVL MO19-1
15 en 16 april 2017

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Na twee jaar met Pasen een toernooi gespeeld te hebben in Maastricht wilden we nu ergens anders naartoe. In eerste instantie wilden de meiden naar Berlijn. Dit was qua reistijd niet te doen. (Er waren diverse meiden met school weg.) Dit jaar gingen we naar CCK Girls Easter Cup in Pijnacker. Vrijdagavond gingen we met goede moed op weg naar Kijkduin waar we zouden overnachten in 3 vakantiehuisjes. Tijdens de heenreis hadden we onderweg wat oponthoud, politie controle. Gelukkig mochten we verder. Nadat we ons aangemeld hadden, verdeelden we ons over de drie vakantiehuisjes. Eén vakantiehuisje werd verbouwd tot verzamelhuisje. Na alles uitgepakt te hebben werd er nog wat gedronken.

Na het ontbijt werd er een wandeling op het strand gemaakt. De meiden konden zich lekker ontspannen voor de wedstrijden van zaterdag. Op zaterdag had de organisatie een alternatief programma in elkaar gezet. De organiserende vereniging kon niet beschikken over de benodigde velden (door competitieverplichtingen). We moesten in plaats van bij voetbalvereniging Oliveo uit Pijnacker nu bij voetbalvereniging Graaf Willem II uit Wassenaar voetballen. Daar speelden we tegen alle teams die zouden overnachten voor dit toernooi.

De eerste wedstrijd was tegen Lunderskov Boldklub uit Denemarken. De wedstrijd was een eenrichting op gaande wedstrijd, er werden veel kansen gecreëerd echter er werd maar 2 keer gescoord. Achteraf was dit de wedstrijd die de doorslag zou geven op de eindstand in de poule.
De tweede wedstrijd was tegen MKDONS uit Engeland. Dit was een hele andere wedstrijd. Ze waren fysiek een sterk team dat ook kon voetballen. De wedstrijd speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af. Eindstand 0-0.

De derde wedstrijd was tegen het enige team uit Nederland voor die dag, FC Nieuwland. Deze wedstrijd was ook een eenrichting op gaande wedstrijd. Er kwamen veel kansen, er werden er twee benut. Eindstand 2-0 voor SVL meiden.
Na het uitvallen van Eline hadden we voor de vierde wedstrijd nog precies 11 meiden voor de wedstrijd tegen Ballerup Skovlude Fodbold uit Denemarken. Dit team speelde niet op de bal, maar op de speelster. Doordat we snel op een ruime voorsprong kwamen, konden we wat rustiger gaan spelen. Door de irritatie van de tegenstander liep de wedstrijd nog bijna uit de hand. Eindstand 4-0 voor de SVL meiden.

De laatste wedstrijd van de dag was de wedstrijd om wie er eerste zou worden die dag. De meiden moesten tegen Oxford United uit Engeland, dit was een fysiek en goed spelend team. De meiden hadden hier problemen mee, er werden weinig kansen gecreëerd. We werden steeds verder terug gedrongen. Vlak voor tijd kreeg de tegenstander een opgelegde kans om te scoren. De penalty werd benut, ondanks dat de SVL meiden het wel probeerden, kwamen ze niet in de problemen. Door dit resultaat werden de meiden 3de in de poule.

Bij thuiskomst werd het eethuisje klaargemaakt voor het gourmetten. Onder het genot van een hapje en drankje werd de vermoeidheid snel vergeten. Na het eten had de begeleiding een leuke bingoavond georganiseerd. De meiden hadden elk twee prijsjes mee genomen, er werd onder veel plezier gespeeld om de prijzen.

Na het ontbijt werden de spullen weer ingepakt. De vakantiehuisjes werden weer in de oude staat terug gebracht, na de strandwandeling vertrokken we naar Pijnacker. De eerste wedstrijd was tegen een bekende, Sporting '70 was de eerste tegenstander. Door goed combinatiespel kwamen we snel op een 1-0 voorsprong. Dit was een goede uitgangspositie aangezien de wedstrijden maar 15 minuten duurden. Deze wedstrijd werd dan ook gewonnen met 1-0.

De tweede wedstrijd was tegen SVS uit Cappele aan de IJssel. Dit was een goed voetballend team, het spel speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van SVL. Vlak voor tijd maakte de tegenstander de 1-0.
De derde wedstrijd was tegen FC Nieuwland. Dit was een eenrichtingsverkeer opgaande wedstrijd. De meiden wisten 3 keer te scoren in zo’n korte tijd.
De laatste poule wedstrijd was weer (net als zaterdag) tegen Oxford United. Net als zaterdag hadden de meiden de kans om snel op een voorsprong te komen, echter deze kans werd niet benut. Vlak voor tijd maakten zij wel de opgelegde kans af. Door dit resultaat werden de meiden 3de in hun poule.

De wedstrijd om de 5de en 6de plaats was weer tegen een bekende. In een gelijk opgaande wedstrijd werd er niet gescoord. Penalty's moesten uitmaken of MK DONKS of SVL 5de zou worden. In een gelijk opgaande strijd gingen de SVL meiden dan toch ten onder. (4-5 verlies tijdens de penalty serie)

Na de prijsuitreiking werd de terugreis aanvaard. Onderweg werd er nog een stop gemaakt bij de Mac. De SVL meiden konden terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.
Tijdens de twee dagen werden de meiden door veel ouders aangemoedigd.