Wedstrijdverslagen SVL 2 seizoen 2016/2017

AJAX 2 - SVL 2
26 november 2016

Na het succesvolle bekeravontuur ging vanmiddag voor Ajax 2 de competitie weer van start met het duel tegen promovendus SVL 2. Ajax startte het duel zoals verwacht aanvallend, maar SVL kroop in het begin niet, zoals van te voren verwacht, in z’n schulp en probeerde regelmatig aanvallend een vuist te maken.

De eerste kans was echter in de 5e minuut voor Ajax toen Fransberg een voorzet van rechts op waarde schatte, maar zijn inzet door de keeper gestopt zag worden. Vijf minuten later kreeg hij weer een voorzet (nu van links), maar ging de bal rakelings naast. SVL had inmiddels veel moeite om Ajax uit het eigen strafschopgebied te houden en in de 14e minuut volgde de onvermijdelijke treffer door Kranenburg na een fraaie aanval (1-0). Bijna scoorde Fransberg daarna na een kopbal van Donny Kessing, maar zijn inzet ging net naast.

In de 20e minuut volgde wel de 2-0 toen de Langbroekse verdediging de bal niet goed verwerkte en deze pardoes voor de voeten van Fransberg viel die dit buitenkansje uiteraard niet liet liggen. Hierna volgden nog enkele kansen, maar was Ajax niet nauwkeurig genoeg in de afwerking. SVL had veel moeite met de vele positiewisselingen bij de Amsterdammers en vooral de buitenspelers Contrucci en Kranenburg waren een plaag voor de verdediging van de gasten.

Toch volgde vijf minuten voor de pauze de eerste mogelijkheid voor SVL. Slordig balverlies op het middenveld bracht de bal bij een speler die keeper Kuijper met een lob probeerde te verrassen, maar zijn poging ging over. Luttele minuten later was het echter middenvelder Hoogland die aan het einde van een vloeiende aanval stond en de 3-0 ruststand op de scorebord zette.

Ook na de pauze (met Streekstra voor Kessing) deelde Ajax de lakens uit en zette de achterhoede van SVL onder druk. Zo schoot Fransberg in de 8e minuut bijvoorbeeld na een voorzet van Kranenburg in het zijnet. Vlak hierna was het wel raak. Een schot van Fransberg kon nog door de keeper gekeerd worden, maar Hoogland was attent bij de rebound (4-0).

Coach Le Grand wisselde Wollgarten en Contrucci voor Joren en Okay en een kwartier voor tijd Fransberg voor Van Moerkerk, waarna Okay naar de spits verhuisde. De ijverige aanvaller kreeg meteen een kans, maar wist deze niet te verzilveren. Hierna kreeg Ajax nog mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar stond het vizier niet op scherp. Zo bleef het bij 4-0 en behaalde Ajax dus uiteindelijk een simpele en verdiende overwinning.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Opstelling Ajax: Matthijs Kuiper, Demel Misiedjan, Donny Kessing, Mathijs Stoker, Jake Wollgarten, Nick Lammers, Sandro Contrucci, Perry Schoenaker, Ricardo Fransberg, Steffan Hoogland, Regillio Kranenberg.
Wissels: Olof Kool, Selcukhan Okay, Jack van Moerkerk, Danny Streekstra, Manolito Joren.