Wedstrijdverslagen SVL MB1 seizoen 2015/2016

Nr. 2 SVL MB1 4-1 (2-1) De Blokkers MB1 nr. 3
7 mei 2016

Op de zaterdag op tijd je wekker zetten, anderhalf uur rijden, 111 km vanaf Hoorn en 12,44 euro verder, lekker genieten van het zonnetje en de madeliefjes op veld 2 in Langbroek, maar dan met nul punten, positie 2 aan je tegenstander kwijtraken en dezelfde weg weer terug. Die lijkt dan veel langer…. Het sportleven in de Hoofdklasse gaat niet over rozen, wel dus over madeliefjes!

Laat 1 ding duidelijk zijn bij de voetbalmeiden uit Langbroek, ze spelen voor de winst. Of het nu een oefenwedstrijd, toernooi of bekerwedstrijd is, met een gelijkspel nemen ze geen genoegen. De najaarscompetitie leverde 0 gelijkspelen en 27 punten uit 12 wedstrijden de 3e plaats van 13 teams op. Dus kwamen ze in de zware Hoofdklasse voorjaarspoule met taaie oude bekenden nr. 1 VVIJ en nr. 5 Hoogland.

Vorige week ging in de beker SVL met 1-3 strijdend ten onder tegen ADO ’20 MB1 (nr. 1 in HE). De week ervoor werd thuis met 0-4 van nr. 5 Hoogland verloren. Tijd dus voor een ommekeer. Het weer was al omgekeerd, ten goede, lekker zonnetje en weinig wind.

De weledele heer H. Henzen uit Dorestad, volgens onze informatie een FCU clubkaarthouder, op weg om eerst het SVL 1 programmaboekje te maken en op tijd omgekleed voor het startsignaal op veld 2.

Zoals het hoort starten we na de formaliteiten met het respectvol schudden van de hand van de tegenstander en de scheids natuurlijk. Daarna barst de sportieve strijd los, waarbij scoringskansen aan beide zijden ontstaan. Vanwege de zomerse temperatuur en het hoge baltempo, ziet de scheids zich genoodzaakt een drinkpauze in te lassen. Voor de meiden hoeft het niet zo nodig, maar onze scheids wordt er ook niet jonger op. Wel roder wordt hij, maar we weten nog niet geheel zeker of het door de zon of door de inspanning komt, ondanks de toegepaste factor 9?

Ondanks het sterk verdedigende blokwerk van De Bloksters, what’s in a name, ziet SVL kans op een 2-0 voorsprong te komen. Een tegengoal voor rust zorgt voor een terechte 2-1 halverwegestand.

De scheids houdt goed het overzicht, hij is tenslotte nog wel een kop groter, en fluit in de 2e helft op tijd af voor het eindsignaal van de wedstrijd, 4-1 en voor SVL MB1 competitieplaats 2 achter VVIJ.

MVP van deze wedstrijd: grensrechtster Mieke Damen-Jansen. Ze zag op tijd in dat de interim grensrechter te druk was met gelijktijdige coaching en dat ingrijpen noodzakelijk was. Veroverde met een reglementaire jujutsi de vlag en assisteerde als een strenge maar rechtvaardige assistent-arbiter de man in het rood-zwart.

SVL MB1 kan zich nu voorbereiden op de toernooien, te weten:

Wij wensen allen veel succes, een mooie zomer en veel gezondheid!

SVL MB1 wint Internationaal Girls Cup Maastricht Toernooi
Weekend 25 - 28 maart 2016

De meiden van SVL hebben dit paasweekend deelgenomen aan Girls Cup Maastricht. Dit toernooi wordt georganiseerd door Euro Sportring. Voor de meiden was dit de tweede keer dat ze naar Maastricht gingen. Er hadden zich 16 teams ingeschreven voor het onder 17 toernooi, waaronder vier hoofdklasse teams, drie teams uit Duitsland, een team uit Frankrijk, een team uit België en een team uit Zwitserland.

Rond één uur verzamelden de meiden zich bij het sportpark. Met goede zin gingen we naar Maastricht toe. Door wat file duurde de rit iets langer dan anders. We moesten ons eerst melden bij de organiserende voetbalclub v.v. Scharn. Hier kregen we te horen in welk klaslokaal we gehuisvest waren. Na een kleine autorit kwamen we bij de school in Maastricht aan, na alles uitgepakt te hebben gingen we weer terug naar v.v. Scharn voor de avondmaaltijd. Na het avondeten hadden we voor de meiden drie bowlingbanen afgehuurd in Valkenburg. Hier werd een uurtje gebowld, onder het genot van een hapje en een sapje werd het afgesloten. Bij "thuiskomst" gingen de meiden iets voor zichzelf doen. De meiden hadden nog iets in petto voor de op zaterdag jarig zijnde Kim Damen.

Zaterdag stonden drie wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd was tegen FC Rheinfelden uit Zwitserland. Op voorhand wisten we niet op wat voor niveau ze daar voetballen. De opdracht was om gelijk druk te zetten en om zo snel mogelijk te scoren. Na twee minuten stonden we al op een 1-0 voorsprong. We bleven goed rondspelen en scoorden het ene naar het andere doelpunt. Eindstand 9-0. Een goed begin van het toernooi.

Tussen de eerste en tweede wedstrijd zat ruim vier uur, we hadden met de meiden afgesproken dat we deze tijd zouden gebruiken om even te shoppen in Maastricht. Na de auto bij de school neergezet te hebben, liepen we naar het centrum. De meiden gingen shoppen, de begeleiding pakte een terrasje, onder het genot van een kop koffie genoten ze van het mooie weer. Nadat we ons weer verzameld hadden, vertrokken we weer naar het sportpark. Deze keer niet bij v.v. Scharn, maar bij het verder op gelegen Bemelen. Het plaatselijke sportpark was stil blijven staan, het had nog een uitstraling van de jaren '70. De tweede wedstrijd was tegen RKSV Bekkerveld MB1 uit Heerlen uitkomend in de 2de Klasse Zuid II. Op een zeer slecht en zwaar veld wisten de meiden elkaar wat moeilijker te vinden. We kwamen na tien minuten dan toch op de verdiende 1-0 voorsprongen, net voor de rust werd het nog 2-0. Na rust vielen nog 2 doelpunten.

De derde wedstrijd was tegen de meiden B1 van 't Goy. Toch wel apart om 200 kilometer te rijden om dan tegen de "buren" te moeten spelen. De meiden spelen in de eerste klasse West 1 en we hadden onlangs nog tegen elkaar geoefend, ze wisten dus hoe we speelden. Ze gooiden achterin de deur op slot, we probeerden het al voetballend te slechten. Met nog een paar minuten te spelen in de eerste helft maakte we de 1-0. In de tweede helft kregen we nog kansen om de stand te vergroten, maar lieten dit na. Deze leuke en sportieve wedstrijd werd dus ook gewonnen.

Drie wedstrijden gespeeld, 9 punten, 14 doelpunten voor en 0 doelpunten tegen. Na afloop werd er met het meegereisde publiek nog op getoost op de jarige Kim. Veel ouders (opa en oma) hadden de moeite genomen om naar Maastricht te komen. Nadat de meiden zich hadden gedoucht, gingen we weer terug naar school. We hadden voor die avond bij een pizzarestaurant op de markt in Maastricht geboekt. Onder het genot van een drankje en een goede pizza werd de dag goed afgesloten.

Zondag moesten we de eerste wedstrijd tegen Voorwaarts Twello MB1 uitkomend in de eerste klasse Oost. Zij waren tweede geworden in hun poule. We moesten weer op het sportparkje van FC Bemelen spelen. Het had die ochtend geregend en het veld was er niet beter op geworden. We maakten snel de 1-0 waardoor we wat gas terug konden nemen. Na rust scoorden we nog twee keer. De halve finale was bereikt.

In deze halve finale moesten we tegen RKVV Roosendaal MB1, uitkomend in de Hoofdklasse Zuid 1. Ze hadden gewonnen van de Baronie (ook Hoofdklasse Zuid1). We waren erg benieuwd naar het niveau van deze Hoofdklasser. Binnen tien minuten stonden we op een comfortabele 3-0 voorsprong. Na rust bleven we goed voetballen waardoor de eindstand 7-0 werd. De finale was bereikt.

In de finale moesten we tegen Die Haghe MB1, uitkomend in de Hoofdklasse West 2. We hadden de eerste helft veel last van de stevige wind. De tegenstander was ook een team dat goed voetbalde en het voetballend wilde oplossen. We wisten nog voor rust op voorsprong te komen. Na rust werd de wedstrijd een tijd onderbroken door een vervelende blessure van een speelster van Die Haghe (ongelukkige val). Er kwamen aan beide kanten nog wat kansen, maar er werd niet meer gescoord.

Toernooiwinnaar met 25 doelpunten voor en 0 doelpunten tegen. Een compliment aan onze achterhoede en natuurlijk onze keepster Sanne Grootveld. Tijdens het wachten op de prijsuitreiking kregen we veel positieve berichten over ons getoonde spel. Een terechte winnaar was het oordeel. Met dit (jonge) team is nog veel meer te behalen. Een team met toekomst dus. Er werd nog een prijs meegenomen uit Maastricht, Denise Goes werd eerste in de penalty competitie.

Begeleiding SVL MB1

SVL MB1 - Maarssen MB1, 4-0
17 februari 2016

Op het programma voor de 1/8 finale van de KNVB beker was Maarssen MB1 de volgende tegenstander. We hadden in de najaarscompetitie hoofdklasse al tegen ze gespeeld, dus wisten al hoe ze speelden. Op een niet al te best veld begonnen we goed aan de wedstrijd. Na wat kansjes maakte Sascha van Rooijen de 1-0. Het veld liet het niet toe om goed voetbal te spelen. Na goed samenspel maakte Berber Smit de 2-0. Maarssen kreeg nog kansje om wat terug te doen, echter de ruststand werd 2-0 voor de SVL meiden. Na wat kansjes over en weer, maakte Sascha haar tweede (3-0.) Er bleven kansen komen om de stand te vergroten, Berber maakte kort voor tijd haar 2de doelpunt (4-0).

Door dit resultaat hebben de meiden zich geplaatst bij de laatste 8 van het district West 1. Hierin zitten hoofdzakelijk teams uit Noord Holland (alle spelend in de Hoofdklasse), een leuke uitdaging voor de SVL meiden.

SVL MB1 wint in Hoorn
23 januari 2016

De meiden van SVL moesten na de nieuwe indeling van de hoofdklasse naar Always Forward uit Hoorn (NH). Na een autorit van 5 kwartier kwamen we aan in Hoorn. We moesten op het hoofdveld onze wedstrijd spelen. De meiden gingen het grasveld inspecteren als één team. Na de tactische bespreking werd er een goede warming up gehouden. We begonnen de wedstrijd wat afwachtend, we wisten niets van de tegenstander. Na wat speldenprikken van beide zijden, wist de tegenstander als eerste te scoren. De ruststand was hierdoor dus 1-0.

Na een goed gesprek in de rust pakten de meiden de draad goed op in de tweede helft. We zetten gelijk druk, dit leidde gelijk tot wat kansen. Mirte van der Snoek zorgde na 10 minuten tot de verdiende gelijkmaker, 1-1. We bleven na de gelijkmaker druk zetten, er werden wat kansen niet verzilverd. De getoonde arbeid in de tweede helft werd beloond met een tweede doelpunt van Mirte van der Snoek. De resterende tijd werd door de meiden vakkundig uitgespeeld. De 3 punten werden meegenomen naar huis. De volgende wedstrijden in de hoofdklasse zijn wat dichter bij huis (Utrecht en IJsselstein).

Meidenvoetbal bij SVL
Binnen SVL is het dus mogelijk op prestatie te voetballen maar ook recreatief een balletje te trappen. Mocht je interesse hebben neem dan gerust contact op met TCdames@svl-voetbal.nl.

SVL MB1 verslaat Sporting'70 MB1
31 oktober 2015

Kijk in het foto-album voor alle foto's gemaakt door Jan van Kooten.

Na een weekend rust stond vandaag de wedstrijd tegen Sporting'70 MB1 op het programma, een vereniging die met het meiden-, damesvoetbal toonaangevend is in de stad Utrecht. We konden dus een goede tegenstander met veel voetbal in de ploeg verwachten. Er was deze week goed getraind, met op woensdag de gasttraining onder leiding van Peter Dussenbroek, Jos Cremers en Gregory Thijm, dus nu kijken of het geholpen had.

Afgesproken was om snel en hoog druk te zetten en dit resulteerde in de 4e minuut al in de 1-0, een prachtige pass van Iris Aalbertsen werd vakkundig afgerond door Fleur Zumbrink. SVL was de bovenliggende partij, veel corners, maar we konden niet tot scoren komen, tot in de 23e minuut uit de zoveelste gevaarlijke corner van Fleur Zumbrink eindelijk goed werd afgerond door Iris Aalbertsen. Hierna verslapten we iets, linies werden weer te groot, waardoor ook Sporting gevaarlijk kon worden wat in de 30e minuut de 2-1 opleverde. Iedereen was weer even wakker en we pakten ons spel weer goed op. Net voor rust was het goed doorgaan van Sascha van Rooijen wat de 3-1 opleverde, dit was tevens de ruststand.

Na de rust eigenlijk een eenzijdig beeld, SVL was de betere ploeg, Sporting werd absoluut niet gevaarlijk, maar ook SVL kwam niet meer tot scoren. Kortom in een soms bij vlagen goed spelend SVL werden weer 3 punten bij geschreven. SVL MB1 staat nog steeds op de 2e plek wat inhoudt dat straks bij de herindeling dit team gaat spelen in de Hoofdklasse A (samen gevoegd met de bovenste ploegen uit Noord-Holland), dit zou een prachtige prestatie zijn voor dit jonge team. Volgende week zijn de dames vrij en dan op zaterdag 14 november om 10:30 uur, de topper tegen 't Gooi MB1. Komt dat zien.

SVL MB1 wint moeizaam van Waterwijk MB1
17 oktober 2015

Door de afwezigheid van Ron (vakantie) namen Anita en Dick de taken waar. Vorige week moesten we tegen de bovenste, vandaag tegen de onderste. We hadden de meiden ervoor gewaarschuwd er niet te makkelijk over te denken deze wedstrijd. (Zoals Sanne al zei tijdens de voorbereiding, ze spelen niet voor niets in de hoofdklasse)

Na een lange warming up (wedstrijd voor ons liep 20 minuten uit) begonnen we rommelig aan de wedstrijd. De passen kwamen niet aan, combinaties liepen niet. We speelden gedurende de eerste helft steeds op hun speelhelft, gevaarlijk voor het doel werd het echter niet. Na een half uur stuurde Sascha met een steekpass Mirthe weg richting het doel, Mirthe maakte de lang verwachte 0-1. Dit was ook de ruststand.

Na rust maakte Waterwijk al snel de gelijkmaker, dit doordat er door drie speelsters fouten werden gemaakt. De meiden lieten het er niet bij zitten en gingen gelijk ten strijden met als gevolg een corner. De corner van Fleur belandde precies op het hoofd van Iris, die de bal tegen de touwen kopte, 1-2. Na wat kansen gehad te hebben, maakte Manon (na een mooie steekbal van Fleur) de 1-3. Vlak voor tijd maakte Fleur op aangeven van Sascha nog de 1-4. Al met al een moeizame wedstrijd die toch winnend werd afgesloten.

Zaterdag 31 oktober staat de wedstrijd tegen Sporting '70 op het programma, 12.00 uur.

SVL MB1 eervol ten onder tegen koploper Cobu Boys MB1
10 oktober 2015

Vandaag stond de topper op het programma nr 1 Cobu Boys tegen nr 2 SVL. Eerst verzamelen bij SVL waar de dames nog even op de foto gingen met een BN'er, daarna werd er afgereisd naar Amersfoort. Onder een prachtig zonnetje werd door twee ploegen een goede warming up afgewerkt en was de spanning wel zichtbaar. Nadat de scheidsrechter de pasjes had gecontroleerd, kon er worden afgetrapt.

Na een rustige vijf minuten was het SVL dat het heft in handen nam zonder echt gevaarlijk te worden, wel het veldspel maar geen kansen. Halverwege de eerste helft kwam Cobu Boys wat meer in haar spel en werd de gevaarlijke spits al vaker gezocht en aangespeeld. Iris Aalbertsen en Denise van Soest hadden hun handen vol aan deze dame. Ook Cobu Boys werd niet echt gevaarlijk op een aantal afstandsschoten na. We dachten met een 0-0 te gaan rusten maar helaas, een niet al te gevaarlijk schot werd door onze keepster Sanne Grootveld verkeerd beoordeeld, 1-0, dit was tevens de ruststand.

In de rust ingesproken op de meiden om op deze voetballende manier door te gaan, want daar was niets mis mee. In de tweede helft was het Cobu Boys dat doorging waar het in de eerste helft was gestopt en had SVL het dan ook even moeilijk. Na een minuut of 15 lukte het SVL om zich toch iets meer onder de druk uit te spelen, maar net als in de eerste helft we werden niet gevaarlijk. Ook Cobu Boys kreeg niet echt grote kansen tot de 65e minuut toen een prachtige aanval van Cobu Boys toch de 2-0 opleverde. SVL probeerde nog van alles, maar helaas de verdediging van Cobu Boys gaf niets meer weg, maar ook een compliment aan de verdediging van SVL, want die gaven eigenlijk ook niets weg. Het was dan ook een terechte overwinning voor de nog ongeslagen koploper, een team wat vorig seizoen ook al kampioen was in de Hoofdklasse. SVL heeft wel laten zien veel te hebben geleerd en dat er nog veel rek in zit. Op naar de volgende wedstrijd uit naar Waterwijk MB1 in Almere.

SVL MB1 wint knap van Maarssen MB1
3 oktober 2015

Hoe zou het in de koppies zitten, vorige week prima wedstrijd gespeeld maar verloren. Veel positief praten en op de dezelfde voet doorgaan. Vandaag was Maarssen MB1 de tegenstander. SVL begon de wedstrijd uitstekend, goed voetbal, mooie combinaties, maar alleen net als vorige week geen doelpunten. We moesten wachten tot de 20e minuut toen Maaike Jongmans met een prachtige individuele actie (en op nieuwe voetbalschoenen) de ban brak en de 1-0 liet aantekenen. SVL bleef voetballen en Maarssen onder druk zetten en net voor rust bracht Sascha van Rooijen en een prachtige actie van Berber Smit de stand op 2-0.

Na rust eigenlijk hetzelfde wedstrijdbeeld, goed voetbal, veel kansen en achterin niets weggegeven, een compliment aan de gehele verdediging en Sanne, onze keepster. Direct na rust was het Fleur Zumbrink die na een prachtige dieptepass van Kim Damen de 3-0 scoorde. In het heerlijke zonnetje bleef SVL rustig doorspelen en het was wederom Sascha van Rooijen die de 4-0 maakte na een assist van Berber Smit. De koek was nog niet op voor Sascha want tien minuten voor tijd maakte ze na een splijtende pass van Manon Panhuis de 5-0. Net voor het eindsignaal maakte Fleur haar tweede goal op aangeven van Iris Aalbertsen. Kortom een goede overwinning met goed voetbal, en dat als debutant in deze klasse met 2 C spelers en 10 eerste jaars B, er zit dus nog rek in.

Deze week weer goed en scherp trainen en dan volgende week op voor de topper tegen de ongeslagen nummer 1 Cobu Boys, een mooie affiche.

Eerste verlies SVL MB1
26 september 2015

Hoe leg je na een verloren wedstrijd uit dat je als trainer een geweldige wedstrijd hebt gezien, dat is niet makkelijk. De meiden begrepen er dan ook niets van, maar als trainer was het mooi om te zien dat daar waar je op traint en dat je tactisch plan uitlegt, dat dan ook goed wordt uitgevoerd.

Goed, de eerste helft was volledig in handen van SVL, VVIJ kwam niet in haar spel en onze keepster Sanne had dus ook een rustige eerste helft. SVL dicteerde, creëerde kansen en speelde goed combinatie voetbal. Er werd op het juiste moment druk gezet, goede keuzes werden gemaakt het enige wat ontbrak was het doelpunt, dit was ook te danken aan voortreffelijk keeperswerk van VVIJ. In de rust kun je dus alleen maar melden dat je tevreden bent en dat we op dezelfde voet verder moesten gaan, wel wetende dat VVIJ iets anders de tweede zou ingaan.

De eerste grote kans was wederom voor SVL, maar helaas de lob van Fleur Zumbrink ging net naast. Hierna ging VVIJ wat fysieker spelen en daar hadden we wel wat moeite mee. De linies werden te groot en ook VVIJ kreeg nu een aantal kansen. Een kwartier voor tijd moest Manon Panhuis met behoorlijke hoofdpijn het veld verlaten en dit was eigenlijk het kantelpunt in de wedstrijd. We verloren de slag op het middenveld en door onoplettendheid scoorde VVIJ de 1-0. Daarna ga je wat risico's nemen en weet of het wordt 1-1 of 2-0, helaas was het laatste het geval, want VVIJ scoorde met een prachtige boogbal de 2-0.

Helaas, maar zoals eerder vermeld het was een prima wedstrijd. Deze groep is gretig en leergierig en een nederlaag hoort erbij. Volgende week speelt dit team haar thuiswedstrijd om 12:00 uur thuis tegen Maarssen MB1, weer een geduchte tegenstander.

SVL MB1 wint ook haar tweede wedstrijd in de Hoofdklasse
19 september 2015

Vandaag moest worden aangetreden tegen BFC MB1 uit Bussum. Doordat een aantal auto's van de tegenstander in de file stond, werd er iets later afgetrapt. SVL probeerde direct druk te zetten op de tegenstander wat gedeeltelijk lukte en dit resulteerde in de 14e minuut al voor de 1-0 door Sascha van Rooijen. Je zou dan denken dat zo'n doelpunt verlichting brengt waardoor je makkelijker zou kunnen gaan spelen, maar niets is minder waar. SVL ging heel rommelig spelen, de afstanden tussen de linies waren veel te groot, duels werden kinderlijk verloren waardoor BFC ook op 1-1 kwam. Dit was de eerste tegengoal dit seizoen. Gelukkig kwam door een goede combinatie tussen Sascha en Manon Panhuis SVL net voor rust op 2-1.

In de rust met elkaar afspraken gemaakt wat beter moest in de 2e helft. Helaas bleef het een rommelige wedstrijd, maar SVL was wel de veel betere ploeg en in de 55e minuut maakt Fleur Zumbrink met een schitterend schot de bevrijdende 3-1 op het scorebord. SVL ging nu wel iets makkelijker voetballen en het was Berber Smit die met 2 doelpunten achter elkaar de stand naar 5-1 bracht. Net voor het einde van de wedstrijd kopte Iris Aalbertsen uit de corner de 6-1 binnen. Ook de tweede wedstrijd werd dus winnend afgesloten, conclusie slechte wedstrijden moet je ook winnen. Op naar de volgende wedstrijd uit tegen VVIJ MB1.

Groet, Ron de Waal

Buitenboys MB1 - SVL MB1
12 september 2015

Goed debuut van SVL MB1 in de Hoofdklasse. Na het kampioenschap in de eerste klasse werd in augustus met een selectie van 15 meiden gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen waar we uit zullen komen in de Hoofdklasse B West 1. Het team is dit seizoen versterkt met Manon Panhuis die overkwam van DEV en Berber Smit die vanuit CDW naar SVL kwam.

Na een goede voorbereiding, waarin alle vijf de oefen- en bekerwedstrijden waren gewonnen met de cijfers van 30 voor en 0 tegen, was het eindelijk zover. Debuteren in de Hoofdklasse met een uitwedstrijd tegen Buitenboys MB1. Vanaf het begin was SVL de betere ploeg, maar het duurde tot vijf minuten voor de rust voordat SVL door Sascha van Rooijen op 0-1 kwam. Na rust bleef SVL de wedstrijd dicteren en met twee doelpunten van Sascha van Rooijen liep SVL uit naar 0-3. Buitenboys was stuk gespeeld en het was Iris Aalbertsen die met twee doelpunten de eindstand van 0-5 op het scorebord liet aantekenen. Kortom een prima debuut van de SVL meiden. Aanstaande zaterdag de MB1 thuis om 12:00 uur tegen BFC MB1.