Wedstrijdverslagen SVL F1 seizoen 2014/2015

SVL F1 pakt de eerste prijs in Cothen
30 mei 2015

Jeugd Toernooi SVF 30 mei 2015

De F1 van 2015 nadert zijn laatste officiële optreden, nadat bij SVL de 3de prijs in de wacht werd gesleept, was het nu tijd voor de volgende uitdaging. Die lag bij onze buren SVF in Cothen. Bij aankomst was al snel duidelijk dat het er goed druk was, maar de organisatie had het toch gewoon goed onder controle. We moesten nog even wachten op Daan, die had letterlijk opstartproblemen (auto), maar dat ging alleen ten koste van Jolanda die later de fiets moest pakken om te komen kijken. De leiding had versterking gekregen van Roan, die graag wilde komen helpen. Iets waar de leider heel blij mee was. Milan, Babak, David, Melvin, Noëlle (met puntjes), Mika, Simon, Daan en Anouk waren er klaar voor en hadden er veel zin in.

Als eerste wedstrijd stond HDS F3 op het programma, deze tegenstander kende we en die was eerder in het seizoen als eens verslagen. We begonnen dan ook erg goed, met vele kansen en nog vele verbeterpuntjes. Het was tot een ieder zijn plezier ook dan Noëlle die de 1-0 in het doel schoot en kennelijk had ze de smaak te pakken want ook de 2-0 kwam van haar voet. Nadat Melvin de 3-0 bij HDS achter de keeper had geschoten, wilde iedereen wel een doelpunt maken. Hierdoor was onze organisatie niet meer op orde. HDS schakelde een tandje bij en kwam toch nog terug tot 3-2. Gelukkig duurde de wedstrijd niet zo lang, want anders had HDS er mogelijk nog een gelijk spel uit kunnen slepen.

Na wat drinken en een kleine versnapering stond CDW F7 op het programma, ook geen onbekende. Bij deze wedstrijd hebben we als ouders voornamelijk genoten. Het was voornamelijk SVL dat aan de deur van CDW stond te rammelen en dat resulteerde al snel in de 1-0 van Daan. Al was CDW met de counters nog redelijk gevaarlijk. Mika die op het doel stond, hield het doel schoon en ging zelfs nog een paar keer met de bal aan zijn voet het hele veld over, maar vergat om dit tot een doelpunt om te zetten. Toch maakte Daan zijn 2de en was het Melvin die de eindstand op 0-3 bepaalde.

Hierna genoten we even van de zon en de over fanatieke leiders van sommige andere teams. Als laatste poulewedstrijd stond SVF op het programma. Ook dit werd een overtuigende zege voor SVL, met goede reddingen van Milan en de verdediging, was het Babak die de 0-1 maakte. Hierna konden we het overwicht omzetten tot 0-3 waarbij Melvin 2x scoorde. Hierdoor moesten we spelen voor plaats 1 en 2, maar door de laatste wijzigingen in het programma kwam het er op neer dat we wederom tegen SVF moesten optreden. In deze wedstrijd wilde iedereen wel, maar kwam er aan beide kanten geen doelpunt. En na enige onrust zouden de penalty’s de beslissing moeten brengen. Gelukkig waren onze spelers en keeper bij machte om deze reeks in het voordeel van SVL te beslissen. En onze 1ste prijs was een feit.

Namens SVL F1, willen we SVF bedanken voor de leuke dag en goede organisatie en hopelijk tot volgend jaar.

Musketiers F1 - SVL F1
15 november 2014

Het was zover, de koploper en het debuut van Jesse Veldhuizen. We begonnen in onze sterkste opstelling, maar al snel was het duidelijk dat de Musketiers niet voor niets bovenaan staan. Grote verdedigers, snelle goed voetballende middenvelders en ook in de aanval wisten ze een doelpunt te maken.

Het leek gelijkwaardig op te gaan, Daan en Simon namen het team op sleeptouw. Zelfs al was er een speler die het niet eens was met de opstelling, deed hij zijn uiterste best om Musketiers af te stoppen. Maar het was de thuisploeg die toch op een 3-0 voorsprong kwam. Hierna was het Daan die met een kans van afstand en dichtbij iets aan deze stand wilde veranderen. Maar wederom was het Musketiers dat een doelpunt maakte.

Het hoogtepunt van de 1ste helft was wel van SVL, na goed combinatiespel tussen Daan en Melvin, was het Mika die 4-1 maakte. De 2de helft doe ik in dit verslag af met een korte samenvatting. SVL probeerde het wel, maar werd terug gedrongen door de thuisploeg. En het was dan ook Musketiers dat de uitslag bepaalde op 8-1.
Ondanks dat, gingen we weer opgewekt richting Langbroek, waar Daan die middag Pupil van de dag zou zijn en er nog veel te genieten was.

De volgende week is het een bekerwedstrijd waarvoor we op bezoek gaan bij CDW.

SVL F1 - DEV F4
8 november 2014

Deze zaterdag mochten we thuis aantreden. Ondanks dat het november is, leek het wederom een mooie voetbal zaterdag te gaan worden. 1 set shirts en op kunstgras, wat willen de aanvoerder Milan (en Wendy) nog meer. Helaas moest Jesse zijn debuut nog even uitstellen i.v.m. een verjaardagsfeestje. De F2 was met een groot gezelschap naar een toernooi in Odijk, dus ik dacht dat we met 7 man te veld moesten. Maar na wat e-mailen gingen we inderdaad met 7 man te veld, alleen stond er nog een dame op onze lijst. Noelle Smit leek het leuk om ook mee te doen. En dat meisjes wat te zoeken hebben op de Langbroekse velden bewees zij maar weer. Zenuwen en enthousiasme spatte er van af.

Noelle mocht ook naast de team manager (zo heet dat tegenwoordig anno 2014) aanvangen aan de wedstrijd. Tegen de zon in kijkend begon SVL goed en binnen de eerste minuten konden de mannen van de F1 al genieten van een 1-0 voorsprong. Het was Daan die het eerste doelpunt op zijn naam zette. Melvin was het die de 2-0 er inschoot. Het regende kansen die SVL met voetbal en doorzettingsvermogen creëerde.
Met kansen van Daan, David en ook Noelle waren we de bovenliggende partij. Maar DEV kreeg een mogelijkheid in de counter, maar door goed verdedigen van Babak ging de bal naast het doel. En een redding van Simon moest er voor zorgen dat we de 0 op het “scorebord” hielden. DEV begon meer aan te dringen en schoot net naast. De opluchting was dan ook groot dat Melvin de 3-0 er in schoot. Na een lange bal van Simon, was het David die de kans op het vierde doelpunt niet verzilverde. In de tegenstoot stond Simon net te ver voor zijn doel en kon DEV de bal over onze keeper heen schieten en kwamen ze terug tot 3-1. Met nog een geblokt schot van Mika, een afstandschot van Daan en nog een kans van Melvin gingen we de rust in.

Na de rust werd Simon weer veldspeler en ging Milan plaats nemen in het doel. Het begin was voor SVL met een hoekschop die net gemist werd door de meeste spelers van SVL. Simon loste 2 schoten, maar die gingen beide net naast, maar hij kon toch de 4-1 aantekenen. De aanwezigheid van Simon werd steeds duidelijker, met een diepe bal op David, die de bal vervolgens weer voor het doel schoot, was het Mika die de kans net naast schoot. Na Simon was het Daan die zich actiever ging mengen in de duels en hieruit volgde een schot op de lat en nog een schot vanuit de zijlijn. Het was in deze fase van de wedstrijd dan ook geen verrassing dat hij verantwoordelijk was voor de 5-1. Hierna was het Simon die het schot van David afrondde en de stand op 6-1 bracht. Vanaf hier werd de wedstrijd rommeliger en begon iedereen voor zichzelf te spelen. Mika en Simon soleerden naar het doel van DEV, maar deze pogingen werden geen doelpunten.

Ook DEV deed nog mee en schoot de 6-2 achter Milan. Onze grootste dribbelaar David kreeg de bal en na een goede solo kon hij de 7-2 achter de doelman schieten. Ondanks dat de wedstrijd wel binnen leek, was het DEV dat na slordig balverlies nog een eigen doelpunt maakte. Als slotakkoord maakte Simon de eindstand af op 8-3. Zo wisselen goede en mindere resultaten elkaar af, maar het gaat steeds beter. Noelle bedankt voor het helpen van onze mannen, hopelijk vond je het leuk. De volgende week moeten we op pad naar Elst waar de koploper op ons wacht. En dat zal toch iets moeilijker worden van vandaag.

25 oktober 2014

Na onze beker nederlaag was het wederom een uitwedstrijd, helaas kon Roy er niet bij zijn. Maar Tim kwam onze gelederen versterken. Om 7.45 uur vertrekken, wie bedenkt dat???????????????????? Maar ach, het was zaterdag en wat moesten we anders doen? Op de parkeerplaats werd gekeken of alle auto's van hun plaats wilden komen. Iets dat deze keer wel lukte en we konden op weg naar Houten. Ooit de Fietsstad van Nederland benoemd met bijna 50.000 inwoners. Via de vaste omleidingen in Langbroek en alle landwegen kwamen we bij Delta Sport aan.

Daan mocht vandaag starten op het doel en voor David was het de beurt om “de band” om te hebben. Om het de leider vandaag wat rustiger te maken werd er besloten om 8 tegen 8 te spelen. Hierdoor kon iedereen lekker voetballen en wij lekker genieten van de wedstrijd. En genieten was het echt wel hoor. Tim die net deed alsof ze niet een kop groter waren en voetbal dat heen en weer vloog. Simon was vandaag aardig op dreef en begon de ene solo na de andere eruit te gooien, zijn schot werd nog verwerkt tot hoekschop. Het hele team kon zich hier lekker aan optrekken en we werden beter gedurende deze periode van de wedstrijd. Maar ook Delta kreeg een kans die door Daan werd tegengehouden. Hierna was het weer de beurt aan Simon, die zich op het veld liet zien en een hoekschop eruit sleepte. Deze werd door David net naast geschoten. Verder bleef de wedstrijd aardig in evenwicht en gingen we met 0-0 de rust in.

Na de rust was het Melvin die de 0-1 aantekende, deze fase waren we ook beter, maar grote kansen werden niet gecreëerd. En ja hoor, voor de verandering moest het lot weer zo zijn dat wederom Melvin de bal tegen zijn neus kreeg, hierdoor moest hij even langs de kant met een bloedneus. Maar met een man minder was het toch zwaar en ondanks dat we na de rentree van Melvin nog een paar kansjes hadden, werd het toch nog 1-1 en tot overmaat van ramp 2-1 voor Delta. Helaas was de overwinning net iets te veel voor Delta, maar hier moesten we het maar mee doen. Na de penalty's was er weer een fotomoment, waarin iedereen liet zien dat meedoen toch belangrijker is dan winnen. En zo is het!!!
Op naar de thuiswedstrijd van volgende week DEV F4.

0-1 Melvin Lieuw
1-1 Delta Sport
2-1 Delta Sport

SVL F1 - Candia F3
11 oktober 2014

Na de vroege aanvang van vorige week waren we blij met onze eigen 9.00 uur. Nadat we wat doeltjes geplaatst hadden en de warming-up begonnen was, werd de leiding er op gewezen dat Candia ook witte shirts heeft. Tja, toch maar kijken of we nog reserve shirts hebben van een klein formaat. Na even zoeken kwamen we op de proppen met erg rode shirts, maar mooi rood is niet lelijk, dus werd onze wasvrouw opgezadeld met iets meer was dan verwacht.

Daan was er weer bij en hij kon gelijk de aanvoerdersband om doen. Helaas hadden we wederom een afzegging, David was het deze keer die niet fit was en lekker in zijn bed bleef liggen. We werden aangevuld met Kevin en Joek uit de F2, voor Kevin was het zijn debuut. Onder leiding van Jan Willem Aalbertsen ging de wedstrijd van start. Het begin tegen Candia was eigenlijk niet goed en niet slecht, daardoor was het een gelijke strijd, toch werd het in de 10de minuut 0-1 voor Candia. Na een sliding van Daan kon de rebound van Candia onze doelman Simon passeren. Na deze achterstand ging SVL op zoek naar de gelijkmaker. Een hoekschop en een schot van Mika waren nog niet voldoende. Maar met een solo van Melvin kwam toch de gelijkmaker 1-1. Precies dat we dachten dat het ongeveer rust was, maakte Candia nog stiekem de 1-2.

2 minuten na de rust werd het zelfs 1-3, na een counter van Candia. Juist op het moment dat SVL aan het werken was voor de gelijkmaker profiteerde dus Candia van de geboden ruimte. Het resterende deel van de wedstrijd werd het spel er niet vriendelijker op. Hierdoor moesten we diverse keren met de waterzak het veld op. Maar volgens mij deden ze het erom, want elke keer als de waterzak er bijna was stonden ze op. In al dit tumult was het Melvin die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Helaas kreeg hij na een stuiterbal de bal op zijn neus en kon hij met een bloedneus naar de kant. Het leek toch al tijd en iedereen dacht dat het 2-3 zou blijven. Maar in de slotseconde was het Simon die alsnog de 3-3 maakte en we de punten met Candia moesten delen. Het slot tijdens de penalty’s serie was helemaal bijzonder. Iedereen miste de penalty’s, behalve de keepers. Dit was iets dat we nog niet eerder gezien hadden.

Op naar de volgende week waar in het bekertoernooi DEV op het programma staat, beker was toch de kortste weg naar Europa???

4 oktober 2014

Wat een tijd om te verzamelen, waren de eerste worden die ik hoorde toen ik op het sportpark in Langbroek aankwam. Tja om half 9 in Maarn voetballen is inderdaad niet de lekkerste tijd, maar na dat gezegd te hebben begon iedereen weer volop te lachen. Vandaag was het de beurt aan Jelte en Joek om aan de sluiten bij de “grote” mannen. We moesten de topper doen zonder onze steun en toeverlaat Daan, helaas was hij al de hele week ziek en kon hij niet aanwezig zijn. Na het omkleden begon de warming-up en ook de ouders werden een beetje wakker, in het zonnetje was het zelfs al lekker aan het worden. Het was wel de koploper, maar we hadden er zin in dus we waren er klaar voor. Dat bleek ook wel toen we gelijk richting het doel van SVMM gingen en het eerste afstandsschot van David ging al gelijk erin. Kennelijk waren we nog aan het nagenieten, want Milan moest de eerste redding al verrichten en dat zou niet het enige schot zijn dat op hem af kwam.

Zuur genoeg werd er door onhandig uitverdedigen de eerste kans weg gegeven, hier wist SVMM wel mee om te gaan en het stond in de 4de minuut dan ook alweer 1-1. Hierna zette SVL de schouders eronder en ook Joek en Jelte moesten goed hun best doen om het hoge tempo te volgen, dit resulteerde in een aantal kansen. Simon schoot op het doel, maar de keeper van SVMM kon deze verwerken, ook aan de andere kant kon Milan redding brengen na een afstandschot. Het was SVMM die toch op voorsprong kwam, maar binnen een paar minuten kon Melvin de 2-2 op het virtuele scorebord zetten. Het hoge tempo begon bij de spelers van SVL toch wel een beetje sporen na te laten, ondanks dat we probeerden te voetballen, was het SVMM die gebruik maakte van de te grote ruimtes achter onze verdediging. Nog voor rust keken we tegen een 4-2 achterstand aan, maar Simon zorgde ervoor dat we gingen rusten met 4-3.

Je kon zien dat ook onze spelers zagen dat dit wel eens moeilijker kon gaan worden dan de voorgaande weken. De 2de helft wil ik dan ook afdoen met de eindstand 8-3. Niet dat SVL zijn best niet deed, maar soms is de tegenstander net iets beter en dat was nu het geval. Ze verdienden in ieder geval de complimenten dat ze hun uiterste best hebben gedaan en dat is alles dat we mogen verwachten. De leiders hebben in ieder geval wel genoten van de beleving die onze jongens hebben getoond. Volgende week maar laten zien waar we toe in staat zijn.

27 september 2014

De morgen begon met een afmelding in de e-mail. Helaas kon Babak niet mee doen doordat hij ziek was. Dus snel Quin gevraagd of hij mee wilde doen, gelukkig kregen Pa en Ma Hoogland hem nog op tijd in zijn kleding om zich richting Sportpark Oranjehof te begeven. Daar aangekomen kwamen de eerste sterspelers van de F1 al aan gelopen/gefietst. Via alle mogelijke omleidingen, sluiproutes werden de spelers in gevlogen om zich om te kleden. Helaas kon Roy er niet bij zijn, zijn eigen wedstrijd werd op het laatste moment omgezet. Wederom hadden we een stuurloze F1, maar gelukkig wisten de spelers en ouders hier op in te springen. En al snel waren de doeltjes op het veld en stonden de spelers aan de warming-up. Maar wat ons opviel was dat we iemand miste, een kort telefoontje belde de vader in kwestie wakker en ook die spoedde zich naar SVL.

Als nieuwe debutant stond vandaag Tim van Eijk aan de aftrap. Ook HDS had er zin in en de wedstrijd, onder leiding van Pascal Geers, kon beginnen. In een nieuwe opstelling gingen we aan de slag, Daan en Mika in de verdediging, Milan, David en Tim op het middenveld, Simon in de spits en Quin begon aan zijn keepers loopbaan. Vanaf de start pakte SVL het initiatief al lieten ze het achterin wel iets teveel ruimte achter, maar daar kwamen ze zelf wel achter. Het was David die in de 3de minuut al de 1-0 aantekende, ook Tim kreeg nog een kans op het 2de doelpunt. Maar het was HDS die bij een counter de grote ruimte benutte die er voor Quin lag. Onze keeper deed zijn uiterste best, maar het werd toch alweer snel 1-1. Snel daarna gingen de jongens verder waar ze mee bezig waren en Simon tekende de 2-1 aan.

Ondertussen was Melvin gearriveerd en werd onze organisatie weer op orde gebracht. Dit leidde tot kansen van Simon (afstandschot), een rebound van David en via de tegenstander werd het een corner. Ook Daan deed een goede poging, na zijn solo langs de achterlijn schoot hij de bal er in. Helaas was de bal over de achterlijn geweest en ging het feest niet door. Een volgend schot van David werd door de keeper van HDS gekeerd op de doellijn. Na al deze pogingen was het Simon die de 3-1 aantekende en Daan schoot helaas net naast. Maar na wederom een doepunt van Simon leek SVL met 4-1 te gaan rusten. Ondanks het overwicht en een steeds beter balspel, was het HDS die wederom gebruik maakte van de grote ruimte achter onze verdediging. Zo gingen we rusten met een tussenstand van 4-2.

In de rust werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om ons eerste team op de foto te zetten.

In de rust werd besloten om 8 tegen 8 te gaan spelen, voor de leiding was dat stukken makkelijker en HDS had toch al veel wissels bij zich, zodat het voor hun zeker geen bezwaar werd. Ondanks dat de 2de helft heel rommelig begon, was het Simon die de 5-2 op het “scorebord” zette. Ondertussen werd ook de leiding voorzien van een lekker bakje koffie, bedankt daarvoor!! Hierna was het SVL dat de boventoon voerde, onder aanvoering van Daan gingen we steeds beter voetballen en kwamen er steeds meer kansen voor SVL. Een afstandschot van Simon en Melvin die net voorlangs schoot waren hierbij de opvallende kansen.

Simon trok in de 28ste minuut de stand naar 6-2 en het leek erop dat de wedstrijd wel gespeeld was. Maar HDS dacht hier nog anders over en counterde snel naar onze keeper toe en bracht de stand op 6-3. Simon en Mika vonden het nu wel voldoende geweest en gingen iets meer verdedigen. Alleen vonden ze het kennelijk zo lekker weer dat ze gezellig voor het doel op het veld gingen zitten. Daar waar die 2 even rust namen, ging Daan nog op pad om na een lange solo er 7-3 van te maken. Gedurende die 2de helft werd het zichtbaar dat SVL beter ging samenspelen en ook onze gasten van de F2 het goed deden. Doordat ook nog Tim een doelpunt kon maken bij zijn debuut, kon de dag al helemaal niet meer stuk. De eindstand kwam hierdoor dan ook op 8-3.
De penalty’s werden als afsluiter nog afgewerkt en iedereen kon de welverdiende douche opzoeken.

Na 3 wedstrijden staan we dan ook op de 2de plaats, iets waar we heel trots op kunnen zijn.
Komende zaterdag staat gelijk de topper op het programma, SVMM F2 om 08.30, hopelijk is dat niet te vroeg en kan iedereen zijn bed uit komen.

20 september 2014

Nadat we vorige week onze eerste competitiewedstrijd gewonnen hadden, stond deze week Valleivogels uit Scherpenzeel op het progamma. Helaas kon Roy vandaag niet mee, maar na zijn training van de afgelopen week was de voorbereiding tot in de puntjes verzorgd. Ook deze week ging er weer een F2 speler mee, deze keer konden we ons verblijden met Quin.

Ondanks dat het F-pupillen zijn, moesten we pas om 11.00 aantreden in Scherpenzeel, voor sommige ouders een zegen om rustig aan te doen. Met Quin als wissel en Mika op het doel gingen we van start. Binnen de eerste minuten werd de 0-1 gescoord door Daan. Hierna kregen we nog wat kleine kansen onder andere voor Melvin.
Na deze fase waren het de Vogels die dichter bij het doel kwamen en wat schoten op de goal losten. Dit werd door onze verdedigers en keeper toch goed opgelost. Na een snelle uitbraak kwamen we op een 0-2 door wederom Daan. Het spel werd snel beter en we kwamen vaker bij de goal, met grote kansen voor onze aanvallers die soms beter om zich heen konden kijken, maar in de 14de minuut was het eindelijk Simon die zijn harde werken beloond zag worden met een doelpunt.
Voor de rust werd het via een handsbal van Simon en een schot van een speler van de Valleivolgels nog 1-3.

In de rust waren de spelers van SVL ervan overtuigd dat ze dit wel even zouden afhandelen, maar al snel werd de keeper van de 2de helft, Milan, verslagen door een speler van Valleivogels. Gedurende de wedstrijd waren er veel kleine botsingen en Quin kreeg het nog het ergst te verduurden met een bal in zijn buik, nota bene geschoten door een teamgenoot. Maar Quin liet zich niet kennen en ging ook in de 2de helft voorop in de strijd.

Maar ook Valleivogels zag nog mogelijkheden en ze schoten op de goal, maar de ballen die er in gingen waren niet zo erg dat de jongens van SVL er van onder de indruk raakten. De ouders daarentegen werden wel wat ongerust. Het tempo ging erg omhoog en het werd een open wedstrijd met veel doelpogingen en nog meer doepunten.
Gelukkig hebben de trainingen van Geert en Roy er aan bij gedragen dat SVL met dubbele cijfers van het veld kon lopen. Dit door doelpunten van Melvin, Simon, Babak, Mika en Daan.

Tijdens de gebruikelijke penalty’s was het Quin die liet zien hoe je een doelpunt moet vieren, na zijn schot in de hoek rende hij juichend naar Daan toe en sprong in zijn armen. Na het bedanken van de tegenstander werd de weg naar Langbroek weer ingezet.

Komende week staat SVL F1 - HDS F3 op het programma, gelukkig komt Roy weer de leiding op zich nemen. Dat kan dan toch eigenlijk niet misgaan.

13 september 2014

Op deze mooie morgen verzamelden de spelers van de F1 zich voor hun eerste competitiewedstrijd. Bij de afgelopen training hebben ze zich goed voorbereid en ze hadden er heel veel zin in. Ook deze week hadden we weer een debutant in ons midden, Jelte van Kooten mocht vandaag de F1 komen versterken. Vandaag was Babak de aanvoerder, helaas was de band nog niet boven water, maar Babak toonde zijn kwaliteiten zoals de aanvoerder betaamd en speelde een hele goede wedstrijd.

Na een warming-up begonnen de mannen van de F1 heel sterk de wedstrijd. Dit gaf in de 8ste minuut de 1-0 tot resultaat. Doordat het zo lekker leek te gaan, werd iedereen een beetje overmoedig en vergaten we af en toe terug te verdedigen. Dit gaf de tegenstander de mogelijkheid om onze keeper Daan te passeren in de 10de en 12de minuut. Hierdoor leken we, ondanks dat we nog redelijk wat kansjes kregen, af te stevenen op een 1-2 ruststand. Maar gelukkig was het David die nog voor de rust de 2-2 maakte. In de rust ging net als vorige week Milan het keepers tenue aantrekken en konden de heren even tot rust komen. Daan die na het keepen nog energie genoeg had, ging in de 2de helft voorop in de strijd om de punten in Langbroek te houden. Daar trokken de andere spelers zich aan op en dat resulteerde in een leuke 2de helft. Daarin kwam VRC toch nog eerst op 2-3, maar na hard werken en een klein beetje hulp van de tegenstander (eigen doelpunt) kwam de 3-3 op het scorebord.

De leiding van SVL kon zich wel vinden in deze stand, dit stond wel in verhouding tot de wedstrijd. Maar de trainer van VRC dacht dat er meer behaald moest gaan worden en spoorde zijn team aan tot de winst. Onze F1 kon al deze pogingen onschadelijk maken en Milan haalde diverse ballen voor de lijn weg. SVL bleef tot het einde geloven en vechten voor de overwinning. En met een afstandsschot van Simon werd dat in 1 minuut voor tijd nog behaald. De laatste minuut moest SVL nog alles op alles zetten om VRC tegen te houden. De scheidsrechter van dienst Tim Hoogduin, die bedankt wordt voor het goede leiden van de wedstrijd, floot voor het einde en de punten bleven in Langbroek.

De wedstrijd werd afgesloten met penalty’s en de mannen gingen tevreden onder de douche. Tegenstander VRC werd bedankt voor hun bezoek, ook Jelte van Kooten werd bedankt voor zijn enthousiaste bijdrage aan de wedstrijd. We gaan er vanuit dat we hem in de toekomst vaker kunnen bewonderen op de velden.

Volgende week staat Valleivogels F3 op het programma om 11.00 uur.

6 september 2014

Na de oefenwedstrijd van vorige week bij SVF was het nu tijd voor de eerste thuiswedstrijd van SVL F1. Waar vorige week de talenten Justin en Joek ons nog konden verblijden met hun fantastische optreden in Cothen, was het vandaag Quin die zijn opwachting ging maken op deze grijze zaterdag. Maar gelukkig vonden de mannen van de F1 dat het warm genoeg was.

Nadat de coach Roy de puntjes op de i ging zetten, waren de doelen op hun plaats en gingen de heren starten met hun warming-up. Ondanks dat Quin het erg spannend vond, duurde het maar even of hij stond met Melvin, Milan en Mika de warming up te doen. Ook Babak, Daan en David waren aan de gang en Roy hield zich bezig met Simon die vandaag aantrad als keeper. De heren uit Cothen hadden zich ook al gemeld op ons sportpark.

SVL kwam goed uit de startblokken, binnen een korte tijd stond het dan ook 1-0 door een doelpunt van Mika. Na dit doelpunt kwamen we niet meer tot echte grote kansen. Tot het moment dat Daan de 2-0 binnen schoot, maar voor de rust zou het nog 4-0 worden. David en Babak zorgden voor deze ruststand. Na de rust had Milan de positie overgenomen van Simon als doelman.

De tegenstander schrok hier zo van dat Simon 4 doelpunten op rij maakte. Melvin wist er 9-0 van te maken en als slotakkoord wist Simon de 10-0 aan te tekenen. Zoals het hoorde werd er afgesloten met penalty's, waarin Milan de ballen van SVF uit het doel hield. Op een paar na dan, maar ook SVL moest zijn best doen om de doelman van SVF te passeren.

Hierna werd de tegenstander bedankt voor de wedstrijd, ondanks dat ze verloren hebben ze hun uiterste best gedaan en zullen de punten nog wel naar hen toekomen. We hebben een hele jonge generatie voetballers uit Cothen in actie gezien.

Na het douchen en limonade drinken was het tijd om de voorbereiding van aankomende week te gaan starten. Dan staat om 8.45 uur SVL F1 - VRC F4G op het programma.

1-0 Mika van Dijk
2-0 Daan de Kruijf
3-0 David Fernand
4-0 Babak Paryan
5-0 Simon van Doorn
6-0 Simon van Doorn
7-0 Simon van Doorn
8-0 Simon van Doorn