Wedstrijdverslagen SVL D2 seizoen 2014/2015

Knappe overwinning SVL D2
9 mei 2015

Zaterdag 9 mei speelde de D2 van SVL de 1 na laatste wedstrijd van het seizoen. Vorige week won de D2 van het kampioen geworden Driebergen en nu was het hoog geklasseerde Delta Sport D3 de tegenstander. Vandaag deden Jacco, Noah en Mike mee, omdat er wat jongens op vakantie waren en Niels in het ziekenhuis ligt. Beterschap voor Niels van deze kant.

SVL D2 begon niet echt sterk en vooral verdedigend was het nogal slordig. Een logisch gevolg was dan ook de 0-1 in de 6e minuut na wederom slecht verdedigen. In de 10e minuut de 1e kans voor SVL. Na een pass van Sven was het Wesley die de bal net naast trapte. Ook de daaruit volgende corner was gevaarlijk, maar leverde geen goal op. In de 25e minuut moest Lars redden na een hele gevaarlijke een-twee van Delta Sport en zo bleef het 0-1 tot de rust.

Onze D2 begon wel beter in de wedstrijd te komen en het begin van de 2e helft was dan ook hoopvol. Al na 5 minuten in de 2e helft was er een grote kans voor Jordy. Maar helaas voor onze boys ging de bal over. Het gaf SVL wel moed en ze gingen vrolijk verder met aanvallen. Na 10 minuten in de 2e helft werd het dan ook 1-1. Het was Bas van Rooijen die scoorde na een mooie een-twee met Jordy. Verdiend op dat moment en de SVL verdediging stond veel beter. Weinig kansen gaven ze nog weg in de 2e helft. Alleen een hele grote kans voor de nummer 10 van Delta Sport, maar deze miste gelukkig voor SVL. Ook SVL D2 kreeg kansen, een hele mooie lob van Elroy (hij nam de bal ineens, nadat de keeper verkeerd uittrapte) ging helaas net naast en ook een prima knal van Noah die naast de goal ging. Na een prima vrije trap van Wesley kreeg Jordy nog een kans en zo was het ineens SVL wat voor de winst leek te gaan.

Het waren weer Wesley en Jordy die samen een mooie aanval opzette en 10 minuten voor tijd werd deze aanval afgerond door Sylvano. Een mooie 2-1 stand, maar nu moest men de voorsprong vast gaan houden. Delta Sport ging wat meer aanvallen, maar kwam niet tot echte kansen. Zo bleef het bij de voorsprong voor SVL en waren de boys blij met deze prima overwinning.

Complimenten voor de SVL D2 en zaterdag de 16e de laatste wedstrijd thuis tegen IJFC D3. De aanvang is 9.00 uur en iedereen is natuurlijk welkom.

Leuk team die SVL D2, verslag geschreven door een trotse ouder.

SVL D2 in het nieuw gestoken door Rijwielpaleis Bilthoven
18 oktober 2014

Afgelopen zaterdag speelde de D2 voor de beker uit tegen HDS in Leersum. De jongens verzamelden wat eerder op het sportpark in Langbroek voor een leuke verrassing. De gehele D2 werd in het nieuw gestoken. Een super mooi tenue, schitterende trainingspakken en gave tassen.

Dit alles werd gesponsord door Evert en Bea Boshuis van Rijwielpaleis Bilthoven, de fietsspecialist van Midden Nederland.

Vol trots gingen ze op weg naar Leersum, want er moest nog wel gevoetbald worden.

En wel voor de tweede bekerronde tegen HDS.
Met zo’n professionele uitstraling kon het haast niet mis gaan, de jongens kwamen dan ook zelfverzekerd over en zetten HDS al gauw op achterstand. Na een mooi op maat gegeven corner van Wesley, kon Jordi de bal langszij de keeper spelen 0-1. Daarna legde Elroy de bal terug op Sven, die de bal op zijn beurt hard in schoot 0-2. Het werd zelfs 0-3 door een afgeslagen schot van Guus, kon Jordi de bal beheerst afmaken. Kort voor de rust bracht Elroy uit een corner de stand op 0-4.

Na de rust kon SVL de gehele wedstrijd onder controle houden. Een paar uitbraken van HDS werden door de verdediging al snel in een Langbroekse aanval omgezet. Keeper Bob wist tot het eind zijn doel schoon te houden. Spits Jordi was aardig op dreef en scoorde in de tweede helft een echte hattrick: nummer vijf, zes en zeven wist hij op zijn naam te zetten. Lars scoorde het achtste doelpunt. Zo won SVL overtuigend de tweede bekerwedstrijd met 0-8.

Publiek grote winnaar bij SVL D2 - JSV D5
20 september 2014

Zaterdag 20 september stond voor SVL D2 de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. Thuis tegen JSV D5 moest onze D2 proberen het goede resultaat (gelijkspel) van vorige week een vervolg te geven. Dat dit moeilijk zou worden was wel duidelijk. JSV was fysiek sterker en voetbalde iets makkelijker dan SVL. Niet zo verwonderlijk, want de meeste van onze jongens spelen voor het eerst op een groot veld. Dan is het logisch dat het nog wat onwennig is.

Keeper Bob redde in de 1e minuut prachtig toen een JSV speler op hem af kwam en toen begon SVL. Een onvervalste hattrick van Jordy die dus 3x scoorde. Jordy scoorde in de 11e minuut na een mooie solo, in de 14e minuut na een voorzet van Sven en in de 20e minuut na weer een solo. De 3-0 stand was wel erg geflatteerd, want JSV was zeker niet de mindere. Vlak voor rust was het een afstandschot wat de russtand van 3-1 op het bord bracht.

Leiders Wilco en Mieke overtuigden iedereen ervan dat de wedstrijd nog lang niet gewonnen was en de super gemotiveerde boys van de D2 begonnen aan de 2e helft. JSV zette alles op alles om dichterbij te komen en al snel in de 2e helft was het weer een afstandschot, na een afgeslagen corner, wat de stand op 3-2 bracht. SVL D2 liet het er niet bij zitten en vol goede moed en inzet werd voorkomen dat de gelijkmaker op het bord kwam. Zelf probeerde SVL ook aan te vallen en zo had Jordy pech dat zijn inzet net voor, of volgens velen net achter, de lijn werd tegengehouden. Toch was het SVL dat op 4-2 kwam, Elroy maakte de goal na een goed genomen corner.

Veel tijd om hiervan te genieten was er niet, want JSV deed meteen wat terug. 4-3 en ook deze goal kwam uit een corner. Spannend, spannend, spannend dat was het en alles en iedereen leefde mee. De gelijkmaker hing in de lucht, maar na een mooie aanval was het SVL dat een penalty kreeg. De keeper bracht Jordy ten val en zo kreeg SVL de kans de wedstrijd te beslissen. Helaas zag de moe gestreden Jordy zijn inzet naast gaan en bleef het nog even spannend. Zonde dat de gelijkmaker in de laatste minuut viel, maar verdiend was het wel. Een prachtige wedstrijd met heel veel inzet en beleving. Leuk om te zien en knap als je bedenkt dat het merendeel van onze SVL D2 pas net begint op een heel veld.

Ik vond het super om deze wedstrijd te zien !

Een trotse ouder !!!

De volgende wedstrijd van de D2 is op zaterdag 27 september uit bij Houten D6 aanvang 10.15 uur.