Wedstrijdverslagen SVL E1 seizoen 2013/2014

SVL E1 verslaat Sporting 70 E3
5 oktober 2013

Op 5 oktober was er de wedstrijd SVL E1 tegen Sporting 70 E3. Na het onnodige verlies tegen SVF (vorige week) en de wetenschap dat Sporting had gewonnen van onze Cothense vrienden, wisten de boys dat ze aan de bak moesten.

Begin deze week kreeg ik een telefoontje van Edwin, hij en Mieke (leiders van de E1) waren beide afwezig en aan mij de vraag of ik, samen met Wilco (die is al vaste leider van de E1) op deze dag de coaching wilde doen. Nou weet ik dat de E1 een heel leuk team is en ga ik regelmatig kijken en ja dan deze jongens een keer coachen is hartstikke leuk natuurlijk. Dus mijn antwoord aan Edwin een absolute JA. Samen met Wilco al vroeg gesproken over hoe we wilde gaan spelen en dit ook aan de jongens uitgelegd. Ietsje minder achterin blijven hangen en lekker naar voren spelen dus. Een verdediger hoeft niet alleen maar te verdedigen, maar moet wel weer op tijd terug zijn. Dat was de boodschap voor vandaag.

Wilco maakte de opstelling bekend en met veel enthousiasme begonnen we te voetballen. Ik weet niet of het 1e doelpunt de snelste is uit de SVL historie, maar weet wel dat Bart v L al na 13 seconden de 1-0 voorsprong aantekende. Het voetbal was verzorgd, de posities werden hartstikke goed ingevuld. Iedereen kwam bij balverlies terug op zijn plekje en wat is het dan heerlijk om de kids zo te zien voetballen. De ruststand was 4-0 in het voordeel van SVL E1. Het was echter niet zo dat het al beslist was. Sporting heeft een goed spelende E3 en vooral een hartstikke goed meisje op het middenveld. Ze waren echter niet opgewassen tegen onze Bart v L. Alle 4 de doelpunten maakte hij in de 1e helft. De ene na een prachtige solo, de andere na een mooi schot, alles lukte bij hem. Ook onze verdediging deed het uitstekend, complimenten voor Bas, Jacco, Lars en Wesley die veel tegenhielden. Kwam er toch nog eentje door dan was Bob er altijd nog als betrouwbare doelman.

In de 1e minuut na rust werd het direct 4-1. Even niet opletten en direct een tegendoelpunt. Onze E1 raakte hier echter niet van onder de indruk en Elroy tikte bekeken de 5-1 binnen, nadat de keeper van Sporting een schot van Wesley had tegen gehouden. Direct na de 5-1 was het Jacco die de 6-1 aantekende. Hij lette het beste op van iedereen en maakte een beheerst doelpunt. De hard werkende Sven, vandaag in de voorhoede, had een beetje pech bij de afwerking. Aanvoerder Bart B speelde op alle posities waar Wilco hem neerzette en deed dit naar behoren. Met nog 5 minuten te spelen maakte Elroy de 7-1 na een solo van Bart v L die de bal keurig breed legde.

De uitblinker van vandaag, Lars zorgde voor de eindstand van 8-1. Lars, vandaag in de verdediging, heeft aangetoond dat ook een verdediger lekker mee kan voetballen. Naar voren kan en steeds weer op tijd terug kan zijn. Zijn moeder vertelde ook dat hij mooi op tijd naar bed was gegaan vrijdagavond. Tip voor iedereen om dit met zijn allen vaker te doen.

Na het penalty’s nemen konden de mannen van de E1 van een welverdiende douche genieten. Super gespeeld allemaal en vooral het plezier wat jullie uitstralen is helemaal goed. Ik vond het hartstikke leuk om een keer in te vallen als leider en weet nu al zeker dat ik volgende wedstrijd uit bij DEV uit Doorn bij de E1 ga kijken.

Tot dan, een trotse (inval) leider,

Jan van Rooijen

Volgende wedstrijd zaterdag 12 oktober 11.00uur uit bij DEV in Doorn

Eerste bekerronde SVL E1 - SVL E2
7 september 2013

Na een heerlijke zomerse vakantie kan de jeugd van SVL weer volop genieten van een nieuw voetbalseizoen. Zaterdag 7 september speelde de E1 van SVL de eerste bekerwedstijd tegen de eigen E2. Dat de eerste wedstrijd een onderling duel werd tussen de beide E-teams was geen goede voorbereiding, maar beide teams gingen er toch vol tegenaan.

De eerste vijf minuten verliepen wat onwennig, maar na de openingstreffer van Bas 1-0, kwam de E1 op vaart. Ondanks de goede inzet van de E2 (deze jongens zijn gemiddeld toch zeker een jaar jonger) gaf de E1 de wedstrijd niet meer uit handen. Een paar keer kreeg de tegenstander een kleine kans, maar kwam niet tot scoren. Keeper Bob hield samen met zijn verdediging zijn doel schoon. In de eerste helft kwam de E1 op een 9-0 voorsprong; 1x Bas, 1x Bart van Lankeren, 1x Bart Boshuis, 3x Lars, 3x Wesley. Doordat de E1 best wel wat ruimte had om te spelen, gingen ze ook steeds beter overspelen en ontstonden er ook leuke acties voor het doel.

In de tweede helft zette de E1 de ingeslagen weg voort en gaf bijna geen kans weg. Ook nu was het weer een regen aan doelpunten wat de eindstand op 20-0 bracht: 1x Bas, 2x Elroy, 3x Wesley, 3x Lars, 1x Sven, 1x Jacco. Bijna de gehele tweede helft speelde de E1 de bal goed rond, keek of er een medespeler in een nog betere positie stond om te scoren, zodat het toch een beetje wedstrijd werd. Wat de E2 ook probeerde, ze konden de nul niet wegpoetsen.

Volgende week begint de competitie en moet de E1 thuis aantreden tegen de E5 van Vriendenschaar.