Wedstrijdverslagen SVL MC1 seizoen 2012/2013

SVL MC1 - FC Driebergen MC1
29 september 2012

Afgelopen zaterdag onze derde competitiewedstrijd tegen FC Driebergen gespeeld. Anika en Mirthe de W stonden vandaag niet op het wedstrijdformulier. Voor de wedstrijd de opstelling met de meiden doorgenomen, met 5 wissels is dit iedere week weer een hele puzzel. Nog even iets over het twitteren gezegd, op de site van FC Driebergen stond deze week een twitterbericht dat we wel even gingen winnen, de twitteraar wist niet eens dat het op deze site stond, probeer de tegenstander op deze manier niet uit te dagen was onze boodschap.

Boline was als keepster aan de warming up begonnen, echter ze kwam er al snel achter dat een blessure aan de voet, spelen onmogelijk maakte. Op het laatste moment Alyssa laten omkleden en een dag na haar 12e verjaardag kon ze plaats onder de lat nemen. Net als alle andere tegenstanders tot nog toe waren de tegenspeelsters van vandaag weer groot. Vooral onze voorhoede had het hier vandaag lastig mee. De tegenspeelsters van Danique, Mirte vd S en Fleur waren minimaal een kop groter en als die dan ook nog eens goed het lichaam gebruiken, dan komen onze meiden in de voorhoede niet goed aan voetballen toe. Het gevaar kwam van onze kant dan ook vanaf het middenveld alwaar Denise G, Sacha en Kim veel strijd leveren. Na een aanval over links was het Denise G. die na 10 minuten met een hard en hoog schot van afstand de 1-0 noteerde. Hierna werd onze verdediging een paar keer getest. Mieke, Inez en Linsey speelden een solide wedstrijd en ook Britney deed enorm haar best op de rechtsback positie. Deze wedstrijd achterin wederom de nul gehouden en dat zegt heel wat over onze verdedigende capaciteiten. Vijf minuten voor rust was het Sacha die de 2-0 noteerde.

In de rust even terug naar de kleedkamer om de koppen bij elkaar te steken. Wat ons deze wedstrijd opgevallen is, is dat we ook als het even niet loopt, wel positief naar elkaar moeten blijven. Probeer elkaar te helpen en elkaars fout goed te maken en/of te herstellen. In de tweede helft 5 nieuwe krachten het veld in, bestaande uit Iris, Eline, Denise v S, Sanne en Maaike. Het is fijn dat veel meiden op verschillende posities uit de voeten kunnen. We zijn niet van één speelster afhankelijk voor een bepaalde positie. Dat blijkt wel, want de tweede helft spelen we met twee andere verdedigsters centraal achterin, de tweede helft hebben er zelfs drie verschillende speelsters als laatste vrouw gespeeld. In de derde minuut van de tweede helft was het Sacha die haar tweede doelpunt maakte. Via twee doelpunten van Iris nog uitgelopen naar een 5-0 overwinning. Hierna was het de prima leidende scheidsrechter Walter Jansen die voor het eindsignaal floot. Een rommelige wedstrijd die gelukkig wel werd gewonnen. Met negen punten uit drie wedstrijden vertoeven wij in de bovenste regionen van de ranglijst. Laten we dit zo lang mogelijk volhouden. Volgende week de uitwedstrijd tegen VV Jonathan uit Zeist.

Groeten van Monique en Martien

SVL MC1 - SV Odijk MC1
22 september 2012

Deze zaterdag begon voor de meisjes C1 iets eerder dan normaal. Om 9.00 uur hebben we namelijk even met de speelsters en ouders bij elkaar gezeten. Doel hiervan was om te kijken hoe het tot nog toe gaat en vanuit de leiders aan te geven wat wij verwachten van de meiden dit jaar. Volgens ons was dit zinvol. Zijn er nog vragen of opmerkingen kom dan gewoon naar ons toe.

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Odijk. Dit is een team dat al een aantal jaren in meisjes competities speelt. Deze wedstrijd speelden we op veld 2, graag willen wij onze kunsten op het hoofdveld vertonen, echter op veld twee is weer het voordeel van echt gras dat er op dit moment prima uitziet. Inez was vanwege andere activiteiten afwezig en Sacha had de laatste training een hamstringblessure opgelopen, we hopen dat Sacha weer snel aan kan haken. Onder de lat vandaag Boline en in de verdediging Sanne, Anika, Mieke en Denise v.S. Vanaf het begin zaten onze meiden gelijk boven op de bal en werd Odijk geen kans gegeven om rustig op te bouwen. Eline speelde haar eerste wedstrijd dit seizoen die ze prima heeft volstaan. Eline heeft samen met Maaike en Linsey hard gewerkt op het middenveld, aansluiten naar voren als wij in de aanval zijn en meeverdedigen bij balbezit van de tegenstander, kost een hoop kracht en loopvermogen.

Bij diverse aanvallen werd er goed ingespeeld naar een medespeelster en proberen we bijvoorbeeld de snelheid bij Mirthe de W. te gebruiken. Na twaalf minuten was het Iris die na goed doorzetten de 1-0 voor SVL noteerde. Het spel werd grotendeels gespeeld op de helft van de tegenstander, met zo nu en dan een tegenstoot van Odijk. We moeten er op letten dat we bij het verdedigen de bal zo veel mogelijk naar de zijkant uitverdedigen, zeker als we de bal niet kwijt kunnen bij een medespeelster. Vaak gaat dit automatisch alleen de eerste helft werd de bal een keer blind voor eigen doel weggewerkt, dit leverde een grote kans op voor de tegenstander. Boline wist echter alle ballen goed te pakken en deze wedstrijd de nul te houden. Na een half uur was de tegenstandster van Mirte S de bal helemaal kwijt. Mirte passeerde haar tegenspeelster op onnavolgbare wijze en schoot de bal hoog in het doel. Met deze 2-0 voorsprong gingen we rusten.

In de rust door Monique, Kimberley en Martien besproken wat er goed gaat en wat er eventueel nog beter kan. Na de rust kwamen Alyssa, Denise G, Fleur, Britney Danique en Kim het veld in. De tweede helft leverde hetzelfde spelbeeld op als de eerste 35 minuten. Waarbij we nu nog meer op de helft van Odijk speelden. Bij vlagen werd er goed gecombineerd en is het voor de toeschouwers en ook voor de leiders heerlijk om naar te kijken. Na een vlot lopende aanval was het na tien minuten Iris die de bal op Fleur gaf die de bal keurig langs de keepster van Odijk schoof. Na de 4-0 door Iris en de 5-0 door Fleur, floot de goed leidende scheidsrechter Eelco Hardeman voor het eindsignaal. Meiden, we kunnen weer terugkijken op een leuke en goed gespeelde wedstrijd, proficiat!

Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen FC Driebergen om 10.30uur, komt dat zien!

DVSU MC1 - SVL MC1
8 september 2012

Dat de afdeling voetbal van SV Langbroek behoorlijk in de lift zit, zal weinig voetballiefhebbers uit de regio ontgaan. Het dames voetbal bij SVL is daar een belangrijk onderdeel van. Dit jaar zijn we gestart met een meisjes C team. Eind vorig seizoen opperde Rob Aalbertsen het idee om met een meisjes C team te beginnen. Bij SVL waren op dat moment al zo’n 10 meiden voor deze leeftijdsgroep actief, dus moesten er nog wat nieuwe leden bijkomen. Dat is gelukt, want we zijn inmiddels gestart met 19 meiden en die hebben er allemaal ontzettend veel zin in. Iedere training is het volle bak.
Wij stellen ons even voor, Boline Quint, Alyssa van Impelen, Kim Damen, Inez Stoof, Sanne Grootveld, Denise Goes, Denise van Soest, Mirte vd Snoek, Anika van Rijn, Britney Liefland, Mieke Noort, Sacha van Rooyen, Fleur Zumbrink, Mirthe vd Waal, Danique Vos, Maaike Jongmans, Iris Aalbertsen, Eline van Lankeren en Linsey Hermsen.

Op 1 september hebben we onze eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen Desto. Deze wedstrijd hebben we goed gespeeld en met een 5-2 overwinning afgesloten. Zaterdag 8 september was onze eerste officiële wedstrijd uit tegen DVSU MC 1 in Utrecht voor de beker. Nu is het altijd een feest om naar een Utrechtse club af te reizen, want dan besef je weer waarom het zo fijn is om bij SVL te voetballen. DVSU deelt met nog vier andere verenigingen vier kunstgrasvelden, maar voor deze gelegenheid mochten wij op het vijfde veld. Dit veld was gehuurd van voetbalvereniging RUC. Gelukkig wel een grasveld, alleen was het deze vereniging niet gelukt om iemand te vinden die de lijnen kon kalken. Met wat pionnen moest het ook maar lukken vandaag.

Daar wij maar vijf keer mogen wisselen, moeten we voor iedere wedstrijd drie meiden meedelen dat ze niet mee kunnen doen. Voor vandaag waren dit Eline, Danique en Mirte. Nadat aanvoerster Inez en vlagger Mark de scheidsrechter een hand hadden gegeven, mochten we aftrappen voor deze wedstrijd. Vandaag starten we met Boline op het doel en met Kim, Mieke, Inez en Sanne in de verdediging. Na een afgekeurd doelpunt, omdat de bal niet buiten de 16 was geweest, was het Iris die na 6 minuten de stand op 0-1 bracht. Het werd na 10 minuten 0-2 door een mooi hard schot van Sacha. Onze tegenstanders kwamen niet onder de druk vandaan, omdat ons middenveld met Denise G, Sacha en Britney de speelsters van DVSU geen kans gaven om rustig te voetballen. Ook voorin werd er vroeg gestoord door Iris, Maaike en Anika. Voor rust werd het nog 0-3 en 0-4 door doelpunten van Sacha en Iris.

In de tweede helft kwamen Alyssa, Denise v S, Mirthe, Fleur en Linsey het veld in. Het spelbeeld bleef onveranderd, SVL was de betere ploeg en drukte dit uit met twee doelpunten van Linsey en Fleur. Onze eerste bekerwedstrijd met 0-6 gewonnen. Top gedaan allemaal!
Volgende week mogen we uit naar VVA in Achterberg. Wilt u mooi voetbal zien, kom dan eens kijken bij één van onze wedstrijden.

Groeten van de leiders van SVL MC1: Monique en Martien.