Wedstrijdverslagen SVL D1 seizoen 2012/2013

scheids: Andy
keeper: 1e helft Sjoerd; 2e helft Yousef
afwezig: Emiel
aantal toeschouwers: ca. 20 trouwe supporters & een uitverkochte dug-out!!JJ

Om 10.30 uur begon de wedstrijd. Ikzelf was er 10 minuten later (toen ik er net was vroeg ‘oom’ Ton (Oostrom) mij of ik een verslag van deze wedstrijd wilde maken….natuurlijk wilde ik dit wel doen, want ‘oom’ Ton weiger ik nietsJ). Ik dacht dat het nog 0-0 stond, maar niets bleek minder waar, want het was al 2-1.

Ik werd even bijgepraat door een trouwe supporter/vader en door de coach: al in de 1e minuut van de wedstrijd had David het 1e doelpunt achter zijn naam staanJ. Daarna volgde het tegendoelpunt van DOVO (1-1). De 2-1 werd gemaakt door Ruben. Het derde doelpunt was een mooie pass van David op Remco (3-1). Heel snel hierna werd het 4-1 door een eigen doelpunt van DOVO, voorafgegaan door een mooie opbouw van Moustafa naar David en van David op Remco. Er kwam een tegendoelpunt en zo werd het 4-2. De elftallen bleken aardig aan elkaar gewaagd. Voor SVL waren er een aantal goeie kansen om te scoren o.a. door een mooi schot op het doel van Kars, helaas werd deze bal door de keeper net uit het doel gevist. Sjoerd had nog een mooie redding. Helaas volgde hierna een tegendoelpunt en gingen we de rust in met een tussenstand van 4-3.

Na de rust stond Yousef op het doel. Het werd 5-3 door een knappe soloactie van David. Even later werd het 5-4 door een tegendoelpunt. Het werd spannend, omdat de ploegen steeds weer dicht bij elkaar kwamen. Het werd hoog tijd dat SVL ging uitlopen op DOVO! Gelukkig gebeurde dit ook! Achtereenvolgens werd het 6-4 door een prachtig afstandsschot van Moustafa, 7-4 door een mooi doelpunt van Moustafa en 8-4 door wederom een geweldig hard schot van …. MoustafaJ

Voor mij is Moustafa vandaag dan ook ‘the man of the match’!!JJJ
Het was een leuke wedstrijd met veel doelpunten! Goed gevoetbald mannen!

Jolanda.

SVL D1 - Sporting 70 D5
16 maart 2013

3 afwezigen: Emiel (voet gekneusd), Yousef (ziek) en Kars (turnwedstrijd).
Invaller/gastspeler: Mart van Rossum uit de E-1.
Keeper: David
Vlagger: Fred
Scheidsrechter: Danny van Hazendonk.

Onder leiding van coach Eddy begon de D1 vandaag om 10.30 uur aan de wedstrijd tegen koploper (volgens de kids) Sporting D5 uit Utrecht. Toen ik in de wedstrijd ‘binnenkwam’ was het nog 0-0. Er waren een paar goeie pogingen van onze kant, o.a. van Mika, Mart & Bart, maar hier werd helaas niet uit gescoord. Het werd 0-1 voor de tegenpartij en vlak daarna 1-1 door een mooi stiftje over de keeper van Sjors. Emiel kwam even later ook kijken om zijn elftal aan te moedigen!
Het team ging met 1-1 de rust in en werd tijdens de rust positief toegesproken door coach Eddy voor een beter resultaat in de tweede helft :-).

Vlak na de aftrap van de tweede helft was er een goeie poging van Mart op het doel. Door de spelers van SVL werd daarna een tijdje slordig gevoetbald en niet goed overgespeeld, maar er werd gelukkig niet gescoord door Sporting. Wél maakte SVL vlak hierna de 2-1 door een doelpunt van Mart. Hij maakte een mooi doelpunt in de 16 meter over de keeper! Mustafa werd nog even goed toegesproken door Emiel die hem toeriep: “Moes, stop wat peper in je reet” :-).

Even later scoorde Mika -via Remco en Ruben- de 3-1! Alle ouders zaten tijdens de wedstrijd in de dug-out vanwege de harde wind. Het was erg gezellig in de dug-out :-). Er waren nog een aantal leuke acties en er werd nu onderling wel goed samengespeeld. Ook werd er goed verdedigd. De einduitslag was 3-1. Deze uitslag was een terechte en verdiende overwinning van SVL! Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken!

Jolanda Roelofs.

SVL D1 - Woudenberg D4, eindstand: 6 - 2
9 maart 2013

De D1 mag weer het veld in voor een partijtje voetballen, dus in huize Koeveringe is het alweer vroeg dag, de wekker loopt af, even door de gordijnen naar buiten kijken, er was tenslotte sneeuw voorspeld, gelukkig was deze niet gevallen, maar het regende nog wel steeds, we gaan het beleven. Zou iedereen op tijd zijn? De familie was de avond ervoor op de playbackshow geweest en daar waren toch wel wat toppertjes van de D1 aanwezig, wat heet, zoveel verborgen talenten, Bart verkleed als Guus Meeuwis, normaal in het veld een druk baasje, op het podium de rust zelve, en dan Mikal, de latere en terechte winnaar, is normaal in het veld de rust zelf, maar wat hij als Maroon 5 daar op het podium liet zien, wat een bewegingen, ja en ook Mika was er, samen met zijn zusje, ze deden de fabeltjes krant, het clubblad van SVL bestaat dit jaar 40 jaar.

Maar nu even naar de wedstrijd, iedereen was keurig op tijd, ging het wel door, wat een water was er al gevallen, zelf maar even hoog en droog gaan zitten, bakkie koffie en blijf vandaag maar even lekker binnen, kan het goed zien vanuit de kantine, lekker hoog en droog, helaas ging dit niet lukken, of ik even wou vlaggen, brrrrrrrrrrrrrrr. Maar vooruit, toch maar naar buiten, ik had het achteraf niet willen missen, lekker tot aan mijn enkels in het water, maar wel getuige van een leuke pot voetbal. De D1 was continu in de aanval, alleen was het Woudenberg die de eerste goal scoorde, wat een domper en ook regende het nog steeds, gelukkig regende het ook doelpunten. Stan maakte, ja jullie lezen het goed, Stan maakte de aansluitingstreffer, wat een droge knal, de bal kwam vol op zijn rechter en verdween keurig rechtsonder in de hoek, een grabbelende keeper achterlatend. De 2 - 1 werd gemaakt door Remco, één op één met de keeper en keurig afgemaakt.

Na rust ging de D1 vrolijk verder, de 3-1 werd door Kars gemaakt, hij verscheen als een klein duveltje voor de keeper en tikte de bal beheerst door de benen van de keeper in het net. Helaas was dit kleine duveltje ook betrokken bij het tweede tegendoelpunt, met een snoeiharde kopbal verschanste hij David in de rechterbovenhoek, mooie goal Kars. Gelukkig gingen de koppies niet hangen, maar werden de mouwen nog een keer opgestroopt, de 4 - 2 kwam er aan, deze werd gemaakt door Mika, Sjors schoot de bal tegen de keeper aan, de bal was glad en kon dus niet gestopt worden door de keeper en gelukkig was Mika goed mee gelopen met deze aanval en kon zo de bal in het lege doel schuiven.

De 5 - 2 werd gemaakt door Ruben, wederom was Mika hierbij betrokken, hij onderschepte een uittrap van de keeper en plaatste de bal keurig op Ruben, die hier dus wel raad mee wist, mooie goal. De einduitslag, 6 - 2 kwam door Mustafa op het scorebord, met een heerlijke droge knal in de rechter onderhoek was de wedstrijd gespeeld. De wedstrijd werd goed en leuk gefloten door Sjaak Reedijk en deze maakte er na overleg met de beide coachen een iets kortere wedstrijd van, de sterren waren allemaal doorweekt van het water, ze hadden het koud en aan de uitslag kon het niet meer liggen.

Blij en voldaan liepen we al soppend van het veld af en hieruit bleek dat mijn schoenen en jas niet erg bestand waren tegen het vele water, maar dat mocht de pret niet drukken, ik en ik denk de mensen om het veld, hadden een leuk combinerende D1 gezien, het hele elftal maakte er een leuke pot van en daar hadden we wel een regenbuitje voor over. Volgende week weer thuis, hopelijk is het weer dan iets beter.

Fred.

Hercules D6 - SVL D1
2 maart 2013

Na wat vertraging hadden we rond 10:10 de aftrap waarbij Mika, Thijmen, Yousef en Sjors de eerste wissels voor hun rekening hebben genomen. Al snel gaat Hercules serieus in de aanval waarbij onze keeper Sjoerd meteen aan het werk moet. Ook David kan in de eerste minuten nog net voor een mooie redding zorgen, helaas valt al heel snel een eerste doelpunt voor de tegenpartij en eerlijk is eerlijk die was verdiend. Gelukkig horen we een buitenspelfluitje toen een volgende bal richting ons doel onderweg was, waarna Sjoerd al heel snel weer een bal uit de lucht moest grijpen. Daarna kreeg SVL het even voor het zeggen en konden Remco en Emiel dicht bij het doel van Hercules komen, maar de keeper was gewoonweg te lang. Een 2e en 3e doelpunt van de tegenpartij bleven helaas niet lang op zich wachten. Gelukkig lieten Sjors en Mika het er niet bij zitten en gingen vol in de aanval waarbij ze beiden na een mooie doeltrap met lege handen bleven zitten. Een moeilijke eerste helft met in de laatste seconden nog een superredding van Noah vanaf de doellijn.

Tweede helft was voor SVL een stuk spannender, Hercules krijgt het een stuk moeilijker en die hebben tot aan de 50e minuut alles nodig om de 3-0 te houden. Helaas na een hoge lop over onze keeper pakken ze een 4e doelpunt, waarna Stan er nog net voor kan zorgen dat niet meteen de volgende goal een feit is, mooi samenspel tussen Mustafa en Mika, maar het wil gewoon niet lukken. Een 5e goal voor Hercules en dan toch nog een mooi doelpunt voor SVL vanuit een hoekschop situatie maakt Mustafa de 5-1. Een minuut voor het einde krijgt SVL een penalty mee die door David wordt genomen, jammer de keeper van de tegenstander duikt de goeie hoek in en pakt de bal.
Helaas, letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. 5-1 verloren.