Wedstrijdverslagen SVL D1 seizoen 2011/2012

D1 pakt de titel in kampioenswedstrijd
17 december 2011

Kijk in het foto-album voor enkele foto's.
Kijk in dit foto-album voor het volledige foto-verslag.

Zaterdag 17.12.2011 zal de boeken in gaan als de dag dat SVL D1 de titel pakt in de najaarscompetitie van 2011. Het hele jaar heeft het team al meegedaan om de bovenste plaatsen en de titel werd dus gepakt op de laatste speeldag. En dat in een "thriller" van een wedstrijd. Stijf van de spanning, goed voetbal, een goede tegenstander enz enz.

Het seizoen begon voor de D1 allemaal op 3-9 met de bekerwedstrijd thuis tegen het hoger spelende 't Goy D1. Uiteraard wisten we al dat we een leuke en goede spelersgroep hadden maar met een 3-2 overwinning op 't Goy werd al snel duidelijk dat we een leuk seizoen tegemoet zouden gaan. Toen de 1e competitiewedstrijd thuis tegen Jonathan ook nog eens gewonnen werd en wel met 6-2 waren de verwachtingen helemaal hoog gespannen. Een ongelukkig gelijk spel uit bij Vliegdorp, die rare vrijdagavond wedstrijd, was een beetje onnodig. Het werd uiteindelijk in de slotfase daar nog 3-3. En na de bekernederlaag tegen SVF stonden we weer met beide beentjes op de grond. In oktober won de D1 uit bij DEV, thuis tegen FC Driebergen, thuis tegen amsvorde en werd uit bij DVSU gelijk gespeeld. Nog steeds ongeslagen in de competitie dus.
Voor de beker werd verloren van Odijk D1. Datzelfde Odijk is op dat moment koploper in de competitie samen met Zeist. Deze nederlaag was misschien niet nodig geweest en hier hebben we bewust met de opstelling gerommeld en wat mensen op andere posities laten spelen. Odijk rekende zich al rijk en dacht dat ze in de competitie ook wel zouden winnen. Hierover later meer.

Op 12 november moest de D1 de topper spelen tegen Zeist. Tot dan toe had Zeist alles dus dik gewonnen en SVL was gewaarschuwd. Met een goed strijdplan en uiterst scherp spelende SVL-ers werd Zeist in 10 minuten naar een 0-3 achterstand gespeeld. Ook de 0-4, die onterecht werd afgekeurd, was een afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Wat er toen gebeurde hoeft verder niet op papier. De teleurstelling bij Zeist was zo groot dat er hier en daar iemand over de rode ging. Wedstrijd afgelopen en een 0-3 eindstand. Zo kwam de D1 tot op 1 punt van Zeist dat nog steeds koploper was. Dit omdat Odijk ook onverwachts 2 gelijke spelen haalde.

Het leek erop dat het een mooi slot van deze competitie kon worden. We wisten immers dat we Odijk nog zouden krijgen en ook Zeist had nog wel wat lastige wedstrijden te gaan. Op 19 november won de D1 met 6-0 van DVSU, op 26 november met 9-1 van Hercules. Alles ging afhangen van de laatste 2 speeldagen. Odijk stond in verliespunten gelijk met SVL. Zeist staat daar nog een puntje boven maar die verloren thuis van Vliegdorp. Voor SVL nog 2 speelronden te gaan en alles in eigen hand. De laatste speeldag moet er tegen Odijk gespeeld worden en op 10 decembber uit bij het laag in de ranglijst staande Seastum. Nou daar was helemaal niks van te merken. SVL verspeelde daar bijna de toppositie want daar moesten we heel blij zijn met een 4-2 overwinning. In waarschijnlijk de slechtste wedstrijd van het seizoen. Maar wie vertelde ook alweer dat als je slechte wedstrijden wint je aan het eind van het seizoen …………………………..

Alles komt dus aan op de laatste speeldag. SVL en Odijk (dat nog steeds een beter doelsaldo had) tegen elkaar. En als daar een winnaar uit zou komen, zou dat ook direct de kampioen zijn. Heel slecht weer leek nog even roet in het eten te gooien, maar door inspanning van het jeugdbestuur (hartstikke bedankt Rob) vond Odijk het goed als we bij afgelasting van hun veld de wedstrijd op het kunstgras in Langbroek zouden spelen. Op vrijdagavond was de wedstrijd inderdaad afgelast en dus werd er om 11.00 uur afgetrapt voor de wedstrijd Odijk D1 - SVL D1 op sportpark Oranjehof in Langbroek. Een leuk aangekleed terrein met de "we are blue we are white vlag" , de Haan en de aan de boarding vastgemaakte vlaggen. Zag er super uit en complimenten voor Martin. De scheidsrechter kwam ook uit Odijk en de wedstrijd kon beginnen. De F1 had het voorbeeld al gegeven door hun kampioenschap (gefeliciteerd) en gingen alvast op de kar door Langbroek. Je zag de spelers en speelsters van de D1 denken, zouden wij straks ook ??

Over de wedstrijd is enorm veel te vertellen. De 1e helft was SVL de betere partij en het leek dan ook een kwestie van tijd tot er gescoord zou worden. Vele mooie aanvallen een paar mooie schoten die geen doel troffen, maar toen Jeffrey voor de zoveelste keer zijn tegenstander te snel af was en een mooie voorzet gaf was Sjoerd heel trefzeker. De verdiende 1-0 en SVL wilde meer. Wederom Jeffrey die de 16 meter in ging, hij was niet te houden en een overtreding op hem was dusdanig hard dat SVL een penalty kreeg van de goed lijdende scheidsrechter. Helaas voor SVL plaatste Ronald de bal naast het doel. Even leek SVL van slag, maar ook de rest van de 1e helft was SVL de betere ploeg. Odijk wisselde er lustig op los en zocht naar de juiste opstelling.

In de 2e helft leek die gevonden want ook Odijk kreeg wat kansen en speelde veel aanvallender dan de 1e helft. Omdat SVL de kansen op 2-0 liet liggen, werd de wedstrijd niet beslist. 12 minuten voor tijd was het de "super" spits die klein, snel en super handig aan de bal was die de 1-1 maakte. Een prachtige goal maar dit betekende opeens dat Odijk de titel voor het grijpen had. Wat er vervolgens allemaal gebeurde is bijna niet te beschrijven. Kansen over en weer, een bal bij SVL van de doellijn gehaald en prachtige reddingen van Edo, een schot op de lat bij Odijk en grote kansen voor SVL die niet verzilverd werden. De toeschouwers, zowel uit Odijk als uit Langbroek genoten van een enerverende wedstrijd. Deze wedstrijd kon op dat moment echt alle kanten op. Totdat ……………………………… Thomas in het veld kwam. Amper 3 minuten binnen de lijnen en op een voor hem ongebruikelijke plek in de voorhoede, tikte hij de bevrijdende 2-1 voor SVL binnen. Dolle vreugde en nog 8 spannende minuten te gaan. Toen het eindelijk tijd was, hebben we een ongelofelijke ontlading gezien.

SVL D1 kampioen en zover als wij kunnen zien een terechte kampioen. Een echt team wat voor elkaar staat en elkaar helpt en oppept. We hebben slechts 13 man. En gelukkig hebben Mika en Sjoerd van de D2 ons een keertje geholpen, maar de rest van de wedstrijden en zeker ook trainingen waren de meeste er gewoon. Ik wil de giganten graag even nader aan jullie voorstellen met hier en daar een toelichting < de Kampioenen van SVL D1.

Edo: keeper en wat een seizoen voor hem, heel goed en super steunpilaar in ons doel, verdediging: Jeremy en Sascha staan samen centraal achterin en is een goed duo, kunnen hard zijn en als ze goed fel zijn staat het als een huis. Thomas, Denise, Ruben, en Donny spelen vaak als backs. Doen het goed en complimenten voor de inzet. Middenvelders: Dirk verdedigend solide, Sjoerd (of ook Donny) en Jeffrey lekker aanvallend en snel aan de buitenkanten. Onze aanvoerder Ronald, echt een beetje de leider van het team aan het worden. Voorin Stijn en Iris (soms ook Ruben) die de ondankbare taak hebben om te werken, werken en nog eens te werken tussen soms 4 verdedigers Super !!!

We hopen dat we na de winterstop in een hogere klasse kunnen spelen, want het team kan nog veel beter. Nu worden sommige wedstrijden te makkelijk gewonnen. In de topwedstrijden stond het team als een huis en verbaasde het vriend en vijand. Het is een genot om met deze kids te kunnen werken.

Monigue bedankt voor de trainingen, Maurice en andere bedankt voor de super techniektrainingen. Ouders bedankt voor het rijden, wassen en vlaggen. SVL jeugdcommissie bedankt voor de prachtige medaille, de rondrit op de kar en uiteraard het frietje e.d. in de kantine.
Het was een half jaar om nooit te vergeten en in het bijzonder een dag om nooit te vergeten. In ons geheugen staat 17-12-2011 vastgezet als een onvergetelijke dag. Op naar de 2e seizoenshelft, wij vonden het geweldig om mee te maken.

Een super trotse leider Jan en een super trotse leider Walter.

SVL D1 begint seizoen met dubbele winst
10 september 2011

De eerste winst was al geboekt alvorens we ook maar 1 bal getrapt hadden. Trainingspakken en inloopshirts en dit door de jongens zelf geregeld. Helemaal super en ik begrijp dat er ook nog tassen aankomen. Hartstikke leuk om leider te zijn van een team dat er zo mee bezig is ook als de bal niet rolt en het zomervakantie is.

Uiteraard had ik van Walter en Monique al begrepen dat er hartstikke goed getraind werd. Maar als zo’n eerste wedstrijd eraan komt, moet je het altijd maar afwachten. De 1e competitie wedstrijd en we waren met zijn allen benieuwd hoe we er nu voor staan. Natuurlijk hadden we een goed gevoel over de bekerwedstrijd van vorige week. Als je met 3-2 wint van een ploeg, ’t Goy D1, die hoger speelt is dat altijd leuk maar competitie is toch anders.

Wij hebben dit seizoen 13 spelers (sters) en helaas konden we er nu ook maar 11 opstellen. Teleurstelling dus voor 2 van de kids maar ook die komen uiteraard ruimschoots aan het voetballen toe. Op ons nieuwe sportpark werd er om 11:00 uur afgetrapt voor de competitie wedstrijd tegen Jonathan D4. En direct in de 1e minuut werd Jeffrey weggestuurd door Ronald en tikte Jeffrey beheerst de 1-0 binnen. Veel beter kun je niet beginnen en in de 7e minuut was het bijna 2-0 na een knal van Ronald. Het ging maar door met goede aanvallen, zo zette Stijn, Jeffrey alleen voor de keeper en keurde de prima leidende scheidsrechter Henk Henzen een goal van Ronald af. In de 16e minuut passeert Ronald wederom de keeper en tikt hij 2-0 binnen. Iris en Stijn hadden beide een mooie actie maar vergaten even dat er voor het doel ook nog mensen vrijstonden en het was een genot om te zien hoe ons elftal voetbalt. Met 2-0 gingen we de rust in en daar mocht Jonathan niet over mopperen.

De 2e helft was nog geen minuut oud of Sjoerd maakte er 3-0 van, een prachtige actie en weer was het juichen voor SVL. Donny verscheen nog eens alleen voor de keeper maar deze redde fraai. Tot Jeffrey een uittrap van de keeper onderschepte en er direct 4-0 van maakte. Alles wijst erop dat dit een grote uitslag gaat worden. Prachtig samenspel van Iris en Ruben werd nog afgestopt, maar Ronald knalde heel hard de 5-0 binnen. Als Jonathan al eens gevaarlijk wilde worden was er altijd nog Jeremy als slot op de deur. Of Denise en Sascha redden samen als meiden en stopten de jongens af. Maar plots was er door een onoplettendheid toch een uitbraak van Jonathan en werd het 5-1. Lullig voor Edo want zoveel ballen heeft hij vandaag niet gehad en hier kon hij niks tegen beginnen. Gelukkig kon Thomas ook nog even meedoen. Geblesseerd als hij was wilde hij er toch nog in en natuurlijk werd hiernaar geluisterd. Weer een goede actie op snelheid van Sjoerd en het werd 6-1. Na misschien wel de mooiste aanval van de dag en het samenspel van Stijn, Sjoerd en Jeffrey werd het helaas geen doelpunt, deze aanval had een doelpunt verdiend. De verdediging stond vandaag goed, het middenveld met controleur Dirk stond positioneel goed en de aanval met onze snelheid is heel gevaarlijk. Wij denken een super leuk seizoen tegemoet te gaan met de D1 en daar deed de counter die de 6-2 veroorzaakte geen afbreuk aan. Volgende week gaan we naar Vliegdorp en proberen we er weer een leuke wedstrijd van te maken.

SVL D1: Edo, Jeremy, Sascha, Donny, Denise, Dirk, Ronald, Stijn, Ruben, Sjoerd, Jeffrey, Thomas en Iris.