Wedstrijdverslagen SVL 4 seizoen 2011/2012

SVL 4 - Jonathan 7
17 september 2011

Vooraf had coach Wim de beschikking over 14 spelers. Als nieuwe aanwinst werd aan het aanwezig publiek Gert Kleinveld gepresenteerd onder rugnummer 14. Nog niet geheel topfit begon Gert, samen met Justin en Erwin op de bank. Verder maakten vandaag ook Elco Hardeman (keeper), Simon van Dijk, Leo van Os en Leon van Gelderen hun competitiedebuut.

Met de wind die schuin over het veld stond, begon SVL voortvarend aan de wedstrijd. Na 2 minuten probeerde Erwin zijn geluk middels een schot op doel. En ja de factor geluk was met SVL 4, want Bastiaan (Knakkie) stond PER ONGELUK of JUIST opgesteld en verlengde het zondagschot tot de 1-0 voor SVL. Dat er spelers zijn die er alles voor over hebben om elke wedstrijd te scoren bewees Martin. Uit een corner van Jonathan in de 8e minuut, passeerde hij Elco kansloos met een achterwaartse kopbal. Stand 1-1

Wat er vanaf de 8e minuut tot de 45e minuut gebeurde valt in 1 korte volzin samen te vatten: Hoe benut je ongeveer 50 kansen? Antwoord: NIET.
Jonathan kon gelukkig ook niet overweg met de geboden kansen. Rustsignaal bij een 1-1 stand en op naar de thee. Vandaag had coach Wim wel een kleine donderspeech voor de mannen. Wissels waren er ook: Justin voor Simon en Erwin voor Dhian. Gert werd wegens tactische en conditionele redenen achter de hand gehouden.

In de 10e minuut dacht Justin, ja die Roeleveld heeft er nu 2 gemaakt, laat ik ook maar wat doen. Vanaf 40 meter krulde hij met links de bal, buiten bereik van de Jonathan keeper in de bovenhoek. Resultaat een 2-1 voorsprong. Enige kritische opmerking van Robin: durf je wel van zo dichtbij? Hierna kwamen de 20 minuten van Jonathan. De een na de andere aanval kwam richting Elco, die een foutloze wedstrijd keepte. Met de routine van de 2 Ossen, Bert achterin en Leo op het middenveld werd de voorsprong manmoedig verdedigd. Na een half uur greep coach Wim in.

De geest van Bert wilde nog wel, maar die benen, neen die niet meer. Hij bracht Gert als extra slot tussen middenveld en achterhoede in. Een gouden tactische ingreep. Met goed geluk werd de 2e overwinning binnen gesleept.

De wedstrijd werd zoals altijd bekwaam en rustig geleid door de heer El Kibir (Luinge) uit Driebergen. Resultaat van de 2e overwinning is nog steeds een gedeelde 1e plaats met Veenendaal en VRC, de komende tegenstanders. Na afloop in de kleedkamer werd door coach Wim aan de spelers gevraagd de trainingen de komende weken rustig af te werken. Blessures kan SVL 4 niet gebruiken. Het begint erop te lijken dat SVL 4 samen met de Veteranen ook als vlaggeschip van SVL door de provincie trekt.

Opstelling: Elco Hardeman, Bert van Os (Gert Kleinveld), Douwe Okma, Leo van Os, Tommy van Os, Bastiaan Knakkie, Martin Roeleveld, Lion van Gelderen, Simon van Dijk (Justin Budding), Robin Noordam, Dhian Veenhof (Erwin van Leeuwen).

Jammer voor de liefhebbers, maar zaterdag 24 september zijn de artiesten vrij.

Geschreven door aandachtig analyticus van Studio Voetbal.

Hercules 9 - SVL 4
10 september 2011

Uitermate gemotiveerd tot op het bot vertrokken 11 van de 20 spelers naar Utrecht. De andere 9 waren om diverse redenen niet aanwezig. Niet getreurd, gaan met die SVL banaan. Onder leiding van coach Wim Hoogland werd in een 4-3-3 opstelling begonnen. Uitgaand van de eigen aanwezige kwaliteiten. In het rouleer systeem van Wim, begon Robin (Koos het gouden been) als keeper. Verbazing alom bij de tegenstanders! Hoe passeren wij deze kanjer. Dat noem je nog een psychologisch voordeel. Andere omzetting, Justin in de spits, geassisteerd in de voorhoede door Rutger en razende Roeland Dhian. Kom maar op Hercules, geen angst aan de kant van SVL.

De hele wedstrijd was gelijk opgaand, met kansen voor beide zijden. Het gouden middenveld (denk aan de Ajax tijd in de jaren 70) bestaande uit Bastiaan (Knakkie Bakhuys), Martin en Erwin zorgde voor de balans tussen verdedigen en aanvallen. Loopvermogen als dravers op de 10 kilometer. Achterin werd door aanvoerder Bert (Epi Drost), samen met Douwe en naamgenoten Tommy en Rob, elke aanval van Hercules keurig gepareerd. Na ca. 30 minuten spelen sloeg Martin op zijn bekende wijze toe. Lekker doorrommelend naar de keeper en de 0-1 werd aangetekend voor SVL 4. Hierna ontstond een licht superieur gevoel bij de heren, wat feilloos werd afgestraft door Hercules die de 1-1 op het scorebord liet zetten. Robin werd onhoudbaar gepasseerd.

Tijdens de theepauze werden door coach Wim geen wissels doorgevoerd. Was ook niet moeilijk met maar 11 spelers. De strategie klopte en het was alleen zaak de kansen te benutten en dan de wedstrijd rustig uitspelen. Na rust kwamen de minuten van SVL4. Eerst was het Rutger die de 1-2 middels een bekeken bal liet aantekenen. De tegenstander was hier wel even van geschrokken en trok zich wat meer terug in de verdediging. Dit bood wat meer kansen voor SVL, echter zonder resultaat. Tot de 30e minuut.

Als het dan niet lukt vanaf 10 meter, dan maar vanaf de middenlijn dacht Justin. En ja, keurig onhoudbaar in de kruising voor de keeper kwam de 1-3 op het scorebord. Hercules reageerde furieus en bracht 3 nieuwe verse spelers. De druk werd enorm, maar good old Bert en zijn mannen gaven geen krimp. Tot de laatste minuut, waarin Hercules de verdiende 2-3 langs Robin schoot. Aftrappen, affluiten door de scheidsrechter en met 3 punten naar Langbroek.

Resultaat van de 1e wedstrijd werd een gedeelde 1e plaats met Veenendaal 5 (tegenstander thuis om 15h00 op 1 oktober) met VRC 9 (tegenstander uit op 8 oktober om 13h00) en VVA 6

Opstelling SVL 4 : Robin (Koos) Noordam, Bert (Epi Drost) van Os, Douwe Okma, Tommy van Os, Rob (Robert) van Os, Bastiaan (Knakkie Bakhuys) Gaasbeek, Martin Roeleveld, Erwin van Leeuwen, Justin Budding, Rutger van de Meerendonk en Dhian Veenhof.

De winnende coach, die altijd gelijk heeft: Wim Hoogland.