Wedstrijdverslagen SVL F1 seizoen 2010/2011

Aurora F1 - SVL F1
4 september 2010

Onze tweede vriendschappelijke wedstrijd. Elroy was een weekendje weg naar Hannah de Verschrikkelijke en Lodewijk de Kikkerkoning, dus waren we precies met zeven. Dat is geen probleem want ze willen allemaal voetballen en vooral niet wisselen.

Op naar Werkhoven. Tja, dat heb je met twee dames als leider. Die kunnen niet blind elke voetbalclub vinden. Het ging ons wat te ver om de Tom-Tom mee te nemen naar Werkhoven. Beide wisten we ongeveer wel waar het lag. En… in één keer goed (met maar één keer vragen).

We begonnen de wedstrijd met Bas op het doel. Het vertrouwde setje Nick en Mike achterin, Bart en Thijs op het middenveld en Mart en Jetze voorin. Helaas was het weer een makkelijke wedstrijd. Voor rust stond SVL al met 0-5 voor. Het was ook een beetje een ongeorganiseerd zooitje, want iedereen liep op andere posities. Ze wilden allemaal scoren en vergaten daardoor dat ze, bij balverlies, ook weer mee terug moesten. Maar gelukkig was Bas daar nog. Hij heeft niet zo heel veel te doen gehad op het doel, maar de paar keer dat Werkhoven een kans had, hield Bas het doel schoon.

In de rust hadden we afgesproken dat degene die al gescoord hadden niet meer mochten scoren. Eerst waren Mike, Jetze en Bart aan de beurt om te scoren. Dat is wel grappig want ineens wordt er goed overgespeeld en goed gekeken. Het duurde dan ook niet lang voordat ze alle drie gescoord hadden. Gelukkig maar, want nu mocht iedereen weer scoren. Dat is en blijft (helaas) toch belangrijk voor de kids. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-12.

Volgende week begint de competitie en spelen we uit tegen Renswoude. We hopen dat we dit jaar goed zijn ingedeeld en niet alles met grote cijfers winnen, maar met kleine J.

Irene van Rossum

SVL F1 tegen SV Odijk F2
28 augustus 2010

Op zaterdag 28 augustus gaan we van start met een vriendschappelijke wedstrijd tegen SV Odijk F2. Iedereen heeft er reuze zin in na een periode van rust. We starten met Jetze op het doel, Elroy en Nick achterin, op het middenveld staan Thijs en Mike, onze spitsen zijn Mart en Bart. In de eerste helft gaat Bas invallen bij de F2.

Al gauw maakt SVL een goal, het is Mart die trefzeker is. Ook Odijk is gevaarlijk. Thijs komt nog een keer gevaarlijk voor het doel maar raakt hem op de lat. Weer is het Mart!!! 2-0!!! Odijk vecht en komt door onze super verdediging heen, de bal is onhoudbaar door goed overspelen. Het is 2-1. De koppies gaan omhoog. Mike heeft een prima actie en komt vanaf het middenveld alleen op de keeper af, maar de keeper is koelbloedig en tikt hem er net uit. Dan gaat het goed draaien, door goed overspelen staan we al gauw met 4-1 voor. In de rust gaat Bart de F2 versterken en Bas komt bij ons in de spits. Mike gaat toch meer naar achter, Elroy komt naar het middenveld toe.

We beginnen ijzersterk aan de tweede helft. De keeper van Odijk wordt meerdere malen gepasseerd door onze talenten. Mart schiet mooi over de keeper heen, Elroy, ons linkspootje scoort in de lange hoek en Thijs maakt een doelpunt met zijn hoofd na een corner op maat genomen door Mart. Desondanks vecht Odijk ook voor wat het waard is. Nick en Mike hebben hun handen (voeten ) er goed aan vol. Jetze moet in deze fase alert blijven zodat Odijk niet kan scoren.

SVL probeert koel te blijven door een goede aanval langs de lijn op te zetten. Nick verdedigt prima uit en ook Mike krijgt de bal via het sterke middenveld bij Bas, van waaruit Bas een doelpunt maakt. In de laatste fase van de wedstrijd komt Odijk een paar keer gevaarlijk dichtbij het doel. Elroy komt de verdediging goed helpen waardoor we het doel in de tweede helft schoon houden. Aan het eind van de wedstrijd staat er 11-1 op het scorebord.

Jongens jullie hebben goed gespeeld! We gaan ons opmaken voor volgende week; Aurora F1.