Wedstrijdverslagen SVL 4 seizoen 2010/2011

SVL 4 - Delta Sport 10
22 januari 2010

Inzet de strijd om de 4e/5e plaats. Donderdag was al bekend dat door blessures Justin, Douwe, Rutger en Lars (werkzaamheden voor minister Opstelten) niet konden meespelen. Geluk (4e) bij een ongeluk (3e weer vrij) was het mogelijk om voor de 14e keer weer over voldoende spelers te kunnen beschikken. Kort overleg met de TD en er verschenen 15 namen op het formulier.

Uit werd de wedstrijd tegen Delta met 4-1 verloren, met als oorzaak het niet afmaken van de vele kansen. Niet getreurd aan de bak om 13h00, met een nu gewone 4-3-3 opstelling. Scheidsrechter van dienst: de heer El (Luinge) Kibir uit het altijd mooie Driebergen. En ja, weer op het kunstgras, het is niet anders. Vrijdag werd Dhian op de hoogte gebracht dat hij in deze wedstrijd het doel moest verdedigen. Kon hij zich er rustig op voorbereiden.

SVL begon weer goed, veel kansen, maar ja weer geen doelpunten. Gelukkig lukte het Delta ook niet om te scoren, want zij waren er ook diverse keren dichtbij. Gezegde in het voetbal: als je ze zelf niet maakt, dan………………………! In de 20e minuut viel de 0-1 voor Delta. Goed uitgespeelde aanval. Ja en toen kwamen de dol dwaze minuten, tussen de 35e en 42e minuut. De een nog mooier dan de ander:

- 35e minuut maakt SJ op de SJ wijze de 1-1
- 36e minuut maakt Felix met een KOPBAL de verdiende 2-1
- 37e minuut dacht Martijn ik heb mijn visitekaartje nog niet afgegeven, hier is de 3-1
- 42e minuut Martin van Z, dan ik ook maar een beauty voor de 4-1

Delta bleef ondanks de achterstand lekker voetballen en op slag van rust werd de 4-2 gemaakt. In de rust nam teammanager Wendels de wijzigingen door en moest het karwei na rust worden afgemaakt.

Jammer genoeg wilde Delta niet meedoen, en wisten ze in de 12e minuut uit een penalty Dhian te verschalken 4-3. Hierna ging het gelijk op tussen de 2 teams, waarbij Delta voor het doel wel erg gevaarlijk was. In de 75e minuut geschiedde HET WONDER VAN LANGBROEK. Voor dit moeten we erg ver terug in de tijd: naar 11 maart 1934. Wedstrijd: Nederland-Belgie in Amsterdam met de rentree van de wereldberoemde spits Bep Bakhuys. Uitslag 9-3 voor Nederland. Ondanks de enorme overwinning kwam Nederland in de 1e minuut (SVL 4 in de 10e minuut) op achterstand. De gelijkmaker van Bep Bakhuys hierna is nu nog een begrip in de Nederlandse sportgeschiedenis, want het was de beroemde kopbal a la Bakhuys. Die werd voorafgegaan door een voorzet van de rechterkant (ook bij SVL 4) van Frank Wels (bij SVL 4 SJ), maar omdat die te scherp was, moest Bakhuys duiken naar de bal. Sindsdien heet zo’n goal na een zweefduik een kopbal a la Bakhuys, maar vergeet niet dat die begon met een voorzet a la Wels (bij SVL 4 a la SJ).

Zaterdag 22 januari in de 30e minuut gebeurde dat weer, alleen in Langbroek bij SVL 4. Wie was de nieuwe Bep Bakhuys: Bastiaan (Knakkie) Gaasbeek. ECHT WAAR, hij liep er niet tegenaan, niemand schoot tegen hem aan, het was echt zo!!!!!!!!!!!! Stand daardoor 5-3 in het voordeel van SVL. Na dit doelpunt bleef Delta aandringen en beleefden wij heel veel hachelijke momenten achterin. Hulp van paal en lat waren ook erg welkom, en Dhian stond als een “tijger” tussen de palen. Bastiaan “Bakhuys” riep in een dolle bui naar de kant, laat het maar 5-4 worden, dan heb ik de winnende gemaakt. Ook dit geluk werd hem in de schoot geworpen, Delta scoorde in de 90e minuut de 5-4. Gelukkig voor ons floot direct na de aftrap de weer zeer uitstekend leidende heer El (Luinge) Kibir voor het einde van de wedstrijd.

Normaal is het na afloop gezellig bieren, maar nu moest eerst aan heel veel mensen uitgelegd worden dat het echt een Bakhuys kopbal was van Bastiaan (Knakkie). Echt volgens het boekje. Bas, super.

Opstelling: Dhian-Ron(Martin R)-Sander vdW(Jorrit)-Bert-Arie(Charly)-Felix-Martijn-Martin vZ-SJ(Bastiaan/Knakkie)-Bob-Jasper.

Zaterdag 29 januari spelen wij uit tegen Scherpenzeel 4, met als inzet de 4e plaats met uitzicht op nr. 3 SVM. Gezien de ingedeelde wedstrijden voor deze dag, zal het weer een hele klus worden om minimaal 13/14 spelers op de lijst te krijgen. Dit met de wetenschap dat Rutger en Douwe zeker niet meedoen en Lars in overleg is met Ivo Opstelten over zijn rooster. Zaterdag 5 februari spelen wij om 13h00 thuis tegen Bunnik 3.

Namens de leiding, technische staf, directie etc.: Jan Budding

SVL 4 - DVSA 3
15 januari 2011

Na vele weken niet ballen door de winterstop en afgelastingen, was het eindelijk weer zover. Spelen en dan ook nog thuis om 13h00. Jammer genoeg zonder Jeroen, onze teammanager ivm werkzaamheden. Donderdag tijdens het overleg met TD Johan, werd bekend dat het 3e voor de zoveelste keer vrij was. Jammer voor Vrauwdeunt en co., en een geluk voor het 4e, want zo konden wij voor de 13e keer weer een beroep doen op anderen, omdat de basis van het 4e sinds de aanvang van het seizoen maar uit 11 spelers bestaat. Afwezig waren: Arie (beurs), Douwe (ziek), Rutger (ME blessure).

's Ochtends vroeg ook de mededelingen dat het 1e en 5e waren afgelast, zodat ook enige prominenten van het 5e zich aanboden om mee te doen. Dit resulteerde in 15 spelers voor deze wedstrijd. Wat een weelde en luxe. Gezien de stand op de ranglijst van onze tegenstander werd besloten een nieuwe variant te gaan uit proberen: 3-3-4, met Sander vd W als leider achterin, Bert op het middenveld en de aanval onder aanvoering van de spitsen Bob en SJ.

Vermeldenswaardig was nog de vervanging van de scheidsrechter voor de wedstrijd. De leiding bleek in handen te liggen van Martin (Octo) van Ziel. Dus niet “mekkeren” en “praten” tegen de scheidsrechter was het devies. Veel (kritisch opbouwend) publiek langs de lijn, redelijk weer (droog) en het kunstgras lag er goed bij voor de liefhebber.

Sommigen hebben er nog steeds moeite mee, jongeren en oudjes. Wij begonnen vol goede moed met de nieuwe tactiek aan de wedstrijd. Onze tegenstander liet zich echter niet verrassen en bleef keurig 4-3-3 spelen, met een sterke spits en supersnelle rechtsbuiten. Dat bleek een enorm probleem te zijn voor onze Ron. Vrijdagavond in Brothers bleek hij, volgens ingewijden, tot middernacht nog wel supersnel te zijn geweest met het nuttigen van biertjes, maar in de wedstrijd viel het tegen, het bier was nu sneller dan onze Ron zelf.

Daarbij kwam ook nog dat Felix voor het eerst weer een wedstrijd ging spelen en door de gewaagde tactiek veel energie tekort kwam, en hij continu aan de leiding bleef aangeven: Jan, we lopen ons kapot achter en midden, je moet het omzetten. Hebben wij ook gedaan, na rust. De wedstrijd was nog geen 10 minuten oud of DAS PHANTOM, SJ liet de 1-0 aantekenen uit een goed opgezette aanval. Daarna lukte het SVL 15 minuten lang, om de ene na de andere kans om zeep te helpen. Achterin konden de heren met pijn en moeite de spitsen van DVSA afstoppen en moest Justin te vaak in aktie komen.

In de 25e minuut, lukte het Bob, na een aanval uit het boekje (pagina 7) de 2-0 te maken. Wat kon er nog verkeerd gaan, veel kansen, maar geen doelpunten. En ja hoor in de 28e minuut maakte DVSA via een mooie aanval de 2-1. Iedereen elkaar aankijken en vooral naar de kant: gaan wij nu normaal 4-3-3 spelen? Antwoord: NEEN, moet kunnen zo. Het bleek te kunnen want in de 28e minuut liet SJ de 3-1 aantekenen.

Motto: rustig uitspelen tot aan de rust, dan wat wijzigingen en met frisse moed de score uitbouwen. Dus niet, in de 45e minuut maakte DVSA de verdiende 3-2.

Gelukkig blies de zeer goed leidende scheidsrechter af voor de rust en kon onder het genot van een bakkie thee de 1e helft worden geanalyseerd en de wijzigingen worden doorgenomen. Ron koos voor vrijwillige rust, Felix kreeg tijdelijk rust en Dhian en Duncan mochten effe rusten en daarna weer meedoen. Na rust hetzelfde spelbeeld, veel kansen en geen doelpunten, terwijl DVSA steeds gevaarlijk bleef. Als je SJ in de ploeg hebt en zijn specifieke kwaliteiten benut (moeilijk te beschrijven wat die zijn), dan moet er wel een goal vallen. En ja, in de 10e minuut scoorde hij 4-2, waarna Bon de broodnodige rust bracht door in de 15e minuut de verdiende 5-2 te scoren. Toen liet ook een andere “invaller” zich met zijn eigen kwaliteiten zien: Martijn Jansen met zijn befaamde schoten uit het linkerbeen maakte in de 21e minuut de 6-2. Hier kon SJ weer niet bij achter blijven en hij maakte in de 25e minuut 7-2. Zou je denken, dat is een gelopen race. Neen echt niet, veel kansen missen en veel achterin weggeven, waarbij DVSA in de 40e minuut toch nog 7-3 scoorde.

Al met al winst, ondanks een tactiek die niet geheel werkte, en een wissel met de keeper die door het doelverschil niet door kon gaan. Opstelling: Justin-Ron(Martin R)-Sander vd W-Duncan(Martijn)-Felix(Bastiaan/Knakkie)-Lars-Dhian(Dimitri)-SJ-Bob-Jasper.

De komende weken wordt het weer spannend voor het 4e, met in januari wedstrijden tegen Delta, Scherpenzeel en Bunnik te spelen. Spannend in de zin: hebben wij in ieder geval weer minimaal 13 spelers. De donderdagavonden zullen het uitwijzen.

Namens: de leiding,technische staf, directie etc.: Jan Budding