Wedstrijdverslagen SVL E1 seizoen 2009/2010

VRC E6 - SVL E1
26 september 2009

Vandaag (26 september) stond de uitwedstrijd tegen VRC op het programma. Deze week zonder Ted, hij had een judo kamp, en dus met 1 wissel. Iedereen had er veel zin in en dat merkte je meteen al toen we met de wedstrijd begonnen. Een beetje lachende jongens van de tegenstander, bij ons achterin staan 2 Rooie Meiden, en ze dachten dat het een makkie zou worden. Nou mooi niet want deze meiden stonden, net als de rest van de ploeg, super te voetballen. In de eerste helft heeft Ruben (keepte vandaag) 1 bal op het doel gehad en dat was een terugspeelbal van Jeremy. Het was niet omdat de tegenstander zo slecht was maar zeker ook de verdienste van onze eigen Kids dat het bij de rust 0-3 stond. Als je met zoveel inzet en enthousiasme speelt dan is het een genot om te zien. We begonnen met Ruben in het doel, Sascha en Denise achterin, Jeremy, Stijn, en Sjoerd op het middenveld en Denise in de spits. Lindsey begon als wissel omdat ze een feestje had gehad. Maar daar kon je in de wedstrijd helemaal niets van zien (volgende week weer laat naar bed Lindsey, grapje hoor).

Het hele team heeft dus Super goed gespeeld en we zien ze elke week ietsje groeien. Af en toe nog wat beter samenspelen, schieten en of goed kijken waar je naar toe schiet en er komt een heel leuk seizoen aan voor de E1. Eindstand vandaag was 0-6 en dus de 3e overwinning op rij voor de E1. Leuk was ook dat er zoveel ouders meegingen om de kids aan te moedigen. Ruben zal blij zijn dat hij volgende week weer kan voetballen, hij heeft in de hele wedstrijd 3 ballen gehad en dit waren ballen die hij van SVL-ers kreeg. Complimenten aan de verdediging, er kwam niemand doorheen, en we kunnen nog veel beter als we nog meer gaan samenspelen. Doelpunten vandaag waren van Stijn (4) en Sjoerd (2). En volgende week is Ted er ook weer bij. Nieuwsgierig geworden naar de E1? Zaterdag a.s. spelen ze thuis tegen Candia 66 om 10.30 uur.

SVL E1 - Musketiers E3
19 september 2009

Na de eerste overwinning op Dovo moest de E1 op 19 september thuis tegen Musketiers. En dat ging een heel beetje moeizamer. Waar we in de eerste wedstrijd nog lekker samenspeelden en elkaar hielpen, was daar nu in de eerste helft helemaal niets van terug te zien. Het was dan ook verdiend dat Musketiers na de eerste helft op een 1-2 voorsprong stond. Misschien kwam het omdat we een uurtje eerder moesten spelen dan normaal, we moesten vanwege het drukke programma al om 9.30 uur starten, of misschien kwam het door de goede overwinning van vorige week. We zullen het niet weten, maar het was niet goed in de eerste helft. In de rust hebben we met wat aanwijzingen geprobeerd alles weer op de plaats te krijgen en dat lukte wonderbaarlijk. In de 2e helft konden we zien wat de E1 kan en hoe leuk ze kunnen voetballen. Met veel plezier en enthousiasme hakten ze Musketiers in de pan. En deze tegenstander kwam nog goed weg met een 7-2 eindstand. Complimenten voor het hele team, keeper Sjoerd, topscoorder van de dag Ruben (3 goals) en in het bijzonder Ted die met zijn werklust het hele team op sleeptouw nam. Monique bedankt voor het fluiten, ze moest plotseling invallen en op naar volgende week uit tegen VRC.

SVL E1 wint eerste competitie wedstrijd
12 september 2009

Zaterdag 12 september was het dan eindelijk zover. Na een paar oefenwedstrijden mocht de nieuwe E1 van SVL de eerste competitiewedstrijd spelen. Een leuke en sportieve wedstrijd tegen DOVO E11.

Bij de E pupillen van SVL zijn allemaal nieuwe teams ontstaan, ze spelen allemaal in dezelfde klasse en er is niet meer geselecteerd en de beste spelen niet automatisch meer in de E1. Dus een heel nieuw team voor de leiders Walter en Jan. Er zit veel voetbal in het team en wat het aller belangrijkste is er zit heel veel plezier in. Hier is het allemaal om te doen bij de kids op deze leeftijd.
Warmlopen doen we ook voor het eerst dit seizoen. Een klein beetje warm worden voor je aan de wedstrijd begint is helemaal goed. Het warmlopen gebeurt in de nieuwe inloopshirts van Healthcentre Fit4All uit Wijk bij Duurstede. Stoer man deze shirts en ze zijn precies hetzelfde als die van het 1e (aldus de kids).

De nieuwe inloopshirts

Na het warmlopen konden we eindelijk beginnen. Deze wedstrijd met Ruben in het doel (hij gaat om de beurt keepen met Sjoerd), Sascha, Jeremy achterin, Lindsey en Denise op het middenveld en voorin met Ted en Sjoerd. De wissels waren Stijn en Denise maar natuurlijk stonden ook zei na een paar minuten al in het veld. We wisselen gewoon door en als de spelers het niet aangeven (omdat ze b.v. moe zijn) wisselt iedereen even vaak.
Er werd uitstekend gespeeld en met doelpunten van Ted (2x), Lindsey (2x), Stijn en Sjoerd maakten we 6 goals. De tegenstander maakte er maar 2 en dus was de eerste overwinning van het seizoen een feit. Die overwinning is hartstikke leuk maar niet het belangrijkste. Wij willen benadrukken dat het hier gaat om een spelletje en dat het plezier voorop staat. Dat winnen ervoor zorgt dat je meer plezier hebt kunnen we natuurlijk niet ontkennen.
We kijken nu al uit naar de volgende wedstrijd zaterdag 19 september om 09.30 uur thuis tegen Musketiers E1.