Wedstrijdverslagen SVL VE1 seizoen 2008/2009

SVL VE1 - Zuidvogels VE1
13 december 2008

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Tot net voor aanvang van de wedstrijd bleven de toeschouwers in het ongewis of de wedstrijd door zou gaan of niet, maar toen de tegenstander met 10 man het veld op liep, kon de wedstrijd toch eindelijk beginnen. Scheids René blies vier minuten over half drie voor aanvang van de wedstrijd. De wissels bij SVL VE1 waren Piet van Doorn, Arie van Dijk, Hans Roeleveld en Jos van Leeuwen (die de vlag ter hand nam bij de tegenstander).

Het doel is voor Johan 2 meter te ver
  In de tweede minuut van de wedstrijd riep Sjaak oké op een diepe bal en Jan Gaasbeek laat de bal lopen, alleen de bal haalde de zestien meter niet zodat de spits van Zuidvogels om Sjaak heen liep en de bal in het lege doel schoot. Hierna ging SVL VE1 fanatiek in de aanval wat enkele kansen opleverde voor Hans Koster en Erik (Peer) Marchal. In de zestiende minuut kreeg SVL VE1 een corner, welke door Hans Koster op het kale hoofd van Gerhard Roeterd werd gelegd. Hij kopte de bal steenhard achter de keeper. Na de wedstrijd vertelde Gerhard dat hij voor het eerst in zes jaar weer gescoord had. Uw verslaggever heeft dit even na gekeken en het bleek dat hij op 21 april 2007 nog de bal in de goal geschoten had. In de 28ste minuut legt John de bal breed op Lammert, die ontiegelijk hard (rolletje) op het doel schoot. De keeper tikte de bal naar de zijlijn, alleen daar stond Hans Koster om de bal in het lege doel te tikken. Voor rust werd er door SVL VE1 druk gewisseld. In de 36ste minuut verliet Peer geblesseerd het veld voor Hans Roeleveld en in de 40ste minuut verliet ook Nol geblesseerd het veld voor Jos van Leeuwen.

In de rust gingen de talrijk opgekomen toeschouwers de kantine in om de eerste biertjes op de overwinning te nemen. Na de rust bleven de meeste in de kantine achter en een vijftal toeschouwers wilden eerst zien dan geloven dat de vijfde winst van het seizoen binnen was.

In de rust kwam Piet van Doorn in het veld voor Henk Jansen. In de 47ste minuut verliet de spits van de tegenpartij met een blessure (hamstring, waar hebben wij dat niet eerder gehoord?) het veld. Even later krijgt SVL een penalty voor een handsbal. Johan schiet sportief de bal in de handen van de keeper. In de 60ste minuut consternatie: Sjaak heeft brand gezien bij het dorpshuis. Alle toeschouwers kijken naar het dorpshuis, maar zien geen vuur en rook. De wedstrijd gaat gewoon verder. Uw verslaggever mist door de consternatie de 3 - 1. Het schijnt dat Jan van Rooijen de bal van twintig meter in het doel geschoten heeft. De toeschouwers nemen dit maar voor waar aan. In de 65ste minuut wordt het zelfs 4 - 1 op aangeven van Jos van Leeuwen schiet John de Rooij de bal in het doel. Hebben de achterblijvers in de kantine gelijk om warm aan een biertje te blijven zitten?

Actie voor de goal

Twintig minuten voor tijd begint Zuidvogels met negen man aan een slotoffensief. Sjaak redt twee maal wanneer onze verdediging een aanvaller door laat gaan. Hierna maakt Zuidvogels toch de 4 - 2. Er moet weer een wissel plaatsvinden, Jan van Rooijen gaat eruit voor Arie van Dijk. Onze mannen worden waarschijnlijk moe, want in de 75ste minuut wordt het zelfs 4 - 3. Even later heeft Zuidvogels zelfs kans op de 4 - 4, wanneer de bal via onderkant lat weer het veld in stuitert. In het slot van de wedstrijd kreeg SVL nog enkele mogelijkheden, via Jos en Johan om de score verder op te laten lopen, maar de kansen waren niet aan onze spitsen besteed. Wij willen de scheidsrechter René bedanken voor het goede fluiten van deze wedstrijd en natuurlijk moet het talrijk opgekomen publiek ook bedankt worden om in de kou (1 graad boven nul, maar het voelde met de wind wel min 10) naar deze amusante wedstrijd te komen kijken.

Het verslag is gemaakt door de vaste supporter van dit veteranenteam, de foto’s zijn gemaakt door Jan van Kooten.