Wedstrijdverslagen SVL F1 seizoen 2008/2009

SVL F1 op toernooi naar Bunnik 73
11 april 2009

Voordat ik aan het verslag van het toernooi in Bunnik begin, wil ik nog een stukje schrijven over de wedstrijd van vorige week zaterdag (4 april). Hiervoor was bij mij een verzoek gedaan door een opa van één van onze spelers. Ik had het liever niet gedaan, het was zo'n wedstrijd die je liever maar heel snel moet doen vergeten. Maar om toch nog een stukje te schrijven ga ik terug naar een verrrree verleden????????? Wie kent het niet, het verhaal over de drie Musketiers, nou dit waren er dan acht, maar ze kwamen, ze keken, ze over wonnen en ze gingen er met de drie punten vandoor. En hierbij wou ik het maar laten.

De helden van de F1

Terug naar het heden, zaterdag 11 april.

SVL F1 was uitgenodigd om in Bunnik mee te doen aan een toernooi. Vandaag was Bart ook weer van de partij, Alyssa had aangegeven dat ze geblesseerd was en liever niet mee ging. Gelukkig heeft ze toch als nog besloten om mee te gaan en heeft ook twee wedstrijden kunnen voetballen, kijk dat is nog eens karakter.
SVL zat in een poule samen met Bunnik73, SVF, en DVSU. De eerste wedstrijd was tegen DVSU, uitslag 0 - 0, deze brilstand zorgde voor een goed gevoel bij zowel de leiders, de mee gereisde ouders en de spelers zelf. Uit deze wedstrijd kwam naar voren dat ze echt wel kunnen voetballen en dat ze met een portie strijd best eens ver konden gaan komen. (die beker moest mee naar huis)

De tweede wedstrijd was tegen Bunnik '73, deze tegenstander was van een ander kaliber, SVL viel weer even terug naar het niveau van tegen de 8 musketiers?, gelukkig duurde dit niet te lang, alleen stond er toen al 3 - 0 voor Bunnik '73 op het scorebord. De mouwen werden opgestroopt, er werd geschoffeld, er kwamen kleine kansjes, daaruit ontstonden weer corners, en ja, dan is Sjoerd daar. Hoe hij het doet weet niemand, maar hij draaide hem perfect in de verre hoek, ver weg van de handen van een graaiende keeper, een wereld goal (zo eentje die je alleen bij AJAX ziet). Eindstand 3 - 1 voor Bunnik, maar toch een compliment voor de manier waarop ze zich terug in de wedstrijd knokten, en ik denk dat als de wedstrijd wat langer had geduurd ze nog wel tot een gelijk spel hadden kunnen komen.
Dit was voor Mika ook wel wat prettiger geweest, aangezien een oom van Mika in Bunnik voetbalt, en Mika eerste paasdag een familiedag had, waar hij moest gaan vertellen dat hij van Bunnik had verloren, oeiiiiiiiiiiiiiii.

Sjoerd miste net

Jammer, de bal ging er net niet in

De ouders leven mee en genieten van het
zonnetje

De laatste wedstrijd was tegen SVF, nou dit was een wedstrijd waar ze allemaal de mouwen hadden opgestroopt. SVF had nog geen wedstrijd verloren, Mika stond goed te keepen, Melvin was een sta in de weg en Kim wilde ook niet wijken, op het middenveld liepen Maaike en Noah de longen uit hun lijf, zag je Sjoerd over het hele veld schoffelen, had Ivan een schitterende omhaal op het middenveld, moesten Iris en Bart met voeten en handen gestopt worden en Alyssa moedigde vanaf de zijkant haar team luidruchtig aan en dus werd de huid duur verkocht. Helaas had SVF een speler die de bal erg hard kon schieten, hij trof dus ook aan het einde van de wedstrijd twee keer doel. Deze ballen waren echt onhoudbaar, daar zou zelfs Sjaak Reedijk moeite mee gehad hebben???

Uiteindelijk is SVL vierde geworden en mocht Ivan, onze aanvoerder, de beker gevuld met heerlijke paaseitjes, en de vaantjes in ontvangst gaan nemen. Ik hoop wel dat Martien het lijstje klaar heeft van wie, wanneer de beker mee naar huis mag nemen. Al met al een geslaagde dag, met mooi weer, en waaruit blijkt dat de F1 best wel kan voetballen, en men dus met een tevreden gevoel huiswaarts keerde. Ouders bedankt voor het meereizen en het luidruchtig aanmoedigen, ze zullen ons niet snel vergeten in Bunnik.

SVL F1 met de beker

Groetjes: Martien en Fred.

SVL F1 - VRC F3
28 maart 2009

De SVL verdediging staat paraat

Na vorige week de uitwedstrijd bij VRC in Veenendaal mochten zij van VRC vandaag naar het altijd zonnige Langbroek komen. Hoewel zonnig, van vrijdag op zaterdag nacht heeft het onophoudelijk geregend. Om 8.00 uur eerst maar eens even de kantine gebeld, de telefoniste, waarvan de stem verdacht veel op die van Piet Heij leek, melde ons dat er een commissie van wijze (oude) mannen bezig was om het veld te keuren. Na diepgaand onderzoek kwam men tot de conclusie om de wedstrijd van het eerste tegen CJVV af te gelasten en dat wij gelukkig wel mochten voetballen. De uitvoering moest wel op het derde veld plaats gaan vinden. Dus naar buiten, lieslaarzen aan, om twee doeltjes op te zetten. Aangezien alle mollen van Langbroek hebben vernomen, dat SVL binnen afzienbare tijd op niet te verknallen kunstgras gaat voetballen hebben ze nog even hun kans waargenomen op het derde veld. Vooral de kant bij Kobus is één grote gatenkaas. Voorzichtig de doelen neergezet zodat ze niet wegzakken in een ondergrondse mollengang, netten erin en nog gauw tijd voor een bakkie.

SVL in de aanval

'Het gaat goed, houden zo'

Het schot van Iris gaat er in, goal!

Omkleden in kleedkamer 2 waar een aantal moeders hun paraplu zomaar kwijt raken, wel op je spullen letten mama’s, de directie van SVL is niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal van jullie spullen. Vorige week ging de eerste helft heel goed waardoor de opdracht voor vandaag was om dit de hele wedstrijd vol te houden. Ivan vandaag er niet bij vanwege turn wedstrijden. Mika in het doel en Melvin, Kim, Alyssa, Noah, Maaike, Iris en Sjoerd ervoor. De eerste helft ging best wel goed, het voetballen gaat steeds beter, alleen onze tegenstanders zijn vaak iets groter en krachtiger. Ruststand 1-4 met een doelpunt van onze topscoorder Iris. Na de rust hetzelfde spelbeeld waarbij jullie leiders tevreden zijn over de inzet, alleen een keer winnen zou leuk zijn voor de moraal. Vandaag lukte dit nog even niet, eindstand 2-6 met het tweede doelpunt van Sjoerd na goed doorzetten. De penalty reeks werd wederom door ons gewonnen, we schieten ze er steeds vaker in en Mika stopte nagenoeg alle penalty’s of keek ze naast/over.

Penalystopper, Mika

Deze bal is een makkie voor Mika

Deze is iets moeilijker, klemvast

Na afloop nog even gezongen voor de verjaardag van Kim en omdat Fred en Martien de laatste tijd heel tevreden zijn, trakteerden zij op een broodje vette hap. Oeps, volgens Ton Koetsier en Fabian Roelofs is 10.15 uur wel heel erg vroeg voor een broodje frikandel/kroket. Maar toch de stekker erin, stand op hevig en natuurlijk gaat zo’n lekker bereid broodje er altijd wel in, klasse jongens van de bar.

Volgende week weer thuis, om 9.30 uur tegen Musketiers F1.

CDW F3 - SVL F1
14 maart 2009

Na vorige week de uitwedstrijd tegen onze buren uit het noorden mochten we vandaag naar het zuiden, de probleemwijk van onze gemeente, namelijk CDW in Wijk bij Duurstede (sorry Mika en Ivan). Leider Fred was vandaag met de brandweer op stap. Maar er waren gelukkig heel wat papa’s, mama’s, opa’s en oma’s om onze sterren aan te moedigen. Er is na de brand weer veel geïnvesteerd in Wijk, zodat we op de eerste verdieping van de nieuwe kleedhokken plaats mochten nemen. Een raampje was de architect vergeten waardoor het vrij broeierig was in kleedhok 10, trap op rechtsaf 1e hok aan de rechterhand. Veld 3a was een veld dat precies aan onze afmetingen voldeed. Alyssa was deze week op de keeperstraining geweest en mocht plaats nemen onder de lat.

Nadat de scheids voor het beginsignaal had gefloten, waren alle supporters van onze F1 met stomheid geslagen. SVL F1 kwam als een komeet uit de startblokken. Er werd goed gevoetbald en lekker gecombineerd, een doelpunt kon niet uitblijven. De eerste helft lukte het Iris om uit onze aanvalsgolven twee keer te scoren, hier konden onze gasten maar een tegendoelpunt vlak voor rust tegenover zetten. Na de rust verdween de zon letterlijk en figuurlijk, er stak en koud briesje neer over de Wijkse velden wat ook een remmende werking had op de prestaties van onze spelers. CDW was deze Lek winden zeker wel gewend, want ze scoorden er lustig op los. Wel lukte het ons om nog twee doelpunten te maken wat een eindstand van 8-4 opleverde. De penalty’s werden heel goed genomen waarbij bijna iedereen het net wist te vinden. Volgende week alweer een uitwedstrijd tegen VRC in Veenendaal.

SVL F1: Alyssa, Melvin, Kim, Noah, Mika, Maaike, Ivan, Iris en Sjoerd.

DEV F2 - SVL F1
7 maart 2009

Na een winterstop van een paar maanden mochten we deze zaterdag voor de eerste keer in 2009 weer het gras op. Op een voor ons wel heel geriefelijke tijdstip, namelijk om 11.00 uur bij onze buren in Doorn. Op de heenreis was er nog sprake van enige mist, maar bij aanvang van de wedstrijd brak er een voorzichtig voorjaarszonnetje door. Dit alles zorgde er natuurlijk voor dat we ons konden opmaken voor een aangenaam potje voetballen. Vandaag afgereisd met een selectie van acht spelers, Iris was op een trainingsstage. Daar onze tegenstander met acht wilde ballen voor ons geen wissels. Mika op het doel, Melvin, Kim en Alyssa voor het verdedigende werk. Noah, Maaike en Ivan op het middenveld en Sjoerd voorin. Vandaag de afspraak gemaakt om de bal over te spelen. Kijken waar een medespeler is en dan proberen om daar de bal heen te schieten. Dit ging heel aardig, met de inzet van iedereen werd er goed gebald. Alleen het scoren lukte ons niet, dat DEV de eerste helft wel twee keer lukte.

Na de rust kregen we twee kansen om te scoren waarbij de keeper van DEV een sta in de weg was. Na deze opleving was het toch weer DEV die met een aantal aanvallen een 5-0 eindstand op het scorebord bracht. In het kleedhok aangekomen bleek dat een elftal dat na ons omgekleed was, de spullen danig door elkaar gegooid hadden. U begrijpt dat wij hier op hebben gereageerd en ook de spullen van deze gasten keurig netjes op een andere plaats hebben achtergelaten (wel in hetzelfde kleedhok).

Volgende week de uitwedstrijd tegen CDW.

SVL F1 - GVVV F3, 1 - 9
15 november 2008

Goed ingrijpen van de verdediging

Het is weer zover, we mogen weer. Zoals gewoonlijk was iedereen weer keurig op tijd, Kim en Martien waren een weekendje uit (had Martien nodig) en Alyssa viel af wegens een blessure. Iemand sprong op haar hand bij de jaarlijkse playbackshow, daar doen ze toch alleen zingen? Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat diverse spelers op deze avond aanwezig waren (heb m’n eigen P.R. de Vries!!) en dat Maaike zelfs tweede is geworden, proficiat Maaike.

Maar terug komend op de wedstrijd, we moesten het dus met z’n zevenen doen, daar hadden ze bij de tegenstander toch wel enige moeite mee!! Of kunnen ze niet tellen? Gelukkig zat het weer mee en stonden onze trouwe supporters weer langs de kant om hun kroost aan te moedigen, dus toch ook met z’n achten! Toppie. Anita was ook weer bereid om mij te helpen met het begeleiden van het elftal. Patrick Koetsier was de scheidsrechter en deze floot voor de aftrap, welke genomen werd door Ivan. Hij was er vandaag gelukkig ook weer bij, nadat hij vorige week tweede was geworden bij een turnwedstrijd, proficiat Ivan.

De eerste helft, ja wat moet ik daar over schrijven? In het begin ging het best wel snel, voordat we het wisten was het al 0-3. Gelukkig bij de eerste de beste tegenaanval scoorde Iris tegen 1-3, maar stond het bij de rust al 1-5. In de rust even één van mijn minder favoriete donder speechen gegeven, waarin ik zei dat ik heel veel goede dingen had gezien, maar toch ook wel een paar dingen die in de tweede helft beter konden, zoals wat feller op de bal, wat sneller terug zijn om te verdedigen bij een corner, en als men een bal had veroverd niet zomaar opgeven als de tegenstander hem weer had afgepakt. Eén van het goede is dat Noah steeds beter begint te voetballen, dat we toch ook niet de hoofdjes laten hangen, en ondanks alles er toch plezier in blijven houden.

De tweede helft begon en de tegenstander had er duidelijk meer moeite mee om het doel te vinden, wat een inzet, we werden feller, hier en daar een stevige schouderduw en iedereen beukte er lekker op los. Helaas kun je zien dat je dan een paar wissels te kort komt, het koste heel veel kracht. Uiteindelijk liep de tegenstander uit naar 1-9, maar we kunnen toch tevreden zijn over de inzet van de tweede helft. Maar toch nog een compliment aan alle spelers van de F1.

Iris scoort

Bijna weer een doelpunt voor SVL

Na de wedstrijd ook nog even penalty’s genomen en ook hier zien we dat dit steeds beter gaat. Thuis gekomen eerst even naar Alyssa gebeld om te vragen hoe het gaat, helaas was ze nog in het ziekenhuis. Hopelijk valt het allemaal mee en kan ze er volgende week weer bij zijn.

Volgende week ben ik er niet (Fred) en mag Martien het weer doen, uit naar DEV F4 om 09:30 uur voetballen, succes.

Zo en dan nu weer naar Langbroek, samen met Mika kijken naar SVL 1, en natuurlijk naar Maaike die pupil van de dag is, spannend.

Fred.

Woudenberg F5 - SVL F1, 4 - 2
8 november 2008

Het is weer vroeg, 08:00 uur verzamelen in de kantine, Maaike en haar ouders waren er al, pffff die zijn vroeg!! Gelukkig het weer is goed, echt voetbal weer. Iedereen druppelt binnen en we zijn tot de ontdekking gekomen dat onze tegenstander net zoveel gewonnen als verloren heeft als wij. Dus er bestond een kans dat we weer eens punten konden gaan halen. Met veel vrolijke gezichten op naar Woudenberg. Daar aangekomen hadden we eerst nog een fikse wandeling te goed, maar éénmaal aangekomen zagen we een hele mooie kantine, met de kleedkamers in de kelder. Gauw omkleden, sommigen waren zo snel dat ze al met bal en al er vandoor wilden gaan, ho, ho, even wachten, eerst even de opstelling. Ivan was er vandaag niet, dus Maaike was de aanvoerder, Sjoerd stond op het doel vandaag en Mika mocht naast Iris in de spits beginnen. En Kim gaf aan dat ze ook wel eens een keertje naar voren wou, het werd een fantasie opstelling.

Toen alles zover was, konden we naar het veld! Het veld, waar lag dat en stonden we wel tegenover de goede tegenstander, deze waren weer zo groot. Bij navraag bleek dat we een veld te ver stonden en éénmaal op het goede veld bleek dat zij net zo groot waren als wij. Wel hadden ze twee spelers extra. Nou nog even gauw een positieve donder speech er tegenaan gegooid en daar gingen we. Op het eerste gezicht leek er niets aan de hand, het kon vandaag twee kanten op, maar helaas nam Woudenberg een voorsprong 1 - 0. Gelukkig laat de F1 zich niet zomaar uit het veld slaan en gingen de neuzen allemaal dezelfde kant op, er zijn er zelfs al een paar die zeiden van, kom op we kunnen het. Iris scoorde vrij snel de gelijkmaker 1 - 1 en toen hadden we heel even een overwicht. Helaas was het weer Woudenberg die scoorde, 2 - 1 en nog een keer 3 - 1 en nog een keer 4 - 1. Gelukkig floot de scheidsrechter af voor de rust, zodat we even de stand van zaken door konden nemen.

Even de vraag gesteld of dat iedereen er nog zin in had en gelukkig was dat het geval. Martien gaf ook nog wat aanwijzingen en we gingen er weer tegenaan. Al snel maakte Iris er 4 - 2 van en met een beetje geluk had ze er nog een paar extra ingeschoten, maar helaas had ze pech dat er telkens vier van Woudenberg om haar heen liepen. In de tweede helft was er dus van een ieder veel strijd en iedereen deed dat op zijn of haar manier. Met name Sjoerd, het leek wel een comedy keeper, maar hoe hij ze stopte maakte niet uit, hij heeft er veel tegen gehouden. Na de wedstrijd iedereen weer een compliment gemaakt en verder heeft Mika in Langbroek nog getrakteerd voor z’n verjaardag. Volgende week (15 november) thuis tegen GVVV F3 om 09:30 uur.

DVSA F1 - SVL F1
1 november 2008

Op deze wat koude zaterdagmorgen was het om 8.00 uur verzamelen in de kantine van SVL. Iedere zaterdag kom je daar weer dezelfde gezichten tegen. Johan Mocking heeft de velden al gekeurd, Piet Hey is al bezig achter de bar, Martin Koetsier is er al voor de jeugd en zo lopen er nog veel meer mensen hun best te doen voor ons cluppie. Na snel een bakkie koffie vertrokken we om 8.20 uur richting Amerongen voor onze uitwedstrijd tegen DVSA. Bij DVSA zijn ze bezig met diverse aanpassingen. Zo kom je nu via de nieuwe rotonde bij het complex. Via een andere ingang bij gerenoveerde kleedkamers, alleen de kantine is nog zoals hij was. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofd-veld, een kunstgras veld.

Een mooie kans voor SVL

Die gaat er mooi in

Juichende spelers

Vandaag was een complete fitte selectie aanwezig met de volgende opstelling: Alyssa op het doel, Melvin, Kim en Ivan achterin. Noah, Maaike en Mika op het middenveld en Iris en Sjoerd voorin. De tegenstander vandaag was gelijkwaardig. Met de rust noteerden we een 2-1 achterstand waarbij onze Iris éénmaal gescoord had. Alyssa was vandaag in vorm en pakte veel ballen die ze vervolgens met een ferme trap een eind bij ons doel vandaan schoot. Aan keepers bij SVL F1 geen gebrek overigens, Mika doet het goed en wil graag keepen. En voor volgende week heeft Sjoerd zich kandidaat gesteld. Ivan is inmiddels onze aanvoerder en komt volgens ons het best uit de verf als veldspeler.

De tweede helft kregen we diverse kansen om te scoren, echter de bal ging er niet in wat DVSA wel 3 keer lukte. Eindstand 5-1 waarbij gezegd dat jullie leiders tevreden zijn over de inzet. We hebben weer een leuke wedstrijd gezien. Wij vinden het ook leuk dat er veel ouders zijn die vaak wedstrijden komen kijken. Een leuke groep zo!

Volgende week wederom een uitwedstrijd, dan gaan we naar Woudenberg.

Fred en Martien

SVL F1 – DOVO F5
25 oktober 2008

Na een weekje rust was het eindelijk weer zo ver, we mochten de wei weer in, het was een thuiswedstrijd, dus mocht Mika weer met de bus naar Langbroek, altijd weer een feest. Vandaag was DOVO F5 onze tegenstander.
Martien en Koos waren alweer in de weer met de doeltjes en kon Fred, die met Mika met de bus mee mocht, gelijk gaan helpen. Nadat de doeltjes geplaatst waren, was er nog even tijd voor een bakje koffie en hoofdjes tellen. Gelukkig was iedereen op tijd aanwezig.

En toen hup de kleedkamer in en dan van die leuke vragen beantwoorden!! Wat is en doet een aanvoerder? Nadat dit alles was uitgelegd, ook gelijk uitgelegd dat Ivan de vaste aanvoerder is geworden en dat Alyssa zaterdag mag keepen en Sjoerd de week erna.

Gelukkig werd er ook nog gevoetbald. Helaas ging het vanaf het begin al niet zo goed, in de 2de minuut was het al raak!! 0 - 1, en SVL stond echt wel op het veld, al zag je er niet veel van op dat moment, maar gelukkig weten ze er wel het plezier er nog in te houden en begonnen ze toch te voetballen.
Martien en Fred hadden best wel goede hoop, bij DOVO waren ze dit keer bijna even groot als die van SVL. Maar helaas was het toch weer DOVO die er in de 10de minuut 0 - 2 van maakte, in de 15de 0 - 3 en 20ste minuut 0 - 4. Gelukkig floot de goed leidende scheidsrechter voor de rust en konden Martien en Fred het één en ander uitleggen, hoe verder te gaan.

Helaas zat het er niet in, wat er aan de hand is met de F1, wie zal het zeggen, DOVO die vond het allemaal wel best, die scoorde er nog rustig op los 0 - 5 en 0 - 6 (eigen doelpunt), maar uiteindelijk bij 0 - 7 voor DOVO was het toch weer IRIS die op een mooie voorzet van Maaike de eer nog een beetje wist te redden.

Uiteindelijk werd het toch nog 1 - 8 voor DOVO, maar het mooiste moment van de wedstrijd vond ik toch de opmerking van Mika, die zei dat je altijd eerlijk moest zijn, toen de scheids zei keeperbal, nee zei Mika, corner, dus DOVO kreeg een corner en helaas ging de bal er via de knie van Alyssa toch nog in 0 - 6, dus ik als leider en vader van Mika uitleggen dat je af en toe in het spel niet eerlijk hoeft te zijn, en als de scheidsrechter dan anders beslist, maar daar was Mika het niet mee eens. En dit maakt het nou zo leuk, dat ondanks de grote nederlagen de kids er nog steeds plezier in blijven houden.

Volgende week uit naar DVSA om 09:00 uur.

Martien en Fred.

CDN F3 - SVL F1
11 oktober 2008

Op een mooie herfstdag mochten we ons opmaken voor de uitwedstrijd tegen het altijd lastige CDN uit Driebergen. Collega leider Fred kwam met Mika rechtstreeks vanaf hun vakantieadres naar Driebergen, klasse, ondanks een weekendje weg toch voetballen!

Net als vorige week was de gemiddelde speler van onze tegenstander een kop groter dan onze Langbroekse sterren. De inzet was deze wedstrijd goed, er werd goed gevoetbald echter de schoten van onze tegenstander waren hard en gingen er zo nu en dan in waardoor het met rust 4-0 stond. De tweede helft ging op dezelfde manier. Er werd lang niet slecht gevoetbald, alleen het scorend vermogen van onze tegenstander was beter. Wellicht was het ons geluk om via een penalty tegen te scoren, maar de scheids wilde van geen overtreding weten toen Sjoerd onderuit gehaald werd voor het doel van de tegenstander. Zodoende noteren we een 10-0 eindstand.

Mika, Melvin, Noah, Maaike, Sjoerd, Ivan, Alyssa, Iris en Kim allemaal hard gewerkt, jullie leiders zien vooruitgang. Het resultaat gaat zeker komen. Volgende week is het herfstvakantie en wordt er niet gevoetbald.

Na de wedstrijd zijn er door (opa) Ton Oostrom elftalfoto’s gemaakt, waarbij we even deden alsof we de wedstrijd gewonnen hadden. Onze Driebergse vrienden stonden met enige verbazing te kijken. Het resultaat van deze foto’s zien we binnenkort in ons clubblad en/of de website. Kijk ook eens op de website svl-omni.nl. Onder het kopje elftallen ziet u bij de F1 foto’s van wedstrijden + verslagen, alles keurig verzorgd door Ton en Henk.

SVL F1 - Candia'66 F2
4 oktober 2008

Vandaag onze tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Op deze wat winderige dag kwam onze tegenstander vanuit Rhenen voor een partijtje voetbal naar Langbroek. Voor onze opponent was het een verrassing dat SVL F1 voor de helft uit meiden bestaat. Ondanks dat onze gasten gemiddeld een kop groter waren, wisten we de eerste helft goed tegenstand te bieden. Met de rust stond er een 0-2 achterstand op het scorebord.
Na de pauze werd het spel er niet beter op. De tegenstander deed er een schepje bovenop, waardoor er na de tweede 20 minuten speeltijd er een 0-9 eindstand op het scorebord stond genoteerd. De leider van Candia vertelde nog dat zij de vorige week verloren hadden van onze tegenstander van volgende week, namelijk CDN F3 uit Driebergen. Dat word dus nog wat!
De penalty’s verliepen een stuk beter dan de wedstrijd, bijna alle penalty’s gingen erin waardoor er bij de meeste spelers toch nog een glimlach vanaf kon. Martin van Ziel bedankt voor het fluiten.

Dovo F4 - SVL F1
27 september 2008

Zaterdagmorgen was het weer verzamelen in de kantine van SVL, dit gebeurde om 08:15 uur, toch wel erg vroeg. We moesten uit naar DOVO F4, gelukkig was iedereen keurig op tijd en na een lekker bakkie koffie konden we met z’n allen naar Veenendaal. Daar aangekomen en na wat zoeken kwamen we in een hele grote kleedkamer terecht. Doordat we keurig op tijd vertrokken, hadden we nog even tijd om Mika in te schieten en met z’n allen de bal te raken. Om 09:45 konden we eindelijk het veld op en kon de wedstrijd beginnen.

We lagen eigenlijk gelijk vanaf het begin een beetje onder druk, maar wat wil je, alleen de keeper van DOVO was net zo groot als Ivan, de rest was twee koppen groter. Maar door een flinke portie strijd er tegenaan te gooien bleven we toch overeind. Het was helaas toch DOVO die in de 7de minuut scoorde, helaas gebeurde dit in de 9de van de eerste helft en de 5de minuut na rust weer. Gelukkig kon Iris in de 10de minuut de eer nog redden. Helaas voor ons werd er door ons niet meer gescoord, ondanks alle kansen die we nog kregen.
Toch waren Martien en Fred erg tevreden met de inzet van alle spelers. Volgende week thuis tegen Candia F2 pakken we gewoon de draad weer op.

SVL F1 - CDW F3
20 september 2008

Vandaag onze opwachting gemaakt voor de eerste competitiewedstrijd van de F1 voor dit seizoen. De voorbereiding zijn we goed doorgekomen met éénmaal een gelijkspel en éénmaal winst. De grote vraag is natuurlijk, hoe zwaar zijn onze tegenstanders in de competitie. Vandaag maar gelijk tegen onze vrinden uit het naburige Wijk bij Duurstede.

Leider Fred moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege weekenddienst bij de Vrumona, Anita was bereid om zijn plaats voor vandaag in te nemen.

De wedstrijd werd gefloten door Robin Grootveld. Vanaf het begin was het een gelijkopgaande wedstrijd. Na aanvallen over en weer was het SVL die via Iris op een 1-0 voorsprong kwam. Hierna was er twee keer een score van CDW, die onze keeper Ivan kansloos liet en de 1-2 ruststand op het scorebord bracht.

In de rust even de koppen bij elkaar gestoken. Van deze tegenstander was het niet nodig om te verliezen. De tweede helft ging het dan ook een stuk beter. Verdedigend gaat het steeds beter, Alyssa, Kim en Mika staan hun mannetje en zorgen ervoor dat de tegenstander niet zomaar door kan lopen. Op het middenveld wordt ook hard gewerkt door Maaike en Noah. Melvin is overal te vinden, een echte allrounder. Wederom was het onze Iris die voor 2-2 zorgde, waarop CDW weer antwoordde met een tegendoelpunt. SVL bleef voetbalen en weer was het Iris die zorgde voor de derde gelijkmaker. Hierna kwam de mooiste aanval van de wedstrijd, na een mooie combinatie kwam er een voorzet over links die keurig werd ingetikt door Sjoerd. Een prachtig doelpunt die door samenspel tot stand kwam. Hiervan genieten alle ouders die iedere wedstrijd weer naar hun kroost komen kijken. Dit doelpunt was tevens de 4-3 eindstand. Proficiat !!

Door de zware wedstrijd werden de penalty’s minder goed genomen en Ivan, onze keeper voor vandaag, deed zijn best om de harde schoten van CDW te pareren.

Robin bedankt voor het fluiten en Anita voor leideren. Volgende week de uitwedstrijd tegen DOVO F4.

SVL F1 - ’t Goy F4
13 september 2008

Het is zaterdagmorgen, afgesproken met Martien om de doeltjes te plaatsen voor de laatste grote test voordat de competitie gaat beginnen. De F1 speelt tegen de F4 van ’t Goy.
Nadat er wat wijzigingen in het team waren, moesten we vandaag gaan zien hoe we er nu voor zouden staan. Gelukkig was iedereen op tijd, hadden ze er allemaal veel zin in en was het ook nog droog.
Nadat we ons met zijn allen (2 teams + ouders = 20 man ) in een kleedkamer hadden gepropt en we ons hadden omgekleed, konden we nog een korte bespreking doen. De week ervoor 2 - 2 gespeeld tegen SVMM met een solide verdediging, moest nu het hele team op zijn kop gezet worden.

Mika
Kim   Alyssa
Noah   Sjoerd   Maaike   Ivan
Melvin   Iris

Nadat iedereen zijn plekje had gekregen gingen we naar het veld. Martien nam de wissels mee en de wedstrijd kon beginnen. Zoals je kunt zien aan de opstelling begon Melvin in de voorhoede, Sjoerd op het middenveld en Kim en Alyssa achterin. Alleen begon Melvin zich steeds meer met de achterhoede te bemoeien, was Alyssa niet te houden en liep ze steeds voorin, dus toen de boel maar weer een beetje omgegooid en het begon te lopen.

Achterin zat de deur op slot. Met Kim naast Melvin stond er een goede verdediging en als ze er dan toch een keer doorheen kwamen, dan stond ook Mika nog goed op te letten. Het spel ging op en neer, maar was het toch Iris die voor SVL de score opende, 1 - 0. We hielden ’t Goy onder druk en Sjoerd was erg op zoek naar een doelpunt, het was Iris die wederom scoorde, 2 - 0.

In de rust iedereen een compliment gegeven, want er werd door iedereen hard gewerkt. De tweede helft begon en Noah, Ivan en Maaike bleven de baas over het middenveld. En Sjoerd, ja die bleef zoeken naar zijn doelpuntje, maar weer was daar Iris 3 – 0, de tegenstander werd er gek van. Maar eindelijk, na een heel leuke aanval was het dan eindelijk raak, Sjoerd maakt de 4 - 0. Kort daarop floot de scheidsrechter af en werden er ook nog penalty’s genomen. Iedereen was tevreden en nu op naar de eerste competitie wedstrijd, thuis tegen CDW F3 om 09:30 uur.