Wedstrijdverslagen SVL A2 seizoen 2008/2009

DOVO A3 - SVL A2
11 april 2009

Vandaag ook weer een compleet nieuw team. Interim leider Erik van Hulzen heeft een moeilijke taak om een mooie selectie te vormen van spelers van de A1, A2 en B1. Nadat Mike het midden en de linkerweghelft weer onveilig had gemaakt, kwamen we aan bij DOVO. De jongens en Lida kleedden zich om en we gingen naar het veld. Naja veld, echte vloerbedekking was er in vergelijking nog niets bij. Op het veld bleek dat we geen ballen bij ons hadden. ‘Voetballen zonder ballen’ dat ging er bij Erik niet in. Daarom verkocht hij de keeper van de A1 van SVL aan DOVO voor 5 ballen. Klokslag 11 uur begint de wedstrijd.

21 maart 2009

Al na 1 minuut komt Houten op 0-1 voorsprong. SVL speelt met 10 man. Houten blijft druk zetten en heeft veel kansen. Ze komen met 2 man voor Dhian, maar hij komt goed uit. In de rebound kan Houten alsnog scoren, maar staan ze buitenspel. Dan een goeie kans voor Michael, maar hij kan er net niet bij. 2 minuten later schiet Patrick van afstand de 1-1 binnen. SVL, nu met 11 man dankzij Koen, Bart en Danny van de B1, krijgt ook meer kansen en komt beter in de wedstrijd. Koen kopt bijna de 2-1 binnen, maar hij gaat net over. SVL tikt lekker verder. Koen geeft een mooie steekpass op Bart, die hem op de achterlijn terug legt in de 16, zodat Michael keurig de 2-1 binnentikt. Nog geen minuut later krijgt Houten een penalty mee, voor het hinderen van een doorgebroken speler, 2-2. Dan wordt Koen in de 40e minuut hard onderuit geschoffeld en moet met een brancard van het veld worden gedragen (Gelukkig viel de schade mee). Als de wedstrijd weer wordt hervat, blijkt dat we nog een nieuwe superspits hebben. Een goeie combinatie tussen spelers van SVL zorgt ervoor dat Michael goed doorzet, zich door de verdediging wurmt en de bal ook nog in de goal weet te tikken, 3-2.

Ook de 2e helft gaat het goed. SVL is veel in balbezit, maar kansen zijn er niet echt. Wel een goeie kans voor Brian in de 60e minuut, maar die gaat net naast. Toch krijgt ook Houten wat kansen, goeie kansen die rakelings langs de goal vliegen. Dan wordt Danny weggestuurd, maar het eindigt in een typische Danny-bal: 30 meter over de goal. Dan een goed schot van Joris, maar hij wordt geblokt door de keeper. Meteen daarna Houten in de aanval, maar Joris steekt daar een stokje voor (zijn been) en meteen weer een kans voor Bart en Evert, maar de bal gaat net over. Dan een vrije trap genomen door Evert, maar ook deze gaat over. Helaas voor SVL weet Houten een minuut later de 3-3 in de goal te prikken. Bart heeft daarna een goeie kans, maar die gaat in het zijnet. Dan een corner, wat gerommel en een uithaal van Brian, 4-3. Het gaat heel goed met SVL, goed overspelen en goeie kansen voor Thijs en Michael. Ook een vrije trap voor Joris, maar die gaat rakelings over. Weer een kans voor SVL. Danny haalt uit, maar die gaat net naast. Ook de bal van Brian een minuut later gaat naast. Dan eindelijk de 109e kans voor SVL die Danny er keurig in schiet, 5-3. Kans 110 had er ook in gemoeten, maar die gaat buitenkant naast. 3 punten zijn binnen, jongens van de B, hartstikke bedankt!

Man of the match: Michael May.

Maaike.

DVSA A1 - SVL A2
7 maart 2009

DVSA staat 1e, maar vorige wedstrijd waren wij beter en hadden we moeten winnen. Hopelijk gaan we dat nu laten zien. Mike heeft deze week zijn schorsing binnen gekregen waardoor hij niet mee kan doen. Erik en Danny doen daarom gelukkig met ons mee. In de 1e minuten zet DVSA meteen druk. SVL gaat daar goed mee om, dat blijkt wel uit het 1e doelpunt dat valt in de 9e minuut. Joris schiet van afstand en de bal gaat door de handen van de keeper, 0-1. 5 minuten later heeft DVSA daar een antwoord op en scoort de 1-1. Evert kopte de bal nog uit de goal, maar hij was al over de lijn geweest. In de 15e minuut is er een mooie kans voor Patrick, maar die gaat naast. 2 minuten later is het wat rommelig waardoor DVSA de 2-1 scoort, maar het doelpunt wordt afgekeurd, voor buitenspel. DVSA blijft de druk houden probeert kansen te creëren. Tot twee keer toe wordt de bal uit de goal gekopt. Dan gaat SVL weer in de aanval en Niels speelt de keeper goed uit en scoort de 1-2. In de laatste minuut heeft Danny een kans maar hij wordt onderuit gehaald voor de 16 meter. De vrije trap die volgt gaat er helaas niet in. Na 55 minuten fluit de scheids eindelijk af voor de rust.

De 2e helft begint goed. Een goeie kans voor Patrick, maar hij speelt de bal niet goed uit. Dan in de 65e minuut een gele kaart voor Evert. In de 70e minuut een prachtig doelpunt van Erik. Door goed jagen van Danny speelt de keeper de bal snel weg. Erik krijgt de bal net voorbij de middenlijn in zijn voeten en schiet hem op het doel. Hij gaat over de keeper heen en de stand is 1-3. Erik raakt in vorm en nog geen minuut later heeft hij een goeie kans, maar nu houdt de keeper hem. De bal ketst weg en Patrick kan schieten maar wordt geblokt. SVL is veel in balbezit en probeert kansen te creëren. Een goeie actie van Danny die hem keurig afspeelt naar Niels aan de rechterkant, maar de bal gaat naast. Dan een terugspeelbal naar de keeper van DVSA. Erik mag de vrije trap in de 16 meter nemen, maar met 8 ‘keepers’ in de goal is het ook onmogelijk om te scoren, dus de stand veranderd niet. Joris mag een minuut later een vrije trap nemen, maar die gaat net naast. In de 105e minuut neemt DVSA een corner en die wordt half aangeraakt, waardoor de 2-3 op het scorebord staat. In de 110e minuut schiet Erik weer van grote afstand, maar de bal gaat op de lat. Dan een mooie bal van Erik op Patrick maar die schiet over. Het is niet echt Patricks dag, want een minuut later speelt hij keurig 2 man uit waardoor hij alleen voor de keeper komt, maar verprutst het dan toch. Uit frustratie wordt Dhian in de 113e minuut hard geraakt wanneer hij goed uitkomt. Dan na een 1e helft die 55 minuten (!) en een 2e helft die een uur (!) duurde, fluit de scheids dan EINDELIJK af.

Een TOPprestatie aan de kant van SVL, verdiend de 3 punten binnengesleept.

Man of the match: Erik Eckeveld. Met ook complimenten aan Brian die voornamelijk in de 1e helft knokte voor de bal. Maar iedereen verdient een schouderklopje, goed gedaan!

Maaike

SVL A2 - Saestum A3
28 februari 2009

Allereerst wil ik onze leider, Walter Jansen en zijn vrouw Annette feliciteren met de geboorte van hun dochter Ilse. Hopelijk zien we haar over een aantal jaar ook schitteren op de velden van SVL.

Dan de wedstrijd. Het elftal bestaat nog maar uit 11 spelers, in verband met blessures, stage enz. Gelukkig waren Danny en Erik bereid om na hun eigen wedstrijd ook nog een steentje bij te dragen bij de A2. Na de aftrap zet SVL meteen druk. We zijn veel in balbezit, maar het 1e doelpunt wil niet vallen. In de 19e minuut krijgt Thijs een vrije trap, maar die schiet hij net naast. SVL houdt balbezit en creëert kansen, maar ze gaan er niet in. Evert probeert het van afstand maar het wil niet lukken. Dan in de 27e minuut wordt de bal teruggespeeld naar de keeper van Saestum. Maar Patrick tikt hem nog snel aan, waardoor hij langs de keeper gaat, 1-0. In de 30e minuut maakt Joris een mooie actie waaruit een mooie voorzet volgt. Deze gaat naast. SVL blijft druk zetten Evert krijgt een mooie kans, maar hij gaat ook naast. Er wordt geconcludeerd door Duncan dat Evert eigenlijk niet een echte spits is. (Nou wacht maar af!) Door mooi combineren wordt de bal voorgegeven aan Niels, maar er wordt gevlagd voor buitenspel. In de 45e minuut neemt Joris een vrije trap. De keeper staat in het goal te wachten en heeft niet helemaal door dat hij z’n benen niet goed bij elkaar heeft, en de bal floept erdoorheen. 2-0.

In de 2e helft blundert de keeper van Saestum lekker verder, maar Evert ook, want hij krijgt het voor elkaar om de bal gigantisch naast te schieten, terwijl hij voor een leeg goal stond en de bal maar met zijn grote teen hoefde aan te raken. 2 minuten later maakt hij het gelukkig weer goed en scoort de 3-0. Een minuut later geeft Michael een mooie voorzet op Joris die hem netjes binnentikt, 4-0. SVL houdt de wedstrijd in de hand, Evert creëert een mooie kans en legt hem keurig in de 16, helaas stond er niemand. Daarna nog een kans voor Evert, maar de keeper staat nu wel goed te keepen. In de 65e minuut is er wat gepiel voor de goal, maar de bal wil er niet in. Joris schiet hem uiteindelijk ruim over vanaf 2 meter voor de goal. Patrick heeft daarna een mooi afstandschot, maar die gaat op de lat. Een meevallertje voor Saestum. Dhian staat ver voor zijn goal en een speler van Saestum schiet hem vanaf de middellijn over Dhian heen 4-1. In de 75e minuut een kans voor Mike, maar die gaat over. Een minuut erna tovert de goed fluitende scheids (Rene B.) een gele kaart uit zijn borstzakje voor Evert voor te hard inkomen op de keeper. De keeper heeft zijn beste tijd in de wedstrijd al gehad want begaat weer een blunder zodat Evert de 5-1 kan maken. 1 minuut erna schrijft ook Evert de 6-1 op zijn naam. In de laatste minuten heeft ook Saestum nog een kans, maar die schampt de paal. Niels besloot dat het nog niet genoeg was en maakt in de laatste minuut een einde aan de droom van Saestum om de wedstrijd alsnog te winnen, hij scoort de 7-1.

Er is anoniem besloten door Arno en Maaike dat Thijs deze week de ‘man of the match’ is.

Maaike

SVL A2 – SVMM A1
29 november 2008

Vandaag zaterdag 29 november moesten we thuis spelen tegen SVMM, die 2e stonden.
De wedstrijd gaat op en neer, de bal wordt vanuit de achterhoede voor gegeven, waaruit Arno een kan doen, maar die is goed gehouden door de keeper. In de 12e minuut heeft SVMM hun eerste aanval, helaas is het ook meteen raak 0-1 dus. In de 15e minuut is er wat geblunder in de verdediging, maar dat wordt goed hersteld. Toch breekt SVMM ineens door, 0-2, dus ook wel een verdedigingsfoutje maar ja kan gebeuren. Na de 0-2 krijgt Arno een goede kans, maar gaat op de paal. Daarna gaan de acties lopen bij SVL. Door goed samenspel tussen Joris en Arno kan Arno schieten, deze gaat helaas net naast. In de 28ste minuut heeft SVL een mooie actie, Thijs geeft de bal voor op Arno die hem doortikt op Niels, hij komt alleen voor de keeper en schiet de bal netjes in de rechterhoek 1-2.

In de 37ste minuut krijgt Arno geel voor neerhalen van een tegenstander. Daarna ook een schietkans voor Patrick, maar die gaat ruim naast. Toch goed geprobeerd. In de 43ste minuut krijgt SVMM een kans doordat Thijs de bal per ongeluk verkeerd raakt, maar Dhian redt goed. Door goed naar voren te verdedigen en overspelen van Joris naar Niels die de bal rustig en beheerst voor geeft in de 16 meter, kan Mike de 2-2 binnenschieten in de 45ste minuut. Ook nog in de 45ste minuut krijgt SVMM een vrije trap van zo'n 20 meter, die wordt er erg mooi in geschoten, 2-3. Meteen na het doelpunt komt SVL nog 1 keer opzetten voor rust en is het Arno die de 3-3 mag maken.

De 2e helft beginnen we met dezelfde elf als de eerste helft. Opbouwend en op de helft van SVMM mogen we veel mooie combinaties maken. Toch komt SVMM in de 2e helft meer aan de bal, maar dat is maar even. Daarna is het weer de beurt aan SVL. In de 70ste minuut heeft Joris een mooi schot van afstand. De keeper raakt de bal nog wel iets, maar de bal gaat netjes over de keeper het doel in, 4-3 dus. In de 75ste minuut komt Mike goed opzetten en geeft een mooie voorzet aan Niels die hem keurig binnen schiet, 5-3 voor SVL.

SVL A2 heeft vandaag een goede prestatie neer gezet als team. Jongens en Meisjes top gespeeld.

Groetjes Walter

SVL A2 - Vriendenschaar A3
1 november 2008

Jaja, het is vandaag eindelijk gelukt met heel hard werken van het hele team om te wedstrijd te winnen. We begonnen aan de wedstrijd tegen Vriendenschaar, vanaf de aftrap was het eerste kwartier erg gelijkwaardig. Precies na 15 minuten maakte Vriendenschaar de 0-1, uit een hele mooie aanval over links. Na het doelpunt was Vriendenschaar sterker dan wij en we mochten blij zijn dat het bij 1 doelpunt bleef. Na een half uur kwamen wij terug in de wedstrijd en dat leidde in de 40ste minuut tot de 1-1 door Brian, die een hele mooie pass van Arno afrondde. In de 44ste minuut maakte Vriendenschaar de 1-2 door een aanval over rechts die hard werd voorgegeven en zo werd binnengetikt.

Na rust begonnen we slordig en dat leidde al in de 47ste minuut voor de 1-3. Daardoor werden we wakker geschud. En toen werd het Arno-time. In de 50ste minuut maakte hij de 2-3, mooi schot. In de 66ste minuut maakte hij de 3-3. En in de 75ste minuut maakte hij ook nog even de 4-2 uit een werelds afstandschot van zo’n 20 meter die hij de kruising in draaide. Daarna kwamen er nog wat kansjes voor Vriendenschaar maar ook voor ons, maar er vielen geen doelpunten meer. Jongens en meisjes erg goed gevoetbald allemaal, er stond een team. Volgende week weer zo’n wedstrijd? We zullen het zien.

Jullie hebben gevochten als leeuwen TOP.

Walter.

25 oktober 2008

(Walter was er deze keer niet bij, dus dit is een beetje een puntgewijs verslag.)

1e helft
De eerste helft ging niet heel denderend. Er waren meer kansen voor Houten dan voor SVL. Er was een kans voor Niels, door een mooie combinatie tussen Arno en Niels, maar die ging naast. Evert kreeg ook nog 2 vrije trappen, maar die gingen over. Halverwege de 1e helft komt Houten op 1-0 voorsprong.

2e helft
De tweede helft gaat het beter. Er worden kansen gecreëerd, maar het is net niet precies genoeg. Brian doet nog een poging, maar die gaat naast. In de 65ste minuut is er een mooie kans voor Evert, maar de bal wordt van richting veranderd. Ook Michael probeert het, maar die bal gaat over.

Oja, we hebben met 3-2 verloren.

Maaike, met hulp van Mike, Evert en Thijs.

VRC A2 - SVL A2
18 oktober 2008

Op een koude maar vooral vroege (9:00!) zaterdagmorgen verzamelden we bij SVL, we moesten uit naar VRC uit Veenendaal. De wedstrijd begon om 10:30. Het eerste half uur gebeurde er weinig. In de 31ste minuut kreeg VRC hun eerste kans en het was meteen raak 1-0. Dat was jammer. Maar in de 33ste minuut kregen wij onze eerste kans. Een mooi afvallend schot die werd benut door Duncan, 1-1. In de 39ste minuut maakte Niels de 2-1 met een mooie kopbal, die tot stand kwam door een mooie voorzet van Duncan. In de 42ste minuut maakte VRC de 2-2. Het leek ons een buitenspel doelpunt (was het gewoon ook) maar de scheidsrechter vond van niet. In de blessuretijd van de eerste helft maakte VRC de 3-2 wat erg jammer was. Na dat doelpunt werd er gelijk afgefloten.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen in de 47ste minuut al de 4-2 werd gemaakt door VRC. In de 55ste minuut kregen wij een vrije trap op een mooie plek net buiten de 16 meter. Een perfecte plek voor Evert, die hem dan ook erg fraai in het doel krulde, 4-3. Vanaf dat moment speelden we ze echt helemaal zoek. Dat leidde tot de 4-4 in de 63ste minuut door Niels met een mooi lobje over de keeper. In de 82ste minuut kwamen wij zelfs op voorsprong door een doelpunt van Evert. Daarna werden zij wat onvriendelijker wat leidde tot een rode kaart voor hun. Wij lieten ons niet van de wijs brengen en kregen geen kaart, gelukkig. Helaas kregen de jongens van VRC in de 91ste minuut een penalty en die schoten ze raak, 5-5. In de 93ste minuut kreeg Arno nog een hele goeie kans maar schoot iets te hard over. Volgende keer winnen we. Jullie hebben goed gevoetbald jongens en meiden, dat mag ook wel gezegd worden.

Walter.

SVL A2 - DVSA A1
11 oktober 2008

Op een mooie zaterdagmiddag moesten we thuis tegen DVSA uit Amerongen. De wedstrijd begon erg gelijkwaardig met kansen aan beide kanten. Maar na 12 minuten kwamen wij helaas met 0-1 achter. Na de 0-1 waren wij veel sterker wat resulteerde in een goeie kans voor Arno, maar helaas die werd goed gered door de keeper. Op slag van rust kreeg Mike ook nog een goeie kans. Zijn eerste schot eindigde tegen de keeper en de rebound schoot hij over helaas.

Na rust waren wij de eerste vijf minuten een beetje de weg kwijt, maar daarna stond het weer goed. In de 58ste minuut wist Patrick dan toch te scoren, 1-1. Wij waren veel beter dan zij, maar ondanks dat kwamen zij in de 71ste minuut op 1-2 en in 77ste minuut op 1-3. Wij bleven aanvallen en zo kwamen wij in de 80ste minuut via Evert op 2-3. Daarna kregen wij nog twee hele goeie kansen, ik dacht allebei voor Niels, maar 1 keer stond weer de keeper in de weg en ook de lat werd geraakt.

We hebben goed gevoetbald en dat is ook belangrijk, volgende keer beter.