Wedstrijdverslagen SVL A1 seizoen 2007/2008

Nacompetitie A1 Junioren 17 mei 2008
17 mei 2008

Zaterdag 17 mei was het dan eindelijk zover. Na 4 weken (!!) te hebben moeten wachten konden we eindelijk aan onze nacompetitie beginnen op het terrein van Elinkwijk te Utrecht. Samen met andere 'periode-kampioenen' Delta Sports A1 en Odijk A1, moest in toernooivorm de tweede ronde worden behaald die inmiddels op 24 mei heeft plaatsgevonden.

Onze eerste wedstrijd was tegen Delta, de ploeg die ons het afgelopen seizoen 6 punten wist af te pakken tijdens de gewone competitie. We begonnen gretig en sterk aan de eerste helft en probeerden brutaal het spel naar onze hand te zetten. Dat lukte want iedereen was zeer gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen. Het leek erop dat we met een terechte 1-0 voorsprong (Hugo) konden gaan rusten echter wist Delta vlak voor rust nog gelijk te maken, daar waar de ruststand feitelijk 2 of 3-0 voor SVL had moeten zijn.

De 2e helft was nog maar net bezig of de scheidsrechter verzuimde af te fluiten voor een overtreding op Bram (trap) en op Dennis (klap in gezicht). Twee spelers van ons geblesseerd en Delta speelde lekker verder en reageerde niet op onze kreten "bal eruit!". Door totale verslagenheid wist Delta de 1-2 te scoren. Protesten bij de scheidsrechter liepen op niets uit wat enkele spelers behoorlijk emotioneel raakte. De scheidsrechter wilde de rust terugbrengen door een rode kaart te trekken waardoor SVL moest aftrappen met 10 man. Hierna had SVL grote moeite het goede spel tot dan toe weer op te pakken en mede doordat er meer risico's genomen moesten worden om de gelijkmaker te forceren kon Delta uiteindelijk uitlopen naar een 1-4 overwinning.

Teleurgesteld, balend en kwaad werd de kleedkamer opgezocht om ons op te maken voor de 2e wedstrijd tegen Odijk. Het was grote klasse dat de jongens elkaar onderling oppepte voor deze wedstrijd en afspraken er alles aan te doen om winst te pakken. Maar,........hoe goed bedoelt ook, voordat SVL het wist had Odijk binnen 10 minuten al 2x gescoord! Met een 0-2 achterstand begon de wedstrijd pas echt. SVL kwam knap terug tot 2-2, later tot 3-3 waarna Odijk vlak voor tijd toch nog erg gelukkig aan hun overwinning kon komen: 3-4 (Hugo nam deze dag gelijk maar al onze doelpunten voor zijn rekening!!)

Ondanks de complimenten voor onze sportieve plicht en inzet, was het voor SVL gedaan, de nacompetitie was gespeeld en uiteindelijk zou Delta doorgaan naar de 2e ronde door een 2-0 overwinning op Odijk.

Al met al hebben we dit seizoen aan promotie mogen "ruiken", wat op zich al een knappe prestatie is!! Een geheel nieuw en jong team dat tot op het laatst mee heeft kunnen doen voor de bovenste plaatsen, een periodetitel wist te pakken en zodoende mee kon doen met de nacompetitie, had niemand vooraf verwacht!!

Bij terugkomst in Langbroek kon het verlies prettig worden weggespoeld. Het geweldige resultaat van ons eerste (finaleplaats) kon worden meegevierd en de barbecue smaakte heerlijk (Sjaak Reedijk, Martin Roelofs en andere <jeugd> bestuursleden, ontzettend bedankt!!!). Rest ons nog het spelen van 1 of 2 vriendschappelijke wedstrijden. Hierna even de nodige rust pakken, het seizoen is weer voorbij gevlogen met vele hoogtepunten wat resulteerde in het kunnen terugkijken op een sportief geweldig seizoen!

Tot slot willen wij onze 'vaste' chauffeurs John en Arnold bedanken voor hun gemaakte kilometers en het willen meedenken en meehelpen. Hierbij noem ik uiteraard ook Dirk die de 1e seizoenshelft ons van dienst is geweest als chauffeur en grensrechter!!

Fijne vakantie en tot augustus!!

Erik & Co

SVL A1 - Delta Sports A1
12 april 2007

Dimitri (geblesseerd), Bram (geblesseerd), Robin (ziek) en Thomas (effe naar Polen) maar met Danny (A1/1e), Evert (A2), Kevin (A2), Arno (A2) en Jorik (A2) begonnen we de wedstrijd tegen Delta Sports A1.
Delta had vorige week al een periodetitel te pakken maar kon/kan (net als SVL overigens) nog aanspraak maken op het rechtstreekse kampioenschap van de competitie. Vooraf werd de speelwijze besproken en werd ondermeer de wens uitgesproken om minimaal 1 punt te pakken om zo deelname aan de nacompetitie voor eventuele promotie naar de hoofdklasse geheel veilig te stellen.
De 1e 15 minuten golfde het spel op en neer, echter kreeg SVL de betere kansen. Eén doelpunt afgekeurd (buitenspel???) en een opgelegde kans voor Willem (schot net naast het doel) zou een vroege voorsprong voor SVL kunnen betekenen. Delta Sports voetbalde echter wat effectiever: 2 kansen en gelijk ook 2 doelpunten in zeer korte tijd. Pats/boem 0-2!!!
SVL, behoorlijk aangeslagen, probeerde voor rust terug te komen in de wedstrijd wat gelukkig ook lukte. Hugo kon vlak voor rust de 1-2 scoren zodat in de 2e helft het geloof in een goede afloop werd opgekrikt.
Direct na het begin van de 2e helft kreeg Hugo een mogelijkheid om de 2-2 te scoren echter door goed keeperswerk van Delta werd dat voorkomen. Delta deed echter wel wat SVL verzuimde: scoren!! Van 1-2 werd de achterstand halverwege de 2e helft uitgebouwd tot 1-3 en zelfs 1-4, de wedstrijd leek gespeeld. Willem mocht uit een penalty nog de 2-4 scoren maar het geloof in een goede afloop was bij de meesten niet meer aanwezig. SVL moest zelfs nog een 2-5 toe staan!
Het verlies werd geaccepteerd omdat moest worden erkend dat de overwinning van Delta terecht was. Een goed voetballende ploeg die ook fysiek zijn mannetje stond!
Met nog twee wedstrijden te gaan (Kampong uit en SVF thuis) heeft SVL feitelijk nog 1 punt nodig om mee te mogen doen aan de nacompetitie op 17 mei. Deze wordt in een toernooivorm gespeeld, (waarschijnlijk) op het terrein van Elinkwijk te Utrecht. Maar dat is iets van latere zorg!! Eerst de competitiewedstrijden goed afwerken en zorgen voor dat benodigde punt. Daarna zien we wel weer verder....
Kom op mannen, een leuk slot van de competitie ligt op de loer. Laat het je niet afnemen en ga er met zijn allen voor!!

Erik & Co

Hercules A2 - SVL A1 3-4
29 maart 2008; verzamelen 9.45 uur (!!), Hercules uit.

Op dit voor ons vroege tijdstip (aanvang wedstrijd 11.00 uur!) waren de spelers stil......, erg stil. Stil bij vertrek, stil bij aankomst in Utrecht, zo ook stil in de kleedkamer. De trainer hield het in zijn voorbespreking maar op een gezonde 'concentratie' maar wist beter! Met bleke bekkies en nog vermoeide oogjes werden de veters gestrikt en kon de A1 zich op gaan maken voor misschien wel zijn zwaarste warming-up van dit seizoen. Door gebrek aan ruimte en tijd was dit tevens ook de kortste w.u. van dit seizoen. Wellicht dit keer tot geluk van de meeste spelers!??
Terug in de kleedkamer, zo vlak voor het begin van de wedstrijd, toch nog maar een paar oppeppende kreten uitgesproken. Zouden de jongens (al) klaar zijn voor deze wederom belangrijke wedstrijd???

De eerste 10 a 15 minuten bleek van niet. Het felle Hercules (nog niet veilig tegen degradatie) kreeg in het begin mooie kansen om de score te openen maar verzuimde dat. Het hielp SVL langzaam iets beter in de wedstrijd te komen (wakker??). En mede dankzij de straffe wind in de rug konden we de wedstrijd iets meer gaan controleren. Niet echt verdiend (maar wie gaf daar nu om??), was het dan toch SVL dat met een 'lekkere' 0-2 voorsprong de rust in ging.

De 2e helft was nog maar een paar minuten oud toen SVL zelfs de 0-3 kon laten aantekenen. Normaal gesproken is een wedstrijd dan gespeeld, maar Hercules gaf de strijd niet op. Mede door hun voordeel van de wind konden zij SVL (te) ver terugdringen op eigen helft waardoor het eigenlijk wachten was op een tegendoelpunt. SVL speelde een zeer zwakke periode van zo'n 30 minuten (organisatie??, motivatie??, gemakzucht?? omschakeling??) zodat Hercules terug kon komen tot 2-3 !!
Met nog zo'n 10 tot 15 minuten te gaan wankelde SVL en gooide Hercules alles op alles om alsnog de gelijkmaker te forceren. Dan toch, uit een spaarzame maar goede aanval kon SVL toeslaan en de bevrijdende 2-4 scoren. Klaar en over, inpakken en wegwezen..... tenminste.......dat dachten we! Echter, vlak erna scoorde Hercules weer zodat de marge maar weer 1 was. Het bleef daardoor spannend tot het eindelijke verlossende fluitsignaal van de scheidsrechter. De moeizame winst was binnen, begeleiding en meegereisde ouders 80 jaar ouder!

We hebben gedaan wat we vandaag moesten doen (winnen!!) en in deze fase van de competitie is de manier waarop minder belangrijk! Onze kansen op het spelen van na-competitie voor eventuele promotie zijn weer groter geworden. Nog 3 'finales' te gaan.........................
Het biertje smaakte na afloop derhalve meer dan lekker, zeker ook als je kan vaststellen dat ook slechte wedstrijden op dit moment worden gewonnen!!