Wedstrijdverslagen SVL 4 seizoen 2007/2008

SVL 4 - GVVV 10
8 maart 2008

Zaterdag 8 maart stond de wedstrijd om de laatste plaats op het programma in de 6e klasse 627. Beide teams hadden 7 punten verzameld uit 13 wedstrijden. SVL 4 stond door een beter doelsaldo van -21 tegen -28 op de tiende plaats en GVVV 10 op de laatste en elfde plaats.

SVL 4 was aangevuld met twee jeugdspelers, namelijk Mike Overvest en Dimtri Vraudent van de A1. Na de toss gewonnen door GVVV mocht SVL aftrappen. SVL begon voortvarend aan de wedstrijd, want binnen 1 minuut had Huub van Hazendonk al de 1-0 binnen kunnen schieten, maar hij schoof de bal langs de keeper en het doel. Na deze doelpoging kwam GVVV meer in balbezit en had een klein overwicht, maar kon dit niet in score tot uiting brengen. SVL speelde het eerste kwartier op de counter en kwam er regelmatig zeer gevaarlijk uit. Uit een van deze scherpe counters maakte André Aalbertsen op aangeven van Mike Overvest via een intikkertje 1-0. Niet veel later kwam GVVV weer terug in de wedstrijd via een frommelgoal.

Vijf minuten later claimde de spits van GVVV een penalty, maar deze werd niet gegeven. Na een half uur voetballen werd Adrie van Rooijen vervangen wegens een kuitblessure. Net voor rust kwam SVL op een 2 -1 voorsprong door een goal van Mike Overvest, die een afgeslagen bal rustig van 25 meter in een leeg doel schoof.

Na de rust was de gemiddelde leeftijd van SVL danig omlaag geschroefd door twee jeugdige invallers, Jorik Quint en Evert Overvest. Beide spelers vielen goed in, want SVL was de tweede helft de bovenliggende partij en GVVV de counterende ploeg. De jeugdspelers brachten meer schwung in het elftal en er waren gevaarlijke momenten voor het doel van GVVV. In de 10-de minuut na rust maakte Bjorn Veenhof, na een schitterende voorbereiding van Mike Overvest, er 3-1 van. Na dit doelpunt was het pleit beslist en speelde SVL een gewonnen wedstrijd. GVVV probeerde nog wel een aansluitingsgoal te maken, maar Arnout Reedijk pareerde alle gevaarlijk ballen uitstekend. Een kwartier voor rust maakte Bjorn Veenhof er ook nog 4-1 van door hard een voorzet af te ronden. Het laatste kwartier kreeg SVL nog enkele kansen, maar door goed keeperswerk van GVVV vielen er geen doelpunten meer. In de laatste minuut claimde ook SVL nog een penalty, maar ook hier werd niet door de scheidsrechter gereageerd. Na twee minuten blessuretijd werd er door de scheidsrechter afgefloten voor de derde helft in de kantine.